Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Ο ΕΟΤ πλήρωσε το 2008, 238.000 ευρώ

..για να βγει ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο ΓΑΠ !!!


Βόμβα Καμμένου ο οποίος λίγες ώρες πριν σε συνέντευξη τύπου στην Ρόδο έκανε μια απίστευτη αποκάλυψη.

Διαβάστε στο σχετικό απόσπασμα τι αποκάλυψε ο Πάνος Καμμένος  για τα συνεταιράκια...
"Ο Ε.Ο.Τ έδωσε το 2008...238.000 ευρώ για έξοδα για λογαριασμό «του παγκόσμιου συνέδριου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς»...

Ο κ. Σαμαράς είναι ένας πολιτικός απατεώνας, διότι ενώ είχε μαζί με τον κ. Βενιζέλο και τον Κουβέλη, τη δυνατότητα και τους βουλευτές να σχηματίσει κυβέρνηση από τον Μάιο,
τις πρώτες εκλογές, δεν σχημάτισε κυβέρνηση, προκειμένου να ξαναγίνουν εκλογές και να παραγραφούν τα αδικήματα υπουργών που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό και πιθανώς λήστεψαν τον ελληνικό λαό. 
 
Και αφού με προκαλείτε θα σας αποκαλύψω το πόσο συνεταίροι είναι: 5 Ιουλίου 2008. Αίτημα προς τον ΕΟΤ της Οργανωτικής Επιτροπής συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς: «Κύριε υπουργέ, θέλω να σας κάνω γνωστό ότι στη χώρα μας πραγματοποιείται στο χρονικό διάστημα από 26 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου του 2008» δηλαδή πριν γίνει η επιστολή «το παγκόσμιο συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς». 

Καταλήγοντας αιτείται «επειδή εκτιμούμε ότι πέρα από τους πολιτικούς στόχους του παγκόσμιου συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς μπορεί να αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για την τουριστική προβολή της χώρας μας, θα θέλαμε να αντιμετωπίσετε θετικά το αίτημά μας για την οικονομική στήριξη των δαπανών φιλοξενίας με το ποσό των 200.000 ευρώ».

Ζητάει δηλαδή ο κ. Παπανδρέου για να γίνει πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, από τον ΕΟΤ και το υπουργείο Τουρισμού, 200.000 ευρώ για αυτά τα οποία ξόδεψε ενώ συνεδρίασε. Το αίτημα είναι με την υπογραφή Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Έρχεται ο υπουργός Τουρισμού και ο ΕΟΤ: «Πράξη αναλήψεως και ενέργειας δαπάνης». Αντί να του δώσει 200.000 ευρώ, για να βοηθήσει τον τουρισμό η Σοσιαλιστική Διεθνής, από τα κονδύλια που έπρεπε να δοθούν για τον τουρισμό, του δίνει 238.000 ευρώ. 

Απόφαση υπογεγραμμένη στις 2 Σεπτεμβρίου 2008. Αυτά είναι τα συνεταιράκια. Υπουργός της ΝΔ τότε, στην κυβέρνηση που συμμετείχα και εγώ, υπέγραψε ως υπουργός Τουρισμού για να δώσει στον κ. Παπανδρέου, στον κ. Σπυρόπουλο και στη Σοσιαλιστική Διεθνή 238.000 ευρώ για να προβάλλουν τι; Τον τουρισμό στην Ελλάδα.

Πήγαν λοιπόν και έφαγαν τους αστακούς στο Λαγονήσι και χρέωσαν στον ελληνικό προϋπολογισμό και στον Έλληνα πολίτη 238.000 ευρώ."

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com
http://kefalokleidomata.blogspot.gr/

"Το ευρωπαϊκό επίτευγμα της Ελλάδας".


 
 Γράφει ο
Ν. Λυγερός


Σε όσους δεν πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πετύχει τίποτα σε διεθνές επίπεδο, η πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έρχεται να τους αποδείξει πόσο άδικο έχουν.

Με την άμεση αναφορά στη Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα και τις οριοθετήσεις των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών, η Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει ότι υποστηρίζει έμπρακτα τις θέσεις της Ελλάδας. Είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται γραπτώς και επίσημα σε σχέση με την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων για την ενεργειακή της επάρκεια για το μέλλον και πιο συγκεκριμένα για το 2020 και το 2050.

Αυτό σημαίνει ότι η αποδοχή του έργου της Νίκης Τζαβέλλα, που γνωρίσαμε πριν μερικούς μήνες χάρη στον Ηλία Κονοφάγο, είναι πλέον επίσημη. Και σαν να μην έφτανε αυτό ως επίτευγμα της Ελλάδας, η ευρωβουλευτής μας κατάφερε να προωθήσει και μια άλλη σημαντική ιδέα που μας αφορά και αυτή άμεσα: τη δημιουργία μιας νέας επιτροπής για την Ανατολική Μεσόγειο και τους υδρογονάνθρακες στην οποία θα υπάρχουν ως μέλη η Ελλάδα, η Κύπρος και η Ιταλία με την επιπλέον παρουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό σημαίνει πρακτικά μια γεωπολιτική ενίσχυση των θέσεών μας, όπως το είχε προωθήσει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας στις επαφές που είχε με τον Γάλλο Πρόεδρο, με τον Τούρκο ομόλογό του και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα του Ευρωκοινοβουλίου.

Δεν μιλάμε βέβαια για μια νομική πράξη, για να μην υπάρχει μια παρεξήγηση, αλλά αποκλειστικά για μια γεωπολιτική συμμαχία που ακολουθεί την υψηλή μας στρατηγική, η οποία αξιοποιεί το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι αυτές οι κινήσεις συγκλίνουν προς τον ίδιο στρατηγικό στόχο, δηλαδή τη θέσπιση της ελληνικής ΑΟΖ και την άμεση αξιοποίησή της για το όφελος του ελληνικού λαού.

Σε αυτό το υπερκομματικό πλαίσιο πρέπει να κινηθούμε όλοι μας για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αποτελεσματικά το όραμά μας. Υπάρχουν πολιτικοί από όλα τα κόμματα της Ελλάδας που το έχουν συνειδητοποιήσει και πρέπει τώρα αυτός ο πυρήνας να γίνει όλο και μεγαλύτερος για να εξασφαλίσει την πλειοψηφία την ώρα της ψηφοφορίας της ψήφισης του νομοσχεδίου της θέσπισης της ελληνικής ΑΟΖ στη Βουλή των Ελλήνων.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να ξεπεράσουμε τους κομματικούς ενδοιασμούς και να αντιληφθούμε όλοι μας ότι η ελληνική ΑΟΖ είναι ένα εθνικό θέμα που δέχεται με τις πρόσφατες αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο όλο και περισσότερες ενισχύσεις διότι είναι μια στρατηγική σ’ένα παίγνιο μη μηδενικού αθροίσματος που υποστηρίζει βέβαια το πεδίο δράσης της ενεργειακής ασφάλειας από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή η εξέλιξη δείχνει από τώρα το ρόλο που μπορεί να παίξει η Ελλάδα μας σε γεωπολιτικό επίπεδο λόγω της ύπαρξης μεγάλων κοιτασμάτων στην ελληνική ΑΟΖ.

Επέμβαση καρδιάς και άσκηση

Γράφει ο Χριστόφορος Σ. Κωτούλας, Καρδιοθωρακοχειρουργός
 


Η σε κανονικό ρυθμό βάδιση (περπάτημα) είναι ο κύριος τρόπος για να μπορέσετε να επανακτήσετε την φυσική κατάσταση που είχατε πριν το χειρουργείο τις πρώτες 6 βδομάδες μετά από αυτό. 

Για τις πρώτες μέρες θα αρκεστείτε να περπατάτε μόνο στο σπίτι και στον κήπο. Μετά τις 2 πρώτες εβδομάδες, το περπάτημα πρέπει να γίνεται καθημερινά, και καλύτερα τις πρωινές ώρες. Προσοχή θα πρέπει να δίνετε ώστε το έδαφος που περπατάτε να μην κρύβει παγίδες για μικροατυχήματα (λακκούβες, λάδια, φρούτα). Σκοπός είναι ώστε μετά το τέλος των 4 βδομάδων να μπορείτε να περπατάτε 1,5 με 2 χιλιόμετρα άνετα. Πάντα θα πρέπει να θυμόσαστε ότι το περπάτημα γίνεται για άσκηση και δεν θα πρέπει να νιώθετε εξουθενωμένοι μετά από αυτό. 
Συγχρόνως θα πρέπει να εμπλουτίσετε την καθημερινότητα σας με άλλες μικροεργασίες, όπως το σκούπισμα ή το πλύσιμο πιάτων, είτε το πλύσιμο του αυτοκινήτου και η βόλτα στην αγορά. 
Εάν νιώσετε εξουθενωμένοι μετά την άσκησή σας μια ημέρα, μπορείτε να ξεκουραστείτε εντελώς την επομένη και να ξαναρχίσετε την επομένη με ρυθμό που να μην σας κουράζει και εξαντλεί.
Σκοπός της άσκησης είναι με το τέλος του πρώτου μήνα να μπορείτε να προχωράτε 1.5 χιλιόμετρο, το τέλος του δεύτερου μήνα 3 χιλιόμετρα και του τρίτου μήνα και μετά 4 - 5 χιλιόμετρα. Πρέπει να σημειωθεί ότι ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε επέμβαση βαλβίδας, είτε ασθενείς που δεν συνήθιζαν να περπατούν πριν την επέμβαση, είτε πάλι αυτοί που παρουσιάζουν διάφορες κινητικές διαταραχές δεν χρειάζεται να ακολουθούν τόσο εντατικό πρόγραμμα. Σκοπός της άσκησης των ασθενών αυτών είναι να μπορούν να περπατούν 2 χιλιόμετρα με το τέλος των 6 εβδομάδων.
Η χρήση του κυλιώμενου τάπητα θα πρέπει να γίνεται πάντα κατά τέτοιο σκοπό ώστε να μην ασκείται έντονη τάση και πίεση στο στερνικό τραύμα.

Για τα άτομα με κινητικές διαταραχές, φαίνεται ότι η βοήθεια των φυσικοθεραπευτών με ειδικό πρόγραμμα είναι η καλύτερη δυνατή λύση.
http://kardia-thorax.blogspot.gr/2013/03/blog-post.html

Το πολιτικό θρίλερ εντείνεται στην Κύπρο αφού μέχρι στιγμής θεωρείται αμφίβολη η ψήφιση του νομοσχεδίου για το κούρεμα των καταθέσεων. Για να περάσει ο νόμος από τη Βουλή της Κύπρου απαιτούνται 29 από τις 56 ψήφους δηλαδή μια περισσότερη από αυτές που έχει στη διάθεσή του ο κυβερνητικός συνασπισμός, Ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης που αναγκάστηκε χθες να «χάσει» μια πτήση και έπειτα να φυγαδευτεί από την αστυνομία προκειμένου να μην αντιμετωπίσει τους διαδηλωτές που του ετοίμασαν θερμή υποδοχή παραβρέθηκε χθες στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών από το οποίο φαίνεται ότι εκτός από το ΑΚΕΛ, αρνητικά σκέφτονται να ψηφίσουν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Εκπρόσωπος της ΕΔΕΚ χαρακτήρισε «παράλογη» την απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ οι Πράσινοι Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Υπουργικό Συμβούλιο που ολοκληρώθηκε το πρωί της Κυριακής αποφάσισε να αναβάλλει τη διαδικασία ψήφισης αφού καθώς φαίνεται ότι δεν υπάρχει προς το παρών κυβερνητική πλειοψηφία. Τα σενάρια μετά και από αυτή την εξέλιξη συμπεριλαμβάνουν πλέον και την κατάρρευση των δύο τραπεζών που κινδυνεύουν. Από τα ρεπορτάζ των διεθνών ΜΜΕ φαίνεται ότι η Τρόικα έχει αποφασίσει να παίξει σκληρή γραμμή στην υπόθεση της Κύπρου και σκοπεύει να αφήσει τις δύο τράπεζες που κινδυνεύουν να καταρρεύσουν υπολογίζοντας αφενός ότι τα οικονομικά μεγέθη της Μεγαλονήσου δεν είναι τέτοια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ντόμινο και αφετέρου ότι η στάση αυτή στείλει ηχηρό μήνυμα σε όσους επιμένουν ότι δεν υπάρχει τρόπος να αναγκαστεί μια χώρα να αφήσει την ευρωζώνη.

Το πολιτικό θρίλερ εντείνεται στην Κύπρο αφού μέχρι στιγμής θεωρείται αμφίβολη η ψήφιση του νομοσχεδίου για το κούρεμα των καταθέσεων. Για να περάσει ο νόμος από τη Βουλή της Κύπρου απαιτούνται 29 από τις 56 ψήφους δηλαδή μια περισσότερη από αυτές που έχει στη διάθεσή του ο κυβερνητικός συνασπισμός,
Ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης που αναγκάστηκε χθες να «χάσει» μια πτήση και έπειτα να φυγαδευτεί από την αστυνομία προκειμένου να μην αντιμετωπίσει τους διαδηλωτές που του ετοίμασαν θερμή υποδοχή παραβρέθηκε χθες στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών από το οποίο φαίνεται ότι εκτός από το ΑΚΕΛ, αρνητικά σκέφτονται να ψηφίσουν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Εκπρόσωπος της ΕΔΕΚ χαρακτήρισε «παράλογη» την απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ οι Πράσινοι

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Υπουργικό Συμβούλιο που ολοκληρώθηκε το πρωί της Κυριακής αποφάσισε να αναβάλλει τη διαδικασία ψήφισης αφού καθώς φαίνεται ότι δεν υπάρχει προς το παρών κυβερνητική πλειοψηφία. Τα σενάρια μετά και από αυτή την εξέλιξη συμπεριλαμβάνουν πλέον και την κατάρρευση των δύο τραπεζών που κινδυνεύουν.

Από τα ρεπορτάζ των διεθνών ΜΜΕ φαίνεται ότι η Τρόικα έχει αποφασίσει να παίξει σκληρή γραμμή στην υπόθεση της Κύπρου και σκοπεύει να αφήσει τις δύο τράπεζες που κινδυνεύουν να καταρρεύσουν υπολογίζοντας αφενός ότι τα οικονομικά μεγέθη της Μεγαλονήσου δεν είναι τέτοια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ντόμινο και αφετέρου ότι η στάση αυτή στείλει ηχηρό μήνυμα σε όσους επιμένουν ότι δεν υπάρχει τρόπος να αναγκαστεί μια χώρα να αφήσει την ευρωζώνη.

Στα 67 και μειωμένη η δεύτερη σύνταξη για γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους

Στα 67 και μειωμένη η δεύτερη σύνταξη για γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους


Στα 67 έτη ασφάλισης ορίζεται από την 1η Ιανουαρίου το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των ανεξάρτητα απασχολούμενων δικηγόρων, μηχανικών και γιατρών που λαμβάνουν δύο συντάξεις, ενώ μειώνεται και η σύνταξη, υπό προϋποθέσεις.
Αυτό προβλέπει εγκύκλιος του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Αυτοαπασχολουμένων (ΕΤΑΑ). Με άλλη εγκύκλιό του, το ΙΚΑ δίνει παράταση έως το τέλος Απριλίου στα λογιστήρια των επιχειρήσεων που απασχολούν υψηλόμισθους παλαιούς ασφαλισμένους, προκειμένου να καταβάλουν αυξημένες εισφορές.
Πρόκειται στην ουσία για δύο διατάξεις που προβλέπονται από το Μνημόνιο 3 και τίθενται σε εφαρμογή.
Η πρώτη εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας προβλέπει αύξηση στο όριο συνταξιοδότησης κατά δύο έτη, από τα 65 στα 67 χρόνια, για τους ασφαλισμένους ΕΤΑΑ που λαμβάνουν δύο κύριες συντάξεις, σύμφωνα με το capital.
Πρόκειται στην ουσία για τους ασφαλισμένους πριν από το 1993, για τους οποίους ισχύει η διπλή κύρια ασφάλιση και κατά συνέπεια η διπλή κύρια σύνταξη, αφού για όλους τους επόμενους ο Νόμος Σιούφα προβλέπει ότι επιλέγουν έναν φορέα κύριας ασφάλισης προκειμένου να ασφαλίζονται και να συνταξιοδοτηθούν.
Με την εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας επιβαρύνονται οι ασφαλισμένοι του κλάδου κύριας ασφάλισης του ΕΤΑΑ (μηχανικοί-ΤΣΜΕΔΕ, γιατροί-ΤΣΑΥ, δικαστικοί-Τομέας Ασφάλισης Νομικών) που βγαίνουν στη σύνταξη από την 1η Ιανουαρίου 2013. Ταυτόχρονα, προβλέπεται και περικοπή των δεύτερων κύριων συντάξεων που χορηγεί το ΕΤΑΑ. Αυτό θα γίνει στις περιπτώσεις εκείνες που έχει ληφθεί νωρίτερα η σύνταξη του Δημοσίου. Για κάθε χρόνο διαφοράς ανάμεσα στο έτος λήψης της σύνταξης του Δημοσίου και σε εκείνο που θα ληφθεί η σύνταξη από το ΕΤΑΑ, θα υπάρχει 3% μείωση της δεύτερης κύριας καταβαλλόμενης σύνταξης.
Συγκεκριμένα, οι ασφαλισμένοι του ΕΤΑΑ μπορούν να λάβουν δεύτερη κύρια σύνταξη λόγω γήρατος, εάν έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους και παράλληλα έχουν 20 έτη ασφάλισης στο Ταμείο. Με τη συμπλήρωση 16 ετών ασφάλισης, η σύνταξη καταβάλλεται μειωμένη κατά 50%. Οι παραπάνω προϋποθέσεις ισχύουν για όσους ασφαλισμένους συμπληρώνουν σωρευτικά το απαιτούμενο όριο ηλικίας και χρόνο ασφάλισης μέχρι 31/12/2012. Για όσους θελήσουν να υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης μετά την 1/1/2013, θα υποστούν την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη.
Στην περίπτωση που οι αιτήσεις συνταξιοδότησης προς το Δημόσιο και το ΕΤΑΑ για τη λήψη πλήρους σύνταξης υποβληθούν ταυτόχρονα ή σε χρονικό διάστημα μικρότερο των έξι μηνών η μία από την άλλη, τότε οι ασφαλισμένοι δεν υπόκεινται στους παραπάνω περιορισμούς και βγαίνουν στη σύνταξη με 37 χρόνια προϋπηρεσίας και 60 χρόνων.
Η δεύτερη εγκύκλιος δίνει περιθώριο μέχρι τις 30 Απριλίου στους εργοδότες για να καταβάλλουν στο ΙΚΑ το σύνολο των εισφορών τους για παλαιούς ασφαλισμένους (ασφαλίστηκαν πριν από το 1993), οι οποίοι παίρνουν πάνω από 2.442 ευρώ το μήνα μεικτά.
Βάσει νόμου, από 1η Ιανουαρίου του 2013 θα καταβάλλονται εισφορές για το σύνολο των αποδοχών των εργαζομένων και όχι μέχρι το όριο των 2.442 ευρώ, όπως ίσχυε έως και το 2012. Πρόκειται στην ουσία για μια έμμεση και σημαντική αύξηση εισφορών για τους λεγόμενους «παλαιούς» ασφαλισμένους, με υψηλούς μισθούς. Βέβαια, το μέτρο αφορά λιγότερους απ' ό,τι αρχικά είχε υπολογιστεί, καθώς η ύφεση έκανε και στον τομέα αυτόν τη δουλειά της. Ετσι, ενώ το υπουργείο Εργασίας είχε αρχικά προϋπολογίσει έσοδα από το συγκεκριμένο μέτρο ύψους 600 εκατ. ευρώ, τελικά εκτιμάται ότι θα λάβει κάτι λιγότερο από 400 εκατ. ευρώ.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ στην προσπάθεια να αυξήσουν τα έσοδα, έστω και υποτιμημένα από τα αρχικώς σχεδιαζόμενα, εντόπισαν ότι σε αρκετές επιχειρήσεις, τα λογιστήρια δεν προέβησαν στις ανάλογες κρατήσεις και δεν απέδωσαν τελικά τις εισφορές που θα έπρεπε, όχι μόνο για τις εισφορές Ιανουαρίου αλλά και Φεβρουαρίου. Έτσι προχώρησε στην παράταση, προκειμένου να... συμμορφωθούν.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)