Oι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης είναι κοντά στο να ασκήσουν διώξεις εναντίον των στελεχών τραπεζών και των υπευθύνων κομμάτων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση των δανειοδοτήσεων των τελευταίων.

Αν και υπήρξε αναταραχή λόγω της τροπολογίας που δίνει «αμνηστία» στους υπευθύνους της υπόθεσης, η δικαστική έρευνα, σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», έχει φτάσει στο τελικό στάδιο και έχουν προκύψει 70 εμπλεκόμενοι, εκ των οποίων πολλά είναι μεγάλα ονόματα της πολιτικής και του τραπεζικού χώρου.
Τα υπό εξέταση αδικήματα όσον αφορά τους πολιτικούς, είναι αυτό της ηθικής αυτουργίας σε απιστία με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Ν.1608 και για τους τραπεζικούς αυτό της απιστίας, το οποίο είναι κακουργηματικού βαθμού.
Η «αρχή» του κακού έγινε τη δεκαετία του '90 και έφτασε ως το 2012, με τα κόμματα να χρωστάνε 272.499.000 ευρώ. Το μεγαλύτερο ποσό θα πρέπει να αποδοθεί στην Αγροτική Τράπεζα (198.723.000 ευρώ), ενώ ακολουθεί η Εθνική.
Σύμφωνα με του ελεγκτές, «οι τράπεζες κατά την εξέταση των αιτημάτων των κομμάτων αξιολόγησαν την πιστοληπτική ικανότητά τους ως σχετικά ισχυρή διότι εξαρτούσαν την αποπληρωμή των δανείων από μελλοντικές απαιτήσεις από το Δημόσιο.
Πηγή: iefimerida.gr