Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Handelsblatt: Και ευρώ και δραχμή για την Ελλάδα

Παράλληλη κυκλοφορία και των δύο νομισμάτων, δηλαδή του ευρώ και της "νέας δραχμής", προτείνουν Γερμανοί οικονομολόγοι.

Με αυτό τον τρόπο πιστεύουν πως θα αποφευχθούν οι αρνητικές συνέπειες της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα και θα βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, η ομάδα των οικονομολόγων προτείνει την πληρωμή μισθών και συντάξεων σε δραχμές, των οποίων η συναλλαγματική ισοτιμία έναντι του ευρώ θα είναι κυμαινόμενη. Οι υπόλοιπες συναλλαγές, θα γίνονται σε ευρώ. Έτσι, το εθνικό νόμισμα θα μπορεί να υποτιμηθεί.

Σαν παράδειγμα, χρησιμοποιούν μάλιστα την περίπτωση της Βρετανίας, όπου οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν αν θα πληρώσουν στα εστιατόρια για παράδειγμα σε δραχμές ή σε ευρώ.

Την πρόταση της παράλληλης κυκλοφορίας συνυπογράφουν ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank Τόμας Μάγερ, Γερμανοί καθηγητές Οικονομικών όπως ο Ρόλαντ Φάουμπελ (Πανεπιστήμιο Μάνχαϊμ) και ο Μπερντ Λούκε (Πανεπιστήμιο Αμβούργου), αλλά και ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου Μεσαίων Επιχειρήσεων (BVMW) Μάριο Οχόβεν.

"Η επιστροφή στη δραχμή δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα"

Κάτι τέτοιο υποστηρίζει ο Καναδός νομπελίστας οικονομολόγος Ρόμπερτ Μαντέλ, ο αποκαλούμενος "πατέρας" του ευρώ, πιστεύοντας πως η επανεμφάνιση της δραχμής, θα δημιουργούσε περαιτέρω προβλήματα για τη χώρα.

Ο οικονομολόγος εκτιμά ότι ακόμα και αν η Ελλάδα επέστρεφε στη δραχμή και την υποτιμούσε έως και 50%, δεν θα έλυνε το πρόβλημά της, δεδομένου του υψηλού της χρέους.

Τάσσεται τέλος, για άλλη μια φορά υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου, σημειώνοντας πως "είναι ένα μεγάλος άσος στο μανίκι της ΕΕ. Μπορεί να προσφέρει αίσθηση σταθερότητα και έχει τη δυνατότητα να αποβεί εξαιρετικά δημοφιλές".

"Πρωταθλητές" στη διαφθορά οι εφοριακοί

Πρώτοι στη διαφθορά για το 2011, για ακόμα μια φορά, οι εφοριακοί. Η έκθεση του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, "δείχνει" γενική μείωση της διαφθοράς στην πολεοδομία και στην εφορία.

Στον τομέα της υγείας το φαινόμενο παραμένει, αν και σημειώνεται σημαντική μείωση. Στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την άλλη, υπάρχει μικρότερη βελτίωση, καθώς εκεί παρατηρούνται μεγαλύτερες παραβάσεις.

Ο κ. Λέανδρος Ρακιντζής εξέτασε 1403 υποθέσεις και παρέπεμψε στον εισαγγελέα 393. Παρατηρήθηκε αύξηση της τάξης του 10% στις υποθέσεις που εξετάστηκαν σε σχέση με το 2010, κάτι που αποδεικνύει ότι οι έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί. Το 15% των αποφάσεων που ελήφθησαν σε σύνολο 1.250 ήταν "προβληματικές".

Τα περισσότερα περιστατικά διαφθοράς σχετίζονται με παραβάσεις καθήκοντος, συναλλαγές δημόσιων λειτουργών "κάτω από το τραπέζι" και ελλιπή ή αδικαιολόγητα "πόθεν έσχες". Σε γενικές γραμμές πάντως, έχουν μειωθεί τα "φακελάκια" και οι παράνομες δοσοληψίες, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Κοινό χαρακτηριστικό των περισσότερων πειθαρχικών αποφάσεων είναι η απαλλαγή ή μη επιβολή της προσήκουσας σε σχέση με τη βαρύτητα των παραπτωμάτων ποινής, γεγονός που οδήγησε το γενικό επιθεωρητή στην άσκηση ένστασης ενώπιον των δευτεροβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων, δυνατότητα που όμως περιορίζεται από το νέο πειθαρχικό δίκαιο (νόμος 4057/12 ).

Ενδεικτικές είναι δύο περιπτώσεις

Η πρώτη περίπτωση εφοριακού στη ΔΟΥ Τρικάλων, ο οποίος από το 1995 ως το 2006 εξέδιδε χρηματικά εντάλματα πληρωμής για την εξόφληση δανείων ή λογαριασμών στους δήμους Φαρκαδόνας και Πιαλείων, τα οποία όμως ουδέποτε απέδωσε.

Έτσι, ιδιοποιήθηκε περίπου 175.000 ευρώ. Το πειθαρχικό παρελθόν του ήταν πλούσιο, αφού σε βάρος του εκκρεμούσε και άλλη πειθαρχική δίωξη για υπεξαίρεση σε παράβολα Δημοσίου (ΚΤΕΟ) αξίας 22.000.000 δρχ. Στον υπάλληλο είχε αρχικώς επιβληθεί η ποινή της προσωρινής παύσης έξι μηνών.

Στη δεύτερη περίπτωση, εφοριακός στην Αθήνα απαίτησε 100.000 ευρώ για να μην καταχωρηθεί φορολογική παράβαση σε επιχείρηση. Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό του επέβαλε προσωρινή παύση έξι μηνών, ενώ τελικά απολύθηκε από το δευτεροβάθμιο.

Ενδελεχής έλεγχος των πόθεν έσχες

Ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης γνωστοποίησε ότι με αφορμή το σκάνδαλο των επιχορηγήσεων στο υπουργείο ανάπτυξης ελέγχονται πλέον τα πόθεν έσχες όλων των διευθυντών ακόμα και των συνταξιούχων.

Αναφερόμενος στην έκθεσή του, ο κ. Ρακιντζής επέμεινε ιδιαίτερα στην αλλαγή του πειθαρχικού δικαίου, που του αφαιρεί τη δυνατότητα να ασκεί ενστάσεις κατά αποφάσεων πειθαρχικών συμβουλίων, καθώς όπως τόνισε, με αυτό τον τρόπο αυξάνεται η ατιμωρησία.

Πάγωσε η τρίμηνη αύξηση της στρατιωτικής θητείας

Δεν φαίνεται να προχωρά το θέμα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας κατά τρεις μήνες, όπως είχαν εισηγηθεί τα Γενικά Επιτελεία προς τον υπουργό Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλο:

"Οι νέοι μας έχουν υποφέρει τα τελευταία χρόνια τα πάνδεινα, δεν θα τους φορτώσουμε τώρα και τρεις μήνες επιπλέον θητεία", ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στην εφημερίδα "Το Βήμα", γεγονός που επιβεβαιώνει τις προθέσεις της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε αλλαγές στο θέμα της στρατιωτικής θητείας.

Το πάγιο αίτημα της στρατιωτικής ηγεσίας στο θέμα της αύξησης, κατά τρεις μήνες, επανήλθε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αλλά τότε συμφωνήθηκε ότι την απόφαση και το κόστος θα αναλάβει η νέα κυβέρνηση που θα προέλθει από τις εκλογές.

Η κυβέρνηση ωστόσο που στηρίζεται από τα τρία κόμματα αποφάσισε να μην ανακινήσει θέμα.

Κατά τον υπουργό μία αύξηση της θητείας θα πρέπει να γίνει με μεθοδευμένο, καλά μελετημένο τρόπο "και όχι επιπόλαια", με στόχο να δώσει παράλληλα και ορισμένα κίνητρα στους κληρωτούς.

Και συνέχισε: "Εκείνο, ωστόσο που έχει σημασία είναι ότι το πάγωμα της απόφασης για την αύξηση της θητείας οφείλεται σε ένα μεγάλο μέρος και στην οικονομική κρίση, αφού για τρεις μήνες επί πλέον θητεία, απαιτούνται πολλές δαπάνες".

Χρυσή Αυγή: Απαιτεί 14μηνη θητεία και διαφωνεί με το πάγωμα

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: "Προ ημερών απεδείχθη Φούσκα η κυβερνητική εξαγγελία περί αύξησης της στρατιωτικής θητείας.

Απαρνούνται για ψηφοθηρικούς λόγους ένα ευεργετικό μέτρο που θα αναζωογονούσε την Εθνική μας Άμυνα. Η Χρυσή Αυγή παραμένει σταθερή στην προγραμματική της θέση για 14μηνη θητεία και υποχρεωτική στράτευση ανδρών και γυναικών στα 18 έτη".

ΑΔΕΔΥ: Στο «κόκκινο» οι αντοχές της κοινωνίας

Επιστολή καταδίκης όσων αποκαλεί «σχεδιασμούς για νέα, άγρια υποτίμηση μισθών, συντάξεων και γενικά του βιοτικού επιπέδου του κόσμου της εργασίας» απέστειλε στον πρωθυπουργό και στους αρχηγούς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ .

Οι επικεφαλής της τριτοβάθμιας συνομοσπονδίας των εργαζόμενων στο δημόσιο τομέα ζητούν μάλιστα άμεση συνάντηση με τους κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη.

Στην επιστολή της, η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ σημειώνει ότι οι αντοχές και ανοχές της κοινωνίας είναι, ήδη, στο κόκκινο, τονίζει «την ιστορική ευθύνη της κυβέρνησης για τις εξελίξεις», ενώ παράλληλα την καλεί να μην προχωρήσει σε νέα οριζόντια μέτρα.

Η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για διακινούμενα σενάρια περικοπών και ολοκαυτώματος των κοινωνικοασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών παροχών, που τα αποδίδει στην τρόικα και στην κυβέρνηση, ενώ ζητά να ληφθεί υπ' όψη των τριών αρχηγών η «ριζική αντίθεση μισθωτών και συνταξιούχων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και του συνδικαλιστικού κινήματος» σε τέτοια μέτρα, πριν οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης.

Στην επιστολή σημειώνεται επίσης ότι η σχεδιαζόμενη νέα περικοπή στο εφάπαξ και αντίστοιχα μέτρα είναι «προκλητικά άδικα και θα αποδειχτούν και πάλι αναποτελεσματικά», ενώ αντίθετα, κατά την ΑΔΕΔΥ, χρειάζεται ολοκληρωμένο πρόγραμμα ρύθμισης των επικουρικών και συμπληρωματικών παροχών στο Δημόσιο.

«Κυβερνητικές πολιτικές, ερήμην και απέναντι στην κοινωνία, είναι προδιαγεγραμμένες για νέο κύκλο αδιεξόδων και αποτυχιών, που θα οδηγήσουν σε σύγκρουση με την κοινωνία», καταλήγει η επιστολή.

Άγριο παρασκήνιο στους κόλπους της κυβέρνησης - Τριγμοί στο σχήμα των τριών πολιτικών αρχηγών λόγω διαρροών

- "Ταραχή" εντός της κυβέρνησης με την άτυπη ανακοίνωση των στενών συνεργατών του Βενιζέλου

- Για ποιους λόγους το ΠΑΣΟΚ δε δέχεται τη λήψη των μέτρων των 11,5 δις

- "Η κυβέρνηση πρέπει να διατηρήσει την ψυχραιμία της" απαντάει το Μέγαρο Μαξίμου

- Νέα σύσκεψη των τριών αρχηγών την Τετάρτη

Η κατάσταση μεταξύ των τριών "εταίρων" της κυβέρνησης είναι σε άσχημη κατάσταση, καθώς φαίνεται πως ο βραχνάς των μέτρων συνολικού ύψους 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ προκαλεί τριγμούς στο κυβερνητικό σχήμα, και έτσι η σύσκεψη την Τετάρτη θεωρείται επιβεβλημένη.

Και αυτό γιατί δεν πρέπει να καταλήξουν μόνο για τα μέτρα με την τρόικα να παραμένει στην Αθήνα, αλλά θα πρέπει να δείξουν σαφή θέληση να διορθωθεί το κλίμα των τελευταίων ωρών που είναι ιδιαίτερα βαρύ μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύουν στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σε άτυπη ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ επισημαίνεται πως “Αν η κυβέρνηση αποδεχθεί τη λογική πως η λήψη πρόσθετων μέτρων 11, 5 δις, από τα οποία περισσότερα από 6 αφορούν περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, είναι προϋπόθεση για να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση για παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής, τότε:

α. Η πίεση για τη λήψη πρόσθετων μέτρων δεν θα σταματήσει πουθενά.

β. Θα έχει πολύ μικρή σημασία η παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής”.

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως “Τα 11,5 δις. έχουν νόημα μόνο αν σε συνδυασμό με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης 2,6% του ΑΕΠ το χρόνο, διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους σε επίπεδο 120% του ΑΕΠ το 2020.

Ήδη, όμως, η ύφεση του 2012 είναι πολύ μεγαλύτερη (περισσότερο από 7%) της προβλεφθείσας (4,8%). Τα μέτρα των 11,5 δις. εάν ληφθούν υπό τις συνθήκες αυτές, θα προκαλέσουν, κατά τους υπολογισμούς της τρόικας, πρόσθετη βαθύτερη ύφεση τουλάχιστον 3,5% του ΑΕΠ το 2013, ενώ η ύφεση θα συνεχιστεί και για το 2014. Η χώρα θα έχει συμπληρώσει έτσι επτά συνεχή χρόνια ύφεσης, συνολικού μεγέθους περίπου 30% του ΑΕΠ! Αυτό σημαίνει ότι μας ζητείται κάτι που βρίσκεται εκτός μακροοικονομικού πλαισίου, για λόγους πολιτικούς, συμβολικούς ή και «παιδαγωγικούς».

Η άμεση και βιαστική αποδοχή αυτής της λογικής, πριν καν επιδιωχθεί μια σοβαρή πολιτική συζήτηση με τους κρίσιμους παράγοντες της Ευρωζώνης (κυβερνήσεις κρατών-μελών και θεσμούς), θα μας εμφανίσει τελείως ανακόλουθους σε σχέση με βασικές προεκλογικές εξαγγελίες. Με το ΠΑΣΟΚ να έχει επιδείξει τη μεγαλύτερη δυνατή συγκράτηση και υπευθυνότητα προεκλογικά, όταν άλλοι μιλούσαν για ισοδύναμα μέτρα, αποκατάσταση χαμηλών συντάξεων και πολυτεκνικών επιδομάτων και κυρίως για επαναδιαπραγμάτευση”.

Η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας “Είναι επίσης εσφαλμένο και άδικο για τη χώρα, αλλά και την Κυβέρνηση συνεργασίας, την ώρα που κάποιοι, όπως ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αγωνίζονται να πείσουν την τρόικα, κάτι που είναι βεβαίως δύσκολο, αλλά αναγκαίο, κάποιοι άλλοι να εκπέμπουν το μήνυμα ότι αυτό που επιδιώκει το ΠΑΣΟΚ στις επαφές του δεν είναι εφικτό. Αυτή η στάση δεν κατανοεί τις αντοχές της οικονομίας και της κοινωνίας και βλάπτει την Κυβέρνηση".

Άμεση ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου σχετικά με την άτυπη ενημέρωση του ΠΑΣΟΚ. Ο Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε «Η κυβέρνηση δεν θα απαντήσει στην άτυπη ενημέρωση του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Και αυτό γιατί πρέπει να διατηρήσει την ψυχραιμία της και κυρίως την υπευθυνότητά της» .

Γέμισε το πορτοφόλι απ'τη Σκωτία - Πρόωρη πρόκριση για Παναθηναϊκό

Το “τριφύλλι” επέστρεψε στις ευρωπαϊκές νίκες, βρίσκεται με το ένα πόδι στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ μετά το 2-0 μέσα στην έδρα της Μάδεργουελ και εξασφαλίζει ουσιαστικά την οικονομική του βιωσιμότητα - Χριστοδουλόπουλος και Μαυρίας τα γκολ – Κορυφαίος ο Σισοκό.

Ο Παναθηναϊκός στο 250ο παιχνίδι του στην Ευρώπη επικράτησε εύκολα της Μάδεργουελ στην Σκωτία με 2-0 και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ.

Το “διπλό” αυτό είναι άκρως σημαντικό για τους “πράσινους”, αφού βρίσκονται με το ένα πόδι στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, εξασφαλίζοντας έτσι την οικονομική τους βιωσιμότητα (στα ταμεία της πράσινης ΠΑΕ θα εισρεύσουν 6 εκ. ευρώ τουλάχιστον).

Ο Παναθηναϊκός έδειξε ένα καλό και πειστικό πρόσωπο κόντρα σε μια ομάδα που με τίποτα δεν μπορούσε να αντισταθεί και έχοντας ως κορυφαίους τους Σισοκό, Μπουμσόνγκ και Βύντρα κέρδισε χάση στα γκολ του Χριστοδουλόπουλου στο 14' και του Μαυρία στο 76'.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ξεκίνησαν ιδανικά το ματς και αφού δημιούργησαν δύο καλές ευκαιρίες στο πρώτο δεκάλεπτο, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 14'' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου.

Η Μάδεργουελ απέκτησε για λίγο την κατοχή της μπάλας, χωρίς να κατάφερε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του “τριφυλλιού” και να απειλήσει τον Καρνέζη. Οι “πράσινοι” πήραν πολύ γρήγορα πάλι τα ηνία, και θα μπορούσαν να έχουν καθαρίσει το ματς από το πρώτο ημίχρονο, αλλά ο Τοτσέ δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν.

Έστω κι έτσι όμως, η ανωτερότητα του Παναθηναϊκού δεν αμφισβητήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα ουσιαστικά, με αποτέλεσμα η νίκη να φαντάζει εύκολη. Και έγινε ακόμα πιο εύκολη, όταν στο 76' ο Σισοκό είδε τον Μαυρία (είχε μόλις μπει αλλαγή) να φεύγει σφαίρα στην αντεπίθεση, του έδωσε την μπάλα και ο νεαρός τελείωσε υποδειγματικά την φάση για το 2-0.

Το γκολ που πέτυχε ο Μαυρίας είναι το πρώτο του σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση και το δεύτερο στην καριέρα του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Το πρώτο του γκολ θα μπορούσε να πετύχει στις καθυστερήσεις και ο Φορναρόλι, όμως πλάσαρε λίγο άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.

Μάδεργουελ: Ράντολφ, Χάτσινσον, Ράμσντεν, Χέιτλι, Χάμελ, Χάμφρεϊ, Λάσλεϊ, Λο, Μέρφι, Χίγκντον, Ογιάμα (79’ Ντέιλι)

Στον πάγκο: Χολινς, Κούμινς, Καρσγουελ, Φρανσις Ανγκόλ, Εθέριγκντον, Μακ Χο

Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Βελάσκες, Μαρίνος (67’ Κατσουράνης), Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκο, Χριστοδουλόπουλος (85’ Φορναρόλι), Τότσε(75’ Μαυρίας)

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Σεϊταρίδης, Κατσουράνης, Φουρλάνος, Πετρόπουλος

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)