Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Δεν παζαρεύει η Τρόικα αλλά ζητάει αίμα! - Ρίχνουν στο καλάθι τα ισοδύναμα - Τρίωρη συνάντηση Σαμαρά - Στουρνάρα!

- ΥΠΟΙΚ: Τα μέτρα θα κλείσουν έως την Κυριακή

- Η τρόικα ζητά: Απελευθέρωση του ωραρίου στα καταστήματα

- Μείωση ακόμα και των κατώτατων συντάξεων

- Τεταμένο το κλίμα στο υπουργείο Οικονομικών

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μια εικόνα εντελώς διαφορετική από τις προηγούμενες συναντήσεις της Τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών υπάρχει σήμερα.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση τριών ωρών με τον κ.Στουρνάρα.

Ο κ. Στουρνάρας, βγαίνοντας από το Μαξίμου, δήλωσε πως υπάρχει συντονισμός και διατύπωσε την εκτίμηση ότι τα μέτρα θα "κλείσουν" έως την Κυριακή. «Ελπίζω, μέχρι την Κυριακή. Δεν έχουμε πολύ χρόνο, πάντως» ήταν η απάντηση του υπουργού σε σχετική ερώτηση.

Μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες, όταν ερωτήθη αν υπάρχει απόσταση από την τρόικα, ο κ. Στουρνάρας απάντησε: «Κλείνει, πάντως».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι απεσταλμένοι της Τρόικας έχουν ανεβάσει στα 9,5 δισεκατομμύρια ευρώ, τις αξιώσεις τους για περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες, στο τραπέζι έπεσε ακόμα και θέμα μείωσης των κατώτερων συντάξεων των 486 ευρώ.

Οι τροικανοί έχουν απορρίψει όλα τα ισοδυναμα μέτρα που τους έχουν παρουσιαστεί και όπως έλεγαν χαρακτηριστικά πηγές στο υπουργείο Οικονομικών: "Ζητάνε αίμα!"

Τον τόνο έδωσε νωρίτερα και στην ομιλία του στο ελληνοκινεζικό επιμελητήριο, ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας αφού μίλησε για "δύσκολες" συνομιλίες με την τρόικα.

Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς επιμένουν σε παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας αλλά και σε παρεμβάσεις στις αγορές προϊόντων- υπηρεσιών (π.χ. απελευθέρωση ωραρίου καταστημάτων).

Ενδεικτικό του κλίματος είναι και το ηχηρό όχι που άκουσε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Παναγιαωτόπουλος από τους τροικανούς στα ισοδύναμα μέτρα που τους πρότεινε. Στο ΥΕΘΑ έχει σημάνει συναγερμός αφού από τα 570 εκατομμύρια ισοδύναμα μέτρα η τρόϊκα έχει αποδεχτεί τα 105!!!

Βαρύς Χειμώνας για τους καταναλωτές: Αλλάζει ο τρόπος αγοράς καυσόξυλων

Τέλος εποχής για την 66χρονη αγορανομική νομοθεσία έβαλε το βράδυ της Δευτέρας ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς.

Σύμφωνα με την καινούργια διάταξη, απλοποιούνται οι κανόνες που έχουν ως στόχο τη μείωση του κόστους λειτουργίας και παραγωγής των επιχειρήσεων, αλλά και την προστασία των καταναλωτών.

Το νέο πλαίσιο "Κανόνες Διακίνησης - Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών" έρχεται να μειώσει το κόστος λειτουργίας και παραγωγής των επιχειρήσεων και να θωρακίσει... τους καταναλωτές έναντι των επιχειρήσεων.

Θα τεθεί, δε, σε δημόσια διαβούλευση μέχρι και τις 28 Σεπτεμβρίου.

Ανάμεσα στις κυριότερες αλλαγές που φέρνουν οι νέοι κανόνες είναι:

* Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών υποχρεώνονται να αναγράφουν στις αποδείξεις λιανικής χωριστά την αξία των υπηρεσιών τους και χωριστά την αξία του ΦΠΑ.

* Οι επιχειρήσεις που πωλούν βιομηχανικά προϊόντα, είδη ένδυσης και υπόδησης, υποχρεωτικά στις πινακίδες θα αναγράφουν την αξία τους προ της επιβολής ΦΠΑ αλλά και μετά.

* Για τα καυσόξυλα, προκειμένου να περιοριστούν τα κόλπα με το βάρος, οι έμποροι θα πωλούν τις ποσότητες με μονάδες μέτρησης το κυβικό μέτρο και όχι τα κιλά ή τον τόνο. Για τον σκοπό αυτόν, άλλωστε, θα επιτρέπεται και η πώλησή τους σε συσκευασίες, σε παλέτες κλπ.

* Κατοχυρώνεται το δικαίωμα του καταναλωτή να γνωρίζει εκ των προτέρων το κόστος μιας υπηρεσίας εκτίμησης (π.χ. συνεργεία αυτοκινήτων, ενεχυροδανειστήρια κλπ.) και να συναινεί στην παροχή της κύριας υπηρεσίας προτού ο κάτοχος προβεί σε αυτήν.

Τα είδη

* Καθορίζονται με σαφήνεια τα είδη και οι ανώτατες τιμές πώλησης σε επιχειρήσεις οι οποίες βρίσκονται σε χώρους ή περιοχές όπου δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός (π.χ. κυλικεία πλοίων, νοσοκομείων κλπ.).

* Επιπλέον, οι επιχειρήσεις θα έχουν μπροστά τους ένα ξεκάθαρο περιβάλλον στο οποίο θα μπορούν να λειτουργήσουν, καθώς η νομοθεσία πια συγκεντρώνεται σε ένα πλαίσιο.

Με δηλώσεις του ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς τόνισε: "Η κυβέρνηση, συνεπής στις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις παντού, προχωρεί στην αναμόρφωση των κανόνων διακίνησης και εμπορίας προϊόντων και παροχής υπηρεσιών. Βήμα προς βήμα, εξαλείφουμε το τμήμα εκείνο του θεσμικού πλαισίου που παρουσίαζε εμφανή σημάδια αναχρονισμού.

Οπως η Πολιτεία κάνει το καθήκον της, είναι ώρα και οι δυνάμεις της αγοράς να κάνουν το δικό τους. Στρεβλές πρακτικές, αθέμιτες συμπεριφορές και νόθευση του ανταγωνισμού, θα αντιμετωπίζονται με τη σοβαρότητα που επιβάλλουν οι περιστάσεις. Η Πολιτεία δίνει το παράδειγμα. Ολοι οφείλουν να το ακολουθήσουν, για το κοινό καλό".

Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ: "Νέο Ελ Ντοράντο για επενδυτές η Ελλάδα"

"Η Ελλάδα μπορεί να γίνει Ελ Ντοράντο για τους επενδυτές, καθώς προωθεί αποφασιστικά το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων", δήλωσε ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Τάκης Αθανασόπουλος, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Financial Times.

"Αν μπορέσουμε να αλλάξουμε την ψυχολογία, η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει Ελ Ντοράντο για τους επενδυτές. Το πλεονέκτημά μας είναι ότι η χώρα δεν είναι κορεσμένη σε κανέναν τομέα, ιδιαίτερα στον τουρισμό", δήλωσε ο επικεφαλής του Ταμείου.

Ο κ. Αθανασόπουλος προσδοκά ότι η πώληση της ΔΕΠΑ (Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου) και της αδελφής - εταιρείας της ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου) θα δώσει ώθηση για την άντληση 19 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2015 από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, όπως έχει συμφωνήσει η Ελλάδα με τους διεθνείς πιστωτές της. "Από τώρα και στο εξής, θα πρέπει να περιμένουμε οξεία κριτική, αν αποτύχουμε να φέρουμε αποτελέσματα.

Ο πρωθυπουργός και οι Ευρωπαίοι εταίροι, μας πιέζουν σκληρά για να προχωρήσει η διαδικασία", δήλωσε ο κ. Αθανασόπουλος.

Μνηστήρες για δημόσιες υπηρεσίες

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ πιστεύει ότι μπορεί να επιτύχει αυτή την πώληση - ορόσημο στις αρχές του επόμενου έτους, ανοίγοντας τον δρόμο για μία σειρά συμφωνιών για υποδομές που θα δημιουργούσαν χιλιάδες θέσεις απασχόλησης και θα προωθούσαν την οικονομική ανάκαμψη.

"Αναμένουμε 4 ή 5 εταιρείες να φθάσουν στο τελικό στάδιο (του διαγωνισμού για την πώληση της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ) και να καταλήξουμε σε συμφωνία έως το τέλος του Ιανουαρίου", δήλωσε.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα των Financial Times, 14 εταιρείες αερίου έχουν ήδη προκριθεί για να υποβάλλουν προσφορές για τη ΔΕΠΑ και τη ΔΕΣΦΑ, μεταξύ των οποίων είναι διεθνείς όμιλοι, όπως η Eni και η Edison, η γιαπωνέζικη Mitsui και η ρωσική Gazprom, η οποία είναι ο κύριος προμηθευτής αερίου της Ελλάδας.

Ο κ. Αθανασόπουλος αρνήθηκε να αποκαλύψει τον στόχο όσον αφορά στην τιμή της συμφωνίας για την πώληση της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ, αλλά είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να δείξει ρεαλισμό σχετικά με τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων, δεδομένης της -χωρίς προηγούμενο- 5ετούς ύφεσης και της ανησυχίας των επενδυτών για το αν η χώρα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη. "Δεν είναι οι καλύτερες εποχές για την Ελλάδα.

Πρέπει να ξεφύγουμε από το σύνδρομο της ανησυχίας για το πόσο θα κρατήσει αυτή η ύφεση, πόσο καιρό η χώρα θα μείνει στην αφάνεια", δήλωσε. Ο ίδιος παραδέχεται ότι μόνο δύο συμφωνίες είναι πιθανό να ολοκληρωθούν φέτος: Η ενοικίαση για 90 χρόνια του ολυμπιακού κέντρου IBC και η πώληση των κρατικών λαχείων. Οι δύο αυτές συμφωνίες θα έφερναν έσοδα 300 εκατ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο τεστ για τον κ. Αθανασόπουλο θα είναι η προώθηση της αξιοποίησης του Ελληνικού, αναφέρει το δημοσίευμα. Στη δεύτερη φάση του σχετικού διαγωνισμού, που προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2013, συμμετέχουν 4 υποψήφιοι.

"Αυτό είναι ένα μακροπρόθεσμο έργο, που θα αναπτυχθεί σε αρκετές φάσεις και θα συνέβαλε πραγματικά στην επιστροφή στην ανάπτυξη", δήλωσε ο κ. Αθανασόπουλος.

Ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ επιχειρεί μία καινοτόμα προσέγγιση για να ξεπεράσει δεκάδες διοικητικά και ρυθμιστικά εμπόδια, τα οποία αποθάρρυναν τους δυνητικούς επενδυτές σε προηγούμενες προσπάθειες αποκρατικοποιήσεων, κάνοντας μία γραπτή συμφωνία με κάθε υπουργείο που εμπλέκεται στη σχετική διαδικασία. "Στο επιχειρησιακό σχέδιο κάθε υπουργείου περιλαμβάνεται ένας κατάλογος μέτρων που πρέπει να ληφθούν και μπορεί να αναφερθεί άμεσα στον πρωθυπουργό", δήλωσε ο κ. Αθανασόπουλος.

Εντατικοποίηση του έργου του ΤΑΙΠΕΔ

Ο κ. Αθανασόπουλος προανήγγειλε την εντατικοποίηση των εργασιών του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου από το βήμα του Ελληνοκινεζικού Συνεδρίου Επιχειρηματικότητας, που διοργανώνει το ΙΟΒΕ και το Ινστιτούτο Κομφούκιος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

"Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έχετε πολλά να ακούσετε από το Ταμείο μας", είπε χαρακτηριστικά. Ήδη ανακοινώθηκε η διαδικασία για την πώληση του 29% των μετοχών του ΟΠΑΠ. Αμέσως μετά θα δοθούν προς εκμετάλλευση 28 κτίρια του Δημοσίου με τη μέθοδο του sale & lease back.

Στον τομέα των υποδομών θα ανακοινωθούν η έναρξη των διαγωνιστικών διαδικασιών για τα Ελληνικά Πετρέλαια, την Εταιρεία Ύδρευσης στην Θεσσαλονίκη, την εκμετάλλευση της Εγνατίας Οδού, την πώληση της ΛΑΡΚΟ, του Οργανισμού Ιπποδρομιών, των Ελληνικών Ταχυδρομείων, του Αστέρα Βουλιαγμένης καθώς και της αξιοποίησης περιφερειακών αεροδρομίων και μαρινών.

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη έξι διαγωνιστικές διαδικασίες για την αξιοποίηση (μετά από 10 ολόκληρα χρόνια) του Ελληνικού, την πώληση του δικαιώματος έκδοσης Κρατικών Λαχείων, την πώληση της ΔΕΠΑ και σημαντικού ποσοστού του ΔΕΣΦΑ, την εκμετάλλευση του κτιρίου του Διεθνούς Κέντρου Τύπου με τον περιβάλλοντα χώρο και την τουριστική αναβάθμιση περιοχών στην Κασιώπη της Κέρκυρας και την Αφάντου Ρόδου.

Ο κ.Αθανασόπουλος, απηύθυνε πρόσκληση σε επενδυτές από την Κίνα να επενδύσουν στην χώρα μας. "Η Κίνα τα τελευταία 30 χρόνια προσφέρει ένα λαμπρό παράδειγμα θεαματικής οικονομικής μεταμόρφωσης. Η Ελλάδα απευθύνεται στην Κίνα αναζητώντας επενδυτές με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, δέσμευση στις ιδέες τους, επενδυτές που πιστεύουν ότι η Ελλάδα μπορεί πραγματικά να προσφέρει σημαντικές υπεραποδόσεις σε συγκεκριμένους τομείς", τόνισε.

Το ΤΑΙΠΕΔ προσφέρει φιλική επιχειρηματική προσέγγιση και μερικά πραγματικά εξαιρετικά, υπό κανονικές συνθήκες, περιουσιακά στοιχεία. Οι επενδυτές εξυπηρετούνται με ξεκάθαρες, στοχευμένες ιδέες αξιοποίησης, με διαφανείς διαδικασίες που αποκλείουν παιχνίδια συμφερόντων και με ταχύτατη εκτέλεση. Οφείλουμε να αποδείξουμε ότι το πετυχημένο παράδειγμα της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας που ξεκίνησε η Cosco στον Πειραιά δεν θα είναι το μοναδικό, ανέφερε ο κ.Αθανασόπουλος

Δημοτικοί χώροι ανοίγουν για αστέγους, συσσίτια, Κοινωνικό Παντοπωλείο

Την παραχώρηση δημοτικών χώρων για την υλοποίηση και εύρυθμη λειτουργία δικτύου κοινωνικών δομών με στόχο την αντιμετώπιση της φτώχειας ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης.

«Στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία, στρέφουμε το βλέμμα στους αδύναμους συμπολίτες μας. Δημιουργούμε τις κατάλληλες δομές οι οποίες φιλοξενούνται ή θα φιλοξενηθούν σε χώρους του δήμου Θεσσαλονίκης, ώστε να στηρίξουμε τις κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν καθημερινά πρόβλημα επιβίωσης» ανέφερε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αποφασίστηκε σε πρώτη φάση η παραχώρηση χώρου για τη λειτουργία του Ανοιχτού Κέντρου Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων, του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της Παροχής Συσσιτίων.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» και εφαρμόζεται από το δήμο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικής πράξης του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας σε συνεργασία με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις «ΑΡΣΙΣ Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων» και «PRAKSIS».

Πηγή: ΑΠΕ

Καταργείται η ειδική σύνταξη των συνδικαλιστών

- Θα ισχύσει από 01/12/2012

- Ήταν θεσμοθετημένη από το 1937

- Δείτε ποιοί την δικαιούνταν

Ναι! Οι συνδικαλιστές έπαιρναν και ειδική σύνταξη. Εκτός από την κανονική. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, με νομοθετική ρύθμιση καταργείται η καταβολή ειδικής σύνταξης λόγω συνδικαλιστικής ιδιότητας από την 1η Νοεμβρίου 2012.

Πρόκειται για θεσμοθετημένο από το 1937 (με τον αναγκαστικό νόμο 971/1937) δικαίωμα σύνταξης που έχουν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι.

Aφορά τους πρόεδρους και γενικούς γραμματείς πρωτοβάθμιων, δευτεροβάθμιων συνδικαλιστών οργανώσεων καθώς και τα μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ με 12ετή θητεία οι οποίοι είχαν αποκτήσει μία από τις παραπάνω ιδιότητες μέχρι και το 1999.

Η σύνταξη αυτή, που χορηγείται από το επικουρικό ταμείο του ΙΚΑ χρηματοδοτείται με ποσοστό επί των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλονται στο ΙΚΑ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η παραπάνω απόφαση, εντάσσεται στις προσπάθειες εξορθολογισμού του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και θα επιφέρει εξοικονόμηση πόρων, ενώ «συνιστά μια απόφαση δικαιοσύνης και ισότητας που συνεισφέρει στην ενδυνάμωση του κύρους και της αξιοπιστίας του συνδικαλιστικού κινήματος».

ΤτΕ: 75,6 δισ. ευρώ έχει δανειστεί η χώρα το 2012

Στα 75,6 δισ. ευρώ ανήλθαν στο τέλος Ιουλίου τα κεφάλαια που έχει δανειστεί η χώρα μας από τον Μηχανισμό Στήριξης από την αρχή του 2012.Από το πόσο αυτό, τα περίπου 31 δισ. ευρώ διατέθηκαν από τους δανειστές μας για τη χρηματοδότηση του προγράμματος ανταλλαγής των ομολόγων (psi). Έτσι αθροιστικά οι δόσεις που έχει χορηγήσει η τρόικα στη χώρα από το 2010 και εντεύθεν, φθάνουν τα 144,5 δισ. ευρώ. Τούτο προκύπτει από τα στοιχεία του Ισοζυγίου Εξωτερικών Συναλλαγών που δημοσιοποίησε σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος.

Σε αυτό καταγράφεται ακόμη μείωση κατά 53,3% του ελλείμματος στο Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών, στα 6,5 δισ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή αντανακλά πρωτίστως τη σημαντική μείωση του εμπορικού ελλείμματος, εκτός καυσίμων, κατά 3,9 δισ. ευρώ, τη μείωση του ελλείμματος του ισοζυγίου εισοδημάτων κατά 2,8 δισ. ευρώ, καθώς και την αύξηση των πλεονασμάτων του ισοζυγίου υπηρεσιών (κατά 486 εκατ. ευρώ) και τρεχουσών μεταβιβάσεων (κατά 88 εκατ. ευρώ).

Ειδικότερα, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου περιορίστηκε κατά 4,0 δισ. ευρώ, λόγω της μείωσης του εμπορικού ελλείμματος εκτός καυσίμων και πλοίων κατά 2,4 δισ. ευρώ (ή 30,4%) και του περιορισμού των καθαρών πληρωμών για αγορές πλοίων κατά 1,5 δισ. ευρώ, ενώ οι καθαρές πληρωμές για εισαγωγές καυσίμων μειώθηκαν ελαφρά (κατά 71 εκατ. ευρώ ή 1,1%). Στα θετικά καταγράφεται η αύξηση των εξαγωγών κατά 5,9%, ενώ οι πληρωμές για αντίστοιχες εισαγωγές μειώθηκαν με πολύ ταχύτερο (υπερδιπλάσιο) ρυθμό (12,8%).

Αρνητική ήταν η συμβολή του τουρισμού εφέτος, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του ισοζυγίου υπηρεσιών το ταξιδιωτικό συνάλλαγμα στο επτάμηνο μειώθηκε κατά 7% σε σχέση με πέρυσι, αντικατοπτρίζοντας και τη μείωση των αφίξεων μη κατοίκων με μέσο ετήσιο ρυθμό 7,2%. Ταυτόχρονα όμως, οι ταξιδιωτικές δαπάνες στο εξωτερικό από κατοίκους Ελλάδος περιορίστηκαν κατά 15,6%.

Το έλλειμμα του ισοζυγίου των εισοδημάτων μειώθηκε κατά 2,8 δισ. ευρώ σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, κυρίως λόγω της δραστικής μείωσης των καθαρών πληρωμών για τόκους. Τέλος, το ισοζύγιο των τρεχουσών μεταβιβάσεων παρουσίασε πλεόνασμα 1,1 δισ. ευρώ, μεγαλύτερο κατά 88 εκατ. ευρώ από ό,τι την αντίστοιχη περίοδο του 2011.

Το συνολικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και κεφαλαιακών μεταβιβάσεων (το οποίο αντιστοιχεί στις ανάγκες της οικονομίας για χρηματοδότηση από το εξωτερικό) εμφάνισε τον Ιούλιο του 2012, για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2011, πλεόνασμα, το οποίο διαμορφώθηκε σε 793 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 625 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2011.

Στο Ισοζύγιο Χρηματοοικονομικών Συναλλαγών οι άμεσες επενδύσεις εμφάνισαν καθαρή εισροή ύψους 2,6 δισ. ευρώ (έναντι καθαρής εκροής 1,3 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2011). Στην κατηγορία των επενδύσεων χαρτοφυλακίου σημειώθηκε καθαρή εκροή ύψους 72,5 δισ. ευρώ (έναντι καθαρής εκροής 9,4 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2011).

Αναλυτικότερα, καταγράφηκε εκροή κεφαλαίων αφενός λόγω της αύξησης των τοποθετήσεων κατοίκων σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια έκδοσης μη κατοίκων (περιλαμβανομένων ομολόγων του EFSF) κατά 39,8 δισ. ευρώ και αφετέρου λόγω της μείωσης των τοποθετήσεων μη κατοίκων σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια που έχουν εκδοθεί από κατοίκους Ελλάδος κατά 31,6 δισ. ευρώ.

Εξετάζουν αύξηση αφορολόγητου για μισθωτούς - συνταξιούχους

Την αύξηση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους και τέσσερα φορολογικά κλιμάκια, την κατάργηση των φοροαπαλλαγών και κίνητρα για να ζητούν αποδείξεις από συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελμάτων σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας "Η Καθημερινή", το αφορολόγητο όριο για μισθωτούς και συνταξιούχους θα ανέλθει στα 7.000 ευρώ από 5.000 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ η διάρθρωση των κλιμακίων αναμένεται να οδηγήσει σε ελάφρυνση των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων.

Σήμερα τα φορολογικά κλιμάκια είναι οκτώ και εξετάζεται να μειωθούν στα τέσσερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα σενάρια που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει τα εξής:

1. Νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος:

* 7.000 ευρώ αφορολόγητο όριο

* 7.001 έως 25.000 συντελεστής 15%

* 25.001 έως 50.000 συντελεστής 30%

* άνω των 50.000 ευρώ συντελεστής 50%

Με βάση τα παραπάνω, ένας φορολογούμενος με εισόδημα 16.000 ευρώ θα καταβάλλει στην εφορία το ποσό των 1.350 ευρώ.

Με την ισχύουσα κλίμακα ο φόρος ανέρχεται στα 1.420 ευρώ. Άλλος φορολογούμενος με εισόδημα 40.000 ευρώ σήμερα πληρώνει φόρο ύψους 8.820 ευρώ, ενώ με την παραπάνω κλίμακα θα πληρώσει 7.200 ευρώ.

Ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στις αρχές Οκτωβρίου.

2. Φοροαπαλλαγές. Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η κατάργηση - μείωση φοροαπαλλαγών. Εφόσον υιοθετηθούν οι προτάσεις του ΔΝΤ το όφελος για τον προϋπολογισμό θα φτάσει στα 700 εκατ. ευρώ.

* Κατάργηση ή μείωση απαλλαγών που σχετίζονται με την υγεία.

* Κατάργηση ή μείωση αφορολόγητων ορίων που ισχύουν για τις οικογένειες με παιδιά. Το κόστος ανέρχεται στα 438 εκατ. ευρώ και το απολαμβάνουν 1,4 εκατ. φορολογούμενοι.

* Κατάργηση ή έκπτωση τόκων από την χορήγηση στεγαστικού δανείου.

* Για τις φοροαπαλλαγές που χορηγούνται σε ανάπηρους με ποσοστό αναπηρίας άνω των 67%, στα θύματα πολέμου, στους τυφλούς και στους νεφροπαθείς, προτείνεται η κατάργησή τους και η θέσπιση άλλου είδους εκπτώσεων μικρότερου δημοσιονομικού κόστους.

* Κατάργηση των εκπτώσεων για δωρεές σε πολιτιστικά ιδρύματα.

3. Κίνητρα για αποδείξεις. Σχεδιάζεται η έκπτωση έως και 100% από το φορολογητέο εισόδημα των δαπανών που κάνουν οι φορολογούμενοι με ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες που δηλώνουν μικρότερα εισοδήματα, τα οποία είναι κάτω από το εκάστοτε αφορολόγητο όριο.

"Οι κινέζοι τουρίστες θα φέρουν και κινέζους επενδυτές"

Η αύξηση του εισερχόμενου τουριστικού ρέυματος από την Κίνα στην Ελλάδα, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για να υπάρξει και εισροή επενδύσεων στη χώρα μας, υποστήριξε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης, από το βήμα του ελληνοκινεζικού συνεδρίου.Ο κ. Ανδρεάδης τόνισε ότι οι Κινέζοι τουρίστες θα πρέπει να φτάσουν τους 500.000 (από τους 100.000 που σήμερα επισκέπτονται την Ελλάδα, κυρίως μέσω από άλλες χώρες Σεγκεν και όχι απευθείας). προκειμένου η Ελλάδα να καταστεί πόλος έλξης για τους Κινέζους επενδυτές.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, θεωρεί ότι ο στόχος αυτός είναι εφικτός, αρκεί να υπάρχει εξειδικευμένο σχέδιο μάρκετινγκ, αλλά και να τρέξει το προγράμμα ιδιωτικοποιήσεων. Μάλιστα, ανάφερε ως παράδειγμα τη Ρωσία που κατάφερε, μέσα σε μια δεκαετία, να προσελκύει ένα εκατομμύριο τουρίστες.

Τέλος, αναφερόμενος στην εξέλιξη της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα επεσήμανε ότι η Ελλάδα θα επιτύχει τον στόχο των 16 εκατομμύρια τουριστών, δημιουργώντας, όπως είπε, τη βάση για πολύ καλά αποτελέσματα το 2012.

Λουκέτο σε 55 στρατόπεδα βάζει ο Παναγιωτόπουλος

Την «απενεργοποίηση», δηλαδή το κλείσιμο και την συγχώνευση 55 έως 57 στρατοπέδων σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια έχει αποφασίσει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Την λύση αυτή στηρίζει και η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων προκειμένου να εξοικονομηθούν περίπου 80 εκατ.ευρώ σε ετήσια βάση από τα λειτουργικά έξοδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Παραλλήλως, έχει ληφθεί απόφαση να μειωθούν σε 9 τα 21(!) κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων που λειτουργούν σήμερα σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει ενημερώσει το υπουργείο Οικονομικών και για την απόφαση να μειωθεί κατά 15% ο αριθμός των ανωτάτων αξιωματικών. Παραλλήλως θα περιοριστεί κατά 30% ο αριθμός των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές, απόφαση η οποία θα έχει επίδραση στον αριθμό των αξιωματικών και υπαξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων σε μια περίοδο 30-35 ετών.

Μαζί με την πρόταση για μείωση των δαπανών του υπουργείου Άμυνας που κατευθύνονται για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών το Πεντάγωνο εισηγήθηκε στο οικονομικό επιτελείο περικοπές σε εξοπλιστικά προγράμματα με σκοπό να εξοικονομηθούν 437 εκατ.ευρώ. Τα 333 εκατ.ευρώ σχεδιάζεται να μειωθούν από κούρεμα και επαναδιαπραγμάτευση συμβάσεων που έχουν υπογραφεί και εκτελούνται, ενώ ακόμη 104 εκατ.ευρώ προβλέπεται να εξοικονομηθούν από την ακύρωση προγραμμάτων για την αγορά όπλων που δεν έχουν ακόμη αρχίσει να παραλαμβάνονται από τις ένοπλες δυνάμεις.

Το «συμμάζεμα» αυτό, από το οποίο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπολογίζει ότι θα μειωθούν οι δαπάνες του κατα 517 εκατ.ευρώ συνολικά αναμένεται να προχωρήσει ακόμη κι αν η τρόικα δεν αποδεχθεί ότι οι μειώσεις αυτές είναι ισοδύναμες με το αποτέλεσμα που θα προέλθει από την μείωση του βασικού μισθού των στρατιωτικών κατά 7% και επιμείνει σε νέο κούρεμα των αποδοχών των ενστόλων.

Χρειάζεται η μείωση των μονάδων του στρατού;

Η ανασυγκρότηση, αφορά κυρίως τον στρατό ξηράς, όπου εδώ και μια δεκαετία παρατηρείται ένα συνεχές ράβε-ξήλωνε.

Η προσπάθεια αλλαγής της δομής δυνάμεων είχε ξεκινήσει πριν από δέκα χρόνια, ακόμη όμως δεν έχει ολοκληρωθεί, άλλοτε λόγω της αλλαγής των κυβερνήσεων, και σε άλλες περιπτώσεις επειδή άλλαζε η άποψη των στρατιωτικών, ή λόγω του υποτιθέμενου πολιτικού κόστους και της αντίδρασης των τοπικών κοινωνιών.

Το παράδειγμα της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα είναι απολύτως ενδεικτικό. Τον Ιούλιο του 2003, το Γενικό Επιτελείο Στρατού είχε προτείνει την κατάργηση της Στρατιάς, άποψη που είχε υιοθετηθεί από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας το Νοέμβριο του ίδιου έτους.

Η απόφαση για οριστική κατάργηση της στρατιάς επιβεβαιώθηκε το Νοέμβριο του 2004. Το εντυπωσιακό είναι ότι στην προτεινόμενη αναθεώρηση της δομής δυνάμεων η κατάργηση της 1ης Στρατιάς είχε θεωρηθεί δεδομένη. Την πρόταση να μειωθούν οι μείζονες σχηματισμοί του στρατού ξηράς είχαν υπογράψει και στρατιωτικοί που στη συνέχεια τοποθετήθηκαν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας.

Οι ανώτατοι στρατιωτικοί, κυρίως αφού αποστρατευθούν, αναγνωρίζουν ότι ο στρατός πρέπει να εξορθολογιστεί. Πολλές φορές όμως, όσο είναι ακόμη εν ενεργεία επιχειρηματολογούν ότι ο στρατός δεν είναι εταιρεία υπό εκκαθάριση για να σταματήσουν την ανασυγκρότηση που θα σηματοδοτήσει και την μείωση του αριθμού των ανωτάτων αξιωματικών, άρα -κατά μία άποψη- θα αναγκάσει πολλούς ενστόλους να χάσουν προνόμια που θεωρούσαν δεδομένα.

Οι αλλαγές, εφ' όσον γίνουν με σχέδιο και συντεταγμένα, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένα στρατό του οποίου οι μονάδες θα ήταν συγκεντρωμένες σε λιγότερες περιοχές και με βάση την πραγματική απειλή, ένα στρατό ο οποίος θα μπορούσε να αναπτυχθεί με μεγαλύτερη ταχύτητα και θα ήταν λιγότερο δαπανηρός.

Η αναδιοργάνωση θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την συγκέντρωση μεγαλύτερων δυνάμεων σε κρίσιμες περιοχές και να επιφέρει πολλαπλά οφέλη: οικονομικά, λόγω της μείωσης των εξόδων από την αναστολή χρήσης εγκαταστάσεων, επιχειρησιακά λόγω της εστίασης των δυνάμεων σε πραγματικά ευαίσθητες ζώνες αλλά και στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού αφού με την αύξηση της στελέχωσης των μονάδων οι στρατιωτικοί θα αρχίσουν να απολαμβάνουν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Κυρίως όμως, θα διευκολυνθεί η διοίκηση και θα βελτιωθεί ο χρόνος αντίδρασης από την στιγμή που ο μηχανισμός λαμβάνει την κρίσιμη πληροφορία.

Διότι στο στρατό και μόνο διατηρείται μια βαριά οργάνωση όπου το τάγμα πρέπει να ενημερώσει ιεραρχικά το σύνταγμα ή την ταξιαρχία, στη συνέχεια η πληροφορία να μεταδοθεί στην μεραρχία, να προχωρήσει στο σώμα στρατού, να μεταφερθεί στο ΓΕΣ και τελικώς να καταλήξει στο ΓΕΕΘΑ για να αποφασιστεί ο τρόπος αντίδρασης…

"Μάθε παιδί μου γράμματα" κι ανέβα στην καρότσα

Κι όμως... Δεν σας γελούν τα μάτια σας! Στη φωτογραφία βλέπετε μαθητές από το Σούλι, που μεταφέρονται σε καρότσα, καθώς η «ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας Α.Ε.», λόγω οφειλών από μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου ύψους 436.000 ευρώ, σταμάτησε την εκτέλεση των μισθωμένων μαθητικών δρομολογίων για τη νέα σχολική χρονιά.

Οι λίγοι κτηνοτρόφοι που έχουν απομείνει στην περιοχή του ιστορικού Σουλίου προσπαθούν, όσο μπορούν, να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια. Κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Αν και διεκδικούν για τα παιδιά τους μια καλύτερη ζωή και να τα μορφώσουν, αναγκάζονται να τα στέλνουν σχολείο...
στην Παραμυθιά, 40 και πλέον χιλιόμετρα μακριά.

Το κράτος όμως δεν εξασφαλίζει στους μαθητές μέσο για να διακινούνται. Κι έτσι μεταφέρονται στην καρότσα αγροτικού. Η Ελλάδα του μνημονίου δεν έχει να διαθέσει χρήματα για να μάθουν αξιοπρεπώς γράμματα τα παιδιά! Ξεφτίλα!

Διαβάστε την ανακοίνωση της «ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας Α.Ε.»:

"Σας ανακοινώνουμε ότι, ύστερα από πολλούς μήνες προσπαθειών στο να εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα χρέους από την περιφέρεια Ηπείρου στο μαθητικό πρόγραμμα και λόγω απόφασης των υπουργείων για μείωση του κόστους μεταφοράς μαθητών, σε ποσοστό τουλάχιστον 17% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό, σταματάμε την εκτέλεση των μισθωμένων μαθητικών δρομολογίων λόγω της δυσχερής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουμε επέλθει, από την οφειλή, ποσού που ανέρχεται από 01/10/2011 μέχρι 30/06/2012 περίπου σε 436,000,00 ευρώ.

Παρακαλώ όπως ενημερώσετε τις Δ/νσεις των σχολείων, ότι από την ΤΡΙΤΗ 11/09/2012 οι μαθητές θα μπορούν να χρησιμοποιούν για τη μεταφορά τους, από και προς το σχολείο τους, μόνο τα ήδη υπάρχοντα δρομολόγια τακτικών αστικών και υπεραστικών επιβατικών γραμμών, με την υποχρέωση να καταβάλουν αντίτιμο εισιτηρίου με έκπτωση 50% και με την επίδειξη της μαθητικής τους ταυτότητας. ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας"

Από left.gr

Παρέμβαση Εισαγγελέα για το χαράτσι της ΔΕΗ

Διερεύνηση από την Εισαγγελική Αρχή της βασιμότητας της καταγγελίας καταναλωτή για τέλεση από τους υπευθύνους της ΔΕΗ του εγκλήματος της υπεξαίρεσης, κατά τη διαδικασία απόδοσης του ΕΕΤΗΔΕ στο δημόσιο. Η Εισαγγελία διέταξε διενέργεια προανακριτικών πράξεων από την Αστυνομία, με εξέταση στοιχείων, μαρτύρων, εμπλεκομένων κλπ (N. 4055/2012) .

Η καταγγελία με ημερομηνία 28 Ιανουαρίου 2012 προς τον Εισαγγελέα, που την 31/01/2012 είχα δημοσιεύσει εδώ, ήταν η εξής:

Καταναλωτής ο οποίος δήλωσε προς τη ΔΕΗ άρνηση καταβολής του ΕΕΤΗΔΕ, πληρώνοντας μέσω ΑΤΜ την κατανάλωση ΜΟΝΟ του ρεύματος, παρατήρησε στους λογαριασμούς του ότι αντί η ΔΕΗ να πιστώσει το ποσό στην κατανάλωση ρεύματος, το ΣΥΜΨΗΦΙΣΕ με το ΕΕΤΗΔΕ!!! Το ίδιο έκανε και με το ποσό που η ΕΡΤ επέστρεψε στον καταναλωτή! Να σημειωθεί ότι...
ο λογαριασμός του καταναλωτή ήταν (κατά το μέρος των χρεώσεων υπέρ ΕΡΤ) πιστωτικός, προφανώς λόγω των απεργιών της περιόδου εκείνης των εργαζομένων στην ΕΡΤ.

Ο συμψηφισμός όμως αυτός είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ για τον εξής λόγο:

Συμψηφισμός μπορεί να γίνει ΝΟΜΙΜΑ μόνο ΓΙΑ ΑΜΟΙΒΑΙΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ (νομικά λέγεται αναγκαστικός συμψηφισμός και δεν εξαρτάται από την βούλησή σου). Δηλαδή η ΔΕΗ, μπορεί νόμιμα να προτείνει έναντι του καταναλωτή συμψηφισμό, μόνο για απαιτήσεις που είναι ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ.

Δεν μπορεί να προτείνει συμψηφισμό για ΞΕΝΕΣ απαιτήσεις. Το ΕΕΤΗΔΕ όμως ΔΕΝ είναι απαίτηση της ΔΕΗ αλλά του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. Συνεπώς ΔΕΝ μπορεί η ΔΕΗ να συμψηφίσει χρήματα από την κατανάλωση ρεύματος με ΞΕΝΗ ως προς αυτήν απαίτηση (ΕΕΤΗΔΕ). Αυτό θα μπορούσε να το κάνει μόνο κατόπιν ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ με τον καταναλωτή (αυτό νομικά λέγεται εκούσιος συμψηφισμός).

Το ίδιο ισχύει και με τα χρήματα που πιστώνει στον καταναλωτή η ΕΡΤ, για τον επιπρόσθετο λόγο, ότι τα χρήματα αυτά ΔΕΝ είναι της ΔΕΗ αλλά του καταναλωτή. Με ποιο αλήθεια δικαίωμα η ΔΕΗ παίρνει τα χρήματα που η ΕΡΤ επέστρεψε στον καταναλωτή και τα δίνει για το ΕΕΤΗΔΕ (που δεν είναι καν δική της απαίτηση), χωρίς την έγκριση του καταναλωτή???

Για να γίνει απολύτως κατανοητό ότι η ΔΕΗ δεν έχει το νόμιμο δικαίωμα να συμψηφίσει χρήματα από την κατανάλωση ρεύματος με ΞΕΝΗ ως προς αυτήν απαίτηση (ΕΕΤΗΔΕ), θα φέρω ένα παράδειγμα:
Είναι σα να πάω στη Eurobank η οποία είναι από το νόμο εξουσιοδοτημένη να συνεισπράττει τα τέλη κυκλοφορίας και να καταβάλω στο ταμείο 1.000 ευρώ για την πληρωμή της δόσης του δανείου μου και αντί η Eurobank να τα "ρίξει" στο δάνειο, να "ρίξει" 250 ευρώ στα τέλη κυκλοφορίας και 750 στο δάνειο. Και στον επόμενο λογαριασμό να μου στείλει ειδοποίηση ότι ο λογαριασμός του δανείου παρουσιάζει ανεξόφλητο από τον προηγούμενο μήνα υπόλοιπο 250 ευρώ, ΛΌΓΩ ΜΕΡΙΚΗΣ ΕΞΌΦΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΌΣΗΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΊΟΥ...

Η συνέχεια έχει ως εξής:
Σύμφωνα με το νόμο και την πάγια στάση της νομολογίας, όποιος προχωράει σε αναγκαστικό συμψηφισμό ο οποίος ΔΕΝ είναι νόμιμος, διαπράττει το έγκλημα της ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗΣΟ καταναλωτής έστειλε εξώδικο κατά ΔΕΗ και ΕΡΤ, με κοινοποίηση προς τον Εισαγγελέα.

Στο σημείο αυτό, είχα τον Ιανουάριο του 2012 επισημάνει, ότι το κατασκεύασμα του ΕΕΤΗΔΕ κατέρρευσε στην πράξη, αφού υπάρχουν κατά την άποψή μου ενδείξεις, ότι η διοίκηση της ΔΕΗ ευθύνεται για υπεξαίρεση (στην περίπτωση του πελάτη μου), και για κακουργηματική υπεξαίρεση αν αυτό που έκανε στον πελάτη μου το κάνει σε μεγάλη έκταση, δηλαδή σε πολλούς καταναλωτές…

Ακολούθησε στις 04/04/2012 δήλωση στον ΑΝΤ1 του Χάρη Θεοχάρη (γενικού μάλλον γραμματέα του υπ. οικονομικών) ο οποίος ανακοίνωσε την αποσύνδεση του ΕΕΤΗΔΕ από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Αναδρομική εισφορά στις συντάξεις. Ή καταλύουν το Σύνταγμα ή κοροϊδεύουν τους «κουτόφραγκους»!!!

Σύμφωνα με τελευταίες φρέσκιες πληροφορίες, η τρικολόρε συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη, αποφάσισε λέει να επιβάλει εισφορά σε όσους βγήκαν στη σύνταξη από το 1995 και μετά και έχουν πάρει εφάπαξ. Θα επιβαρύνεται λέει η σύνταξη με αναδρομική εισφορά 1%-3% τον μήνα. Αλήθεια τα νομικά που τα έμαθαν οι ηγέτες μας;

Σύμφωνα τώρα με το άρθρο 78 παρ. 2 του Συντάγματος.... «Φόρος ή άλλο οποιοδήποτε οικονομικό βάρος δεν μπορεί να επιβληθεί με νόμο αναδρομικής ισχύος που εκτείνεται πέρα από το οικονομικό έτος το προηγούμενο εκείνου κατά το οποίο επιβλήθηκε».

Μετά από αυτό εσείς τι λέτε;
Καταλύουν το Σύνταγμα ή κοροϊδεύουν τους "κουτόφραγκους" της τρόϊκας για...
να πάρουν τα 31,5 δις για τις τράπεζες και τους προμηθευτές του δημοσίου;

Το ερώτημα όμως είναι ρητορικό. Στην πράξη όχι μόνο το Σύνταγμα έχει de facto καταλυθεί, αλλά και το ίδιο το κράτος έχει καταργηθεί και έχει υπαχθεί στην κυριαρχία της Γερμανίας.

Εννοείται πως εφαρμόζοντας το άρθρο 120 του Συντάγματος, μπορούμε να βγούμε στους δρόμους και να τους εμποδίσουμε. Αν ποτέ αφυπνιστούμε!!!

Αλλά εμείς είπαμε.
Καναπέ, φραπέ και ένα κοντρόλ στα χέρια για τούρκικα σίριαλ, ειδήσεις και talk show του καθεστώτος..
Σε λίγο θα κτυπήσουν την πόρτα όλων μας.
Κανείς μας δεν θα την γλιτώσει αδέρφια. Οι άνθρωποι ξεπέρασαν κάθε νομικό ή ηθικό φραγμό, αρκεί να διασωθεί το διεφθαρμένο πολιτικό τους σύστημα.


ΠΟΙΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ «ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ»
Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις από την ειδική εισφορά για τα... υψηλά εφάπαξ
Να… επιστρέψουν µέρος των χρηµάτων που πήραν είναι οι συνταξιούχοι των 22 ταµείων πρόνοιας, που µε βάση τις αναλογιστικές µελέτες χορηγούσαν υψηλότερο εφάπαξ σε σχέση µε τις εισφορές. Στο πακέτο µέτρων περιλαµβάνεται η καθιέρωση ειδικής εισφοράς -που θα αρχίζει από το 1%- στις συντάξεις όσων άνοιξαν τα προηγούµενα χρόνια την πόρτα εξόδου και πήραν αυξηµένο εφάπαξ.
Η παρακράτηση θα γίνεται από το πρώτο ευρώ της σύνταξης, ενώ αξίζει να σηµειωθεί πως στη ρύθµιση δεν αναφέρεται για πόσο χρόνο θα ισχύει το µέτρο (δηλαδή δεν έχει ηµεροµηνία λήξης).

Σύμφωνα με την Ημερησία, με βάση την αρχική πρόταση η παρακράτηση θα ήταν 1%, ωστόσο σύµφωνα µε πληροφορίες τελικά θα υιοθετηθεί ένα ακόµα πιο σκληρό σενάριο για κλιµακούµενη εισφορά από 1% έως 3% (µε στόχο να εξοικονοµηθούν περισσότερα χρήµατα).

Το τελικό σχέδιο για τα 22 ταµεία που χορηγούσαν υψηλότερο βοήθηµα σε σχέση µε τα χρήµατα που εισέπρατταν θα προβλέπει:

Εισφορά 1% στη σύνταξη σε περίπτωση που η διαφορά (µεταξύ του εφάπαξ και των εισφορών που έχουν δοθεί) είναι µέχρι 15%, εισφορά 2% όταν η απόκλιση είναι 15% µε 25%, εισφορά 2,5% όταν η απόκλιση είναι 25% µε 35% και εισφορά 3% αν η διαφορά ξεπερνά το 35%.

Με βάση αυτή την πρόταση, το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν όσοι βγήκαν στη σύνταξη µετά την 1η Ιανουαρίου 1995 και πήραν αυξηµένο βοήθηµα. Και σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει καµία πρόβλεψη για τον χρόνο καταβολής της εισφοράς.

Ουσιαστικά όσοι συνταξιούχοι εισέπραξαν τα προηγούµενα χρόνια υψηλό εφάπαξ τώρα θα κληθούν -µέσω αυτής της εισφοράς- να… καλύψουν σε έναν βαθµό αυτήν τη διαφορά.

Για παράδειγµα, συνταξιούχος της ΔΕΗ που παίρνει 1.000 ευρώ κύρια σύνταξη θα έχει εισφορά για το εφάπαξ 10 ευρώ τον µήνα. Η εισφορά αυτή θα είναι ανεξάρτητη από τις άλλες περικοπές που επιβάλλονται στις συντάξεις και τα χρήµατα θα πηγαίνουν στα ταµεία πρόνοιας. Στόχος είναι µε τον τρόπο αυτό να καλυφθούν σε έναν βαθµό τα ελλείµµατα που υπάρχουν στους ασφαλιστικούς φορείς.

Στη διάταξη που είναι έτοιµη χαρακτηριστικά προβλέπεται πως «µε κοινή απόφαση των υπουργών Οικονοµίας και Εργασίας καθορίζονται ο φορέας-τοµέας πρόνοιας στον οποίο αποδίδεται η παρακράτηση, ο χρόνος, η διαδικασία µεταφοράς των ποσών στους τοµείς, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτοµέρεια για την υλοποίηση της διάταξης αυτής».

Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται πως «επειδή οι συνταξιούχοι φορέων κύριας ασφάλισης που αποχώρησαν από την υπηρεσία τους και στους οποίους έχει χορηγηθεί ήδη από τους φορείς-τοµείς τους το ποσό του εφάπαξ ιδιαίτερα αυξηµένο χωρίς να υπάρχει ανταποδοτικότητα εισφορών-παροχών µε επιβάρυνση του τοµέα, κρίνεται αναγκαία για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης η θέσπιση ειδικής µηνιαίας εισφοράς στο συνολικό ποσό της σύνταξης όπως αυτό διαµορφώνεται µετά την παρακράτηση των ειδικών εισφορών και των µειώσεων που επήλθαν στη σύνταξή τους». Μάλιστα αναφέρεται χαρακτηριστικά το εξής παράδειγµα για το ταµείο πρόνοιας Δηµοσίου: υπάλληλος δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης µε 31 έτη υπηρεσίας έλαβε ποσό εφάπαξ 42.000 ευρώ.

Ωστόσο κανονικά έπρεπε να λάβει 25.000 ευρώ. Δηλαδή εισέπραξε επιπλέον ποσό 17.000 ευρώ. Οπως ήδη αναφέρθηκε, τη νέα αυτή εισφορά θα πληρώσουν οι συνταξιούχοι που πήραν εφάπαξ από 22 ταµεία πρόνοιας. Μεταξύ άλλων επηρεάζονται οι συνταξιούχοι που πήραν εφάπαξ από τα ταµεία πρόνοιας του Δηµοσίου, της ΔΕΗ, των εµπορικών καταστηµάτων, των ξενοδοχοϋπαλλήλων, των φαρµακευτικών εργασιών, των εργοληπτών δηµοσίων έργων, των δικηγόρων Αθηνών κ.ά.

Ο συντελεστής παρακράτησης εξαρτάται από την «ψαλίδα» μεταξύ του εφάπαξ και των εισφορών που έχει καταβάλει ο συνταξιούχος.

Η ειδική εισφορά θα είναι:

1% της σύνταξης σε περίπτωση που η διαφορά μεταξύ του εφάπαξ και των εισφορών είναι μέχρι 15%.

2% της σύνταξης σε περίπτωση που η διαφορά είναι από 15% έως 25%.

2,5% της σύνταξης σε περίπτωση που η διαφορά είναι από 25% έως 35%.

3% της σύνταξης σε περίπτωση που η διαφορά ξεπερνά το 35%.

Διαμαρτύρονται οι καταπατητές του νομισματοκοπείου - Έκλεισαν την λεωφόρο Μεσογείων!

Είσαι αθίγγανος?
Πας και στήνεις παράγκες και καταπατάς περιοχές όπου γουστάρεις,μαζί με καμιά 100ρια άλλους..κάνεις την περιοχή γκέτο...και άμα σου πουν να φύγεις γιατί είναι χώρος του δημοσίου,ή ανήκει σε άλλον...φταίει η "κακούργα η κενωνία"...και κλείνεις μέχρι και την Μεσογείων...επειδή έτσι σου κάπνισε.

Στο μετρό του Χαλανδρίου βρίσκονται περίπου 70 Ρομά, που διαμαρτύρονται για την απόφαση του δήμου να κατεδαφιστεί αύριο ο καταυλισμός τους στην περιοχή.

Η Λεωφόρος Μεσογείων, στο ρεύμα προς Αθήνα, έμεινε κλειστή για αρκετή ώρα,
με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν κυκλοφοριακά προβλήματα.

eglimatikotita.gr

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)