Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

25ετία παλαιών Στρκών."Δεν υπάρχει πρόβλημα",λέει το ΓΕΕΘΑ.Τι λέει η ΑΝΕΑΕΔ



Η ανάρτηση του εγγράφου του ΓΕΕΘΑ από το Onalert με το οποίο γινόταν αναφορά στην 25ετία προκάλεσε πραγματική θύελλα αντιδράσεων μέσα στη νύχτα! Το ενδιαφέρον των στρατιωτικών για όσα αναφέρονταν στο έγγραφο αυτονόητο και απολύτως δικαιολογημένο.

Η πρώτη ανάγνωση από στρατιωτικούς εν ενεργεία και απόστρατους ήταν άκρως απαισιόδοξη.Όπως είπαν στο Onalert πρόκειται για “υιοθέτηση πλήρους εφαρμογής των δυσμενών διατάξεων του νέου νόμου περί ιεραρχίας (Ν.3883/2010) και στους παλαιούς στρατιωτικούς ,την ανατροπή των ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών διατάξεων για όσους έχουν συμπληρώσει 25ετία μέχρι την 31-12-2012 και την παραμονή στο στράτευμα, για όλους (παλαιούς και νέους στρατιωτικούς, ακόμη και για αυτούς που ήδη θεμελίωσαν ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό δικαίωμα) μέχρι 40ετούς πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας αντί 35ετίας που ισχύει με το Ν.2439/1996". Άποψη που φαίνεται ότι γίνεται δεκτή και από ανθρώπου του ΣΥΣΜΕΔ.

Τι ακριβώς λέει το έγγραφο;
Διαβάστε το ολόκληρο εδώ.

Τι λέει η ΑΝΕΑΕΔ
Λίγη ώρα μετά ήρθε μια πιο “αισιόδοξη” ερμηνεία από την ΑΝΕΑΕΔ σύμφωνα με την οποία “ενώ γίνεται μνεία και προτείνεται (γενικά και αόριστα)
κάποια αλλαγή του ασφαλιστικού καθεστώτος (με την παύση διακρίσεως σε αυτούς που συμπληρώνουν 25ετία μέχρι 31-12-2012 σε σχέση με τους υπολοίπους), υπάρχει η επόμενη παράγραφος που αποκαθιστά τα πράγματα (και είναι και το εύλογο - σωστό), διατηρώντας για τα στελέχη το δικαίωμα της υποβολής αιτήσεως αποστρατείας, που θα θεωρείται ως καθεστώς "ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους" (και ίσως εξαιρεθούν του επαίσχυντου άρθρου 1 παρ.10 του νόμου 4024/11).

Σημειώνεται βέβαια πως αν είναι αυτές οι προθέσεις και όχι η αλλαγή του ασφαλιστικού καθεστώτος των Στρατιωτικών (μετά την ήδη πρόσφατη τροποποίησή τουμε εξομειώση με το αντίστοιχο του Δημόσιου τομέα και σε μερικούς τομείς οπως π.χ. η αναγνώριση πλασματικών ετών, τη δημιουργία δυσμενέστερου καθεστώτος για τους ενστόλους), θα πρέπει να υπάρξει και μια ανδρομικότητα στην εφαρμογή ,για να μην βρεθεί ένας μη ευκαταφρόνητος αριθμός αποστράτων στελεχών που θα εξακολουθήσουν να πληρώνουν το τίμημα (-40%) λόγω της "ατυχίας" τους... να είναι κάτω των 55 ετών”.

Το βέβαιο είναι ότι υπάρχει πλέον μεγάλη καχυποψία για το τι σχέδια υπάρχουν για την 25ετία
http://www.onalert.gr/

"Τιμωρία" σε όσους δεν βγουν σε εφεδρεία

"Τιμωρία" σε όσους δεν βγουν σε εφεδρείαΣοκ για τους δημοσίους υπαλλήλους, των οποίων οι συντάξεις θα υποστούν νέες περικοπές.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, όσοι δεν ενταχθούν σε εφεδρεία, παρά το γεγονός ότι πληρούν τις προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος, θα πάρουν μειωμένη σύνταξη.

Το ποσό που θα παρακρατείται κάθε μήνα δεν μπορεί να υπερβαίνει το 1/4 της καταβαλλόμενης σύνταξης.

Όπως προβλέπει η εγκύκλιος, αν ένας δημόσιος υπάλληλος δεν τεθεί για οποιοδήποτε λόγο σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας παρότι πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου, τότε κατά την συνταξιοδότησή του το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα διενεργήσει έλεγχο προκειμένου να του παρακρατήσει τα ποσά που εισέπραξε κατά τη διάρκεια, όπου κανονικά θα έπρεπε να είχε τεθεί σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα.

Ολόκληρη η εγκύκλιος Σαχινίδη

1.Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 60 του Π.Δ. 169/2007 (κώδικας Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων), σε περίπτωση που υπάλληλος αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης και έχει εισπράξει όταν ήταν στην ενέργεια αποδοχές που δεν δικαιούται, τα ποσά που καταβλήθηκαν χωρίς να οφείλονται παρακρατούνται συμψηφιστικά με δόσεις από τη σύνταξή του ή από τη σύνταξη των μελών της οικογένειάς του σε περίπτωση μεταβίβασης της σύνταξης σε αυτά.

Η παρακράτηση γίνεται με πράξη του αρμόδιου Διευθυντή Συντάξεων ύστερα από σχετική βεβαίωση του εκκαθαριστή αποδοχών για το ποσό που καταβλήθηκε επιπλέον.

Το ποσό που παρακρατείται κάθε μήνα δεν μπορεί να υπερβεί το 1/4 της σύνταξης που καταβάλλεται.

2. Κατόπιν των ανωτέρω, αυτονόητο είναι ότι, εάν υπάλληλος, παρότι πληροί τις προϋποθέσεις του άρθρου 33 του ν. 4024/2011, δεν τεθεί για οποιονδήποτε λόγο σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, η Υπηρεσία μας κατά τη συνταξιοδότησή του θα διενεργήσει αυτεπάγγελτα τον ανωτέρω έλεγχο και θα προβεί, σε συνεννόηση με τον εκκαθαριστή αποδοχών της Υπηρεσίας του, σε παρακράτηση από τη σύνταξή του των αχρεωστήτως εισπραχθέντων ποσών κατά τη διάρκεια που ο υπάλληλος αυτός έπρεπε να τελεί σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα.

3. Για τις ανάγκες εφαρμογής του άρθρου 33 του ν. 4024/2011 και μόνο, ως «πραγματική συντάξιμη δημόσια υπηρεσία» νοείται:

α) Η υπηρεσία που έχει παρασχεθεί στο Δημόσιο ή ΝΠΔΔ ή σε ΟΤΑ (α’ και β’ βαθμού) με οποιαδήποτε σχέση εργασίας καθώς και η υπηρεσία που αναγνωρίζεται ως πραγματική δημόσια, με βάση ειδικές διατάξεις (άρθρο 155 παρ. 4 του Υ. Κ.).

β) Η υπηρεσία που έχει διανυθεί στον ιδιωτικό ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, η οποία έχει ληφθεί υπόψη για τη μισθολογική εξέλιξη του υπαλλήλου και είναι συντάξιμη (μπορεί δηλαδή να αξιοποιηθεί ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά είτε με τις διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης είτε εφόσον πρόκειται για υπηρεσία που έχει διανυθεί με ασφάλιση σε χώρα-μέλος της Ε.Ε., με την εφαρμογή των Κοινοτικών Κανονισμών).

Επισημάνσεις:

α. Προκειμένου για υπαλλήλους που έχουν επαναπατριστεί από πρώην «ανατολικές χώρες», μη μέλη της Ε.Ε., από την προϋπηρεσία τους σε αυτές, η οποία έχει αναγνωριστεί για τη μισθολογική τους εξέλιξη, θα ληφθεί υπόψη μόνο εκείνη που τυχόν έχει μεταφερθεί (ως χρόνος ασφάλισης) σε ασφαλιστικό φορέα της χώρας και θα αξιοποιηθεί ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά με τις διατάξεις της «διαδοχικής ασφάλισης».

β. Στις προαναφερόμενες υπηρεσίες της περ. β’ δεν περιλαμβάνεται η προϋπηρεσία που αναγνωρίζεται ως συντάξιμη με τις διατάξεις του άρθρου 1 του ν. 1405/1983 (δηλαδή με την καταβολή συμπληρωματικής εισφοράς εξαγοράς).

Έρχονται νέες μειώσεις μισθών

Σε περικοπές και "πάγωμα" των αποδοχών των εργαζομένων τους προσανατολίζονται επτά στους δέκα εργοδότες στην Ελλάδα σύμφωνα με έρευνα του ΙΟΒΕ.

Επίσης, περίπου το 50% θα περικόψει τα πριμ και τα επιδόματα παραγωγικότητας, ενώ 1 στους 3 δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε απολύσεις, ώστε να αντεπεξέλθει στην παρατεταμένη ύφεση.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση για το πώς προτίθενται να αντιμετωπίσουν την κρίση τους επόμενους 12 μήνες, το 69% των εργοδοτών, απαντά ότι θα προχωρήσει σε συγκράτηση ή μείωση αποδοχών των εργαζομένων.

Το 44% των επιχειρήσεων, θα προχωρήσει σε περικοπές στα πριμ και επιδόματα των επιδομάτων και το 43% σε περικοπές των έμμεσων παροχών προς τους εργαζόμενους.

Επιπλέον, το 34% των εργοδοτών, δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε προσαρμογή του χρόνου εργασίας και μείωση τιμών. Τέλος, μόνο το 28% απαντά ότι θα κάνει απολύσεις μέσα στον επόμενο χρόνο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πανελλαδικής έρευνας τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις είναι η έλλειψη ρευστότητας σε προμηθευτές και πελάτες, ο περιορισμός της δανειοδότησης από τις τράπεζες, ο περιορισμός των εργασιών που πραγματοποιεί ο βασικός πελάτης (κυρίως στον κατασκευαστικό κλάδο), η μετατόπιση του κοινού σε φθηνότερες υπηρεσίες και προϊόντα (κυρίως στα ξενοδοχεία και στα εστιατόρια) και η πίεση από προμηθευτές του εξωτερικού για αμεσότερες πληρωμές.

Στην έρευνα του ΙΟΒΕ, που έγινε με πρωτοβουλία του ΣΕΒ πήραν μέρος 2.000 επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 317.000 εργαζόμενους.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)