Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Έδωσε ένα κεφτεδάκι σε ένα αδέσποτο και έλαβε την μεγαλύτερη έκπληξη της ζωής του!



αδέσποτο

Τα σκυλιά είναι γνωστά για την αφοσίωσή τους, έτσι δεν μας κάνει εντύπωση που είναι και καταπληκτικοί συμπαίκτες!
Η Ελβετική ομάδα, Peak Performance, το έμαθε αυτό από πρώτο χέρι όταν γνώρισε τον Άρθουρ, ένα πραγματικά δυνατό σκυλί το οποίο από αδέσποτο έγινε μέλος της ομάδας τους.
Οι αθλητές της ομάδας διαγωνίζονταν σε έναν αγώνα δρόμου στο Εκουαδόρ, όπου στη διάρκεια ενός διαλλείματος, τους πλησίασε ένα ταλαιπωρημένο και άρρωστο αδέσποτο σκυλί το οποίο αυθόρμητα το ονόμασαν Άρθουρ.
Ο καημένος ο Άρθουρ τους κοίταζε πεινασμένος να τρώνε, άλλα οι αθλητές χρειάζονταν όλες τις θερμίδες και το φαγητό ήταν δύσκολο να βρεθεί μέσα στη ζούγκλα. Όμως ο αρχηγός της ομάδας, Mikael Lindlord του πρόσφερε ένα κεφτεδάκι.
Αυτό που ακολούθησε θα σας συγκινήσει. Δείτε παρακάτω πως ο Άρθουρ από ένα αδέσποτο ταλαιπωρημένο σκυλί έγινε μέλος της ομάδας και αποτελεί έμπνευση με την γενναιότητα και την εξυπνάδα του.
Διαβάστε την ιστορία του και παρακαλούμε κοινοποιήστε αν σας αρέσει!
Ο Άρθουρ ήταν βρώμικος, μόνος και πεινασμένος στο σκληρό τροπικό δάσος πριν γίνει μέλος της ομάδας. Ήτα υποσιτισμένος και αδύναμος, προσπαθώντας να επιβιώσει μόνος του για μήνες.
αδέσποτο Μια κίνηση καλοσύνης ένωσε τον Άρθουρ με την νέα του οικογένεια. Ο μοναχικός σκύλος βρήκε επιτέλους το στήριγμά του.
αδέσποτο
Ο Mikael Lindnord αναφέρει στη σελίδα της ομάδας, « Όλα ξεκίνησαν όταν του έδωσα ένα κεφτεδάκι  καθώς τρώγαμε πριν από τη μεγάλη πεζοπορία.  Όταν φύγαμε και ενωθήκαμε με τις υπόλοιπες ομάδες, δεν συνειδητοποίησα πως ο Άρθουρ μας ακολούθησε.
Μέχρι που μείναμε και πάλι μόνοι μας και τότε κατάλαβα πως ήταν ακόμη μαζί μας. Σε κάποια φάση, χρειαστήκαμε ένα διάλλειμα και το σκυλί είχε καταρρεύσει στην κυριολεξία. Ανοίξαμε δυο κονσέρβες φαγητό και τον αφήσαμε να φάει, καθώς δεν θα μπορούσε να βρει φαγητό μέσα στη ζούγκλα.»
O Άρθουρ ακολούθησε την ομάδα για πάνω από 400 μίλια υπό ακραίες συνθήκες. Σε κάποια στιγμή η ομάδα κλήθηκε να αφήσει πίσω τον Άρθουρ…
αδέσποτο Όταν η ομάδα πλησίασε ένα ποτάμι, έπρεπε να χρησιμοποιήσουν καγιάκ για να το διασχίσουν. Η συμβουλή των διοργανωτών στην ομάδα, ήταν πως ο Άρθουρ δεν ήταν σε θέση να διασχίσει το ποτάμι.
αδέσποτο Η ομάδα άφησε τον Άρθουρ πίσω, αλλά αυτός πήδηξε στο νερό και άρχισε να κολυμπά πίσω τους, μη θέλοντας να αφήσει την ομάδα του.
αδέσποτο
Το νερό ήταν παγωμένο και έτσι η ομάδα τον τράβηξε πάνω στο καγιάκ. Ο Lindlord επισημαίνοντας την γενναιότητα του Άρθουρ είπε: «Ακούγαμε τον κόσμο να επευφημεί στην ακτή καθώς φεύγαμε. Όμως έπρεπε να βρούμε ένα διαφορετικό τρόπο κωπηλασίας για να μην τον ρίξουμε από το καγιάκ.
Κάποιες στιγμές πηδούσε στο νερό και κολυμπούσε και μετά ανέβαινε και πάλι πάνω, αλλά ξεπάγιασε και του δώσαμε να φορέσει τις ζακέτες μας. Την στιγμή που πλησιάζαμε στο έδαφος, πήδηξε και κολύμπησε μέχρι την ακτή. Και εκεί που είπαμε πως τα έχουμε δει όλα από αυτόν, έτρεξε στο δρόμο για λίγο και κολύμπησε ξανά πίσω σε εμάς.»
Με την πρώτη ευκαιρία η ομάδα, πήγε τον Άρθουρ στον κτηνίατρο.
αδέσποτο
Ο Άρθουρ υπέφερε εδώ και 6 μήνες από μια αιματηρή πληγή στο πίσω μέρος του λαιμού του. Όμως επέμεινε καθώς δεν ήταν έτοιμος να αφήσει την νέα του οικογένεια.
Ο Άρθουρ δεν έφυγε λεπτό από το πλευρό της ομάδας του, ούτε και όταν οι συνθήκες ήταν σκληρές ακόμη και για τους υγιείς συναθλητές του.
αδέσποτο Μπορεί η ομάδα να μην τερμάτισε στην πρώτη θέση… τερμάτισαν όμως σαν ΗΡΩΕΣ.
αδέσποτο Ο Άρθουρ είναι τώρα επίσημο μέλος της ομάδα Peak Performance. Μάζεψαν, μάλιστα, χρήματα ώστε να πετάξει μέχρι τη Σουηδία για φαρμακευτική περίθαλψη.
αδέσποτο Υποδέχτηκαν τον Άρθουρ με ένα ηρωικό καλωσόρισμα, και το κορυφαίο όλων ήταν πως έμεινε για πάντα με τον Mikael Lindnord.
αδέσποτο

Τελικά όλα μπορούν να συμβούν. Ακόμη και να αλλάξει όλη σου η ζωή από ένα κεφτεδάκι.

αδέσποτο

Δείτε τι σημαίνει για την τσέπη μας ο ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ

 Εκατοντάδες προϊόντα θα φθηνύνουν κατά 4%. Θα υπάρξουν όμως και άλλα τα οποία θα γίνουν κατά 4% ακριβότερα. 


Τέλη του 2011, ομάδα εμπειρογνωμόνων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με επικεφαλής την κυρία Victoria Perry, παραδίδει στον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο εμπιστευτική έκθεση για την «διασφάλιση των δημοσίων εσόδων και την ενθάρρυνση της ανάπτυξης».
Έμελλε, η έκθεση αυτή να… βασανίσει όλες τις κυβερνήσεις που ανέλαβαν τα ηνία της χώρας έκτοτε, συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής. Διότι αυτή η έκθεση ήταν η «βάση» πάνω στην οποία στηρίχτηκαν οι συντάκτες των μνημονίων για να επιβάλλουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις στην Ελλάδα.
Σε αυτή την έκθεση οφείλεται το γεγονός ότι συμπεριελήφθη η αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία στο περίφημο email Χαρδούβελη και αυτή η έκθεση είναι που περιλαμβάνει το σχέδιο για τον ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ που καλείται να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση.
Τα περισσότερα από αυτά που γράφτηκαν σε αυτή την έκθεση, στα χρόνια που ακολούθησαν έγιναν φορολογικές διατάξεις. Μεταξύ αυτών, ο ΕΝΦΙΑ, ο αυτοτελής τρόπος φορολόγησης των εισοδημάτων από ενοίκια, κλπ. Τι έχει μείνει προς ολοκλήρωση; Το μεγαλύτερο μέρος από το «κεφάλαιο ΦΠΑ» το οποίο περιελάμβανε:
  •  Τη θέσπιση ενός ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ για όλα τα αγαθά και τις υπηρεσίες με εξαίρεση τα τουριστικά πακέτα και τα ξενοδοχεία. Είχε προταθεί συντελεστής 19% για όλα τα προϊόντα και 9% για τον τουρισμό και τα ξενοδοχεία. Μια τέτοια πρόταση, η οποία μάλιστα επανήλθε το καλοκαίρι στο προσκήνιο και συζητήθηκε έντονα στο υπουργείο Οικονομικών, θα έφερνε ανατιμήσεις στα προϊόντα πρώτης ανάγκης (ΔΕΗ και τρόφιμα) τα οποία σήμερα υπάγονται στον χαμηλό συντελεστή
  •  Την πλήρη κατάργηση των χαμηλότερων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ που ισχύει για τα νησιά του Αιγαίου (εξαιρούνται Κρήτη, Ιόνιο και Αργοσαρωνικός). Το επιχείρημα των εμπειρογνωμόνων του ΔΝΤ ήταν (και παραμένει) ότι οι πολλαπλοί συντελεστές ευνοούν το φορολογικό «αρμπιτραζ». Δηλαδή, τη δυνατότητα των φορολογουμένων να αγοράζουν τις προμήθειές τους μακριά από τα νησιά με συντελεστή 23% και να πωλούν στον πελάτη τους ή στον τελικό καταναλωτή με συντελεστή 13% εξασφαλίζοντας συνέχεια επιστροφές φόρου.
  •  Την κατάργηση του κατώτατου συντελεστή 6,5% στον οποίο υπάγονται ξενοδοχεία, φάρμακα, βιβλία, περιοδικά και εισιτήρια θεάτρων. «Περί τα δύο τρίτα των πρόσθετων εσόδων, θα προέρχονταν από τον τουρισμό, ενώ το υπόλοιπο ένα τρίτο από την εγχώρια κατανάλωση» έλεγαν τότε οι συντάκτες της έκθεσης χωρίς όμως να κάνουν την παραμικρή αναφορά για τη ζημιά που θα μπορούσε να προκληθεί στο τουριστικό προϊόν της χώρας.
Τέσσερα χρόνια αργότερα, η έκθεση αυτή επανέρχεται και πάλι στο προσκήνιο. Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ήδη μελετούν τις δημοσιονομικές επιπτώσεις από την εφαρμογή του ενιαίου συντελεστή τον οποίο αυτή τη φορά τοποθετούν γύρω στο 18%. Αυτό σημαίνει μειώσεις για μια σειρά από προϊόντα και υτπηρεσίες (π.χ αυτοκίνητα, καύσιμα, ηλεκτρικά είδη, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλέφωνα, κινητά κλπ) αλλά και σημαντικές αυξήσεις. Και αυτό διότι ο κατάλογος με τα προϊόντα που ανήκουν στο 13% περιλαμβάνει:
· Όλα τα τρόφιμα
· Τα μεταλλικά νερά, οι χυμοί φρούτων κλπ
· Το φυσικό αέριο, η ηλεκτροδότηση και τα ξύλα για τη θέρμανση.
· Το νερό (ΕΥΔΑΠ στην Αττική και αντίστοιχες εταιρείες εκτός λεκανοπεδίου)
· Η συνδρομητική τηλεόραση
· Τα περισσότερα φαρμακευτικά προϊόντα (αρκετά μάλιστα υπάγονται και στον υπερχαμηλό συντελεστή του 6,5%)
· Ο ιατρικός εξοπλισμός για τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίας
· Όλες οι υπηρεσίες μεταφοράς (αεροπορικά εισιτήρια, ακτοπλοϊκά εισιτήρια κλπ)
· Τα εισιτήρια για τις διάφορες πολιτιστικές δραστηριότητες (π.χ θεάματα, σινεμά κλπ) με εξαίρεση το θέατρο το οποίο υπάγεται στο 6,5%
· Οι προμήθειες για την παραγωγή αγροτικών προϊόντων
· Τα εστιατόρια
· Τα εισιτήρια στα γήπεδα
· Οι υπηρεσίες των γραφείων τελετών
· Οι υπηρεσίες delivery, τα μπαρ και οι καφετέριες

Με τον ενιαίο συντελεστή ανακύπτει και άλλο ερώτημα. Τι θα γίνει με τα νησιά; Στο ευνοϊκό καθεστώς υπάγονται σήμερα η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος, τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες, η Θάσος, οι Βόρειες Σποράδες, η Σαμοθράκη, η Σκύρος.
Σε αυτά τα νησιά οι συντελεστές σήμερα αντί για 6,5%, 13% και 23% περιορίζονται στο 5%, 9% και 16%. Εφαρμογή του ενιαίου συντελεστή, θα σήμαινε αυτόματα αύξηση για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχονται στις συγκεκριμένες περιοχές.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)