Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Σακ βουαγιάζ !

Μαντμαζέλ,


κοινοβουλευτισιόν χοντροκλεψιόν γκαραντί,

απατεών αλέ ρετούρ και...

και μίζα ντούμπλε φας.

Γκραν σουξέ, κι από μανζέ γκουρμέ...

εξοπλισμέ, ζιμενσέ, χρηματιστίκ, βατοπεδουάρ,

ολυμπιάντ, ασφαλιστίκ κασέ

και ζενερέλ φαταούλ αχορταγιέζ!!!

Εμείς, ψηφοφορέλ γκραν μαλακιστίκ ξεφτίλ!

Τώρα, μέσα στο μαιζόν εγκλειστίκ,...
τρε μπατίρ,

καταστασιόν απελπιστίκ,

πολύ κοντά σε πεζοδρομουάρ βιζιτέ!!!

Σακ βουαγιάζ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Κλέφτες αποκαλεί τους ελεύθερους επαγγελματίες ο Πάγκαλος

Επιμένει στο «μαζί τα φάγαμε» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Στη «σέντρα» 70.000 υπάλληλοι δημόσιων επιχειρήσεων, προσεχώς
Την ίδια μέρα της ανακοίνωσης των ληστρικών μέτρων της κυβέρνησης για το «καλό μας», ο αντιπρόεδρός της, Θεόδωρος Πάγκαλος, παραχώρησε συνέντευξη σε δύο ελβετικές εφημερίδές χαρακτηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες ως κλέφτες, οι οποίοι ζουν από το κράτος και υποστηρίζοντας ότι το φούσκωμα του δημόσιου τομέα είναι η βασική αιτία του δημοσιονομικού ελλείμματος. Επίσης αναφέρει ότι πιθανότατα θα καταργηθούν συνολικά 70.000 θέσεις εργασίας από τις δημόσιες επιχειρήσεις και δηλώνει, μεταξύ άλλων, ότι η εκκλησία θα έπρεπε να δώσει το καλό παράδειγμα και να πληρώσει όπως όλοι οι άλλοι.

Αναφερόμενος στις κατηγορίες που εξαπολύουν αρκετοί Έλληνες, κυρίως αυτοαπασχολούμενοι, ότι οι πολιτικοί είναι υπεύθυνοι για την κρίση εξαιτίας της διόγκωσης του δημόσιου τομέα ο Θ. Πάγκαλος απαντάει χαρακτηριστικά ότι «Kατ’ αρχάς και αυτοί ζουν από το κράτος. Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι πελάτες τους και επιπλέον οι ελεύθεροι επαγγελματίες κλέβουν μόνιμα το κράτος. Π.χ. οι δικηγόροι στην Αθήνα δηλώνουν μηνιαίο εισόδημα 1.500 ευρώ. Αυτό είναι αδιανόητο. Έτσι όλοι συμμετέχουν στην απώλεια εσόδων. Το έχω ήδη πει, όλοι μαζί δαπανήσαμε τα χρήματα. Το ερώτημα που θέτω στους Έλληνες είναι «ζητάς πάντα την απόδειξη από τον υδραυλικό;». Αυτό πρέπει να αλλάξει..

Σε ερώτηση των Ελβετών δημοσιογράφων για την εξαίρεση της εκκλησίας από τους φόρους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δηλώνει αντίθετος με αυτή την εξαίρεση και συμπληρώνει ότι «Η Εκκλησία διεκδικεί την οικονομική αυτονομία της και διαχειρίζεται μία σημαντική κληρονομιά. Θα ήταν φυσιολογικό να πληρώσει, όπως οι άλλοι. Θα έπρεπε να δώσει και το παράδειγμα σ’ αυτό.».

Τέλος, σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις και τις κατηγορίες για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας ο Θ. Πάγκαλος υποστηρίζει ότι «Είναι αλήθεια ότι δεν είναι η καλύτερη στιγμή. Η χρηματιστηριακή τιμή της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας, που διαχειρίζεται τον ηλεκτρισμό, είναι στο δέκατο της αξίας της ακίνητης περιουσίας της. Δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό. Για άλλες δημόσιες επιχειρήσεις, που χρειάζονται εκσυγχρονισμό, αν χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για επενδύσεις και αναθέρμανση της οικονομίας, θα είναι προς το δημόσιο συμφέρον.».

Μέτρα χωρίς τέλος για άλλα 6 δισεκ. το 2012

Οι Έλληνες θυσία στα πλεονάσματα
Μέτρα… ίσα-ίσα για να επιστρέψουν οι ελεγκτές της Τρόικα την ερχόμενη εβδομάδα εξήγγειλε η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να δώσει την εντύπωση (στο εξωτερικό κυρίως) ότι είναι προσηλωμένη και αποφασισμένη να πετύχει με κάθε θυσία τους στόχους της.

Τα σκληρά μέτρα που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ.Η.Μόσιαλος για το 2011, αλλά και όσα διέρρευσαν από τα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής πως επίκεινται έως και το 2014, είναι μόνο η … «μαγιά» για το τελικό πακέτο με το οποίο θα πρέπει να κλείσουν οι «τρύπες» φέτος και...
του χρόνου. Όπως λέει στην ανακοίνωσή του ο κ.Μόσιαλος «οι συζητήσεις με την Τρόικα θα ολοκληρωθούν μετά την άφιξη των επικεφαλής της στην Αθήνα στην αρχή της επόμενης εβδομάδας».

Τι δεν μας είπε ο κ.Μόσιαλος; Με ποιον τρόπο θα κλείσει η «τρύπα» των 6 δισ. ευρώ που ανοίγει λόγω της ύφεσης (2,2% προβλέπει τώρα το ΔΝΤ αντί ανάπτυξης 0,6%).

Για την ανάγκη λήψεως πρόσθετων μέτρων, πέραν όσων έχουν ήδη ανακοινωθεί, προϊδεάζουν όμως τόσο ο ίδιος όσο και ο κ.Βενιζέλος. Και οι δύο, δεν μιλούν πλέον απλώς και μόνον για «επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2011 και 2012», αλλά εμφανίζουν ως «θεμελιώδη στρατηγική επιλογή της χώρας» να επιστρέψει και πάλι «το ταχύτερο δυνατόν σε πρωτογενή πλεονάσματα».

Ο στόχος πλέον για πρωτογενή πλεονάσματα μετατίθεται και επισήμως για το 2012, αντί για το 2014 που ήταν ο σχεδιασμός στο μεσοπρόθεσμο. Για το 2012 το μεσοπρόθεσμο που ψηφίστηκε πριν 3 μήνες προέβλεπε πρωτογενές έλλειμμα 1,6 δισ. και 1,5 δισ. για το 2013, ενώ πρωτογενές πλεόνασμα θα προέκυπτε το 2014, ύψους 1,8 δισ. ευρώ. Πλέον όμως ο στόχος είναι πρωτογενές πλεόνασμα 3 δισ. από το 2012 κιόλας!

Έτσι «χρυσώνουν το χάπι» για τα πρόσθετα νέα μέτρα που πρέπει να ανακοινωθούν και να ληφθούν. Δεν είναι τυχαίο ότι λίγο πριν τις ανακοινώσεις Μόσιαλου, ο κ.Βενιζέλος έλεγε στη Βουλή: «ακόμη και αν δεν μας ζητούσαν το 2012 να φθάσουμε σε πρωτογενή πλεονάσματα, εμείς μόνοι μας έπρεπε να αποφασίσουμε την επιτάχυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής για να φθάσουμε το ταχύτερο δυνατό σε πρωτογενή πλεονάσματα. Είναι θεμελιώδες αυτό».

Στη στροφή αυτή συνέβαλε η πίεση της Γερμανίας και του υπουργού Οικονομικών της χώρας κ.Σόιμπλε, που από τον Ιούλιο ήδη ζητούσε μέτρα «εδώ και τώρα» για να δει ταχύτερα τα πλεονάσματα.

Με τα δεδομένα αυτά, αμφίβολο θεωρείται πλέον και αν αρκούν οι 30.000 απολύσεις και "εφεδρείες" σε στενό και ευρύ δημόσιο τομέα. Αναμενόμενες πλέον πρέπει να θεωρούνται και νέες μειώσεις μισθών, αλλαγές στη φορολογία όπως περαιτέρω μείωση ή πλήρης κατάργηση του αφορολογήτου ορίου και αντικειμενικά κριτήρια εισοδήματος για ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες, δραστική κατάργηση φοροαπαλλαγών, εισφορές και χαράτσια στα ακίνητα, περικοπές επικουρικών συντάξεων, κατάργηση κρατικών φορέων και έξοδος από το δημόσιο των εργαζομένων τους.

Εξαθλίωση για 670.000 συνταξιούχους

Ντροπή, δεν αντέχεται αυτό το πράγμα
Το 30% των Ελλήνων συνταξιούχων , δηλαδή περίπου 600.000 άτομα θα υποστούν την σφοδρή και οριζόντια περικοπή του 20% στις συντάξεις άνω των 1200 ευρώ, σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν. Επίσης 70.000 συνταξιούχοι κάτω των 55, θα υποστούν βαριά απώλεια στο εισόδημά τους εξαιτίας της παρακράτησης του 40% για συντάξεις άνω των 1000 ευρώ.

Για παράδειγμα, ακόμη και ένας μεγαλοσυνταξιούχος με σύνταξη 2300 ευρώ και κάτω των 60 ετών που έχει υποστεί από πέρυσι τρείς περικοπές με την επιβολή ειδικών φόρων τύπου ΛΑΦΚΑ ,με τα νέα μέτρα θα έχει χάσει συνολικά το 34,5% της σύνταξης που εισέπραττε το 2010 ( χωρίς να υπολογιστούν οι περικοπές των δώρων) και θα εισπράττει στο εξής σύνταξη 1500 ευρώ.
Πρόκειται για 800 ευρώ τον μήνα λιγότερα, δηλαδή για 9.600 τον χρόνο, που…
στρογγυλεύουν στις 10.000, αν συνυπολογιστούν και τα 300 ευρώ από τη μείωση του αφορολογήτου.

Μόνο εξαιτίας των χτεσινών μέτρων, επίσης για παράδειγμα, κάποιος γονέας τρίτεκνος που είναι κάτω από τα 55 και παίρνει 1.600 ευρώ, χάνει τον μήνα 240 ευρώ (600 ευρώ, δηλαδή το ποσό πάνω από τα 1.000 ευρώ, επί 40% μείωση) ήτοι 2.880 ευρώ τον χρόνο, καθώς και άλλα 300 ευρώ από την μείωση του αφορολογήτου στις 5.000 από τις 8.000 ευρώ.

Δραματικές θα είναι και οι απώλειες έως και 40% στις επικουρικές συντάξεις που θα εφαρμοστούν από την 1η Νοεμβρίου. Η πλειοψηφία των Ελλήνων συνταξιούχων ( 667.000) που παίρνουν επικουρική από το ΙΚΑ – ΕΤΕΑΜ θα υποστούν μείωση 15%, δηλαδή από 250 ευρώ που είναι η μέση σύνταξη , θα μειωθεί στα 212 ευρω.

Δραστικές έως και 30% θα είναι οι περικοπές στα εφάπαξ του δημοσίου και των ΔΕΚΟ που στενάζουν από τα ελλείμματα . Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κουτρουμάνη, ο οποίος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο λήψης και νέων μέτρων , προκειμένου να αποφευχθεί η χρεοκοπία , από τις νέα περικοπές στις συντάξεις εξοικονομείται 1 δισ. ευρώ ενώ προσδοκούν ισόποσο όφελος από τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης και τον εξορθολογισμό των δαπανών στην υγεία.

Aναλυτικά τί χάνουν οι εργαζόμενοι από 1η Οκτωβρίου

Νέο μισθολογικό ψαλίδι για τους εργαζομένους στον δημόσιο τομέα φέρνει ο Οκτώβριος.

Με μεγάλες μισθολογικές απώλειες, που θα κυμαίνονται έως 1.500 ευρώ στα "ρετιρέ" και έως 300 - 400 ευρώ στην πλειοψηφία, θα βρεθούν αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου από πρώτη Οκτωβρίου.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να μειώσει κατά 25% περίπου τις μισθολογικές δαπάνες του εν ενεργεία προσωπικού του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Το νέο μισθολόγιο, σε συνδυασμό με τη μείωση των συντάξεων, μεταφράζεται σε εξοικονόμηση 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο μέσος όρος της μείωσης των αποδοχών στα "ρετιρέ" του Δημοσίου, που καλύπτουν το 10% του συνόλου των εργαζομένων, εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 1.000 ευρώ μηνιαίως, ενώ σε ορισμένες ακραίες περιπτώσεις (0,5%) θα ξεπερνά τα 1.500 ευρώ.

Κατά μέσον όρο, πάντως, το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων, όπως σημειώνει το "Βήμα", θα δουν τους μισθούς τους να μειώνονται από 300 έως και 400 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με το σενάριο που τελικά θα επιλεγεί για την αναπλήρωση μέρους των απωλειών που θα προκύψουν από την κατάργηση των 104 ειδικών επιδομάτων με τη χορήγηση του "πριμ παραγωγικότητας".

Οι αλλαγές στο νέο μισθολόγιο

* Καθιερώνεται ανώτατο όριο αμοιβών στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ που θα κυμαίνεται γύρω στα 2.700 ευρώ, το οποίο για ορισμένες μόνο κατηγορίες εργαζομένων και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις θα μπορεί να φθάσει και τις 3.000 ευρώ.

* Τα μισθολογικά κλιμάκια μειώνονται από 18 που είναι σήμερα σε 11 και "κουμπώνουν" με τους έξι βαθμούς τους οποίους θα έχει το νέο βαθμολόγιο, γεγονός που σημαίνει ότι η ωρίμανση θα χορηγείται κάθε τρία χρόνια.

* Στη θέση των καταργούμενων 104 ειδικών επιδομάτων θα χορηγείται το "πριμ παραγωγικότητας". Ωστόσο θα το λαμβάνουν μόνο ή κυρίως οι υπάλληλοι των κατηγοριών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (ΠΕ) και τεχνολογικής εκπαίδευσης (ΤΕ) και τα διευθυντικά στελέχη. Η χορήγησή του θα γίνεται έπειτα από συμφωνίες για επίτευξη εκ των προτέρων καθορισμένων στόχων και σε βάθος χρόνου.

Με το νέο βαθμολόγιο οι βαθμοί από πέντε που είναι σήμερα (Ε, Δ, Γ, Β, Α) θα γίνουν έξι (6ος, 5ος, 4ος, 3ος, 2ος, 1ος). Οι υπάλληλοι για να περνούν από τον έναν βαθμό στον άλλον θα υπόκεινται σε ειδικά τεστ αξιολόγησης.

Τα τεστ θα διενεργούνται κάθε τρία χρόνια για όλους ανεξαιρέτως τους υπαλλήλους του Δημοσίου.

Η διενέργειά τους μάλιστα θα βασίζεται σε συγκεκριμένα κριτήρια, το καθένα από τα οποία θα βαθμολογείται με συγκεκριμένα μόρια, που θα καθοριστούν με προεδρικό διάταγμα το οποίο θα καταρτίσει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας αμέσως μετά την ψήφιση του νέου βαθμολογίου - μισθολογίου.

Οι υπάλληλοι, λοιπόν, κάθε τρία χρόνια περίπου θα υποβάλλονται σε τεστ αξιολόγησης προκειμένου να λαμβάνουν βαθμό αλλά και για να κατατάσσονται σε συγκεκριμένο μισθολογικό κλιμάκιο.

Τα μισθολογικά κλιμάκια από 18 που είναι σήμερα για τους υπαλλήλους με 33 χρόνια υπηρεσίας θα μειωθούν σε 11. Έτσι, κάθε βαθμός του νέου βαθμολογίου, με εξαίρεση τον 1ο, θα αντιστοιχεί σε δύο μισθολογικά κλιμάκια.

Ο χρόνος για το πέρασμα από τον έναν βαθμό στον άλλον θα είναι για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ κατά μέσον όρο έξι χρόνια, ενώ κάθε τρία χρόνια θα αλλάζουν μισθολογικό κλιμάκιο, που είναι και προϋπόθεση για να λαμβάνουν τη μισθολογική ωρίμανση.

Αυτό σημαίνει ότι και το χρονοεπίδομα, που έχει ήδη παγώσει με ρύθμιση που συμπεριελήφθη στον εφαρμοστικό του Μεσοπρόθεσμου νόμο, θα χορηγείται κάθε τρία χρόνια και το ύψος του θα εξαρτάται από το μισθολογικό κλιμάκιο.

Στο 11ο μισθολογικό κλιμάκιο, από την άλλη πλευρά, που θα είναι και το καταληκτικό κλιμάκιο, θα μπορούν να κατατάσσονται και οι υπάλληλοι με βαθμό 1, οι οποίοι, παρ' ότι έχουν περάσει τα γραπτά τεστ του ΑΣΕΠ που προβλέπονται στο νέο σύστημα προαγωγών, δεν καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης.

Να σημειωθεί ότι με την καθιέρωση του "κρατικού υπαλλήλου" τα στελέχη και των τριών ιεραρχικών βαθμίδων (γενικοί διευθυντές, διευθυντές και προϊστάμενοι) θα μπορούν να καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης οπουδήποτε και αν προκηρύσσονται, ανεξαρτήτως της υπηρεσίας στην οποία υπηρετούν.

Σε ό,τι αφορά το "πριμ παραγωγικότητας", το ύψος του δεν θα είναι ενιαίο αλλά θα κυμαίνεται από 5% ως 20% του μέσου όρου του ύψους των υπό κατάργηση ειδικών επιδομάτων.

Θα μπορεί να φθάσει, δηλαδή, σε ορισμένες μόνον περιπτώσεις ως και τα 250 ευρώ μηνιαίως. Το ακριβές ύψος του ποσού αυτού, από το οποίο θα εξαρτηθεί και το ανώτατο επίπεδο αποδοχών στο Δημόσιο, θα αποφασιστεί μετά την οριστικοποίηση των οικονομικών μεγεθών του νέου προϋπολογισμού.

ΓΓΚ: Μην διακόπτεται η ηλεκτροδότηση λόγω χρεών

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΡΑΕ

Παρέμβαση στο θέμα των ανεξόφλητων λογαρισμών της ΔΕΗ έκανε σήμερα, με έγγραφό της προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

ΓΓΚ: Μην διακόπτεται η ηλεκτροδότηση λόγω χρεών

Όπως αναφέρει, τα μέτρα για την είσπραξη των ανεξόφλητων λογαριασμών ρεύματος "θα πρέπει να μην παραγνωρίζουν τον καθολικό χαρακτήρα της υπηρεσίας και να διαφυλάττουν την πρόσβαση όλων των καταναλωτών στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας", επισημαίνει.

Ουσιαστικά, η ΓΓΚ ζητά από την ΡΑΕ να μη διακόπτεται η ηλεκτροδότηση λόγω χρεών.Το έγγραφο εστάλη στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την αντιμετώπιση του προβλήματος διόγκωσης των χρεών καταναλωτών ρεύματος, λόγω της κρίσης και της δυσκολίας, αδυναμίας ή άρνησης πληρωμής από νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Το πρόβλημα αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες εβδομάδες, όταν η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας θα αποστείλουν στους καταναλωτές μαζί με τους λογαριασμούς ρεύματος και το τέλος ακινήτων.

Αλλαγές για το «ακίνητο-χαράτσι»

Αλλαγές κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, σχετικές με την τροπολογία του «χαρατσιού» για τα ακίνητα.

Ειδικότερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατέθεσε τις εξής αλλαγές:

Εξαιρούνται απ την καταβολή του τέλους για ακίνητο που ιδιοκατοικούν (έχουν την κυριότητα ή επικαρπία) οι μακροχρόνια άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ ή στους καταλόγους προσφερομένων προς εργασία του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας και των παραρτημάτων του ή του λογαριασμού ανεργίας προσωπικού ημερησίων εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης ή του λογαριασμού ανεργίας τεχνικών τύπου Αθηνών και Θεσσαλονίκης καθώς και οι άνεργοι που επιδοτήθηκαν από τους παραπάνω φορείς και λογαριασμούς κατά τους 6 τουλάχιστον μήνες από τους 12 που προηγούνται κάθε φορά από το έτος υπολογισμού του τέλους.

Η απαλλαγή αυτή δεν παρέχεται εφόσον το οικογενειακό εισόδημα κατά το προηγούμενο έτος από την επιβολή του τέλους, υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ. Το όριο αυτό προσαυξάνεται κατά 4.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο.

Μειωμένοι συντελεστές και απαλλαγές δεν ισχύουν αν η αξία της ακίνητης περιουσίας του φορολογούμενου (με βάση τις αντικειμενικές αξίες του 2008), υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ ή οποία προσαυξάνεται κατά 10.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο ή αν το ιδιοκατοικούμενο ακίνητο έχει τιμή ζώνης πάνω από 3.000 ευρώ ή έχει έκταση πάνω από 120 τ.μ προσαυξανόμενη κατά 20 τ.μ για κάθε παιδί μέχρι 200 τ.μ. - ανεξάρτητα από την τιμή ζώνης και την παλαιότητα του ακινήτου το ειδικό τέλος είναι το μίνιμουμ των 0,5 ευρώ ανά τετραγωνικό για ένα ακίνητο που ιδιοκατοικείται και ανήκει κατά κυριότητα ή επικαρπία σε πολύτεκνο με οικογενειακό εισόδημα κατά το προηγούμενο έτος από την επιβολή του τέλους μέχρι 30.000 ευρώ ή σε ανάπηρο.

Είμαι κάτω απο 55 ετων Αξιωματικός ε.α και φτύνω στα μούτρα σας

tromaktiko.jpg

Είμαι κάτω από 55 ετών Ανώτερος Αξιωματικός ε.α και φτύνω στα μούτρα σας .
Εχω τιμηθεί με όλα τα μετάλια και τα παράσημα και με εύφημο μνεία για τις υπηρεσίες μου , δεν ‘έχω τιμωρηθεί ποτέ μου και έχω υπηρετήσει σε όλο τον κόσμο .

Έχω υπηρετήσει 22 χρόνια στην ειδική μονάδα ΧΩΚ και ήμουνα παντού και πάντα και στην κρίση των Ιμίων ενεργοποίησα τους Πυραύλους ΧΩΚ .

Στα 39 μου έπαθα έμφραγμα και υπεβλήθηκα σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς
..
Από τότε υπηρέτησα σε υπηρεσία γραφείου αποφάσισα να παραιτηθώ στα 50 μου με σκοπό να φροντίσω την υγεία μου …

Επειδή σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία τα μοσχεύματα έχουν ορισμένο χρόνο ζωής δεν πρόκειται να φτάσω στην ηλικία των 55 ετών , άρα φτύνω τώρα στα μούτρα σας γιατί δεν προλαβαίνω να φτύσω στους τάφους σας .

Λυπάμαι μόνο που από τους Αξιωματικούς του Κέντρου Επιχειρήσεων είμαι ο μόνος στην Ζωή από τους( 3 )τρεις συμμαθητές μου στην ίδια υπηρεσία έχουν πεθάνει οι δύο σε ηλικία 40 χρονών και φέτος πέθανε και ο αντικαταστάτης μου σε ηλικία 35 ετών όλοι από ο έμφραγμα και όλοι από το υψηλό στρες

Λυπάμαι μόνο που δημιούργησα οικογένεια με τρία παιδιά και τα τρία επιστήμονες και άνεργα !!

Λυπάμαι που τόσα χρόνια ήμουν δίκαιος και τίμιος ,λυπάμαι που για τα χάλια της Πατρίδος μου εσείς οι πολιτικοί είστε οι μοναδικοί υπεύθυνοι και την πληρώνουμε μόνο εμείς .

Λυπάμαι που με υποχρέωσαν να πληρώνω τα ταμεία σας και δεν μπορώ να εισπράξω τα χρήματα ούτε καν τις εισφορές μου (λόγω αδυναμίας πληρωμής ΜΤΣ ΒΕΑ ) και δεν μπορώ να βοηθήσω τα παιδιά μου .

Επειδή αυτοί που διορίσατε τα φάγανε και δεν τιμωρήθηκαν ΠΟΤΕ

Λυπάμαι που τόσα χρόνια δεν σας πήγα στα δικαστήρια γιατί επί 30 χρόνια με υπολογισμένα 10 χρόνια υπηρεσίες και πέραν του ωραρίου ,νυχτερινά και αργίες δεν πήρα ούτε μια δραχμή .. υπερωρία ενώ οι πλασματικές υπερωρίες πάνε σύννεφο παντού

Υ.Γ
Επειδή δεν ήμουνα ποτέ ζήτουλας θα ψάξω για μαύρη εργασία να βοηθήσω την οικογένεια μου για να μην φτάσω στο σημείο να σκοτώσω κάποιον πολιτικό ανεύθυνο .

Παραθέτω τα προσόντα μου αν κάποιος ,μπορεί να με χρειαστεί

Γνωρίζω Αγγλικά ,γνωρίζω υπολογιστές γνωρίζω από ασυρμάτους ,γνωρίζω όλα των ειδών τα όπλα ατομικά και ομαδικά ,μπορώ να σκοτώσω από 300μ απόσταση με μια σφαίρα , μπορώ να αναχαιτίσω ολόκληρο σμήνος αεροσκαφών και ελικοπτέρων ,μπορώ να ανατινάξω οποιοδήποτε κτίριο, μπορώ να κάνω υποκλοπές τηλεπικοινωνιών ,μπορώ να κάνω παρεμβολές, μπορώ να κάνω ότι δολιοφθορά μπορείτε να φανταστείτε .
Έχω ειδική εκπαίδευση στους υπολογιστές με ότι αυτό συνεπάγεται ..

Το μόνο μειονέκτημα μου ειναι οτι αγαπώ την Πατρίδα μου

Μακρυγιάννης Χρήστος

Ανώτερος Αξιωματικός ε.α

http://trikalagr.blogspot.com/2011/09/55_21.html#ixzz1YcZ0rIXt

Ανακοινώσεις: Τα πρόσθετα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση θα αποφέρουν επιπλέον 2 δισ. για φέτος και 4 δισ. το 2012

«Ψαλίδι» σε συντάξεις και αφορολόγητο

Τις ανακοινώσεις των νέων μέτρων έκανε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος.

Τη φορολογία ακόμα και εισοδημάτων κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας, τη γενική περικοπή των συντάξεων άνω των 1.200 ευρώ, ψαλίδι σε επικουρικά και εφάπαξ, μειώσεις μισθών με το ενιαίο μισθολόγιο και εργασιακή εφεδρεία και απολύσεις, αποφάσισε χθες η Κυβερνητική Επιτροπή, ενώ ο κύκλος των μέτρων θα οριστικοποιηθεί και θα ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα με την έλευση του κλιμακίου των επικεφαλής της τρόικας.

Ταυτόχρονα, μετατρέπεται σε μόνιμη η έκτακτη εισφορά στα ακίνητα, ενδεχομένως με ηπιότερους συντελεστές, ενώ μετατίθεται για το 2012, η εξίσωση φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

Οι μειώσεις των συντάξεων υπολογίζονται σε 1 δισ. ευρώ, ετησίως, ενώ με τις μειώσεις των μισθών και τις φορολογικές επιβαρύνσεις θα εξοικονομηθεί επιπλέον 1 δισ. ευρώ. Για το 2012, το ύψος των πρόσθετων μέτρων μείωσης των δαπανών και αύξησης των εσόδων θα ανέλθει σε 4 δισ. ευρώ.

Η ατζέντα των μέτρων

Τα μέτρα, όπως τα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος είναι:

1. Το αφορολόγητο όριο μειώνεται ξανά, σε διάστημα λίγων μηνών, και τοποθετείται πλέον στις 5.000 χιλιάδες ευρώ, «δηλαδή στο μέσο επίπεδο των κρατών της ευρωζώνης», αναφέρει χαρακτηριστικά η κυβερνητική ανακοίνωση. Πρόκειται για νέα μείωση, καθώς προηγήθηκε με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα μείωση του αφορολόγητου ορίου από τις 12.000 σε 8.000 ευρώ, και τώρα μειώνεται περαιτέρω στις 5.000 ευρώ.

Η μείωση του αφορολόγητου, οδηγεί και σε αλλαγές στη φορολογική κλίμακα, στην οποία θα προστεθούν και νέα κλιμάκια, για να καλύπτουν το ποσό από 5.000 έως 8.000 ευρώ. αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο αφορολόγητο όριο είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, που είναι 6.897 ευρώ ανά άτομο και σε 14.484,40 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών.


2. Περικόπτονται κατά 1 δισ. ευρώ οι συντάξεις, με το νέο κύκλο περικοπών που αποφάσισε η κυβέρνηση. Τα νέα μέτρα, που θα εφαρμοσθούν από την 1η Νοεμβρίου, προβλέπουν κλιμακωτές μειώσεις συντάξεων. Ειδικότερα, οι συντάξεις άνω των 1.200 ευρώ θα μειωθούν κατά 20%, για το ποσό πέραν των 1.200 ευρώ. Ακόμη μεγαλύτερη θα είναι η μείωση σε όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί πριν από την ηλικία των 55 ετών.

Οι συντάξεις τους θα περικοπούν κατά 40% για ποσά που υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ. Επίσης έχει μειωθεί το εφάπαξ κατά 10% στο δημόσιο τομέα και κατά 15% στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά εξετάζονται και πρόσθετες μειώσεις κατά 30-40%.

Πέρα από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, αναμένονται μειώσεις και στις επικουρικές συντάξεις, που θα συνδεθούν με τα ελλείμματα των Ταμείων, σύμφωνα με τις αναλογιστικές μελέτες, που θα ανακοινωθούν.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό μετά την ολοκλήρωση της κυβερνητικής επιτροπής, ανέφερε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν συζητήθηκαν με την τεχνική ομάδα εμπειρογνωμόνων της τρόικας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέα μέτρα αν αυτό κριθεί σκόπιμο από τους επικεφαλής της τρόικας. Ακόμα ο κ. Κουτρουμάνης δεσμεύτηκε πως δεν θα μειωθούν οι κατώτερες συντάξεις του ΟΓΑ παρά τη ρητή πρόβλεψη του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.


3. Το νέο μισθολόγιο - βαθμολόγιο θα είναι πραγματικά, ενιαίο, αξιοκρατικό, διαφανές και δίκαιο δίνοντας ταυτόχρονα κίνητρα για αύξηση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας της δημόσιας διοίκησης και των στελεχών της, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Το νέο μισθολόγιο θα οδηγήσει σε δραματικές μειώσεις μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, μέχρι και 50% σε ορισμένες κατηγορίες (ΥΠΑ, υπ. Οικονομικών, ΠΕΚΑ κ.λπ.), λόγω της κατάργησης δεκάδων επιδομάτων που θα φέρει το νέο μισθολόγιο.

Θα εξοικονομηθεί περίπου 1 δισ. ευρώ, σε ετήσια βάση και θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τη μισθοδοσία του Οκτωβρίου. Προηγήθηκαν ήδη μειώσεις των αποδοχών των ΔΥ, με την εισφορά 3% από την 1-1-2011, αλλά και με την κατάργηση του κινήτρου απόδοσης, μέχρι 100 ευρώ το μήνα από τη μισθοδοσία του Ιουλίου και εντεύθεν, όπως και η κατάργηση του χρονοεπιδόματος.

4. Ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας θα εφαρμοστεί με στόχο έως το τέλος του 2011 να υπαχθούν σε αυτή 30.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα με την εφαρμογή αξιοκρατικών και διαφανών κριτηρίων υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ ώστε να εντοπιστεί το πραγματικά πλεονάζον προσωπικό.

Αυτό αφορά δηλαδή συνολικά το 3% περίπου των εργαζομένων στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα.

Τα επόμενα κυβερνητικά σχέδια που κυοφορούνται

Εκτός των μέτρων που ανακοινώθηκαν, στην Κυβερνητική Επιτροπή συζητήθηκαν και άλλα μέτρα που ήδη έχουν συζητηθεί με την τρόικα και αναμένεται να οριστικοποιηθούν με την επιστροφή των επικεφαλής της ομάδας των ελεγκτών, την ερχόμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα το άλλο πακέτο των μέτρων, που ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί περιλαμβάνει:

1. Την έκτακτη εισφορά στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, η οποία μονιμοποιείται, αλλά παράλληλα θα μειωθούν οι συντελεστές και θα εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, επειδή απλά «δεν έχουμε εισπρακτικό μηχανισμό» όπως ειπώθηκε χθες στη σύσκεψη.

Αρχικά εξαγγέλθηκε ότι θα ισχύσει για μια διετία, με συντελεστές από 0,5 μέχρι 16 ευρώ ανά τ.μ. που θα αποδώσει σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπ. Οικονομικών 2,7 δισ. ευρώ ετησίως. Ωστόσο τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για μονιμοποίησή της κατ' απαίτηση της τρόικας η οποία δεν επιθυμεί έκτακτα μέτρα. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται μείωση των συντελεστών και το νέο τέλος στα ακίνητα θα είναι όπως το ΕΤΑΚ ή ο ΦΑΠ, αλλά θα εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

2. Η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, μετατίθεται για το 2012, σύμφωνα με όσα γνωστοποιήθηκαν στη χθεσινή κυβερνητική σύσκεψη. Μέχρι χθες το πρωί το ΥΠΟΙΚ διέδιδε ότι η τρόικα επιμένει στην άμεση εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης/κίνησης από φέτος, αλλά τελικά χθες ειπώθηκε ότι φέτος θα αυξηθεί ο φόρος στο πετρέλαιο κατά 5 λεπτά το λίτρο, όπως προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο και η εξίσωση θα γίνει από το 2012. Σύμφωνα με υπουργό, εξετάζεται και το σενάριο, κατά την εξίσωση από το 2012 του φόρου στους δύο τύπους πετρελαίου να μειωθεί ο φόρος στο κίνησης ώστε να μην είναι μεγάλη η αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά απομένει η εξειδίκευση και η επίσημη ανακοίνωση.

3. Η κατάργηση προνοιακών και αναπηρικών επιδομάτων για ορισμένες κατηγορίες δικαιούχων, με βάση εισοδηματικά κριτήρια, τα οποία θα γίνουν πιο αυστηρά. Ταυτόχρονα θα επανεξεταστούν οι αποδέκτες, για τυχόν παρατυπίες. Αναμένεται να εξοικονομηθεί ποσό περίπου 350 εκ. ευρώ.

4. Κόβονται τα πολυτεκνικά επιδόματα σε όσους έχουν εισόδημα άνω των 55.000 ευρώ.

5. Το κλείσιμο άμεσα 350 δημοσίων φορέων από τους 1.500 που έχουν καταμετρηθεί.

6. Η εξίσωση του εργασιακού καθεστώτος και των αμοιβών του δημοσίου τομέα και των ΔΕΚΟ, με το καθεστώς του ιδιωτικού τομέα.

Ρυθμίσεις σε φορολογία και ακίνητα

Παράλληλα προβλέπονται σειρά ρυθμίσεων στη φορολογία και στα ακίνητα. Ειδικότερα:

* Η κατάργηση δεκάδων φοροαπαλλαγών, με το φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Όσες απαλλαγές απομείνουν θα ισχύουν για εισοδήματα μέχρι 30.000 ή 40.000 ευρώ. Σε συνδυασμό και με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, ο φόρος εισοδήματος που θα κληθούν να πληρώσουν το 2012, για τα εισοδήματα του 2011, μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες και συνταξιούχοι θα είναι ιδιαίτερα υψηλός.

* Την επαναφορά των αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες ή εναλλακτικά την προσαύξηση ειδικά για μη μισθωτούς των τεκμαρτών δαπανών διαβίωσης.

* Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών το 2012 σε μία ή δύο δόσεις, ώστε να προσεγγίσουν τις αγοραίες τιμές, γεγονός που θα προκαλέσει αλυσιδωτές αυξήσεις περίπου 20 φόρων, τελών, δικηγορικών και συμβολαιογραφικών εξόδων.

* Η νομοθετική ρύθμιση για την καθιέρωση μειώσεων στις τιμές των φαρμάκων και υπογραφή συμβάσεων με φαρμακευτικές εταιρείες για την άμεση εφαρμογή της καθιέρωση «ασφαλιστικής» τιμής για τις φαρμακευτικές εταιρείες.

* Ο επανακαθορισμός των προστίμων για τα αυθαίρετα, ώστε να γίνουν πιο λειτουργικά και άμεσα εισπράξιμα.

Ψαλίδι στα επιδόματα των πολυτέκνων

Τροπολογία σοκ για χιλιάδες πολύτεκνους και τρίτεκνους. Το επίδομα θα εξαρτάται από το ύψος των εισοδημάτων τους. Τι προβλέπει η τροπολογία Λοβέρδου

Μπορεί οι ανακοινώσεις των νέων σκληρών μέτρων να αργούν, ωστόσο οι τροπολογίες-σοκ πέφτουν βροχή και έχουν στόχο συνεχώς το εισόδημα.

Δεν θα δικαιούνται πολυτεκνικό επίδομα, όσοι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι, έχουν ετήσιο εισόδημα που ξεπερνά τα 55.000 ευρώ.

Με απόφαση του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης η τροπολογία εντάσσεται στο νομοσχέδιο "Ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και άλλες διατάξεις".

Με τη συγκεκριμένη διάταξη, όσοι πολύτεκνοι λαμβάνουν επίδομα, αλλά το εισόδημά τους ξεπερνά τα 55.000 ευρώ, θα πάψουν πλέον να το παίρνουν.

Δέχεται με ραντεβού...........

"Είμαι διατεθειμένος να δεχθώ και το γιαούρτωμα"

Έτοιμος να δεχθεί, "ως μέρος του πολιτικού συστήματος και την οργή και το θυμό και το γιαούρτωμα", δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης

Σε δηλώσεις του , ο κ. Ξυνίδης αναγνώρισε πως η εκδήλωση οργής εκ μέρους των πολιτών, είναι η αντίδρασή τους και το τίμημα που πρέπει να πληρώσουν οι πολιτικοί, για όσα δεν έκαναν τα προηγούμενα χρόνια.

"Ήρθε η ώρα του λογαριασμού για όλους", είπε χαρακτηριστικά.

Τις δηλώσεις αυτές, ο αναπληρωτής υπουργός τις έκανε στο πλαίσιο αναφοράς του στην ανάγκη να διασταυρωθούν τα περιουσιακά στοιχεία των δικαιούχων επιδόματος ανεργίας, ώστε να εξακριβωθεί αν χρειάζονται όλοι ενίσχυση.

"Δεν είναι μόνο η μαύρη εργασία. Μπορούμε αυτή τη στιγμή να διασταυρώσουμε ότι ο εγγεγραμμένος στον ΟΑΕΔ - που καλά κάνει και εγγράφεται, διότι ευελπιστεί ότι θα μπει και σε κάποιο πρόγραμμα και κάτι θα κάνει - αν μπορεί να έχει δυο - τρία σπίτια;

Έχει απολύτως δίκιο ο άνεργος, που δεν έχει σπίτια - και γι’ αυτό είμαι διατεθειμένος κι εγώ, ως μέρος του πολιτικού συστήματος, να δεχθώ και το θυμό και τη λοιδορία και το γιαούρτωμα, γιατί αυτό είναι η αντίδρασή του και το τίμημα που πρέπει να πληρώσουμε για όσα δεν κάναμε τα προηγούμενα χρόνια", είπε.

Ο κ. Ξυνίδης τόνισε ότι ποτέ δεν έχει καταγραφεί ποιοι χρήζουν βοηθείας από το κράτος και πρόσθεσε:

"Ξαφνικά μάθαμε ότι το επίδομα αλληλεγγύης το δώσαμε σε ανθρώπους με καταθέσεις εκατομμυρίων στις τράπεζες. Σ’ αυτή τη χώρα δεν έχει καταγραφεί ποτέ ποιοι είναι πραγματικά φτωχοί και ποιοι χρήζουν κοινωνικής πρόνοιας. Ακούμε για επιδόματα που τα παίρνουν άνθρωποι με τρομερή οικονομική άνεση. Αν είχαμε σήμερα την ικανότητα ως κράτος, να εντοπίσουμε τις πλέον χαμηλές κοινωνικές μάζες, που χρειάζονται την υποστήριξή μας, είμαι της άποψης ότι το κράτος - ακόμη και σ’ αυτές τις πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες - θα μπορούσε να βοηθήσει και θα μπορούσε να βοηθήσει άμεσα".

Ο αναπληρωτής υπουργός απέρριψε τα περί πρόωρων εκλογών και τόνισε, σε ό,τι αφορά τα μέτρα:

"Από τη στιγμή, όμως, που η χώρα έχει φτάσει στο ζει - δεν ζει και στο πτωχεύει - δεν πτωχεύει, είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε το καθήκον μας. Και οι εργάτες στη Φουκουσίμα ξέρουν πως όταν εργάζονται εκτίθενται σε ακτινοβολία, που κατά το 99% θα τους δημιουργήσει καρκινογένεση. Επιτελούν, όμως, το καθήκον τους".

Τσουνάμι νέων επώδυνων μέτρων

Μαραθώνια ήταν συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής. Μειώνεται το αφορολόγητο. Νέα επιδρομή σε μισθούς και συντάξεις. Άμεσα στην εφεδρεία 30.000 υπάλληλοι.

Μέτρα φωτιά επικύρωσε η κυβερνητική επιτροπή που συνεδρίασε σε βαρύ κλίμα. Για άλλη μια φορά έχουμε επιδρομή στα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων, ενώ η πτώση του αφορολόγητο, πλήττει ακόμα και τα ασθενέστερα στρώματα της κοινωνίας.

Σύμφωνα με τα όσα αποφάσισε η κυβέρνηση και ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας Η. Μόσιαλος:

*Έρχεται μείωση 20% στις κύριες συντάξεις πάνω από 1.200 ευρώ μεικτά

Ειδικά για τους συνταξιούχους κάτω των 55 ετών και ωσότου αυτοί φτάσουν στην ηλικία των 55 ετών, θα περικοπεί κατά 40% το τμήμα της σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ.

Ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, μιλώντας στο MEGA, προανήγγειλε μειώσεις στο Εφάπαξ στα ελλειμματικά ταμεία και μειώσεις σε επικουρικές συντάξεις ανάλογα με το κάθε ταμείο.

*Ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας θα εφαρμοστεί με στόχο έως το τέλος του 2011 να υπαχθούν σε αυτή 30.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ ώστε να εντοπιστεί το πραγματικά πλεονάζον προσωπικό. Αυτό αφορά δηλαδή συνολικά το 3% περίπου των εργαζομένων στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα.

*Άμεση εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου σε όλο το δημόσιο τομέα

*Το αφορολόγητο πέφτει στις 5.000 ευρώ

*Στην κυβερνητική επιτροπή αποφασίστηκε επίσης ότι το νέο βαθμολόγιο στο Δημόσιο θα είναι εναίο, για το σύνολο των δημόσιων υπαλλήλων.

Ο κ. Μόσιαλος στην ανακοίνωσή του σημείωσε ότι οι επιλογές αυτές "στέλνουν και στους εταίρους μας και στις αγορές το μήνυμα πως η Ελλάδα και θέλει και μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, μένοντας πάντα στον σκληρό πυρήνα του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Δεν ήθελαν να κάνουν σήμερα ανακοινώσεις

Είχε προηγηθεί συζήτηση σε υψηλούς τόνους στην κυβερνητική επιτροπή, καθώς ο υπουργός Οικονομικών και ο πρωθυπουργός είχαν την άποψη ότι ίσως δεν έπρεπε να ανακοινωθούν τα μέτρα την Πέμπτη.

Τελικά, λόγω του κλίματος που είχε δημιουργηθεί αποφασίστηκε να δοθούν στη δημοσιότητα οι αποφάσεις της κυβερνητικής επιτροπής.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης η οποία ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης και διακόπηκε για λίγη ώρα, λόγω της ονομαστικής ψηφοφορίας που διεξήχθη νωρίτερα στην Ολομέλεια της Βουλής, βρέθηκε το πλαίσιο της συμφωνίας που επετεύχθη αργά το βράδυ της Τρίτης, με την τρόικα.

Ειδικότερα, εξειδικεύθηκαν τα νέα μέτρα που απαιτούνται, ενόψει της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων που πρόκειται να έχει ο κ. Βενιζέλος το Σαββατοκύριακο στην Ουάσιγκτον, όπου συνέρχεται η Γενική Συνέλευση του ΔΝΤ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναμένεται να συναντηθεί με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και εκπροσώπους της ΕΚΤ και της Κομισιόν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες είναι πολύ πιθανό να μην έχουμε σήμερα ανακοινώσεις, με τον κ. Βενιζέλο να περιμένει την οριστική συμφωνία με την τρόικα το Σαββατοκύριακο στην Ουάσινγκτον.

Ο υπουργός Οικονομικών στις 13:00 το μεσημέρι της Πέμπτης θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για τις εξελίξεις στην οικονομία και τις διαπραγματεύσεις με την "τρόικα".

Βενιζέλος: "Αναγκαζόμαστε να εφαρμόσουμε ένα σκληρό πρόγραμμα"

Με δραματικούς τόνους περιέγραψε τη βαθιά κρίση της ελληνικής οικονομίας ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη Βουλή ενώ αναμένεται η ανακοίνωση των νέων επώδυνων μέτρων.

Κάνοντας λόγο για απόλυτο δημοσιονομικό εκτροχιασμό από το βήμα της Βουλής, επισήμανε ότι είναι αναγκαία η πλήρης εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες.

Αναφέρθηκε στο δυσβάστακτο δημόσιο χρέος και το γεγονός ότι κάθε χρόνο το χρέος αυξάνεται, καθώς ο προϋπολογισμός είναι ελλειμματικός.

Φορολογούνται και οι πάμπτωχοι

ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΑΓΙΔΑ • ΦΟΡΟΙ ΕΠΙ ΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ

Φόρο εισοδήματος ακόμα και για όσους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας επιφύλαξε η κυβέρνηση, η οποία ρίχνει το αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ, κόβει μισθούς και συντάξεις, στέλνει στην ανεργία 30.000 δημοσίους υπαλλήλους του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα μέσω της εργασιακής εφεδρείας, αυξάνει το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης και διατηρεί τον ειδικό φόρο στα ακίνητα μέχρι το 2014.

Το νέο Μεσοπρόθεσμο, που διαπραγματεύτηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με την τρόικα, και το οποίο επικύρωσε χθες η κυβερνητική επιτροπή, «τσακίζει» μισθωτούς και συνταξιούχους, καθώς υφαρπάζει τα εισοδήματά τους είτε με απ' ευθείας περικοπές των αποδοχών τους είτε μέσω της αύξησης των φόρων.

Τα νέα μέτρα, από τα οποία μια πρώτη γεύση πήραμε χθες, καθώς η τελική συμφωνία με την τρόικα θα κλειστεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, είναι μόνιμου χαρακτήρα ρίχνοντας ακόμα περισσότερο το επίπεδο ζωής των Ελλήνων.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το κοστολόγιο των μέτρων εκτιμάται ότι ξεπερνάει τα 2 δισ. ευρώ:

1 Η μείωση του αφορολόγητου ορίου οδηγεί περίπου 693.088 φορολογουμένους (βάσει στατιστικών στοιχείων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος), που είχαν μηδενικό φόρο, στην πληρωμή φόρου από 100 έως 300 ευρώ. Για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος από τα 5.000 ευρώ, που ορίστηκε το νέο αφορολόγητο, μέχρι τα 8.000 ευρώ που ήταν το αφορολόγητο, όπως είχε οριστεί το καλοκαίρι με το Μεσοπρόθεσμο, επέρχεται επιβάρυνση 100 ευρώ. Συγκριτικά με το περσινό αφορολόγητο των 12.000 ευρώ, το οποίο πλέον έχει «κουτσουρευτεί» κατά 7.000 ευρώ, και τη νέα φορολογική κλίμακα (σ.σ. ισχύει από τον Ιούλιο), η επιβάρυνση φόρου κυμαίνεται από 100 έως 700 ευρώ.

Το χειρότερο όλων είναι ότι φόρο θα πληρώνουν πλέον ακόμα και όσοι έχουν εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας 6.500 ευρώ (Eurostat). Ιδιωτικοί υπάλληλοι με μηνιαίο μισθό από 357 ευρώ (μετά την αφαίρεση των εισφορών, αλλά με το φόρο εισοδήματος) και συνταξιούχοι με μηνιαία σύνταξη από 350 ευρώ (σ.σ. λαμβάνουν 12 συντάξεις και επιδόματα εορτών 800 ευρώ) θα πληρώνουν πλέον φόρο εισοδήματος.

Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών σημείωναν χθες το βράδυ ότι το μειωμένο αφορολόγητο θα ισχύσει αναδρομικά από φέτος και διευκρίνιζαν ότι η επιπλέον παρακράτηση των 300 ευρώ για τα 3.000 ευρώ διαφορά του αφορολογήτου θα γίνει πιθανότατα τους τελευταίους μήνες του έτους.

Η μείωση του αφορολογήτου εντέλει στα 5.000 ευρώ από τα 6.000 ευρώ που είχε συμφωνήσει ο υπουργός Οικονομικών με την τρόικα αποφασίστηκε από την κυβερνητική επιτροπή, προκειμένου να περιοριστεί η τρύπα του φετινού προϋπολογισμού.

Το σκεπτικό της κυβέρνησης και της τρόικας για το μειωμένο αφορολόγητο είναι ότι με τον τρόπο αυτό θα πιάσουν τους επιτηδευματίες και τους εισοδηματίες που κρύβουν εισοδήματα και φοροδιαφεύγουν, κυρίως μέσω των τεκμηρίων. Μόνο που με τον τρόπο αυτό επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τους φτωχούς.

2 Η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης θα γίνει σε δύο δόσεις, φέτος και στο 100% το 2012. Από τις 15 Οκτωβρίου το πετρέλαιο θα πωλείται με επιβάρυνση 150 ευρώ ανά τόνο σε σχέση με πέρυσι, καθώς ο φόρος αυξάνει από τα 21 στα 60 ευρώ ανά 1.000 λίτρα. Η τιμή πώλησης του πετρελαίου θα κινείται γύρω στα 0,98 ευρώ -και δεν αποκλείεται να ξεπεράσει το 1 ευρώ στην επαρχία- ή συνολικά 980 ευρώ τα 1.000 λίτρα, σύμφωνα με τους βενζινοπώλες.

Από του χρόνου η αγορά 1.000 λίτρων πετρελαίου θέρμανσης θα αγγίζει τα 1.500 ευρώ από περίπου 730 ευρώ την περσινή χειμερινή σεζόν. Η αύξηση του φόρου ανεβάζει την τιμή πώλησης στο 1,47 ευρώ ανά λίτρο, από 83 λεπτά πέρυσι το χειμώνα.

Ασαφές παραμένει αν η αύξηση του φόρου από τον επόμενο μήνα θα συνοδευθεί από οικονομική ενίσχυση, όπως προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο του περασμένου Ιουνίου. Ακόμα, πάντως, δεν έχει καθοριστεί τίποτα για το επίδομα θέρμανσης.

Υπενθυμίζεται ότι από φέτος έχουμε πλήρη εξίσωση στο πετρέλαιο θέρμανσης για τις επιχειρήσεις -γεγονός που θα προκαλέσει προβλήματα σε κτήρια όπου συστεγάζονται νοικοκυριά και εταιρείες.

3 Το ειδικό τέλος στα ακίνητα, για το οποίο η σχετική διάταξη νόμου ψηφίζεται σήμερα με το τραπεζικό νομοσχέδιο, διευρύνεται χρονικά κατά δύο έτη και θα επιβληθεί μέχρι και το 2014, οπότε και θα λήξει το Μεσοπρόθεσμο. Από τον επόμενο μήνα θα πληρωθεί η πρώτη δόση του φετινού τέλους και η δεύτερη τον Ιανουάριο του 2012.

4 Αμεση και η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, το αργότερο από 1.1.2011, που θα οδηγήσει σε κόψιμο ακόμα και 40% των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις θα ξεπεράσει και το 50%, καθώς καταργούνται πλήρως τα ειδικά επιδόματα. Η διατήρηση των ειδικών μισθολογίων χαρακτηριζόταν ανέφικτη από παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών. Ενώ υιοθετούνται κίνητρα για αύξηση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας των υπαλλήλων.

5 Στα 1.200 ευρώ καθορίστηκε το όριο ασφαλείας για τις συντάξεις όσων είναι άνω των 55 ετών, ενώ για τους νεότερους ηλικιακά το όριο αυτό έπεσε στα 1.000 ευρώ. Οι συνταξιούχοι άνω των 55 ετών θα δουν την κύρια σύνταξή τους να κόβεται 20% ως προς το υπερβάλλον ποσό άνω των 1.200 ευρώ και να μετρούν νέες απώλειες μετά τις περσινές περικοπές του Μνημονίου και τις φετινές του Μεσοπρόθεσμου (ΛΑΦΚΑ, εισφορές κ.λπ.). Για παράδειγμα, συνταξιούχος με μηνιαία σύνταξη 1.800 ευρώ θα χάσει άλλα 120 ευρώ και θα λαμβάνει 1.680 ευρώ από 1ης Νοεμβρίου 2011.

Οι απώλειες είναι μεγαλύτερες για τους συνταξιούχους κάτω των 55 ετών, καθώς κόβουν 40% από το υπερβάλλον ποσό άνω των 1.000 ευρώ. Για παράδειγμα, σύνταξη 1.400 ευρώ κόβεται κατά 160 ευρώ και περιορίζεται στα 1.240 ευρώ.

Ενώ έρχονται και περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, οι οποίες προσδιορίστηκαν στο 15% για το ΙΚΑ -ΕΤΕΑΜ και ανάλογες μειώσεις θα γίνουν και στα προβληματικά επικουρικά Ταμεία.

6 Ποινή μείωσης του εφάπαξ από 10% στο Δημόσιο, 15% στη ΔΕΗ και μέχρι 30% για ελλειμματικά Ταμεία με υψηλές αποζημιώσεις για όσους ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από την εργασία τους.

7 Στους 30.000 υπολογίζονται οι δημόσιοι υπάλληλοι (3% επί συνόλου 1 εκατ.) που θα τεθούν για 12 μήνες σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, λαμβάνοντας μόνο το 60% του βασικού μισθού τους και μετά θα οδηγηθούν στην ανεργία αν δεν τους απορροφήσουν στο Δημόσιο. Εξ αυτών οι περίπου 20.000 εκτιμάται ότι θα προέλθουν από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και οι 10.000 από το στενό δημόσιο τομέα.

Η κυβερνητική επιτροπή αποφάσισε ακόμα να εφαρμοστούν τώρα όλες οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, να επιταχυνθούν οι ιδιωτικοποιήσεις, να ανοίξουν άμεσα όλα τα κλειστά επαγγέλματα, να επέλθουν ριζικές αλλαγές στην αγορά εργασίας μέσω κυρίως των επιχειρησιακών συμβάσεων, καθώς και να προχωρήσει το κλείσιμο και η συγχώνευση φορέων. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται νέα σύσκεψη για το φορολογικό νομοσχέδιο, που θα έχει ψηφιστεί μέχρι τέλος Οκτωβρίου.

Απόφαση "βόμβα" του ΣτΕ: Η ΔΕΗ δε δικαιούται, ούτε να εισπράξει φόρους, αλλά ούτε και να κόψει το ρεύμα!

image

Ο δικηγόρος Αθηνών και νομικός Σύμβουλος του Συλλόγου κ. Παναγιώτης Χασιώτης, επισημαίνει ότι, σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. 1934/1998 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία είχε κρίνει αντισυνταγματικές τις λεγόμενες τότε “παρκο-εταιρίες” του Δήμου Αθηναίων, οι οποίες έκαναν έλεγχο στάθμευσης των αυτοκινήτων και επέβαλαν και τα σχετικά πρόστιμα σε ιδιώτες, η ΔΕΗ δε δικαιούται να εισπράττει φόρους και να διακόπτει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, σε πελάτες της, οι οποίοι για οποιοδήποτε λόγο αρνούνται να καταβάλλουν το “τέλος ακινήτων”. Παράλληλα, ούτε οι άλλες ιδιωτικές εταιρίες - πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, έχουν το δικαίωμα να προβαίνουν σε είσπραξη φόρων ή διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της παραπάνω απόφασης, αντίκειται στις διατάξεις των άρθρων 1 παρ. 3 και 26 παρ. 2 του Συντάγματος, η οποιαδήποτε ανάθεση άσκησης δημόσιας εξουσίας σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (όπως είναι η Δ.Ε.Η. και οι άλλες ιδιωτικές εταιρείες παροχής ρεύματος). Τόσον η είσπραξη φόρων, όσο και η επιβολή διοικητικών κυρώσεων λόγω της άρνησης πληρωμής φόρων, αποτελούν στοιχεία άσκησης δημόσιας εξουσίας.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, η άσκηση δημόσιας εξουσίας αποτελεί την κατ΄εξοχήν έκφραση κυριαρχίας του Κράτους και ασκείται μόνο από το Δημόσιο και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.
Η προτεινόμενη τροπολογία δεν αναθέτει τις αρμοδιότητες αυτές μόνο στη ΔΕΗ (η οποία έχει και κάποιο δημόσιο χαρακτήρα) αλλά και σε ιδιωτικές εταιρείες παροχής ηλεκτροδότησης (εναλλακτικούς παρόχους τους ονομάζει). Η επιβολή της κύρωσης ναι μεν προβλέπεται από το Νόμο, αλλά αναθέτει σε ιδιώτη να επιβάλει αυτές τις κυρώσεις.
Εναπόκειται στην κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει εάν αυτή η εκχώρηση των αρμοδιοτήτων συμβαδίζει με τα άρθρα 1 παρ. 3 και 26 παρ. 2 του Συντάγματος.


Το παραπάνω, προστίθεται στους λόγους αντισυνταγματικότητας που ήδη έχουν επισημάνει οι νομικοί συνεργάτες του Συλλόγου μας.

Παρακάτω παρατίθεται το “κρίσιμο” άρθρο 11, της υπ΄ αριθ. 1934/1998 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

11. Επειδή οι μνημονευμένες διατάξεις του άρθ. 36 του δημοτικού και κοινοτικού κώδικα και του άρθρου 45 του νόμου 2218/1994, κατά το μέρος που προβλέπουν ευθέως ή επιτρέπουν την ανάθεση αστυνομικής φύσεως αρμοδιοτήτων (βεβαίωση της παράβασης, ακινητοποίηση οχημάτων, επιβολή προστίμων) σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, αντίκεινται στις θεμελιώδεις διατάξεις του άρθ. 1 παρ. 3 και 26 παρ. 2 του Συντάγματος, κατά την έννοια των οποίων, αστυνομική εξουσία, ως η κατεξοχήν δημόσια εξουσία και έκφραση κυριαρχίας, ασκείται, διά της αστυνομικής αρχής, μόνο από το κράτος (και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου που και αυτά είναι αποκεντρωμένες καθ’ύλην κρατικές υπηρεσίες) και όχι από ιδιώτες. Μειοψήφησαν οι Σύμβουλοι Φ. Κατζούρος, Αθ. Τσαμπάση, Σ. Ρίζος και Ν. Σακελλαρίου, οι οποίοι υποστήριξαν ότι δεν προσκρούει στο Σύνταγμα η ανάθεση ασκήσεως τέτοιου είδους δραστηριοτήτων, όπως αυτές που αναφέρονται από τη διάταξη του άρθρου 45 του νόμου 2218/1994.

Για να δείτε ολόκληρο το κείμενο της απόφασης, πιέστε εδώ.

Δείτε επιπρόσθετη επιχειρηματολογία για την αντισυνταγματικότητα του "τέλους ακινήτων"

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Σύλλογο ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)