Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Τι έκρυβε το ναυάγιο των Αντικυθήρων


Για πρώτη φορά τα ευρήματα του ρωμαϊκού πλοίου παρουσιάζονται μαζί
Τι έκρυβε το ναυάγιο  των Αντικυθήρων
Φωτογραφία του 1900: οι σφουγγαράδες της Σύμης βουτούν στο σημείο του αρχαίου ναυαγίου, στα Αντικύθηρα
Μάιος του 1900 και οι σφουγγαράδες από τη Σύμη, αφού έχουν γυρίσει όλη τη Μεσόγειο, κάνουν μια στάση στα Αντικύθηρα, υποχρεωτική, λόγω σφοδρής θαλασσοταραχής - πράγμα όχι ασυνήθιστο για την περιοχή. Οταν η θάλασσα ηρεμεί, Μεγάλη Τρίτη ανήμερα, ένας από αυτούς, ο Ηλίας Λυκοπάντης, θα βουτήξει στα νερά, όπου όμως αντί για σφουγγάρια θα αντικρίσει σε βάθος περίπου 50 μ. το ναυάγιο ενός πλοίου με σπαρμένα γύρω του αγάλματα, χάλκινα και μαρμάρινα. Ετσι, όταν θα ξανανεβεί στην επιφάνεια, θα κρατά έναν χάλκινο βραχίονα ως απόδειξη.

Χρειάστηκε να περάσουν όμως έξι μήνες από τότε ώσπου οι σφουγγαράδες να έρθουν σε επαφή με τον αρχαιολόγο και υπουργό Παιδείας εκείνη την εποχή Σπυρίδωνα Στάη για να αρχίσει η οργάνωση της επιχείρησης ανέλκυσης του πολύτιμου φορτίου του πλοίου με τη συνδρομή και του Βασιλικού Ναυτικού.

Εναν και πλέον αιώνα μετά και αφού εν τω μεταξύ το ναυάγιο έχει γίνει διάσημο όχι μόνο για τα έργα τέχνης που μετέφερε, αλλά και για τον μυστηριώδη Μηχανισμό των Αντικυθήρων, «το παλαιότερο δείγμα επιστημονικής τεχνολογίας που διασώζεται ως σήμερα και αλλάζει τελείως τις απόψεις μας για την αρχαία ελληνική τεχνολογία», όπως έχει πει ο πρώτος μελετητής του, ο φυσικός, μαθηματικός και ιστορικός των Επιστημών Ντέρεκ Ντε Σόλα Πράις, τα ευρήματα από αυτό το ρωμαϊκό πλοίο παρουσιάζονται για πρώτη φορά μαζί.

Πρόκειται συνολικά για 378 αντικείμενα που βρίσκουν τη θέση τους στην έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου «Το ναυάγιο των Αντικυθήρων. Το πλοίο - Οι θησαυροί - Ο μηχανισμός», που θα εγκαινιαστεί τον Απρίλιο και θα διαρκέσει ένα έτος. Ανάμεσά τους και τα ευρήματα της δεύτερης αρχαιολογικής έρευνας στο ναυάγιο που πραγματοποιήθηκε το 1976 με τη βοήθεια του ωκεανογραφικού πλοίου του Κουστό, της περίφημης «Καλυψώς».

Γλυπτά και σκεύη πολυτελείας, γυάλινα, κεραμικά και χάλκινα αγγεία, κοσμήματα, νομίσματα, τμήματα μιας κλίνης, κομμάτια και από το ίδιο το πλοίο, κατάλοιπα ακόμη και τροφών, και φυσικά ο Μηχανισμός, στον οποίο αφιερώνεται μία ολόκληρη αίθουσα, ανασυνθέτουν το ταξίδι αυτού του άτυχου σκάφους που ναυάγησε γύρω στο 60-50 π.Χ. Μια εποχή που η εμπορική ναυσιπλοΐα και οι θαλάσσιες μεταφορές έργων τέχνης από την Ανατολή προς τη Δύση είχαν φθάσει στο απόγειό τους. Το φορτίο ωστόσο χρονολογείται κυρίως στην Ελληνιστική Εποχή (τέλη 2ου - αρχές 1ου αιώνα π.Χ.), με μία εξαίρεση: το εξαιρετικής τέχνης χάλκινο άγαλμα του λεγόμενου Εφήβου των Αντικυθήρων, που ανήκει στον 4ο αιώνα π.Χ.


Εμπόριο έργων τέχνης

«Παραγγελία για να κοσμήσουν την έπαυλη κάποιου πλούσιου Ρωμαίου ήταν τα έργα τέχνης που μετέφερε το πλοίο ή επρόκειτο να πουληθούν στις αγορές» λέει ο διευθυντής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου κ. Νίκος Καλτσάς, προσθέτοντας ότι «μαρτυρούν τις αισθητικές προτιμήσεις των παραγγελιοδοτών ή των υποψήφιων αγοραστών, παράλληλα όμως σηματοδοτούν για πρώτη φορά το φαινόμενο της εμπορίας των έργων τέχνης, το οποίο στη συνέχεια θα πάρει μεγάλες διαστάσεις στον δυτικό πολιτισμό».

Εξι μαρμάρινα γλυπτά, έξι χάλκινα αγαλμάτια ανδρικών μορφών και αθλητών (είναι αυτά που ήρθαν στο φως από τη νεότερη έρευνα στο ναυάγιο) και πολλά μέλη από μεγάλα χάλκινα αγάλματα θα πλαισιώσουν τον Εφηβο των Αντικυθήρων. Πρόκειται για το άγαλμα ενός νέου παλαιστή και τα αγάλματα του Οδυσσέα και του Αχιλλέα, τα οποία προορίζονταν να τοποθετηθούν μαζί σε μια σύνθεση εμπνευσμένη από τον Τρωικό κύκλο, ο οποίος στους κύκλους των φιλοτέχνων της εποχής ήταν πολύ της μόδας!

Συνταρακτική είναι ωστόσο η εντύπωση που αφήνουν τα γλυπτά τα οποία βγήκαν από τις αποθήκες ειδικά για την έκθεση, λόγω του τρόπου διατήρησής τους μέσα στη θάλασσα. Ενας Απόλλωνας, ένας Ερμής, ο κορμός αλόγου που προερχόταν από κάποιο τέθριππο, όλα από παριανό μάρμαρο, μισοφαγωμένα όμως από μικροοργανισμούς - αντίθετα με το τμήμα τους που ήταν βυθισμένο στη λάσπη και γι' αυτό διατηρήθηκε ατόφιο. Στην έκθεση γίνεται και η αναπαράσταση μιας αρχαίας κλίνης από πλεξιγκλάς πάνω στο οποίο θα τοποθετηθούν τα χάλκινα διακοσμητικά στοιχεία της αλλά και κομμάτια από το ξύλο, που επίσης διασώθηκε.
Διάφορα εξαρτήματα από χρυσά περιδέραια και τρία σκουλαρίκια - τα δύο ζευγάρι - με ένθετα πολύτιμα πετράδια και μαργαριτάρια ανοίγουν το εύρος των εμπορευμάτων του πλοίου ή μπορεί να σημαίνουν ότι σε αυτό επέβαιναν και γυναίκες.


Τρόφιμα και εξαρτήματα
Η μεγάλη ποσότητα ερυθροβαφούς κεραμικής εξάλλου, αλλά και η ποιότητά της, υποδηλώνει ότι προοριζόταν για πώληση. Στην έκθεση παρουσιάζονται 20 πινάκια, 30 λαγήνοι αλλά και μερικοί οξυπύθμενοι αμφορείς, που χρησίμευαν για τη μεταφορά νερού, λαδιού, κρασιού και παστών τροφών, που ήταν απαραίτητα για το ταξίδι. Καρποί ελιάς και σαλιγκάρια δείχνουν τι έτρωγαν οι ταξιδιώτες και το πλήρωμα. Χωρητικότητας 300 τόνων ήταν, σύμφωνα με τους μελετητές, αυτό το πλοίο (ολκάς για τους αρχαίους), το οποίο ξεκίνησε από το Ανατολικό Αιγαίο για να χαθεί στη θάλασσα των Αντικυθήρων. Κομμάτια ξύλου από το κύτος του, πολλά καρφιά χάλκινα και σιδερένια, αλλά και εξαρτήματα από τον εξοπλισμό του, όπως το σύστημα παροχέτευσης νερού, μετρητές - ανιχνευτές βυθού κ.ά. παρουσιάζονται επίσης στην έκθεση συμπληρώνοντας την εικόνα του ναυαγίου.

Τι άλλο όμως μπορεί να βρίσκεται στον βυθό; «Από τα βίντεο του Κουστό βλέπει κανείς τεράστιους σωρούς κεραμικών που δεν έχουν ανελκυσθεί. Υπάρχει επίσης η πληροφορία από την πρώτη έρευνα ότι προσπαθούσαν ξανά και ξανά να δέσουν ένα μαρμάρινο άγαλμα για να το ανασύρουν στην επιφάνεια, όμως γλιστρούσε και τελικώς έπεσε στο βάραθρο που βρίσκεται δίπλα από το ναυάγιο και προφανώς χάθηκε διά παντός. Ποιος ξέρει τι μπορεί ακόμη να έχει διασωθεί; Μια νέα έρευνα, αν και όποτε γίνει, μπορεί μόνο να δώσει την απάντηση» λέει ο κ. Καλτσάς.


Ο υπολογιστής της αρχαιότητας

Αστρολάβος; Πλανητάριο; Αστρονομικό ρολόι; 'Η μήπως κάτι άλλο; Χρειάστηκε να περάσουν οκτώ μήνες από την ανέλκυσή του από τη θάλασσα των Αντικυθήρων για να γίνει αντιληπτό ότι αυτό το τετράγωνο κουτί που ήρθε στην επιφάνεια μαζί με έργα τέχνης ήταν κάτι εντελώς ξεχωριστό.

Σήμερα οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, δημιούργημα του β' μισού του 2ου αιώνα π.Χ. , δεν είναι απλώς ο πιο σύνθετος μηχανισμός της αρχαιότητας, αλλά ούτε βρέθηκε παρόμοιός του στα 1.300 χρόνια που ακολούθησαν. Περιλαμβάνει οδοντωτούς τροχούς, κλίμακες, άξονες και δείκτες και αξιοποιώντας γνωστές αστρονομικές αρχές χρησιμοποιήθηκε για τον προσδιορισμό της ακριβούς θέσης του Ηλιου, της Σελήνης, ίσως και των πλανητών, υπολόγιζε τις φάσεις της Σελήνης, προέβλεπε εκλείψεις και έδινε την ημερομηνία τέλεσης των αρχαίων στεφανιτών αγώνων. Επιπλέον, διευκόλυνε την επίδειξη και τη διδασκαλία αστρονομικών φαινομένων. Αλλωστε είχε και οδηγίες χρήσης, στα ελληνικά βεβαίως, γραμμένες στις επιφάνειές του και στις πλάκες των καλυμμάτων του.
«Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι ένας αναλογικός υπολογιστής εκπληκτικής τεχνολογίας. Είναι τόσο σημαντικός για την εξέλιξη της Τεχνολογίας όσο και η Ακρόπολη για την εξέλιξη της Αρχιτεκτονικής» λέει χαρακτηριστικά ο αστρονόμος κ. Γιάννης Σειραδάκης, μέλος της διεθνούς Ομάδας Μελέτης Μηχανισμού Αντικυθήρων, η οποία έχει συσταθεί για τη μελέτη του.

Ολα τα θραύσματα του Μηχανισμού που έχουν διασωθεί, το σύνολο 72, παρουσιάζονται στην έκθεση και μαζί θέματα που αφορούν τις αστρονομικές παραμέτρους και την τεχνολογία της εποχής κατασκευής του. Επίσης η εξέλιξη της μελέτης του και όλα τα μοντέλα-προτάσεις για την ερμηνεία, τη λειτουργία του αλλά και τον δημιουργό του: τον Ποσειδώνιο από την Απάμεια της Μικράς Ασίας ή τον μεγάλο Αρχιμήδη από τις Συρακούσες.

πότε & που:
«Το ναυάγιο των Αντικυθήρων. Το πλοίο - Οι θησαυροί - Ο μηχανισμός», Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, εγκαίνια στις 5 Απριλίου

ΑΝΑΓΚΗ ΑΜΕΣΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ



Η Βουλευτής Β΄ Αθηνών Ν.Δ. Παναγιώτα (Τάνια) Ιακωβίδου κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χαρδούβελη με την οποία επιδιώκει την άμεση αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων των στρατιωτικών στο επίπεδο της 31/7/2012, σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής

Προς τον Υπουργό Οικονομικών
 ΘΕΜΑ:   Ανάγκη άμεσης αποκατάστασης των μισθών και των συντάξεων των στρατιωτικών στο επίπεδο της 31/7/2012
Οι στρατιωτικοί, εν ενεργεία και απόστρατοι, αναμένουν ακόμη την εφαρμογή της υπ’ αρ. 2192/2014 αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεών τους στο επίπεδο της 31/7/2012.
Και ενώ εξακολουθεί να μελετάται από το Υπουργείο Οικονομικών η αποκατάσταση των μισθών και συντάξεών τους, προετοιμάζεται νέο μισθολόγιο για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.
Η ενδεχόμενη εφαρμογή νέου μισθολογίου πριν την αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων στο επίπεδο της 31-07-2012 σύμφωνα με την αμετάκλητη δικαστική απόφαση, ενδέχεται να ακυρώσει εμμέσως την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και να επηρεάσει τον υπολογισμό των οφειλόμενων αναδρομικών με αποτέλεσμα νέες δικαστικές διαμάχες και κοινωνική αναταραχή.
Πρέπει να σημειωθεί ότι το κόστος ζωής και η φορολόγηση των στρατιωτικών είναι τέτοιου επιπέδου, ώστε παλεύουν κυριολεκτικά για την επιβίωσή τους. Συνεπώς υφίσταται επιτακτική ανάγκη για την άμεση αποκατάσταση των μισθών και συντάξεών τους.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1) Γιατί καθυστερεί η δικαστικώς επιβληθείσα αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων των στρατιωτικών στο επίπεδο της 31/07/2012;
2) Μπορεί να διαβεβαιώσει για τη σύντομη αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων των στρατιωτικών στο επίπεδο της 31/07/2012 σύμφωνα με την αμετάκλητη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας;
3) Μπορεί να διαβεβαιώσει για το ότι η ενδεχόμενη εφαρμογή νέου μισθολογίου δεν θα ακυρώσει κατά κανέναν τρόπο και δεν θα επηρεάσει αρνητικά την εφαρμογή της δικαστικής αποφάσεως που επιβάλλει την άμεση αποκατάσταση των μισθών και συντάξεων των στρατιωτικών;
Με τιμή
Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
Παναγιώτα(Τάνια) Ιακωβίδου

Έλληνες: Περισσότερες από 700 διακρίσεις απέσπασαν σε ένα χρόνο

Περισσότερες από 700 διακρίσεις σε διαφόρους τομείς απέσπασαν Έλληνες, τον τελευταίο χρόνο. Συγκεκριμένα, οι Έλληνες πέτυχαν 118 διακρίσεις στον αθλητισμό, 64 στην τεχνολογία, 113 στην εκπαίδευση, 85 στην καινοτομία, 44 στην υγεία, 153 στο επιχειρείν, 110 στην τέχνη και 15 στον τουρισμό.
 
Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από το αρχείο της ιστοσελίδας www.ellinikes-diakriseis.gr, που έχει συμπληρώσει έναν χρόνο λειτουργίας και ασχολείται αποκλειστικά με την καταγραφή των διακρίσεων που απέσπασαν Έλληνες.
"Το εγχείρημα για τη δημιουργία της ιστοσελίδας αποσκοπούσε στη συγκέντρωση δημοσιευμάτων για τις διακρίσεις που πετυχαίνουν οι Έλληνες μέσα και έξω από την Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή, το 'μπαούλο' έχει ελληνικούς θησαυρούς από όλα τα πεδία. Έτσι διαπιστώσαμε αυτό που πραγματικά συμβαίνει με τους Έλληνες σε παγκόσμιο επίπεδο, ότι δηλαδή πράγματι διαπρέπουν και διακρίνονται. Συνεχίζουμε να γεμίζουμε το 'μπαούλο' των διακρίσεων, πιστεύοντας ότι η συγκέντρωση και η καταγραφή τους ολοκληρώνει την πραγματική εικόνα της χώρας μας, που συνεχίζει να δοκιμάζεται σκληρά. Υπάρχουν πρωτιές που δείχνουν ότι η δυναμική των Ελλήνων είναι σημαντική κάτω από αντίξοες συνθήκες και η διαπίστωση αυτή μόνο καλό μας κάνει" επισημαίνει η υπεύθυνη της ιστοσελίδας Λέλα Κεσίδου.
 
Τη διαπίστωση αυτή επιβεβαιώνει πρόσφατη έρευνα του καθηγητή Ιωάννη Ιωαννίδη από το πανεπιστήμιο Στάνφορντ των ΗΠΑ. "Η Ελλάδα αποτελεί χώρα-φαινόμενο. Διαθέτει κορυφαία μυαλά, σε πολύ υψηλό ποσοστό, περίπου 30 φορές πάνω από την πληθυσμιακή αναλογία" υποστηρίζει ο καθηγητής και το τεκμηριώνει μέσα από την έρευνα που έκανε.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, "αν και ο πληθυσμός της Ελλάδας ή των Ελλήνων διεθνώς αντιστοιχεί μόνο στο 0,15% ή 0,20% του πληθυσμού του πλανήτη, ο ελληνισμός διαθέτει περίπου το 3% των επιστημόνων κορυφαίας εμβέλειας. Ποσοστό, δηλαδή, εικοσαπλάσιο αυτού που του αναλογεί. Ωστόσο, οι περισσότεροι Έλληνες επιστήμονες με ισχυρή επιρροή βρίσκονται σε εργαστήρια του εξωτερικού και όχι στην πατρίδα τους. Σε απόλυτους αριθμούς, συνολικά 336 ακαδημαϊκοί με ελληνικά ονόματα περιλαμβάνονται στους κορυφαίους επιστήμονες, ως προς την επιρροή τους στη διεθνή βιβλιογραφία. Από αυτούς, το 85% δεν βρίσκεται στην Ελλάδα".
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Discovery Channel: Δεν είναι Καρυάτιδες, αλλά Κλώδωνες και ο Τάφος ανήκει στην Ολυμπιάδα!!

Πώς καταλήγει στο συμπέρασμα αυτό

Discovery: Δεν είναι Καρυάτιδες, αλλά Κλώδωνες και ο Τάφος ανήκει στην Ολυμπιάδα

Αυτό υποστηρίζει στο δίκτυο ο αιγυπτιολόγος Άντριου Τσαγκ που ερμηνεύει τα γυναικεία αγάλματα ως μορφές ιερειών του Διονύσου - Πώς τις συσχετίζει με την μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Τα γυναικεία αγάλματα που βρέθηκαν στο τάφο του τύμβου Καστά της Αμφίπολης, χρησιμοποιεί ως «οδηγούς» ο γνωστός αιγυπτιολόγος Άντριου Τσαγκ, για να καταλήξει στο συμπέρασμα πως εκεί βρίσκεται θαμμένη η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ολυμπιάδα.

Θεωρεί τα αγάλματα ιέρειες του Διονύσου, οι οποίες ονομάζονται κλώδωνες, λόγω της συμμετοχής τους στα διονυσιακά και ορφικά όργια, ενώ στα κεφάλια τους είχαν καλάθια γεμάτα με φίδια...

«Αυτά τα γυναικεία γλυπτά μπορεί να απεικονίζουν συγκεκριμένα τις Κλώδωνες, τις ιέρειες του Διονύσου, οι οποίες συναναστρέφονταν με την Ολυμπιάδα, την μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου» λέει ο Τσαγκ στο Discovery. «Κι αυτό γιατί τα καλάθια που φέρουν στα κεφάλια τους είναι ιερά για τον Διόνυσο».

«Στο έργο "Η Ζωή του Αλέξανδρου", ο Πλούταρχος γράφει πως η Ολυμπιάδα συνήθιζε να συμμετέχει σε διονυσιακές τελετές, στις οποίες συμμετείχαν και οι Κλώδωνες», εξηγεί ο Τσαγκ.

Βάσει του Πλούταρχου, ο Τσαγκ θεωρεί ότι τα καλάθια ήταν γεμάτια φίδια, τα κεφάλια των οποίων εξείχαν για να τρομάζουν τους άντρες συμμετέχοντες στα όργια. «Έχω εντοπίσει σε διάφορα μουσεία, αγάλματα του 4ου αιώνα π.Χ. που απεικονίζουν τον Διόνυσο, συνοδεία ιέρειας, ντυμένης όπως οι Καρυάτιδες της Αμφίπολης, συμπεριλαμβανομένων των πλατφόρμων στα παπούτσια», συμπληρώνει ο καθηγητής.

Στην υπόθεση ότι ο Τάφος της Αμφίπολης ανήκει στην Ολυμπιάδα, οι Καρυάτιδες είναι στην ουσία Κλώδωνες, οι οποίες μοιράζονταν τα διονυσιακά όργια με την βασίλισσα της οποίας τον τάφο προστατεύουν»υποστηρίζει ο Τσαγκ στο Discovery, το ρεπορτάζ του οποίου καταλήγει με το ερώτημα που μας απασχολεί όλους: «Ποιον προστατεύουν αυτά τα κολοσσιαία αγάλματα; Ποιος είναι θαμμένος στον Τύμβο της Αμφίπολης»;

Η κεντρική φωτογραφία στο ρεπορτάζ του Discovery Channel

Έκοψαν τον κορμό του δέντρου και ΕΜΕΙΝΑΝ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟ μ’ αυτό που αντίκρυσαν!


Έκοψαν τον κορμό του δέντρου και ΕΜΕΙΝΑΝ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟ μ’ αυτό που αντίκρυσαν!

Έκοψαν τον κορμό του δέντρου και ΕΜΕΙΝΑΝ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟ μ’ αυτό που αντίκρυσαν!

Μπροστά σε έναν σταυρό ήρθαν οι κάτοικοι του Λυκοδρομίου στην ορεινή Ξάνθη, όταν έκοψαν ένα πεύκο που βρίσκεται στο πίσω μέρος του Ιερού της εκκλησίας Κωνσταντίνου και Ελένης.
Σύμφωνα με το  ThrakiToday, τόσο ο ιερέας του χωρίου όσο και οι κάτοικοι της περιοχής που βρέθηκαν μπροστά σε αυτό το ασυνήθιστο θέαμα, σχολίασαν ποικιλοτρόπως τον σταυρό που βρέθηκε στον κορμό του δέντρου, προσπαθώντας να εξηγήσουν αυτό το σπάνιο δημιούργημα της φύσης.
mychannel
Ο ιερέας του χωριού τοποθέτησε το ιδιαίτερο εύρημα εντός του ναού, ενώ σχετικώς ενημερώθηκε και η Μητρόπολη Ξάνθης.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)