Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Τώρα κλαῖς; Μά γιατί κλαῖς;


Τώρα κλαῖς; Μά γιατί κλαῖς;1
Ποιός κλαίει; 
Αὑτός πού ἔχασε τήν δουλίτσα του; Μήπως αὐτός πού ἔμεινε ἄστεγος;
Ἤ μήπως αὐτός πού εἶχε τρία κότερα καί τώρα, λόγῳ κρίσεως, δέν ἔχει οὔτε σωσίβιο;
Γιατί κλαίει; Δέν ἤξερε; Μά γιατί δέν ῥώταγε; 
Οἱ ἐργολάβοι ἐκεῖ ἦταν πάντα… Ἴδια ὀνόματα… Ἴδιες τακτικές… Ἴδια ἀποτελέσματα…
Ποῦ ἤμασταν λοιπόν ὅταν ἀνέβαιναν καί κατέβαιναν οἱ κυβερνήσεις πού ἐμεῖς ἐξελέξαμε;
Σέ ἄλλον κόσμο;
Ἐδῶ ἤμασταν… Καὶ βάζαμε πάντα τὸ χεράκι μας…
Κι αὐτοὶ ἐδῶ εἶναι… Ἐδῶ ἦταν πάντα… Τέτοια ἐργολαβία δὲν τὴν παρατᾷ εὔκολα κάποιος…
Σόγια, συμπεθεριά, γκομενίτσες…. 
Ὅλοι ἐδῶ…
Παιδιὰ ἑνὸς ἄλλου θεοῦ, ποὺ οὐδὲ μίαν σχέσιν ἔχει μὲ τὸ ἦθος καὶ τὴν ἐντιμότητα. 
Ἡ καλλιτέρα ἐπιχείρησις σήμερα εἶναι νὰ στήσῃ κάποιος φάμπρικα παραγωγῆς βο(υ)λευτῶν.
Τὴν πάθαμε μία… δύο… Ἐκατὸν δύο…
Καλὰ νὰ πάθουμε λοιπόν.
Δὲν φταῖν αὐτοὶ ποὺ εἶναι τὰ ἴδια καὶ τὰ ἴδια κατακάθια ἐδῶ καὶ τόσες δεκαετίες… 
Ἐμεῖς φταῖμε ποὺ τοὺς προτιμᾶμε!
Φιλονόη

Υ.Γ. Ἄς εἶναι καλὰ λοιπὸν  ὁ Ἀντώνης ποὺ μᾶς ἐνημερώνει κάπου κάπου γιὰ τὶς ἔρευνες ποὺ κάνουν κάποιοι ἱστολόγοι. 

*** ΕΡΕΥΝΑ *** ΤΩΡΑ ΚΛΑΙΣ! ΓΙΑΤΙ ΚΛΑΙΣ; ΣΥ ΔΕΝ ΉΣΟΥΝ ΠΟΥ ΨΉΦΙΖΕΣ ΧΤΕΣ; ΔΕΣ ΝΕΟΈΛΛΗΝΑ ΠΩΣ ΧΑΡΑΜΙΖΕΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ….

 
…ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΤΑΝΕ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ:
“ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ”
ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΛΑ…Τώρα κλαῖς; Μά γιατί κλαῖς;2Τώρα κλαῖς; Μά γιατί κλαῖς;3
Τώρα κλαῖς; Μά γιατί κλαῖς;4
Η παραπάνω ερευνά καταγράφει ενα μικρό μόνο μέρος “συγγενών” πολιτικών προσώπων που κατάφεραν να πάρουν βουλευτικό αξίωμα ή και υπουργική θέση. Φανταστείτε τι γινότανε στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ΟΟΟΟΟΟΛΑ αυτά τα χρόνια!!!!!!
 
ΠΟΣΟΙ ΔΙΟΡΊΣΤΗΚΑΝ ΩΣ :
-ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
-ΓΕΝΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΊΣ
-ΥΠΆΛΛΗΛΟΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ 
-ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ 
-ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΎΣ (ΑΝΕΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ)
 
…ΕΝΑ ΑΤΈΛΕΙΩΤΟ ΦΑΓΟΠΌΤΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Ο.Ε.Α ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ…..
 
ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΩΣ ΑΡΡΩΣΤΟΙ – ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΣ 10.000.000 ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ,πηγή

ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ Ο Γ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ KAI... Σε δεύτερη Προανακριτική για την πλαστογραφία στην ΕΛΣΤΑΤ θα πάει ο Γ.Παπακωνσταντίνου!

H ώρα της πληρωμής για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά της χώρας από το 2010 με τα Μνημόνια, φαίνετα ότι πλησιάζει για ορισμένους, τουλάχιστον, εκ των αυτουργών: Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), και στενού συνεργάτη του πρώην ΥΠΟΙΚ Γ.Παπακωνστνατίνου, Ανδρέα Γεωργίου, και δύο μελών της διοίκησης της υπηρεσίας.
Η ποινική δίωξη ασκήθηκε έπειτα από παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα για παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση σε βάρος του δημόσιου.
Υπενθυμίζεται πως η έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων είχε αρχίσει μετά τις καταγγελίες του πρώην μέλους της Αρχής, Ζωής Γεωργαντά, η οποία είχε κάνει λόγο για υπερβολική διόγκωση του ελλείμματος το 2009, ώστε να διευκολυνθεί η προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης.
Κατ'αυτό τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος και για δεύτερη προανακριτική για τον Γ.Παπακωνσταντίνου, αφού ο Α.Γεωργίου έχει δηλώσει ότι για να "φουσκώσει" το έλλειμμα με τεχνητό τρόπο, είχε λάβει εντολές από τον Γ.Παπακωνσταντίνου!
Σύμφωνα με την εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη "πρέπει να αναζητηθούν τυχόν ηθικοί αυτουργοί, οι οποίοι παράγγειλαν στους κατηγορούμενους να αλλοιώσουν τα στοιχεία που παρουσίασε εκείνη την περίοδο η ΕΛΣΤΑΤ, «φουσκώνοντας» το έλλειμμα ενόψει της προσφυγής στο ΔΝΤ και όσα επακολούθησαν". Πρόκειται για φράση που παραπέμπει στον Γ.Παπακωνσταντίνου, φυσικά...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
********************************* 
 

Πρώτη νίκη κατά του μνημονίου από την Κρήτη!

Με προσωρινή απόφαση κόλαφο κατά του μνημονίου που δίνει νέες διαστάσεις στη μάχη των εργαζομένων να « μπλοκάρουν» τα επαχθή μέτρα που φέρνει στην ζωή των εργαζομένων το μνημόνιο εξέδωσε  το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου. Με απόφαση σταθμό που για πρώτη φορά χθες βγαίνει στον ελληνικό χώρο και αναμένεται να αποτελέσει μπούσουλα για το πώς μπορούν να κινηθούν νομικά οι εργαζόμενοι στις μειώσεις μισθών  που υφίστανται.
Πιο συγκεκριμένα το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου με προσωρινή διαταγή του, ανέστειλε την εφαρμογή του μνημονίου 3 περί μειώσεων των μισθών και των υπάλληλων της ΔΕΥΑΗ . Οι υπάλληλοι  είχαν υποστεί ήδη μειώσεις της τάξης του 35% ,τμηματικά σε 3 περιόδους , (7%,3%,25%).
Σύμφωνα με μια ερμηνευτική εγκύκλιο που εξέδωσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, για το μνημόνιο η επιχείρηση κλήθηκε να μειώσει περαιτέρω τις αμοιβές των εργαζομένων έως και 50 % την ώρα που ο νόμος αναστέλλει επιπλέον μειώσεις έως το 2016 για δημοσίους υπαλλήλους, στο μισθολογικό καθεστώς των οποίων εντάσσονται οι παραπάνω υπάλληλοι από την 1- 01- 2013.
Οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΗ δια της δικηγόρου τους κ.Βιβής Δερμιτζάκη κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα χθες και πήραν προσωρινή διαταγή περί αναστολής των παραπάνω μειώσεων μέχρι την κύρια συζήτηση επί της αίτησης τους που θα γίνει στις  8 Φεβρουαρίου.
Η απόφαση λειτουργεί ως «πιλότος» για τις μισθολογικές περικοπές που  ορίζει ο νόμος και αναμένεται να οδηγήσει και άλλα συνδικαλιστικά σωματεία να ακολουθήσουν την συγκεκριμένη οδό.
Αξίζει να σημειωθεί , ότι η δημοτική επιχείρηση Ύδρευσης- αποχέτευσης Ηρακλείου λειτουργεί με  καθεστώς των ιδιωτικών επιχειρήσεων και οι όποιες μειώσεις μισθών από τις περικοπές δεν έχουν δημοσιονομικό όφελος για τα ταμεία του κράτους.
Καλή εξέλιξη, λέει ο Γ. Κουράκης
"Στηρίζω τους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΗ, η απόφαση είναι καλή για τους ίδιους καθώς έχουν υποστεί μεγάλες περικοπές και να σκεφτείτε κάτω από τι συνθήκες εργάζονται... Στους βιολογικούς, στα απορρίμματα, στα στερεά απόβλητα, κάτω απο αντίξοες συνθήκες. Σε συνεννόηση με τον κ. Μαρινάκη, εκ μέρους των ΔΕΥΑ όλης της χώρας, θα αγωνιστούμε για να μην υπάρξουν τόσο μεγάλες περικοπές", τόνισε ο Γ. Κουράκης σε ένα πρώτο σχόλιο με αφορμή την δικαστική απόφαση.

Ξεσηκωμένοι οι απόστρατοι για το Ναυτικό Νοσοκομείο

 Tο ενδεχόμενο πωλητήριο στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις στις τάξεις των αποστράτων αξιωματικών, οι οποίοι κάνουν λόγο ακόμα και για μεθοδεύσεις. Η τρόικα απαιτεί την εκποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, n οποία περιλαμβάνει πολλά «φιλέτα» σε διάφορες περιοχές και κυρίως στο κέντρο της Αθήνας.

Δημοσίευμα του Onalert.gr το Σάββατο έφερε στο φως της δημοσιότητας έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο οποίο αναφέρει ανάμεσα σε άλλα και την παύση λειτουργίας της ιστορικής Λέσχης Αξιωματικών στην οδό Ρηγίλλης, n οποία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οδεύει προς εκποίηση με συνοπτικές διαδικασίες.

Απόστρατοι αξιωματικοί εκφράζουν την ανησυχία τους για τις εν κρυπτώ προετοιμασεςα εκποίησης του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών στο Κολωνάκι. Την περασμένη εβδομάδα n Ανεξάρτητη Ένωση Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ) έστειλε επιστολή στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ζητώντας ενημέρωση για πληροφορίες σχετικά με επικείμενο κλείσιμο ενός εκ των στρατιωτικών νοσοκομείων.

Ήδη από το καλοκαίρι είχαν αποστείλει επιστολή στον αρχηγό του Ναυτικού, με αφορμή την τότε κυοφορούμενη ένταξη του ΝΝΑ στον ΕΟΠΠΥ, επισημαίνοντας πως n ανέγερση και λειτουργία του νοσοκομείου έχει γίνει αποκλειστικά από τις κρατήσεις των εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικών και δεν έχει συμβάλει ποτέ το Δημόσιο οικονομικά στη λειτουργία του.

Η γραπτή απάντηση του Αρχηγού έκανε λόγο για χρέη 93 εκατομμυρίων ευρώ των ασφαλιστικών ταμείων προς το νοσοκομείο, από το 2003 μέχρι και το 2011, τα οποία και παρέμεναν ανεξόφλητα, με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να μην μπορεί να ανταποκριθεί με τη σειρά του στην πληρωμή των προμηθευτών του. Η χαριστική βολή ήρθε με το PSI όπου χάθηκαν τα αποθεματικά του λογαριασμού υπέρ Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ναυτικού.

Τι σου κάνει το ρημάδι το DNA

venizeloskapelino-630x656

Ο τρισέγγονος του μπουρλοτιέρη Κανάρη με τον δισέγγονο του Κουντουριώτη ατενίζουν αγέρωχοι το Αιγαίον Πέλαγος αναλογιζόμενοι “πού ΄σαι ρε γυναίκα να δείς τι παντρεύτηκες”…

http://klafsigelos.wordpress.com/

ΟΤΙ ΣΠΕΙΡΕΙΣ ΘΑ ΘΕΡΙΣΕΙΣ...!!!


Ένας αυτοκράτορας στην Άπω Ανατολή, γερνούσε και καταλάβαινε ότι έφτασε η ώρα να διαλέξει το διάδοχό του. Αντί να διαλέξει έναν από τους βοηθούς του ή έναν από τα παιδιά του, αποφάσισε να κάνει κάτι διαφορετικό. Προσκάλεσε μια μέρα πολλούς νέους του βασιλείου του και τους είπε. "Έφτασε η ώρα μου να παραιτηθώ και να διαλέξω τον επόμενο αυτοκράτορα. Έχω αποφασίσει να διαλέξω έναν από σας".
 Οι νέοι ξαφνιάστηκαν! Αλλά ο αυτοκράτορας συνέχισε. "Θα δώσω σήμερα στον καθένα σας ένα σπόρο, έναν πολύ ειδικό σπόρο. Θέλω να τον φυτέψετε, να τον ποτίζετε και να ξαναρθείτε εδώ μετά ένα χρόνο από σήμερα με ό,τι έχει φυτρώσει απ' αυτόν τον ένα σπόρο. Εγώ θα κρίνω τότε τα φυτά που θα φέρετε κι αυτός, το φυτό του οποίου θα διαλέξω, θα είναι ο επόμενος αυτοκράτορας!"
Ένα αγόρι που λεγόταν Λίνγκ, ήταν εκεί εκείνη την ημέρα και όπως όλοι οι άλλοι, πήρε κι αυτός ένα σπόρο. Πήγε σπίτι του και γεμάτος ενθουσιασμό διηγήθηκε στη μητέρα του τι συνέβη. Η μητέρα του τον βοήθησε να βρει μια γλάστρα και χώμα κι αυτός φύτεψε το σπόρο και τον πότισε προσεχτικά. Του άρεσε να τον ποτίζει κάθε μέρα και να παρακολουθεί να δει αν είχε φυτρώσει.
 Υστερα από τρεις εβδομάδες περίπου, μερικοί από τους άλλους νέους, άρχισαν να μιλούν για τους σπόρους τους και για τα φυτά που άρχισαν να μεγαλώνουν.
Ο Λίνγκ συνέχισε να παρακολουθεί το σπόρο του, αλλά τίποτα δεν φύτρωσε ποτέ. Πέρασαν τρεις εβδομάδες, τέσσερις εβδομάδες, πέντε εβδομάδες κι ακόμα τίποτα. Τώρα όλοι οι άλλοι μιλούσαν με ενθουσιασμό για τα φυτά τους, ο Λίνγκ όμως δεν είχε φυτό και αισθανόταν αποτυχημένος.
Πέρασαν έξι μήνες κι ακόμα δεν φύτρωσε τίποτα στη γλάστρα του Λίνγκ. Άρχισε να πιστεύει ότι είχε σκοτώσει το σπόρο του. Όλοι οι άλλοι είχαν δέντρα και ψηλά φυτά, αυτός όμως τίποτα. Όμως ο Λίνγκ δεν έλεγε τίποτα στους φίλους του. Απλά περίμενε να φυτρώσει ο σπόρος του.
 Τελικά πέρασε ένας χρόνος και όλοι οι νέοι του βασιλείου έφεραν τα φυτά τους στον αυτοκράτορα για επιθεώρηση. Ο Λίνγκ είπε στη μητέρα του ότι δεν θα πήγαινε μια άδεια γλάστρα, αλλά αυτή τον συμβούλεψε να πάει. Και επειδή ήταν τίμιος με ό,τι συνέβη και παρ' όλο που αισθανόταν αδιαθεσία στο στομάχι, παραδέχτηκε ότι η μητέρα του είχε δίκιο. Πήγε λοιπόν την άδεια γλάστρα του στο παλάτι. Όταν έφτασε εκεί ο Λίνγκ έμεινε κατάπληκτος από την ποικιλία των φυτών που καλλιέργησαν οι άλλοι νέοι. Ήταν όμορφα σε όλα τα σχήματα και μεγέθη. Ο Λίνγκ ακούμπησε την άδεια γλάστρα του στο πάτωμα και πολλοί από τους άλλους άρχισαν να τον περιγελούν. Μερικοί τον λυπήθηκαν και του είπαν. "Δεν πειράζει, προσπάθησες για το καλύτερο".
 Όταν έφτασε ο αυτοκράτορας, εξέτασε την αίθουσα και χαιρέτησε τους νέους. Ο Λίνγκ προσπάθησε να κρυφτεί στο πίσω μέρος της αίθουσας. "Τι μεγάλα φυτά, δέντρα και λουλούδια καλλιεργήσατε", είπε ο αυτοκράτορας. "Σήμερα ένας από σας θα εκλεγεί σαν ο επόμενος αυτοκράτορας"!. Ξαφνικά διέκρινε το Λίνγκ με την άδεια του γλάστρα, στο πίσω μέρος της αίθουσας. Διέταξε αμέσως τους φρουρούς του να τον φέρουν μπροστά του. Ο Λίνγκ ήταν κατατρομαγμένος. "Ο αυτοκράτορας γνωρίζει ότι είμαι αποτυχημένος", είπε. "Ίσως θα πρέπει να με σκοτώσει".
Όταν ο Λίνγκ ήλθε μπροστά ο αυτοκράτορας τον ρώτησε πώς λέγεται. "Λέγομαι Λίνγκ" απάντησε. Οι υπόλοιποι άρχισαν να γελούν και να τον κοροϊδεύουν. Ο αυτοκράτορας ζήτησε να ηρεμήσουν όλοι. Κοίταξε τον Λίνγκ και κατόπιν ανάγγειλε στο πλήθος, "Ιδού ο νέος σας αυτοκράτορας! Το όνομά του είναι Λίνγκ"!. Ο Λίνγκ δεν μπόρεσε να το πιστέψει. Δεν μπόρεσε ούτε το σπόρο του να κάνει να φυτρώσει! Πώς θα μπορούσε να γίνει ο νέος αυτοκράτορας;
 Τότε ο αυτοκράτορας είπε, "Πριν ένα χρόνο, σαν σήμερα, έδωσα στον καθένα από σας εδώ ένα σπόρο. Σας είπα να πάρετε το σπόρο, να τον φυτέψετε, να τον ποτίσετε και να μου τον φέρετε πίσω σήμερα. Η αλήθεια είναι ότι έδωσα σε όλους σας βρασμένους σπόρους, που δεν θα φύτρωναν. Όλοι σας, εκτός από τον Λίνγκ, μου έχετε φέρει δέντρα και φυτά και λουλούδια. Όταν ανακαλύψατε ότι οι σπόροι δεν θα βλάσταιναν, αντικαταστήσατε το σπόρο που σας έδωσα μ' έναν άλλο. Ο Λίνγκ ήταν ο μόνος που είχε το θάρρος και την εντιμότητα να μου φέρει μια γλάστρα που είχε μέσα το δικό μου σπόρο. Γι' αυτό είναι αυτός που θα γίνει ο νέος αυτοκράτορας!.
  • Αν σπείρεις εντιμότητα, θα θερίσεις εμπιστοσύνη.
  • Αν σπείρεις καλοσύνη, θα θερίσεις φίλους.
  • Αν σπείρεις ταπεινοφροσύνη, θα θερίσεις μεγαλείο.
  • Αν σπείρεις επιμονή, θα θερίσεις νίκη.
  • Αν σπείρεις στοχασμό, θα θερίσεις αρμονία.
  • Αν σπείρεις σκληρή δουλειά, θα θερίσεις επιτυχία.
  • Αν σπείρεις συγχώρηση, θα θερίσεις συμφιλίωση.
  • Αν σπείρεις ειλικρίνεια, θα θερίσεις καλές σχέσεις.
  • Αν σπείρεις υπομονή, θα θερίσεις βελτίωση.
  • Αν σπείρεις πίστη, θα θερίσεις θαύματα.
  • Αν σπείρεις ανεντιμότητα, θα θερίσεις δυσπιστία.
  • Αν σπείρεις εγωισμό, θα θερίσεις μοναξιά.
  • Αν σπείρεις περηφάνια, θα θερίσεις καταστροφή.
  • Αν σπείρεις ζήλια, θα θερίσεις ταλαιπωρία.
  • Αν σπείρεις οκνηρία, θα θερίσεις στασιμότητα.
  • Αν σπείρεις πικρία, θα θερίσεις απομόνωση.
  • Αν σπείρεις πλεονεξία, θα θερίσεις απώλεια.
  • Αν σπείρεις κακολογία, θα θερίσεις εχθρούς.
  • Αν σπείρεις στενοχώριες, θα θερίσεις ρυτίδες.
  • Αν σπείρεις αμαρτίες, θα θερίσεις ενοχές.
Πρόσεχε, λοιπόν, τι σπέρνεις τώρα. Αυτό θα καθορίσει τι θα θερίσεις αύριο. Οι σπόροι που σπέρνεις θα κάνουν τη ζωή χειρότερη ή καλύτερη, τη δική σου ζωή ή αυτών που θα έλθουν μετά.
Να είσαι βέβαιος ότι, κάποια μέρα, θα απολαύσεις τους καρπούς της εντιμότητας και της εκεραιότητάς σου ή θα πληρώσεις για τις εγωιστικές επιλογές που έσπειρες σήμερα.

Επιτάχυνση έρευνας για ακατάλληλα κρεάτα στον στρατό

  Επιτάχυνση της έρευνας για ενδεχόμενη ύπαρξη κυκλώματος προμήθειας ακατάλληλων κρεάτων στις Ένοπλες Δυνάμεις, ζήτησε ο υπουργός Άμυνας, όπως αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Γιαννακάκη, Βασίλη Οικονόμου και Θωμά Ψύρρα, με την οποία μετέφεραν την ανησυχία πολλών στρατευμένων για το θέμα. «Είναι αδιαπραγμάτευτη η βούλησή μου, οι πάσης φύσεως προμήθειες τροφίμων των Ενόπλων Δυνάμεων να πραγματοποιούνται σύμφωνα με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία και τους στρατιωτικούς κανονισμούς, τονίζει χαρακτηριστικά στο έγγραφό του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, προσθέτοντας ότι «πρώτο μέλημα, πάνω και πριν απ” όλα, είναι η προστασία της υγείας όλων όσοι υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις».
Όπως ενημερώνει τους βουλευτές ο υπουργός Άμυνας, με κατεπείγον υπηρεσιακό έγγραφο που απέστειλε στον εισαγγελέα αναθεωρητή Α’, ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και οι έρευνες της Εισαγγελίας του Στρατοδικείου Αθηνών για την ποινική αξιολόγηση των βαρύτατων καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας, για ενδεχόμενη ύπαρξη κυκλώματος στρατιωτικών κτηνιάτρων που χορηγούν παράνομα πιστοποιητικά καταλληλότητας σε εταιρείες που προμηθεύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις με κρέατα και άλλα τρόφιμα.
Μάλιστα ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημερώνει ότι έχει καλέσει τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου να εποπτεύσει ο ίδιος τη διεξαγωγή της έρευνας.
Σε κάθε περίπτωση, όπως επισημαίνει ο υπουργός, τα Στρατιωτικά Κτηνιατρικά Εργαστήρια είναι διαπιστευμένα από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης ΑΕ (ΕΣΥΔ ΑΕ), η διαδικασία ελέγχου και παραλαβής τροφίμων υπόκειται στη νομοθεσία περί προμηθειών του Δημοσίου μέσω του υπουργείου Ανάπτυξης και την υφιστάμενη εθνική και κοινοτική νομοθεσία περί ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων.

Ηλεκτρονικά η χορήγηση βεβαιώσεων ανεργίας του ΟΑΕΔ

   Βεβαίωση ανεργίας από την ηλεκτρονική πύλη του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), θα μπορούν να λαμβάνουν στο εξής οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού άνεργοι, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να προσέλθουν στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.
Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι, ανάλογα εάν είναι δικαιούχοι επιδόματος ανεργίας ή όχι λαμβάνουν τον αντίστοιχο τύπο βεβαίωσης.

Βεβαίωση Ανεργίας η οποία χορηγείται σε εγγεγραμμένους μη επιδοτούμενους ανέργους για χρήση σε προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ για τη βαθμολόγηση του κριτηρίου της ανεργίας ή όπου αλλού χρειάζεται να αποδειχθεί το διάστημα της εγγεγραμμένης ανεργίας (εφόσον υπάρχει Δελτίο Ανεργίας σε ισχύ).
Βεβαίωση Επιδότησης, η οποία χορηγείται σε επιδοτούμενους ανέργους για χρήση σε προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ για τη βαθμολόγηση του κριτηρίου της ανεργίας ή όπου αλλού χρειάζεται να αποδειχθεί το διάστημα επιδοτούμενης ανεργίας. Σ” αυτήν εμφανίζεται το διάστημα επιδοτούμενης ανεργίας και οι ημέρες επιδότησης για κάθε έτος αναφοράς.

Μέσω του Portal είναι επίσης δυνατή και η έκδοση Βεβαίωσης για την Εφορία, όπου εμφανίζονται τα ποσά που έχει λάβει ο άνεργος από υπαγωγές σε προγράμματα επιδότησης και λοιπές παροχές.
Σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του ΟΑΕΔ αναφέρει, ότι προχώρησε στον εμπλουτισμό των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, προκειμένου να διευκολύνει το διαρκώς αυξανόμενο αριθμό ανέργων, ενώ δημιούργησε δύο διακριτούς τύπους βεβαίωσης ανεργίας μετά τη διαπίστωση πως πολλοί υποψήφιοι υποβάλλουν σε διάφορους φορείς ελλιπείς ή λανθασμένες βεβαιώσεις.

Επανατοποθετήθηκε η προτομή του ήρωα Κώστα Ηλιάκη

 
Στη θέση της, στην τοποθεσία « μπαλκόνι» των Χανίων, επανατοποθετήθηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια μιας λιτής τελετής, η προτομή του ήρωα πιλότου της 115 Πτέρυγας Μάχης, Κώστα Ηλιάκη, ο οποίος στις 23 Μαΐου του 2006 σκοτώθηκε σε θερμό επεισόδιο ελληνικών με τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, έπειτα από προσπάθεια αναχαίτισης τουρκικού F-16.
Στη σημερινή τελετή παρέστησαν συγγενείς του αδικοχαμένου πιλότου, εκπρόσωποι της 115 ΠΜ και ο αντιδήμαρχος Χανίων, Μανούσος Λιονάκης.
Ο αδελφός του Κώστα Ηλιάκη, Φίλιππος, άφησε στη βάση της προτομής ένα μπουκέτο λουλούδια, δηλώνοντας με συγκίνηση: «Ο Κώστας ξαναγύρισε σήμερα εκεί που ανήκει πλέον, όταν έφυγε από την οικογένειά του. Στους Έλληνες πολίτες».
Η προτομή του Κώστα Ηλιάκη είχε κλαπεί από το σημείο που είχε τοποθετηθεί επι της οδού Ακρωτηρίου τα ξημερώματα της Κυριακής 2 Δεκεμβρίου, προκαλώντας πανελλήνιο σάλο. Την υπόθεση ανέλαβαν να εξιχνιάσουν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, που εστράφησαν αμέσως στην κατεύθυνση της κλοπής, προκειμένου να πωληθεί ως χαλκός.
Μία ημέρα μετά, η προτομή βρέθηκε πεταμένη κοντά σε αγρόκτημα στις Καλύβες Αποκορώνου και την επομένη οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 18χρονο από τα Χανιά, ο οποίος είχε παραδεχθεί πως έκλεψε την προτομή για να την πουλήσει, επικαλούμενος οικονομικά προβλήματα. Στη διάρκεια της κλοπής της, η προτομή είχε υποστεί μικρές ζημιές στη βάση της και μετά την αποκατάστασή τους σε ειδικό συνεργείο στην Αθήνα, επανατοποθετήθηκε σήμερα.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος είχε ζητήσει από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Αντώνιο Τσαντηράκη να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες αποκατάστασης των φθορών της προτομής, ώστε να τοποθετηθεί το ταχύτερο δυνατό στο συγκεκριμένο σημείο.

3 ΝΕΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΚΛΟΠΗΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ

ΓΙΑ ΤΟ GPS

Ενας φίλος μου είπε πρόσφατα ότι κάποιο ζευγάρι βρήκε το αυτοκίνητό τους σπασμένο, ενώ βρίσκονταν σε ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου. Το αυτοκίνητό τους ήταν δίπλα στο γήπεδο ποδοσφαίρου στο παρκινγκ των φιλάθλων. Πράγματα που είχαν κλαπεί από το αυτοκίνητο - τηλεχειριστήριο πόρτας γκαράζ, κάποια χρήματα και ένα GPS, το οποίο είχαν αφήσει στο ταμπλό. Όταν τα θύματα πήγαν σπίτι, διεπίστωσαν ότι το σπίτι τους είχε λεηλατηθεί. Οι κλέφτες είχαν χρησιμοποιήσει το GPS για να τους καθοδηγήσει στο σπίτι. Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν το τηλεχειριστήριο του γκαράζ για να ανοίξουν την πόρτα του γκαράζ και να μπούν στο σπίτι. Οι κλέφτες γνώριζαν ότι οι ιδιοκτήτες βρίσκονταν στο ποδοσφαιρικό αγώνα, ήξεραν
τι ώρα θα τελείωνε το παιχνίδι και ήξεραν σε πόσο χρόνο θα έπρεπε να «καθαρίσουν» το σπίτι και φαίνεται ότι είχαν φέρει ένα φορτηγό για να το αδειάσουν από το περιεχόμενό του.
Να προσέχετε εάν έχετε ένα GPS - Μην τοποθετείτε τη διεύθυνση του σπιτιού σας σε αυτό. Βάλτε ένα κοντινό σημείο (όπως ένα κατάστημα ή βενζινάδικο) ώστε να μπορείτε να βρείτε το δρόμο σας σπίτι, εάν χρειάζεται, αλλά κανένας άλλος δεν θα ξέρει που ζείτε, αν έχει κλέψει το GPS σας.

ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ


Είχαν κλέψει την τσάντα μιας κυρίας. Στην τσάντα της είχε το κινητό της, την πιστωτική της κάρτα, το πορτοφόλι της... κλπ, 20 λεπτά αργότερα όταν κάλεσε τον σύζυγο της από ένα τηλέφωνο να του πει τι είχε συμβεί, ο σύζυγός της της είπε «έλαβα από σένα ένα sms που μου ζητούσες τον αριθμό PIN μας και σου το έστειλα πριν από λίγο».
Όταν επικοινώνησαν με την τράπεζα, ο υπάλληλος τους είπε οτι ένα σημαντικό ποσό είχε μόλις αναληφθεί. Ο κλέφτης είχε χρησιμοποιήσει το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο και με το όνομα «σύζυγος» από τη λίστα επαφών είχε στείλει sms και είχε στα χέρια του το pin. Μέσα σε 20 λεπτά είχε τραβήξει τα χρήματα από το λογαριασμό τους.
Συμπέρασμα: Μην αποκαλύπτετε τη σχέση ανάμεσα σε εσάς και τους ανθρώπους που βρίσκονται στην λίστα επαφών σας στο κινητό. Αποφύγετε τη χρήση ονομάτων όπως : σπίτι, αγάπη, μπούμπης, ζουζούνι, γλυκος-ιά μου, μπαμπάς, μαμά, κλπ.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΤΕ καλώντας πίσω, όταν σας ζητούν ευαίσθητες πληροφορίες μέσα από γραπτά μηνύματα.
Επίσης, όταν δέχεστε κείμενο sms από φίλους ή την οικογένειά σας για να τους συναντήσετε κάπου, καλέστε για να επιβεβαιώσετε ότι το μήνυμα ήρθε από αυτούς. Αν δεν μπορείτε να τους βρείτε, να είστε πολύ προσεκτικοί όσον αφορά την αποκάλυψη πληροφοριών όπως που βρίσκεστε, σε πόση ώρα φθάνετε, αν είστε σε ταξίδι κλπ σε απαντήσεις sms προς την
«οικογένεια και φίλους».

ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
ΜΕ ΕΓΓΡAΦΟ ΣΤΟ ΠΊΣΩ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ!!!

Γυρνάτε στο αυτοκίνητο σας μετά από ψώνια και περπατάτε στο χώρο στάθμευσης. Ξεκλειδώνετε το αυτοκίνητό σας και μπαίνετε μέσα. Ανάβετε τη μηχανή και βάζετε όπισθεν. Όταν εξετάζετε τον καθρέφτη παρατηρείτε ένα κομμάτι χαρτί που
υπάρχει στη μέση του πίσω παραθύρου ΣΤΕΡΕΩΜΕΝΟ Ή ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ. Έτσι, ξεκλειδώνετε τις πόρτες σας, και βγαίνετε από το αυτοκίνητό σας για να αφαιρέσετε εκείνο το έγγραφο που εμποδίζει την οπτική σας. Oταν φθάνετε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου σας, εμφανίζεται από το πουθενά ο κλέφτης που ορμά, μπαίνει στο αυτοκίνητό σας, το παίρνει και φεύγει!!!
Φυσικά το πορτοφόλι σας είναι ακόμα στο αυτοκίνητο. Τώρα ο κλέφτης έχει το αυτοκίνητό σας, τη διεύθυνση κατοικίας σας, τα χρήματά σας, & τα κλειδιά σας. Το σπίτι σας & η ταυτότητά σας είναι στα χέρια του!!!
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΥΤΟ ΤΡΟΠΟ ΚΛΟΠΗΣ!!!
Εάν δείτε ένα κομμάτι χαρτί στο πίσω παράθυρό σας, οδηγήστε μακριά και μετά αφαιρέστε το έγγραφο.

Το ΔΝΤ τώρα ομολογεί : Κάναμε λάθος με τη λιτότητα στην Ελλάδα

Το ένα μετά το άλλο τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΝΤ ομολογούν τώρα ότι η συνταγή λιτότητας που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα προκάλεσε πολύ μεγαλύτερη ύφεση από αυτή που είχαν υπολογίσει.

Μετά τον επικεφαλής οικονομολόγο του ΝΔΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ, ο οποίος δήλωσε στις 3 Ιανουαρίου στον ιστότοπο του Ταμείου ότι τα προγράμματα λιτότητας δεν σταθμίστηκαν σωστά ήρθε τώρα η σειρά του Πολ Τόμσεν για να παραδεχθεί αστοχίες στο πρόγραμμα του ΔΝΤ.

Σε συνέντευξή του στο πλαίσιο της έκθεσης του ΔΝΤ για την Ελλάδα ο Πολ Τόμσεν δήλωσε ότι στο προηγούμενο πρόγραμμα δεν είχαν εκτιμηθεί σωστά οι επιπτώσεις του στην ανάπτυξη. Ο κ. Τόμσεν άφησε μάλιστα και αιχμές εναντίον της ευρωζώνης λέγοντας ότι εξαρχής το ΔΝΤ είχε ταχθεί υπέρ μιας μεγαλύτερης περιόδου προσαρμογής για την Ελλάδα.

Ρίχνει ευθύνες σε άλλους

Αφού πρώτα ρίχνει μέρος της ευθύνης στην ευρωζώνη ο Πολ Τόμσεν επιχειρεί να ρίξει ευθύνες και στην Ελλάδα. Στο τελευταίο πρόγραμμα υιοθετήθηκε ένας πολύ υψηλότερος πολλαπλασιαστής καθώς έγινε σαφές ότι οι συνθήκες ήταν διαφορετικές από αυτές που είχαν εκτιμηθεί αρχικά, ανέφερε στη συνέντευξή του.

Ο κ. Τόμσεν συνέχισε λέγοντας ότι το ΔΝΤ υπολόγισε λάθος τον πολλαπλασιαστή γιατί δεν είχε εκτιμηθεί σωστά η πολιτική κρίση, η οποία κλόνισε την εμπιστοσύνη στην οικονομία της χώρας και γιατί δεν εφαρμόστηκαν οι διαρθρωτικές αλλαγές. Και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην ενισχυθεί η εξωτερική ανταγωνιστικότητα της χώρας.

Τα είχε ξαναπεί ο Μπλανσάρ

Ο Ολιβιέ Μπλανσάρ είχε παραδεχθεί στις αρχές του μήνα ότι η συνταγή λιτότητας ήταν πολύ σκληρή και εφαρμόστηκε απότομα στην Ελλάδα. Είχε σημειώσει μάλιστα ότι το ΔΝΤ είχε αμφιταλαντευτεί μεταξύ μιας πιό χαλαρής πολιτικής προσαρμογής και της απότομης που υιοθετήθηκε τελικά και την οποία υποστήριξαν η Ευρωπαϊκή Ενωση και η Κεντρική Τράπεζα. Αυτή τη σκληρή πολιτική ποτέ δεν την ασπάστηκαν με ενθουσιασμό οι οικονομολόγοι του ΔΝΤ, είχε δηλώσει ο Ολιβιέ Μπλανσάρ.

Τόμσεν: Πολύ δύσκολη η κατάσταση στην Ελλάδα

Ο Πολ Τόμσεν σημείωσε επίσης στη συνέντευξή του ότι η παράταση δύο ετών που δόθηκε στην Ελλάδα είναι σωστή αλλά απαιτεί και επιπλέον οικονομική βοήθεια. Τελικά, είπε, επιτεύχθηκε παράταση του προγράμματος προσαρμογής για 2 χρόνια, έως το 2016, οπότε και αναμένεται να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 4,5% του ΑΕΠ της.

Παραδέχτηκε επίσης ότι η κατάσταση στην Ελλάδα παραμένει ακόμη και σήμερα «πολύ δύσκολη» καθώς οι κοινωνικές και πολιτικές ισορροπίες είναι εύθραυστες, το χρέος πολύ υψηλό και η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας ασθενής.

Ωστόσο, εκτίμησε ο κ. Τόμσεν ότι ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 4,5% είναι εφικτός αφού χώρες όπως η Ιταλία και το Βέλγιο τον πέτυχαν σε μια δεκαετία προκειμένου να μειώσουν το χρέος τους ενώ και η ίδια η Ελλάδα είχε πρωτογενές πλεόνασμα ΑΕΠ στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Πατάξτε τη φοροδιαφυγή

Στην έκθεσή του για την Ελλάδα, η οποία παραδόθηκε την περασμένη Παρασκευή, το ΔΝΤ ζητάει σαρωτικούς ελέγχους σε πλούσιους φορολογούμενους, φοροκυνηγητό με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων σε χιλιάδες φορολογούμενους οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία αλλά και έλεγχο των ελεγκτών και των προϊσταμένων στις ΔΟΥ.

Ορισμένα από αυτά τα επείγοντα μέτρα θα αποτελέσουν και όρους για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Αύριο θα είναι πολυ αργά......

Αν υπάρχει μια λανθασμένη παρατήρηση, αν υπάρχει ένα ρήγμα, αν κάτι έχει στραβώσει, πρέπει να διορθωθεί αμέσως, επειδή υπάρχει η αναπόφευκτη βεβαιότητα ότι αργότερα θα είναι πολύ αργά. Ο θάνατος μας κάνει να αντιμετωπίζουμε την αλήθεια της ζωής, με μια αδρότητα και σαφήνεια που τίποτε άλλο δεν μπορεί να μας τη μεταδώσει.
Είναι σημαντικό, είτε αντικρίζοντας το θάνατό μας είτε αντιμετωπίζοντας το θάνατο κάποιου άλλου, να συνειδητοποιούμε την αιωνιότητα. Πριν από μερικά χρόνια, ένας άνθρωπος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, με μια φαινομενικά συνηθισμένη αρρώστια. Μετά τις εξετάσεις βρέθηκε ότι έπασχε από καρκίνο που δεν μπορούσε να χειρουργηθεί. Το πληροφορήθηκε η αδελφή του καθώς και εγώ, αλλά όχι αυτός. Αισθανόταν ακμαίος, δυνατός και πάρα πολύ ζωντανός.
Μου είπε: «Έχω τόσα να κάνω και βρίσκομαι εδώ, καθηλωμένος στο κρεβάτι, για πόσο ακόμη;»
Του είπα: «Πόσο συχνά δεν μου έχεις πει ότι ονειρεύεσαι τη στιγμή που θα μπορούσες να σταματήσεις το χρόνο ώστε να μπορείς να είσαι αντί να φτιάχνεις; Ποτέ δεν το έκανες. Ο Θεός το κάνει τώρα για σένα. Τώρα είναι καιρός για να είσαι».
Αντιμετωπίζοντας την ανάγκη του να «είναι», σε μια κατάσταση που θα την αποκαλούσαμε εντελώς θεωρητική, έμεινε έκπληκτος και είπε: «Τι πρέπει να κάνω;»
Του είπα ότι η αρρώστια και ο θάνατος δεν καθορίζονται μόνο από φυσιολογικές αλλαγές -από τα μικρόβια και την παθολογία-αλλά και από όλα εκείνα τα στοιχεία που καταστρέφουν την εσωτερική μας ενέργεια. Αυτά είναι όλα όσα θα μπορούσε κάποιος να αποκαλέσει αρνητικές σκέψεις και αισθήματα, το καθετί που εξασθενίζει τη ζωή μέσα μας, το καθετί που εμποδίζει τη ζωή από το να ξεχυθεί σαν ποτάμι, καθαρό και ελεύθερο. Του πρότεινα λοιπόν να τακτοποιήσει όχι μόνο εξωτερικά, αλλά και μέσα του όλα όσα υπήρξαν λανθασμένα στη σχέση του με τους ανθρώπους, με τον ίδιο, σε όλες τις περιστάσεις της ζωής του, και να αρχίσει από εκείνη τη στιγμή. Όταν μάλιστα το κάνει αυτό για, το τώρα, ας προχωρήσει πίσω στο παρελθόν για να το καθαρίσει, για να κάνει ειρήνη με τους πάντες, λύνοντας τους κόμβους, για να αντιμετωπίσει κάθε κακό, για να μετανοήσει, για να δεχθεί και να ευγνωμονήσει με όλη του τη ζωή – πράγματι, η ζωή του είχε σταθεί σκληρή......

«ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΡΕ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΣΑΣ;»




Ο μεν  Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής, με δεξί χέρι τον  Μπαρμπαρόσσα, έπνιξε στο αίμα πριν από 500 περίπου χρόνια, τη Ρόδο και την Κέρκυρα. Ο Χαλίτ Εργκένς, όμως που τον υποδύεται στο ομώνυμο σήριαλ και που «κατασφάζει» τις καρδιές της ελληνικής τηλεμάζας, έρχεται να κατακτήσει ειρηνικά τη δόλια πατρίδα αγοράζοντας τεράστια έκταση κοντά στα Μετέωρα, όπου θα υψώσει μεγαλοπρεπές σαλέ!...
Πολύ μεγαλύτερη διείσδυση, όπως μας πληροφορούν δύο θηλυκά λαγωνικά της Realnews, επιχειρεί  ο  Τούρκος δισεκατομμυριούχος Φερίτ Σαχέντ .Tι κατάφερε; Αγόρασε  σεβαστό μερίδιο στις μαρίνες  Κέρκυρας, Λευκάδας, Καλαμάτας και Ζέας που  όλες μαζί διαθέτουν το 30% της  συνολικής διαθεσιμότητας .
Ο Τουργκούτ  Οζάλ μου το είχε πει όταν οι Τούρκοι συνάδελφοι με τίμησαν στην Αγκυρα με το «βραβείο Ιπεκτσί» το 1989: «Σημείωσέ το. Θα σας καταπιούμε με το καλό, όχι με πόλεμο»!...
Καλοδεχούμενες θα ήσαν οι τουρκικές επενδύσεις αν ισορροπούσαν και με ανάλογες ελληνικές στην Έφεσο, στη Μίλητο, στη Σμύρνη και στο..Φανάρι. Αναρωτιέται δε κανείς γιατί δεν σπεύδουν να βάλουν τα λεφτά τους στις μαρίνες μας οι δικοί μας δισεκατομμυριούχοι … Γιατί δεν έκαναν ούτε  μια επένδυση στην πατρίδα τους οι Ελληνες εφοπλιστές  που το 2012 ξόδεψαν  9 δισ. σε νέες αγορές πλοίων, πολλά από τα οποία έχουν υψωμένη ξένη σημαία!...
«Που είναι ορέ το φιλότιμό σας;» θα τους φώναζε ο γέρος του Μοριά αν ήταν  εδώ κοντά μας… Αλλά για κάτι τέτοια η τότε ξενοκρατία τον καταδίκασε σε θάνατο!...

Ch.Passalaris@hotmail.com

Στάχτη : και την πίνεις και ...λούζεσαι !!!!

Χρήσεις της στάχτης
1. Μπορούμε να φτιάξουμε αλισίβα, απλά βράζουμε 2 με 3 κουταλάκια στάχτη σε 1 μπρίκι με νερό και μετά την σουρώνουμε με ένα φίλτρο του καφέ. Είναι το καλύτερο απορρυπαντικό γενικής χρήσης, καθαρίζει, λευκαίνει και απολυμαίνει ρούχα, πατώματα, τζάμια, ασημικά, πιάτα, σκουριές που έχουν ποτίσει στα μάρμαρα, κα.
2. Βουτάμε ένα υγρό πανί σε στάχτη ή σε αλισίβα και: καθαρίζει τις γυάλινες πόρτες από το τζάκι. Τρίβουμε τα τζάμια με ένα υγρό σφουγγάρι βουτηγμένο στη στάχτη. Μια πάστα από στάχτη και νερό μπορεί να αφαιρέσει τους λεκέδες από τα έπιπλα.
3. Αν θέλουμε να φύγει γρήγορα ένας λεκές από τα ρούχα την στιγμή που έγινε, βάζουμε πάνω του λίγη στάχτη και μετά από πέντε λεπτά τον τρίβουμε με ψίχα ψωμιού.
4. Η στάχτη χρησιμοποιείται για να διώξουμε τις άσχημες οσμές. Απλά την βάζουμε πάνω σε οτιδήποτε μυρίζει άσχημα. Πχ. Σε παλιές τουαλέτες, τουαλέτα της γάτας.
5. Για να ξεμυρίσει το ψυγείο μας βάζουμε μέσα ένα πιάτο με καρβουνόσκονη (από ξυλοκάρβουνο), και την ανανεώνουμε μέχρις ότου φύγει κάθε μυρωδιά.
6. Χρησιμοποιείται και στο πλύσιμο των δοντιών.
7. Μπορούμε να λουστούμε πολύ φυσικά με την αλισίβα, και να χρησιμοποιήσουμε ξύδι στο ξέβγαλμα, αυτό ευνοεί περισσότερο το λιπαρό μαλλί.
8. Την αλισίβα την χρησιμοποιούμε στην κουζίνα μας σε πολλά γλυκά και φαγητά, όπως στην παρασκευή μουσταλευριάς, στα μελομακάρονα, στο ψωμί. Εκτός από την υπέροχη γεύση και την βελούδινη υφή που δίνει στα φαγητά μας καθαρίζει το έντερο από τους παθογόνους μικροοργανισμούς. Το ψωμί γίνεται πιο αφράτο και το βοηθά να μην τρίβεται.
9. Για μεγάλο χρονικό διάστημα η στάχτη του ξύλου έχει χρησιμοποιηθεί στη γεωργία, δεδομένου ότι ανακυκλώνει τα θρεπτικά συστατικά πίσω στην γη. Η στάχτη χρησιμοποιείται και ως λίπασμα, αλλά δεν περιέχει άζωτο. Επίσης δεσμεύεται διοξείδιο του άνθρακα από τους μικροοργανισμούς μέσα στο χώμα η ανάπτυξη των οποίων ενισχύεται από τη στάχτη και η γη γίνεται πιο εύφορη. Λόγω της παρουσίας του ανθρακικού ασβεστίου εξουδετερώνεται η οξύτητα του εδάφους, αυξάνοντας το pH του και αυξάνει την δραστηριότητα των βακτηρίων του εδάφους. Η αύξηση της αλκαλικότητας του εδάφους επηρεάζει την θρέψη των φυτών. Θρεπτικές ουσίες είναι πιο εύκολα διαθέσιμες στα φυτά, όταν το έδαφος είναι ελαφρώς όξινο. Αλλά επειδή αυξάνεται πολύ το pH του εδάφους με την προσθήκη μεγάλων ποσοτήτων μπορεί να κάνει κακό παρά καλό. Η στάχτη δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε φυτά που αγαπάνε όξινα εδάφη, όπως είναι οι πατάτες, τα βατόμουρα. Είναι καλο να χρησιμοποιείται με φειδώ και γίνεται τακτικά έλεγχος του PH του εδάφους.
10. Δυναμώνει τα φυτά που αγαπούν το ασβέστιο, όπως είναι οι ντομάτες, τα αμπέλια, οι φασολιές, το σπανάκι, ο αρακάς, τα αβοκάντο, τα σκόρδα κα. Ακόμα ευδοκιμούν και οι τριανταφυλλιές. Μπορούμε να προσθέσουμε 1 / 4 φλιτζανιού σε κάθε λάκκο κατά τη φύτευση.
11. Μια κουταλιά στάχτη ανά 1000 λίτρα νερό δυναμώνει υδρόβια φυτά.
12. Βοηθάει τα φυτά να μην παγώσουν τον χειμώνα αν ρίξουμε πάνω τους μια στρώση από στάχτες.
13. Απωθεί ζώα, τίποτα δεν πλησιάζει την στάχτη! Με την στάχτη απομακρύνονται από τον κήπο διάφορα έντομα και παράσιτα όπως γυμνοσάλιαγκες και σαλιγκάρια κα.
14. Διώχνει τα μυρμήγκια αν ρίξουμε λίγη στάχτη στην μυρμηγκοφωλιά τους. Δεν μπορούν να μεταφέρουν την στάχτη όποτε θα αλλάξουν φώλια!
15. Σκορπίζουμε στάχτη στις γωνίες και στα σκοτεινά σημεία της αποθήκης μας ή του σπιτιού μας. Όσο υπάρχει στάχτη δεν θα πλησιάζουν ποντίκια, κατσαρίδες, έντομα.
16. Απωθεί τις ψείρες (στο τριχωτό της κεφαλής), τους ψύλλους και τα τσιμπούρια από τα κατοικίδια ζώα. Μπορούμε να φτιάξουμε ένα μίγμα στάχτης μαζί με ξύδι ώστε να γίνει μια πηχτή λάσπη και να την αλείψουμε στο τριχωτό.
17. Απωθεί τον σκόρο. Μπορούμε να ρίξουμε στάχτη στα ρούχα μας και μετά να τα αποθηκεύσουμε και όταν θα θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε απλά τα τινάζουμε. Μπορούν έτσι να μείνουν αρκετά χρόνια χωρίς να πάθουν τίποτα απολύτως.
18. Η ποτάσα (Υδροξείδιο του καλίου, ΚΟΗ) μπορεί να παραχθεί από στάχτη και αποσταγμένο νερό, η οποία με τη σειρά της μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή σαπουνιού. Η διαδικασία είναι λίγο πολύπλοκη και χρονοβόρα και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί η ποτάσα είναι καυστική.
19. Χρησιμοποιείται στα αιώνια αυγά, τα οποία είναι κονσερβοποιημένα αυγά που φτιάχνουν στην Ανατολή και χρησιμοποιούνται στην κουζίνα τους. Τα αυγά μπορούν να διατηρηθούν με μείγμα πηλού, στάχτης, αλάτι, ασβέστη, και φλοιού του ρυζιού για αρκετές εβδομάδες έως αρκετούς μήνες, ανάλογα με τη μέθοδο της επεξεργασίας.
20. Η σόδα (Ανθρακικό νάτριο Na2CO3, σόδα πλυσίματος) μπορεί να παραχθεί από την στάχτη. Η σόδα είναι γνωστή για την καθημερινή χρήση της ως αποσκληρυντικό του νερού.
Η σόδα παράγεται από βράσιμο του μίγματος στάχτης και νερού, και στη συνέχεια συλλέγεται όταν το νερό εξατμιστεί.
21. Η στάχτη λιώνει τον πάγο επειδή περιέχει αλάτι. Είναι λίγο πιο από το αλάτι ή άλλες χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στις μέρες μας.
22. Φίλτρο Τα κάρβουνα που μένουν από την καύση (τα μαύρα κομμάτια, όχι η γκρι / λευκή στάχτη) μπορούμε να τα χτυπήσουμε με ένα σφυρί και στη συνέχεια να τα αλέσουμε με ένα γουδοχέρι ή μπλέντερ και να πάρουμε μια λεπτή σκόνη. Η σκόνη αυτή από τα κάρβουνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φίλτρο.
23. Χρησιμοποιείται για να φιλτράρουμε το κρασί μας αν μας βρήκε λίγο θολό.
24. Αν το νερό πηγής μας έχει σκουλήκια ή κυπρίνους μπορούμε να το φιλτράρουμε την στάχτη και παίρνουμε ένα πεντακάθαρο νερό.
25. Αφύγρανση
Κομμάτια από άνθρακα (κάρβουνο) τοποθετούνται σε μεταλλικά δοχεία με τρύπες και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση υγρασίας σε μέρη όπως τα ντουλάπια, τα υπόγεια, κάτω από τους νεροχύτες κλπ.
26. Σβήνουμε τη φωτιά , πολύ εύκολα και γρήγορα πετώντας στάχτη πάνω της.
27. Τα παλιά χρόνια χρησιμοποιούσαν για την συντήρηση των σπόρων όπως των φασολιών μεγάλα πήλινα δοχεία που από πάνω τα κάλυπταν με παχύ στρώμα από στάχτη. Αυτό βοηθούσε να μην τα φάνε τα σκαθάρια. Μία μελέτη στη Νιγηρία δείχνει ότι η στάχτη ξύλου αφυδατώνει τους σπόρους και τους καθιστά λιγότερο επιρρεπή σε μόλυνση.
28. Χρησιμοποιείται σε πληγές για να σκοτώσει κάθε μικρόβιο και να γίνει η επούλωση πολύ γρήγορα. Διαλύουμε λίγο χειροποίητο σαπούνι μέσα στην αλισίβα και πλένουμε με αυτό την πληγή χωρίς να την ξεπλύνουμε μετά.
29. Ψυγείο χωρίς ηλεκτρικό. Μπορούμε να διατηρήσουμε φρούτα και λαχανικά χωρίς να πάθουν τίποτα για πολλές μέρες έως και χρόνια! Σκάβουμε έναν λάκκο, τον γεμίζουμε με στάχτη τοποθετούμε τα λαχανικά έτσι ώστε να μην έρχονται σε επαφή το ένα με το άλλο αλλά ούτε και με το χώμα. Σκεπάστε τον λάκκο με ,ένα ξύλο και τα αφήνουμε.
30. Παλιά για να διατηρήσουν την πυτιά, την βάζανε μέσα σε ένα κέρατο, το γεμίζανε με στάχτη, το σφραγίζανε με λάσπη και κρεμούσανε σε ένα δέντρο. Το αφήνανε εκεί για χρόνια χωρίς να πάθει τίποτα απολύτως η πυτιά.

Οι μισθοί των εργαζομένων του Μετρό

Ο συνδικαλιστής των εργαζομένων στο Μετρό, νομίζουμε ότι ονομάζεται Σταματόπουλος, τέκνο του βαθέος ΠαΣοΚ, περιφέρεται συνεχώς στα ΜΜΕ και επιδεικνύει το εκκαθαριστικό του μισθού του, συμφώνως με το οποίο αμείβεται με χίλια ευρώ.
Ποιος ξέρει; Μπορεί.
Όμως, το πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, που δημοσιεύθηκε προσφάτως, άλλα
 αναφέρει.
Αναφέρει, επί παραδείγματι, ότι ένας οδηγός συρμών (που θα μπορούσε να είναι ένα παιδί ή ένα κομπιούτερ) ή ένας τεχνίτης, λαμβάνουν 2.500 ευρώ.
Αναφέρει ότι ο γενικός διευθυντής λαμβάνει 7.942 ευρώ.
Δυστυχώς γι’ αυτόν δεν λαμβάνει επιδόματα.
Αναφέρει ότι ο διευθυντής μια υπηρεσίας λαμβάνει 5.920 ευρώ.
Ούτε αυτός λαμβάνει επιδόματα.
Όμως, το πάρτι των επιδομάτων, αφορά όλους τους άλλους εργαζομένους στο Μετρό.
Σε πολλές περιπτώσεις, τα επιδόματα είναι περισσότερα από τους μισθούς.
Το πόρισμα του Λέανδρου Ρακιντζή, αναφέρει μεταξύ άλλων.
Αναφέρει ότι ο προϊστάμενος λειτουργίας σταθμών λαμβάνει 2.696 ευρώ και 1.173 ευρώ επιδόματα. Σύνολο 3.869 ευρώ.
Αναφέρει ότι ο μηχανικός τεχνικής υποστήριξης λαμβάνει 2.115 ευρώ και επιπλέον 1.922 ευρώ επιδόματα. Σύνολο 4.037 ευρώ.
Αναφέρει ότι οι επόπτες λαμβάνουν 1986 ευρώ και επιπλέον 1.700 ευρώ επιδόματα. Σύνολο 3.686 ευρώ.
Αναφέρει ότι ο επιβλέπων γραφείου πρωτοκόλλου (!!!) λαμβάνει 1702 ευρώ και επιπλέον 1.096 ευρώ επιδόματα. Σύνολο 2.798 ευρώ.
Αναφέρει ότι ο ρυθμιστής κυκλοφορίας λαμβάνει 1.885 ευρώ και επιπλέον 1300 ευρώ επιδόματα. Σύνολο 3.185 ευρώ.
Αναφέρει ότι ο πωλητής εισιτηρίων λαμβάνει 1.150 ευρώ και επιπλέον επιδόματα 780 ευρώ.
Αναφέρει ότι ο υπάλληλος ανεφοδιασμού λαμβάνει 1.400 ευρώ και επιπλέον επιδόματα 945 ευρώ. Σύνολο 2,345 ευρώ.
Αναφέρει ότι ο υπάλληλος διοικητικής υποστήριξης λαμβάνει 1.460 ευρώ και επιπλέον επιδόματα 805 ευρώ. Σύνολο 2.265 ευρώ.
Αναφέρει ότι ο υπάλληλος προμηθειών λαμβάνει 1.400 ευρώ και επιπλέον επιδόματα 430 ευρώ. Σύνολο 1.830 ευρώ.
Αναφέρει ότι ο υπάλληλος του γραφείου προγραμματισμού λαμβάνει 1250 ευρώ και επιπλέον επιδόματα 650 ευρώ. Σύνολο 1.900 ευρώ.
Αναφέρει ότι ο διανομέας οδηγός λαμβάνει 1.135 ευρώ και επιπλέον επιδόματα 1.400 ευρώ. Σύνολο 2.535 ευρώ.
Ποιος λέει ψέματα;

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)