Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Πώς έκαναν φτερά τα προνοιακά επιδόματα


Ανάπηρη "μαϊμού" έλαβε 17 επιδόματα σε μία ημέρα από newsview

Μία ακόμα φορά προκαλεί αίσθηση η διασπάθιση δημοσίου χρήματος, με υπάλληλο της διεύθυνσης οικονομικού της περιφέρειας Αττικής να εκδίδει εντολές πληρωμής σε "μαϊμού αναπήρους" μεταξύ των οποίων και η θεία του.

Η φερόμενη ως δικαιούχος, θεία του υπαλλήλου, από το 2001 έως το 2010, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, εισέπραξε συνολικά 741.000 ευρώ, κατόπιν τουλάχιστον 326 εντολών, ενώ δεν ήταν δικαιούχος κανενός είδους επιδόματος Πρόνοιας και κατά συνέπεια δεν ήταν εγγεγραμμένη στα μητρώα επιδομάτων ΑΜΕΑ των Δ/νσεων Κοινωνικής Πρόνοιας της τ. Νομαρχίας Αθηνών.

Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις εκδίδονταν την ίδια ημερομηνία πολλές εντολές πληρωμής στο όνομά της και κάποιες εξοφλούνταν σε διαφορετικά υποκαταστήματα της τράπεζας την ίδια ημερομηνία.

Ενδεικτικά να σημειωθεί πως στις 28-5-2009 έχουν εκδοθεί 17 εντολές πληρωμής της, που αφορούν και τους 4 τομείς της Ν.Α. Αθηνών, συνολικού ποσού 35.685 ευρώ.

Σε άλλο περιστατικό στον Πειραιά, ο σύζυγος έπαιρνε επί δύο χρόνια το επίδομα αναπηρίας της συζύγου του, ενώ εκείνη είχε πεθάνει.

Να σημειωθεί πως αυτές οι περιπτώσεις κοστίζουν στο κράτος 250 εκατομμύρια ευρώ, με το υπουργείο Υγείας να ευελπιστεί ότι θα βάλει τέλος σε αυτό μέσω της απογραφής των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων.

Μαχαίρι και στο εκλογικό επίδομα

Μείωση της τάξεως του 80% φέρνει στο εκλογικό επίδομα ο εφαρμοστικός νόμος που προβλέπει ότι το συνολικό κονδύλι δεν μπορεί να ξεπερνά τα 25 εκατομμύρια όταν το 2010 είχαν διατεθεί 114 εκατομμύρια ευρώ.

Ο αριθμός των υπαλλήλων που πρόκειται να απασχοληθούν στις εκλογές, όπως και το ύψος της αμοιβής τους, θα καθορίζεται με υπουργική απόφαση.

Οι δικαιούχοι εκλογικού επιδόματος θα μπορούν να λάβουν μέχρι και 500 ευρώ για τη συμμετοχή τους στις εκλογές, καταγράφοντας μείωση έως και 75%, δεδομένου ότι στην τελευταία διαδικασία οι υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών είχαν αποζημιωθεί με 2.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει το τροποποιημένο άρθρο 131 του ΠΔ 96/2007, που περιλαμβάνεται στον εφαρμοστικό νόμο, δικαίωμα να λάβουν εκλογικό επίδομα θα έχουν:

* Οι υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών

* Οι λειτουργοί και οι υπάλληλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης

* Οι υπάλληλοι των αποκεντρωμένων διοικήσεων και των περιφερειών

* Οι έφοροι αντιπροσώπων δικαστικής αρχής

* Οι αντιπρόσωποι δικαστικής αρχής

* Οι γραμματείς και διερμηνείς των εφορευτικών επιτροπών

Μεταξύ των δικαιούχων δεν αναφέρονται στον εφαρμοστικό νόμο οι ένστολοι (λιμενικοί, αστυνομικοί και πυροσβέστες) που έλαβαν στις τελευταίες εκλογές 760 ευρώ εκλογικό επίδομα, ούτε οι υπάλληλοι των ΟΤΑ που με το ενιαίο μισθολόγιο ενσωματώθηκε μέρος της εκλογικής αποζημίωσης στον μισθό τους.

Ακολουθώντας την υπόθεση ότι θα λάβουν την ανώτερη αποζημίωση που προβλέπει ο εφαρμοστικός νόμος (500 ευρώ), οι υπάλληλοι και λειτουργοί θα καταγράψουν τις παρακάτω απώλειες σε σχέση με το 2010.

Οι υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών, όπως σημειώνει το "Έθνος", θα λάβουν 1.500 ευρώ λιγότερα (2.080 ευρώ έλαβαν το 2010, μείωση 75%), οι δικαστικοί υπάλληλοι θα καταγράψουν απώλειες 804 ευρώ (1.304 ευρώ έλαβαν το 2010, μείωση 62%), οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί θα αποζημιωθούν με 660 ευρώ λιγότερα από το 2010 που έλαβαν 1.160 ευρώ (μείωση 56%).

Σε ό,τι αφορά την αποζημίωση των εφόρων της δικαστικής αρχής, θα μειωθεί κατά 368 ευρώ (αποζημιώθηκαν με 868 ευρώ για 7 ημέρες στις εκλογές του 2010), ενώ οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα χάσουν 256 ευρώ από τις αποζημιώσεις για 7 ημέρες εργασίας (έλαβαν 756 ευρώ το 2010).

Το κατεπείγον για το PSI άναψε φωτιές στη Βουλή

Η συνεδρίαση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κομμάτων της Αριστεράς, τα οποία έκαναν λόγο για κατάργηση της δημοκρατικής λειτουργίας του Κοινοβουλίου, ενώ και ο ΛΑΟΣ κατήγγειλε ότι με την ακολουθούμενη διαδικασία φιμώνονται οι βουλευτές.

«Δεν αντιλαμβάνομαι την επιμονή σας στην άρνηση του κατεπείγοντος», απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας ότι όσοι δεν δέχονται την διαδικασία του κατεπείγοντος, δεν αντιλαμβάνονται ή δεν έχουν συνείδηση σε ποιο σημείο βρίσκεται η χώρα. Κάλεσε επίσης όσους διαφωνούν να πουν ανοιχτά ότι δεν θέλουν η χώρα να απαλλαγεί από 130 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ακόμα πως στις 14 Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία η χώρα αντιμετωπίζει πρόβλημα ταμειακών διαθεσίμων, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ήδη η ανταλλαγή του μεγάλου όγκου των ομολόγων ελληνικού δικαίου και να ακολουθήσει τον επόμενο μήνα η ανταλλαγή ομολόγων αλλοδαπού δικαίου.

«Πρέπει να προλάβουμε τις ασφυκτικές προθεσμίες οι οποίες κρίνονται από τις λήξεις των ομολόγων του Μαρτίου, γι' αυτό πρέπει να ψηφιστεί το νομοσχέδιο και να γίνει το αργότερο την Παρασκευή η επίσημη ανακοίνωση για το PSI», επισήμανε.

«Σταματήστε να κοροϊδεύετε τον λαό και να τον εκβιάζετε. Λέτε ψέματα ότι θα γλυτώσει 130 δισ. ευρώ. Πείτε τι θα κερδίσει ο εργαζόμενος; Οι τράπεζες και τα μονοπώλια θα κερδίσουν», ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη.

«Έχουμε μια κυβέρνηση που χέρι - χέρι με την τρόικα έχει μετατρέψει τη Βουλή σε πρωτοκολλητή αποφάσεων», κατήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης.

«Είναι θέμα εθνικού καθήκοντος να το ολοκληρώσουμε σήμερα την ψήφιση του νομοσχεδίου. Είναι λαϊκισμός τα υπόλοιπα», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας.

Ο εισηγητής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος είπε: «Συμφωνούμε ότι πρόκειται περί του ορισμού του κατεπείγοντος», αν και τόνισε ότι «το ζήτημα είναι να μην είχαμε φτάσει εδώ».

«Εμείς δεν συμφωνούμε και να μην σπεύσει ο υπουργός να πει ότι εξυπηρετούμε άλλα συμφέροντα», δήλωσε εκ μέρους του ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος, τονίζοντας ότι το PSI αποτελεί τον «κρίκο μιας αλυσίδας που έχει ως αποτέλεσμα την επιδείνωση της θέσης του λαού».

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Π. Μαρκάκης υπογράμμισε ότι είναι εσκεμμένη η επίκληση του κατεπείγοντος, καθώς οι ασφυκτικές προθεσμίες αφορούν την ανταλλαγή των ομολόγων και όχι την συζήτηση στη Βουλή.

SPD: Επιπλεόν 35 δισ. για την Ελλάδα από το πρώτο πακέτο

Τα κονδύλια από το πρώτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας δεν θα πάνε «χαμένα», αλλά θα προστεθούν στο δεύτερο ώστε να δημιουργηθεί ένα οικονομικό φράγμα πυρός συνολικά 165 δισ. ευρώ για την ελληνική οικονομία, αναφέρει την Πέμπτη η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, που επικαλείται υπολογισμούς του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), περίπου 35 δισ. ευρώ παραμένουν αχρησιμοποίητα από το πρώτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, που εγκρίθηκε το Μάιο του 2010, σημειώνει χαρακτηριστικά η εφημερίδα

Τα κονδύλια αυτά μπορούν να προστεθούν στα 130 δισ. του δεύτερου πακέτου, τονίζει η Sueddeutsche Zeitung επικαλούμενη δήλωση του εκπροσώπου για θέματα προϋπολογισμού του SPD Κάρστεν Σνάιντερ.

Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης είχαν επισημάνει ότι τα χρήματα που δεν απορροφήθηκαν από το πρώτο πακέτο στήριξης θα έπρεπε να μεταφερθούν στο προσωρινό Ευρωπαϊκό Ταμείο Διάσωσης (EFSF ή Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) και να μην προστεθούν στο δεύτερο πακέτο δανειακής στήριξης της Ελλάδας.

Ο Σνάιντερ, όμως, δήλωσε ότι δεν ισχύει πλέον κάτι τέτοιο.

Νέα μέτρα τον Ιούνιο προανήγγειλε ο Π. Καψής

Τη λήψη νέων μέτρων προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ ανέφερε ότι τον Ιούνιο θα πρέπει να συζητηθούν τα μέτρα που θα χρειαστούν για το 2013 και το 2014.

Νέα μέτρα τον Ιούνιο προανήγγειλε ο Π. Καψής

Για να «βγει» η συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup πρέπει και η Ελλάδα να κάνει πολλά πράγματα. «Πρέπει να κάνουμε τεράστιες αλλαγές», σημείωσε.

Ερωτηθείς σχετικά επισήμανε ότι το ζήτημα για τις επόμενες κυβερνήσεις είναι τι αλλαγές θα γίνουν ώστε να καταστεί παραγωγική η οικονομία.

Σε ό,τι αφορά το χρόνο των εκλογών επανέλαβε ότι θα πραγματοποιηθούν μόλις ολοκληρωθεί η δανειακή σύμβαση.

Πληθαίνουν οι φωνές για παράταση του βίου της κυβέρνησης
Οπως αναφέρτει σήμερα το Εθνος, αρκετοί υπουργοί τάσσονται πια υπέρ της παράτασης της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Κατ' αρχάς ο Γ. Παπανδρέου επεσήμανε και εγγράφως την απόφασή του να στηρίξει την προοπτική παράτασης του «ορίζοντα» της κυβέρνησης μέχρι το 2013 και τον σχηματισμό κυβέρνησης με το «προφίλ» που ο κ. Παπαδήμος θεωρήσει αναγκαίο για τις αναγκαίες και μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Η Αννα Διαμαντοπούλου πρότεινε επίσης «παράταση» - μάλιστα εισηγήθηκε για όσους αφοσιωθούν στην κυβέρνηση να απεγκλωβιστούν από το άγχος της επανεκλογής τους και να μην κατέβουν ως υποψήφιοι βουλευτές στις προσεχείς εκλογές.

Χθες, ο Γ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας «Die Zeit», υπογράμμισε την ανάγκη μη εκλογών σ' αυτήν τη φάση. «Θα ήταν καλό αν δινόταν περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Ο κόσμος πρέπει να νιώσει ότι κάτι αλλάζει».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου επεσήμανε διά της συνέντευξής του στη γερμανική εφημερίδα ότι «εάν τελικά δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση, εξαρτάται από τη στάση της Νέας Δημοκρατίας». Μπορεί δηλαδή ο κ. Αντ. Σαμαράς να δηλώνει ότι μετά τη συμφωνία στο Eurogroup ανοίγει ο χρόνος για εκλογές, ωστόσο οι σοβαρές «εκκρεμότητες» παραμένουν και δεν πρόκειται να θέσουν σε κίνδυνο τα συμφωνηθέντα, αν αντιμετωπιστούν εγκαίρως.

Π. ΚΑΨΗΣ:
Ζήτημα των κομμάτων οι εκλογές

Αν και το Μέγαρο Μαξίμου αποφεύγει συστηματικά να μιλήσει για το ενδεχόμενο παράτασης της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου, χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Καψής υπονόησε ότι η οποιαδήποτε αλλαγή πλεύσης συνιστά νέα απόφαση των κομμάτων που τη στηρίζουν.

«Εχουμε πει: οι εκλογές είναι ζήτημα των κομμάτων. Η κυβέρνηση αυτή συγκροτήθηκε για να αντιμετωπίσει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα. Για να λήξει αυτό το πρόβλημα και να προχωρήσει η δανειακή σύμβαση. Αυτό έχει έναν χρονικό ορίζοντα. Τώρα, αν υπάρχει θέμα παράτασης, αυτό δεν είναι θέμα της κυβέρνησης. Είναι των κομμάτων που την απαρτίζουν. Δηλαδή, θα είναι μια νέα συμφωνία», είπε με νόημα ο κ. Καψής, επιχειρώντας πάντως να «κόψει» την κουβέντα και τα διάφορα σενάρια για τον χρόνο των εκλογών.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)