Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ: ΤΟ ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΤΥΜΒΟΥ

Στην παρακάτω φωτογραφία, μετά από προσεκτική διερεύνηση, παρατηρούμε κάτω δεξιά να απεικονίζεται το μονόγραμμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Με μία πιο κοντινή ματιά βλέπουμε: 

Το ίδιο και στην παρακάτω φωτογραφία.
Μετά από προσεκτική μελέτη όλων των υπολοίπων φωτογραφιών που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από το εσωτερικό του Τύμβου, παρατηρούμε ότι αποφεύγεται συστηματικά η φωτογράφιση του συγκεκριμένου σημείου. Για παράδειγμα, στην παρακάτω φωτογραφία έχει τοποθετηθεί μαύρη σακούλα πάνω από το επίμαχο σημείο.



Όπως είχε επισημάνει η αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ σε παλαιότερο άρθρο της, το μονόγραμμα  του Μεγαλέξανδρου διακρίνεται και στην περίβολο του Τύμβου Καστά.




Στη φωτογραφία που ακολουθεί, παραθέτουμε ένα νόμισμα, το οποίο δείχνει το μονόγραμμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.



Παράταση χαμηλών εισφορών στον ΟΑΕΕ


oaeeΈως το τέλος του 2016, θα έχουν τη δυνατότητα οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), να επιλέγουν ασφαλιστική κατηγορία με μικρότερα ασφάλιστρα.
Με νομοθετική ρύθμιση που καταθέτει τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2016, η προθεσμία για την επιλογή της κατώτερης ή της δεύτερης κατώτερης ασφαλιστικής κατηγορίας.
Η δυνατότητα όσων είχαν επιλέξει την ασφάλιση στον ΟΑΕΕ, να ασφαλίζονται με μία ή δύο κλάσεις χαμηλότερα, και να καταβάλλουν μικρότερες εισφορές, θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά το 2012, (ν. 4075/2012), προκειμένου να μετριασθούν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι αυτοαπασχολούμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες λόγω της οικονομικής κρίσης.
Η προθεσμία την οποία προέβλεπε ο νόμος έληγε, στο τέλος του 2014 και από την 1η Ιανουαρίου του 2015, όλοι οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού, όφειλαν να επανέλθουν στην αρχική ασφαλιστική κατηγορία, στην οποία είχαν ενταχθεί.
Σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας, η νέα παράταση δίνεται για να μπορέσουν οι ασφαλισμένοι να ανταποκριθούν στην καταβολή των εισφορών τους αλλά και να είναι συνεπείς στην εξόφληση των προηγούμενων οφειλών, όσοι επιλέξουν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση.
Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, με την κατάταξη σε χαμηλότερη κατηγορία, ο ασφαλισμένος εξοικονομεί από 70 έως 100 ευρώ κατά μέσο όρο, ενώ δεν προκαλείται δημοσιονομική επιβάρυνση, αφού το ύψος των εισφορών αντιστοιχείται στη σύνταξη που θα χορηγηθεί.
Η νέα ρύθμιση, η οποία έχει ενσωματωθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, μαζί με άλλες διατάξεις αρμοδιότητος του υπουργείου Εργασίας, αποτελεί ένα είδος «επιβράβευσης» στους ασφαλισμένους που είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους.
Η κατάταξη σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία ισχύει για όσο χρόνο οι ασφαλισμένοι είναι ενήμεροι, όσο δηλαδή καταβάλουν κανονικά τις τρέχουσες εισφορές και τις δόσεις της τυχόν ρύθμισης.
Αν ο ασφαλισμένος δεν είναι ενήμερος, επανέρχεται αυτοδικαίως στην
κατηγορία στην οποία βρισκόταν πριν από την αίτησή του για αλλαγή κατηγορίας.
Σε κάθε περίπτωση, από την 1-1-2017 όλοι οι ασφαλισμένοι που έχουν κάνει χρήση της διάταξης αυτής επανέρχονται υποχρεωτικά στην κατηγορία στην οποία βρίσκονταν.
ΠΙΝΑΚΑΣ+ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ+ΕΙΣΦΟΡΩΝ+ΟΑΕΕ

Ο νόμος που περιλαμβάνει την τροπολογία για το αναθεωρηθεν μισθολόγιο ΕΔ-ΣΑ!

To ψηφισθέν από τη Βουλή νομοσχέδιo, που περιλαμβάνει στο άρθρο 86 την τροπολογία για το αναθεωρηθέν μισθολόγιο ΕΔ και ΣΑ. Εκκρεμεί η δημοσίευση του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Πατήστε εδώ για όλο το νόμο ή δέστε παρακάτω μόνο το άρθρο 86 (σε ότι αφορά ΕΔ-ΣΑ) της σχετικής τροπολογίας



Η γυναίκα που δηλητηρίασε 7 ανθρώπους με τηγανόψωμα, γιατί αρνήθηκαν το προξενιό με τις κόρες της


Η γυναίκα που ο εισαγγελέας χαρακτήρισε "πιο επικίνδυνη από τον Ρωχάμη". Δεν μετάνιωσε ποτέ, για τη δηλητηρίαση δύο οικογενειών

Το απόγευμα του Σαββάτου 18 Ιανουαρίου 1992, εφτά άτομα στον Πειραιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, λόγω βαρύτατης τροφικής δηλητηρίασης. Και οι επτά είχαν δοκιμάσει τηγανόψωμα και ψωμί από την ίδια ζύμη, την οποία είχε προσφέρει ως «δώρο» στις οικογένειες Μουστοπούλου και Κληματσά, η γειτόνισσά τους Μαρία Σαμπανιώτη, 56 ετών.
Ο έλεγχος από το Τοξικολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών σε υπολείμματα της ζύμης, στο ψημένο ψωμί και τα τηγανόψωμα, έδειξε ότι είχαν δηλητηριαστεί με παραθείο που χρησιμοποιούνταν σε γεωργικά φάρμακα και εντομοκτόνα. Αντίθετα, το αλεύρι στο σπίτι της, με το οποίο είχε φτιάξει ψωμί για τη δική της οικογένεια, ήταν καθαρό χωρίς δηλητήριο. Τρεις ημέρες μετά, η Σαμπανιώτη είπε στους αστυνομικούς ότι δεν είχε ιδέα πως βρέθηκε το δηλητήριο στη ζύμη.
«Δεν είμαι νέα νοικοκυρά. Δεν μπορώ να μπερδέψω το αλάτι με το δηλητήριο. Πήγα να κάνω ένα καλό και πως μπλέχτηκα έτσι, Θεέ μου!». Απογευματινή (23 Ιανουαρίου 1992). Δηλητηριασμένοι ήταν ο 60χρονος Θόδωρου Μουστόπουλου, η σύζυγος του Ελένη και 33χρονος γιος τους Κώστας. Επίσης δηλητηριάστηκαν η 46χρονη Ειρήνη Κληματσά και ο 24χρονος γιος της Αντώνης. Σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκαν επίσης δύο αλλοδαποί γείτονες: οι Γιάννης και Σουλτάν Μουραπτάνγιεφ. Η αστυνομική έρευνα κατέληξε ότι η Σαμπανιώτη είχε κίνητρο. Ήθελε να παντρέψει τις κόρες της με τον Κώστα Μουστόπουλο και τον Αντώνη Κληματσά. Εκείνοι αρνήθηκαν και δηλητηρίασε τις οικογένειες για να εκδικηθεί. Οι αλλοδαποί έτυχε να είναι φιλοξενούμενοι και έφαγαν από τη μοιραία ζύμη.
Η Σαμπανιώτη αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι κάποιος είχε «βάλει στο μάτι» την οικογένειά της και έριξε το δηλητήριο στη ζύμη, όταν έλειπε για ψώνια στο σούπερ μάρκετ. «Η κόρη μου, μου ζήτησε να πάμε στα μαγαζιά. Για να μη χαλάσει το ζυμάρι το πήγα εγώ στην οικογενειακή μας φίλη Ελένη Μουστοπούλου και το υπόλοιπο ζυμάρι το πήγα στην Ειρήνη Κληματσά, για να φτιάξει κι εκείνη ψωμί», ισχυρίστηκε. Υπέδειξε μάλιστα ως ύποπτη τη γειτόνισσά της Αγάπη Κοασίδου, η οποία εκείνη τη μέρα βρισκόταν στην Κόρινθο. Άφησε όμως υπαινιγμούς και για την κόρη της, Ελισάβετ!

  Εισαγγελέας: «Είναι πιο επικίνδυνη και από τον Ρωχάμη»
Πρώτος υπέκυψε ο Θόδωρος Μουστόπουλος. Στις 6 Μαίου η Ειρήνη Κληματσά και στις 7 Ιουνίου ο 24χρονος γιος της Αντώνης, ομογενείς από το Καζακστάν που είχαν έρθει πριν από δέκα μήνες στην Ελλάδα. Η δίκη ξεκίνησε τον Απρίλιο του 1993 και ο εισαγγελέας Σταύρος Μαντακιοζίδης, που την αποκάλεσε «νέα Φραγκογιαννού» (από τη Φόνισσα του Παπαδιαμάντη), ήταν καταπέλτης:
«Μέσα στην ψυχή της έκρυβε μεγάλο μίσος. […] Προσπάθησε να εξολοθρεύσει -και το έκανε- δύο οικογένειες. Φαινομενικά μοιάζει αθώα. Αν αφεθεί ελεύθερη, όμως, θα αποτελέσει μεγαλύτερο κίνδυνο και από τον Ρωχάμη!» Στις 3 Μαίου το δικαστήριο την έκρινε ένοχη και την καταδίκασε σε τρεις φορές ισόβια και επιπλέον 25 χρόνια κάθειρξη. Η Σαμπανιώτη ξέσπασε σε λυγμούς, φωνάζοντας: «Δεν έχω κάνει τίποτα, Καν΄τε μου τον ορό της αλήθειας».

Την επομένη, δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν την Ελένη Μουστοπούλου στην παθολογική κλινική του Γενικού Κρατικού. Η 57χρονη γυναίκα είπε ότι η Μαρία πήγαινε σχεδόν κάθε μέρα στο σπίτι της κι από την αρχή της είχε πει πως ήθελε τον γιο της τον Κώστα, για γαμπρό. Εκείνη της είχε απαντήσει ότι ήταν πολύ νωρίς για γάμους. «Εκείνη την ημέρα, λοιπόν, είχε έρθει για να μ’ ευχαριστήσει, είπε, κι έφερε τη ζύμη για να φτιάξω τηγανόψωμα για τα παιδιά. Ο γιος μου είχε καλεσμένους δύο φίλους του από τη Ρωσία, τους Σουλτάν και Γιάννη. Κατά τις 4 αρχίσαμε να τρώμε και κατά τις 5 πέσαμε όλοι κάτω σαν κοτόπουλα» (Ελεύθερος Τύπος, 25 Ιανουαρίου 1992). Το 2011 η Μαρία Σαμπανιώτη βγήκε από τις φυλακές του Ελαιώνα Θηβών, έχοντας εκτίσει ποινή 17 χρόνων για το θάνατο τριών ανθρώπων και την απόπειρα δολοφονίας άλλων τεσσάρων.
«Εγώ με τη συνείδησή μου είμαι καλά. Δεν έχω κάνει κάτι για να μετανιώσω. Δεν ήμουν εγώ αυτή που έβαλε το δηλητήριο μέσα στα τηγανόψωμα».


Οδηγούμαστε σε δραματική συρρίκνωση των συντάξιμων αποδοχών




Η μεταφορά των αποθεματικών από τα επικουρικά, πίσω από τη συγχώνευση Ταμείων.

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Την αρπαγή και των τελευταίων αποθεματικών των επικουρικών ταμείων ύψους 3 δις ευρώ κρύβει πίσω από την προωθούμενη διοικητική ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων η συμφωνία κυβέρνησης - τρόϊκας στο Ασφαλιστικό.

Η ένταξη όλων των επικουρικών ταμείων και των ταμείων εφάπαξ παροχών στο ΙΚΑ από το 2015 θα οδηγήσει σε εξαέρωση των επικουρικών συντάξεων και σε βαθμιαία μείωση των κύριων συντάξεων όλων των ασφαλισμένων, με δεδομένη τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης.
Ο Θανάσης Καποτάς πρόεδρος των εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία σημειώνει πως στόχος του σχεδίου κυβέρνησης - τρόϊκας είναι "η προσαρμογή κάθε υψηλότερης συνταξιοδοτικής παροχής στα - χαμηλότερα – συνταξιοδοτικά επίπεδα παροχών του ΙΚΑ και η σταδιακή ενσωμάτωση των επικουρικών συντάξεων και των αποθεματικών τους (ΕΤΕΑ: ΤτΕ 1,4 δις ομόλογα1,5δις) στην κάλυψη των ελλειμμάτων των κύριων συντάξεων" .

Θα οδηγηθούμε σε δραματική συρρίκνωση των συντάξιμων αποδοχών. Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρόεδρος του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων Νίκος Καλάκος τονίζει πως "οδηγούμαστε σε μια παρά φύσιν ενοποίηση ανταποδοτικών ταμείων (επικουρικά εφάπαξ) με ταμεία κύριας ασφάλισης (ΙΚΑ) και η εξέλιξη σε βάθος χρόνου θα έχει σαν αποτέλεσμα την εξαφάνιση της επικουρικής σύνταξης και του εφάπαξ, κάτι που αποτελεί άλλωστε και τον απώτερο στόχο της Τρόικας".

Αναλυτικά, ο Θ.Καποτάς σημειώνει πως στόχος του σχεδίου είναι «η προσαρμογή κάθε υψηλότερης συνταξιοδοτικής παροχής στα - χαμηλότερα – συνταξιοδοτικά επίπεδα παροχών του ΙΚΑ και η σταδιακή ενσωμάτωση των επικουρικών συντάξεων και των αποθεματικών τους (ΕΤΕΑ: ΤτΕ 1,4 δις ομόλογα1,5 δις) στην κάλυψη των ελλειμμάτων των κύριων συντάξεων».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρόεδρος του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΑΠΔΥ) Νίκος Καλάκος τονίζει πως «οδηγούμαστε σε μια παρά φύσιν ενοποίηση ανταποδοτικών ταμείων (επικουρικά και εφάπαξ) με ταμεία κύριας ασφάλισης (ΙΚΑ) και η εξέλιξη σε βάθος χρόνου θα έχει σαν αποτέλεσμα την εξαφάνιση της επικουρικής σύνταξης και του εφάπαξ, κάτι που αποτελεί άλλωστε και τον απώτερο στόχο της Τρόικας».

Υπενθυμίζεται πως το τελικό σχέδιο για το Ασφαλιστικό που θα περιλαμβάνει την συγχώνευση κύριων και επικουρικών ταμείων στο ΙΚΑ θα ψηφιστεί ως μεσοπρόθεσμο μαζί με τον νέο προϋπολογισμό την παραμονή της συνεδρίασης του Γιούρογκρουπ, δηλαδή στις 7 Δεκεμβρίου.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση δια του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη συνεχίζει το "θέατρο" των δήθεν διαπραγματεύσεων και σύμφωνα με διαρροές «αντιστέκεται στις απαιτήσεις των δανειστών για μείωση των συντάξεων και αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης».

Υπενθυμίζεται πως το σχέδιο - συμφωνία περιλαμβάνει:

1. Την "Διοικητική Αναδιοργάνωση των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης" (με βάση το τρίτο σενάριο της μελέτης του ΚΕΠΕ) για την "Οριζόντια Διοικητική και λειτουργική Ενοποίηση" με κάθετη διοικητική συγχώνευση όλων των ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών στο ΙΚΑ. Στο μεγαλύτερο ασφαλιστικό Ταμείο Κύριας Ασφάλισης θα ενταχθούν τα Επικουρικά και τα Ταμεία Εφάπαξ παροχών όπως: ΕΤΕΑ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης όπου έχουν ενταχθεί ταμεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα) το ΤΑΠΙΤ (Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα) ΤΑΥΤΕΚΟ (Ταμείο Ασφάλισης εργαζομένων στις Τράπεζες και τις ΔΕΚΟ) και ΤΠΔΥ (Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων).

2.Από την 1.7.2015 όλα τα απομείναντα ταμεία (κύρια και επικουρικά) θα ενσωματωθούν σε ΙΚΑ και ΕΤΕΑ (σ.σ.που θα συγχωνευθεί στο ΙΚΑ) υπό τον όρο ότι δεν θα έχουν μετατραπεί σε ΝΠΙΔ μέχρι 30.6.2015. Σημειώνονται χαρακτηριστικά τα ταμεία ΕΤΑΑ (Ανεξάρτητο Ταμείο Αυτοαπασχολουμένων - Επιστημόνων), ΟΑΕΕ ΕΤΑΠ ΜΜΕ, ΚΕΑΝ (Επικουρικό Ναυτικών) και διευκρινίζεται ότι "η συμπερίληψη των προαναφερθέντων ταμείων θα οδηγήσει στην κατάργηση της οικονομικής αυτονομίας των ξεχωριστών λογαριασμών για εισφορές και παροχές των ταμείων αυτών".

Στο απόσπασμα και η περίθαλψη

Η τελευταία πράξη του δράματος που ζουν ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι από το 2010 και μετά, θα διαδραματιστεί με την ισοπεδωτική περικοπή και των παροχών Υγείας. Τα εφιαλτικά σενάρια των τελευταίων μηνών επιβεβαίωσε ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μέσα στην εβδομάδα, κάνοντας λόγο για «αναγκαιότητα σύνδεσης παροχών υγείας με τον αριθμό των ενσήμων».

Συγκεκριμένα, ο κ. Σπυρόπουλος, διερωτώμενος «γιατί θα πρέπει να δικαιούνται τις ίδιες παροχές όσοι συμπληρώνουν το μίνιμουμ των ενσήμων ετησίως με όσους καταβάλλουν διπλάσιες εισφορές;», υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για ένα πλήρως ανταποδοτικό σύστημα, τόσο ως προς τις συντάξεις όσο και ως προς τις παροχές υγείας, δηλαδή για τις εξετάσεις, τα φάρμακα και τα νοσήλια.
Παρά τη διάψευση που ακολούθησε από τον υπουργό Εργασίας, όλα τα δεδομένα του τραγικού έργου της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι θα οδηγήσουν στην επαλήθευση των δηλώσεων Σπυρόπουλου, εφόσον δεν μπει «τέλος» στην ασκούμενη πολιτική.

«Οι πρόσφατες δηλώσεις του Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για το ασφαλιστικό προκάλεσαν και προκαλούν εντονότατες ανησυχίες στους πολίτες και κυρίως στους συνταξιούχους. Είναι σαφές ότι η αναστάτωση που έχει προκληθεί δε θεραπεύεται από τις διαψεύσεις του κ. Υπουργού» ανέφεραν στην επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικής Υποθέσεων της Βουλής 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας να κληθεί στην επιτροπή ο κ. Σπυρόπουλος και να δώσει διευκρινίσεις.

 

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)