Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Σκάνδαλο μεγατόνων έφερε στη Βουλή ο Μηταράκης

Υπόθεση με οσμή σκανδάλου, που επιφέρει ζημιά στα δημόσια ταμεία, ανακάλυψε στον Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Σκάνδαλο μεγατόνων έφερε στη Βουλή ο Μηταράκης
Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι τα εν λόγω στοιχεία τα έχει διαβιβάσει προς φορολογική έρευνα στο υπουργείο Οικονομικών.
Ειδικότερα, ο κ. Μηταράκης, κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής, στην οποία συζητείται το νομοσχέδιο για τον «ενιαίο φορέα εξωστρέφειας», ανέφερε ότι οι 150 υπάλληλοι του ΟΠΕ λαμβάνουν έξτρα εφάπαξ, που φθάνει έως και 200.000 ευρώ, μέσω ασφαλιστικού συμβολαίου, το οποίο όμως δεν έχει τα κεφάλαια και άρα αυτά πρέπει να αντληθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Πρόσθεσε, δε, ότι το κράτος μπορεί να ζητήσει την επιστροφή των καταβληθέντων κεφαλαίων ενώ επισήμανε: «Αυτό που έχω ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών, είναι να δει αν έχει φορολογηθεί σε κάθε έναν που έλαβε αυτό το ποσό, τα τελευταία δέκα χρόνια, ως φόρο εισοδήματος, στο 45% αυτή η μισθολογική παροχή. Θα ζητήσω από το υπουργείο Οικονομικών, με νέο έγγραφο σήμερα, ονομαστικά να ελεγχθούν οι φορολογικές δηλώσεις των εργαζομένων, που αποχωρήσανε τα τελευταία δέκα χρόνια, αν καταβάλλανε το 45% φορολόγηση την ημέρα που εισπράξανε, αυτά τα 200 χιλιάρικα».
Στη συνέχεια, δε, κατέθεσε τα έγγραφα, λέγοντας «μια επιστολή της Εθνικής Ασφαλιστικής με ημερομηνία 12 Σεπτεμβρίου 2013, που λέει ότι δεν υπάρχουν κονδύλια σε αυτό το ασφαλιστικό πρόγραμμα, αλλά αυτή τη στιγμή οποιαδήποτε παροχή δίνεται προς τους εργαζόμενους τα πληρώνει 100% ο ΟΠΕ. Υποβάλλω, επίσης, με ημερομηνία 20 Ιουνίου 2013, σχετική έκθεση ελέγχου του Υπουργείου των Οικονομικών. Καταθέτω το πιο πρόσφατο συμπληρωματικό ασφαλιστήριο, με ημερομηνία 1η Φεβρουαρίου 2012 και καταθέτω και αντίγραφο ιδιωτικού συμφωνητικού, με ημερομηνία 30 Δεκεμβρίου 2011, το οποίο διακόπτει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο και βάσει αυτού του ιδιωτικού συμφωνητικού, το Ελληνικό Δημόσιο, μέσω του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγικού Εμπορίου, αναλαμβάνει ονομαστικά την ευθύνη να πληρώσει εφάπαξ, το οποίο φτάνει μέχρι τις 176.908 ευρώ, σε εργαζόμενους που υπηρέτησαν ή υπηρετούν στον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγικού Εμπορίου. Το σημαντικό που τονίζω και αυτό αποδεικνύεται από τα έγγραφα που καταθέτω, είναι ότι οποιαδήποτε καταβολή γίνεται από σήμερα και στο μέλλον, καλύπτεται εξολοκλήρου από το Ελληνικό Δημόσιο».
Πιο αναλυτικά, το ασφάλιστρο που κατέθεσε ο υπουργός στην επιτροπή και παρουσιάζει το protothema.gr συντάχθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 1989!
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ιδιωτικό συμφωνητικό που υπογράφηκε στις 30.12.2011 μεταξύ του ΟΠΕ και των εργαζομένων του και καθορίζει ορισμένες σημαντικές λεπτομέρειες. Συγκεκριμένα, την ώρα  που η χώρα «έπαιζε» την οικονομική της επιβίωση... κορώνα-γράμματα και οι περισσότεροι εργαζόμενοι υφίσταντο τις δραματικές επιπτώσεις της κρίσης, ο ΟΠΕ και οι εργαζόμενοί του αποφάσισαν να διακόψουν μεν το ασφαλιστήριο, με την προϋπόθεση όμως να καταβληθούν κανονικά τα εφάπαξ τόσο σε εκείνους τους πρώην υπαλλήλους που δεν τα είχαν πάρει, όσο και στους νυν, όταν αυτοί θα συνταξιοδοτούνταν.
Στην ουσία και όπως αναφέρεται στο συμφωνητικό «σε συνέχεια της διακοπής και πρόωρης λήξης του ασφαλιστικού-αποταμιευτικού προγράμματος, όλες οι μισθολογικές του παροχές, με τη μορφή εφάπαξ καταβολής συγκεκριμένων ποσών... κατοχυρώνονται στις σχετικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας και στις ατομικές συμβάσεις καθενός των εργαζομένων και πρώην εργαζομένων... και καθίστανται απαιτητές. Σήμερα 30.12.2011 αναγνωρίζονται ως νομίμως οφειλόμενα βάσει της παρούσης όλα τα συγκεκριμένα  συνολικά οφειλόμενα ποσά...».
Με τον τρόπο αυτό και με δεδομένο πλέον ότι το ασφάλιστρο δεν είχε τα σχετικά κεφάλαια, όπως ανέφερε ο κ. Μηταράκης, το Ελληνικό Δημόσιο υποχρεώνεται να καταβάλει τα εν λόγω εφάπαξ και τις περαιτέρω μισθολογικές παροχές.
Όπως φαίνεται και από τους σχετικούς πίνακες, το ποσό που αναλογεί ως «οφειλή» σε 12 πρώην εργαζομένους, ανήλθε περίπου σε ένα εκατ. ευρώ συνολικά. Το μικρότερο ποσό ανέρχεται σε 37.648 ευρώ και το υψηλότερο σε 150.031 ευρώ, ενώ σημειώνεται πως αυτά πρέπει να καταβληθούν σε τρεις δόσεις, με την τελευταία στις 30.6.2013.
Εξίσου εντυπωσιακά είναι και τα στοιχεία και για τους υπόλοιπους εργαζομένους, με τα ποσά που αναλογούν σε κάθε έναν να κυμαίνονται από περίπου 45.000 ευρώ έως και 150.000 ευρώ. Το εξωφρενικό, δε, είναι ότι προβλέπεται «ποινική ρήτρα» 1% του οφειλόμενου ποσού ανά μήνα σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής του.





Πηγή: protothema.gr

Τζένη Βάνου. Η κακοποίηση από τον σύζυγό της, η συγγνώμη του πατέρα της και η αφοσίωση στον Πλέσσα


Η ζωή της τα τελευταία χρόνια
Η Βάνου τα τελευταία χρόνια της ζωής της είχε αποσυρθεί από το τραγούδι και ζούσε στη Νέα Σμύρνη, οπού διατηρούσε μίνι μάρκετ μαζί με τον γιο της.
Ήταν μια πρωτοβουλία που πήρε η ίδια η τραγουδίστρια το 2010, για να βοηθήσει οικονομικά τα παιδιά της. Γνώριζε καλά, ότι ο χώρος του τραγουδιού δε θα μπορούσε πια να της προσφέρει τα χρήματα που έβγαζε στο παρελθόν και επέλεξε να ανοίξει μια δική της επιχείρηση.
Παρόλο που ήταν αναγνωρίσιμο πρόσωπο, δούλευε η ίδια στο μαγαζί, χωρίς να την απασχολεί ότι ο κόσμος την ήξερε μέσα από το τραγούδι και ενδεχομένως να εισέπραττε αρνητικά σχόλια ή κουτσομπολιό για την επιλογή της.
Το μίνι μάρκετ έφερε το όνομά της, «Τζένης Μάρκετ» και η ίδια είχε αναπτύξει πολύ καλές σχέσεις με τους γείτονες και πελάτες της.

Οι άνθρωποι που τη συναντούσαν καθημερινά, δεν έβλεπαν μια πρώην σταρ, αλλά μια καθημερινή γυναίκα.
Κι όμως, Η Τζένη Βάνου, υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες λαϊκές τραγουδίστριες.
Οι σταθμοί στην καριέρα της
Η Τζένη, της οποίας το πραγματικό όνομα ήταν Ευγενία Βραχνού, μας έχει χαρίσει πολλές επιτυχίες, όπως «η Σκλάβα», «Χίλιες βραδιές», «Σε βλέπω στο ποτήρι μου», «Αν σ’ αρνηθώ αγάπη μου».
Στην αρχή της καριέρας της είχε καθιερωθεί σαν τραγουδίστρια του ελαφρού λαϊκού τραγουδιού.
Ξεκίνησε ως τραγουδίστρια στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ, μετά από μια επιτυχημένη ακρόαση στον συνθέτη Μίμη Πλέσσα, ο οποίος από την πρώτη στιγμή εκτίμησε το ταλέντο της.
Την ενασχόλησή της με το τραγούδι, αγνοούσε αρχικά ο πατέρας της, που ονειρευόταν πανεπιστημιακές σπουδές για την κόρη του. Όταν το πληροφορήθηκε, την έδιωξε από το σπίτι. Αργότερα όμως, τη συγχώρεσε.

Η ίδια είχε περιγράψει σε συνέντευξή της τη στιγμή της συμφιλίωσης: «Σ’ ένα από τα «Κυριακάτικα Πρωινά» του Rex, ήρθε να με δει ο πατέρας μου, με την ετεροθαλή αδερφή μου.
Ήταν αρχιεργάτης στα πιεστήρια μιας εφημερίδας κι άκουγε απ’ τους κουτσομπόληδες δημοσιογράφους, που δεν ήξεραν ότι ήταν μπαμπάς μου, πόσο βράχος ηθικής ήμουν.
Μου είπε «όσο μεγάλη και να γίνεις σε δόξα και ηλικία, να μάθεις να ζητάς συγγνώμη. Αυτό ήρθα σήμερα εγώ να ζητήσω, γιατί δεν ήξερα τι παιδί είχα κάνει».
Το 1964, συμμετείχε στο Φεστιβάλ Ελαφράς Μουσικής Θεσσαλονίκης και πήρε το πρώτο βραβείο για το τραγούδι «Τώρα» του Μίμη Πλέσσα. Τότε, ένα από τα μέλη της επιτροπής ήταν και ο Δημήτρης Χορν, που ψήφισε «Τζένη Βάνου».
Όταν του επισημάνθηκε ότι έπρεπε να ψηφίσει τραγούδι και όχι καλλιτέχνη, εκείνος απάντησε: «Μα δεν έχετε καταλάβει ακόμα ότι τα επόμενα πενήντα χρόνια θα μας βασανίζει με τη φωνή της»;

Η εκτίμησή της στο πρόσωπο του Μίμη Πλέσσα ήταν τέτοια, που εξαιτίας της συνεργασίας τους, αρνήθηκε να ερμηνεύσει τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι. Όταν της τηλεφώνησε ο διευθυντής της δισκογραφικής της εταιρίας, Τάκης Λαμπρόπουλος και της ανακοίνωσε ότι ο Χατζιδάκις είχε ζητήσει να συνεργαστούν, εκείνη, γνωρίζοντας τη συνεχή αντιπαράθεση Χατζιδάκι- Πλέσσα, απάντησε «ρε Τάκη, ο Μίμης μ’ έβγαλε. Πώς θα του το κάνω αυτό;».
Αργότερα, η Βάνου είχε αναφέρει πως έμεινε με την πίκρα ότι δεν τραγούδησε ποτέ Χατζιδάκι, αλλά πως αν είχε δεχτεί τη συνεργασία, δε θα μπορούσε να κοιμηθεί τα βράδια.
Μπορεί να μη συνεργάστηκε με τον Μάνο, αλλά κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης πορείας της, έχει τραγουδήσει εκτός από Μίμη Πλέσσα, τραγούδια και άλλων μεγάλων συνθετών, όπως του Μίκη Θεοδωράκη, του Γιώργου Μουζάκη, του Αττίκ του Τάκη Μουσαφίρη.
Από το 1961 έως το 1969, εμφανιζόταν στη «Νεράιδα», που ήταν ένα από τα μεγαλύτερα καλοκαιρινά νυχτερινά κέντρα της εποχής.
Η κακοποίηση από τον σύζυγό της
Το 1969, αφού γέννησε τον γιο της, έφυγε για την Αμερική με την οικογένειά της.
Ο γάμος της όμως δεν ήταν ευτυχισμένος. Ο σύζυγός της την κακοποιούσε επανειλημμένως, αλλά η Τζένη Βάνου έκανε υπομονή, γιατί ήθελε πολύ να αποκτήσει και δεύτερο παιδί.
Η Τζένη Βάνου βίωσε την κακοποίηση από τον σύζυγό της
Όπως έχει αναφέρει η ίδια, ο άντρας της τη χτυπούσε ακόμα και όταν ήταν έγκυος στην κόρη τους. Οι φίλοι της, τη θυμούνται με φουσκωμένη την κοιλιά από την εγκυμοσύνη και μαυρισμένο το μάτι από τα χτυπήματα.
Τότε, αποφάσισε να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα. Χώρισε από τον σύζυγό της και ανέλαβε μόνη την ανατροφή των δύο παιδιών τους.
Η τραγουδίστρια δεν έκρυψε ποτέ ότι ο άντρας της τη χτυπούσε. Προτίμησε να δημοσιοποιήσει το πρόβλημά της, προτρέποντας κατ’ αυτό τον τρόπο και άλλες γυναίκες να μη φοβούνται και να ζητήσουν βοήθεια, σε περίπτωση που τους συνέβαινε κάτι αντίστοιχο.

Σαν μητέρα, παρόλο που ήταν μόνη της, τα κατάφερε περίφημα. Άλλωστε, από τα πρώτα χρόνια της καριέρας της στο τραγούδι, παραδεχόταν πως ήταν για εκείνη μια δουλειά που την έκανε για βιοποριστικούς λόγους και ότι βασικό μέλημά της ήταν η οικογένεια.
Γι΄ αυτό ήταν μια από τις πιο σεμνές τραγουδίστριες, που δεν υιοθέτησε ποτέ την ιδιότητα της σταρ. Μάλιστα, σε συνέντευξή της είχε αναφέρει ότι δεν αγάπησε όπως έπρεπε τον εαυτό της, με αποτέλεσμα να κουβαλάει πολλές ανασφάλειες και στη δουλειά της.
Μετά την επιστροφή της από την Αμερική, ο Τόλης Βοσκόπουλος της έκλεισε συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρία και η Βάνου επανήλθε στα μουσικά δρώμενα με επιτυχία, όπου παρέμεινε για αρκετά ακόμα χρόνια.
Παρόλο που έλεγε πως το τραγούδι ήταν απλά ένα επάγγελμα, το υπηρέτησε με ήθος και συνέπεια, χωρίς ποτέ να διαψεύσει τον πατέρα της, για τα λόγια που της είπε όταν της ζήτησε  συγγνώμη.

Νέα κόλπα φοροδιαφυγής: Πως μας κλέβουν με εικονικές αποδείξεις


 
Στα πράσα επαγγελματίες που έκοβαν παραστατικά από ταμειακές μηχανές - φαντάσματα. Τι αποκαλύπτουν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ
Νέα κόλπα στον στίβο της φοροδιαφυγής με τον κωδικό «το σύστημα του ψευτοθόδωρου» αποκαλύπτουν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ.
Η δουλειά στήνεται απλοϊκά. Για να μην επιβληθούν πρόστιμα σε περίπτωση ελέγχου, ο ελεγκτής θα πρέπει να διαπιστώσει ότι έχουν κοπεί όλες οι αποδείξεις για κάθε λιανική συναλλαγή. Ετσι, πράγματι εκδίδονται αποδείξεις σωρηδόν. Το πρόβλημα είναι όμως ότι οι αποδείξεις αυτές είναι κυριολεκτικά στον αέρα. Οι ταμειακές μηχανές από τις οποίες εκδίδονται δεν έχουν σήμανση από το υπουργείο Οικονομικών, είναι όπως χαρακτηρίζονται ταμειακές μηχανές - μαϊμούδες ή αλλιώς ταμειακές μηχανές - φαντάσματα.
Μια τέτοια περίπτωση, με τρελά κέρδη για τον επιχειρηματία, εντόπισαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ κατά τον έλεγχο καφετέριας - καφεκοπτείου στην περιοχή της Θήβας. Χρησιμοποιούσε μη δηλωμένες ταμειακές μηχανές και εξέδωσε την τελευταία πενταετία 102.977 αποδείξεις χωρίς αυτές να υποβληθούν ποτέ στην αρμόδια ΔΟΥ για καταβολή ΦΠΑ και λοιπών φόρων. «Τα τελευταία πέντε χρόνια ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έκοβε αποδείξεις με το τσουβάλι αλλά δεν είχε αποδώσει ούτε ένα ευρώ σε ΦΠΑ» λέει κορυφαίο στέλεχος του ΣΔΟΕ, εκτιμώντας πως η κομπίνα αυτού του τύπου έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στην Αττική οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ τον Ιανουάριο αποκάλυψαν ακόμα δύο επιχειρήσεις οι οποίες είχαν στήσει πανομοιότυπη κομπίνα. Μια καφετέρια και ένα εστιατόριο χρησιμοποιούσαν παραποιημένο σύστημα ηλεκτρονικού υπολογιστή για την έκδοση αποδείξεων - μαϊμούδων. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερναν να κρατούν μακριά από τα μάτια της Εφορίας τα έσοδα από 7.420 συναλλαγές.
«Η εφευρετικότητα των φοροφυγάδων είναι ανεξάντλητη» σχολιάζει η ίδια πηγή και αποκαλύπτει ακόμα μία μέθοδο απόκρυψης εισοδημάτων που έχει εντοπίσει το ΣΔΟΕ. Σε πολλές καφετέριες και εστιατόρια πλέον είναι σύνηθες οι παραγγελίες να καταγράφονται «σε αυτά τα μικρά κομπιουτεράκια με τα μικροσκοπικά πενάκια». Οι μηχανισμοί αυτοί, όπως εξηγεί η ίδια πηγή, είναι για την καταγραφή της παραγγελίας. Πειραγμένοι τέτοιοι μηχανισμοί όμως εκδίδουν και αποδείξεις - μαϊμούδες. Ο πελάτης θεωρεί πως πήρε την απόδειξή του, εάν γίνει ένας απλός έλεγχος θα διαπιστωθεί ότι όλα τα τραπέζια έχουν «αποδείξεις», αλλά το ελληνικό Δημόσιο δεν θα εισπράξει δεκάρα φόρων...
Στελέχη του ΣΔΟΕ, με εμπειρία στους ελέγχους και προφανή δυσφορία για τη συρρίκνωση των αρμοδιοτήτων του Σώματος, αναδεικνύουν «το σύστημα του ψευτοθόδωρου» πίσω από την κάθετη πτώση της παραβατικότητας στο πεδίο της μη έκδοσης αποδείξεων τους τελευταίους μήνες.
Σημειώνουν δηλαδή με νόημα ότι ίσως «η έλλειψη εμπειρίας» από τους συναδέλφους τους ελεγκτές των ΔΟΥ (στους οποίους πέρασε η αρμοδιότητα των προληπτικών ελέγχων) είναι αυτή που εξηγεί την κάθετη πτώση της παραβατικότητας από τα επίπεδα του 50% στο 5%

Πόσα κερδίζουν οι συνταξιούχοι των ειδικών μισθολογίων

Την ετυμηγορία της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη συνταγματικότητα ή μη του «ψαλιδιού» των συντάξεων των ειδικών μισθολογίων περιμένουν πλέον με …κομμένη την ανάσα τόσο οι «απόμαχοι» ένστολοι, καθηγητές Ανώτατης Εκπαίδευσης, διευθυντές του ΕΣΥ, δικαστικοί κλπ, όσο και η κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να ανοίξει δημοσιονομική «τρύπα» περίπου 400 εκατομμυρίων ευρώ.

Κίνδυνο τον οποίο καθιστά ορατό η εισήγηση-«κόλαφος» του γενικού επιτρόπου Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου (Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο) Διονύση Λασκαράτου, ο οποίος χθες «κατακευράνωσε» τις περικοπές των συντάξεων υπογραμμίζοντας ότι έρχονται σε ευθεία αντίθεση με πλειάδα συνταγματικών διατάξεων, αλλά και με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.
Από την αντίπερα όχθη, οι νομικοί παραστάτες του Ελληνικού Δημοσίου «επιστράτευσαν» το επιχείρημα της ύπαρξης επιτακτικών λόγων δημοσίου συμφέροντος που επέβαλαν τις επίμαχες περικοπές, στο πλαίσιο της προσπάθειας κάλυψης του δημοσίου ελλείμματος και μείωσης του δημόσιου χρέους. Επικαλέστηκαν, δε, την ανάγκη τήρησης υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας προς τους Ευρωπαίους εταίρους μας.
Η απόφαση για το θέμα αναμένεται να εκδοθεί εντός τους επόμενου τριμήνου από την Ολομέλεια του Ε.Σ η οποία πάντως ήδη από το 2013 εγείρει σοβαρές ενστάσεις για το (5ο κατά σειρά από το 2010) «μαχαίρι» στο εισόδημα των συνταξιούχων.
Ποιοι θα βγουν κερδισμένοι:
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Φύλλα Πορείας για την Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία ?

Ο εμφύλιος της Κεντρικής Αφρικανικής Δημοκρατίας έχει μεταφερθεί στον Χολαργό και στους διαδρόμους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Κι αυτό γιατί η ελληνική εμπλοκή στον αιματηρότατο εμφύλιο δεν πάει καθόλου καλά. Για την ακρίβεια τίποτα απ΄ ότι ανακοινώθηκε δεν φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα:

•“Ούτε ένας Έλληνας στρατιωτικός δεν θα πάει στη Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία”, είχε πει με βεβαιότητα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, στηριζόμενος προφανώς στην ενημέρωση και στις διαβεβαιώσεις που του είχαν δοθεί από το ΓΕΕΘΑ. Την ίδια θέση είχε εκφράσει και ο ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος. Την Τρίτη οι δύο πρώτοι στρατιωτικοί μας αναχωρούν για την περιοχή των σφοδρών συγκρούσεων για να κάνουν τις αναγακείες αναγνωρίσεις. Θα ακολουθήσουν κι άλλοι όπως λένε στρατιωτικές πηγές που επισημαίνουν ότι οι δύο υπουργοί εμφανίζονται εκτεθειμένοι. Πόσοι Έλληνες θα βρεθούν στην καυτή περιοχή του εμφυλίου; Από 18 έως 30 λένε οι εκτιμήσεις.
Η ενεργοποίηση του στρατηγείου στη Λάρισα είχε παρουσιαστεί ως μεγάλη επιτυχία ,γιατί “ο διοικητής θα είναι Έλληνας”. Ο διοικητής θα είναι τελικά Γάλλος. Και δεν έφθανε αυτό . Ο Γάλλος στρατηγός αρνήθηκε την τοποθέτηση Έλληνα ακόμη και στη θέση του υποδιοικητή τοποθετώντας Σουηδό αξιωματικό. Η Ελλάδα κατόρθωσε να τοποθετήσει τουλάχιστον Έλληνα αξιωματικό στη θέση του επιτελάρχη.

•Η γκρίνια των στρατιωτικών για την εμπλοκή μας στην “αφρικανική περιπέτεια” δεν προήλθε απ΄ όλες αυτές τις “ατυχίες”. Από την πρώτη στιγμή σχεδόν όλοι οι επιτελείς του ΓΕΕΘΑ -πλην ενός υποναυάρχου- ειχαν εκφράσει από επιφυλάξεις ως κάθετη άρνηση για την εμπλοκή μας. Για προφανείς λόγους. Η Ελλάδα θα χάσει λεφτά, θα “ξοδέψει” χρήσιμο προσωπικό και δεν έχει τίποτα να κερδίσει. “Σε άλλες εποχές θα έπρεπε να “κυνηγάμε” τέτοιες πρωτοβουλίες, όχι όμως τώρα”. Σ΄ότι αφορά στις μετακινήσεις προσωπικού , ανώτερη πηγή επισημαίνει τα “προβλήματα λειτουργικότητας σε επιτελεία σχηματισμών στον Έβρο και στα νησια απο την αποψίλωσή τους σε στελέχη προκειμενου να επανδρωθει το Στρατηγειο της Λαρισας μετα και την αποχωρηση 800 αξιωματικων το 2013”!

•Σ΄οτι έχει να κάνει το οικονομικό κόστος; Τα 3 εκατομμύρια που γράψαμε χθες είναι απλά τα πρώτα …έξοδα που απαιτούνται. Υπάρχουν εκτιμήσεις ότι το συνολικό κόστος θα ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια.

Η Ελλάδα θα στείλει έναν κλωβό επικοινωνιών και αυτό απαιτεί ενοικίαση μεταγωγικού Αντόνοφ και βέβαια αποστολή προσωπικού.

Όλο αυτό το σκηνικό έχει προκαλέσει “εκρηκτικό κλίμα” στο ΥΠΕΘΑ και μεγάλο εκνευρισμό . Από το ΓΕΕΘΑ αρχίζει να προωθείται η άποψη ότι “η εμπλοκή μας στον εμφύλιο της Κεντρικής Αφρικανικής Δημοκρατίας ήταν πολιτική απόφαση”. Άποψη που δεν μπορεί παρά να προκαλεί δυσαρέσκεια στους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών αφού όπως προκύπτει από τις δημόσιες τοποθετήσεις τους είχαν άλλη εικόνα για την “αποστολή στην Αφρική”.
 
onalert.gr

Παραιτήθηκε ο αρχιελεγκτής των offshore

Μια παραίτηση που εγείρει ερωτηματικά και αφήνει σκιές για τους ελέγχους των offshore προκάλεσε σήμερα αίσθηση, καθώς το μεσημέρι της Τετάρτης, παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά και για άγνωστους λόγους ο διευθυντής της πιο νευραλγικής υπηρεσίας του φορολοελεγκτικού μηχανισμού, του Κέντρου Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) Ευάγγελος Χασάπογλου. 
Η παραίτηση ξάφνιασε το υπουργείο Οικονομικών, καθώς γίνεται σε μία κρίσιμη περίοδο και προκαλεί διαρκή συσκέψεις τεχνοκρατών της τρόικας, που είναι αρμόδιοι για τα συγκεκριμένα θέματα, με στελέχη των φορολογικών μηχανισμών, μεταξύ αυτών και ο Χάρης θεοχάρης, γενικός γραμματέας εσόδων.
Το ΚΕΦΟΜΕΠ είναι αρμόδιο για τους ελέγχους στις offshore εταιρίες και τις διάφορες λίστες με καταθέτες, που έβγαλαν μεγάλα ποσά στο εξωτερικό, όπως τη λίστα Λαγκάρντ και άλλες.
Πολύ πιθανόν η παραίτηση να σχετίζεται με το γεγονός ότι το ΚΕΦΟΜΕΠ, το οποίο συστάθηκε τον περασμένο Μάιο και στελεχώθηκε με 180 υπαλλήλους, δεν έχει προχωρήσει ουσιαστικά στη διεκπεραίωση ούτε μίας σοβαρής υπόθεσης.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)