Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Ναυαγεί η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ

DEFAULT

Στην πολιτική τα περισσότερα είναι θέμα ισχύος. Άλλα μπορείς να πετύχεις την ώρα που έχεις διαπραγματευτικά χαρτιά στα χέρια σου, και άλλα (δηλαδή λιγότερα) όταν τα έχεις πετάξει ή έχουν αποδυναμωθεί. Αυτό ίσως να ισχύει και στην περίπτωση της συμπόρευσης του ΣΥΡΙΖΑ με την ΔΗΜΑΡ, από την ώρα που βρέθηκαν οι «121» και δεν σχηματίσθηκε προεδρική πλειοψηφία.
Η ενημέρωση που έκανε ο Φώτης Κουβέλης στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ δείχνει ότι η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν προχωρά. Η τυπική ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ, εν όψει της σύγκλησης της Κεντρικής Επιτροπής και του Διαρκούς Συνεδρίου το Σάββατο, αναφέρει πως «οι προγραμματικές συμφωνίες και η κατοχύρωση της πολιτικής και οργανωτικής αυτοτέλειας του κόμματος αποτελούν προϋπόθεση για όποια εκλογική τακτική επιλεγεί».
Πληροφορίες από την Αγ. Κωνσταντίνου φέρουν τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να δηλώνει ότι «εξεπλάγη» με την τροπή των πραγμάτων και «αιφνιδιασμένος» με την στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο τελευταίος, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ, δεν αποδέχθηκε την αυτοτέλεια του κόμματος και δεν δεσμεύθηκε ότι δεν θα προχωρήσει σε «μονομερείς ενέργειες» - αν και δεν είναι σαφές τι σημαίνει μονομερείς ενέργειες για κάθε πλευρά. Σε κάθε περίπτωση η πλειονότητα των στελεχών της ΔΗΜΑΡ επιρρίπτει στον ΣΥΡΙΖΑ τις ευθύνες, ενώ διαφορετική λέγεται πως είναι η αντίληψη του βουλευτή Γιάννη Πανούση.
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ το πλαίσιο για τις συνεργασίες έχει τεθεί από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα την Δευτέρα στο «Σινέ Κεραμεικός»:
-αποδοχή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης (άρα όχι ειδική προγραμματική συμφωνία που επεδίωκε η ΔΗΜΑΡ).
-δέσμευση ότι θα τηρούν άπαντες, συνεργαζόμενοι και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, τον κώδικα δεοντολογίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (για να αποφευχθούν παραγοντισμοί και ενοχλητικά φαινόμενα πολυγλωσσίας).
-υποψηφιότητα με σταυρό, και όχι στο Επικρατείας (ώστε να εργαστούν όλοι για την επιτυχία του εγχειρήματος).
-οι 50 από τις 425 θέσεις στα ψηφοδέλτια να καλυφθούν από στελέχη άλλων κομμάτων, πλην ΣΥΡΙΖΑ.
Οι θέσεις αυτές είχαν γίνει γνωστές στη ΔΗΜΑΡ από τη Δευτέρα, ενώ επιβεβαιώθηκαν και σε συναντήσεις υψηλότατου επιπέδου που ακολούθησαν τις επόμενες ημέρες. Παρά ταύτα στην Αγ. Κωνσταντίνου είχε καλλιεργηθεί αισιοδοξία ότι τουλάχιστον 15 στελέχη της (εκ των οποίων περίπου οι μισοί θα ήταν απερχόμενοι βουλευτές) θα φιλοξενούνταν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.
Επισημαίνεται ότι για την συνεργασία με την ΔΗΜΑΡ θα υπήρχαν συζητήσεις, αλλά και αντιδράσεις, και μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου συνεδριάζει η ΚΠΕ και το Διαρκές Συνέδριο. Επομένως ο Αλ. Τσίπρας θα έπρεπε να αναλάβει και ένα εσωκομματικό κόστος την ώρα που θέλει ενωμένο και συσπειρωμένο το κόμμα του. Επισημαίνεται ακόμη ότι από την πλευρά των κορυφαίων στελεχών της «αριστερής πλατφόρμας» (π.χ. Π. Λαφαζάνης, Δ. Στρατούλης) τους τελευταίους μήνες δεν έχουν υπάρξει διαφοροποιήσεις στις κεντρικές επιλογές που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από τη ΝΔ.

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

SIRIZA

Προβάδισμα τριών ποσοστιαίων μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δείχνει νέα έρευνα της εταιρείας MARC για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA. Η πανελλαδική έρευνα διενεργήθηκε πριν την 3η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας (μεταξύ 26 και 28 Δεκεμβρίου), με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων, σε 1.017 νοικοκυριά.
Στο ερώτημα «αν είχαμε σήμερα εκλογές, ποιο κόμμα είναι πιο πιθανό να ψηφίζατε», ΣΥΡΙΖΑ απάντησε το 28,1% του δείγματος και το 25,1% απάντησε ΝΔ. Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 6,1% του δείγματος, η Χρυσή Αυγή με 5,9%, το ΚΚΕ με 5,4%, το ΠΑΣΟΚ με 4,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%, ο ΛΑ.Ο.Σ. με 1,4% και η ΔΗΜΑΡ με 1%. Τα υπόλοιπα κόμματα προτιμά το 6,3% του δείγματος, «άκυρο», «λευκό» και αποχή δηλώνει το 3,5%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 9,6%.
Στην προηγούμενη έρευνα της εταιρείας MARC (23 Δεκεμβρίου), η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ (28,3%) με τη ΝΔ (24,8%) ανήρχετο στο 3,5%.

Αυτοί που «έφυγαν» το 2014

DEFAULT

Το 2014 είπαμε αντίο σε ορισμένους εξαιρετικά ταλαντούχους ανθρώπους.
Αγαπημένοι ηθοποιοί, άνθρωποι του θεάτρου, του πενταγράμμου, της δημοσιογραφίας "έφυγαν" από κοντά μας σκορπώντας θλίψη. H παρακάτω λίστα είναι ενδεικτική.
  • Σεραφείμ Φυντανίδης
    eurokinissi
    Πέθανε στις 25 Δεκεμβρίου
  • Μένης Κουμανταρέας
    SOOC
    Πέθανε στις 5 Δεκεμβρίου
  • Άννα Πολλάτου
    archive
    Πέθανε στις 17 Μαΐου 2014
  • Σάκης Μπουλάς
    eurokinissi
    Πέθανε στις 21 Φεβρουαρίου 2014
  • Αντώνης Βαρδής
    eurokinissi
    Πέθανε στις 2 Σεπτεμβρίου 2014
  • Τόνυ Άντονυ
    eurokinissi
    Πέθανε στις 14 Δεκεμβρίου
  • Joe Cocker
    AFP via Getty Images
    Πέθανε στις 22 Δεκεμβρίου
  • Ian McLagan
    Erika Goldring via Getty Images
    Keyboardist των Rolling Stones πέθανε στις 3 Δεκεμβρίου
  • Ryan Knight
    Paul Zimmerman via Getty Images
    Πέθανε στις 27 Νοεμβρίου
  • Mike Nichols
    Rommel Demano via Getty Images
    Είχε πάρει Oscar για την ταινία "The Graduate". Πέθανε στις 18 Νοεμβρίου
  • Elizabeth Norment
    Netflix
    Η ηθοποιός του "House of Cards" πέθανε στις 13 Οκτωβρίου
  • Jack Bruce
    ASSOCIATED PRESS
    Ο μπασίστας των Cream πέθανε στις 25 Οκτωβρίου
  • Lauren Bacall
    Kevork Djansezian via Getty Images
    Πέθανε στις 12 Αυγούστου
  • Robin Williams
    Frank Micelotta/Invision/AP
    Ο Οσκαρικός ηθοποιός πέθανε στις 11 Αυγούστου
  • Tommy Ramone
    Richard Shotwell/Invision/AP
    Tommy Ramone των The Ramones πέθανε στις 12 Ιουλίου
  • Eli Wallach
    Getty Images
    Πέθανε στις 24 2014 Ιουλίου

Τα δέκα πιο απαγορευμένα μέρη του κόσμου

164658799

Για ένα ταξιδιώτη δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να του απαγορεύουν να επισκεφτεί ένα μέρος. Υπάρχουν ωστόσο κάποια μέρη τα οποία όσο και αν θέλετε να τα επισκεφθείτε είναι σχεδόν αδύνατο. Αποτελούν μυστικές ή απαγορευμένες περιοχές, ουσιαστικά "φρούρια" καθώς τα μέτρα που λαμβάνονται είναι υψίστης ασφαλείας. Δείτε λοιπόν τα δέκα πιο απαγορευμένα μέρη του κόσμου.
Ποβέλια, Ιταλία
Το "στοιχειωμένο" νησί βρίσκεται κοντά στη Βενετία, δεν έχει ιδιοκτήτες και απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος στο χώρο - Ο μύθος λέει ότι πάνω από 160.000 άνθρωποι κάηκαν εκεί κατά τη διάρκεια του "Μαύρου Θανάτου".
Η μόνη φορά που κάποιοι έρχονται στο νησί, είναι την εποχή του τρύγου για να μαζέψουν τα σταφύλια από τους πολλούς αμπελώνες. Ακόμη και οι ψαράδες δεν τολμούν να ρίξουν τα δίχτυα τους στις ακτές με το φόβο της συλλογής ανθρώπινων οστών στα δίχτυα τους!
122282096
White’s Gentlemen’s Club, Λονδίνο
Πρόκειται για μια κλειστή λέσχη Άγγλων. Ιδρύθηκε το 1693 από τον Ιταλό Francesco Bianco για να πουλάει την τότε πρόσφατα ανακαλυφθείσα ζεστή σοκολάτα, αλλά τελικά έγινε μια τυπική λέσχη για κυρίους.
Οι γυναίκες απαγορεύονται εντελώς. Όσοι από τους κυρίους θέλουν να συμμετάσχουν στην λέσχη πρέπει να προσκληθεί από ένα ήδη εγγεγραμμένο μέλος που το υποστηρίζουν δύο άλλα μέλη.
110114153478
Νήσος Sentinel, Νησιά Ανταμάν
Χαρακτηρίζεται ως το πιο εχθρικό μέρος για να επισκεφτεί κανείς παγκοσμίως. Αυτό συμβαίνει επειδή οι άνθρωποι της συγκεκριμένης φυλής, που κανείς δεν ξέρει τον ακριβή αριθμό τους (υπολογίζονται ανάμεσα στους 40 με 500) υποδέχονται με δόρατα και βέλη οποιονδήποτε πατήσει στον τόπο τους.
05010403677

Τα μυστικά αρχεία του Βατικανό, Βατικανό

Μπορείτε να δείτε οποιοδήποτε έγγραφό θέλετε, αλλά δεν μπορείτε να μπείτε στο χώρο φύλαξης τους. Τα μόνα έγγραφα που δεν μπορεί να δει κανείς είναι εκείνα που δεν έχουν ακόμη συμπληρώσει 75 χρόνια ζωής, λόγω προστασίας διπλωματικών και κυβερνητικών πληροφοριών.
104509716
Bohemian Grove,Καλιφόρνια
Ένα μυστικό μέρος στο δάσος μόνο για τους πίο ισχυρούς ανθρώπους στον κόσμο. Μια φορά, ένας συντάκτης του Vanity Fair προσπάθησε να μπει στη λέσχη και συνελήφθη.
bohemian grove
Area 51, Νεβάδα
Στρατιωτικής βάσης που βρίσκεται στη νότια Νεβάδα, 133 χλμ βορειοδυτικά από το Λας Βέγκας. Βρίσκεται στο κέντρο της νότιας όχθη της λίμνης Groom και είναι ένα μεγάλο μυστικό στρατιωτικό αεροδρόμιο. Πρωταρχικός σκοπός της βάσης είναι η στήριξη στην ανάπτυξη και τη δοκιμή πειραματικών αεροσκαφών και οπλικών συστημάτων.
area 51
Surtsey, Ισλανδία
Παρθένο νέο οικοσύστημα. Δημιουργήθηκε μετά από έκρηξη ηφαιστείου το 1960. Εκεί κατοικούν 89 είδη πουλιών.
200384349001

Mount Weather Emergency Operations Center, Βιρτζίνια, ΗΠΑ

Ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1950, λόγω του ψυχρού πολέμου, αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί μέχρι και σήμερα. Για προφανείς λόγους, οι εργασίες που πραγματοποιούνται εκεί έχουν υψηλή διαβάθμιση. Το Κέντρο λειτουργεί ήδη και ακόμα και σε μικρές τοπικές καταστροφές στις ΗΠΑ, ένα μεγάλο μέρος της τηλεπικοινωνιακής κίνησης δρομολογείται απ’ αυτό.
aldwych tube station
Το μουσείο Εθνικής Ασφάλειας, Κίνα
Στο μουσείο παρουσιάζονται ορισμένα από τα gadgets που χρησιμοποιούσαν κατάσκοποι. Εκεί θα δείτε μικροσκοπικές κάμερες, πιστόλια που μοιάζουν με κραγιόν κ.α. Οι πολίτες μπορούν να περιηγηθούν στο μουσείο ωστόσο κανείς δε μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες.
130103551
Ο στάθμος του μετρό Aldwych, Λονδίνο
Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, ο σταθμός του μετρό χρησιμοποιήθηκε ως καταφύγιο. Υπάρχουν παλια τρένα στις ράγες, και το παλιό λόμπι.
164658799
"Αυτό το άρθρο βασίστηκε στο κείμενο (10 Bucket-List Places You'll Almost Definitely Never Get To See) που δημοσιεύτηκε στην Huffington Post USA".

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)