Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Ο φιλαθλος...

Σύγχυση με τη φωτογραφία του ΟΣΑΜΑ

ΛΕΣ ΝΑ...; ΜΠΑ ΔΕ...ΑΝ ΟΜΩΣ;;;; Ε ΤΟΤΕ....

Σοσιαλιστής με Porsche 164.000 ευρώ το αφεντικό του ΔΝΤ!

Σοσιαλιστής με Porsche 164.000 ευρώ το αφεντικό του ΔΝΤ!

Η φωτογραφία του Ντομινίκ Στρος Καν να επιβιβάζεται σε ένα αυτοκίνητο αξίας 164.800 ευρώ, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Γαλλία, καθώς ο σοσιαλιστής υποψήφιος των προεδρικών εκλογών, θεωρείται ότι προκαλεί επιδεικνύοντας μία Porsche Panamera S, ως «το νέο σύμβολο του Σοσιαλιστικού Κινήματος».

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Μπρις Ορτφέ, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Το Σοσιαλιστικό Κόμμα εξελίσσεται περίεργα. Το 1981 ήταν η γροθιά και το τριαντάφυλλο, σήμερα είναι η Porsche», αναφερόμενος στο σύμβολο του Σοσιαλιστικού Κόμματος την εποχή της ανόδου στην ...
εξουσία του Φρανσουά Μιτεράν.

Η φωτογραφία δείχνει τον Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος είναι φαβορί στις δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές του 2012, να επιβιβάζεται σε μια Porsche, στις 28 Απριλίου στο Παρίσι.
Η εικόνα αυτή προκαλεί τα σαρκαστικά σχόλια της Δεξιάς στην Γαλλία αλλά και την αμηχανία της Αριστεράς.

Ο σοσιαλιστής βουλευτής Πιερ Μοσκοβιτσί, ο οποίος πρόσκειται στον Ντομινίκ Στρος-Καν, δήλωσε ότι οι σοσιαλιστές πρέπει «να προσέχουν κάθε εικόνα» κατά την προεκλογική εκστρατεία.
Ο Μοσκοβιτσί υπογράμμισε επίσης ότι το προεδρικό κόμμα UMP (Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα) δεν μπορεί «να δίνει μαθήματα στο θέμα αυτό».

«Ποιος μπορεί να δίνει μαθήματα στο θέμα αυτό; Σίγουρα όχι οι φίλοι του κ. Σαρκοζί», τόνισε ο βουλευτής μιλώντας στο δίκτυο LCI.

Στον τομέα αυτό, «η άλλη πλευρά εξακολουθεί να προηγείται με μεγάλη διαφορά. Οι Γάλλοι δεν έχουν ξεχάσει τη νύκτα στο Φουκέ, δεν έχουν ξεχάσει τη διαμονή σ' ένα γιοτ», πρόσθεσε.
Ο Μοσκοβιτσί αναφερόταν στη συμπεριφορά του αρχηγού του κράτους αμέσως μετά την εκλογή του το 2007, όταν γιόρτασε τη νίκη του σ' ένα πολυτελές εστιατόριο και στη συνέχεια πήγε να αναπαυθεί στο γιοτ ενός πλούσιου επιχειρηματία.

«Οι φίλοι του προέδρου είναι οι πλούσιοι, οι φίλοι του Ντομινίκ Στρος-Καν είναι οι σοσιαλιστές», δήλωσε ο Μοσκοβιτσί.

Σημειώνεται ότι το Γαλλικό Πρακτορείο είχε μεταδώσει στις 28 Απριλίου φωτογραφίες που δείχνουν τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν και τη σύζυγό του, την Αν Σινκλέρ, να επιβιβάζονται σε μια Porsche Panamera S μπροστά από την κατοικία τους στο Παρίσι, στην Πλας ντε Βοζ.

O ιός του Μπιν Λάντεν

Πολλαπλές επιθέσεις malware που ισχυρίζονται ότι προσφέρουν εικόνες ή βίντεο από το σώμα του Μπιν Λάντεν εξαπλώνονται σε όλα το διαδίκτυο.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι χρηστές του Facebook με ένα post που τιτλοφορείται ως "Disturbing Yet Awesome!- "Επικίνδυνη όμως τρομερό!".

Το εν λόγω post περιλαμβάνει μια φωτογραφία του προσώπου του Μπιν Λάντεν μέσα σε ένα σταυρό και ένα link που περιέχει μια σύνδεση που λέει " Ο Μπιν Λάντεν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ VIDEO! Ναι είναι πραγματικό!"

Το υποτιθέμενο βίντεο είναι πλαστό. Κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο θα σας οδηγήσει σε ...
μια σελίδα στο Facebook. Ωστόσο, θα σας ζητηθεί να αντιγράψετε και να επικολλήσετε κάποιο JavaScript κώδικα στη γραμμή browser σας, το οποίο θα μολύνει τον υπολογιστή σας και αυτόματα όλους τους φίλους σας.

Στρος-Καν: Δουλέψαμε επί μήνες υπόγεια

ΒΙΝΤΕΟ, ΓΡΑΠΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΡΙΕΡΕΣ
Το ΔΝΤ με μια ανακοίνωση διπλής ανάγνωσης στήριξε την εκδοχή της κυβέρνησης Παπανδρέου σχετικά με το επίμαχο απόσπασμα της συνέντευξης του Ντομινίκ Στρος-Καν στο «Canal+» περί «υπόγειων διαπραγματεύσεων» με το Ταμείο, πριν ακόμα αναλάβει το ΠΑΣΟΚ την εξουσία.
Παράλληλα το ΔΝΤ επίσημα δείχνει να κρατά αποστάσεις από τον γενικό διευθυντή του, ο οποίος ετοιμάζεται να αποχωρήσει και να ανακοινώσει -πιθανότατα τον προσεχή Ιούλιο- την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλίας το 2012.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», θορυβημένη από τη φωτιά που άναψε ο επικεφαλής του ΔΝΤ, από νωρίς χθες το πρωί πίεσε το Ταμείο για μια σαφή «δήλωση στήριξης» με την οποία θα διόρθωνε τις εντυπώσεις που προκάλεσε το απόσπασμα της συνέντευξής του.

Τα σχόλια του κ. Στρος-Καν αφορούσαν την προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης και τις συνεννοήσεις του με τον Γιώργο Παπανδρέου σε ένα ντοκιμαντέρ-προσωπογραφία του, που ...
ετοίμασε το «Canal+» και το οποίο μεταδόθηκε στις 13 Μαρτίου 2010. Αποσπάσματα της συνέντευξης δημοσιοποιήθηκαν έναν χρόνο μετά, προκαλώντας τον πρώτο γύρο σχολίων στην Ελλάδα.

Στο τελικό μοντάζ όμως του ντοκιμαντέρ αφαιρέθηκαν οι δηλώσεις του επικεφαλής του ΔΝΤ σχετικά με τις τηλεφωνικές επαφές που είχε τον Δεκέμβριο του 2009 με τον Γιώργο Παπανδρέου, καθώς, όπως διευκρίνισαν άνθρωποι της παραγωγής, ζητήθηκε από εκπροσώπους του ΔΝΤ να κοπούν, ώστε να δοθεί έμφαση στη ζωή και το έργο του Στρος-Καν και όχι στην Ελλάδα.

Το δεύτερο απόσπασμα, το οποίο δεν προβλήθηκε ποτέ στη γαλλική τηλεόραση (σ.σ. φέρεται να υπήρξαν πιέσεις από την ελληνική κυβέρνηση να κοπεί το συγκεκριμένο απόσπασμα), έφερε στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου, «Αλ Τσαντίρι». Εκεί ο Ντομινίκ Στρος-Καν λέει on camera: «Λέω υπερβάλλοντας ότι, όταν ήρθε το ΔΝΤ στην Ελλάδα, κλείσαμε το θέμα σε 15 μέρες. Το κλείσαμε σε 15 μέρες, διότι δουλέψαμε επί μήνες πριν με τις ελληνικές αρχές και το κάναμε υπόγεια. Γιατί αυτό; Γιατί οι ελληνικές αρχές επιθυμούσαν την παρέμβαση του ΔΝΤ, αν και ο Παπανδρέου για πολιτικούς λόγους δεν το έλεγε στο λαό. Αλλά από την αρχή με είχε πάρει πολλές φορές τηλέφωνο. Με είχαν πάρει τηλέφωνο Νοέμβριο-Δεκέμβριο του 2009 λέγοντάς μου ότι χρειάζονται βοήθεια. Και είναι αλήθεια ότι είχε συνειδητοποιήσει πως είχε ανάγκη από βοήθεια».

Σε χθεσινή του ανακοίνωσή το ΔΝΤ ανέφερε ότι «είμαστε πάντα σε επαφή με τα κράτη-μέλη μας και δεν είναι ασύνηθες για τον γενικό διευθυντή να μιλά με την ηγεσία μιας χώρας» και σημείωσε ότι «στην περίπτωση της Ελλάδας αυτές οι συνομιλίες αφορούσαν το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για παροχή τεχνογνωσίας σε ό,τι αφορά την κατάρτιση του προϋπολογισμού και τη φοροδιαφυγή».

Το ΔΝΤ στηρίζοντας το μέγαρο Μαξίμου επισήμανε πως «δεν υπήρχαν διαπραγματεύσεις και καμία συμφωνία για οικονομική βοήθεια μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του ΔΝΤ πριν από την επίσημη αίτηση που κατέθεσε η Ελλάδα για οικονομική βοήθεια στα τέλη Απριλίου του 2010».

Το Ταμείο επίσης έσπευσε να υπενθυμίσει ότι «εδώ και έναν χρόνο ο γ. διευθυντής του ΔΝΤ έχει δηλώσει πως μέχρι να κατατεθεί η αίτηση (της Ελλάδας) δεν είχαμε συζητήσεις οικονομικής φύσης». Η ανακοίνωση ολοκληρώνεται με την επισήμανση ότι αυτό που συνέβαινε στις επαφές μεταξύ των δύο πλευρών ήταν ότι «στελέχη του Ταμείου πρόσφεραν τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα έπειτα από σχετικό αίτημα της τελευταίας»

Συγγνώμη, αλλά εμείς στο πηγάδι κατουρήσαμε;


Ξέρετε τι συμβαίνει στην Πορτογαλία τις τελευταίες δύο εβδομάδες; Όχι, πού να το μάθετε, μέσα στον ορυμαγδό της σκόπιμης ή οφειλόμενης σε απανωτές ανοησίες προπαγάνδας και παραπληροφόρησης.

Πού να το μάθουμε όταν δυο εβδομάδες τώρα, μεταξύ Πάσχα, Πρωτομαγιάς, Ατρόμητου και ΑΕΚ – με ολίγες προσαγωγές από περσινά ξινά σταφύλια – ασχολούμεθα με το τι είπε ο κ. Πάγκαλος κατά την επίσκεψή του στη Πόλη, με το αν ήταν καλή ή κακή η απογραφή και με το τι είπε ο κ. Τσοχατζόπουλος στη Βουλή για τα μονόπαντα υποβρύχια;

Στη διάρκεια, λοιπόν, της (ορθόδοξης) Μεγάλης Εβδομάδας, όταν εμείς μεταξύ Επιταφίου και μαγειρίτσας και καυγάδων περί Χουριέτ και περί απογραφής, βλέπαμε τα spread να ανεβαίνουν στον Θεό και αναρωτιόμασταν «τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;», η Πορτογαλία ενημερωνόταν για τους όρους και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα λάβει το δάνειο από την τρόικα.

Σιγά τα λάχανα, θα πείτε. Εμείς αυτά τα παίζουμε στα δάχτυλα από τον περσινό Μάιο. Αμ δε!

Όταν λέω πως η Πορτογαλία ενημερωνόταν, εννοώ πως η Πορτογαλία ενημερωνόταν. Όχι ο εκεί Παπακωνσταντίνου, όχι ο (εκεί) υπηρεσιακός πρωθυπουργός. Οι πάντες! Δυο εβδομάδες τώρα, η τρόικα, έχει συναντήσεις με όλα τα πολιτικά κόμματα, τα συνδικάτα, τους διευθυντές των μεγάλων επιχειρήσεων, τους εκπροσώπους των βιομηχάνων, των βιοτεχνών, των μικρομεσαίων, των αγροτών, με οικονομολόγους, ακόμη και με… κοινωνιολόγους!

Όχι, δεν πήγε εκεί κάποιο πιο «καλόβολο» κλιμάκιο της Τρόικας. Ο γνωστός μας Τόμσεν περπάτησε στους δρόμους της Λισαβόνας. Και όμως. Συζήτησαν – συζητούν ακόμη – με όλους. Δεν τους ξεπέταξαν: Τόσο το δάνειο, αυτά θα κάνετε, αν δεν σας αρέσει πιείτε ξύδι.

Αφού πέρασαν μια εβδομάδα ξετινάζοντας τα δημοσιονομικά της χώρας – κάνοντας δηλαδή… απογραφή για να δουν πού βρίσκονται τα πράγματα – είδαν τους αρχηγούς όλων των κομμάτων (αυτό έγινε και εδώ, με όσους δέχθηκαν να συναντηθούν μαζί τους, διότι ως γνωστόν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ δεν καταδέχθηκαν να πάνε και να τους εξηγήσουν, προσπαθώντας να αμβλύνουν τις απαιτήσεις τους). Όπως δεν καταδέχτηκαν να πάνε και οι συνδικαλιστές μας, επιτρέποντας στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να κάνει μόνο του (και όπως η τρόικα ήθελε) τις διαπραγματεύσεις.

Και παρά το γεγονός ότι ένα πέπλο μυστικότητας κάλυψε αυτές τις συζητήσεις στην Πορτογαλία, καθώς δεν έγιναν παρά τυπικές ανακοινώσεις, οι συναντήσεις έγιναν, προκειμένου να λάβουν οι δανειστές όλα τα στοιχεία για τις ιδιαιτερότητες της χώρας, ακούγοντας όλες τις πλευρές. Και όχι μόνο την πλευρά αυτών που μόνη τους πρεμούρα είναι το δάνειο.

Υπάρχουν και φωτογραφικά πειστήρια από τις συναντήσεις:

Οι εκπρόσωποι της τρόικας με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Πορτογάλων Βιομηχάνων Αντόνιο Σαράιβα, μετά την συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών (20 Απριλίου) – δυο μόλις μέρες μετά την επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κάρλος Πίντο Κοέλιο.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εμπορίου και Υπηρεσιών Ζοάο Βιέιρα Λόπες.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Πορτογάλων Αγροτών Ζοάο Ματσάδο.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας με τους επικεφαλής όλων των πορτογαλικών συνδικάτων (19 Απριλίου)– τον γενικό γραμματέα του UGT Ζοάο Προένκα και τον γ.γ. του CGTP-ΙΝ, Μανουέλ Καρβάλιο Ντα Σίλβα.

Τι στο διάβολο; Προδότες είναι όλοι αυτοί; Ή ρεαλιστές που έσπευσαν να εξηγήσουν στους δανειστές μέχρι πού φθάνουν οι αντοχές και οι ανοχές τους;

Και τι στο διάβολο; Τι το ιδιαίτερο έχουν όλοι αυτοί οι Ζοάο και όλοι αυτοί οι Κοέλιο; Καλύτεροι είναι και κάθισαν να τους ακούσουν οι τροϊκανοί;

Και τι στο διάβολο; Μόνο το δικό μας οικονομικό επιτελείο απαρτίζεται αποκλειστικά από φωστήρες που δεν χρειάζονται την συνδρομή κανενός για να τα κάνουν ρόιδο;

Και τι στο διάβολο; Κάλεσαν τους δικούς μας αρμόδιους για τον τουρισμό και τους δικούς μας εκπροσώπους των αγροτών και δεν το πήραμε χαμπάρι;

Κάλεσαν δικούς μας ανεξάρτητους οικονομολόγους και δικούς μας κοινωνιολόγους και δεν το πήραμε είδηση;

Και τι στο διάβολο; Στο πηγάδι κατουρήσαμε εμείς; Δεν είχαμε να τους πούμε τίποτε – οι αρμόδιοι για τον τουρισμό σχετικά με τις ρυθμίσεις του ΦΠΑ, οι έμποροι για τα επικείμενα λουκέτα, οι αγρότες για την καταστροφή της ελληνικής αγροτικής οικονομίας;

Αν θυμόμαστε καλά, η Πορτογαλία κατέφυγε στον μηχανισμό στήριξης στις 6 Απριλίου – ημέρα που ξεκινούσε η τετραήμερη απεργία στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Και απ’ ότι γνωρίζουμε το πορτογαλικό πακέτο στήριξης θα «κλειδώσει» στις 16 Μαΐου.

Και, απ’ όσο γνωρίζουμε, ήδη (προφανώς και ως αποτέλεσμα των επίμονων διαπραγματεύσεων και της πολύπλευρης ενημέρωσης των εκπροσώπων της τρόικας), οι δανειστές της Πορτογαλίας – πριν καν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις – σκέπτονται κιόλας να δώσουν στη χώρα μεγαλύτερη από το προβλεπόμενο διορία για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Εδώ και μέρες μιλούν για «ευνοϊκές ρυθμίσεις» (σε σχέση με την Ελλάδα προφανώς), μεταξύ των οποίων η παράταση του χρόνου για την μείωση του πορτογαλικού ελλείμματος στο 4,6% του ΑΕΠ μέσα στο 2011 και στο 3% το 2012.

Λέγεται μάλιστα ότι στην Πορτογαλία, οι αναθεωρήσεις του ελλείμματος προς τα επάνω έχουν αναγκάσει την τρόικα να εξετάσει το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας μείωσης του ελλείμματος στο 3% έως το 2013, προκειμένου ο στόχος για δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας να είναι εφικτός.

Εμάς μας έχουν και μας κοπανάνε (με πρώτο βιολί το υπουργείο των Οικονομικών) εδώ και έναν χρόνο και μόλις στις 11 του περασμένου Μαρτίου αποφάσισαν να μας μειώσουν το επιτόκιο και να επιμηκύνουν τον χρόνο – και ενώ στο μεταξύ επιβαρυνθήκαμε με ληστρικούς τόκους.

Υπενθυμίζω ότι η πορτογαλική κυβέρνηση έπεσε την προηγουμένη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 24ης-25ης Μαρτίου 2011 – οπότε και θεωρήθηκε βέβαιη η προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης, πράγμα που συνέβη δέκα μέρες αργότερα, οπότε και ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις.

Για την Ελλάδα η προσφυγή στον μηχανισμό αποφασίστηκε στις 24 - 25 Μαρτίου 2010 – και δεν ήταν ειδικά διαμορφωμένος για μας, όπως προπαγανδίστηκε και εξακολουθεί να προπαγανδίζεται άνευ απαντήσεως, καθώς το πρόγραμμα είχε ήδη εφαρμοστεί στην Ουγγαρία.

Είχαν προηγηθεί τα ακόλουθα – αντί να κοιτάμε πώς θα διαμορφώσουμε την κατάσταση προς όφελός μας:

Στις 17 Μαρτίου 2010, ο κ. Παπανδρέου είχε μακρά συνάντηση στην έδρα της Κομισιόν με τον Μπαρόζο και μετά από αυτήν δήλωσε πως η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει οικονομική βοήθεια από την ΕΕ, αλλά μόνο πολιτική στήριξη, «η οποία μας δόθηκε και τους ευχαριστούμε».

Στις 21 Μαρτίου 2010, ο κ. Παπανδρέου από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη είχε δηλώσει: «Δεν ζητάμε από κανέναν να πληρώσει τα δικά μας λάθη και χρέη». Τον πίστεψαν με πηχυαίους τίτλους: «Το ΔΝΤ μπορεί να περιμένει…».

Στις 22 Μαρτίου, από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός δήλωνε πως «θα τα καταφέρουμε με τις δικές μας δυνάμεις».

Το βράδυ της 24ης Μαρτίου, μάθαμε ότι στην ΕΕ κατέληξαν σε συμφωνία για παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα, οπότε καινούργιοι πηχυαίοι τίτλοι: «Ουφ! Διπλά ανάσα», «Χρυσό δώρο από τον Τρισέ», «Οι θυσίες πιάνουν τόπο», «Δικαίωση των προσπαθειών του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης», «Το περίστροφο είναι τώρα γεμάτο», «Μαξιλάρι ασφαλείας από την Ευρώπη», «Σπριντ Γιώργου για πτώση σπρεντ» (αυτό κι’ αν το είδαμε).

Μπήκαμε στον Απρίλιο (του 2010) κι’ ακόμη λέγαμε βλακείες: «Το πιστόλι είναι… 45άρι», «πάντως η Ελλάδα δεν προτίθεται να κάνει προς το παρόν χρήση του μηχανισμού». Και φθάσαμε στις 14 Απριλίου για να σταλούν οι επιστολές σε Ρεν, Στρος-Καν και Τρισέ για να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις.

Στις 16 Απριλίου, στη Βουλή, ο κ. Παπανδρέου είπε το περίφημο «Το ΔΝΤ είναι ήδη εδώ, ασφαλές καταφύγιο», καθώς «τα αντανακλαστικά μου τα σοσιαλιστικά ήταν να προστατέψω την πατρίδα» και «από την εμπειρία μου έχω γίνει πιο σοσιαλιστής απ’ ό,τι ήμουν πριν. Διότι ζω στο πετσί μου τις διεθνείς αγορές».

Η τρόικα έφθασε στην Αθήνα στις 21 Απριλίου και συναντήθηκε με τον κ. Παπακωνσταντίνου που δήλωσε πως «δεν θα υπάρξουν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα για φέτος. Θα υπάρξει περαιτέρω εξειδίκευση των πολιτικών δημοσιονομικής προσαρμογής και διαρθρωτικών αλλαγών για τη διετία 2011 – 2012».

Την ίδια μέρα τα spread ξεπέρασαν τις 500 μονάδες και την επομένη οι εφημερίδες δημοσίευαν φωτογραφίες των τροϊκανών να κοιτάνε «κατάπληκτοι» τους Έλληνες που έπιναν τον καφέ τους στις καφετέριες!

Στις 23 Απριλίου, ακούσαμε από το Καστελόριζο το διάγγελμα «για την σωτηρία της Ελλάδας» και μάθαμε ότι «ξέρουμε τον δρόμο για την Ιθάκη». Η λέξη «ΔΝΤ» δεν υπήρχε πουθενά.

Και αντί να δίνουμε μάχη για καλύτερους όρους, φθάσαμε στις 29 Απριλίου για να ακούσουμε τον πρωθυπουργό να λέει από το βήμα του Συνεδρίου του «Εκόνομιστ» ότι «δεν ζητάμε να μας ξεχρεώσουν, να μας γλιτώσουν… Η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει σχέδιο σωτηρίας αλλά μόνον λογικούς όρους στα δάνειά μας… για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη δημιουργική και καινοτόμα δουλειά μας»!

Πόσος χρόνος είχε απομείνει ως τις 6 Μαΐου που ψηφίστηκε στη Βουλή το Μνημόνιο;

Πότε στο διάβολο διαπραγματεύθηκαν; Μόλις στις 3 Μαΐου πληροφορηθήκαμε πως δεν θα γινόταν το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς είχαν αρνηθεί Παπαρήγα, Τσίπρας και στο τέλος και ο Σαμαράς, ενώ είχε δεχθεί μόνο ο Καρατζαφέρης.

Συγγνώμη, αλλά τι θα κουβέντιαζαν, τι θα συζητούσαν και πού θα κατέληγαν – και μετά από τι διαπραγματεύσεις – ως τις 6 Μαΐου, οπότε και είχε προγραμματιστεί η ψηφοφορία στη Βουλή; Θα γινόταν μετά την ανακοίνωση των μέτρων από την κυβέρνηση;

Μια μέρα μετά, στις 7 Μαΐου, ο κ. Παπακωνσταντίνου έφερε στη Βουλή τροπολογία με την οποία αποκτούσε τη δυνατότητα να κυρώνει μνημόνια, συμφωνίες και συμβάσεις αντί της Βουλής. Με το επιχείρημα ότι υπήρχε πίεση χρόνου για την εκταμίευση της πρώτης δόσης, πριν από τις 19 Μαΐου, ότι αυτό ήταν το αίτημα των δανειστών και πως υπήρχε κάλυψη από το άρθρο 36 του Συντάγματος περί συνομολόγησης συνθηκών.

Ως συνέπεια, είχαμε όλες τις άλλες αλλαγές του Μνημονίου, χωρίς κύρωση και μόνο με απλή ενημέρωση της Βουλής.

Συμπέρασμα: Επί δύο μήνες η κυβέρνηση θόλωνε τα νερά, φέρνοντας τους πάντες προ τετελεσμένων γεγονότων.

Αυτά δεν συμβαίνουν αυτές τις μέρες στην Πορτογαλία.

Αν δε κατουρήσαμε στο πηγάδι, τότε συνεχίζουμε να έχουμε τις κυβερνήσεις που αξίζουν στα κόμματά μας, στα συνδικάτα μας, στους βουλευτές μας - δηλαδή σε μας!

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)