Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Δείτε γιατί θα χάσουν τον ύπνο τους όσοι Έλληνες έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό...



Σκωτσέζικο ντους (προ)ετοιμάζεται για όλους όσους έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και ειδικότερα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Κι αυτό γιατί φυσικά ο Ντράγκι και ο Ρέγκλινγκ κάθε άλλο παρά κουτόχορτο τρώνε… σύμφωνα με το mikrometoxos.gr.
Εμείς οι Ελλην-άρες λοιπόν που δημιουργήσαμε την ΦΟΥΣΚΑ του 1999, εμείς οι Έλληνες που αργότερα δημιουργήσαμε την ακόμη μεγαλύτερη ΦΟΥΣΚΑ των ΑΚΙΝΗΤΩΝ, τώρα τελευταία (περίοδος 2012-2015) τραβήξαμε όλα τα λεφτά μας από τις ελληνικές τράπεζες και τα στέλναμε στο εξωτερικό.
Βάζαμε δηλαδή οι ίδιοι μπουρλότο στην οικονομία της πατρίδας μας, βγάζαμε δηλαδή τα ίδια μας τα μάτια. Με λεφτά μάλιστα που είχαμε βγάλει (κυρίως) καταχρηστικά εις βάρος της ελληνικής οικονομίας, κοινωνίας, του κράτους.
Αρκεί μόνον η αναφορά- υπενθύμιση των εκάστοτε δηλουμένων εισοδημάτων επί 10ετιών στις φορολογικές δηλώσεις που δεν ξεπερνούσαν τα 10 χιλ. ευρώ ετησίως (!!!) εκ μέρους των ελευθέρων επαγγελματιών μας (ιατρών, δικηγόρων, πολιτικών μηχανικών κλπ).
Προσθέστε τώρα τις μίζες, τις ρεμούλες, τις κομπίνες εις βάρος κάθε ιερού και όσιου με την συνδρομή (φυσικά με το αζημίωτο) δημοσίων λειτουργών που θησαύρισαν κι αυτοί με την σειρά τους και κάντε… σούμα.
ΑΥΤΟ όμως που δεν ξέρουν όλοι αυτοί και τους το απακαλύπτουμε είναι το εξής:
Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), είναι ο βασικός μέτοχος των 4 συστημικών τραπεζών με δάνεια που έλαβε από τον ESM, με τις τραπεζικές αυτές μετοχές να έχουν δοθεί ως Collateral. Το ίδιο συμβαίνει και με τον ΕLA.
Σε περίπτωση εκτάκτου γεγονότος ο ESM μπορεί να ΠΑΓΩΣΕΙ σε πρώτη φάση όλους τους λογαριασμούς των ελλήνων καταθετών σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες!
Οι ξένοι ταυτόχρονα γνωρίζουν ότι δεν συμφέρει να γίνει BAIL-IN στις ελληνικές εγχώριες καταθέσεις, γιατί κάτι τέτοιο θα αποδυνάμωνε κι άλλο την κεφαλαιακή βάση των Συστημικών τραπεζών που έχει κτυπήσει άλλωστε ”κόκκινο”. Δεν θα υπήρχε καμία μελλοντικά προοπτική ανάνηψης τους…
Γι αυτό οι του ESM έχουν προκρίνει ως βέλτιστη λύση για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα το κούρεμα των λογαριασμών των ελλήνων καταθετών σε ευρωπαϊκές τράπεζες (Deutsche Bank, UBS, Societe Generale, etc etc…), λογαριασμών τους οποίους τροφοδότησαν με τις συνεχείς μεταφορές κεφαλαίων τα τελευταία χρόνια.
Πλανώνται λοιπόν πλάνην οικτράν όσοι… περνιούνται για έξυπνοι και οι οποίοι σύντομα θα χάσουν και τον ύπνο τους συν τοις άλλοις…
Με το PLAN να κάνει λόγο για έκτακτη φορολόγηση (ευγενική έκφραση… κουρέματος) ενός ποσοστού 20 με 30%, που θα μεταφράζεται σε 24 μίνιμουμ και 36 μάξιμουμ δισ. ευρώ***, με βάση τα περίπου 100-120 δισ. ευρώ που υπολογίζεται ότι “φυγαδεύτηκαν”.
Εκτός όμως της φορολόγησης των “ΞΕΝΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ” οι του ESM θα προτείνουν την έκδοση ΕΙΔΙΚΟΥ ΟΜΟΛΟΓΟΥ προς όλους τους Έλληνες καταθέτες.
Θα είναι 5ετούς διαρκείας +2 έτη παράτασης και θα έχουν coupon 2% ετησίως που θα είναι το “δωράκι” των καταθετών.
Τα 24 με 36 δισ. ευρώ*** τώρα με την σειρά τους θα δοθούν στο Κράτος για να τα χρησιμοποιήσει στην απαιτούμενη ανακεφαλαίωση των Συστημικών τραπεζών.
Το ΙΕΡΑΤΕΙΟ του ESM γνωρίζει πολύ καλά ότι με αυτή την διαδικασία και δεν θα απομειωθούν οι εγχώριες καταθέσεις, αλλά και θα ενδυναμώσουν λογιστικά τα ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ των Συστημικών τραπεζών.
ΥΓ1: ΑΛΛΩΣΤΕ, αυτό είναι και το πλέον αποδεκτό κοινωνικά PLAN.
ΥΓ2: Το πρόγραμμα που θα καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση απευθύνεται προς τον ΕSM… Γιατί αυτός είναι το… Αφεντικό.

Αυτά είναι τα φορολογικά μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση

Πρωτογενή πλεονάσματα 1% φέτος, 2% το 2016 και 3% το 2017 προβλέπει μεταξύ άλλων η πρόταση που απέστειλε η ελληνική κυβέρνηση προς τουςδανειστές.
 Στην πρόταση προβλέπονται αναπροσαρμογές στους συντελεστές του ΦΠΑ με μετατάξεις προϊόντων και υπηρεσιών, σταδιακή κατάργηση του καθεστώτος μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά αλλά με ανταποδοτική ενίσχυση για τους οικονομικά ασθενέστερους κατοίκους τους, η αύξηση του συντελεστή φορολογίας των κερδών των επιχειρήσεων καθώς και η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ έως και το 2016.

 Μεταξύ άλλων η μεταρρύθμιση του ΦΠΑ έχει ως στόχο την καθαρή αύξηση των εσόδων 1% του ΑΕΠ σε ετήσια βάση. Ειδικότερα η αύξηση των εσόδων από τον ΦΠΑ προβλέπεται να επιτευχθεί από τα ακόλουθα:
-              Τη δημιουργία ενός ενιαίου συντελεστή 23% ο οποίος θα περιλαμβάνει τα εστιατόρια και τις υπηρεσίες τροφοδοσίας.
-              Την παραμονή στο 13% των βασικών τροφίμων, της ενέργειας, του νερού και των ξενοδοχείων. Ειδικά για τα ξενοδοχεία, η αύξηση του ΦΠΑ στο 13% από το 6,5% σήμερα θα ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2015.
-              Τη μείωση του υπερ-μειωμένου συντελεστή 6,5% στο 6% στον οποίο θα παραμείνουν φάρμακα, βιβλία και θέατρα.
Σε ότι αφορά το καθεστώς του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγίου προτείνεται η σταδιακή κατάργησή του, που θα ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2015 και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2016. Σε πρώτη φάση θα καταργηθεί το καθεστώς αυτό σε νησιά με υψηλά εισοδήματα τα οποία αποτελούν γνωστούς τουριστικούς προορισμούς, με εξαίρεση τα απομακρυσμένα. Στο τέλος του 2016, οπότε θα έχει ολοκληρωθεί η κατάργηση της εξαίρεσης, θα έχουν ληφθεί ανταποδοτικά μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος των ασθενέστερων οικονομικά κατοίκων των περιοχών αυτών.
Οι αλλαγές στον ΦΠΑ θα μπορούν να επανεξετασθούν στο τέλος του 2016. Προϋπόθεση είναι οι όποιες απώλειες να καλυφθούν από αύξηση εσόδων από την πάταξη της φοροδιαφυγής και τη βελτίωση της αποδοτικότητας του φόρου.
Επίσης, μεταξύ άλλων, προτείνεται:
-              Η κατάργηση του ευνοϊκού καθεστώτος φορολόγησης των αγροτών μέχρι το 2017
-              Η κατάργηση της επιδότησης επί του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης για τους αγρότες και ο επαναπροσδιορισμός της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης με τον προϋπολογισμό του 2016
-              Η αύξηση της προκαταβολής φόρου για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες στο 100% μέχρι το 2017
-              Η αύξηση του συντελεστή φορολογίας των κερδών των επιχειρήσεων από το 26% σήμερα στο 28%
-              Η επέκταση της εφαρμογής του φόρου πολυτελείας και για τα σκάφη αναψυχής άνω των 5 μέτρων και η αύξηση του συντελεστή από το 10% στο 13%
-              Η αύξηση της φορολογίας επί του τονάζ των πλοίων και κατάργηση του ειδικού καθεστώτος φορολογίας στο ναυτιλιακό κλάδο
-              Η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ φέτος και το 2016 με στόχο να εισφέρει έσοδα ύψους 2,65 δις ευρώ. Επίσης, αναπροσαρμογή των συντελεστών του ΕΝΦΙΑ προκειμένου να επιτευχθεί ο ίδιος στόχος στην περίπτωση μείωσης των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων.
-              O επανασχεδιασμός του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος tax credit και η ενσωμάτων της εισφοράς αλληλεγγύης στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος
-              Η μείωση του ανώτατου ορίου για τις στρατιωτικές δαπάνες κατά 100 εκατ. ευρώ το 2015 και κατά 200 εκατ. ευρώ το 2016, μέσω της μείωσης προσωπικού και συμβάσεων προμηθειών
-              Η θέσπιση φόρου επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων
-              Η διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την απόκτηση τηλεοπτικών αδειών
-              Η επέκταση της φορολογίας 30% επί των ακαθάριστων εσόδων από τυχερά παιγνίδια και τα VLT
-              Η προκήρυξη διαδικασίας υποβολής προσφορών για την έκδοση αδειών 4G και 5G
-              Νέο μισθολόγιο στο δημόσιο τομέα από 1 Ιανουαρίου 2016 που θα λαμβάνει υπόψη την ικανότητα, την απόδοση και την ευθύνη του προσωπικού
-              Αξιολόγηση της ενδεχόμενης αύξησης του κατώτατου ορίου τζίρου για την υπαγωγή στο καθεστώς ΦΠΑ από τα 10.000 ευρώ στα 25.000 ευρώ
Η κυβέρνηση με την πρότασή της δεσμεύεται ότι σε περίπτωση ελλείμματος θα εξετάσει την αύξηση της φορολογίας για τα ενοίκια και ειδικότερα την αύξηση του συντελεστή από το 11% στο 15% για ποσά έως 12.000 ευρώ και από το 33% στο 35% για υψηλότερα ποσά. Κατά τον ίδιο τρόπο θα εξετάσει την αύξηση της φορολογίας επί των κερδών των επιχειρήσεων από το 28% στο 29%.

Ένα ελληνικό νησί στους κορυφαίους προορισμούς για το 2015

Ένα ελληνικό νησί στους κορυφαίους προορισμούς για το 2015

Το Usnews ξεχωρίζει τους 25 κορυφαίους προορισμούς διακοπών για το 2015. Η λίστα περιλαμβάνει όμορφες πόλεις της Ευρώπης, νησιά της Καραϊβικής αλλά και ένα ελληνικό νησί, το οποίο βρίσκεται στην 22η θέση.
Πρόκειται για το διάσημο νησί της Κρήτης που συνδυάζει την ιστορία με την παράδοση, το φαγητό και τις εντυπωσιακές παραλίες.
Δείτε αναλυτικά τη λίστα:
1. Λονδίνο
london
Το Λονδίνο είναι ένας κόσμος ολόκληρος. Ιστορικά μνημεία και μοντέρνοι προορισμοί μπορούν να σας κρατήσουν απασχολημένους για μέρες.
2. Bora Bora
borabora
Είναι δύσκολο να μην μαγευτείτε από αυτό τον παραδεισένιο προορισμό. Πλούσια δάση, ηφαίστεια, αμμώδεις παραλίες και πολυτελή ξενοδοχεία θα σας κερδίσουν.
3. Βαρκελώνη
Barcelona
Διάσημη και για την ποδοσφαιρική της ομάδα, η Βαρκελώνη έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει. Οι δημιουργίες του Gaudi στο Πάρκο Γκουέλ θα σας εντυπωσιάσουν.
4. Παρίσι
paris
Η Πόλη του Φωτός προσελκύει κάθε χρόνο όλο και περισσότερους επισκέπτες. Είναι πολύ εύκολο να ερωτευτείς αυτή την πόλη.
5. Σίδνεϊ
Downtown Sydney and Waterfront
Μια μοναδική πρωτεύουσα με όμορφες παραλίες αλλά και σημαντικά μνημεία.
6. Νέα Υόρκη
ny
Η πόλη που σας προσφέρει όλες τις δυνατότητες.
7. Maui
maui
Ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά της Χαβάη.
8. Ρίο ντε Τζανέιρο
rio-de-janeiro
Θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016 και θεωρείτε ένας από τους πιο hot προορισμούς της Νότιας Αμερικής.
9. Κέιπ Τάουν
capetown
Αυτή η πόλη είναι ιδανική και για τους περιπετειώδεις ταξιδιώτες αλλά και τους πιο ήρεμους.
10. Σαν Φρανσίσκο
San-Francisco
Σίγουρα είναι η πόλη που σας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή.
11. Μαλδίβες
maldives
Μόνο στο άκουσμα του ονόματος Μαλδίβες, σκέφτεστε παραλίες με άμμο και γαλάζια νερά. Περισσότερα από 1000 νησιά σας περιμένουν.
12. Πράγα
prague
Μια όμορφη πόλη με ιστορικά μνημεία.
13. Yellowstone
Yellowstone
Ιδανικό για τους φυσιολάτρεις.
14. Μπαχάμες
Bahamas1
Με οικονομικές τιμές και πληθώρα επιλογών.
15. Βανκούβερ
vancouver
Μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλο όσο το Τορόντο ή τόσο ιστορικό όσο το Μόντρεαλ αλλά σίγουρα έχει τα δικά του θέλγητρα.
16. Ουάσινγκτον

Μια από τις πιο δημοφιλείς πόλεις στις ΗΠΑ.
17. Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι
Virgin-Islands-
Μοναδικές παραλίες και τοπία.
18. Ζυρίχη
switzerland_zurich
Από την λίμνη της Ζυρίχης μέχρι το σκι στις Άλπεις, οι επισκέπτες έχουν μια ποικιλία δραστηριοτήτων να επιλέξουν.
19. Βουδαπέστη
budapest
Είναι μία από τις πόλεις που ξεχωρίζουν στην Ευρώπη.
20. Λας Βέγκας
las-vegas-11
Η παιδική χαρά της Αμερικής προσφέρει διασκέδαση 24 ώρες το 24ωρο.
21. Χονγκ Κονγκ
hong
Είναι μια μοναδική μίξη πολιτισμών.
22. Κρήτη
crete
Τα μοναδικά τοπία της Κρήτης, οι αρχαιολογικοί χώροι, οι εντυπωσιακές παραλίες και οι ελαιώνες συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό.
23. Playa del Carmen
playa
Οι λευκές αμμώδεις παραλίες με τα τυρκουάζ νερά δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο.
24. Πουέρτο Ρίκο
puerto rico
25. Ιερουσαλήμ
jerusalem
Μια άκρως θρησκευτική και ιστορική πόλη.

Αυτή είναι η ελληνική πρόταση (ολόκληρο το κείμενο)

Αυτή είναι η ελληνική πρόταση (ολόκληρο το κείμενο)
Σε μια διαφορετική γραμμή από την πρόταση προς τον ESM, κινείται η νέα πρόταση που εστάλη στις 10 μ.μ. στους θεσμούς και η οποία κατατέθηκε πριν από λίγο στις νομοθετικές υπηρεσίες της Βουλής, προκειμένου να ψηφιστεί αύριο.
Η πρόταση περιλαμβάνει επιστολή του πρωθυπουργού, το κείμενο με την βάση της πρότασης έξι - επτά σελίδων και συνοδευτικά έγγραφα.
Η κυβέρνηση έβαλε στο τραπέζι, τα προαπαιτούμενα που θα πρέπει να υλοποιήσει, έχοντας την βοήθεια του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα θα ληφθούν από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, εφόσον βέβαια, υπάρξει συμφωνία..
Ειδικότερα, με βάση τις ίδιες πληροφορίες:
- Ο ΦΠΑ σε φάρμακα, βιβλία και θέατρα, διατηρείται στι 6%.
- Η ελληνική πρόταση εξακολουθεί να προβλέπει συντελεστή ΦΠΑ 13% για τα ξενοδοχεία, το ρεύμα και όλες τις ΔΕΚΟ και αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 23%.
- Για τα τρόφιμα ζητείται διατήρηση μόνο βασικών αγαθών στο 13% και μετάταξη των περισσότερων στο 23%. Στο 23% θα μεταταχθούν και: υπηρεσίες μεταφορών (εισιτήρια λεωφορείων, τρένων, αεροπλάνων, πλοίων, κόμιστρα ταξί).
- Προβλέπεται η κατάργηση του μειωμένου κατά 30% ΦΠΑ στα νησιά και κυρίως αυτά που αποτελούν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και με υψηλά έσοδα, με εξαίρεση τα πιο απομακρυσμένα. Αυτό θα γίνει μέχρι το τέλος του 2016 και εφόσον έχουν προβλεφθεί μέτρα αποζημίωσης των κατοίκων.
- Επίσης αύξηση της προκαταβολής φόρου στις επιχειρήσεις στο 100% από 55% σήμερα, καθώς και αύξηση των συντελεστών από το 26% στο 28%.
- Προβλέπεται επίσης φόρος στις τηλεοπτικές διαφημίσεις.
- Δεδομένη είναι η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ.
-Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης κατά 30%, από το 10% στο 13% του αντίστοιχου τεκμηρίου διαβίωσης για τα ΙΧ άνω των 2.500 κυβικών εκατοστών και παλαιότητας μέχρι 10 ετών, τις πισίνες, τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα. Ο φόρος θα επεκταθεί και στα σκάφη αναψυχής άνω των 10 μέτρων.
Όσον αφορά στα πρώτα μέτρα, τα οποία η ελληνική πλευρά θα μπορούσε να φέρει άμεσα στο πλαίσιο οικοδόμησης μιας νέας εμπιστοσύνης, είναι τα παρακάτω:
- Κατάργηση άμεσα των πρόωρων συντάξεων, με στόχο να βγαίνουν όλοι στα 67 έτη.
- Στα 62 έτη θα συνταξιοδοτούνται μόνο όσοι συμπληρώνουν 40 έτη εργασίας.
- Θα προβλέπεται ποινή έως και 16% για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.
- Καταργείται σταδιακά το ΕΚΑΣ έως το τέλος του 2019, ενώ στόχος είναι η αντικατάστασή του από ενός είδους στοχευμένο επίδομα.
- Αυξάνονται οι εισφορές υγείας για κύριες και επικουρικές συντάξεις στο 6%.
- Για τις επικουρικές συντάξεις προβλέπεται αύξηση στο 3,5% των βασικών εισφορών.
- Περαιτέρω ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Εσόδων.
- Μειώνονται τα έξοδα για τις αμυντικές δαπάνες κατά 100 εκατ. ευρώ το 2015 και κατά 200 εκατ. ευρώ το 2016, μέσα από στοχευμένα μέτρα, που συμπεριλαμβάνουν τη μείωση προσωπικού και προμηθειών.
Στην πρόταση περιλαμβάνονται η πώληση του 6% που κατέχει ακόμη το δημόσιο στον ΟΤΕ, η ολοκλήρωση της σύμβασης παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων, η πώληση πλειοψηφικού πακέτου στον ΟΛΠ, τον ΟΛΘ και η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για το Ελληνικό.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)