Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Συνεχίζεται η «ανακούφιση» των στρατιωτικών με «μπόνους»...

H χθεσινή έκδοση των «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ» είχε τίτλο στο Πρωτοσέλιδό της: «ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ: Μπόνους σε συνταξιούχους, ένστολους, δικαστικούς». Σε άρθρο των ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΑΔΗΜΑ, ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΗΣΤΑΚΟΥ με τίτλο «“ΠΑΡΟΧΕΣ” ΜΕ ΤΡΙΠΛΗ ΣΤΟΧΕΥΣΗ» αναφέρονται τα παρακάτω για τους στρατιωτικούς - ένστολους:

«Σχέδιο για τη διάθεση του πρωτογενούς πλεονάσματος έχει... ήδη μελετήσει το Μέγαρο Μαξίμου, σε μια προσπάθεια να ικανοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερες κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από την οικονομική κρίση. Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού έχουν δώσει σαφείς εντολές στους αρμόδιους υπουργούς να επεξεργαστούν προγράμματα για την ανακούφιση των πολιτών και σε μια δεύτερη κατηγορία, που δεν σχετίζεται με το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος και δεν επηρεάζει το δημοσιονομικό αποτέλεσμα.
Η σύνθεση των δυο πακέτων, δηλαδή η διανομή του πλεονάσματος, από τη μια, και οι πρόσθετες παροχές... από την άλλη, βρίσκεται ήδη στο γραφείο του κ. Αντώνη Σαμαρά για την τελική επεξεργασία σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, και με την προϋπόθεση ότι το ποσό που θα διατεθεί τελικά θα φτάσει, στην καλύτερη περίπτωση, το 1 δισ. ευρώ, η κυβέρνηση σχεδιάζει να το μοιράσει με τέτοιο τρόπο ώστε να φτάσει σε όλους τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις, που θα δημιουργούσαν την εικόνα σύγκρουσης μεταξύ των κοινωνικών ομάδων.
Οι βασικοί άξονες είναι τρείς:
Πρώτον, ένα ποσό θα δοθεί σε ένστολους και χαμηλοσυνταξιούχους.
Δεύτερον, υπολογίζεται να ενισχυθεί το πρόγραμμα δημοσίων έργων. Ειδικότερα, από τα 6 δισ. ευρώ να αυξηθεί το προϋπολογισμένο ποσό, αν είναι εφικτό, στο 6.5 δισ.
Τρίτον, να γίνει σταδιακή αποπληρωμή των οφειλομένων σε επιχειρήσεις.
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ - ΕΝΣΤΟΛΟΙ. Η κυβέρνηση ΕΧΕΙ ήδη αποφασίσει να δώσει ένα ποσό, που θα κυμαίνεται έως τα 50 ευρώ τον μήνα, για τους ένστολους και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μόλις καθαρογραφεί η απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές.»


Στην ίδια εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» και σε άλλο άρθρο του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΠΟΥ αναφέρονται τα εξής:

«... Το βασικό σενάριο που έχει εκπονήσει το οικονομικό επιτελείο στηρίζεται στην παραδοχή ότι η Eurostat θα επικυρώσει πρωτογενές πλεόνασμα τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ, ενώ υπάρχουν ακόμα πιο τολμηρές εκτιμήσεις, που ανεβάζουν τον πήχη έως και τα 2 δισ. ευρώ. Με βάση αυτή την υπόθεση, το οικονομικό επιτελείο μπορεί να διαθέσει τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ ως κοινωνικό μέρισμα σε συνταξιούχους, ένστολους και ανέργους, υπό τη μορφή εφάπαξ εισοδηματικών ενισχύσεων, αφού μόνο τέτοια δυνατότητα υπάρχει από το Μνημόνιο. Επιπλέον, ένα τέτοιο πλεόνασμα επιτρέπει ακόμα και την κάλυψη έστω μέρους των αναδρομικών που πρέπει να επιστρέψει το υπουργείο Οικονομικών στους ένστολους και στους δικαστικούς, μετά τις σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ και του Μισθοδικείου. Πέρα από το προφανές όφελος για όσους καρπωθούν αυτό το μέρισμα, η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα και στις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες, ότι η κρίση τελειώνει, γεγονός που θα ενισχύσει περαιτέρω τη δυναμική των εξαγγελιών περί μείωσης των φορολογικών συντελεστών από την επόμενη χρονιά...».

Στηn έκδοση της εφημερίδας «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΒΗΜΑ» σε άρθρο του ΑΡΓΥΡΗ ΠΑΠΑΣΤΑΘΗ με τίτλο: «“Όχι” διανομή του πλεονάσματος» αναφέρονται τα παρακάτω:

«Φρένο στην κυβέρνηση για τη διανομή του πλεονάσματος βάζει η τρόικα. Στόχος των δανειστών είναι να βεβαιωθούν ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν θα προχωρήσει σε πρόσθετες δαπάνες με προεκλογική λογική οι οποίες θα θέσουν σε κίνδυνο τη διατήρηση του πρωτογενούς πλεονάσματος το 2014 και τα επόμενα χρόνια.
[...]Οι ένστολοι: Στο δημοσιονομικό πεδίο η τρόικα θέλει να υπολογιστεί με ακρίβεια η μόνιμη επίπτωση για τον προϋπολογισμό από την επιστροφή των μισθών των ένστολων στα επίπεδα προ των περικοπών της 1ης Αυγούστου του 2012, εφόσον η κυβέρνηση προχωρήσει σε αυτή την κίνηση ύστερα από την απόφαση της Δικαιοσύνης.
Παράλληλα η τριμερής ανησυχεί ότι, αν υλοποιηθούν οι εξαγγελίες για τη διανομή του μεγαλύτερου μέρους του πλεονάσματος σε χαμηλοσυνταξιούχους και ένστολους (το λεγόμενο κοινωνικό μέρισμα), θα υπονομευθεί η βιωσιμότητα του πρωτογενούς πλεονάσματος, το οποίο πρέπει να ανέλθει σε 1,5% του ΑΕΠ το 2014 και 3% του ΑΕΠ το 2015. [...]».


ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!!!

ΞΑΝΑΔΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΓΑΜΕΣ ΚΟΡΕΣ ???


Η κυβέρνηση πιέζεται τόσο από την αντιπολίτευση, που πλειοδοτεί σε παροχολογία, όσο και από την Κομισιόν που ζητά είτε να διακοπεί τελείως η παροχή είτε να δίνεται με τα ίδια κριτήρια και στους άνδρες

Να επιστρέψει τις συντάξεις που περιέκοψε πέρυσι σε περίπου 32.000 άγαμες θυγατέρες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και... άλλων κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων σχεδιάζει τώρα η κυβέρνηση.

Την ώρα που η τρόικα ψαλιδίζει το κοινωνικό μέρισμα που σχεδίαζαν να διανείμουν σε ευπαθείς ομάδες, στην κυβέρνηση κάνουν ασκήσεις επί χάρτου για τα μέτρα άρσης των αδικιών που υπέστησαν οι Έλληνες πολίτες λόγω του μνημονίου, βάζοντας ψηλά στην ατζέντα τους την αποκατάσταση των άγαμων θυγατέρων που είδαν πριν από έξι μήνες τις ισόβιες συντάξεις που έπαιρναν, να εξανεμίζονται ή και να αναστέλλονται. Πηγή ανέφερε στο «ΘΕΜΑ» ότι στο οικονομικό επιτελείο εξετάζουν σενάρια για αλλαγή των εισοδηματικών κριτηρίων με βάση τα οποία η σύνταξη περικόπηκε ή σταμάτησε τελείως η χορήγησή της σε άγαμες θυγατέρες. Σε νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί μέσα στον Μάρτιο στη Βουλή για να ψηφιστεί πριν από τις εκλογές, θα υπάρχουν συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις στις οποίες το υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να εντάξει και διάταξη που θα ακυρώνει -μερικώς ή και ολικώς- τη μείωση της σύνταξης που υπέστησαν πέρυσι περίπου 32.000 άγαμες θυγατέρες. Τις πληροφορίες επιβεβαίωσαν αρμόδια στελέχη του υπουργείου λέγοντας ότι «αξιολογούμε πιθανές βελτιώσεις στα εισοδηματικά κριτήρια». Η αύξηση αυτή στις συντάξεις ενδεχομένως να ισχύσει και αναδρομικά από 1.1.2013. Άλλες πληροφορίες πάλι έλεγαν ότι παράλληλα με το μέτρο αυτό η κυβέρνηση θα ανακοινώσει έως τον Μάρτιο και αποτελέσματα διασταυρώσεων με βάση τις οποίες θα χάσουν τη σύνταξη εκατοντάδες γυναίκες που τις λάμβαναν παράνομα επί χρόνια αποκρύπτοντας ότι είχαν τελέσει γάμο και άρα έπρεπε να τους διακοπεί.

Θα πάρουν ξανά συντάξεις

Σε περίπτωση θανάτου εν ενεργεία υπαλλήλου ή συνταξιούχου του Δημοσίου, τα ανήλικα τέκνα λαμβάνουν βάσει νόμου «ορφανική σύνταξη» μέχρι την ηλικία των 18 ετών ή έως τα 25 εάν σπουδάζουν. Συνέχιζαν να τη λαμβάνουν όμως διά βίου, μέχρι το 2010, και οι ανύπανδρες κόρες τους, ανεξαρτήτως ηλικίας, εφόσον παρέμεναν άγαμες. Και αν ακόμα, όμως, παντρεύονταν και εν συνεχεία χώριζαν, έπαιρναν ξανά τη σύνταξη για το υπόλοιπο της ζωής τους, εκτός αν έκαναν και άλλους γάμους. Η ισόβια σύνταξη καταργήθηκε λόγω κρίσης με τον νόμο 3865 το 2010 και πλέον δεν αποδίδεται σε καμία άγαμη θυγατέρα. Διατηρήθηκε όμως για περισσότερες από 30.000 δικαιούχους που είχαν κατοχυρώσει το σχετικό συνταξιοδοτικό δικαίωμα πριν από την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου, δηλαδή την 21η Ιουλίου 2010. Δύο χρόνια αργότερα όμως, με τον νόμο 4093/2012, οι όροι άλλαξαν από 1.1.2013 και για όσες ελάμβαναν επί χρόνια τη σύνταξη:

Ορίστηκε ανώτατο όριο (πλαφόν) κύριας σύνταξης για άγαμες θυγατέρες στα 720 ευρώ μηνιαίως ή 8.640 ευρώ τον χρόνο (720x12 μήνες = 8.640), χωρίς να θίγονται πάντως οι επικουρικές συντάξεις και τα μερίσματα που λαμβάνουν. Η μείωση εφαρμόστηκε με 7 μήνες καθυστέρηση και από τον Αύγουστο του 2013 γίνεται αναδρομικά με «αιματηρές» κρατήσεις στις συντάξεις τους.
Τέθηκαν εισοδηματικά κριτήρια. Αν μία ανύπανδρη κόρη έχει εισοδήματα και από άλλες πηγές (π.χ. ενοίκια, μισθούς κ.λπ.), τότε το ετήσιο σύνολο των εισοδημάτων αυτών αφαιρείται από το ποσό των 8.640 ευρώ, με αποτέλεσμα η μηνιαία σύνταξη να μειωθεί για τις περισσότερες από 250-500 ευρώ. Σε περιπτώσεις μάλιστα που τα λοιπά εισοδήματα ξεπερνούσαν τα 8.640 ευρώ, έχασαν ολόκληρη τη σύνταξη.

Ωστόσο η διακοπή ή περικοπή της σύνταξης έγινε με βάση τα εισοδήματα του 2011 (δηλώσεις 2012), που το πιθανότερο είναι πως θα είχαν μειωθεί το 2013 - ή δεν υπήρχαν καν αν ήταν μόνον «τεκμαρτά». Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι γυναίκες αυτές απέμειναν να ζουν εδώ και μισό χρόνο με λιγότερα από 720 ευρώ τον μήνα που υπολόγιζαν βάσει νόμου ή και χωρίς καθόλου εισόδημα, σε περιπτώσεις π.χ. που κόπηκε όλη η σύνταξη αλλά έχουν ξενοίκιαστο το ακίνητο που νοίκιαζαν, ή που άρχισαν να γίνονται αυξημένες κρατήσεις (αναδρομικά από 1.1.2013) στην ήδη «τσεκουρεμένη» σύνταξή τους. Έτσι, με τις αλλαγές που εξετάζονται στα εισοδηματικά κριτήρια, οι συγκεκριμένες συνταξιούχοι θα δουν αύξηση ή θα πάρουν και αναδρομικά πίσω μέρος ή και ολόκληρη τη σύνταξη που έχασαν.

Ρουσφέτια και αδικίες

Το ζήτημα της ισόβιας σύνταξης σε ανύπανδρες κόρες επανέρχεται έτσι και απασχολεί έντονα τον δημόσιο διάλογο και ειδικά την κυβέρνηση που βρίσκεται μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης, καθώς από τη μία έχει να αντιμετωπίσει ένα υπαρκτό κοινωνικό ζήτημα, ενώ από την άλλη πιέζεται τόσο από την αντιπολίτευση που πλειοδοτεί σε παροχολογία όσο και από την Κομισιόν που ζητά είτε να διακοπεί τελείως η παροχή είτε να δίδεται πλέον με τα ίδια κριτήρια και στους άνδρες, αλλιώς η χώρα απειλείται να συρθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και να πληρώνει και πρόστιμα! Για το δημοσιονομικό κόστος, έστω και μόλις 10 ευρώ τον μήνα επέστρεφε η κυβέρνηση «συμβολικά» στις 32.000 δικαιούχους της σύνταξης, το κόστος θα ξεπερνούσε τα 3.840.000 ευρώ τον χρόνο. Η άσκηση φαντάζει πολύ δύσκολη για μεγαλύτερα ποσά αν αποφασίσει να επιστρέψει και αναδρομικά τις περικοπές από 1.1.2013. Στο εσωτερικό μέτωπο πάλι, οι συντάξεις των άγαμων θυγατέρων λαμβάνουν πολιτικές διαστάσεις, ακόμα και βουλευτές της συμπολίτευσης βομβαρδίζουν με επερωτήσεις την κυβέρνηση ζητώντας να καταργήσει πλήρως τα εισοδηματικά κριτήρια, η δε πίεση για μέτρα στήριξης των ένστολων και των οικογενειών τους αυξάνεται, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει και τροπολογία- προσθήκη στη Βουλή για να καταργηθούν αναδρομικά και τα πλαφόν (720 ευρώ τον μήνα) που μειώνουν τις συντάξεις αυτές. Από την κυβέρνηση (αλλά και από άλλους πολιτικούς χώρους) υποστηρίζεται όμως και το αντίθετο, ότι δηλαδή δεν μπορεί σε εποχές κρίσης να κόβονται συντάξεις ακόμα και ασφαλισμένων του ιδιωτικού τομέα που πλήρωναν επί 37 ή 40 χρόνια κανονικά τις εισφορές τους σε ένα ή περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία, από την άλλη όμως να παίρνουν ισοβίως συντάξεις χωρίς όριο ακόμα και 2 ή 3 κόρες κάποιου υπαλλήλου που πλήρωσε εισφορές π.χ. επί 25-35 χρόνια αλλά έκτοτε πληρώνονταν «διά βίου» και ο ίδιος και τα παιδιά του, όσων ετών και αν είναι ή όσα χρόνια και να ζήσουν.

Η μεγαλύτερη κριτική που ασκείται όμως (και απειλεί να εξελιχθεί σε δημοσιονομική βόμβα) αφορά στο ότι το συγκεκριμένο προνόμιο προσφέρεται αποκλειστικά στις άγαμες ή διαζευγμένες κόρες και όχι στα ανύπανδρα αγόρια ή και τα αδέλφια τους. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη αντιδράσει και δεν εστιάζει στο αν πρέπει να καταβάλλεται η συγκεκριμένη σύνταξη, αλλά στο γιατί δεν καταβάλλεται και στους ενήλικους άγαμους άρρενες! Αν δεν βρεθούν τα λεφτά για να παίρνουν όλοι τη σύνταξη ή αν δεν κοπεί σε όλους, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας έχει προειδοποιήσει ευθέως μιλώντας στη Βουλή ότι «η χώρα κινδυνεύει με παραπομπή στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια λόγω παραβίασης της οδηγίας περί εφαρμογής της αρχής των ίσων ευκαιριών».

Γ. Κοντογιώργης, Το "Μέγαρο" ως διαρκές σκάνδαλο

Το Μέγαρο Μουσικής είναι ένα μείζον διαρκές και ξεδιάντροπο σκάνδαλο. Το 1996, όταν μεσουρανούσε ο Συγκροτηματάρχης, σε συνέντευξη μου στην Ελευθεροτυπία αναδείκνυα το ζήτημα του Μεγάρου ως μείζον πολιτικό πρόβλημα. Στο μέτρο που σηματοδοτούσε  την χειραγώγηση του πολιτικού συστήματος, το όριζα σημειολογικά με το προσωνύμιο: "Το Λαμπρακιστάν στη χώρα της Μιμιλάνδης". Ένας ιδιώτης, έχοντας καθυποτάξει σύσσωμη την πολιτική τάξη της χώρας στις επιθυμίες του, μετέβαλε το κράτος σε υποχείριο "ευεργέτη" των επιλογών του. Όλη η άρχουσα πολιτική και πνευματική ηγεσία της χώρας έθυε γονυπετής στα πόδια του για να εισπράξει λίγη εύνοια δημοσιότητας και χρίσμα στη φιλοδοξία της. Ρώτησα κάποτε πρώην πρωθυπουργό γιατί κανείς ποτέ δεν διέταξε διαχειριστικό έλεγχο των πεπραγμένων του κυρίου Λαμπράκη. Μου ομολόγησε την κραιπάλη, αλλ'ότι ουδείς θα αποτολμούσε κάτι τέτοιο. Ο "Αρχηγέτης" εισέπραττε ότι αποφάσιζε χωρίς υποχρέωση απόδοσης λογαριασμού. Λειτουργούσε επίσης, ευρέως, ως "Νονός" στην επικοινωνία του όποιου ιδιώτη με το πολιτικό σύστημα. Οι συνθήκες Φαραωνικές, οι προϋπολογισμοί ιλιγγιώδεις, δαπάναις του ελληνικού λαού.
          Το Μέγαρο, υπό τον απόλυτο έλεγχο του Συγκροτηματάρχη, επεξέτεινε το αντικείμενό του πέραν της μουσικής, στο πεδίο των επιρροών, λειτουργώντας έκτοτε ως λέσχη ημετέρων, για την προώθηση πολιτικών στόχων, προσωπικών φιλοδοξιών και εξαγοράς συνειδήσεων. Οι υπουργοί πολιτισμού, διόριζαν και εξακολουθούν να διορίζουν ως μέλη του Συμβουλίου του Μεγάρου, τα "οικεία" πρόσωπα του μεγάλου ευεργέτη.
          Το μέγα σκάνδαλο που λέγεται Μέγαρο δεν είναι προσωπικό. Ο Λαμπράκης βρήκε και έπραξε. Το επισημαίνω διότι αναδεικνύει, με παραδειγματικό τρόπο, το βάθος της ελληνικής κακοδαιμονίας, την σήψη της πολιτικής και πνευματικής τάξης, που οδήγησε στην σημερινή εξαθλίωση και ταπείνωση μιας ολόκληρης κοινωνίας. Αντί η πολιτική τάξη να σχεδιάσει πολιτικές πολιτισμού και να τις υλοποιήσει, σύρθηκε, θα έλεγα ακριβέστερα, υποκλίθηκε, παραδομένη άνευ όρων, στην υπερφίαλη και αδηφάγο ματαιοδοξία ενός ιδιώτη.
          Το νέο κεφάλαιο που ανοίγει, με αφορμή τις δανειακές υποχρεώσεις του Μεγάρου και ιδίως η λύση που επελέγη, με θεραπαινίδες τις κλαίουσες παρασιτικές αποφύσεις του συστήματος και σύσσωμη την πολιτική τάξη, φανερώνει ότι τίποτε δεν άλλαξε: στόχος να επιφορτισθεί την κραιπαλώδη όσο και ιδιοτελή διαχείριση του Μεγάρου η ελληνική κοινωνία, για να συνεχίσουν να το "απολαμβάνουν" οι ίδιοι, με πρόσχημα την μουσική παιδεία. Να αναλάβει το κράτος, λένε, τις δανειακές υποχρεώσεις του Μεγάρου, ως εάν αυτό (το συγκεκριμένο κράτος) δεν είναι πια η άλλη εκδοχή του ελληνικού άγους που χρηματοδοτεί από το υστέρημά της η κοινωνία.
          Σημειολογικά ενδιαφέρουσα είναι η προσπάθεια να αποφευχθεί η κάθαρση και να διατηρηθεί ο έλεγχος της διοίκησης του Μεγάρου από τους οσφυοκάμπτες του συστήματος, προκειμένου ανενόχλητοι οι παρακοιμώμενοι συγκατανευσιφάγοι να λυμαίνονται τις εγκαταστάσεις του και να υφαίνουν πολιτικές και φιλοδοξίες, πάνω στο πτώμα της χώρας. Αρκεί να κάνει κανείς μια αποτίμηση των ονομάτων που παρήλασαν όλα αυτά τα χρόνια από τις "επάλξεις" του Μεγάρου, οικειοποιούμενοι τον λόγο της "κοινωνικής επιστήμης" ή, έστω, να αποτιμήσει τον κύκλο των "ειδικών" που πρόσφατα προσήλθαν συντεταγμένοι με περιτύλιγμα "γραβάτας", υπό τον "μικρό τον μέγα" αρχανθρωπινό ηγέτη τους, να μας διδάξουν πώς πρέπει να "αποτολμήσουμε" την δημοκρατία! Τόλμημα, που ουδέ καν αποκρύπτουν ότι ορίζει την παλινόρθωση του παλαιού καθεστώτος, δηλαδή τη διατήρησή τους στα πράγματα της χώρας.  Το Μέγαρο, ως φαίνεται, έχει επιλεγεί, κατ'αυτάς, για έναν μείζονα ρόλο στο διακύβευμα αυτό, πράγμα που προϋποθέτει την αμνήστευση του παρελθόντος και την εκ νέου μετακύλυση του άγους του στην χειμαζόμενη κοινωνία.
          Η διάσωση, με άλλα λόγια, του Μεγάρου, οφείλει να ακολουθήσει μια πράξη υψίστου συμβολισμού με περιεχόμενο την νομιμοποίηση, αξιώνει δηλαδή την κάθαρση για να ικανοποιηθεί το δημόσιο αίσθημα, και περαιτέρω την αποκατάσταση της τάξης με την αλλαγή του καθεστώτος του. Δεν υπονοώ την "μεθάρμοσιν δεσποτών", με την περιέλευσή του ως λάφυρο στην άμεση ευθύνη των "ιδιοτελών" του κράτους, αλλά να υπαχθεί σε έναν καθόλα αδιάβλητο και αρμόδιο φορέα. Διαφορετικά θα πρέπει να επαναλάβουμε, και εν προκειμένω, για την χώρα την παραβολή: "ουαί τοις αφελέσι και τοις ηττημένοις"….

Βίντεο: Ουκρανοί στρατιώτες παραδίδονται στους Ρώσους


Ουκρανοί στρατιώτες παραδίδονται στους Ρώσους από CDemo83
Το τελεσίγραφο που υποτίθεται ότι απέστειλε η Ρωσία στην κυβέρνηση της Ουκρανίας για απόσυρση των στρατιωτών της μέχρι σήμερα το πρωί διαψεύσθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών του Πούτιν.
Ωστόσο, οι μεγαλύτερες ουκρανικές βάσεις στο νότο της χώρας, παραδίνονται χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα στους Ρώσους στρατιώτες που έχουν μεταβεί στην Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες.
Το παραπάνω βίντεο είναι ενδεικτικό.
Οι κύριες εναπομείνασες φρουρές στην Κριμαία, οι οποίες αποτελούνται έτσι ή αλλιώς από ρωσόφωνους στρατιώτες, παραδόθηκαν στις ρωσικές δυνάμεις καθώς και στις δυνάμεις της Vnevedomstvenaya Okhrana οι οποίοι πολιορκούσαν από την Παρασκευή το βράδυ τις εγκαταστάσεις του.
H ουκρανική 36η Ανεξάρτητη Ταξιαρχία Επακτίου Αμύνης που εδρεύει σε στρατόπεδο στο χωριό Perevalnoye κοντά την Συμφερόπολη, η οποία επρόκειτο να κτυπηθεί χθες διασώθηκε την τελευταία στιγμή όταν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (Α/ΓΕΝ) της Ουκρανίας, Ντενίς Μπερεζόφσκι τους είπε ότι οφείλουν πίστη στο λαό της Κριμαίας.
Έξω από το στρατόπεδο της 36ης Ανεξάρτητης Ταξιαρχίας Επακτίου Αμύνης είχαν συγκεντρωθεί 1000 άτομα, προσωπικό των ρωσικών ειδικών δυνάμεων και του φορέα παροχής υπηρεσιών ασφάλειας Vnevedomstvenaya Okhrana. Πρόκειται για στρατιώτες χωρίς διακριτικά.
Στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών δέκα ρωσικά πολεμικά ελικόπτερα και οκτώ μεταγωγικά αεροσκάφη έχουν προσγειωθεί στην Κριμαία, χωρίς να έχουν ενημερωθεί σχετικά οι ουκρανικές αρχές, σε παραβίαση των συμφωνιών μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας για το καθεστώς του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας που προβλέπουν ότι το Κίεβο θα πρέπει να ενημερώνεται 72 ώρες πριν οποιαδήποτε μετακίνηση στρατευμάτων.
Από την 1η Μαρτίου τέσσερα ρωσικά πολεμικά πλοία του Στόλου της Βαλτικής έχουν επίσης φτάσει στο λιμάνι της Σεβαστούπολης, σύμφωνα πάντα με τους ουκρανούς συνοριοφύλακες.
Την ίδια ώρα πάντως, ο πρόεδρος Πούτιν έδωσε εντολή στα στρατεύματα που συμμετείχαν σε γυμνάσια να επιστρέψουν στις βάσεις τους
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή στα στρατεύματα που συμμετείχαν σε στρατιωτικά γυμνάσια αυτή την εβδομάδα στην κεντρική και δυτική Ρωσία να επιστρέψουν στις βάσεις τους αφού ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα εκπρόσωπο του Κρεμλίνου κι αναμεταδίδει το Ρόιτερς.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι τα στρατιωτικά γυμνάσια που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα και τα οποία η Μόσχα αρνείται ότι συνδέονται με τα γεγονότα στην Ουκρανία, υπήρξαν επιτυχημένα.
Τα στρατιωτικά γυμνάσια ολοκληρώθηκαν όπως ήταν προγραμματισμένο.
Ο Ρώσος πρόεδρος παρακολούθησε χθες Δευτέρα την τελευταία ημέρα των ασκήσεων.
"Ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, έδωσε εντολή προς όλα τα στρατεύματα και τις μονάδες που μετείχαν στα στρατιωτικά γυμνάσια, να επιστρέψουν στις βάσεις τους", δήλωσε ο Πεσκόφ.
Δεν υπήρξε αναφορά σε κινήσεις των ρωσικών δυνάμεων στην Κριμαία.
Η Ουάσιγκτον αναστέλλει όλες τις στρατιωτικές συνεργασίες με τη Μόσχα και αποκλείει στρατιωτική εμπλοκή για την Ουκρανία
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναστέλλουν όλες τις στρατιωτικές συνεργασίες με τη Ρωσία συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών ασκήσεων, των ανταλλαγών επισκέψεων στα λιμάνια και των συνεδρίων στρατιωτικού σχεδιασμού, ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο τη Δευτέρα στο πλαίσιο της αντίδρασης της Ουάσιγκτον στην στρατιωτική παρουσία της Μόσχας στην Κριμαία.
«Καλούμε τη Ρωσία να αποκλιμακώσει την κρίση στην Ουκρανία και οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις που είναι στην Κριμαία να επιστρέψουν στις βάσεις τους, όπως απαιτείται στο πλαίσιο των συμφωνιών που διέπουν τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου υποναύαρχος Τζον Κίρμπι. Η ανακοίνωση από το Πεντάγωνο ήρθε λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών θα εξετάσει μια σειρά από οικονομικές και διπλωματικές κυρώσεις απομόνωσης της Ρωσίας.
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο στρατιωτικών εμπλοκών, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω κλιμάκωση της αντιπαράθεσης , και το Πεντάγωνο έσπευσε να ακυρώσει οποιαδήποτε φημολογία ότι αμερικανικές οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να εμπλακούν σε επιχειρήσεις.
Το Πεντάγωνο ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην αμερικανική στρατιωτική στάση στην Ευρώπη ή στη Μεσόγειο Θάλασσα. «Ορισμένα μέσα ενημέρωσης κάνουν εικασίες για πιθανές κινήσεις των πλοίων στην περιοχή . Δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στη στρατιωτική στάση μας στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο», δήλωσε ο Κίρμπι. Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου πρόσθεσε ότι μονάδες του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών πραγματοποίησαν ασκήσεις ρουτίνας στην περιοχή .
Η στρατιωτική συνεργασία Ουάσιγκτον και Μόσχας έχει βοηθήσει στη γεφύρωση της απόστασης μεταξύ των δυνάμεων και έχει μειώσει τις πιθανότητες των «παρεξηγήσεων» αναφέρουν συχνά αξιωματούχοι.
(Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters)

3.392 προσλήψεις σε Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας

Από τα μέσα της άνοιξης αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες προσλήψεις για φέτος στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Την αυλαία των προσλήψεων θα ανοίξει το Λιμενικό με 337 μόνιμες προσλήψεις αξιωματικών, υπαξιωματικών και λιμενοφυλάκων, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.
Θα ακολουθήσουν έπειτα οι 500 μόνιμοι ειδικοί φρουροί, 75 Οπλίτες Βραχείας Ανακατατάξεως με θητεία, 1.500 εποχικοί δασοπυροσβέστες και 160 ψυχολόγοι, μεταφραστές και κοινωνικοί λειτουργοί στην ΕΛ.ΑΣ. με συμβάσεις μίσθωσης έργου.
Παράλληλα, με πανελλαδικές εξετάσεις...
θα εισαχθούν 820 υποψήφιοι στις στρατιωτικές σχολές.
Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα:
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)