Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

To Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού αρνήθηκε να παραλάβει βραβείο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ολόκληρο το Δελτίο Τύπου του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού στο οποίο εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο έχει ως εξής:
Το  Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε να μας απονείμει το βραβείο Ευρωπαίου πολίτη για το 2015, ως αναγνώριση  του αγώνα που κάνουμε 4 σχεδόν χρόνια για τον εγκαταλειμμένο από την επίσημη Πολιτεία άνεργο – ανασφάλιστο ασθενή και για μια καλύτερη κοινωνία. Αυτός ο αγώνας όμως δίνεται από εμάς επειδή  οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν, και συνεχίζουν να εφαρμόζονται, στην χώρα μας είναι απόρροια των πιέσεων και εκβιασμών που ασκούν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.), έχει οδηγήσει εκτός ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης πάνω από 3 εκατομμύρια άπορων και εξαθλιωμένων άνεργων πολιτών.

Η Ευρώπη για εμάς, όπως και για τους περισσότερους Έλληνες,  θα μπορούσε να είναι το σπίτι μας. Μιλάμε για την Ευρώπη των λαών, της αλληλοκατανόησης και της αλληλεγγύης.  Εμείς αυτή την Ευρώπη επιθυμούμε και αυτήν αποζητούμε. Με λύπη μας όμως βλέπουμε μια Ευρώπη χαμένη  στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, των οικονομικών και τραπεζικών συμφερόντων. Με λύπη  διαπιστώνουμε ότι η προτεραιότητα της είναι να βρίσκει δισεκατομμύρια ευρώ για τις ιδιωτικές τράπεζες ενώ  παράλληλα πιέζει για την μείωση, πάνω από 50% σε σχέση με το 2009, των προϋπολογισμών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Ελλάδας.
Bάσει στοιχείων του Ινστιτούτου Prolepsis, η μαζική φτωχοποίηση της μεγαλύτερης μερίδας του Ελληνικού λαού οδήγησε:
– 6 στους 10 μαθητές σε 64 σχολεία της Αθήνας αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια.
– Το 61% των μαθητών στα παραπάνω σχολεία έχουν ένα γονιό χωρίς δουλειά, ενώ το 17% των οικογενειών δεν είχε κανένα γονιό που να εργάζεται.
– 11% από τα παιδιά είναι ανασφάλιστα και το 7% είχε ζήσει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για πάνω από μια βδομάδα κατά το έτος 2014, ενώ το 3% ζούσε ακόμα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
– 406 σχολεία από όλη την Ελλάδα έλαβαν βοήθεια το 2014 για να σιτίσουν τους 61,876 μαθητές τους.
– 1,053 σχολεία έχουν κάνει αίτηση φέτος για να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα «Διατροφή», ώστε να λάβουν σίτιση οι 152,397 μαθητές τους εκ των οποίων σήμερα μόνο οι 15,520 μαθητές σε 150 σχολεία έχουν συμπεριληφθεί.
– 42,727 ερωτηματολόγια συμπληρώθηκαν από γονείς σε 23 νομούς όλης της χώρας και το 54% των οικογενειών αντιμετωπίζει επισιτιστική ανασφάλεια και το 21% πείνα.
Βάσει μελέτης του «Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους» της Βουλής:
– 3,8 εκατομμύρια Έλληνες ζουν κοντά στο όριο της φτώχειας (432 ευρώ το μήνα ανά άτομο)
– 2,5 εκατομμύρια Έλληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας (233 ευρώ το μήνα ανά άτομο, που σημαίνει ακραία φτώχεια)
– Δηλαδή το 58% του Ελληνικού πληθυσμού, 6,3 εκατομμύρια πολίτες, ζουν κοντά ή κάτω από το όριο της φτώχειας.
Αυτή η Ευρώπη, που θέλει να μας βραβεύσει, φαίνεται να μην ενοχλείται για όλα τα παραπάνω στοιχεία αλλά και από τους χιλιάδες θανάτους ανασφάλιστων συμπολιτών μας.  Θανάτους που θα πάρουν μορφή χιονοστιβάδας το αμέσως επόμενο διάστημα γιατί έρχονται επιπλέον μειώσεις, που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση, συνολικά 933 εκατομμυρίων ευρώ για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας μας.
Θα ήταν υποκριτικό εμείς να παραλάβουμε ένα βραβείο όταν αυτή η Ευρώπη κλείνει τα μάτια στα υποσιτισμένα βρέφη, στους νεκρούς καρκινοπαθείς ασθενείς, στα γεμάτα απελπισία βλέμματα των ασθενών που υποφέρουν, των μανάδων  που μας εξιστορούν ιστορίες τρομακτικής εγκατάλειψης αφού καλούνται να ζήσουν τις οικογένειες τους χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, νερό και ελάχιστη τροφή για άλλη μια χρονιά.
Τα λόγια του εκπροσώπου μας γιατρού Γιώργου Βήχα ήταν ξεκάθαρα «Οι χιλιάδες ανασφάλιστοι νεκροί και ασθενείς που στέκονται ανάμεσα μας, μας κοιτούν στα μάτια και δε μας επιτρέπουν να δεχτούμε αυτό το βραβείο«.
Δεν γυρνάμε την πλάτη μας στην Ευρώπη ούτε στους Ευρωπαϊκούς λαούς που στέκονται εντυπωσιακά αλληλέγγυοι!  Είμαστε υποχρεωμένοι να γυρίσουμε την πλάτη μας στους πολιτικούς και στους θεσμούς, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που εδώ και πολύ καιρό αντιμετωπίζουν την ανθρώπινη ζωή ως λογιστικά νούμερα. Αντιμετώπιση που εδώ και 5 χρόνια εξελίσσεται σε  ντροπή  για τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό. Το σίγουρο είναι ότι αυτή βαρβαρότητα πρέπει να σταματήσει άμεσα και αν αυτό το βραβείο σήμαινε κάτι τέτοιο θα ήμασταν ευτυχείς να το παραλάβουμε.
Σήμερα  προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε  με στοιχεία το τι σημαίνει να είσαι ανασφάλιστος στην παρουσίασή μας στο Ελληνικό γραφείο της Ευρωπαϊκής Βουλής στην Αθήνα.  Δεν αποδεχθήκαμε το βραβείο αφού οι ασθενείς μας συνεχίζον να βιώνουν την ίδια και χειρότερη κατάσταση ακόμα και σήμερα.  Στο ταξίδι μας στις Βρυξέλλες, σε ένα μήνα περίπου θα ευαισθητοποιήσουμε ακόμα περισσότερο τους Ευρωπαίους πολίτες, σχετικά με όσα βιώνει ο μέσος Έλληνας πολίτης λόγω των μνημονίων και της λιτότητας!
Έχει μεγάλη σημασία αυτή η βράβευση να μετατραπεί σε μήνυμα ανθρωπιάς με απτά αποτελέσματα στην αλλαγή πολιτικών και δυνάμωμα της αλληλεγγύης των Ευρωπαίων πολιτών.
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΕΜΠΤΗ 10:00-20:00, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-19:00) και (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης
(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)
Ιστοσελίδα http://www.mkiellinikou.org Email mkiellinikou@gmail.com

Debate πολιτικών αρχηγών - Ο νικητής της τηλεμαχίας και οι εκτιμήσεις των επιτελείων - "Φαρμακερές" ατάκες και αστεία

Debate πολιτικών αρχηγών - Ο νικητής της τηλεμαχίας και οι εκτιμήσεις των επιτελείων - `Φαρμακερές` ατάκες και αστεία - Όλο το παρασκήνιο

- Το debate ήταν πιο γόνιμο και με λιγότερους κανόνες αλλά δεν έδωσε απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα των πολιτών
- Τσίπρας και Μεϊμαράκης φάνηκε πως δεν είχε καταλάβει κανείς από τους δύο όλους τους κανόνες της τηλεμαχίας
- Από το debate είναι πιο αισιόδοξη η προοπτική για συνεργασία μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου
- Σφοδρές αντιδράσεις από τον Ε. Μεϊμαράκη κατά της ΕΡΤ για τα πλάνα των δύο πολιτικών αρχηγών
- Κανείς από τους δύο δεν δήλωσε ξεκάθαρα ποιά ισοδύναμα θα βρουν ώστε να μην εφαρμοστούν όλα τα μέτρα του Μνημονίου

Τα μάτια των περισσότερων πολιτών είχαν στραφεί στο debate των πολιτικών αρχηγών όπου οι δύο μονομάχοι, Αλέξης Τσίπρας και Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα έδιναν μία τελευταία μάχη προκειμένου να κερδίσουν τις εντυπωσεις και να οδηγηθούν σε μία εκλογική νίκη την Κυριακή στις 20 Σεπτεμβρίου.
Το 10ο debate στην ιστορία του πολιτικού συστήματος ήταν πολύ διαφορετικό από όλα τα άλλα, χωρίς σκληρούς όρους και αγκυλώσεις που δεν βοηθούν τους πολιτικούς αρχηγούς να τοποθετηθούν, να έχουν μία γόνιμη αντιπαράθεση και φυσικά τους δημοσιογράφους να "στριμώξουν" τους διεκδικητές της εξουσίας. Βέβαια μπορεί οι κ.κ. Τσίπρας και Μεϊμαράκης να χάρηκαν για τους πιο χαλαρούς κανόνες, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ήταν ένα debate που θυμίζει τα πρότυπα του εξωτερικού.

Στο κομμάτι των απαντήσεων τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Μεϊμαράκης δεν δεσμεύτηκαν για τίποτα και για το μοναδικό που συμφώνησαν είναι πως πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα όλα όσα προβλέπει το Μνημόνιο. Και οι δύο μίλησαν για ισοδύναμα έτσι ώστε ο φορολογούμενος να γλιτώσει κάποια από τα βάρη, αλλά τίποτα συγκεκριμένο και τίποτα χειροπιαστό ή αισιόδοξο πως μπορεί κάτι τέτοιο να συμβεί.
Φυσικά δεν έλειψαν και οι σφοδρές αντιπαραθέσεις ανάμεσά τους, με τον κ. Μεϊμαράκη με το γνωστό του ύφος να κλέβει την παράσταση ειδικά στο σημείο που αποκάλεσε τον κ. Τσίπρα "ωρομίσθιο" και πως έχει ζαλίσει τους πάντες με τη 17 ωρών διαπραγμάτευση.

Από την πλευρά του και ο κ. Τσίπρας αντιμετώπισε με χιούμορ πολλές από τις επιθέσεις του κ. Μεϊμαράκη και από τις απαντήσεις τους για τη συνεργασία δεν φάνηκε εντελώς σκοτάδι για την επόμενη ημέρα των εκλογών. Πάντως και οι δύο δεσμεύτηκαν πως δεν θα υπάρξουν επαναληπτικές εκλογές και πως είτε στη μία περίπτωση είτε στην άλλη θα σχηματιστεί άμεσα κυβέρνηση.

Οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών προς τους πολίτες


ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Με την φράση «ας κερδίσουμε το αύριο τελειώνοντας με το χθες», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας συνόψισε την κεντρική πολιτική του θέση στο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό, με το οποίο ολοκληρώθηκε το ντιμπέϊτ με τον κ. Μεϊμαράκη.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην εντολή που πήρε τον περασμένο Ιανουάριο για να ξεκινήσει μια δύσκολη προσπάθεια «να βγάλει τη χώρα από τον λάκκο της χρεοκοπίας όπου την έριξαν αυτοί που κυβέρνησαν επί 40 χρόνια», όπως είπε χαρακτηριστικά και στο πλαίσιο αυτό συγκρούστηκε και η χώρα κέρδισε έδαφος. Την κρίσιμη στιγμή, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, βάλαμε τον λαό στο τραπέζι και με το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα βοήθησε να επιτευχθεί μια καλύτερη συμφωνία.

Τα δύσκολα είναι πίσω μας, είπε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας ότι «έχουμε σχέδιο για να προχωρήσουμε μπροστά» και πρόσθεσε ότι πρέπει με τις εκλογές να ξεμπερδέψουμε με το παλιό καθεστώς, την διαπλοκή, την διαφθορά. Το δίλημμα των εκλογών είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ , είναι αν θέλουμε την Ελλάδα των λίγων ή την Ελλάδα των πολλών, που θα δίνει όραμα σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα να προκόψει και να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ

Η αποχή δεν βοηθά είπε ο κ. Μεϊμαράκης και κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν τη ΝΔ. Ανέφερε χαρακτηριστικά: "Από τον Ιανουνάριο μέχρι τώρα, οι πολίτες έχουν να συγκρίνουν τις υποσχέσεις με τα πεπραγμένα του κ. Τσίπρα. Τότε παρασύρθηκαν, πείσθηκαν από τις υποσχέσεις, ωστόσο μετά τα χάσαμε όλα. Κανείς δεν αισθάνεται ότι τα πράγματα είναι καλύτερα τώρα από τον Ιανουάριο. Γι αυτό πρέπει τώρα όλοι να κρίνουν, να συγκρίνουν και να αποφασίσουν. Όταν η ΝΔ ήταν κυβέρνηση έκανε αρκετά από όσα είχε υποσχεθεί και αν δεν μας είχε ρίξει ο κ. Τσίπρας θα είχαμε υλοποιήσει και τα υπόλοιπα. Τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει και γι αυτό η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα".
Στο ερώτημα γιατί να μην φύγουν οι νέοι στο εξωτερικό είπε ότι σε έναν εικοσάρη του λέω ότι μπορεί να μείνει στην Ελλάδα και να προσπαθήσει μαζί μας. Οι Έλληνες μεγαλουργούν στο εξωτερικό γιατί δεν μπορούν και στην χώρα τους; Γιατί επικρατεί η μιζέρια και η κυβέρνηση διχάζει. Καταλαβαίνω ότι οι νέοι είναι δυσαρεστημένοι αλλά η ψήφος διαμαρτυρίας δεν δίνει λύση, λύση δίνει η θετική ψήφος δημιουργικότητας, γι αυτό τους καλώ να ψηφίσουν ΝΔ".

Στο κλείσιμό του ο κ. Μεϊμαράκης είπε απευθυνόμενος προς τους Έλληνες πολίτες: "Ελληνίδες, Έλληνες, σας ζητώ να ψηφίσετε τη ΝΔ. Σας ζητώ να κρίνετε να συγκρίνετε. Στις 20 Σεπτεμβρίου, κρίνεται αν η χώρα θα πάει μπροστά, κρίνεται αν το φως μπορεί να σκορπίσει το σκοτάδι. Οι Έλληνες μπορούν να μεγαλουργήσουν. Όλοι μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε εμπρός. Εάν δώσετε την εντολή στη ΝΔ, θα δημιουργήσουμε μία μεγάλη ομάδα εργασίας και θα καλέσουμε να συμμετάσχουν όλες οι δυνάμεις και οι φορείς. Επίσης θα φτιάξουμε μία εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. Πιστεύω ότι εφόσον φτιάξουμε την εθνική ομάδα, μπορούμε στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 να ανακάμψουμε".

Οι εκτιμήσεις των κομμάτων για την εμφάνιση των πολιτικών αρχηγών


Στην Κουμουνδούρου θεωρούν πως ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε ψύχραιμος, τεκμηριωμένος και ευθύς στις τοποθετήσεις τους θέτοντας ξεκάθαρα το δίλημμα ποιός είναι ο πιο κατάλληλος για πρωθυπουργός και ποιός μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα το θέμα του χρέους. Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα σχολιάζοντας την εμφάνιση του κ. Μεϊμαράκη δήλωσαν πως εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος του νεοφιλελευθερισμου και του παλαιοκομματισμού. Εμφανίστηκαν αισιόδοξοι πως μετά το debate ο κόσμος θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ.

Κύκλοι της ΝΔ σχολιάζοντας την εμφάνιση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην τηλεμαχία με τον Αλέξη Τσίπρα ανέφεραν τα εξής:

«Επιβεβαίωσε την υπεροχή του έναντι του Α. Τσίπρα και αυτό που ήταν το κεντρικό ζητούμενο, την πρωθυπουργικότητά του. Σήμερα η ΕΡΤ έβγαλε νέο πρωθυπουργό. Ο κ. Μεϊμαράκης στάθηκε όχι απλώς στο ύψος των περιστάσεων αλλά ξεπέρασε τις προσδοκίες, όχι μόνο των φίλων της ΝΔ αλλά και των αναποφάσιστων. Σοβαρός εκεί που έπρεπε, μίλησε τεκμηριωμένα αλλά και με χιούμορ. Ένας νέος σύγχρονος αρχηγός που είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες της χώρας».

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)