Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Tα χαμογελα του ΣαββατοΚυριακου....





Δήλωση του Ανεξάρτητου Βουλευτή κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, για την Παγκόσμια ημέρα Προσώπων με Αναπηρία

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Τρείς(3) Δεκέμβρη, ημέρα οργής κατά της υποκρισίας εκείνων που ομνύουν δήθεν στο βωμό της αλληλοαποδοχής, αλλά στην πραγματικότητα σπρώχνουν με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές επιλογές τους, τις ευπαθείς ομάδες στο κοινωνικό περιθώριο της ακραίας φτώχειας.

Ο δημοσιονομικός οδοστρωτήρας των Τροϊκανών ισοπεδώνει όσους δεν μπορούν να αντισταθούν. Καύσιμη ύλη τους, οι αδύνατοι και στη συγκεκριμένη περίπτωση τα ανάπηρα πρόσωπα της κοινωνίας. Όταν μηχανεύεσαι και τις πιο εκτρωματικές διαδικασίες για να περικόψεις ακόμα και τα πιο πενιχρά επιδόματα των 250 ευρώ «φορτώνοντας» ολοκληρωτικά το οικονομικό και κοινωνικό κόστος της αναπηρίας στην ελληνική οικογένεια, επιδεικνύεις το πραγματικό σου απεχθές βλέμμα του αποκλεισμού.

Εκείνοι που αγνοούν τι σημαίνει αυτισμός, μεσογειακή αναιμία, μεταμόσχευση, ινσουλινοεξάρτηση, είναι εκείνοι που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να επιδείξουν οικονομικά αποτελέσματα αγνοώντας την αξιοπρέπεια των ανθρώπων. Δεν έφταναν οι αναστολές του Νόμου για τις προσλήψεις των αναπήρων, δεν αρκούσαν οι περικοπές χιλιάδων κοινωνικών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν όταν το αναπηρικό κίνημα είχε κινηματικά χαρακτηριστικά τώρα έρχεται και η περικοπή των «φτωχών» επιδομάτων.

Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι μεγάλη, αλλά εξίσου ευθύνη φέρουν και εκείνοι που έχουν ταχθεί να υπερασπιστούν τον ανώνυμο, απροστάτευτο και αστήριχτο ανάπηρο, αλλά έχουν βολευτεί στην εξάρτηση που γεννά η διαπλοκή υλοποίησης πολλών ευρωπαϊκών προγραμμάτων με τα συναρμόδια υπουργεία».

Το «χαράτσι» στα ακίνητα στο εδώλιο του ΣτΕ

Η απόφαση μέσα στους επόμενους μήνες
Το «χαράτσι» στα ακίνητα στο εδώλιο του ΣτΕ

12
εκτύπωση

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η συζήτηση των προσφυγών για το χαράτσι στα ακίνητα και εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Με την κριτική, που συνήθως συνοδεύει τις ειλημμένες αποφάσεις εφαρμογής δυσάρεστων μέτρων, ξεκίνησε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Παναγιώτης Πικραμμένος την εισήγησή του.

Ο πρόεδρος του ΣτΕ, όπως έχει κάνει και με άλλες αφορμές τελευταία, παρατήρησε ότι το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο «έχει επωμιστεί ένα βάρος που δεν του ανήκει», σημείωσε ωστόσο με νόημα ότι «το δικαστήριο θα πράξει βέβαια το καθήκον του, αλλά δεν μπορεί να επιληφθεί του πολιτικού προβλήματος που συσσωρεύτηκε τις τελευταίες δεκαετίες»!

Στην Ολομέλεια του ΣτΕ συζητούνται οι προσφυγές των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Καλαμάτας, της ΑΔΕΔΥ, της Πανελλήνιας Ένωσης Φοροτεχνικών, του Σωματείου «Έλληνες Φορολογούμενοι» και 7 ιδιωτών.

Από την πλευρά της διοίκησης εκπρόσωπος παρίσταται μόνον εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου, αφού η διοίκηση της ΔΕΗ απέφυγε να εμπλακεί στη δικαστική διαδικασία.

Η εκπρόσωπος του Δημοσίου, στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών χαρακτήρισε το μέτρο «αναγκαίο κακό» εξηγώντας ότι εάν δεν είχε ληφθεί, η κυβέρνηση θα ήταν αναγκασμένη να προχωρήσει σε νέες περικοπές μισθών και συντάξεων.

Στο δικαστήριο παρενέβη και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ως εκπρόσωπος (προσωπικά) του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιάννη Αδαμόπουλου.

Ο πρώην υπουργός παρουσίασε στο δικαστήριο τα επιχειρήματα περί αντισυνταγματικότητας του σχετικού μέτρου, ενώ επικαλέστηκε τις επικρίσεις που δέχθηκε η κυβέρνηση Παπανδρέου για την επιβολή του και από τους Ευρωπαίους κατά την συνεδρίαση του Eurogroup στην Πολωνία.

Spiegel: Τα έβαλε με την Μέρκελ!

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ για την πολιτική της για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης ασκεί το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Spiegel: Τα έβαλε με την Μέρκελ!
Μέσω της ιστοσελίδας του το περιοδικό κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της θέτει σε κίνδυνο…το ευρώ και προειδοποιεί ότι εάν συνεχιστεί η καθοδική πορεία, τότε η νομισματική ένωση θα ανήκει σύντομα στο παρελθόν.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, πάνω στην οποία έχουν εναποτεθεί οι ελπίδες όλων, δεν ανταποκρίνεται επάξια της δραματικής κατάστασης. Κάνει αυτό που κάνει πάντα από το ξέσπασμα της κρίσης: να λέει ήσυχα και ωραία, ότι θα κάνει τα πάντα, προκειμένου να σώσει το ευρώ.

Αυτή η δήλωση οδηγεί στο παράλογο, καθώς αποκλείονται όλα όσα θα μπορούσαν να βοηθήσουν πραγματικά την κατάσταση. Μεγαλύτερο πεδίο δράσης για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), να αγοράζει ομόλογα; Θεέ μου. Κοινά ευρωομόλογα; Για τ’ όνομα του Θεού» γράφει χαρακτηριστικά.

Citigroup: «Βλέπει» για την Ελλάδα ύφεση μέχρι το 2015!

H Citi σε νέα έκθεση της για την Ελλάδα με ημερομηνία 28 Νοεμβρίου 2011, εκτιμά ότι η Ελληνική οικονομία θα παραμείνει σε «βαθιά και παρατεταμένη ύφεση» έως το 2015.

Citigroup: «Βλέπει» για την Ελλάδα ύφεση μέχρι το 2015!

Παράλληλα κάνει λόγο για νέα υποβάθμιση σε «Selective Default» και αυξημένες πιθανότητες εξόδου από το ευρώ «βλέπει» για την Ελλάδα .

Η Citi σχολιάζει ότι διατηρείται έντονη η πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα. Σημειώνει πως η νέα υπηρεσιακή κυβέρνηση πάντως σταθεροποίησε κάπως τα πράγματα και αναμένεται να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές το Φεβρουάριο και να προωθήσει έως τότε, με διακομματική συναίνεση, τα μέτρα λιτότητας που απαιτούνται προκειμένου η χώρα να εξασφαλίσει την επόμενη δόση του δανείου από την Τρόικα.

Επιπλέον, εκφράζει την εκτίμηση ότι τα νέα μέτρα λιτότητας (συμπεριλαμβανομένου του PSI με haircut 50%) θα αποδειχθούν ανεπαρκή για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας της Ελλάδας.

«Πιστεύουμε ότι οι προτεινόμενες δομικές μεταρρυθμίσεις είναι απίθανο να αποφέρουν σημαντικά οικονομικά οφέλη σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της Citi.

«Ως αποτέλεσμα, αναμένουμε ότι η Ελλάδα θα υποφέρει από βαθιά και παρατεταμένη ύφεση το 2012 και το 2013 και ότι θα παραμείνει σε ύφεση έως το 2015», προσθέτουν.

Η εφεδρεία απειλεί 20.000 εκπαιδευτικούς

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
Στον χάρτη των κυβερνητικών σχεδιασμών μπαίνει η εργασιακή εφεδρεία των εκπαιδευτικών, με προοπτική να εφαρμοστεί στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Υπολογίζεται ότι με την εφαρμογή του μέτρου θα τεθούν σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς 18.000 - 20.000 δάσκαλοι και καθηγητές.

Casus belli αποτελεί για τους δασκάλους και τους καθηγητές πιθανή εφαρμογή της εφεδρείας στην εκπαίδευση, μετά τις σημαντικές περικοπές που έχουν υποστεί οι μισθοί τους
Casus belli αποτελεί για τους δασκάλους και τους καθηγητές πιθανή εφαρμογή της εφεδρείας στην εκπαίδευση, μετά τις σημαντικές περικοπές που έχουν υποστεί οι μισθοί τους

Η «εφεδρεία» των εκπαιδευτικών μπαίνει ξανά στο τραπέζι των κυβερνητικών σχεδιασμών προκειμένου να εφαρμοστεί από τον Ιούνιο του 2012 με το τέλος της σχολικής χρονιάς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.

Με την εφαρμογή της προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας σε δάσκαλους και καθηγητές που θέλουν μέχρι και δύο χρόνια για να συνταξιοδοτηθούν, υπολογίζεται ότι ο αριθμός των εφέδρων θα κυμανθεί από 18.000-20.000 εκπαιδευτικούς στο σύνολο των 185.000 που εργάζονται σήμερα.

Υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν ότι, παρόλο που οι εκπαιδευτικοί εξαιρέθηκαν ρητώς από την αρχική εφαρμογή του μέτρου της προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας, δεν αποκλείεται να συμπεριληφθούν με νεότερη νομοθετική πρωτοβουλία σε περίπτωση κατά την οποία μέχρι τα τέλη του 2011 δεν έχει επιτευχθεί ο στόχος των 30.000 εφέδρων, όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση έναντι της τρόικας.

Στις διατάξεις για την εφεδρεία του προσχεδίου νόμου που είχε κατατεθεί στη Βουλή υπήρχε η αναφορά ότι από την εφαρμογή του μέτρου εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς 2011-2012. Κυβερνητικοί κύκλοι επισήμαναν -πριν την ψήφιση του νόμου- ότι δεν θα μπορούσαν να τεθούν σε εφεδρεία δάσκαλοι και καθηγητές εν μέσω του σχολικού έτους. Κατόπιν και λίγο πριν ψηφιστεί ο ν. 4024/2011, έπειτα από παρέμβαση της υπουργού Παιδείας εξαιρέθηκε ο χώρος της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την εφεδρεία.

Τα δύο τελευταία χρόνια συνταξιοδοτήθηκαν 16.500 εκπαιδευτικοί, ενώ προσελήφθησαν μόλις 3.400
Τα δύο τελευταία χρόνια συνταξιοδοτήθηκαν 16.500 εκπαιδευτικοί, ενώ προσελήφθησαν μόλις 3.400

Στελέχη της κυβέρνησης επισημαίνουν ότι ακόμα και αν τεθούν σε εφεδρεία 30.000 υπάλληλοι μέχρι τα τέλη του 2011, δεν αποκλείεται να συζητηθεί και να νομοθετηθεί η εφαρμογή του μέτρου στον χώρο της εκπαίδευσης προκειμένου να επιτευχθούν περικοπές δαπανών ύψους 250 εκατ. ευρώ.

Συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ αναφέρουν ότι θα αντιδράσουν δυναμικά στο ενδεχόμενο να εφαρμοστεί η εφεδρεία στον κλάδο τους και επισημαίνουν ότι η εφαρμογή του μέτρου στην πρωτοβάθμια και μέση εκπαίδευση θα αποτελέσει «casus belli» για τους δάσκαλους και τους καθηγητές που έχουν ήδη υποστεί σημαντικές περικοπές στις αποδοχές τους με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου.

Η μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών κατά 18.000-20.000 θα έχει ως αποτέλεσμα ένα νέο κύμα συγχωνεύσεων σχολείων ανά τη χώρα μετά την πρώτη φάση που ολοκληρώθηκε το 2010. Παράλληλα, θα σηματοδοτήσει την εκκίνηση ενός σαρωτικού κύματος μετακινήσεων δασκάλων και καθηγητών ανά την επικράτεια προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που θα δημιουργηθούν.

Εντονες αντιδράσεις
Σχέδιο ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ

Το σενάριο για την ενεργοποίηση της εφεδρείας στον χώρο της εκπαίδευσης προκαλεί έντονες αντιδράσεις στους κόλπους της ΑΔΕΔΥ. Το μέλος της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ κ. Δ. Μπράτης δήλωσε στο «Εθνος»: «Εάν η κυβέρνηση σκέφτεται να βγάλει σε εφεδρεία και εκπαιδευτικούς, δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Φαίνεται ότι πίσω από μία τέτοια ενέργεια υπάρχει ένα ευρύ σχέδιο ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης», αναφέρει ο πρώην πρόεδρος της ΔΟΕ και αιρετό μέλος στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Η αντίδραση του εκπαιδευτικού κόσμου θα είναι ισχυρότατη σε μια τέτοια περίπτωση. Εάν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις στην κυβέρνηση, θα πρέπει να τις αφήσουν στην άκρη», επισημαίνει ο κ. Δ. Μπράτης.

Αντίστοιχα, η εργατολόγος και νομικός σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ, κ. Μ. Τσίπρα, σημειώνει ότι η εφεδρεία που ισοδυναμεί με απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων «δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι θα εφαρμοστεί στο μέλλον σε κλάδους που έχουν εξαιρεθεί όπως οι εκπαιδευτικοί, το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό κ.τ.λ.». Επισημαίνει δε ότι υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού και ότι η εφαρμογή της εφεδρείας σε συνδυασμό με τους κανόνες περιορισμού των προσλήψεων θα οδηγήσει σε διάλυση της παιδείας, η οποία είναι ίσως από τα σοβαρότερα κοινωνικά αγαθά.

Ο αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ, κ. Γ. Αλεβιζάκης, από την πλευρά του υπογραμμίζει στο «Εθνος» ότι οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να ενταχθούν στο καθεστώς της εφεδρείας όπως οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι. Εάν τεθούν σε εφεδρεία συγκεκριμένες ειδικότητες καθηγητών μέσης εκπαίδευσης (π.χ. θεολόγοι), θα πρέπει να αντικατασταθούν με συναδέλφους τους της αντίστοιχης ειδικότητας και η οριζόντια εφαρμογή του μέτρου θα ήταν καταστροφική για την παιδεία, επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ.

«Για μας η εφαρμογή της εφεδρείας αποτελεί ''κόκκινη γραμμή'' και θα συζητήσουμε για το θέμα τη Δευτέρα που θα συναντηθούμε με την υφυπουργό Παιδείας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου», υπογραμμίζει ο κ. Γ. Αλεβιζάκης.

Τα μέτρα του υπουργείου Παιδείας
Μαχαίρι στις αποσπάσεις, ελάχιστες οι προσλήψεις

Κύκλοι του υπουργείου Παιδείας επισημαίνουν ότι οι εκπαιδευτικοί εξαιρούνται ρητώς από το καθεστώς «προσυνταξιοδοτικής» εφεδρείας και ότι δεν υπάρχει στον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας πιθανή ένταξή τους στο άμεσο μέλλον.

Σήμερα υπηρετούν ως μόνιμοι περίπου 185.000 δάσκαλοι και καθηγητές μέσης εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας, περίπου 10.000 εκπαιδευτικοί επέστρεψαν στα σχολεία από τις θέσεις που είχαν αποσπασθεί.

Σύμφωνα με στοιχεία του αρμόδιου υπουργείου, τα δύο τελευταία χρόνια συνταξιοδοτήθηκαν 16.500 εκπαιδευτικοί και προσελήφθησαν μόνο 3.400, ενώ μειώθηκαν κατά 25% οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί σε σχέση με το 2010.

Η πρώτη φάση για τον εξορθολογισμό στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού της εκπαίδευσης ολοκληρώθηκε φέτος το φθινόπωρο με τη συγχώνευση των σχολείων.

Η αναλογία προσλήψεων- αποχωρήσεων, η οποία μετατράπηκε από «1 προς 5» το 2010 σε «1 προς 10» στα μέσα του 2011, δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα στην αναπλήρωση του εκπαιδευτικού προσωπικού και τη λειτουργία των σχολείων, ενώ δεν αποκλείεται να συμφωνηθεί νέο πάγωμα προσλήψεων για το 2012.

«Μεσαίωνας»
Ο πρόεδρος της ΔΟΕ κ. Κομνηνός Μαντάς, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εφαρμογής της «προσυνταξιοδοτικής» εφεδρείας στους εκπαιδευτικούς, δηλώνει στο «Εθνος» ότι «μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει το δημόσιο σχολείο σε συνθήκες πραγματικού Μεσαίωνα και μια ολόκληρη γενιά σε πολιτισμικό μαρασμό. Θα στερήσει από το εκπαιδευτικό σύστημα τη γνώση χιλιάδων έμπειρων εκπαιδευτικών τη στιγμή που δεν το τροφοδοτεί με τον ενθουσιασμό των νέων δασκάλων μετά την ουσιαστική κατάργηση των διορισμών».

Σημειώνει επίσης ότι σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει η αρμόδια υφυπουργός κ. Χριστοφιλοπούλου στο «Εθνος» στις 4/10/2011 «διατύπωνε τις προθέσεις της, δηλώνοντας ότι ''άμεσα δεν θα ισχύσει η εφεδρεία για τους εκπαιδευτικούς. Πρέπει πρώτα να προχωρήσουμε σε αναδιοργάνωση του προσωπικού και μετά βλέπουμε«».

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, αφού άφησε τα σχολεία χωρίς βιβλία, χωρίς θέρμανση και καθαριότητα και τους εκπαιδευτικούς στην απόλυτη φτώχεια με μισθούς 640 ευρώ, τώρα σχεδιάζει στα κρυφά και απολύσεις εκπαιδευτικών. Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις τις εργασιακές μας σχέσεις, αλλά πάνω απ' όλα θα υπερασπιστούμε το μέλλον αυτού του τόπου, εξακολουθώντας να επενδύουμε στην προοπτική και την ελπίδα της πατρίδας μας στη Νέα Γενιά», καταλήγει ο Κ. Μαντάς.

Τα στοιχεία που δεν υπάρχουν και η αδράνεια της Ελλάδας

Απαντητική επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων απέστειλε ο ελληνοελβετός βουλευτής Ιωσήφ Ζησιάδης, μετά την κλήση του για κατάθεση από τη Βουλή των Ελλήνων, σχετικά με τις καταγγελίες του περί ύπαρξης λογαριασμών Ελλήνων βουλευτών στην Ελβετία.

Ο κ. Ζησιάδης, αφού δηλώνει ότι έμαθε από τα ΜΜΕ για την κλήση του από την Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες, σημειώνει ότι αυτό που πρέπει να προσέξουμε στα όσα κατήγγειλε, είναι η αδράνεια του ελληνικού κράτους να συνάψει φορολογική συμφωνία με την Ελβετία, παρά την πρόταση της τελευταίας το 2005.

Σημειώνει ότι η υπουργός Οικονομικών της Ελβετίας τον είχε αποστομώσει, αποκαλύπτοντας ότι οι κυβερνήσεις της Ελλάδας δεν ανταποκρίθηκαν ποτέ στο αίτημα της Ελβετίας.

Τέλος, παραδέχεται ότι κανείς δεν θα μπορούσε να έχει με νόμιμο τρόπο στοιχεία, που να αποδεικνύουν πράγματι ότι υπάρχουν λογαριασμοί Ελλήνων βουλευτών στην Ελβετία.

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Ζησιάδη

"Κύριε Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων

Σήμερα πληροφορήθηκα από το διαδίκτυο ότι καλούμαι να καταθέσω στοιχεία αναφορικά με τις δηλώσεις μου στην εκπομπή του κ. Παύλου Τσίμα "Έρευνα", του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Για μία ακόμη φορά επιθυμώ να επαναλάβω πως κατέθεσα Ερώτηση στην Βουλή της Ελβετίας για τη δίωξη της φορολογικής απάτης και την αναγκαιότητα να υπάρξει μια διακρατική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.

Η προσπάθειά μου στόχευε να υπερασπιστώ την Ελλάδα, που λόγω της οικονομικής κρίσης, όπως όλος ο τύπος και ο πολιτικός κόσμος επισήμαινε τη συνέχιση της διαφυγής των καταθέσεων από την Ελλάδα στην Ελβετία.

Έμεινα έκπληκτος, δεν “τόλμησα” καν να λάβω το λόγο και να ανταπαντήσω στην Υπουργό Οικονομικών κυρία Eveline Widmer-Schlumpf, όπως μου έδινε το δικαίωμα ο κανονισμός της Βουλής, όταν η απάντησή της (Ιούνιος 2011) εγκαλούσε την Ελλάδα και συνεπώς τις κυβερνήσεις της αφού από το 2005 η Ελβετία επιζητεί και δεν ανταποκρίνεται η Ελλάδα για μια συμφωνία καταπολέμησης της φορολογικής απάτης.

Σας επισυνάπτω και τη σχετική απάντηση της Υπουργού Οικονομικών της Ελβετίας, όπως είναι καταγραμμένη στα επίσημα πρακτικά της ιστοσελίδας του Ελβετικού Κοινοβουλίου.

Μάλιστα η δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας κυρία Βασιλική Σιούτη με αναζήτησε και έδωσα συνέντευξη στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” (17 Ιουλίου 2011), που έχει τον τίτλο "Η Ελβετία είναι πρόθυμη, η Ελλάδα δεν ζητά έρευνα για τα διαφυγόντα κεφάλαια".

Μετά τα ανωτέρω, εσείς κύριε πρόεδρε, αλλά και ο κάθε απλός πολίτης, τι συμπεράσματα θα εξάγατε όταν οι κυβερνήσεις της Ελλάδας (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), από το 2005 δεν επιθυμούν να συνάψουν μια συμφωνία καταπολέμησης της φορολογικής απάτης, όταν οι επίσημες ελβετικές αρχές δηλώνουν πρόθυμες να συνεργαστούν σε θέματα φορολογικής απάτης;

Συνεπώς, η ουσία του ζητήματος που θα έπρεπε να απασχολεί τον ελληνικό πολιτικό κόσμο δεν είναι αν κάποιος έχει στην κατοχή του τραπεζικά στοιχεία –τα οποία δεν μπορεί να έχει με νόμιμο τρόπο-, αλλά γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) από το 2005 δεν ανταποκρίνονται στη συνεργασία που προτείνουν οι ελβετικές αρχές για την καταπολέμηση της φορολογικής απάτης.

Ελπίζω και εύχομαι να μελετήσετε και να λάβατε σοβαρά υπόψη σας τις θέσεις της αρμόδιας Υπουργού Οικονομικών της Ελβετίας και έτσι να κατανοήσετε πως οι δικές μου σκέψεις, που εκφράστηκαν στην εκπομπή του κ. Π. Τσίμα, έχουν αρχή και τέλος την αποστομωτική απάντηση που δέχθηκα στο ελβετικό κοινοβούλιο".

Στην ταινία της κρίσης ο Έλληνας πεθαίνει πρώτος

Την καταστροφή του πλοίου της ευρωζώνης προβλέπει η "ταινία της κρίσης". Στο σενάριο αρθρογράφου των FT περιγράφεται με χιούμορ πώς η στάση της Γερμανίας οδηγεί σε ένα επώδυνο τέλος

Σενάριο για ταινία έχει κάνει ο αρθρογράφος των Financial Times, Robert Shrimsley την κρίση χρέους της Ευρωζώνης. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά πρόκειται για ένα χολιγουντιανό θρίλερ με τίτλο "Οι περιπέτειες του Καρλομάγνου".

Πρώτη σκηνή: Το Καρλομάγνος είναι το μεγαλύτερο και πιο πολυτελές πλοίο στην ιστορία και ξεκινά το παρθενικό του ταξίδι. Στο σαλόνι της πρώτης θέσης μία ορχήστρα jazz παίζει την Ενάτη Συμφωνία του Beethoven. Κάτι χτυπάει το πλοίο. Η οθόνη γεμίζει νερό. Ακούγονται κραυγές και ήχοι από κομμάτια του πλοίου που σπάνε. Όταν ανάβουν και πάλι τα φώτα, είναι σαφές ότι το πλοίο έχει αναποδογυρίσει.

Καπετάνιος: Μην πανικοβάλλεστε. Χτυπήσαμε έναν μαύρο κύκνο και το πλοίο έχει αναποδογυρίσει. Στείλαμε σήμα SOS στο ΔΝΤ, στην ΕΚΤ και στους Κινέζους.

Στη γωνία βλέπουμε μία Γερμανίδα.

Εκείνη γυρνάει στον Γάλλο και του λέει: Δεν νομίζω ότι θα μας σώσει κανείς. Θα πρέπει να σωθούμε μόνοι μας.

Γάλλος: Συμφωνώ (φωνάζει άλλους 15 που βρίσκονται εκεί τριγύρω). Ας μαζευτούμε όλοι. Πρέπει κάπως να βγούμε από εδώ. Έχω ένα σχέδιο. Οι Γερμανοί θα πληρώσουν για να σωθούμε.

Γερμανίδα: Όχι. Αν αγοράσουμε μία σωστική λέμβο, θα τουμπάρουμε και πάλι. Θα πρέπει να συνεργαστούμε. Ακούστε με. Θα πρέπει να πάμε στον πάτο του πλοίου για να σωθούμε. Θα είναι δύσκολο και οι πιθανότητες είναι πως δεν θα καταφέρουμε όλοι.

Φινλανδός: Μα γιατί;

Γερμανίδα: Γιατί έτσι πάει το σενάριο…, ανόητε. Δεν μπορούμε να γλιτώσουμε όλοι. Νομίζω ότι ο Έλληνας θα είναι ο πρώτος που θα χαθεί, κατά τα πρώτα 20 λεπτά του έργου. Δεν πειράζει, όμως, γιατί ποτέ δεν τον συμπάθησα. Το επόμενο θύμα θα είναι ο Πορτογάλος και μετά ο Ιταλός. Ο Ισπανός θα είναι το τελευταίο θύμα και θα πέσει στο τέλος, πάνω που όλοι θα νομίζουν ότι τα έχει καταφέρει.

Περίπου 20 λεπτά αργότερα, οι 17 ατρόμητοι σκαρφαλώνουν στο πλοίο, ενώ από κάτω τους μαίνεται πυρκαγιά. Ξαφνικά ακούνε κραυγές.

Βέλγος: Τι ήταν αυτό;

Γερμανίδα: Ήταν ο Έλληνας. Έπεσε στις φλόγες…, ακριβώς βάσει προγράμματος. Μην ανησυχείτε. Έχουμε χτίσει ένα προστατευτικό τείχος γύρω του.

Ιταλός: Δεν του άξιζε να πεθάνει.

Γερμανίδα: Δεν ήταν έτοιμος να κάνει τη σκληρή δουλειά. Μας παρέσυρε όλους κάτω μαζί του. Ακούστε τώρα. Πρέπει να συνεχίσουμε. Θα πεθάνουμε όλοι εάν δεν ακολουθήσουμε το σχέδιο.

Ιταλός: Ποιο σχέδιο;

Γερμανίδα: Αυτό που θα σας παρουσιάσουμε στις 9 Δεκεμβρίου.

Γάλλος: Μισό λεπτό. Νομίζω ότι ακούω τους Βρετανούς. Μας φωνάζουν από ένα ελικόπτερο.

Ιταλός: Τι λένε;

Γερμανίδα: Μας λένε ότι πρέπει να χειριστούμε το θέμα επειγόντως. Μας λένε επίσης ότι δεν έπρεπε να είχε προσκρούσει το πλοίο και ότι θα έπρεπε να είχαμε λέμβους διάσωσης.

Γάλλος: Ναι, αλλά θα βοηθήσουν;

Γερμανίδα: Ναι, στέλνουν ενισχύσεις ηθικής συμπαράστασης.

Γάλλος: Αν βγούμε ποτέ από εδώ μέσα, θα κλείσω το City του Λονδίνου.

Γερμανίδα: Δεν θα το έκανες αυτό ούτως ή άλλως;

Μία ώρα αργότερα, ο Πορτογάλος πνίγεται και ο Ιρλανδός πέφτει από το δοκάρι όπου είχε γαντζωθεί. Ο Ιταλός αιωρείται από ένα σκοινί που ξεφτίζει ταχύτατα.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)