Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Βαζουν πάλι την...τρόϊκα μπροστά !!!!

Για τα «ισοδύναμα» μέτρα μετά την απόφαση του ΣτΕ ρωτάει η Τρόικα(!)  - Οι ελεγκτές δεν καταλαβαίνουν γιατί πρέπει να υπάρχουν μισθολογικές προαγωγές κατά την αποστρατεία (???? τι δεν καταλαβαίνεις ????)

«Μπούμερανγκ» για τους στρατιωτικούς ή και άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων μπορεί να αποδειχθεί τελικά η απόφαση του ΣτΕ με την οποία κρίνει αντισυνταγματικές και άκυρες τις μειώσεις μισθών των ενστόλων. Η συζήτηση αποτελεί «βούτυρο στο ψωμί» για την Τρόικα που έχει ήδη ασκήσει πιέσεις για να ισχύσουν μεγαλύτερες ανατροπές στο ειδικό μισθολόγιο των υπηρετούντων στις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας.

Αν θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου,  θα κριθεί από το σε ποιο ύψος θα χρειαστεί να επιστρέψουν οι μισθοί τους και σε ποιας χρονιάς το έλλειμμα θα «χρεωθούν» τα αναδρομικά που θα λάβουν οι ένστολοι. Στο οικονομικό επιτελείο υπολογίζουν ότι μπορεί να χρειαστούν περί τα 300-350 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2012-2013 και άλλα 750 εκατ. ευρώ τουλάχιστον για την τριετία 2014-2016 (όσο διαρκεί το υπό κατάρτιση Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα), αν το μέτρο των μειώσεων των μισθών ακυρωθεί στο σύνολό του, αναδρομικώς και εφεξής.

Αν και πολλοί στο υπουργείο Οικονομικών αναμένουν ότι τελικώς η απόφαση του ΣτΕ, όταν καθαρογραφεί, θα οδηγεί σε μάλλον περιορισμένης κλίμακας επιστροφές αναδρομικών κρατήσεων (της τάξεως των 50-100 εκατ. ευρώ) και όχι σε άρδην κατάργησή τους, έρχονται εκ των πραγμάτων αντιμέτωποι με την ανάγκη να κάνουν προβλέψεις και σχεδιασμούς για πιθανά μέτρα έως 500 εκατ. ευρώ το χρόνο. Στο οικονομικό επιτελείο αλλά και η Τρόικα δεν θέλουν καν να κάνουν σκέψεις για νέους φόρους. Τυχόν ισοδύναμα θα αναζητηθούν, όπως όλα δείχνουν, από μειώσεις κρατικών δαπανών και μόνον.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη της Τρόικα σε συζητήσεις τους ρωτούν να μάθουν για τις συνέπειες και τους τρόπους κάλυψης του κόστους που θα έχει το δεδικασμένο.  Κυβέρνηση και Τρόικα μάλιστα έχουν κάνει την σχετική συζήτηση και άλλες φορές τους τελευταίους μήνες. Και οι συζητήσεις αυτές «δείχνουν» δύο βασικά δημοσιονομικά αντίμετρα, στην περίπτωση που η κυβέρνηση πάρει πίσω τις μειώσεις μισθών που είχαν επιβληθεί το 2012:

-  Περαιτέρω μείωση των κονδυλίων για εξοπλιστικά προγράμματα.

-  Κατάργηση των μισθολογικών διαφοροποιήσεων που παραμένουν ως σήμερα ανάλογα με τον κλάδο όπου υπηρετεί κάθε ένστολος (στρατός, αστυνομία, πυροσβεστική λιμενικό). Με τον μανδύα του «εξορθολογισμού» και της «κοινωνικής δικαιοσύνης» ουσιαστικά επιχειρείται η κατάργηση των μισθολογικών προαγωγών και η πλήρης εξομοίωση των αποδοχών για κάθε βαθμίδα της ιεραρχίας, για όλα τα σώματα.

Για τους ελεγκτές, το «ειδικό» μισθολόγιο των ενστόλων δεν θεωρείται «ενιαίο», καθώς διαπιστώνουν ότι ισχύουν πολλές και διαφορετικές «ταχύτητες» στον υπολογισμό των αποδοχών τους. «Καρφί στο μάτι τους» αποτελούν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι μισθολογικές προαγωγές των στρατιωτικών, που λαμβάνουν και έναν επιπλέον βαθμό (μισθολογικά) όταν αποστρατεύονται. Αντιθέτως στα σώματα ασφαλείας παίρνουν το μισθό που αντιστοιχεί στο βαθμό τους, εκτός αν εξελιχθούν στην ιεραρχία, χωρίς να βαρύνει η αρχαιότητα όπως στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων. Στο υπουργείο Οικονομικών λέγεται μάλιστα  πως έχουν εντοπίσει και άλλες αμοιβές και επιδόματα που λαμβάνουν πχ αστυνομικοί «ειδικών καθηκόντων» κλπ, για τις οποίες οι ελεγκτές ζητούν επανεξέταση από μηδενικής βάσεως.


Συντάξεις και εφάπαξ

Οι εξελίξεις αυτές συνδέονται ευθέως και με περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις των αποστράτων. Ήδη αυτές έχουν υποστεί μειώσεις έως 25% λόγω της μείωσης των μισθών των εν ενεργεία υπηρετούντων στις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας, καθώς υπάρχει οργανική σύνδεση μεταξύ συντάξεων και μισθών κάθε βαθμίδος. Για παράδειγμα, ο συνταξιούχος που φέρει τον βαθμό του επίτιμου αρχηγού ΓΕΕΘΑ από 2.500 ευρώ, έχει κατέβει στα 1.700 ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει προχωρήσει σε περαιτέρω μειώσεις συντάξεων των αποστράτων το 2013, αψηφώντας τις επιταγές του Μνημονίου που προβλέπει «οριζόντιες» μειώσεις (πλαφόν, κατάργηση δώρων κλπ) χωρίς μάλιστα ακόμα να έχει βρει δημοσιονομικά ισοδύναμα!


Κινδυνεύουν και άλλοι κλάδοι

Μέγα ερώτημα αποτελεί όμως και το ποιας χρονιάς έλλειμμα θα επιβαρυνθεί, αν τελικώς θεωρηθούν άκυρες οι μειώσεις. Αν υπολογιστούν και κατανεμηθούν αναδρομικώς στα προηγούμενα χρόνια το πρόβλημα δεν είναι τόσο μεγάλο, όσο εάν τελικώς επιβαρυνθούν τα έτη 2013 και εφεξής, που είναι κρίσιμα για την βιωσιμότητα του χρέους και για το παζάρι για τα μέτρα μειώσεώς του.

Αν και εφόσον χρειαστεί να επιστρέψει χρήματα στους ενστόλους του δημόσιο, αυτό θα φέρει πίσω και τα αναδρομικά που διεκδικούν δικαστικοί και καθηγητές.

Για να εξοικονομηθούν όμως τα χρήματα για τα αναδρομικά όλων των δικαιούχων, εξετάζεται να εφαρμοστεί η τακτική που ακολούθησε η κυβέρνηση και με το ΕΕΤΗΔΕ, το οποίο το κατήργησε μεν, αλλά στη θέση του έφερε παρόμοια μέτρα με άλλο όνομα (ΕΕΤΑ, ΕΝΦΙΑ) για να μην κριθούν αντισυνταγματικά.

Στην περίπτωση των μισθών όμως, αυτό μεταφράζεται σε νέες μειώσεις μισθών –που ίσως αγγίξουν τελικά όλους!

Η Τρόικα πολύ θα ήθελε να δει και τους ενστόλους να εντάσσονται στο ίδιο «ενιαίο μισθολόγιο» με εκείνο όλων των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων. Η πλήρης εξίσωση των μισθολογικών διαφορών μπορεί να απαγορεύεται από την νέα απόφαση του ΣτΕ, η οποία κατατάσσει τους ενστόλους σε ξεχωριστό καθεστώς (επειδή δεν μπορούν να απεργούν και εργάζονται σε ώρες και ημέρες διαφορετικές των υπολοίπων δημοσίων λειτουργοών) όπως τους δικαστικούς (για τους οποίους όμως υπάρχει ρητή πρόβλεψη προστασίας στο Σύνταγμα), δεν απαγορεύεται όμως να μειωθούν οι μισθοί του ενιαίου μισθολογίου για όλους, ενώ θα μπορούσε με ένα ειδικό επίδομα να δικαιολογήσει την «ειδική μεταχείριση» που το ανώτατο δικαστήριο ζητά να γίνεται υπέρ των ενστόλων, εν συγκρίσει με άλλους υπαλλήλους (πχ μηχανικούς στις Πολεοδομίες κλπ).

Ούτως ή άλλως, αναφέρουν νομικοί  κύκλοι, στις αποφάσεις τους ως τώρα τα δικαστήρια δεν καθόριζαν ακριβές ύψος μισθού ενώ αναγνώριζαν σχεδόν πάντα την αντικειμενική δυσχέρεια και την ανάγκη του δημοσίου να καλύψει «υπέρτερους σκοπούς» από τους μισθούς που μείωνε στο δημόσιο.

Μισές θα μετράνε οι αποδείξεις από σούπερ μάρκετ και βενζινάδικα


Με ελάχιστα αποτελέσματα κατά της φοροδιαφυγής η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να παρουσιάσει την ρύθμιση για το μάζεμα των αποδείξεων από το 2014, ενώ τα λεγόμενα φόρο μπόνους που θα έδινε πάνε "περίπατο".
Του Νίκου Ρογκάκου
Έτσι, συμφώνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται σενάριο...
όπου προβλέπει μεταξύ άλλων ότι οι αποδείξεις από ελεύθερους επαγγελματίες θα προσμετρώντας στο 100% της αξίας τους, ενώ οι αποδείξεις από βενζινάδικα και σούπερ μάρκετ θα μετράνε στο 50% της αξίας τους!

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

       Μισθωτός με εισόδημα 15.000€
- Πρέπει να μαζέψει 1.500€ σε αποδείξεις
- Αν έχει 500€ από επαγγελματίες
- Πρέπει να μαζέψει και 2.000€ από σούπερ μάρκετ 
       Μισθωτός με εισόδημα 20.000€
- Πρέπει να μαζέψει 2.000€ σε αποδείξεις
- Αν έχει 700€ από επαγγελματίες
- Πρέπει να μαζέψει και 2.600€ από σούπερ μάρκετ
Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το υπουργείο δεν σκέφτεται ούτε στο παραμικρό να δίνει μπόνους, όπως επιστροφή του 30% του ΦΠΑ σε όσους μάζευαν αποδείξεις από ελεύθερους επαγγελματίες που ήταν "ύποπτοι" μεγάλης φοροδιαφυγής, αφού όπως λένε, δεν υπάρχουν χρήματα για κάτι τέτοιο. Βέβαια ανοιχτό παραμένει κάποια "Δώρα" να μελετηθούν ώστε να δοθούν από το 2015. 
Πάντως, με τα όσα γνωρίζουμε ως τώρα, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα συλλέγουν το 10% του εισοδήματος τους, με μέγιστο όριο την συγκέντρωση 10.500€ τον χρόνο. 
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η υποχρέωση συλλογής αποδείξεων έχει αποσυνδεθεί από το αφορολόγητο, αλλά παραμένει η ποινή φόρου 22% στη διαφορά ανάμεσα στις απαιτούμενες αποδείξεις και αυτές που έχει μαζέψει ο φορολογούμενος.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 

        Μισθωτός με εισόδημα 25.000€
- Πρέπει να μαζέψει 2.500€ σε αποδείξεις
- Αν μαζέψει 2.000€
-  Για τα 500€ που δεν μάζεψε θα πληρώσει φόρο 22%
- Δηλαδή θα πληρώσει φόρο: 110€

Θύματα εκμετάλλευσης ομογενών πολλοί Έλληνες «νεο-μετανάστες» στη Γερμανία



Θύματα εκμετάλλευσης πέφτουν συχνά οι Έλληνες που μεταναστεύουν στη Γερμανία και μάλιστα από συμπατριώτες τους, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται από την ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle. Διευκρινίζεται ωστόσο ότι αυτό ισχύει κυρίως για όσους δεν γνωρίζουν γερμανικά και φθάνουν στην Γερμανία απροετοίμαστοι.


«Ονομάζονται νέο - μετανάστες για να τους ξεχωρίζει κανείς από τους παλιούς, εκείνους που ήρθαν οργανωμένα στη Γερμανία τις δεκαετίες μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τότε ήξεραν πριν ξεκινήσουν ότι θα τους περίμενε κάποιος στο σιδηροδρομικό σταθμό για να τους υποδεχτεί, ότι θα είχαν σπίτι, ασφάλεια και πάνω από όλα δουλειά με συγκεκριμένες απολαβές βάσει συμβολαίου.
Οι νέοι μετανάστες δεν έχουν πάντα την ίδια τύχη. Όποιοι έρχονται με πτυχία και γνωρίζουν τη γλώσσα, όχι μόνο πέφτουν στα μαλακά, αλλά είναι ευπρόσδεκτοι. Ιδίως όσοι διαθέτουν πολύ ψηλά ακαδημαϊκά προσόντα και σημαντική επαγγελματική εμπειρία και προϋπηρεσία απορροφώνται άμεσα από τη γερμανική αγορά εργασίας σε περίοπτες θέσεις σε νοσοκομεία, σε επιχειρήσεις ή σε πολυεθνικές εταιρείες», αναφέρει το δημοσίευμα και προσθέτει ότι τα προβλήματα αφορούν τους επαγγελματικά ανειδίκευτους, καθώς και όσους έρχονται στη Γερμανία χωρίς κάποια μόρφωση και γνώσεις γερμανικών, «νομίζοντας ότι έρχονται στη γη της επαγγελίας και ότι υπάρχει ψωμί για όλους».
Αυτή η κατηγορία «νεο-μεταναστών» καταφεύγει συνήθως σε εστιατόρια Ελλήνων, αλλά οι εμπειρίες, όπως μεταδίδει η DW, δεν είναι πάντα θετικές. Παραθέτει μάλιστα παραδείγματα Ελλήνων οι οποίοι είτε δεν πληρώθηκαν για την εργασία τους είτε πληρώθηκαν λιγότερο από ό,τι συμφώνησαν είτε εργάζονταν ανασφάλιστοι. «Οι περισσότεροι παθόντες δεν θέλουν να μιλήσουν, δεν θέλουν να αναφέρουν ούτε το όνομά τους ή το όνομα του εστιατορίου γιατί φοβούνται τις απειλές των πρώην εργοδοτών τους», σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Παγίδες όμως κρύβουν συχνά, σύμφωνα με τον Νίκο Αθανασιάδη, μέλος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων, και τα διάφορα ιδιωτικά γραφεία ευρέσεως εργασίας, τα οποία υπόσχονται ελκυστικότερες συνθήκες -καλές αποδοχές, σπίτι και φαγητό στο εστιατόριο. Ο κ. Αθανασιάδης μεταφέρει τραγικά περιστατικά, όπως αυτό ενός ζευγαριού που το πέταξαν στον δρόμο, με -15 βαθμούς, μαζί με τα παιδιά τους, που δεν είχαν καν ζεστά ρούχα και μιας γυναίκας που την έδιωξαν από εστιατόριο χωρίς καν χρήματα για να φάει. Η Ομοσπονδία παρεμβαίνει, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, προκειμένου να βοηθήσει ανθρώπους που βρίσκονται αντιμέτωποι με τέτοια μεταχείριση. Ανάλογη βοήθεια προσφέρει το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βερολίνου, η συντονίστρια του οποίου, Μαρία Οικονομίδου, περιγράφει την περιπέτεια ενός Έλληνα βοσκού, ο οποίος κατέληξε μάλιστα να ζει σε σπηλιές στην γερμανική πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Μόναχο, όπου φθάνουν οι περισσότεροι νέοι μετανάστες, ο αριθμός των θυμάτων εκμετάλλευσης μπορεί να υπολογιστεί μόνο κατά προσέγγιση, γύρω στους 5.000 για το 2011 και το 2012, σε ολόκληρη την Γερμανία και γύρω στους 1.000 για την Βαυαρία. Επισημαίνεται δε ότι πρόβλημα αποτελεί και ο επαναπατρισμός Ελλήνων, καθώς τα προξενεία δεν διαθέτουν τα απαραίτητα κονδύλια. Η πρακτική που ακολουθεί το Γενικό Προξενείο του Μονάχου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι σε δύο κατευθύνσεις: από τη μια υποδεικνύει φτηνούς τρόπους επιστροφής στην Ελλάδα, από την άλλη γνωστοποιεί στους παθόντες ότι υπάρχει διαδικασία δανεισμού από το ελληνικό δημόσιο για την κάλυψη των εισιτηρίων, εφόσον βέβαια είναι φορολογικά καταγεγραμμένοι στην Ελλάδα.
Στο Γενικό Προξενείο του Ντίσελντορφ, όπου επίσης καταφεύγουν πολλοί μετανάστες, οργανώνεται, με άλλους φορείς, δίκτυο εθελοντών οι οποίοι συμπαρίστανται στους νέους μετανάστες στα πρώτα τους βήματα. Επιπλέον, το Προξενείο έχει καταγράψει δικηγόρους στους οποίους μπορεί να απευθυνθεί κανείς προκειμένου να προχωρήσει σε καταγγελία. «Η οικονομική κρίση στην Ευρώπη έχει δώσει την ευκαιρία σε κυκλώματα να εκμεταλλευθούν την ανάγκη συνανθρώπων μας. Και αυτή η μορφή εκμετάλλευσης δε γνωρίζει σύνορα, ούτε εθνικότητα. Τέτοια κυκλώματα υπάρχουν δυστυχώς και στην Ελλάδα και στην Γερμανία. Για αυτό χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή και καλή πληροφόρηση πριν κάποιος πάρει τις αποφάσεις του. Χρειάζεται προστασία των δικαιωμάτων και εφαρμογή της νομιμότητας και είναι σημαντικό ότι εθελοντές δικηγόροι ελληνικής καταγωγής στη Γερμανία παρεμβαίνουν για αυτό το σκοπό, όταν διαπιστώνονται περιπτώσεις εκμετάλλευσης. Οι φορείς του ελληνισμού στην περιοχή μας καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για να συνδράμουν αυτούς που έχουν ανάγκη. Η ελληνική κοινότητα Ντίσελντορφ και στελέχη ελληνικής καταγωγής της κοινωνικής υπηρεσίας Διακονία, έχουν ιδρύσει το Δίκτυο Ελληνικών Φορέων, που συγκεντρώνει πολλές ελληνικές κοινότητες και εκκλησίες του κρατιδίου. Το Δίκτυο, χάρη στην εθελοντική προσφορά των μελών του και με τη στήριξη του Γενικού Προξενείου, παρέχει πληροφόρηση και βοήθεια, ενώ ένα αντίστοιχο Δίκτυο πρόκειται να λειτουργήσει στην περιοχή της Βεστφαλίας. Οι προσπάθειες αυτές όμως δεν αντιμετωπίζουν τη ρίζα του προβλήματος», δηλώνει ο Γενικός Πρόξενος στο Ντίσελντορφ, Γρηγόρης Δελαβέκουρας και τονίζει ότι η μόνη βιώσιμη απάντηση στο πρόβλημα είναι η ενίσχυση της απασχόλησης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Το ρεπορτάζ ολοκληρώνεται με οδηγίες του κ. Αθανασιάδη προς τους επίδοξους μετανάστες στην Γερμανία: «Καταρχήν, να μη διανοηθούν καν να έρθουν, εάν δεν έχουν επαρκή γνώση της γλώσσας. Η παρουσία κάποιου συγγενή ή φίλου διευκολύνει πολύ. Έχει ακουστεί ότι οι Γερμανοί μοιράζουν λεφτά με το που γράφεται κάποιος στο γραφείο εργασίας. Αυτό δεν γίνεται αμέσως, αλλά μετά από 3 μήνες. Προσοχή σε αγγελίες μέσω διαδικτύου ή στις εφημερίδες που υπόσχονται παχυλούς μισθούς και ποτέ χρήματα προκαταβολή σε κανέναν για τα αεροπορικά εισιτήρια. Είναι 100% βέβαιο ότι τα χρήματα αυτά θα χαθούν», εξηγεί και προσθέτει ότι είναι σημαντική και η επικοινωνία με τα κατά τόπους ελληνικά προξενεία πριν πάρει κάποιος τη μεγάλη απόφαση να μεταναστεύσει στη Γερμανία, καθώς αυτά έχουν τον τρόπο να κατευθύνουν σωστά τους ενδιαφερόμενους.

ertopen.com

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)