Γκολαντιές. menou
- Home
- Φορολογικό
- Νέες Συντάξεις ΕΦΚΑ
- Νέες Συντάξεις Δημοσίου
- Νέες Συντάξεις Ιδιωτικού Τομέα
- Νέες Συντάξεις Χηρείας
- Επικουρικές Συντάξεις
- Προσωπική Διαφορά
- Ασφαλιστικό ΙΚΑ
- Ασφαλιστικό ΔΕΚΟ-Αυτοαπασχολούμενων
- Συνταξιοδοτικό
- Στρατιωτικοί
- 6μηνα
- Σωματα Ασφαλείας
- Ιατροί/ΕΤΑΑ
- Eκπαιδευτικοί
- Δικηγόροι-Μηχανικοί
- Aποδείξεις Εφορίας
- Υπολογ.ΣύνταξηςΙΚΑ
- ΕΚΑΣ
- Εργασιακό
- Μητέρες
- Τεκμήρια
- Εντυπα ΙΚΑ
- ΦΠΑ Δικηγόρων
- Τaxisnet
- Oρια ΟΑΕΕ
- Πλασματικά
- Φ.Π.Α.
- Δημόσιο
- Φορολογικό
- Τεκμηρια
- Μισθοι-Συνταξεις 2011
- Δημόσιο και 65
- ΙΚΑ και Ενσημα
- Σύνταξη και Αναπηρία
- Διαδικασία Συντ/σης
- Αναγνώριση
- Μεταβίβαση
- Ερωταπαντήσεις
- About
Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012
Το δράμα της οικονομικής κρίσης
για οποιονδήποτε μπορέσει να παρουσιάσει με τον πιο αποτελεσματικό
και δημιουργικό τρόπο την σημασία και το δράμα της οικονομικής κρίσης.
Αυτό είναι το βίντεο που κέρδισε τον διαγωνισμό. Δείτε το!
Διπλή παγίδα για την Ελλάδα: Και μαγείρεμα και κούρεμα!
Η νέα αναχώρηση του επικεφαλής του IIF Τσαρλς Νταλάρα από την Αθήνα, χωρίς να είναι σε θέση κανείς να ανακοινώσει έστω και μια κατ’ αρχήν συμφωνία, ενίσχυσε τις ανησυχίες, παρά τα περί «προγραμματισμένης αναχώρησης» που ανακοινώθηκαν – στο ίδιο μοτίβο και με τις ίδιες λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν και κατά την προ μηνών αναχώρηση της τρόικας.
Το μεγάλο αγκάθι παραμένει το ύψος του επιτοκίου και σύμφωνα με πληροφορίες, αν και η Αθήνα φάνηκε διατεθειμένη να αποδεχθεί το επιτόκιο (γύρω στο 5%) επί του οποίου επιμένουν οι ιδιώτες πιστωτές – διότι, ως γνωστόν, η Αθήνα δέχεται τα πάντα αρκεί να λάβει την επόμενη δόση της και αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα εμφανιστούν στο μέλλον – ΕΕ και ΔΝΤ παρενέβησαν ζητώντας χαμηλότερο επιτόκιο και ξεκαθαρίζοντας πως διαφορετικά το χρέος της Ελλάδας θα παραμείνει μη βιώσιμο, δηλαδή θα έχει γίνει μια τρύπα στο νερό.
Το θέμα ξανασυζήτησαν χθες και στη νέα τους συνάντηση στο Βερολίνο Μέρκελ και Λαγκάρντ, ενώ θα βρεθεί και στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα έχουν σήμερα το απόγευμα οι υπουργοί των Οικονομικών της ευρωζώνης.
Η ΕΕ πιέζει ώστε να υπάρχει συγκεκριμένη συμφωνία στο τραπέζι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που έχει συγκληθεί για τις 30 Ιανουαρίου, ενώ την ίδια ώρα – και μετά την αναχώρηση του κ. Νταλάρα το Σάββατο – συνεχίζονται οι συζητήσεις σε επίπεδο ειδικών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF), Νταλάρα και Λεμιέρ (ειδικός σύμβουλος του προέδρου της τράπεζας BNP Paribas), αναχώρησαν λόγω «ανειλημμένων προσωπικών υποχρεώσεων» και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν τηλεφωνικά!
Είναι, όμως, σαφές ότι οι δύο πλευρές (δηλαδή IIF και ΕΕ) δεν τα βρίσκουν στα νούμερα.
Η πρόταση που συζητήθηκε ήταν να συμφωνηθεί κλιμακούμενο επιτόκιο, το οποίο θα άρχιζε από 3% και θα κατέληγε στη λήξη των νέων ομολόγων στο 4,75%. Προέκυπτε, δηλαδή, ένα μέσο επιτόκιο της τάξης του 4%- 4,25% για ομόλογα 30ετούς διάρκειας και με 10ετή περίοδο χάριτος.
Όμως, υπήρξε αντίδραση από τα κράτη - μέλη της ευρωζώνης με πιστοληπτική αξιολόγηση ΑΑΑ, που ζήτησαν να μειωθεί το μέσο επιτόκιο των νέων ομολόγων, έστω και οριακά, κάτω του 4%.
Με το συγκεκριμένο αίτημα φέρεται να συντάσσεται και το ΔΝΤ θεωρώντας ότι λόγω της μεγάλης ύφεσης στην ελληνική οικονομία, εάν δεν μειωθεί δραστικά το επιτόκιο το χρέος δεν θα καταστεί βιώσιμο.
Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν, με αποκλειστικές του δηλώσεις στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, προειδοποίησε πως το κούρεμα του ελληνικού χρέους θα έχει μακροπρόθεσμα μεγάλο κόστος για τη Ευρώπη.
«Η προσδοκία των επενδυτών ήταν ότι η αξία των ομολόγων θα επιστραφεί κατά 100%. Η αρχή αυτή παραβιάστηκε παρά τις όποιες δηλώσεις», είπε. «Αυτό σημαίνει ότι θα κληθούμε να πληρώσουμε ένα υψηλότερο τίμημα, μεταξύ άλλων και με τη μορφή υψηλότερων επιτοκίων, τα οποία οι επενδυτές θα απαιτήσουν από πολλές κυβερνήσεις».
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Άκερμαν, που από την αρχή διαφωνούσε με το «κούρεμα» και την είσοδο των ιδιωτών πιστωτών στην απομείωση του ελληνικού χρέους, προχώρησε σε μια σοβαρή διαπίστωση-παραδοχή.
Όπως είπε, το «κούρεμα» ήταν αναγκαίο για «πολιτικούς λόγους». Και εξήγησε πως αν δεν ελαμβάνετο η συγκεκριμένη απόφαση, «δεν θα υπήρχε πλειοψηφία στη γερμανική Βουλή για το πακέτο διάσωσης»!
Αποκάλυψε δηλαδή πως η κ. Μέρκελ επέμεινε σ’ αυτήν την επιλογή, επειδή αν επελέγετο διαφορετικός τρόπος «διάσωσης» της Ελλάδας, θα έχανε την πλειοψηφία στη γερμανική Βουλή και η κυβέρνησή της θα έπεφτε.
Όλα αυτά, αποφασίστηκαν στα τέλη του 2010 ερήμην της Ελλάδας, που τώρα βρίσκεται παγιδευμένη σε μια απόφαση για την εφαρμογή της οποίας διαπραγματεύονται άλλοι για λογαριασμό της.
Επομένως η παγίδα που στήθηκε σε βάρος της Ελλάδας ήταν διπλή: Και καταστροφικό «μαγείρεμα» των στατιστικών στοιχείων και στραβό «κούρεμα» του χρέους…
Διπλός και τριπλός ο κεφαλικός φόρος για το 2012.....
Κρίσιμο Eurogroup και πυρετώδεις διαπραγματεύσεις
Ο κ. Παπαδήμος επικοινώνησε με ευρωπαίους ηγέτες, κοινοτικούς αξιωματούχους, εκπροσώπους του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και αυτή την εβδομάδα.
Ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου Τσαρλς Νταλάρα, παρομοίασε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα με ένα σταυροδρόμι, ο ένας δρόμος οδηγεί στην χρεοκοπία και ο άλλος στην εθελοντική αναδιάρθρωση, εμφανίστηκε ωστόσο βέβαιος ότι θα επιτευχθεί τελικά η συμφωνία των ιδιωτών πιστωτών με την Ελλάδα για το PSI, στη βάση της πρότασης που έκανε στην ελληνική κυβέρνηση.
Στην περίπτωση που καθυστερήσουν οι διαπραγματεύσεις για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να ζητήσει ένα δάνειο γέφυρα προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του.
Για όλα τα παραπάνω θέματα, ο κ. Παπαδήμος θα συνομιλήσει ξανά εντός της εβδομάδας με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση (Γ. Παπανδρέου, Αντ. Σαμαρά, Γ. Καρατζαφέρη), ενδεχομένως τηλεφωνικώς.
Σήμερα, το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα συναντήσει την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.
Το top 10 των μεγαλοοφειλετών
Τα ονόματα που συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα είναι οι Σιέμπος Ευάγγελος, Καρυδοπούλου Ελένη, Οικονόμου Ελένη, Γεωργιτσογιαννάκος Σταύρος, Μεσολογγίτης Διονύσης, Λιάσκας Ματθαίος, Κουρμπέτσου Αναστασία, Κατέβας Σταύρος και Αντωνιάδης Θεόδωρος.
Όπως αναφέρουν "Τα Νέα", ο πρώτος στη λίστα Νίκος Κασιμάτης χρωστά 952 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θεωρείται αδύνατο να εισπραχθούν. Έτσι, αυτόματα τα συνολικά χρέη τα οποία θεωρητικά θα μπορούσε να εισπράξει το Δημόσιο συρρικνώνονται κατά περίπου ένα δισ. ευρώ.
Ανάλογη τύχη φαίνεται να έχουν και εκατοντάδες άλλες οφειλές άνω των 150.000 ευρώ που περιλαμβάνονται στη λίστα, καθώς βαρύνουν φορολογούμενους οι οποίοι είτε έχουν καταδικαστεί και βρίσκονται φυλακή, είτε χρωστούν επί δεκαετίες στο Δημόσιο.
Είναι ενδεικτικό ότι στις 110 σελίδες του καταλόγου περιλαμβάνονται ο Γιώργος Κοσκωτάς και ο αδελφός του Σταύρος Κοσκωτάς με ληξιπρόθεσμα χρέη 2,42 εκατ. ευρώ και 2,41 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, ο πρώην μεγαλομέτοχος και πρόεδρος του ΠΑΟΚ Γιώργος Μπατατούδης με χρέη 2,5 εκατ. ευρώ, ο οποίος είχε καταδικαστεί για υπεξαίρεση 7,3 εκατ. ευρώ εις βάρος μετόχων της Intersat και συνελήφθη το 2010 στη Λιβύη, ο πρώην πρόεδρος του ομίλου Ασπίς Παύλος Ψωμιάδης, ο οποίος χρωστά στο Δημόσιο 1,15 εκατ. ευρώ αλλά βρίσκεται στη φυλακή, και ο επιχειρηματίας Σάμι Φάις με χρέη 1,82 εκατ. ευρώ, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για τη χειραγώγηση της μετοχής της εταιρείας Μακεδονικά Κλωστήρια τη χρυσή εποχή του χρηματιστηρίου.
Περιλαμβάνονται ακόμα ο πρώην μπασκετμπολίστας του Άρη Μιχάλης Μισούνοφ, ο οποίος είχε εμπλακεί σε υπόθεση με πλαστές κάρτες, με χρέη 614.000 ευρώ, αλλά και ο ιδιοκτήτης της Express Service Γιάννης Ραπτόπουλος με συνολικές οφειλές 14,29 εκατ. ευρώ.
Στη λίστα βρίσκεται επίσης και ο τραγουδιστής Τόλης Βοσκόπουλος, ο οποίος είχε αρχικές οφειλές πάνω από 5 εκατ. ευρώ, έχει τακτοποιήσει όμως το μεγαλύτερο μέρος των εκκρεμοτήτων του έναντι του Δημοσίου, ρυθμίζοντας τις οφειλές του.
Στη λίστα, στην οποία δεν αποτυπώνονται ληξιπρόθεσμα τα οποία έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση, εμφανίζεται με χρέη 515.092 ευρώ αποδεικνύοντας ότι για ορισμένους φορολογούμενους η διαπόμπευση οδήγησε σε φορολογική συμμόρφωση.
H Ελλάδα έχει το πάνω χέρι
Με τα διεθνή βλέμματα να είναι στραμμένα στην Ελλάδα και το κούρεμα, αρθρογράφος του Reuters εκτιμά ότι η χώρα έχει το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις.
Αφού παραθέτει την άποψη του Stephen Fidler από τη Wall Street Journal ότι η διαφορά ανάμεσα σε μία εθελοντική και μία καταναγκαστική ανταλλαγή είναι σε μεγάλο βαθμό σημασιολογική, επισημαίνει ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες υπόκεινται σε "ηθική πίεση".
Η διαφοροποίηση έγκειται στο γεγονός πως στην πρώτη περίπτωση θα ακούγονται ωραία πράγματα για την Ελλάδα από τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα, ενώ στη δεύτερη δυσάρεστα. Με ένα αυξανόμενο ποσοστό της βάσης των ομολογιούχων να αποτελείται από hedge funds, ο Felix Salmon σημειώνει ότι δεν ενδιαφέρονται καθόλου για αυτά που λέει ο Τσαρλς Νταλάρα.
Το κρίσιμο σημείο των διαπραγματεύσεων, όπως αναφέρει, φαίνεται να είναι το κουπόνι για τα νέα ομόλογα, με το πιθανό αποτέλεσμα να είναι ακριβώς κάτω του 4%.
Ο λόγος όμως που οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν καμία απολύτως σημασία, σύμφωνα με τον Stephen Fidler, είναι το γεγονός πως
Η Ελλάδα βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει αν θέλει τη δυνατότητα να ρυθμίσει το όριο από τις ρήτρες συλλογικής δράσης (CACs) σε πολύ χαμηλό επίπεδο κάτι που θα σημαίνει ότι όσο πιο χαμηλά τεθεί τόσο πιο καταναγκαστική θα θεωρηθεί η ανταλλαγή.
Σε περίπτωση που οι ρήτρες συλλογικής δράσης οριστούν στο 85%, η συμφωνία θα είναι "εθελοντική". Εάν οριστούν στο 51%, θα είναι εξαιρετικά καταναγκαστική.
Η Ελλάδα δεν έχει να ανησυχεί για τίποτα αναφορικά με τα hedge funds που απειλούν να τη σύρουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ο μόνος πραγματικός κίνδυνος για τη χώρα, όπως εκτιμά ο αρθρογράφος, είναι ότι η προσφορά είναι τόσο κακή ώστε ποσοστό μικρότερο του 51% των ομολογιούχων θα προχωρήσει στην ανταλλαγή.
Επισημαίνοντας πως οι ρήτρες συλλογικής δράσης δεν μπορούν να οριστούν κάτω από το 50%, αμφιβάλλει για το κατά πόσο θα βρεθούμε αντιμέτωποι με αυτό και εκτιμά ότι οι τράπεζες θα αποδεχτούν να λάβουν τα νέα ομόλογα είτε αυτό αρέσει στον Τσαρλς Νταλάρα είτε όχι.
"Υπέροχη ανάλυση με τη λεπτομέρεια ότι είναι λάθος"
Η άποψη του Felix Salmon για τον Tyler Durden στο www.zerohedge.com θα ήταν μια υπέροχη ανάλυση αν δεν υπήρχε μια μικρή λεπτομέρεια... ότι είναι λανθασμένη.
Επισημαίνοντας ότι το συμπέρασμα του αρθρογράφου του Reuters έχει προκύψει από την πρωτογενή έρευνα και ανάλυση άλλων, έρχεται να σημειώσει πως αυτό ενισχύει το γεγονός ότι δεν υπάρχει μεγάλη κατανόηση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης του τι πραγματικά συμβαίνει με τις ελληνικές διαπραγματεύσεις.
Αναφέρει μάλιστα ότι η ελληνική "υπόθεση μελέτης" θα έχει δραματικές συνέπειες, δίνοντας δίκιο στον Salmon και τον Fidler μόνο ως προς το γεγονός πως η Ελλάδα λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως ένας αυτοκαταστροφικός άνθρωπος που βρίσκεται στο περβάζι ενός ουρανοξύστη είναι έτοιμος να βάλει τέλος στη ζωή του.
Σε περίπτωση που η Ελλάδα προχωρήσει με την ιδέα του ότι έχει το πάνω χέρι, όπως διατείνεται ο Felix Salmon, τότε θα οδηγήσει τελικά στην κατάρρευση της απαίτησης ευρωπαϊκών ομολόγων και την απώλεια εμπιστοσύνης στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει καταστεί η defacto πηγή ιδίων κεφαλαίων για τα PIIGS, τότε αυτό θα σήμανε την κατάργηση του συνόλου της χρηματοδότησης για την Ελλάδα και για αυτόν τον λόγο, όπως επισημαίνει, έχει τόση επιρροή όσο ένας άνθρωπος που βρίσκεται στο σημείο να βάλει τέλος στη ζωή του...
"Ο αγώνας μου είναι πιο γλυκός με την αγάπη σας"
Η Γεωργία διαγνώστηκε με νόσο Λάιμ και από τότε παλεύει να ξανακερδίσει πίσω της ζωή της. Μάλιστα, χάρη στο ποσό των 30.000 ευρώ που κατάφερε να συγκεντρωθεί από τον κόσμο στο διαδίκτυο που την αγκάλιασε, πήγε στην Ινδία όπου και ακολούθησε αγωγή για δύο μήνες.
Τον Οκτώβριο η Γεωργία επέστρεψε στην Ελλάδα ακόμα πιο δυνατή από ποτέ μετά από δύο μήνες επίπονους αλλά και συγκινητικούς.
Όπως έγραψε στο προσωπικό της ιστολόγιο, η Γεωργία τώρα ετοιμάζεται να ξαναφύγει για την Ινδία να συνεχίσει την δεύτερη φάση της θεραπείας της. Τον Φλεβάρη θα φύγει αυτήν τη φορά για ένα μήνα.
Η πρώτη φάση της θεραπείας της όπως λέει και η ίδια ήταν επιτυχής.
"Κατ'αρχήν δεν χειροτερεύω!! Βασικότατο! Όχι ότι μου αρκεί φυσικά, αλλά έμαθα σιγά σιγά να το αποδέχομαι. Τεράστια βελτίωση δεν έχω. Μικρές λεπτομέρειες -κυρίως ορατές από τρίτους- στην ομιλία, την έκφραση και γενικά την εμφάνισή μου. Δεν μου αρκεί αλλά δεν έχω άλλη επιλογή. Έστω για την ώρα. Εξ άλλου, κερδίζοντας χρόνο ίσως προλάβω και κάποιο νέο φάρμακο, κάποια νέα μέθοδο θεραπείας", γράφει χαρακτηριστικά.
"Στην Ινδία μου υποσχέθηκαν αρχικά σταθεροποίηση (πράγμα που συμβαίνει), οπότε αποφάσισα να ξαναπάω για να συνεχίσω τη θεραπεία. Φεύγω αρχές Φεβρουαρίου, για ένα μήνα αυτή τη φορά", συνεχίζει και προσθέτει πως "τα έξοδα θα είναι πολύ λιγότερα, αλλά εάν θέλει κάποιος να συνεισφέρει, θα είμαι ευγνώμων".
"Ο αγώνας μου δε σταματάει, δεν γίνεται να σταματήσει, είναι εξαντλητικός και φαντάζει ατελείωτος. Όμως με την αγάπη και τη στήριξη όλων σας, είναι κατά τι πιο γλυκός. Και σας ευχαριστώ γι'αυτό...", καταλήγει.
Όποιος θέλει να συνεισφέρει στον αγώνα της Γ. Παπαζήση μπορεί να το κάνει στον παρακάτω λογαριασμό.
TΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ:
IBAN: GR0601720310005031054086998
ΑΡ. ΛΟΓ/ΣΜΟΥ: 5031054086998
ΠΑΠΑΖΗΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
"Εθελοντική αναδιάρθρωση ή χρεοκοπία"
Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για την Ελλάδα. Μήνυμα Νταλάρα από το Παρίσι. Όλες οι τελευταίες εξελίξεις στην διαπραγμάτευση για το PSI
"Σίγουρος" ότι θα μετατραπεί σε συμφωνία η πρόταση για την απομείωση του ελληνικού χρέους, το λεγόμενο PSI, που παρέδωσε τις προηγούμενες μέρες στην ελληνική κυβέρνηση, εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσάρλς Νταλάρα.
"Τα βασικά κομμάτια έχουν μπει στο παζλ", είπε ο κ. Νταλάρα, μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1 από το Παρίσι, αλλά δεν "άνοιξε" τα χαρτιά του για το περιεχόμενο της πρότασης, κυρίως σε ό,τι αφορά το ύψος του επιτοκίου των νέων ομολόγων.
Επίσης δεν θέλησε να δεσμευθεί για το χρόνο που μπορεί να απαιτηθεί για την επίτευξη της τελικής συμφωνίας και αν μπορεί να ανακοινωθεί κάτι τέτοιο στο Eurogroup της Δευτέρας.
Ο επικεφαλής του IIF επέμεινε ότι η πρόταση που υπέβαλε ό ίδιος στην Αθήνα, για λογαριασμό των ιδιωτών πιστωτών, "ήταν η καλύτερη που μπορούσαμε", ενώ έκανε λόγο για "σταυροδρόμι", που, όπως είπε, είναι "ή εθελοντική αναδιάρθρωση ή χρεοκοπία".
Κρίσιμο Eurogroup τη Δευτέρα
Η Ελλάδα, θα προσέλθει στο Eurogroup της Δευτέρας, με προσχέδιο συμφωνίας για το "κούρεμα", ωστόσο δεν αναμένεται η λήψη οποιασδήποτε απόφασης, καθώς δεν έχει επιτευχθεί ακόμα οριστική συμφωνία.
Οι συνομιλίες για το PSI αναμένεται μέχρι το τέλος του μήνα, καθώς στις 30 θα πραγματοποιηθεί Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, όταν και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.
Η Ελλάδα δεν έχει χρονικά περιθώρια, καθώς θα πρέπει να ολοκληρωθεί το PSI και στη συνέχεια η νέα δανειακή σύμβαση, λόγω του ότι στις 20 Μαρτίου λήγει ομόλογο 14,5 δισ. ευρώ.
Πάντως, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Dow Jones, ακόμα και αν τελικά δεν έχει κλείσει η συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση, ΕΕ και ΔΝΤ, εξετάζουν τη χορήγηση ενός μικρού δανείου, που θα καλύψει το κενό, ώστε να αποφευχθεί η χρεοκοπία.
Το νέο πακέτο στήριξης, ήταν ένα από τα θέματα που συζήτησαν της Κυριακή η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, οι οποίες συναντήθηκαν ανεπισήμως.
Σόιμπλε: "Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει"
"Η Ελλάδα δυσκολεύεται στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, αλλά θα πρέπει να προχωρήσει, διαφορετικά, η κατάσταση δεν θα μπορεί να διευθετηθεί", τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σήμερα στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ARD.
O κ. Σόιμπλε δήλωσε ακόμη ότι το Βερολίνο δεν προτίθεται να ενισχύσει τον Μόνιμο Μηχανισμό Διάσωσης (ESM) πέρα από ό,τι συμφωνήθηκε κατά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου και πρόσθεσε ότι για την ώρα ισχύουν τα συμφωνηθέντα για δυνατότητα δανεισμού 500 δισεκατομμυρίων ευρώ από τον ESM.
Σημείωσε, πάντως, ότι τον Μάρτιο θα εξαχθούν τα πρώτα συμπεράσματα, σχετικώς με την επάρκεια του ποσού.
tweeter
Our Banner
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ
Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô