Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Ριζική ανατροπή στην απόδοση του ΦΠΑ

Ριζική ανατροπή στην απόδοση του ΦΠΑ
Σε εφαρμογή μπαίνει το νέο σύστημα πληρωμής ΦΠΑ.
Από 1ης Οκτωβρίου 2014 όποιος δεν έχει πληρωθεί το ΦΠΑ για οποιαδήποτε συναλλαγή του, είτε με το Δημόσιο είτε με ιδιώτες, δεν θα έχει την υποχρέωση να τον αποδώσει μέχρι να εξοφληθεί το σχετικό τιμολόγιο, σύμφωνα με «Τα ΝΕΑ».
Η διάταξη, σε πρώτη φάση, θα αφορά όσους έχουν τζίρο έως 500.000 ευρώ και μόνο για συναλλαγές χονδρικής.
Η σχετική τροπολογία ψηφίστηκε τον περασμένο Απρίλιο, τώρα, όμως, αρχίζει η μάχη των δευτερογενών αποφάσεων και των εγκυκλίων. Επιπλέον πρέπει να στηθεί και ένας ηλεκτρονικός μηχανισμός υποστήριξης του νέου συστήματος.
Το νέο σύστημα οι φορολογούμενοι θα μπορούν να το δοκιμάσουν και αν κρίνουν ότι δεν τους συμφέρει θα μπορούν να βγουν από αυτό στην επόμενη διαχειριστική περίοδο.
Θα πρέπει επίσης να προσαρμόσουν τα λογιστικά τους συστήματα ώστε να καταγράφονται με σαφήνεια εισπράξεις και πληρωμές ιδίως ως προς τον ακριβή χρόνο και να παρέχουν ηλεκτρονικά πληροφορίες στη Φορολογική Διοίκηση για την εξόφληση του οφειλόμενου ΦΠΑ.
Στις γενικές εξαιρέσεις από τον κανόνα του ειδικού καθεστώτος του ΦΠΑ προβλέπεται ότι δεν μπορούν να ενταχθούν παραδόσεις αγαθών και παροχές υπηρεσιών οι οποίες απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ, εισαγωγές αγαθών, ενδοκοινοτικές αποκτήσεις αγαθών, πράξεις για τις οποίες υπόχρεος για την καταβολή του ΦΠΑ είναι ο λήπτης, λιανικές πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών και πράξεις για τις οποίες ο τόπος φορολόγησης δεν βρίσκεται στο εξωτερικό.

Τάφος Μεγάλου Αλεξάνδρου: Η Αμφίπολη «κρύβει» το μεγάλο μυστικό;


Θρίλερ με το «χαμένο δισκοπότηρο» της αρχαιολογίας - Τα σενάρια που εξετάζονται – Πού σταματούν οι ιστορικές αναφορές για τον τάφο του Mακεδόνα βασιλιά.
Σε πραγματικό θρίλερ εξελίσσεται η αποκάλυψη του σημαντικού αρχαιολογικού τάφου στον μνημειακό περίβολο του Τύμβου Καστά, στην Αρχαία Αμφίπολη.
Στην περιοχή, η οποία φυλάσσεται από μεγάλη αστυνομική δύναμη, καταγράφεται έντονη κινητικότητα, ενώ τα σενάρια «φούντωσαν» μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά στο σημείο πριν λίγα 24ωρα.
Ποιο είναι άραγε το μεγάλο «μυστικό» που κρύβει η αρχαιολογική ανασκαφή; Πρόκειται για ένα μεγάλο βασιλικό τάφο; Υπάρχει περίπτωση να είναι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου ή κάποιου συγγενή του;
Προς το παρόν όλα τα σενάρια είναι «ανοιχτά», καθώς τίποτα από όσα γράφονται και ακούγονται δεν επιβεβαιώνεται και δεν διαψεύδεται.
mapfamfipoli
Το σημείο όπου γίνονται οι ανασκαφές
Από τη μεριά της η προϊσταμένη της ΚΗ' Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Κατερίνα Περιστέρη, τηρεί σιγή ιχθύος για το όλο ζήτημα και είναι πολύ προσεκτική στις δηλώσεις της, ενώ το υπουργείο Πολιτισμού δίνει αόριστες πληροφορίες και «προετοιμάζει» τον ελληνικό λαό «για μια πολύ σημαντική ανακάλυψη».
Το μόνο δεδομένο μέχρι στιγμής λοιπόν είναι ότι το ταφικό μνημείο στην Αρχαία Αμφίπολη είναι εξαιρετικά σημαντικό!
Πρόκειται για έναν τεράστιο και μοναδικό στο είδος του τύμβο που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη και η συνέχιση των ανασκαφών επέτεινε τον ενθουσιασμό με την πεποίθηση πως εκεί, στην περιοχή «Καστά», κρύβεται κάτι «μεγάλο», παγκόσμιας αρχαιολογικής αξίας.
amfi2
Μοναδικός σε διαστάσεις και σε επιμέλεια, χωρίς αντίστοιχό του στα Βαλκάνια, ο τύμβος της Αμφίπολης ο οποίος εκτείνεται σε μήκος 498 μέτρων, δημιουργεί κύκλο με διάμετρο 158,40 μ. ενώ το ύψος του φτάνει τα 23 μέτρα. Ο περίβολος έχει μαρμάρινες βάσεις, ύψους 3 μέτρων. Η χρονική περίοδος της κατασκευής του –στα τέλη του 4ου αιώνα – συμπίπτει με τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου καθώς και με κρίσιμα ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στη Μακεδονία.
Αυτές οι διαπιστώσεις οδήγησαν σε υπέρμετρο, σε ορισμένες περιπτώσεις, ενθουσιασμό και φυσικά στην ελπίδα ότι η ανακάλυψη αυτή θα οδηγήσει στην ανάδειξη του «χαμένου δισκοπότηρου» της αρχαιολογίας, που δεν είναι άλλο από τον τάφο του Mακεδόνα βασιλιά.
Αναζητώντας τον τάφο του Αλέξανδρου
Έχει όμως κάποια σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο; Θα το γνωρίζουμε, σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού σε λίγες εβδομάδες, οπότε και θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις.
Μέχρι τότε, ας δούμε τι αναφέρουν οι ιστορικές πηγές αναφορικά με τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, προκειμένου να διαπιστώσουμε πόσες πιθανότητες υπάρχουν στην Αμφίπολη να κρύβεται το «πολυπόθητο μυστικό».
Σύμφωνα λοιπόν με τις αρχαίες πηγές δύο χρόνια μετά τον θάνατο του Αλέξανδρου - διάστημα κατά το οποίο εκείνος είχε ταριχευθεί ενώ ταυτόχρονα κατασκευαζόταν η πολύτιμη, χρυσή αρμάμαξα για την μεταφορά του - άρχισε η πορεία από τη Βαβυλώνα προς το μαντείο του Αμμωνα, όπως θεωρείται ότι ήταν η επιθυμία του. Την άμαξα ακολουθούσε και προστάτευε στρατιωτική φρουρά αλλά και μεγάλη ομάδα τεχνιτών , είτε για να ανοίγουν δρόμους είτε για να επισκευάζουν την κατασκευή.
samaras amfipoli arx 7
Κατά τον Διόδωρο όμως στα σύνορα Συρίας και Αιγύπτου συνάντησε την πομπή ο Πτολεμαίος και «έκλεψε» τη σορό, την οποία και μετέφερε στην Αλεξάνδρεια θέλοντας να ισχυροποιήσει έτσι τη θέση του στην περιοχή αυτή ιδρύοντας ένα ανεξάρτητο βασίλειο. Γιατί αν ο Περδίκκας είχε το δακτυλίδι του Αλέξανδρου εκείνος είχε τον ίδιο! Σύμφωνα με τον Κούρτιο εξάλλου η σορός του Αλέξανδρου δεν μεταφέρθηκε κατ΄ ευθείαν στην Αλεξάνδρεια αλλά πρώτα στην Μέμφιδα ώσπου να κατασκευαστεί το λαμπρό τέμενος που θα την φιλοξενούσε. Πρόκειται για το μεγαλοπρεπές μαυσωλείο, που έμεινε γνωστό στην Αλεξάνδρεια ως «Σώμα» ή «Σήμα».
Πολλοί ήταν οι γνωστοί άνδρες που επισκέφθηκαν το μαυσωλείο στη συνέχεια, μεταξύ των οποίων ο Iούλιος Καίσαρας το 45 π.Χ. σύμφωνα με μαρτυρίες του Σουετόνιου και του Λουκιανού (λέγεται ότι έσπασε ένα κομμάτι τής μύτης τού νεκρού ήταν πήγε να τον αγγίξει), ενώ ο Αύγουστος κατέθεσε στεφάνι μετά την νίκη του κατά του Μάρκου Αντώνιου και της Κλεοπάτρας στο Ακτιο το 31 π.Χ. και την κατάκτηση της Αλεξάνδρειας το 30 π.Χ. Αναφέρεται μάλιστα ότι, όταν οι οδηγοί του θέλησαν να τον πάνε και στους τάφους της Πτολεμαϊκής Δυναστείας, εκείνος απάντησε πως: «Ηρθα να δω έναν βασιλιά και όχι νεκρούς».
Λίγο νωρίτερα πάντως η Κλεοπάτρα είχε αφαιρέσει μεγάλη ποσότητα χρυσού από τον τάφο, προκειμένου να τον χρησιμοποιήσει για τις ανάγκες του πολέμου της εναντίον της Ρώμης. Και νωρίτερα αυτής ακόμη, ένας άλλος Πτολεμαίος, ο επονομαζόμενος Παρείσακτος ή Κόκκης (107-68 πΧ) είχε αντικαταστήσει το χρυσό φέρετρο με γυάλινο.
samaras amfipoli arx 8
Πολλές ακόμη αναφορές υπάρχουν για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αλεξάνδρεια, οι οποίες σταματούν ωστόσο απότομα στα τέλη του 4ου μ. Χ. αιώνα, όταν στην μεγάλη επίθεση των χριστιανών της πόλης υπό τον πατριάρχη Θεόφιλο εναντίον των εθνικών ισοπεδώθηκαν το Σεράπειον, το Μουσείον και η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας , ενώ το μαυσωλείο «εξαφανίσθηκε» μέσα στα χαλάσματα...
Λίγο αργότερα έτσι ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος θα μπορούσε να πει με ειρωνεία το περίφημο «Πού γαρ, ειπέ μοι, το Σήμα Αλεξάνδρου;».
Έκτοτε ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου αναζητείται στα πιο πιθανά αλλά και απίθανα μέρη. Από την έρημο Σίουα της Αιγύπτου (όπου Ελληνίδα αρχαιολόγος ισχυριζόταν ότι είχε βρει τον Αλέξανδρο) , ως τη Βενετία στον ναό του Αγίου Μάρκου κι από εκεί ως το Ουζμπεκιστάν ή και ως την Αυστραλία.
Κατόπιν αυτών φυσικά, γιατί να μην βρίσκεται στην Αμφίπολη, ίσως θα σκεφτεί κάποιος;
Τάφος Μεγάλου Αλεξάνδρου: Η Αμφίπολη «κρύβει» το μεγάλο μυστικό; (pics+vids)
Η πιθανότητα υπάρχει πάντα, ωστόσο επειδή η είδηση έχει ήδη αρχίσει να απασχολεί έντονα και τη διεθνή κοινότητα, ας κάνουμε υπομονή δύο – τρεις εβδομάδες, όπως μας ζητούν οι αρμόδιοι, και ας περιμένουμε πριν "πανηγυρίσουμε", προστατεύοντας την Ελλάδα από μια ενδεχόμενη γελοιοποίηση...

Ναύπλιο: Μεταφορά της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας στην Αγ.Τριάδα

Ναύπλιο: Μεταφορά της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας στην Αγ.Τριάδα
Με ένα ιδιαίτερο τρόπο τιμάται η εορτή της Παναγίας στην περιοχή Αγίας Τριάδος (Βούζη) , του δήμου Ναυπλίου, όπου την προπαραμονή της εορτής της Κοιμήσεως μεταφέρεται η ιερή εικόνα της Παναγίας από το Ναό της Αγίας Τριάδος, στην βυζαντινή Εκκλησία της κοιμήσεως του 11ου αιώνα.
Μετά το τέλος της παρακλήσεως ο Ιερέας μαζί με τους πιστούς με λιτανεία μεταφέρουν την θαυματουργή εικόνα της κοιμήσεως της Παναγίας στον παλαιό ναό, που γιορτάζει. Μετά την ολοκλήρωσή της λιτανείας ψάλλουν τα εγκώμια στην Υπεραγία Θεοτόκο. Η εικόνα θα παραμένει στον βυζαντινό Ναό μέχρι αύριο οπότε και μετά επιστρέφει και πάλι στη νέα Εκκλησία του χωριού.

Eurostat: Μηδενική ανάπτυξη στην ευρωζώνη

Eurostat: Μηδενική ανάπτυξη στην ευρωζώνηΚατά το δεύτερο τρίμηνο του 2014 το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν στην Ευρώζωνη παρουσίασε μηδενική αύξηση σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο, έναντι αύξησης 0,2% στην ΕΕ των 28, ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat.
Σε σχέση με την Ελλάδα, για την οποία η Eurostat δημοσίευσε στοιχεία που αφορούν την ετήσια μεταβολή, όλα δείχνουν πως η ύφεση βαίνει σταθερά προς το τέλος της αφού κατα το δεύτερο τρίμηνο του 2014 αποκλιμακώθηκε στο 0,2%.
Πληθωρισμός 0,4% τον Ιούλιο
Τον Ιούλιο του 2014 ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρωζώνη έκλεισε στο 0,4%, έναντι 0,5% τον Ιούνιο, ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat.
Τα μεγαλύτερα αρνητικά πρόσημα παρουσιάστηκαν στη Βουλγαρία (- 1,1%), την Ελλάδα (- 0,8%) και την Πορτογαλία (- 0,7%) ενώ τα μεγαλύτερα θετικά στην Αυστρία (1,7%), τη Ρουμανία και (1,5%) και το Λουξεμβούργο (1,2%).

Καρατζαφέρης: Ετοιμος για συνεργασία με τη ΝΔ

Καρατζαφέρης: Ετοιμος για συνεργασία με τη ΝΔ"Δεν ομιλώ εγώ τουλάχιστον καθόλου για επιστροφή στη ΝΔ. Μιλώ στο χτίσιμο μιας νέας ιδέας για την Ελλάδα" υποστήριξε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης αναφερόμενος στην πρόσκληση που του απηύθυνε χθες, μέσω της εκπομπής Πρωινό MEGA, ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης. "Είναι μια ικανοποίηση, όλο και περισσότεροι άνθρωποι να αναγνωρίζουν την προσπάθεια, την πορεία και την πολιτική ιστορία. Πρέπει να συμφωνήσουμε σε πολιτικές" είπε. "Λιγοστεύουν οι εβδομάδες παραμονής αυτής της κυβέρνησης, μετριάζονται" εκτίμησε ο κ. Καρατζαφέρης προσθέτωντας ότι "επελαύνει ο κ. Τσίπρας. Προσωπικά πιστεύω ότι θα είναι μια οδυνηρή περιπέτεια για τη χώρα... Διαφωνώ για το θέμα Τσίπρα διότι πιστεύω είναι τεράστια η απόσταση στις συνιστώσες. Η συνιστώσα Ρόζα με τον κ. Σταθάκη έχει τεράστια απόσταση. Δεν μπορούν να συνυπάρξουν σ' ένα ενιαίο πλαίσιο".

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ανέφερε ότι "σε προσωπικό επίπεδο ο κ. Τσίπρας με ενοχλεί λίγο. Δεν μπορεί ευθέως να δηλώνει άθεος, και να να το δείχνει αρνούμενος το μυστήριο της βαφτίσεως στο παιδί του και την ίδια ώρα να πηγαίνει στο Άγιο Όρος και να ζητά να μείνει μόνος με την Παναγία. Αν ανακάλυψε την Παναγία και το Χριστό ο Τσίπρας στα 40, αυτό είναι θαύμα... Αυτό στο χωριό μου το λένε θεομπαίχτη. Προκειμένου να κερδίσει ψήφους, τώρα θέλει και να παριστάνει τον ορθόδοξο. Δικαίωμα του. Εγώ δεν θέλω τον κ. Τσίπρα".

Σε ό,τι αφορά την πολιτική της κυβέρνησης ο κ. Καρατζαφέρης εκτίμησε ότι η ΝΔ "πρέπει να καταλάβει ότι το προϊόν που προσφέρει είναι δύσπεπτο, πρέπει να κάτι ν' αλλάξει, σε μια άλλη πολιτική. Όχι όλο ναι, να υπάρξει και κάποιο όχι. Αν υπάρξει προσαρμογή σε μια άλλη πολιτική, είμαι έτοιμος να υπηρετήσω την άλλη πολιτική. Την σημερινή πολιτική αρνούμαι να την υπηρετήσω, αρνούμαι να βοηθήσω".

"Δεν τίθεται θέμα επιστροφής. Δεν θα ήταν και πολύ σοβαρό εκ μέρους μου μετά από τόσα χρόνια. Με παρρησία καταθέτω ότι έχω τις περισσότερες πλακέτες από οποιονδήποτε βουλευτή της ΝΔ. Έχω τις δικές μου κομματικές περγαμηνές. Έχω όμως και 14 χρόνια σε μια άλλη προσπάθεια" πρόσθεσε.

"Θα πάμε ίσως σε συνεργασία, συν λειτουργία, συνύπραξη και όχι σε απορρόφηση. Άρα λέμε ξεκάθαρα σε όλους τους τόνους πάμε να αλλάξουμε την πολιτική και να βοηθήσουμε. Πιστεύω ότι και ο Αντώνης Σαμαράς διαβλέπει ότι αυτή η πολιτική δεν έχει μακριά ποδάρια. Εάν ερμηνεύω σωστά σε αυτή την προσπάθεια θα μπορούσα να βοηθήσω, σε μια άλλη πολιτική. Σε μια αλλαγή πολιτικής είμαι παρών" τόνισε ο κ. Καρατζαφέρη

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)