Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Τὸ σύστημα ΙΚΕΑ.

«Όταν τα κράτη υπερχρεώνονται ή πτωχεύουν, οι Πολίτες τους ενοχοποιούν συνήθως την εκάστοτε πολιτική ηγεσία, εγκαλώντας την για ανεπάρκεια, για ανικανότητα και για διαφθορά – ενώ οι διαμαρτυρίες τους μετατρέπονται σε όπλο της αντιπολιτεύσεως, η οποία προσπαθεί με την βοήθειά του να ανέλθει στην εξουσία: για να «ηρεμήσουν τα πλήθη» και να επαναληφθεί το έργο, με άλλους ηθοποιούς.
Συχνά οι Πολίτες δεν κατανοούν, επειδή δεν ενημερώνονται σωστά και αντικειμενικά, πως οι βασικοί υπεύθυνοι, οι οποίοι βέβαια «υπηρετούνται έμμισθα» τόσο από την εθνική, όσο και από την διεθνή πολιτική, είναι αφενός μεν το χρηματοπιστωτικό σύστημα, αφετέρου οι πολυεθνικές επιχειρήσεις – οι οποίες, με την μέθοδο της νόμιμης φοροδιαφυγής, μειώνουν τα φορολογικά έσοδα του δημοσίου σε επικίνδυνο βαθμό, χρεοκοπούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αυξάνουν την ανεργία και οδηγούν τα κράτη σε αδιέξοδα.
Στην συνέχεια, στα πιο αδύναμα, όπως η Ελλάδα, εισβάλλει το ΔΝΤ, ολοκληρώνοντας την καταστροφή – ένα μέρος της οποίας είναι η λεηλασία της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας από τους εντολείς του, οι οποίοι δεν είναι άλλοι από το χρηματοπιστωτικό τέρας, καθώς επίσης και τις πολυεθνικές αράχνες».
.

Άρθρο

«Ανακαλύψτε τις δυνατότητες σας», αναφέρει ένα από τα διαφημιστικά μηνύματα της IKEA – η οποία το εφαρμόζει με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο, ειδικά όσον αφορά στην φορολογία της. Η θέση αυτή τεκμηριώνεται από το γεγονός ότι, το πολυεθνικό μεγαθήριο καταφέρνει να πληρώνει λιγότερα από 50.000 € φόρο ετησίως, παρά το ό,τι τα κέρδη του ανέρχονται σε πολλά δις €.
Ειδικότερα, ο ιδιοκτήτης και ιδρυτής της, ο Σουηδός I. Kamprad, είναι μία «προικισμένη ευφυΐα» στον τομέα της αποφυγής φόρων – ένας άνθρωπος που του αρέσει να έχει τα πάντα υπό έλεγχο, προγραμματίζοντας το μέλλον όσο καλλίτερα μπορεί. Ο πέμπτος από τους εννέα χρυσούς κανόνες του δε, τους οποίους έγραψε το 1976 και ισχύουν για την επιχείρηση του, είναι ο εξής: «Η απλότητα είναι αρετή».
Εάν όμως ερευνήσει κανείς τα αρχεία των δεδομένων, τα οποία διέρρευσαν πρόσφατα από τον φορολογικό παράδεισο του Λουξεμβούργου (άρθρο) και αφορούν έγγραφα της ΙΚΕΑ, πάνω από 100 σελίδες, θα διαπιστώσει πως δεν είναι καθόλου απλά – ακόμη καλλίτερα,θα εντυπωσιαστεί από την πολυπλοκότητα τους, η οποία καθιστά πολύ δύσκολη την κατανόηση του «συστήματος ΙΚΕΑ» από αυτούς που δεν διαθέτουν επαρκείς οικονομικές γνώσεις.
Εκτός από τους Ισολογισμούς, καθώς επίσης από τους περίεργους υπολογισμούς φόρων, τα έγγραφα συμπεριλαμβάνουν εταιρικά διαγράμματα (γράφημα που ακολουθεί), από τα οποία συμπεραίνεται πόσο σύνθετη είναι η «επιχειρηματική αυτοκρατορία των επίπλων» – με φορολογικές έδρες στο Λουξεμβούργο, στην Ολλανδία, στα νησιά Cayman, στην Κύπρο κοκ.
.Τὸ σύστημα ΙΚΕΑ.1
 
.
Συνεχίζοντας, προκαλεί πραγματικά μεγάλη εντύπωση, δέος ίσως το γεγονός ότι, δεν λείπει κανένας φορολογικός παράδεισος από τον σχεδιασμό της πολυεθνικής – ενώ πρόκειται για ένα τόσο πολυδιάστατο και δυσνόητο δίκτυο, που είναι αδύνατον να γίνει αντιληπτό από έναν απλό εφοριακό υπάλληλο.
Ακόμη και στην ίδια την εταιρεία λέγεται πως αυτοί που κατανοούν τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος δεν υπερβαίνουν τους δέκα– αφού δεν υπάρχει κανένα «φορολογικό παράθυρο», οπουδήποτε στον πλανήτη, που να μην το εκμεταλλεύεται «αδρά» ο όμιλος.
Πιθανολογείται βέβαια πως η ΙΚΕΑ, έτσι όπως τουλάχιστον φαίνεται από την αποκάλυψη του Λουξεμβούργου (συμμετείχαν στις έρευνες 80 δημοσιογράφοι από 26 χώρες), δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα παράνομο – τηρώντας πάντοτε την εκάστοτε νομοθεσία. Η «φορολογική πορεία» της δε ξεκίνησε το 1973 – όπου μετέφερε την έδρα στης από την Σουηδία στην Δανία, προφανώς για φορολογικούς λόγους.
.

Οι μέθοδοι του ομίλου

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το περίφημο «τέχνασμα του 3%», όπως αποκαλείται. Αναλυτικότερα, κάθε ένα από τα υποκαταστήματα του ομίλου στο εξωτερικό (πάνω από 300), πληρώνει για το κάθε προϊόν του, είτε πρόκειται για ένα μικρό έπιπλο, είτε για ένα απλό ανταλλακτικό,ποσόν που αντιστοιχεί στο 3% της τιμής του στην εταιρεία «Inter Ikea Systems» – έδρα της οποίας είναι η βασίλισσα της νόμιμης φοροδιαφυγής, η Ολλανδία (άρθρο).
Στην εταιρεία αυτή ανήκει ολόκληρη η «ταυτότητα» της ΙΚΕΑ – τα σχέδια (designs), η μορφή των επίπλων, οι κατάλογοι, ακόμη και το εταιρικό λογότυπο. Εάν κοιτάξει δε κανείς κάτω από το οποιοδήποτε έπιπλο της εταιρείας, από τις καρέκλες έως τα παπλώματα, θα διαπιστώσει πως δίπλα από το λογότυπο εμφανίζεται ο κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων – δηλαδή η «Inter Ikea Systems», η οποία κατέχει και χρεώνει βέβαια όλα τα δικαιώματα, σε ο,τιδήποτε πουλάει το κάθε υποκατάστημα.
Το παραπάνω φορολογικό τέχνασμα ονομάζεται «το τρικ με τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας» – λειτουργεί δε ως εξής: επειδή κάθε υποκατάστημα εμβάζει το 3% της αξίας πνλήσεως των προϊόντων του στην Ολλανδία (ένα τεράστιο ποσοστό, εάν σκεφθεί κανείς πως το καθαρό κέρδος των σούπερ μάρκετ υπερβαίνει σπάνια το 1% του τζίρου τους), μειώνεται αντίστοιχα το κέρδος του.
Για παράδειγμα, ο ετήσιος τζίρος της ΙΚΕΑ στην μεγαλύτερη αγορά της, στην Γερμανία, ήταν 3,99 δις € το 2013. Το 3% επί αυτού του τζίρου ήταν 119,7 εκ. €, τα οποία μεταβιβάσθηκαν στην Ολλανδία – ενώ κατεγράφησαν ως έξοδα, μειώνοντας την φορολογική επιβάρυνση του ομίλου στην Γερμανία. Έτσι, η χώρα έχασε φορολογικά έσοδα της τάξεως των 36 εκ. €, σύμφωνα με εμπειρογνώμονα και σύμβουλο της γερμανικής Βουλής.
Στην Ολλανδία τώρα η ΙΚΕΑ πληρώνει 5% φόρο για τα έσοδα από πνευματική ιδιοκτησία στο εξωτερικό – επομένως, μόλις 6 εκ. για τα 119,7 εκ. € που χρεώνει στην Γερμανία. Επωφελείται λοιπόν από την διαφορά, η οποία ανέρχεται στα 30 εκ. €.
Η έδρα τώρα της εταιρείας, η οποία έχει φύγει πλέον από την Δανία και έχει εγκατασταθεί στην Ολλανδία, καθώς επίσης το «το τρικ με τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας», είναι μόνο δύο από τα πολυάριθμα κομμάτια του «φορολογικού πάζλ» που έχει κατασκευάσει ο όμιλος – η φιλοσοφία του ιδιοκτήτη του οποίου λέγεται πως είναι «η αποφυγή πληρωμής φόρων, με κάθε τρόπο».
Η εντύπωση αυτή επιβεβαιώνεται μέσω των εγγράφων που διέρρευσαν από το Λουξεμβούργο, όπου φαίνεται πως η ολλανδική «Inter Ikea Systems», ανήκει σε μία εταιρεία του μικρού δουκάτου – στο οποίο οι επιχειρήσεις αυτού του είδους (Holding) δεν πληρώνουν καθόλου φόρους, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις.
.

Φόρος 0,002%   

Σύμφωνα με μία επιστολή της γνωστής εταιρείας συμβούλων PWC (23.01.2012), η οποία συνόδευε την φορολογική δήλωση του 2010 της ΙΚΕΑ, οι φόροι που πλήρωσε ανέρχονταν σε 48.000 € – όταν εκείνη την εποχή τα καθαρά κέρδη του ισχυρότατου ομίλου ήταν 2.572.436.000 €. Εάν τώρα υπολογίσει κανείς το ποσοστό που αντιπροσωπεύουν οι φόροι των 48.000 €, όσον αφορά στα συνολικά κέρδη της «IKEA Holding», θα καταλήξει σε έναν συντελεστή της τάξεως των 0,002%!
Σύμφωνα όμως με τις δηλώσεις της εταιρείας, οι φόροι που πλήρωνε τα προηγούμενα έτη ήταν 14% – ενώ, όταν προσπαθεί να ερευνήσει κανείς την ειλικρίνεια των δηλώσεων της, οδηγείται σε μία επόμενη διαπίστωση:η ολλανδική «Inter Ikea Systems» ανήκει στην «Ikea Holding» του Λουξεμβούργου, ιδιοκτήτης της οποίας είναι το ίδρυμα «Interogo», με έδρα το Λιχτενστάιν – το οποίο φυσικά ανήκει κρυφά στην οικογένεια του εντιμότατου Σουηδού κ. I. Kamprad!
.

Η «Inter Ikea Finance»

Πρόκειται για μία ακόμη επιχείρηση του ομίλου, με έδρα το Λουξεμβούργο – σκοπός της οποίας είναι η παροχή δανείων στα υποκαταστήματα της ΙΚΕΑ, καθώς επίσης στις υπόλοιπες εταιρείες της.Φυσικά δεν είναι η μοναδική που εφαρμόζει το συγκεκριμένο τέχνασμα αποφυγής πληρωμής φόρων – αφού υπάρχουν πολλοί άλλοι όμιλοι στο κρατίδιο, οι οποίοι κάνουν ακριβώς το ίδιο.
Η αποφυγή φόρων με το σύστημα αυτό γίνεται μέσω των εξόδων για τόκους, τα οποία εγγράφουν τα υποκαταστήματα στους Ισολογισμούς τους, μειώνοντας τα κέρδη τους – τόκους που πληρώνουν στην «Inter Ikea Finance», η οποία τα δανείζει. Φυσικά τα έσοδα από τόκους στο Λουξεμβούργο φορολογούνται ελάχιστα – οπότε οι πολυεθνικές επωφελούνται από τον δήθεν δανεισμό χρημάτων, τα οποία δεν εγκαταλείπουν ποτέ τα ταμεία τους (ένας από τους τρόπους της νόμιμης φοροδιαφυγής φαίνεται στο γράφημα που ακολουθεί).
.
Τὸ σύστημα ΙΚΕΑ.2
.
Ειδικά στην περίπτωση της ΙΚΕΑ, το σύστημα λειτουργεί ως εξής: Η ελβετική «Ikea Bank» που δανείζει άλλες επιχειρήσεις του ομίλου, ανήκει στην «Ikea Bank» του Λουξεμβούργου – η οποία χρηματοδοτείται από μία άλλη τράπεζα της πολυεθνικής, με έδρα τις ολλανδικές Αντίλλες.
Εάν τώρα η «Ikea Bank» είχε έδρα μόνο στην Ελβετία, θα πλήρωνε τουλάχιστον 3,5 εκ. € φόρους για τα κέρδη της (35 εκ. € το 2011). Με την μεσολάβηση όμως της «Ikea Bank» του Λουξεμβούργου, ο φόρος μειώθηκε στο 1,5 εκ. € – εάν φυσικά δεν μηδενίσθηκε, μέσω της εταιρείας στις ολλανδικές Αντίλλες
Ποιός εἶναι ὁ ἐν λόγῳ πολύ ἐπιτυχημένος ἐπιχειρηματίας;
Τὴν ἀπάντησιν μᾶς τὴν δίδει ὁ Σπῦρος Χαντζάρας, σὲ παλαιότερον ἄρθρον του, ποὺ βρῆκα σὲ …σουηδικὴ σελίδα.
Ἰδοῦ τὸ τὶ ἔγραφε ὁ Σπῦρος τὸν Φεβρουάριο τοῦ 2013:

Ο Γιαχούντης Καμ-πράντ και οι κεφτέδες και τα λουκάνικα με πέταλλα

 Τὸ ἐπιτυχημένο «σύστημα ΙΚΕΑ» τῶν ...«περιουσίων»!!!3
Στα ΙΚΕΑ «Τρώνε τα άλογα όταν γεράσουν» και τον δεκαπενταύγουστο θα σερβίρουν το Αλογάκι της Παναγίας. Η ΙΚΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία υποστηρίζει πως θα σταματήσει να πουλάει κεφτεδάκια με κρέας αλόγου και θα επιστρέψει στα πεντανόστιμα σουτζουκάκια με κρέας αρουραίου και σάλτσα από βοθρολύματα. Ο «σουηδικός» όμιλος επίπλων και οικιακού εξοπλισμού ΙΚΕΑ μετά τα «σουηδικά κεφτεδάκια με φθηνό κρέας αλόγου, ανακοίνωσε ότι αποσύρει και τα λουκάνικα τύπου Βιένης και ότι σταματά τις πωλήσεις των παραδοσιακών σουηδικών φαγητών, βαλενμπεργκάρε και του κααλπούντινγκ, που περιέχουν κιμά που αντί για μίγμα χοιρινού και μοσχαρίσιου κρέατος, όπως «έγραφε η ετικέτα», είχαν κιμά από κρέας αλόγου.
Άμα διαβάσεις τις βιογραφίες του μίστερ ΙΚΕΑ, Ινγκβαρ Φιόντορ Καμπράντ, που είναι ο πέμπτος πιο πλούσιος άνθρωπος του πλανήτη δεν θα βρεις πουθενά πατέρα και μάνα. Σαν τον Ομπάμα ένα πράγμα. 
Αλλά άμα διαβάσεις ότι ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα πουλώντας σπίρτα με το ποδήλατό του και ότι για να κάνει οικονομία γράφει ακόμα και τώρα και στις δύο πλευρές του χαρτιού, τότε είναι βέβαιο ότι έχεις να κάνεις με τσιφούτη. 
Οι «Kamprad», πήγαν στην Σουηδία από την Γερμανία, επειδή ο παππούς του Ινγκβαρ, Αχίμ  αγόρασε ένα κτήμα δια αλληλογραφίας. Το Αχίμ είναι πέρα για πέρα Γιαχούντικο όνομα.
 Αλλά και το επώνυμο είναι σύνθετο από άλλα δυο ιουδαϊκά επώνυμα. Κάμμ (Kamm) και Πράντα (Prada). Σαν Kamm, οι Καμπράντ, είχαν συγγενέψει με τους Ullmann, και για τον λόγο αυτό οι Ullmann έστειλαν τον 14χρονο Όττο, στους συγγενείς τους στην Σουηδία μετά το Anschluss. Αλλωστε υπάρχει ακόμα οικογένεια Kamm-Ullmann. Και η Λιβ Ούλμαν από αυτό το σόι είναι. Αλλωστε ο παππούς της στο Νταχάου πέθανε. Και όταν λέει η Λίβ, ότι δεν είναι Ιουδαία εννοεί ως προς το θρήσκευμα. Μόνον.
Επομένως ξέρεις ποιος Τσιφούτης σερβίρει το φθηνό κρέας αλόγου.
Στην Ελλάδα, βρέθηκαν από τον ΕΦΕΤ δύο παρτίδες αλογίσιου κρέατος συνολικής ποσότητας 1.064 κιλών, προελεύσεως Ρουμανίας, με την παραπλανητική επισήμανση «μοσχαρίσιο». («Frozen beef meet neck» και «Frozen beef meet topside»), που δεν είχαν διακινηθεί. Εισαγωγέας η Βασιλική Ζηκούδη. Η συγκεκριμένη εισαγωγική επιχείρηση προμηθεύει λιανεμπορικές εταιρείες. Σύμφωνα με την Eurostat, στην Ελλάδα έχουν εισαχθεί 74.300 κιλά κρέας αλόγου που έχουν καταναλωθεί. Στην πραγματικότητα ο αριθμός είναι πολλαπλάσιος, διότι μεγάλες ποσότητες μπήκαν σαν μοσχαρίσιο και Βόιο κρέας.
Τί λέγαμε λοιπόν;;;
Χμμμ… Λέγαμε πὼς πρέπει νὰ εἶσαι μεγάλο κάθαρμα γιὰ νὰ γίνῃς Καμπράντ.
Κι ἐπίσης λέγαμε πὼς πρέπει νὰ εἶσαι ἀκόμη μεγαλύτερο κάθαρμα γιὰ νὰ στήσῃς σύστημα λεηλασίας ΟΛΩΝ τῶν Εὐρωπαίων.
Κι ἐπίσης λέγαμε πὼς αὐτὴ ἡ σαπίλα, ποὺ ἀλλοιώνει κάθε κοινωνικὴ δομή, σὲ ὅλον τὸν πλανήτη, παραεξαπλώθηκε, καλὸ εἶναι νὰ προετοιμαζόμαστε γιὰ μεγάλες ἀνατροπές.
Ἀνατροπὲς ποὺ θὰ μᾶς ξεμάθουν τὰ πάντα καὶ θὰ μᾶς τὰ μάθουν, σωστά, δίκαια, ἠθικὰ κι ἔντιμα ἀπὸ τὴν ἀρχή!!!
Υ.Γ. Στὴν Βικιπαιδεία ΔΕΝ θὰ διαβάσετε κάτι γιὰ τὴν καταγωγή του. Τὸν παρουσιάζουν ὡς …φιλοναζί… Ναί, σαφῶς… Διότι καὶ τὸν ναζισμὸ αὐτοὶ τὸν χρημοτοδότησαν!!!
αλιευθεν απο
Τὸ ἐπιτυχημένο «σύστημα ΙΚΕΑ» τῶν ...«περιουσίων»!!!

Υπολογισμός Δόσεων Ρύθμισης Ασφαλιστικών Εισφορών I.K.A. K.E.A.O. 4305/2014 και 4152/2013.

image of keaoΜπορείτε πλέον να υπολογίσετε άμεσα και με ακρίβεια την δόση της ρύθμισης Ασφαλιστικών Εισφορών ΙΚΑ Ν. 4305/2014 και 4152/2013. Το πρόγραμμα υπολογισμού διατίθεται μέσω της ιστοσελίδας του Ι.Κ.Α. Μέσω της υπηρεσίας παρέχεται η δυνατότητα στους οφειλέτες του Κ.Ε.Α.Ο. και του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ να εξετάσουν εναλλακτικά σενάρια ρύθμισης των οφειλών τους, ανάλογα με τις διατάξεις στις οποίες εμπίπτουν αυτές.
Ειδικότερα επιλέγοντας κάθε εναλλακτικό τρόπο ρύθμισης, καθορίζουν τον αριθμό των δόσεων που επιθυμούν και προβαίνουν σε υπολογισμό του ύψους αυτών καθώς και των τυχόν εκπτώσεων που δικαιούνται.
Η αίτηση για υπαγωγή στη ρύθμιση που θα επιλέξουν υποβάλλεται υποχρεωτικά στην αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Κ.Ε.Α.Ο. ή στην Ταμειακή Υπηρεσία Υποκ/τος ΙΚΑ – ΕΤΑΜ που ανήκει ο οφειλέτης και συνεπάγεται την ταυτόχρονη καταβολή της πρώτης δόσης ή την εφάπαξ εξόφληση της οφειλής και την έκδοση της απόφασης ρύθμισης.
Για την πρόσβαση στη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία:
  • Οι οφειλέτες του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ πρέπει να κάνουν χρήση των ίδιων κωδικών πρόσβασης της ηλεκτρονικής υπηρεσίας υποβολής ΑΠΔ.
  • Οι οφειλέτες των άλλων φορέων πρέπει να κάνουν χρήση των κωδικών που δήλωσαν κατά την πιστοποίησή τους.
Για να εισέλθετε στο πρόγραμμα υπολογισμού των δόσεων της ρύθμισης παρακαλώ πατήστε τον σύνδεσμο που ακολουθεί:
https://apps.ika.gr/eDebtorRegulation
Εισάγετε τους κωδικούς σας και μόλις εισέλθετε επιλέγετε από το αριστερό μενού ΕΠΙΛΟΓΕΣ -> ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΟΣΕΩΝ.
Στην οθόνη που ακολουθεί πρέπει να επιλέξετε τον Νόμο με τον οποίο θέλετε να ρυθμίσετε τις οφειλές σας. Επιλέγετε ανάμεσα:
  1. ΡΥΘΜΙΣΗ ΒΑΣΕΙ Ν.4152/13 ΠΑΡ.ΙΑ.ΙΑ1 ΠΑΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ
  2. ΡΥΘΜΙΣΗ ΒΑΣΕΙ N. 4305/14 ΑΡΘΡ. 54
Μόλις επιλέξετε θα οδηγηθείτε σε μια νέα οθόνη στην οποία πρέπει να δηλώσετε τα εξής πεδία:
ΤΡΟΠΟ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ: Εφάπαξ ή σε δόσεις
ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΟΣΕΩΝ: Ο αριθμός δοσεων εξαρτάται βάσει του Νόμου της Ρύθμισης που έχει επιλεγεί.
Πατώντας τον ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ σας ενημερώνει το σύστημα για το ποσό της δόσης.
Ο υπολογισμός μπορεί να επαναληφθεί με διαφορετικό αριθμό δόσεων και να επιλεχθεί το ύψος της δόσης που συμφέρει τον ασφαλισμένο.

Μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις σε εννέα Ταμεία

Μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις σε εννέα Ταμεία
Ο νόμος δεν είναι νέος, έχει ψηφιστεί από τον περασμένο Αύγουστο και οι μειώσεις για τα Ταμεία που δεν έχουν ενταχθεί στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες από την αρχή του χρόνου.

Ο νόμος προβλέπει ότι τα Ταμεία πρέπει να τηρούν ατομικές μερίδες για κάθε ασφαλισμένο και να υπολογίζουν το ποσό της σύνταξης κάθε χρόνο με βάση τα δημογραφικά δεδομένα, το συντελεστή βιωσιμότητας κλπ.

Κάπως έτσι και καθώς τα Ταμεία σχεδόν στο σύνολό τους είναι ελλειμματικά αναμένονται μειώσεις από 1/1/2015 στα εξής Ταμεία:

Ταμείο επικουρικής ασφάλισης ελεύθερων επαγγελματιών, αρτοποιών, πρατηριούχων υγρών καυσίμων, μηχανικών και εργοληπτών δημοσίων έργων, συμβολαιογράφων, δικηγόρων, ιδιοκτητών, συντακτών και υπαλλήλων τύπου, τεχνικών τύπου και ναυτικών.

Εκτός από την αναπροσαρμογή που προβλέπεται στην αρχή του χρόνου ο νόμος προβλέπει και αλλαγές σε τριμηνιαία βάση, δηλαδή ο νόμος προβλέπει συνεχείς αυξομειώσεις.

Εχετε 12 μέρες για να μειώσετε τον ΕΝΦΙΑ που πληρώνετε

Εχετε 12 μέρες για να μειώσετε τον ΕΝΦΙΑ που πληρώνετεΠροθεσμία 12 ημερών για να διορθώσουν και να συμπληρώσουν τα στοιχεία των ακινήτων τους έχουν οι φορολογούμενοι.
Καθημερινά στο Taxisnet δέχεται βροχή αλλαγών στο Ε9 αφού υποβάλλονται κατά μέσο όρο 50.000 αρχικές και τροποποιητικές δηλώσεις στοιχείων ακινήτων. Από τις 14 Νοεμβρίου που άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή για τις διορθώσεις στο Ε9 έχουν υποβληθεί περίπου 1,4 εκατομμύρια δηλώσεις. Οι φορολογούμενοι που προχώρησαν στην υποβολή αρχικών και τροποιητικών δηλώσεων Ε9 για τα έτη 2010-2014 φθάνουν περίπου στους 650.000 αφού μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών διορθώνει τα στοιχεία των ακινήτων του όχι μόνο για το 2014 αλλά και για τα προηγούμενα χρόνια.
Αυτόματα αμέσως μετά τις τροποποιήσεις στο Ε9 γίνεται νέα εκκαθάριση φόρου. Για τα έτη 2010 -2013 η εκκαθάριση αφορά στο Φόρο Ακίνητης Περιουσίας και για το 2014 είναι ο ΕΝΦΙΑ. Πάντως χιλιάδες ιδιοκτήτες που διορθώνουν το διάστημα αυτό την περιουσιακή τους εικόνα θα κληθούν να περάσουν από την εφορία προκειμένου να εξηγήσουν για ποιο λόγο μετά τη διόρθωση ο φόρος (ΕΝΦΙΑ) μειώθηκε κατά 300 ευρώ και πάνω.
Η ηλεκτρονική εφαρμογή για τις διορθώσεις στο Ε9 θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου

Ραγκούσης: Όταν άκουσε ο πατέρας του Ρωμανού τον Σαμαρά στην Βουλή δεν ήθελε να πάει στο ραντεβού


Ραγκούσης: Όταν άκουσε ο πατέρας του Ρωμανού τον Σαμαρά στην Βουλή δεν ήθελε να πάει στο ραντεβούΤην αποκάλυψη ότι ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού εξοργίστηκε με όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς στην Βουλή για τον γιο του, έκανε μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο και στα Παραπολιτικά 90,1 ο δικηγόρος του Φραγκίσκος Ραγκούσης.

«Χθες, ο πατέρας δεν ήθελε να πάει ακούγοντας τα όσα είπε στην Βουλή ο πρωθυπουργός για το παιδί του», είπε ο κ. Ραγκούσης.
Και πρόσθεσε ότι του είπε ότι πρέπει να πάει γιατί εκείνος το ζήτησε και για να έχει ήσυχη την συνείδησή του.
Για το Νίκο Ρωμανό ο κ. Ραγκούσης είπε ότι θα κάνει απεργία δίψας αν περάσει η τροπολογία και ότι είναι αντίθετος με το ραντεβού του πατέρα με τον κ. Σαμαρά γιατί πιστεύει ότι αυτή την στιγμή δεν βοηθαει σε τίποτα και ότι υπάρχει εκμεταλλευση του πόνου των γονιών του
Η συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον πατέρα του Νίκου Ρωμανού θα γίνει στις 11.00.

TΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: ΠΟΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

Tέλη κυκλοφορίας: Ποιες αλλαγές έρχονται «Φρένο» στα φαινόμενο της απόσυρσης πινακίδων από ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ποτυ αδυνατούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, σκοπεύει να βάλει η κυβέρνηση που προωθεί τροπολογία, η οποία φέρνει αλλαγές στο καθεστώς εξόφλησής τους.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι έρχεται τροπολογία με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα πληρωμής των τελών κυκλοφορίας με το μήνα. Έτσι, θα διευκολυνθούν κυρίως οι ιδιοκτήτες με μεγάλα οχήματα, οι οποίοι καλούνται να πληρώσυν υψηλά τέλη, ενώ εκτιμάται ότι θα «ανασχεθεί» το κύμα απόσυρσης πινακίδων. Επίσης, το μέτρο αναμένεται να διευκολύνει όσους οδηγούς δυσκολεύονται να πληρώσουν τα τέλη, αλλά δεν επιθυμούν και να καταθέσουν πινακίδες.
Προς παράταση του μέτρου της απόσυρσης οχημάτων 
Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών προωθεί διάταξη που προβλέπει ότι παρατείνεται για έναν ακόμη χρόνο το κίνητρο της απόσυρσης των αυτοκινήτων, το οποίο με βάση τα τωρινά δεδομένα, λήγει στο τέλος Δεκεμβρίου.
Μάλιστα, στόχος του Υπουργείου είναι η επέκταση του δικαιώματος απόσυρσης και για όσα αυτοκίνητα ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά το 2001 και το 2002.
Έως τέλος Δεκεμβρίου η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία καταβολής λήγει στο τέλος Δεκεμβρίου. Τα ποσά των τελών κυκλοφορίας διαμορφώνονται ως εξής:
Οχήματα με ταξινόμηση έως 31/10/2010
• Για 51 μέχρι 300 κ.εκ. -22 ευρώ.
• Για 301 μέχρι 785 κ.εκ. -55 ευρώ.
• Για 786 μέχρι 1.071 κ.εκ. -120 ευρώ.
• Για 1.072 μέχρι 1.357 κ.εκ. -135 ευρώ.
• Για 1.358 μέχρι 1.548 κ.εκ. -240 ευρώ.
• Για 1.549 μέχρι 1.738 κ.εκ. -265 ευρώ.
• Για 1.739 μέχρι 1.928 κ.εκ. -300 ευρώ.
• Για 1.929 μέχρι 2.357 κ.εκ.- 660 ευρώ.
• Για 2.358 μέχρι 3.000 κ.εκ.-880 ευρώ.
• Για 3.001 μέχρι 4.000 κ.εκ.-1.100 ευρώ.
• Για 4.001 και άνω κ.εκ. -1.320 ευρώ.

Οχήματα με ταξινόμηση από 1/11/2010
• Από 0 – 100 (γρ./χλμ.) - 0 ευρώ.
• Από 101 – 120 (γρ./χλμ.) - 0,90 ευρώ.
• Από 121 – 140 (γρ./χλμ.) - 1,10 ευρώ.
• Από 141 – 160 (γρ./χλμ.) - 1,70 ευρώ.
• Από 161 – 180 (γρ./χλμ.) - 2,25 ευρώ.
• Από 181 – 200 (γρ./χλμ.) - 2,55 ευρώ.
• Από 201 – 250 (γρ./χλμ.) - 2,80 ευρώ.
• Άνω των 251 (γρ./χλμ.) - 3,40 ευρώ.

Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/530322/teli-kykloforias-poies-allages-erxontai#ixzz3LIL2rHBd

Εξετάζουν τρία σενάρια για παράταση


Εξετάζουν τρία σενάρια για παράτασηΠρος απόφαση για παράταση του ελληνικού προγράμματος οδεύει το σημερινό Eurogroup, την ώρα που παραμένουν οι διαφορές μεταξύ Ευρωζώνης και ΔΝΤ για τη λύση που θα πρέπει να δοθεί.

Οριστικές αποφάσεις δεν αναμένονται στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς το τοπίο παραμένει θολό στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, ωστόσο θα πρέπει να διευκρινιστούν κρίσιμες λεπτομέρειες στο ενδεχόμενο να μην καταλήξουν Αθήνα και Βρυξέλλες έως τις 15 Δεκεμβρίου σχετικά με την αξιολόγηση.
Οι Eυρωπαίοι εταίροι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι είναι εφικτή η ολοκλήρωση της αξιολόγησης εντός του 2014, αλλά το ΔΝΤ με τη στήριξη της Γερμανίας έχει σκληρύνει τη στάση του, ζητώντας αυστηρές δεσμεύσεις για την πιστή εφαρμογή των δεσμεύσεων.
Βασικό αγκάθι παραμένει το δημοσιονομικό κενό αλλά και κάποια βασικά ζητήματα όπως οι 100 δόσεις και το καθεστώς ΦΠΑ.
Λαμβάνοντας υπόψη αυτήν την αβεβαιότητα οι υπουργοί Οικονομικών θα προετοιμάσουν σήμερα την επόμενη μέρα σε περίπτωση αποτυχίας στις συζητήσεις και κυρίως θα εξετάσουν τη διάρκεια που θα πρέπει να έχει η παράταση του Μνημονίου. Τρία είναι τα βασικά σενάρια που συζητούνται.
Πρώτον, εξετάζεται η επέκταση του προγράμματος έως τις 31 Ιανουαρίου 2015 που επιθυμεί η ελληνική πλευρά.
Δεύτερον, η παράταση του προγράμματος έως την 30ή Ιουνίου 2015, λύση που επιδιώκει η Γερμανία με τη στήριξη του ΔΝΤ που θέλουν να κατοχυρωθεί για παν ενδεχόμενο, ιδίως λόγω της πολιτικής ρευστότητας στη χώρα μας.
Συμβιβαστική λύση θα μπορούσε να είναι το τρίτο σενάριο που προωθεί η Ευρωζώνη για παράταση του προγράμματος για τρεις μήνες με δυνατότητα ανανέωσης για έναν χρόνο, έως το πρώτο τρίμηνο του 2016, οπότε λήγει και η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
Ανησυχία
Πάντως, χαρακτηριστική ήταν η αναφορά πηγής της Ευρωζώνης που εξέφραζε ανησυχία ότι αν το σημερινό Εurogroup δεν καταλήξει σε ημερομηνία επιστροφής της τρόικας -για να πιάσει δουλειά το αργότερο την Τετάρτη-, τότε είναι ορατός ο κίνδυνος να χαθεί η ημερομηνία-ορόσημο της 15ης Δεκεμβρίου.
Η ίδια πηγή εκτιμά ότι είναι καθοριστικό να υπάρξει επάνοδος της τρόικας στην Αθήνα για να ολοκληρωθεί ο έλεγχος-εξπρές λίγων ημερών και στις 15 Δεκεμβρίου με τηλεδιάσκεψη να δοθεί το πράσινο φως σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών που θα σηματοδοτεί και το αίσιο τέλος στις διαπραγματεύσεις.
Το ενδεχόμενο να υπάρξει μη επάνοδος του κλιμακίου και η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί με ανταλλαγή αλληλογραφίας συγκεντρώνει πολύ λίγες πιθανότητες και δεν έχει προηγούμενο, ανέφερε η ίδια πηγή, η οποία επανέλαβε ότι αν δεν οριστεί άμεσα επιστροφή των επικεφαλής της Κομισιόν, του ΕΚΤ και του ΔΝΤ στην ελληνική πρωτεύουσα τότε η «κλεψύδρα θα έχει αδειάσει».
Υπενθυμίζεται ότι η όποια τροποποίηση του ελληνικού προγράμματος θα πρέπει στη συνέχεια να εγκριθεί από ορισμένα Κοινοβούλια χωρών του ευρώ με καταληκτική προθεσμία τη 19η Δεκεμβρίου, οπότε θα υπάρξει διακοπή των εργασιών τους για τις εορτές των Χριστουγέννων.
Γκ. Χαρδούβελης
Με όπλο τις δεσμεύσεις για τήρηση του προϋπολογισμού
Με αναλυτικά και τεκμηριωμένα στοιχεία για το προτεινόμενο από την ελληνική κυβέρνηση δημοσιονομικό πακέτο, ύψους 1 δισ. ευρώ, και με ισχυρές δεσμεύσεις για πιστή τήρηση του προϋπολογισμού, με αυτόματη διόρθωση τυχόν αποκλίσεων, προσέρχεται στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών, Γκ. Χαρδούβελης, όπου αναμένεται να θέσει θέμα μιας ολίγων εβδομάδων παράτασης του υφιστάμενου προγράμματος.
Πρωταρχικός στόχος είναι να υπάρξει κοινή δήλωση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για την πρόοδο στην αξιολόγηση και να «ξεκλειδώσει» η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα, που θα επιτρέψει την επίτευξη συμφωνίας μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το βασικό επιχείρημα της ελληνικής πλευράς θα είναι η δέσμευση ότι θα τηρηθεί απαρέγκλιτα η προσαρμογή και θα επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις και μάλιστα με ρήτρα διασφάλισης ότι σε περίπτωση που ο προϋπολογισμός εμφανίσει αποκλίσεις ακόμα και στο πρώτο τρίμηνο του έτους θα ενεργοποιηθούν αυτόματα νέα διορθωτικά μέτρα, τα οποία θα αποτυπωθούν στο επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα του Απριλίου.
Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να υπογραμμίσει στο συμβούλιο υπουργών ότι στο πακέτο άμεσης δημοσιονομικής απόδοσης περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, αλλαγές στο σύστημα του ΦΠΑ, με αιχμή τον υπερμειωμένο συντελεστή 6,5% και την έκπτωση του 30% στα νησιά, καθώς και ακύρωση της μείωσης του 30% της εισφοράς αλληλεγγύης και αύξηση των φόρων σε ποτά και τσιγάρα.
Παράλληλα, στο τραπέζι μπαίνει η επανεξέταση των φοροαπαλλαγών στον φόρο εισοδήματος, κατοχής και μεταβίβασης ακινήτων, καθώς και στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης.
Στο σκέλος των δαπανών θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι παρεμβάσεις για πρόσθετες περικοπές στο μισθολογικό κονδύλι, καθώς και στις μη μισθολογικές δαπάνες, στις επιχορηγήσεις σε ΔΕΚΟ, ΟΤΑ και άλλους φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου με συγχωνεύσεις και καταργήσεις.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)