Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Air Algerie: Εικόνες φρίκης στο σημείο συντριβής

Επιβεβαίωσε η γαλλική προεδρία ότι τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Air Algerie εντοπίστηκαν στην περιοχή Γκόσι του Μαλι, κοντά στα σύνορα με την Μπουρκίνα Φάσο. Στρατηγός περιγράφει τις εικόνες φρίκης που αντίκρισαν οι ομάδες των ερευνητών στο σημείο της συντριβής, ενώ σύμφωνα με τις αρχές, δεν υπάρχουν πληροφορίες για επιζώντες.
Air Algerie: Εικόνες φρίκης στο σημείο συντριβής - Ανθρώπινα μέλη και καμένα  κομμάτια
Τα συντρίμμια του αεροσκάφους τύπου MD83 που αγνοείται από το μεσημέρι της Πέμπτης εντοπίστηκαν «κοντά στα σύνορα της Μπουρκίνα Φάσο» και «το αεροσκάφος έχει αναγνωριστεί με σαφήνεια, παρά την κατάσταση διάλυσης στην οποία βρίσκεται» ανέφερε επισήμως το βράδυ της Πέμπτης, η Γαλλική Προεδρία προσθέτοντας ότι «γαλλικό στρατιωτικό απόσπασμα έχει σταλεί για να εξασφαλίσει το χώρο και να συλλέξει τα πρώτα κομμάτια των πληροφοριών».
Όπως επίσης ανακοινώθηκε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εκφράζει «στις οικογένειες και τους συγγενείς των θυμάτων την αλληλεγγύη του».
Νωρίτερα η κρατική τηλεόραση της Μπουρκίνα Φάσο μετέδωσε ότι τα συντρίμμια του αεροσκάφους της εντοπίστηκαν νότια της πόλης Γκάο του Μαλί.
Ο στρατηγός Ζιλμπέρ Ντιεντέρ, ανέφερε ότι η ομάδα των ερευνητών μετέβη από την Μπουρκίνα Φάσο στο Μάλι μετά από πληροφορίες για πιθανό εντοπισμό του σημείου της συντριβής.
«Η ομάδα μας πήγε, πρώτα απ' όλα να συναντήσει τους πληροφοριοδότηες μας και να τους φέρει στο σημείο της συντριβής. Και όντως, η αποστολή εντόπισε στο σημείο, κομμάτια του αεροπλάνου, δυστυχώς η ομάδα εντόπισε ανθρώπινα μέλη. Δεν ήμασταν σε θέση να εκτιμήσουμε την κατάσταση καθώς είχε αρχίσει να νυχτώνει και η ομάδα επιβεβαίωσε ότι είδε τα συντρίμμια του αεροπλάνου, εντελώς καμμένα και διασκορπισμένα στο έδαφος».
Ο υπουργός Επικοινωνιών έκανε λόγο για την μεγαλύτερη αεροπορική τραγωδία στην ιστορία της χώρας και ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Ιμπραχίμ Μπουμπακάρ Κεϊτά που έχει κηρύξει την σημερινή ημέρα εθνικού πένθους πρόκειται να επισκεφθεί το σημείο της συντριβής
«Βρήκαν ανθρώπινα μέλη και τα συντρίμμια του αεροπλάνου ήταν εντελώς καμένα και διασκορπισμένα» δήλωσε στο πρακτορείο Associated Press.

Το αεροσκάφος της Air Algerie στο οποίο επέβαιναν 116 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 50 Γάλλοι συνετρίβη την Πέμπτη, ενώ εκτελούσε πτήση από το Ουαγκαντούγκου, της Μπουρκίνα Φάσο προς το Αλγέρι Εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ πενήντα λεπτά μετά την απογείωσή του.

Αυτό είναι το "τρομακτικό" email του Υπουργείου Οικονομικών που σας στέλνει το μπιλιετάκι...

Σας είχαμε προειδοποιήσει. Φέτος δεν πρόκειται να παραλάβετε εκκαθαριστικό στο σπίτι. Μόνο ένα «στεγνό» email το οποίο θα σας παρέχει οδηγίες για το τι πρέπει να πράξετε. Εύλογα λοιπόν αναρωτιέστε: Πώς θα διακρίνετε το επίσημο email του υπουργείου Οικονομικών; Πότε θα έρθει; Πώς θα αποφύγετε τις φάρσες;
Εξασφαλίσαμε ένα από τα …εκατομμύρια email που άρχισαν ήδη να αποστέλλονται μαζικά και σας δίνουμε όλες τις πληροφορίες για να μην εκπλαγείτε αν δείτε τον …ηλεκτρονικό ταχυδρόμο του Taxis να χτυπάει το…inbox σας.

Ο αποστολέας είναι ο «Ε 1-no.reply@gsis.gr». Το θέμα του μηνύματος; «Ενημέρωση εκκαθάρισης της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2014». Στο πάνω δεξί μέρος θα δείτε τα στοιχεία του Taxis:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Θεσσαλονίκης & Χανδρή 1
Μοσχάτο
Ακολουθεί το όνομα του αποδέκτη και το username. To περιεχόμενο του μηνύματος, εξαιρετικά …λιτό:
«Σας ενημερώνουμε ότι μετά την εκκαθάριση της δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος οικ. έτους 2014, εκδόθηκε Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου την οποία μπορείτε να εκτυπώσετε από το Taxisnet».
Είναι πολύ πιθανό ένα τόσο εύκολο μήνυμα κάποιος να θέλει να το αντιγράψει για να σας κάνει φάρσα. Εσείς θα προσέξετε τα εξής:
  1. Τον αποστολέα
  2. Αν γράφεται το username σας δίπλα στο όνομά σας. Άλλωστε ο όποιος φαρσέρ δεν μπορεί να γνωρίζει ποιο είναι το username σας στο Taxis. Μόνο το ίδιο το Taxis ξέρει τι χρησιμοποιείτε για να μπείτε στο σύστημά του.

Για λόγους ασφαλείας, έχει ενσωματωθεί και η ακόλουθη σημείωση:

«Κάθε ηλεκτρονικό μήνυμα που σας στέλνουμε από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, εφόσον δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας, περιλαμβάνει στο πάνω μέρος του το όνομά σας και το όνομα χρήστη (Username). Εάν λάβετε μήνυμα που αναφέρει ότι προέρχεται από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων χωρίς να περιέχει τα στοιχεία αυτά και δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας μήνυμα, να το διαγράψετε μια και θα είναι πλαστό και πιθανώς να περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο».

Προσοχή: Σας συνιστούμε να μην περιμένετε το email αν έχετε χρεωστικό εκκαθαριστικό και να σπεύσετε να τυπώσετε την πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου όσο το δυνατόν νωρίτερα. Ο λόγος; Όσο πλησιάζουμε προς την κρίσιμη ημερομηνία της επόμενης Πέμπτης 31/07, και το σύστημα Taxis θα υπερφορτώνεται και στις τράπεζες θα επικρατεί το αδιαχώρητο.

Για να βρείτε το ειδοποιητήριο θα πρέπει να μπείτε στην εφαρμογή του Ε1 (την εφαρμογή που χρησιμοποιήσατε για να υποβάλλετε τη δήλωσή σας) και να εκτυπώσετε τη σχετική ειδοποίηση.

Πως να παγώσεις ένα ποτό σε 2 μόλις λεπτά (Video)

Τι -μπορεί- να αλλάξει στον τρόπο αξιολόγησης στο δημόσιο και στο ΥΠΕΘΑ

Σε προτάσεις βελτίωσης του νόμου 4250\2014 για την αξιολόγηση και τροποποιήσεις στην εφαρμογή του προέβη η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ.Εύη Χριστοφιλοπούλου μιλώντας στον «ΣΚΑΪ 100,3».
Η κίνηση αυτή της προερχόμενης από το ΠΑΣΟΚ υφυπουργού έρχεται αμέσως μετά την δημόσια τοποθέτηση  του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ κ. Καρύδη και του Γραμματέα της ΚΟ κ Π.Ρήγα ότι το κόμματους διαφωνεί με την ποσόστωση περί υποχρεωτικής αρνητικής βαθμολογία του 15% των δημοσίων υπαλλήλων και ότι αυτό χρειάζεται αλλαγή και διευκρίνιση.Θέμα που είχε προκαλέσει κόντρα με τον υπουργό  Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ.  Μητσοτάκη.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία συνέντευξης της κ. Χριστοφιλοπούλου που δρομολογούν, ως φαίνεται,  αλλαγές μέσα από βελτιώσεις:

-Ο νόμος 4250 αποτελεί ένα βήμα  για την εμπέδωση της κουλτούρας της αξιολόγησης στο δημόσιο, για πρώτη φορά.  Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από το μέτρο της αξιολόγησης. Το μεταβατικό σύστημα αξιολόγησης αποβλέπει στη βελτίωση των υπαλλήλων και δεν έχει δυσμενείς συνέπειες. Μπορούμε μάλιστα να προσθέσουμε στη σχετική ρύθμιση ότι: «Κανένας υπάλληλος δεν πρόκειται να απολυθεί βάσει της αξιολόγησής του, ούτε πρόκειται να υποστεί μισθολογικές κυρώσεις ή οποιαδήποτε άλλη αρνητική υπηρεσιακή μεταβολή».

-Στόχος της αξιολόγησης είναι μόνο η βελτίωση της απόδοσης των δημοσίων υπαλλήλων, και συνακόλουθα  των παρεχόμενων υπηρεσιών του δημοσίου. Για το λόγο αυτό, ο αξιολογητής πρέπει να προτείνει συγκεκριμένα μέτρα βελτίωσης  της απόδοσης του υπαλλήλου, ιδίως για όσους θα εμπίπτουν στην κατηγορία του 15%.

       Πως θα γίνει

  Ενδεικτικά προκαθορισμένα πεδία προτείνω να είναι τα εξής:

Συμμετοχή σε συγκεκριμένο πρόγραμμα επιμόρφωσης του ΕΚΔΔΑ/ΙΝΕΠ
Επιμόρφωση σε άλλο αντικείμενο μέσα από τις δημόσιες δομές δια βίου μάθησης
Ατομική καλλιέργεια ορισμένης δεξιότητας
Βελτίωση συγκεκριμένων χαρακτηριστικών, που άπτονται της εργασίας, της συμπεριφοράς κ.ο.κ.
Προσωρινή αλλαγή αντικειμένου εργασίας
Εκούσια μετακίνηση εντός της υπηρεσίας
Εκούσια μετάταξη σε διαφορετικό κλάδο με βάση τα προσόντα και τις ικανότητες του υπαλλήλου

-Το σύστημα πρέπει να έχει την απαραίτητη ευελιξία. Για το λόγο αυτό επεξεργαζόμαστε περαιτέρω βελτιωτικές ρυθμίσεις,  οι οποίες θα εμπεδώσουν κλίμα συναίνεσης και θα καθησυχάσουν τους δημόσιους υπαλλήλους. Για το λόγο αυτό προτείνεται να δοθεί διακριτική ευχέρεια στους Προϊσταμένους Γενικής Διεύθυνσης να προβούν σε επιμερισμό ποσοστών είτε μέχρι το επίπεδο της Διεύθυνσης, είτε μέχρι το επίπεδο του Τμήματος, ανάλογα με τις ανάγκες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της υπηρεσίας.

-Απέναντι στις αντιδράσεις  των υπαλλήλων οι πειθαρχικές διώξεις δεν είναι λύση και εδώ έχω διαφορετική προσέγγιση. Προτιμότερη είναι η θέσπιση κινήτρων και αντικινήτρων. Παραδείγματος χάριν  για  να γίνει μετάταξη, απόσπαση ή μετάθεση προϋπόθεση είναι  η συμμετοχή του στη διαδικασία της αξιολόγησης, ασχέτως της βαθμολογίας του. Το ίδιο μπορεί να ισχύει και στην περίπτωση που κάποιος υπάλληλος επιθυμεί να καταλάβει θέση ευθύνης.  Δεν είναι δίκαιο, για τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους, ούτε αξιοκρατικό να επιθυμεί κάποιος να μετακινηθεί σε άλλη θέση ή να καταλάβει θέση ευθύνης και να μην έχει συμμετάσχει στη διαδικασία της αξιολόγησης.

-Για το μόνιμο σύστημα αξιολόγησης  το οποίο θα πρέπει να θεσπίσουμε και να εφαρμόσουμε το 2015, στόχος είναι το ελληνικό δημόσιο να εμπεδώσει την κουλτούρα της αξιολόγησης και με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση να πάμε σε ένα πάγιο, βιώσιμο, αντικειμενικό και αποτελεσματικό σύστημα αξιολόγησης. Θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο, για την υλοποίηση της εξωτερικής αξιολόγησης, να συγκροτηθεί ένας «οίκος αξιολόγησης» στα διεθνή πρότυπα, ως αυτοτελής μονάδα εντός του Συνηγόρου του Πολίτη. Ο συγκεκριμένος «οίκος» θα αξιολογεί τις δομές και τις υπηρεσιακές μονάδες.

-Με τη δημιουργία ενός «οίκου αξιολόγησης» εντός μιας ανεξάρτητης διοικητικής αρχής, όπως ο ΣτΠ, επιτυγχάνεται το στοιχείο της εξωτερικής αξιολόγησης χωρίς να εμπλέκεται κανένας ιδιωτικός φορέας, ενώ εξασφαλίζονται τα εχέγγυα της αντικειμενικότητας και της αμεροληψίας.

Για τις απολύσεις


-Δεν υπάρχει «σαφάρι» απολύσεων. Ο μεγαλύτερος αριθμός απολύσεων-αποχωρήσεων θα προέλθει από: την επιτάχυνση των πειθαρχικών διαδικασιών σε βάρος επίορκων υπαλλήλων, τον έλεγχο των πλαστών πιστοποιητικών που χρησιμοποιήθηκαν για διορισμούς στο δημόσιο, τον επανέλεγχο της νομιμότητας της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, τον συνυπολογισμό των εργαζομένων δυνάμει προσωρινών διαταγών ή αποφάσεων ασφαλιστικών μέτρων. Υπάρχει λοιπόν βάσιμη προσδοκία ότι δεν θα χρειαστεί να γίνει καμία επιπλέον απόλυση για το 2014.

Είναι εξάλλου γνωστό ότι μετά από διαπραγμάτευση με την τρόικα δεν υπάρχουν πλέον αριθμητικοί στόχοι απολύσεων για το 2015 και σε αυτό συνέβαλαν καθοριστικά το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρός του.

Δημοκρατία και Λαϊκισμός

Η κ Χριστοφιλοπούλου είπε ακόμα για το θέμα της κόντρας ΠΑΣΟΚ - Μητσοτάκη : Η  Μεταπολίτευση μας έχει δώσει πολλά και ουσιαστικά πράγματα και βεβαίως, ενδυνάμωσε τη δημοκρατία. Μας κληροδότησε, όμως χρόνιες αδυναμίες, όπως το πελατειακό σύστημα και ο λαϊκισμός. Ωστόσο, οφείλουμε να πείσουμε τον κόσμο ότι μπορούμε και αλλάζουμε τις αντιλήψεις μας και τους θεσμούς μας στην πράξη. Η μάχη δίνεται για μια αξιοπιστία που ξεπερνά λαϊκισμούς. Και οι λαϊκισμοί, δυστυχώς όπως είδαμε, ενδημούν παντού. Ήταν τουλάχιστον ατυχής η δήλωση του κ. Μητσοτάκη για τον κ. Βενιζέλο και το φόρο ακινήτων, όταν ,τότε, το κόμμα του σε μια πρωτόγνωρη συγκυρία για τη χώρα, εν μέσω κρίσης, παρήγαγε προτάσεις στα «Ζάππεια».
http://www.onalert.gr/

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)