Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Κατώτατοι μισθοί ανά χώρα/έτος από 2004 ως 2015 (πίνακες).


Οι κατώτατοι μισθοί ανά χώρα και έτος κατά τη Eurostat. Για να ξέρουμε πού βρισκόμαστε. Κατά το μνημόνιο του '12 δεν υπήρχε δυνατότητα να ανέβει ο κατώτατος μισθός εάν η ανεργία δεν έφτανε το ...
10% (δηλαδή ποτέ). 
'Αλλα σχόλια από εμένα δε χρειάζονται.






Πηγή δεδομένων: ec.europa.eu/eurostat.

Δείτε βήμα-βήμα πως να συμπληρώσετε ηλεκτρονικά τη φορολογική σας δήλωση

Οδηγίες για την ορθή χρήση της εφαρμογής υποβολής ηλεκτρονικών δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων φορολογικού έτους 2014 εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Στόχος όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση είναι η πληρέστερη ενημέρωση, η εξυπηρέτηση των πολιτών, η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και η απλούστευση των διαδικασιών.
Πρόκειται για έναν εικονογραφημένο και αναλυτικό οδηγό 40 σελίδων που συνέταξε η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γ.Γ.Δ.Ε. και ο οποίος αποσκοπεί να ενημερώσει τους πολίτες για τη χρηστικότητα και τη λειτουργικότητα των οθονών της εφαρμογής. Ο Οδηγός ερμηνεύει και επεξηγεί τα επίμαχα σημεία ως προς τη χρήση της, για την υποβολή του εντύπου Ε1 και των συνυποβαλλόμενων εντύπων Ε2 και Ε3 - όταν υπάρχει υποχρέωση.

Πως 170.000 εν αναμονή συνταξιούχοι πέφτουν στην φάκα των τεκμηρίων


Στη δαγκάνα των τεκμηρίων, πέφτουν οι συνταξιούχοι που βρίσκονται στην αναμονή και διαθέτουν καταθέσεις, σπίτια ή και αυτοκίνητα, με συνέπεια να κληθούν να καταβάλλουν υπέρογκα ποσά φόρων

Υπολογίζεται ότι σε αυτή την δυσάρεστη θέση βρίσκονται περίπου 170.000 πολίτες, οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης αλλά βρίσκονται στην αναμονή, λόγω της καθυστέρησης που υπάρχει με το σύστημα απονομής συντάξεων. Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι δεν έχουν πάρει ακόμα τη σύνταξη τους (ή στην καλύτερη περίπτωση έχουν πάρει μια μικρή προσωρινή) και επειδή η εφορία δεν βλέπει εισοδήματα το 2014 προσδιορίζει τεκμαρτά τη φορολόγησή τους.
Όταν πάρουν τελικά στα χεριά τη σύνταξη τους θα μπουν σε μια διαδικασία ταλαιπωρίας για την υποβολή τροποποιητικής δήλωσης ώστε να καλύψουν τα τεκμήρια με την σύνταξη τους και ίσως να πάρουν.... κάποτε την επιστροφή φόρου.
Εφαρμόζοντας «κατά γράμμα» τη νομοθεσία, το υπουργείο Οικονομικών, εφόσον βρει και ένα σεντ απο τόκο καταθέσεων μέσα στο 2014 φορολογεί τον συνταξιούχο (που δεν έχει πάρει ακόμα τη σύνταξη), με συνολικό συντελεστή φόρου 40,3% επί εξωπραγματικών τεκμαρτών εισοδημάτων, τα οποία προσδιορίζει με βάση τα ελάχιστα ποσά τεκμηρίων των 3.000 ευρώ για τους άγαμους και των 2.500 ευρώ για τους έγγαμους συζύγους καθώς επίσης και με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης για τις κατοικίες και τα ΙΧ αυτοκίνητα.

Της ...διαφωνίας το ανάγνωσμα

Image
Μετά από μία μαραθώνια σύσκεψη που διήρκησε πάνω από 4 ώρες, ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ συμφώνησαν πως συμφωνούν σε κάποια σημεία και πως σε πολλά άλλα, τα γνωστά αγκάθια, συνεχίζουν να διαφωνούν.

«Η πρόταση που έχει καταθέσει η ελληνική πλευρά παραμένει η μόνη ρεαλιστική και εποικοδομητική πρόταση στο τραπέζι», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ, μία δήλωση που υποδηλώνει πως υπάρχει ακόμα χάσμα μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «εποικοδομητική» τη συζήτηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ανέφερε ότι στη συζήτηση των δύο ανδρών προστέθηκε αργότερα το επιτελείο του κ. Γιούνκερ και στη συνέχεια και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ.

Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε πως οι συζητήσεις θα συνεχιστούν, ενώ με τη φράση : "το θετικό της σημερινής ημέρας είναι η πρόθεση της Κομισιόν για σύντομα ρεαλιστική συμφωνία", έδειξε πως διαχωρίζει τους θεσμούς και θεωρεί πως η Κομισιόν με τον Γιούνκερ έχει θέληση να δείξει ευελιξία σε αντίθεση πιθανότατα με το ΔΝΤ που είναι άκαμπτο στις προκλητικές προτάσεις του.

Πάντως, ενδεικτικό του κλίματος είναι πως ο Αλέξης Τσίπρας διευκρίνισε πως η Αθήνα δεν μπορεί να δεχτεί προτάσεις όπως η περικοπή του ΕΚΑΣ και τέτοιες προτάσεις δεν μπορούν να έχουν καμία βάση συζήτησης.

Καταλήγοντας ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν υπάρχει τελεσιγραφικού χαρακτήρα πρόταση (take it or leave it) μόνο διάλογος για μια λύση επωφελή για όλους.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ εξερχόμενος από το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφερόμενος στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκης Επιτροπής Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «ήταν μια καλή συνάντηση και θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις σε λίγες ημέρες».

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ δόθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό ένα πεντασέλιδο κείμενο με τις προτάσεις των Θεσμών προς την ελληνική κυβέρνηση, προτάσεις που σύμφωνα με πληροφορίες είναι ιδιαίτερα σκληρές.

Οι πληροφορίες και ξένων μέσων ενημέρωσης αναφέρουν πως οι Θεσμοί ζητούν να ισχύσουν δύο συντελεστές ΦΠΑ, με τον χαμηλό να φτάνει στο 11% και στον οποίο θα ενταχθούν τα φάρμακα και ίσως κάποια αγαθά πρώτης ανάγκης και έναν συντελεστή τον υψηλό στο 23%, όπου σε αυτό τον συντελεστή, οι δανειστές ζητούν να ενταχθεί η εστίαση και η ενέργεια.

Ένα άλλο μέτρο που φέρονται πως οι δανειστές προτείνουν είναι οι μειώσεις των συντάξεων. Συγκεκριμένα ζητούν να μειωθεί το κονδύλι για τις συντάξεις κατά 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ δηλαδή κατά 1% του ΑΕΠ.

Στο κομμάτι του ασφαλιστικού φαίνεται πως οι δανειστές ζητούν πλήρη υποταγή της ελληνικής κυβέρνησης, ζητώντας και κατάργηση του ΕΚΑΣ.

Για τα πρωτογενή πλεονάσματα φαίνεται πως η διαφορά σε σχέση με την ελληνική πρόταση δεν είναι μακριά. Συγκεκριμένα, οι δανειστές ζητούν πρωτογενή πλεόνασμα 15 για το 2015, 2% για το 2016, 3% για το 2017 και 3,5% για το 2018.

Στο κομμάτι των ιδιωτικοποιήσεων, οι δανειστές φέρονται να ζητούν την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και της λεγόμενης μικρής ΔΕΗ, ένα θέμα που αποτελεί από τις βασικές κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης.

Τέλος, για το θέμα των αλλαγών στα εργασιακά, ξένα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως οι δανειστές δέχονται πάγωμα αυτών των αλλαγών, ενώ στο πεντασέλιδο κείμενο δεν υπάρχει καμία αναφορά στο θέμα του χρέους.

Η δήλωση Τσίπρα:

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζ. Κλ. Γιούνκερ δήλωσε:


«Είχαμε μια φιλική και εποικοδομητική συζήτηση με τον πρόεδρο Γιούνκερ, αργότερα και με το επιτελείο του. Την παρέα μας, αργότερα, πλαισίωσε και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Το συμπέρασμα αυτής της συζήτησης είναι πως η πρόταση που έχει καταθέσει η ελληνική πλευρά παραμένει η μόνη ρεαλιστική και εποικοδομητική πρόταση στο τραπέζι. Βεβαίως από τις προτάσεις που ακούσαμε από την πλευρά των τριών θεσμών θέλω να κρατήσω, ως βάση συζήτησης, τα χαμηλά, τα χαμηλότερα σε σχέση με τα προηγούμενα προγράμματα, πλεονάσματα. Και, βεβαίως, υπάρχουν και πολλά άλλα κοινά σημεία. Υπάρχουν, όμως, και σημεία τα οποία κανείς δεν θα μπορούσε να προσεγγίσει, διότι όλοι πρέπει να γνωρίζουμε ότι μιλάμε για μία χώρα που τα τελευταία πέντε χρόνια έχει υποστεί μια μεγάλη οικονομική καταστροφή, χάσαμε το 25% του ΑΕΠ από πέντε χρόνια σκληρής λιτότητας.

Προτάσεις, λοιπόν, που επαναφέρουν στο τραπέζι ιδέες όπως το να κοπεί το ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους, ή να αυξηθεί ο ΦΠΑ στον ηλεκτρισμό 10 μονάδες είναι προτάσεις που φυσικά δεν μπορούν να έχουν καμία βάση συζήτησης. Παρόλα αυτά υπήρξε από την πλευρά της Κομισιόν εποικοδομητική διάθεση να φτάσουμε σε έναν κοινό τόπο.

Οι προτάσεις, που ούτως ή άλλως η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει, αποτελούν τον μέχρι τώρα κοινό τόπο. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και νομίζω ότι το θετικό της σημερινής ημέρας είναι η απόδειξη, από την πλευρά της κομισιόν, τουλάχιστον -των συνομιλητών μας, δηλαδή- ότι υπάρχει η διάθεση προκειμένου πολύ σύντομα να καταλήξουμε σε μια συμφωνία ρεαλιστική. Και, επαναλαμβάνω, ότι η ρεαλιστική βάση της συζήτησης παραμένει η πρόταση της ελληνικής πλευράς.

Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα, τις επόμενες μέρες, και μπορώ να πω ότι όσο κανείς συζητάει με ειλικρίνεια τόσο πιο κοντά βρίσκεται στο να προσεγγίσει μια κοινά αποδεκτή λύση».

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)