Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Ανίκανο το κράτος να μαζέψει έσοδα και να πατάξει τη φοροδιαφυγή


Ανίκανο το κράτος να μαζέψει έσοδα και να πατάξει τη φοροδιαφυγή
Εκπληκτα άκουγαν τα μέλη της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής τον επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες Παναγιώτη Νικολούδη να κατηγορεί τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς της χώρας για ανικανότητα.
Νικολούδης: Τους δίνουμε πληροφορίες και μας ρωτούν τι να κάνουν
Ο επικεφαλής της Aρχής έκανε λόγο για πλήρη αποτυχία του συστήματος και εξέφρασε την απογοήτευσή του γιατί δεν υπάρχει καμία δυνατότητα από τις ΔΟΥ να ελέγξουν περιπτώσεις προσώπων που έχουν υψηλές καταθέσεις, την ώρα που δηλώνουν πολύ χαμηλό εισόδημα. «Πέσαμε από τα σύννεφα όταν οι εφορίες μας έλεγαν τι να κάνουμε την πληροφορία που μας στείλατε», ανέφερε ο κ. Νικολούδης.
«Τους δίναμε κουταλιά έτοιμη στο στόμα και δεν μπορούσαν να την εκμεταλλευθούν», είπε και πρόσθεσε πως το ΣΔΟΕ κάνει ελέγχους, αλλά δεν βεβαιώνει φόρους και από την άλλη οι εφορίες βεβαιώνουν φόρους αλλά δεν έχουν καμία ικανότητα για έλεγχο. «Ενας έχει το μαχαίρι, άλλος το πεπόνι και κανείς δεν τρώει» είπε χαρακτηριστικά.
Για να καταδείξει το μέγεθος του προβλήματος ο κ. Νικολούδης ανέφερε οτι η Αρχή έψαξε τις δηλώσεις πόθεν έσχες ορθοπεδικών γιατρών που δωροδοκήθηκαν από συγκεκριμένη πολυεθνική εταιρεία, αλλά δεν μπόρεσε να το αποδείξει.
«Υπήρξε αποτυχία βεβαίωσης της δωροληψίας, καθώς η πλειοψηφία αυτών είτε δεν είχε υποβάλλει δήλωση, είτε αυτές που υποβλήθηκαν ήταν λειψές. Οποιος νομίζει ότι η πάταξη της δωροληψίας είναι εύκολη, πλανάται πλάνην οικτράν, η υπόθεση θυμίζει το στρείδι που για να το φάει κάποιος πρέπει να βγάλει πρώτα ένα κομμάτι», ανέφερε.
Ακόμα ανέφερε πως εντός του 2012 η Αρχή προχώρησε σε δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων ύψους 238 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 97 εκατ. ήταν από φοροδιαφυγή.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία το σύνολο των 238 εκατ. ευρώ κατανέμεται ως εξής:
  • Για παθητική δωροδοκία δεσμεύτηκαν 957.750 ευρώ
  • Για εμπορία ανθρώπων 72.288 ευρώ
  • Για φοροδιαφυγή 97.931.473 ευρώ
  • Για προστασία οικονομικών συμφερόντων των ευρωπαϊκών κοινοτήτων 5.282.721 ευρώ
  • Εγκληματική οργάνωση 8.788.139 ευρώ
  • Κάθε άλλο αδίκημα που τιμωρείται με φυλάκιση άνω των 6 μηνών 125.240.587 ευρώ.

ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΚΑΙ ΑΣΤΟΛΟΙ


.....Και εκεί που πήγαινα στην Νέα Εγνατία, καβάλα στον Ροσινάντη, με σταματάει ο Σάντσο Πάντσα και μου δίνει κάτι που έμοιαζε με εφημερίδα. Με την πρώτη λέξη που διάβασα, φρίκαρα για τα καλά. Αισθάνθηκα την πίεση να ανεβαίνει κατακόρυφα, και αμέσως έβγαλα από το δισάκι μου μια χουφτα LACITENS και άλλη μία OLARTAN, και ευτυχώς υπήρχε λίγο νερό στο παγούρι για να τα κατεβάσω, γιατί σάλιο πλέον δεν έμεινε, είτε γιατί μου το πήρανε, είτε γιατί τέλειωσε από το φτύσιμο. Ποια λέξη διάβασα ? Την λέξη ΕΝΣΤΟΛΟΙ.
.....Μετά από λίγο, και αφού η πίεση ήρθε στο κανονικό της, κάθησα και σκέφτηκα.
.....‘’Α, ωραία, υπάρχουν οι ΕΝΣΤΟΛΟΙ, αρα θα υπάρχουν και οι ΑΣΤΟΛΟΙ (ΑΣΥΣΤΟΛΟΙ είναι βέβαιο ότι υπάρχουν, στα υψηλά της Πλατείας Συντάγματος ).
.....Ποιοι λοιπόν είναι οι ΕΝΣΤΟΛΟΙ ? Μα φυσικά, αυτοι που φορούν στολή. Δηλαδή, (και χωρίς παρεξήγηση γιατί δεν θέλω να υποτιμήσω καμμία κατηγορία εργαζομένων, αρκεί να δουλεύουν τίμια), ΕΝΣΤΟΛΟΙ είναι
.....Οι λιμενοφύλακες, οι αγροφύλακες, οι θυρωροί ξενοδοχείων πολυτελείας, η δημοτική αστυνομία, οι σεκιουριτάδες, οι οδηγοί λεωφορείων αστικών συγκοινωνιών ( στην Θεσσαλονίκη φορούν στολή ), οι γκρούμ, οι …οι…οι. Ά, ξέχασα, και οι αξιωματικοί και οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. Υπάρχει περίπτωση να διαφωνήσει κανένας ???? Δεν το νομίζω.
.....Με την ίδια ακαταμάχητη λογική, μπορώ να ορίσω ως ΑΣΤΟΛΟΥΣ όλους τους υπόλοιπους που στην δουλειά τους φορούν πολιτικά ρούχα ( εργάτες, υπάλληλοι, τεχνίτες, μεσίτες, τραπεζικοί, εφοριακοί, βουλευτές και υπουργοί ( συγγνώμη, αυτοί δεν δουλεύουν, εκτελούν ‘’λειτούργημα’’, όπως είναι η μοντέρνα έκδοση της λέξης ‘’ αρπαχτή ‘’), εδωδιμοπόλες, μικροπωλητές κτλ (πρέπει να γράψω και άλλα ?)


.....Καλά, ποιός ΛΑΜΑΚΑΣ μειωμένων πνευματικών ικανοτήτων σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει την λέξη ‘’ΕΝΣΤΟΛΟΙ’’ σε εργασιακά , οικονομικά, συνταξιοδοτικά και άλλα παρεμφερή θέματα ? Και ποιοι ηλίθιοι ευτραπελίζοντες υιοθέτησαν τον όρο και τον έκαναν καραμέλα ? Και ποιοι ανεγκέφαλοι δημοσιογράφοι τον αναπαράγουν καθημερινά ? Δεν υπάρχει περίπτωση να απαντήσει κανείς , γιατί ‘’ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ ΒΑΣΙΛΕΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ‘’
.....Και σκέφτομαι ( αν και πρέπει να πάψω για να διατηρήσω την πνευματική μου υγεία ), τι κοινό μπορούν να έχουν όλοι αυτοί οι ΕΝΣΤΟΛΟΙ μεταξύ τους, ώστε να τους θεωρούμε μία κατηγορία και να τους αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο τρόπο ? Μα και φυσικά υπάρχει κοινός παρονομαστής, ο ίδιος που υπάρχει και στους ΑΣΤΟΛΟΥΣ, δηλαδή στους δικαστικούς, μικροπωλητές, γεωργοκτηνοτρόφους κτλ. Με αυτή τη λογική, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω.
.....Για να σοβαρευτούμε και λιγάκι, εγώ τουλάχιστον, διαβλέπω μία αμετακίνητη πρόθεση συγκεκριμένων πολιτικών ( και όχι μόνο…) κύκλων, να υποβαθμίσουν συστηματικά ορισμένες κοινωνικές ομάδες, σε μία από τις οποίες έχω την ύψιστη τιμή να ανήκω. Στην κοινωνική ομάδα των ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ. Φτάνει πιά, ‘’αγαπητά’’ μου λιμοτάγαρα, αρκετά μέχρι τώρα. Δεν μπορείτε να ξεχάσετε, ότι κάποτε, σας έκοψαν τις λαμογιές, μέχρι που εσείς τις μετατρέψατε σε επιστήμη. Δεν φτάνει το κακό που κάνατε μέχρι τώρα στην δύσμοιρη πατρίδα μας ? Και λέτε από πάνω, ότι είσθε και ‘’εθνικά υπερήφανοι ‘’ για τα κατορθώματά σας. Χτυπάτε και ρημάζετε, αυτούς που δεν μπορούν να αντιδράσουν. Ως πότε όμως ? Το σκεφτήκατε ποτέ ? Μάλλον το σκεφτήκατε, γιατί η Ελβετία έχει πολύ καλές Τράπεζες και εσείς, είστε οι καλύτεροι πελάτες μετά από κάποιους Κολομβιανούς. Αυτό όμως που δεν σκεφτήκατε, είναι το ‘’από πού θα φύγετε’’, όπως φωνάζουν στο γήπεδο.
.....Είναι γνωστό το ότι τα λαί΄κά τραγούδια, κυρίως τα παληά, είχαν μέσα τους μία απαράμιλλη σοφία, και αυτό το ξέρετε καλά. Για αυτό το λόγο και πιστέψατε ότι ‘’οι μάγκες δεν υπάρχουν πιά, τους πάτησε το τραίνο ’’. Πιθανόν, να έχετε δίκηο.
.....Και ενώ σκεφτόμουν όλα αυτά, χωρίς να το καταλάβω, έφτασα στο ‘’ΠΑΝΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ’’ όπου μένω. Έδωσα τον Ροσινάντη στον Σάντσο, που πολύ τον κούρασα σήμερα, και πήγα να κοιμηθώ, μήπως και ονειρευτώ μια καινούρια Ελλάδα, χωρίς μίζες ( τις νόμιμες βεβαίως, βεβαίως ), χωρίς λαμόγια, μια Ελλάδα όπως στα παραμύθια. Γιαυτό άλλωστε και είμαι ο Δόν Κιχώτης. Η Δουλτσινέα, μπορεί να περιμένει.
http://roykoymoykoy.blogspot.gr/2010/07/blog-post.html

Ελέω ΔΕΗ: 8χρονος έκλεβε κεριά για να διαβάσει!



    Ο πιο αθώος και δικαιολογημένος "κλέφτης" του κόσμου: Ένας 8χρονος από την Αλεξανδρούπολη αναγκάστηκε να κλέψει κεριά από εκκλησία, μια και στο σπίτι του, όπως είπε, δεν έχουν πια ηλεκτρικό ρεύμα, αφού τους το έκοψε η ΔΕΗ και δεν είχε φως το βράδυ για να διαβάσει.
    Τον 8χρονο τον "συνέλαβαν" περαστικοί, σε κεντρικό σημείο της πόλης, να φεύγει τρέχοντας με κεριά από την εκκλησία. Όταν κλήθηκε η αστυνομία ο μικρούλης αποκάλυψε την αιτία που τον οδήγησε στην κλοπή: «Δεν έχουμε στο σπίτι μας ρεύμα, μας το έκοψαν, και δεν μπορώ να διαβάσω για το σχολείο. Τα πήρα για να μπορέσω να διαβάσω τα μαθήματά του γιατί νυχτώνει νωρίς και δεν προλαβαίνω το φως του ήλιου».
    Ευτυχώς ο μικρός αφέθηκε ελεύθερος αφού κανείς δεν ζήτησε την δίωξή του...
    Η πρότασή μας είναι να απονεμηθεί, κατ'αρχήν, βραβείο θέλησης για μάθηση στον 8χρονο, από την Ακαδημία Αθηνών.
    Δεύτερον, να γίνει παράδειγμα ο μικρούλης και να διδάσκονται τα κίνητρα της πράξης του στα κακομαθημένα Ελληνόπουλα στις ακριβές περιοχές των πόλεων της χώρας, όπου τα έχουν όλα και γι'αυτό αδιαφορούν για όλα και κυρίως για την μάθησή τους, παρά το γεγονός ότι φοιτούν σε ακριβά ιδιωτικά σχολεία.
    Και τρίτον να τσακιστούν οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση στο σπίτι του μικρού και σε όσα σπίτια απόρων στην Ελλάδα, ειδικά με μικρά παιδιά έχουν κόψει το βασικό αγαθό.
    Θα προτείναμε και σε κάποιους ενοίκους της Βουλής των Ελλήνων, νυν και τέως, να αυτοκτονήσουν, αφού έφεραν τη χώρα και τα 8χρονα παιδιά της σε αυτό το σημείο, αλλά ξέρουμε ότι ο παχυδερμισμός είναι στην ψυχή τους, οπότε....

Kαταζητούμενη η Μάνια Τεγοπούλου της Ελευθεροτυπίας για χρέη

Kαταζητούμενη η Μάνια Τεγοπούλου της Ελευθεροτυπίας για χρέη

Για χρέη 737.000 ευρώ της Χ.Κ. Τεγόπουλος στο ΙΚΑ καταζητείται η Μάνια Τεγοπούλου που οφείλει ακόμα 1,7 εκατομμύρια στο Δημόσιο.
Την περασμένη Παρασκευή, ο αρμόδιος εισαγγελέας της ποινικής δίωξης της Αθήνας, διέταξε τη σύλληψη τόσο της προέδρου της «Χ.Κ.Τεγόπουλος», Μαριάνθης Τεγοπούλου όσο και της αντιπροέδρου, Ελένης Τεγοπούλου. Ωστόσο δυνατή κατέστη η σύλληψη μόνο της δεύτερης γιατί οι Αρχές δεν έχουν ακόμα εντοπίσει την πρόεδρο.
Μάλιστα, η Ελένη Τεγοπούλου, που δεν εμφανίσθηκε ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, δια μέσω του δικηγόρου της πέταξε το «μπαλάκι» για τα χρέη της εταιρίας στην ίδια της την αδερφή, Μαριάνθη Τεγοπούλου.

Γη & Ύδωρ στο μνημόνιο: Live από το Floral στο info-war.gr

εκδήλωση FloralΣυνεχίζοντας τη συνεργασία με το Floral το info-war.gr θα μεταδώσει ζωντανά την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στις 20:00 τη συζήτηση με θέμα Γη & Ύδωρ: Η περιβαλλοντική χρεοκοπία στην Ελλάδα των μνημονίων.

Μιλούν:
Μάκης Ζέρβας (καθηγητής ΕΑΠ)
Ευγενία Ουζουνίδου (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ)
Χρήστος Κορτζίδης (Δήμαρχος Ελληνικού )
Σταύρος Ιατρού (Πρώην Δήμαρχος Κερατέας)
Νίκος Πλεύρης (Ειδικευόμενος γιατρός στο νοσοκομείο Πολυγύρου, Χαλκιδική)
Συντονισμός: Άρης Χατζηστεφάνου (δημοσιογράφος, περιοδικό UNFOLLOW)

  ΓΗ & ΥΔΩΡ: Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
Μια υποφωτισμένη πλευρά των ποικίλων επιπτώσεων των Μνημονίων που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα από το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ είναι η περιβαλλοντική καταστροφή που προκαλούν οι βάρβαρες  πολιτικές του. Σε μια χώρα με υποβαθμισμένη χωροταξική και περιβαλλοντική πολιτική, η επιβολή των μνημονιακών μέτρων έχει δραματικά αποτελέσματα.
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ακούγαμε τις επικοινωνιακές ατάκες του Γιώργου Παπανδρέου περί πράσινης ανάπτυξης και Δανίας του Νότου, για να φτάσουμε σήμερα να υποθηκεύονται μέσω των ιδιωτικοποιήσεων φυσικοί πόροι όπως το νερό ή ο ορυκτός μας πλούτος, να ξεπουλιέται με σκανδαλώδεις παραχωρήσεις γης όπως το δάσος στις Σκουριές της Χαλκιδικής που δόθηκε εν μία νυκτί στους χρυσοθήρες της Εldorado.
Παράλληλα η έννοια του δημόσιου ανοιχτού χώρου δέχεται μια πρωτοφανή επίθεση όπως φαίνεται μέσα από τις προθέσεις της πώλησης του παραλιακού μετώπου της Αθήνας. Όλα αυτά οδηγούν να στερηθούμε ένα βασικότατο ανθρώπινο δικαίωμα: την πρόσβαση σε ελεύθερο, ανοιχτό και καθαρό περιβάλλον. Την ίδια στιγμή, στο όνομα μιας κατάμαυρης ανάπτυξης και της δήθεν εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους ανοίγεται ένα λαμπρό πεδίο business αφού οι φυσικοί πόροι, ο ορυκτός πλούτος, η ίδια η γη πουλιούνται κάτω από την αξία τους, όσο όσο. Έτσι που να φτάσουμε να πούμε «δυστυχώς επτωχεύσαμεν» και περιβαλλοντικά.
Μπορούμε να τους σταματήσουμε; Τι μας διδάσκουν εμπειρίες χωρών όπως η Βολιβία με τον πόλεμο του νερού; Τι αντιτάσσουμε στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας; Πώς μπορεί να συντονιστεί ένας αγώνας ενάντια στις επιδρομές που σχετίζονται με το περιβάλλον; Ποιος κερδίζει από την καταλήστευση των φυσικών μας πόρων; Αυξάνεται το δημόσιο χρέος εξαιτίας αυτής της επιδρομής;
ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 | 20:00 στο FLORAL

Διαμαρτυρία τυφλών έξω από το υπουργείο Οικονομικών

tiflos.jpgΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιεί στη 1 το μεσημέρι η Ομοσπονδία Τυφλών, αντιδρώντας στις περικοπές σε συντάξεις και επιδόματα.

Η απόφαση της Ομοσπονδίας και τον φορέων μελών της είναι να παραμέινουν έξω από το υπουργείο για ένα 24ωρο και να επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γ.Στουρνάρα προκειμένου να δεσμευτεί για τα παρακάτω αιτήματα:

    - Στήριξη τον εργαζόμενων τυφλών και του εισοδήματός τους που έχει δραματικά μειωθεί με όλες τις περικοπές από το 2010 ως σήμερα.
    - Επέκταση εξαίρεσης από τις περικοπές του τελευταίου μνημονίου και στις συντάξεις του ιδιωτικού τομέα.
    - Λήψη ουσιαστικών μέτρων για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους άνεργους τυφλούς.

«Η ανεργία η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός απειλεί την πλειονότητα της αναπηρικής οικογένειας. Το αναπηρικό κίνημα ενώνεται και αγωνίζεται από κοινού για να αποτρέψει τη λήψη μέτρων που θα οδηγήσουν σε ένα νέο Καιάδα. Αγωνιζόμαστε ενωμένοι για να αποτρέψουμε μέτρα που θα οδηγήσουν στη κοινωνική ευθανασία τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Πρωθυπουργοί μιας χρήσης

Είναι πλέον πασιφανές ότι οι πολιτικοί που αναλαμβάνουν να υλοποιήσουν το Μνημόνιο απασχολούνται με σύμβαση έργου. Εργοδότης είναι οι Βρυξέλλες, η Μέρκελ, η Τρόικα. Και τα δύο μνημονιακά κόμματα, απλώς προτείνουν τον υπάλληλο που θα τα εκπροσωπήσει, ενώ ανάμεσα σε πιθανά άλλα ανταλλάγματα που λαμβάνουν αυτά τα χαμηλόβαθμα στελέχη της Τρόικας, δηλαδή οι πρωθυπουργοί, είναι η πραγματοποίηση του ονείρου τους να φτάσουν στο ανώτατο αξίωμα, καθώς και η εξασφάλιση της μετέπειτα απασχόλησής τους, κάπου…

Γιώργος Παπανδρέου, Λουκάς Παπαδήμος, Αντώνης Σαμαράς. Ο πρώτος δεν υπήρχε περίπτωση να δει πρωθυπουργία υπό κανονικές συνθήκες. Ένας νερόβραστος τύπος, δίχως ιδιαίτερη αντίληψη για την πολιτική και την οικονομία, με μόνο εφόδιο ένα επίθετο και μια ομάδα συμβούλων από τον στενό οικογενειακό του κύκλο. Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ένα συμπαθές ανέκδοτο, ακόμη και μέσα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Οι συνθήκες, που καθόλου τυχαία δε δημιουργήθηκαν, τον έφεραν στη θέση του πρωθυπουργού της Ελλάδας. Το συμβόλαιό του έληξε, η μητέρα του νιώθει περήφανη, μέλη της οικογένειάς του βγήκαν κερδισμένα και ο ίδιος τριγυρνά άγνωστο πως και γιατί κάνοντας ομιλίες γενικώς και αορίστως. Ο μάνατζέρ του, κράτησε τον λόγο του.

Στη συνέχεια ήρθε ο Λουκάς Παπαδήμος. Με σύμβαση έργου κι αυτός. Γνώριζε ότι θα τελείωνε η υπηρεσία του σε λίγο χρόνο, αλλά οι εντολείς του θεώρησαν πως ήταν πετυχημένος κι έτσι τον κράτησαν στη θέση του λίγο παραπάνω. Ένας άνθρωπος που έμοιαζε με ρομπότ, χωρίς επαφή με την πραγματικότητα και τα δεδομένα της ελληνικής κοινωνίας έφερε εις πέρας την αποστολή του και απολύθηκε όταν τα πράγματα έδειχναν ότι η παρουσία του θα έκανε περισσότερο κακό παρά καλό. Έφυγε και αυτός στις ΗΠΑ.

Άλλωστε, ο Αντώνης Σαμαράς είχε πλέον εκπαιδευθεί στους μηχανισμούς της Τρόικας, πέρασε τις εξετάσεις του μνημονιακού και ξεπλύθηκε από την αμαρτία του αντι-μνημονιακού. Ο Αντώνης Σαμαράς μας εξέπληξε για πολλούς λόγους. Πρώτον, γιατί απέδειξε ότι το Μνημόνιο και νεκρούς ανασταίνει, διότι τι άλλο πέρα από πολιτικά τελειωμένος ήταν ο κ. Σαμαράς;

Δεύτερον, η πολιτική του πορεία ήταν γεμάτη από λάθη καταστροφικά αλλά και αυτοκαταστροφικά, σε σημείο που ακόμη και ο Γιώργος Παπανδρέου να φαντάζει έξυπνος μπροστά του. Πράγματι, η σιωπή είναι χρυσός ιδίως για όποιον θέλει να κρύψει την ανεπάρκειά του. Γι’ αυτό και ο Αντώνης Σαμαράς δεν εμφανίζεται ούτε στη Βουλή, ούτε κάπου αλλού στην Ελλάδα, παρά μόνο ως παρατηρητής σε συνόδους Κορυφής.

Πηγαίνει εκεί για να λογοδοτήσει στα διαλλείματα των συζητήσεων που κάνουν οι μεγάλοι και να βαθμολογηθεί. Απουσιάζει από εδώ, διότι δεν έχει καν ένα άλλοθι για να απολογηθεί σχετικά με τα Ζάππεια και την κοροϊδία. Η ουσία όμως είναι ότι δεν τον αφορά. Ξέρει ότι η σύμβαση έργου του θα λήξει. Δε θα ξαναβάλει υποψηφιότητα. Μόλις τελειώσει ο ρόλος του στο ξεπούλημα και στη διαμόρφωση του εργασιακού Καιάδα θα αναληφθεί. Ίσως για τις ΗΠΑ και αυτός.

Βλέπετε, είναι έτσι φτιαγμένα τα πράγματα ώστε ακόμη κι αν θελήσει κάποιο χαμηλόβαθμο στέλεχος της Τρόικας να κάνει την «επανάστασή» του και να σπάσει το συμβόλαιο διεκδικώντας κι άλλη πρωθυπουργική θητεία, απλώς δε μπορεί. Για παράδειγμα, ο Αντώνης Σαμαράς, σε όποια προεκλογική του ομιλία, θα πρέπει να υποστηρίξει ως επιτυχία του ότι έκανε χειρότερη την κατάσταση. Τι να πει ο Αντώνης Σαμαράς σε μία φανταστική προεκλογική του συνέντευξη; Ότι διέψευσε τις προβλέψεις για την ανεργία στο 30% και τη «συγκράτησε» στο 28,5%; Μα, την παρέλαβε στο 24%. Αντίστοιχα θα είναι όλα τα παραδείγματα. Για το ύψος των μισθών, για τις μεταρρυθμίσεις προς το χειρότερο, για τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, για την έλλειψη φαρμάκων, για την ενίσχυση της φοροδιαφυγής, για…, για…, για…

Η Τρόικα δεν αποτελείται από ερασιτέχνες. Ξέρουν τη δουλειά τους, δεν είναι χθεσινοί. Ψάχνουν και βρίσκουν τους καταλληλότερους για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Δευτεράντζες, ανθρώπους μειωμένων ικανοτήτων που δεν έχουν να ρισκάρουν κάτι σοβαρό. Άλλωστε, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Πολ Τόμσεν, ο Ματίας Μορς, ο Κλάους Μαζούχ, ο Μπομπ Τράα, αλλά και οι «τομεάρχες» Χορστ Ράιχενμπαχ, Χανς Γιοακίμ Φούχτελ και άλλοι, είναι πλέον οι μόνιμοι διαμορφωτές της οικονομικής πολιτικής στην Ελλάδα και είδαν δύο πρωθυπουργούς να περνάνε από τα χέρια τους ενώ ετοιμάζονται να αποχαιρετήσουν τον τρίτο, μόλις λήξει η σύμβασή του.

Greece: Blackwater mercenaries guarding Govt and overseeing police; coup feared

image
Blackwater mercenaries are currently overseeing the police in Greece as rumours of a coup abound. We understand the situation is extremely tense and that the mercenaries are there mainly to protect the Government and parliament should trouble break out either in the form of a revolution or counter-revolution. Already, a destabilisation plot involving the far-right and police has been uncovered. More below…
Over the last 12 months or more Greece has seen wave after wave of mass demonstrations, riots, battles between police and protesters, armed attacks on Government premises, attacks by fascists (i.e. Golden Dawn ) on migrants, as well as, of course, the complete collapse of the economy. The Government has been beset by scandals (e.g. secret bank accounts in Switzerland) and journalists have been arrested. Most people now exist day by day via co-operatives ; workers are taking over the factories .
As we have said, there is a revolution taking place – a messy revolution . And it’s going to get messier, for the situation in Greece has now entered a critical phase – here is a summary (with further details below):
* Strategy of tension has already commenced
* Government is under siege and is protected by mercenaries
* Military coup is now talked of openly
* Insider warns that revolution (or counter-revolution) is imminent
Strategy of tension
A few days ago we reported on a plot by the police in collusion with the far-right to instigate a massacre of police, which would then be blamed on anarchists – presumably this would then be used as an excuse to introduce martial law or a state of emergency. The plot may have been foiled (23 persons were arrested) by Blackwater working in conjunction with police officers who are loyal to the Government.  Blackwater are expected to continue monitoring police operations generally, to identify those officers who may be involved in other, similar plots.
Note… The term strategy of tension came about in Italy in the 1970s and 1980s when bombings of civilian were committed by neofascist organisations such as Ordine Nuovo , Avanguardia Nazionale or Fronte Nazionale ).
Mercenaries protecting Government under siege
The Greek Government signed a contract with Academi (the new name for Blackwater) in November last year, though this was a secret agreement and you will not find details about it on the Academi website ). News of the contract leaked out end of January when the Greek ambassador to Canada, Leonidas Chrysanthopoulos, let slip about it in an interview, which was then published in a blog (see highlighted sentence in red). The contract with Academi was confirmed a few days later via the Greek military news site Defencenet.
Blackwater/Academi are infamous as the company that ran mercenary operations during the last Iraq War and were engaged in unnecessary fire fights in urban areas, taking civilian lives. They currently have a forward ops base in Afghanistan.
We understand their principal role in Greece is two-fold. One is to oversee police operations. They have been contracted to do this because the Government are aware that the police have been comprehensively infiltrated by members of the fascist Golden Dawn and so cannot trust the police to stay loyal. Their other role is to act as a neutral force to provide full protection to the Government against assault from any quarter. In effect, the Greek Government is under siege.
Coup possibility
Recently the Government secured an agreement from the army that under no circumstances would they resort to a coup (as happened in 1967, leading to the junta of 1967-1974 ). Whether this agreement will be honoured remains to be seen. As Greece is now part of the European Community a coup will be unlikely, but in the event of heightened tension martial law could be declared with curfews etc.
Warning of revolution/counter-revolution
According to Ambassador Chrysanthopoulos in his interview, “At a certain moment, quite soon, there will be an explosion of social unrest. It will be very unpleasant.” He then referred to fifteen armed incidents in the previous ten days, including the firebombing of the offices of the governing parties and the homes of pro-government journalists, the machine-gunning of the headquarters of the prime minister’s conservative New Democracy party, and a bomb explosion at a shopping mall belonging to the country’s second wealthiest citizen. Chrysanthopoulos predicts the trouble will begin when new tax bills arrive (soon)

Ενδοκυβερνητική κόντρα για το θέμα του γένους στις στρατιωτικές σχολές

Σκληρότατη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και του Α/ΓΕΕΘΑ εξαπελυσαν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, για το θεμα της επαναφοράς του γένους ως προυπόθεση για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές. Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει: Η κατάργηση της πρόσθετης προϋπόθεσης του ελληνικού γένους και όχι απλώς της ελληνικής ιθαγένειας για την εισαγωγή στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, έγινε μετά από επίμονες γραπτές παρατηρήσεις του Συνηγόρου του Πολίτη πως η προηγούμενη νομοθετική πρόβλεψη ήταν κατάφωρα αντισυνταγματική. Και είναι πράγματι κατάφωρα αντισυνταγματική γιατί η μόνη εξαίρεση σε σχέση με το γένος που προβλέπει και επιτρέπει το Σύνταγμά μας είναι αυτή που αφορά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να έχει την ελληνική ιθαγένεια από πατέρα ή μητέρα, όπως έχει διαμορφωθεί η σχετική διάταξη. Για όλα όμως τα υπόλοιπα πολιτειακά αξιώματα και όλες τις άλλες δημόσιες θέσεις δεν επιτρέπεται να αναπαράγεται η προϋπόθεση αυτή. Ακόμα και στις ΗΠΑ, κατ’ εξοχήν χώρα πολιτογραφήσεων, αντίστοιχος περιορισμός υπάρχει μόνο για τη θέση του Προέδρου των ΗΠΑ. Όταν λοιπόν κάποιος μπορεί να εκλεγεί Πρωθυπουργός ή να διοριστεί Υπουργός Εθνικής Άμυνας, είναι αδιανόητο να του λες ότι δεν μπορεί να εισαχθεί σε παραγωγική σχολή αξιωματικών ή υπαξιωματικών. Επίσης όταν καλείται να υπηρετήσει τη θητεία του στις Ένοπλες Δυνάμεις ως κληρωτός, δεν μπορείς να μην του επιτρέπεις να καταστεί βαθμοφόρος των Ενόπλων Δυνάμεων από παραγωγική σχολή. Στο πλαίσιο αυτό είναι θεσμικά απαράδεκτη η συμμετοχή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στη σχετική δημόσια συζήτηση και μάλιστα μέσω twitter. Και η ΔΗΜΑΡ κατηγορεί την κυβέρνηση για σκοταδισμό: Τουλάχιστον μεσαιωνικό σκοταδισμό αποπνέει η προτεινόμενη τροπολογία από βουλευτές της ΝΔ, που συνεπικουρούνται από τους συναδέλφους τους της Χρυσής Αυγής και των ΑΝΕΛΛ, να συμπεριληφθεί το κριτήριο του γένους για όσους θέλουν να σταδιοδρομήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Κριτήριο για ένα σύγχρονο κράτος και ένα σύγχρονο στράτευμα δεν μπορεί να είναι άλλο από την ιδιότητα του πολίτη με βάση την ιθαγένεια. Όσοι μετατρέπουν τις Ένοπλες Δυνάμεις σε πεδίο ιδεολογικής και πολιτικής αντιπαράθεσης υποσκάπτουν την ενότητα και την αποτελεσματικότητά τους σε εποχές κρίσιμες για τη χώρα μας.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις χάνουν στον «πόλεμο» αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας τους

Ανεκτίμητος και ουσιαστικά αναξιοποίητος «θησαυρός» παραμένει για το ελληνικό Δημόσιο η ακίνητη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων, παρά τις κατά καιρούς αντίθετες εξαγγελίες περί αξιοποίησής της, από την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Περίπου... 2.100 δομημένα και αδόμητα ακίνητα, συνολικής έκτασης 252.000 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 465 βρίσκονται εντός αστικού ιστού, αναζητούν την καλύτερη δυνατή διαχείριση, αφού κατά γενική ομολογία τα τρία Ταμεία και οι δύο οργανισμοί, που έχουν υπό την αιγίδα τους τα ακίνητα, δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Σήμερα, 380 ακίνητα είναι ανεκμετάλλευτα, 75 τελούν σε καθεστώς παραχώρησης στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα υπόλοιπα είτε χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση αναγκών του προσωπικού είτε εκμισθώνονται έναντι χαμηλών προσόδων.

Από τα τέλη του 2010, στο πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας και της αναζήτησης νέων οικονομικών πόρων, αποφασίστηκε η σύσταση ενός διακλαδικού φορέα, ο οποίος θα αναλάμβανε την ορθολογιστική αξιοποίηση της περιουσίας, στη βάση των σύγχρονων μεθόδων και κανόνων διαχείρισης των ακινήτων (Real Estate Development). Ο ενιαίος φορέας θα προέκυπτε από τη συγχώνευση των υφιστάμενων τριών Ταμείων, δηλαδή το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), το Ταμείο Εθνικού Στόλου (ΤΕΣ) και το Ταμείο Αεροπορικής Άμυνας (ΤΑΑ) και από την παράλληλη κατάργηση της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Μετεγκατάστασης Στρατοπέδων (ΥΑΜΣ). Ο συντονιστικός ρόλος για την προώθηση του εγχειρήματος ανατέθηκε στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας, που διαχειρίζεται συνολικά περίπου 1.480 ακίνητα.

Ωστόσο, έχουν περάσει δύο χρόνια και η διαδικασία ενοποίησης βρίσκεται ακόμη εν υπνώσει. Μόλις πριν από λίγες ημέρες η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, έπειτα από αλλεπάλληλες συσκέψεις των εμπλεκομένων, έδωσε εντολή προς το ΓΕΕΘΑ, σε συνεργασία με τα άλλα γενικά επιτελεία, να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες για τη σύσταση του ενιαίου φορέα.

Συγκεκριμένα, στις 4 Φεβρουαρίου, ο υφ. Άμυνας, Δημήτρης Ελευσινιώτης, που χειρίζεται το θέμα, με έγγραφό του ζητάει την εκπόνηση εμπεριστατωμένης οικονομοτεχνικής μελέτης από εξωτερικό φορέα για να διαπιστωθεί η βιωσιμότητα του νέου σχήματος. Οι διαδικασίες θα πρέπει να έχουν υλοποιηθεί το αργότερο σε έξι μήνες. Στο ίδιο χρονικό διάστημα απαιτείται να έχει ολοκληρωθεί και η ηλεκτρονική βάση δεδομένων, που θα περιλαμβάνει ιστορικές, πολεοδομικές και κτηματολογικές πληροφορίες καθώς και γεωγραφικά στοιχεία των ακινήτων. Το ΤΕΘΑ εδώ και ενάμιση χρόνο έχει ξεκινήσει τη διαδικασία απογραφής, περιγραφής και αποτίμησης του συνόλου της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ωστόσο, όπως σημειώνεται, «οι ανωτέρω αποφάσεις τελούν υπό την επιφύλαξη αφενός των απαντήσεων που θα δοθούν τόσο από το ΝΣΚ όσο και από την αρμόδια διεύθυνση κληροδοτημάτων, όπου ήδη έχουν τεθεί σχετικά ερωτήματα.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)