Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Τι εγινε Mr Maridakis?Δεν καναμε στρατιωτική θητεία?


"Ο Γιάννης Κόντης δεν βρήκε λεφτά από τον μπαμπά του για να γίνει εφοπλιστής, δεν είχε ποτέ Φιλιππινέζα στο σπίτι του και δεν απέφυγε να υπηρετήσει την μαμά πατρίδα όπως κάποιοι άλλοι"

Συγκέντρωση Ενημέρωσης- Διαμαρτυρίας Αποστράτων Ε.Δ.





Με αφορμή τις εξελίξεις του τελευταίου έτους, που πλήττουν σοβαρά το κύρος, την αξιοπρέπεια και γενικά την κοινωνική μας υπόσταση, η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων, απευθυνόμενη σε όλους τους απόστρατους και τους εν ενεργεία στρατιωτικούς, ανεξαρτήτως Κλάδου και προέλευσης, διοργανώνει με αίσθημα ευθύνης συγκέντρωση ενημέρωσης – διαμαρτυρίας.



Ο σκοπός της συγκέντρωσης είναι διπλός:

♦ Να ενημερωθούμε και να ενημερώσουμε για το μείζον πρόβλημα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, που είναι προάγγελος για την κατάληξη και των υπολοίπων Μετοχικών Ταμείων, στις πραγματικές του διαστάσεις, μέσα από μία ολοκληρωμένη ενημέρωση – συζήτηση, με τη συμμετοχή καταξιωμένων επιστημόνων του εργατικού και ασφαλιστικού Δικαίου, διακηρύττοντας παράλληλα την αρραγή διεκδικητική μας ενότητα.

♦ Να διαμαρτυρηθούμε για:

♦ Την άδικη επίθεση σε βάρος του κύρους, της αξιοπρέπειας και της κοινωνικοοικονομικής μας υπόστασης, καθώς επίσης και για τους πειραματισμούς της κυβερνητικής πολιτικής στη πλάτη μας, προκειμένου στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας μας σαν «παράδειγμα» να εφαρμόσει αντίστοιχα τυραννικά μέτρα σε βάρος και του υπόλοιπου ελληνικού Λαού.

♦ Τις συκοφαντικές και αήθεις επιλεκτικές επιθέσεις σε βάρος της υπόληψης και των εννόμων συμφερόντων μας, καθόσον κάποιοι μας θεωρούν εύκολο και ανυπεράσπιστο στόχο.

♦ Την αντιμετώπισή μας ως δεύτερης κατηγορίας πολίτες, τόσο στην ενέργεια όσο και στην αποστρατεία.



Στην Συγκέντρωση έχουν κληθεί να παραστούν:

→ Ο υπουργός και αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας

→ Η στρατιωτική ηγεσία όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων

↔ Οι πρόεδροι όλων των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων

→ Εκπρόσωποι κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου

→ Εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης

→ Οι Ε.Α.Α.Σ., Ε.Α.Α.Ν., Ε.Α.Α.Α., Σ.Υ.Σ.Μ.Ε.Δ., ΠΟΑΞΙΑ, ΠΟΑΣΥ, ΠΕΑΛΣ

→ Λοιποί φορείς, Ενώσεις, Σύνδεσμοι, Κινήσεις Αποστράτων

ΚΑΛΟΥΜΕ


Όλα τα μέλη της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.


Όλους τους συναδέλφους απόστρατους, ανεξάρτητα προέλευσης και βαθμού, που πιστεύουν στις προσπάθειες και πρωτοβουλίες μας, να παραστούν και να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας.

Όσους από τους σε ενεργεία συναδέλφους επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και να ενημερωθούν για τις εξελίξεις που τους επηρεάζουν άμεσα.

Για την οργανωτική επιτροπή

Κωνσταντίνος Λουκόπουλος

Υποστράτηγος ε.α.

500ευρα για τον Σπανούλη!

500ευρα για τον Σπανούλη!Το ΟΑΚΑ θα ζει σημερα σε ρυθμούς Σπανούλη! Οι πιο ευφάνταστοι άρχισαν ήδη τα σχέδια : 500ευρα για τον Σπανούλη! Ο Frango-Bill ξέρει ότι θα περάσει δύσκολες στιγμές στο ντέρμπι των αιωνίων, μετά την καλοκαιρινή του απόφαση να μετακομίσει από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό και να αλλαξοπιστήσει. Εξ ου και η κουβέντα που είπε στον Ντικούδη για το κράνος και το αλεξίσφαιρο γιλέκο!
Μακάρι βέβαια να εκλείψουν οι βίαιες συμπεριφορές και να περιοριστούν οι κινήσεις σε αυτά που βλέπετε στη φωτογραφία.
Aνάμεσα στα...
πικαρίσματα σχεδιάζονται και μερικά χαρτονομίσματα των 500 ευρώ με το πρόσωπο του διεθνή γκαρντ. Χαρτονομίσματα που θα βρίσκονται στα χέρια αρκετών οπαδών του Παναθηναϊκού.
Αρκεί να μείνουν εκεί. Διότι ένα χαρτονόμισμα έχει και μία περιπαικτική διάθεση. Η ρίψη αντικειμένων μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσει. Σε όλους!
Το σίγουρο είναι πως ο ευρωφονιας-Σπανούλης θα είναι κεντρικό πρόσωπο στο ΟΑΚΑ.

Μοναδική ελληνική πατέντα: Βάλτε αντηλιακό χωρίς να λερωθείτε...

π. Αθανασιος Σιμωνοπετρίτης (Η εξομολόγηση του Χαρίλαου Φλωράκη). ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ !!!‏

(by Geor.Nton.)
Η εξομολόγηση του Χαρίλαου Φλωράκη

Δείτε την εξομολόγηση του αρχηγού του ΚΚΕ, Χαρίλαου Φλωράκη, όπως την αποκαλύπτει ο γέροντας Αθανάσιος Σιμωνοπετρίτης της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας (ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ) ο οποίος και τον εξομολόγησε.

Πρώτο μέρος:


Δεύτερο μέρος:

Δύο σημαντικές απώλειες στο δημοτικό θέατρο Ναυπλίου

Το 2010 έφυγε σημαδεύοντας το Δημοτικό Θέατρο Ναυπλίου με δυο απώλειες. Η Μαρία Αβραμίδη πέθανε σε ηλικία 45 χρονών και ο Μάκης Στάθης στα 52 του.
Η απουσία τους δεν θα αναπληρωθεί. Αν ο Μάκης ήταν το αβίαστο γέλιο του θεάτρου μας, η Μαρία ήταν η μεγάλη αγκαλιά που μας χωρούσε όλους. Και με τους δύο, σας είπαμε ιστορίες, σας τραγουδήσαμε, σας ζωγραφίσαμε όνειρα. Από δω και πέρα τίποτα δεν θα είναι ίδιο για μας. Μακάρι να βρίσκαμε τρόπους να απαλύνομε τον πόνο των συντρόφων της ζωής τους, των παιδιών τους, των αγαπημένων τους. Σε πείσμα της λογικής, θα προσπαθήσουμε.





KΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΡΙΑ ...............

Το ασφαλιστικό σε ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ

(Tαμείο Yγειονομικών)
Το ΤΣΑΥ ενοποιήθηκε μαζί με τα υπόλοιπα ταμεία των Αυτοαπασχολουμένων στο ΕΤΑΑ. Το ΤΣΑΥ χορηγεί σύνταξη στους ασφαλισμένους του άνδρες και γυναίκες εφόσον συμπληρώσουν 15 έτη ασφάλισης και το 65ο έτος της ηλικίας τους.




Με 37έτη ασφάλισης χορηγείται σύνταξη ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας και υπάρχουν για μια σειρά κατηγορίες ασφαλισμένων μικρότερα όρια ανάλογα με το χρόνο υπαγωγής στην ασφάλισης και των ετών που έχουν συμπληρωθεί. Ολα αυτά ισχυαν μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2010.

TΣAY


Οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης για άνδρες και γυναίκες ασφαλισμένους την περίοδο από 1η Ιανουαρίου 1983 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 1992 αλλάζουν πλέον με τον νέο ασφαλιστικό νόμο. Ετσι προβλέπεται αύξηση του χρόνου ασφάλισης αλλά και του ορίου ηλικίας για άνδρες και γυναίκες μέχρι το 2015 στα 40 έτη ασφάλισης και το 60ό έτος της ηλικίας αντίστοιχα.

Το ασφαλιστικό σε ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ-ΤΑΕ

Οι ασφαλισμένοι του ΤΕΒΕ δικαιούνται σύνταξη εφόσον συμπληρώσουν 15 έτη ασφάλισης και ηλικία 65 ετών (άνδρες και γυναίκες).


OAEE - TEBE

Για να χορηγηθεί σύνταξη σε ηλικία μικρότερη των 65 ετών, θα πρέπει ο ασφαλισμένος έως 31/12/2010 να συμπληρώνε 35 έτη ασφάλισης και το 60ό έτος της ηλικίας του. Από 1η Ιανουαρίου 2011 ο χρόνος ασφάλισης στην περίπτωση αυτή αυξάνει κατά ένα έτος τον χρόνο ώστε να φτάσει το 2015 τα 40 έτη.

OAEE - TEBE

Η σύνταξη που χορηγείται από το ΤΕΒΕ σε όλες τις περιπτώσεις είναι πλήρης σύνταξη. Μειωμένη σύνταξη με μικρότερο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης δεν προβλέπεται από το ΤΕΒΕ για τους «παλαιούς» ασφαλισμένους. Επίσης δεν υπάρχει για την κατηγορία αυτή καθεστώς πρόωρης συνταξιοδότησης για μητέρες ανηλίκων.

XPHΣIMEΣ ΠAPATHPHΣEIΣ

Από την 1/1/2011 και στον ΟΑΕΕ θα μπορεί να θεμελιώσει δικαίωμα κάποιος ασφαλισμένος μόνο με τη συμπλήρωση του απαραίτητου χρόνου ασφάλισης. Ανάλογα με το έτος που θα πραγματοποιείται η πλήρωση της ως άνω προϋπόθεσης θα ισχύει και το αντίστοιχο όριο ηλικίας.

Και στον ΟΑΕΕ θα μπορεί να αναγνωρίσει ο ασφαλισμένος πλασματικό χρόνο ασφάλισης.

Οι αυτοαπασχολούμενοι που έχουν ξεκινήσει την επιχείρησή τους πριν από την εγγραφή τους στον ΟΑΕΕ μπορούν να αναγνωρίσουν ως 5 έτη από το χρονικό αυτό διάστημα. Η ρύθμιση αυτή ίσχυε παλαιότερα και επανέρχεται, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα για θεμελίωση δικαιώματος σε πολλούς ασφαλισμένους ελεύθερους επαγγελματίες.

ΤΑΜΕΙΟ ΕΜΠΟΡΩΝ

Το ταμείο Εμπόρων χορηγεί σύνταξη με 15 έτη ασφάλισης και σε ηλικία 65 ετών για άνδρες και γυναίκες. Εναλλακτικά έως 31/12/2010 καταβάλλετο σύνταξη στα 60 έτη με 35ετία, ωστόσο από το 2011 και μέχρι το 2015 σταδιακά θα απαιτούνται 40 έτη ασφάλισης.

ΟAEE - TAE

Για μητέρες που έχουν ασφαλιστεί πριν από τις 31 Δεκεμβρίου 1992 δεν υπάρχει καθεστώς πρόωρης συνταξιοδότησης.


Τι είναι οι τρίμηνες αποδοχές και με ποιες προϋποθέσεις χορηγούνται;

Οι αποχωρούντες από το Δημόσιο μόνιμοι υπάλληλοι, πολιτικοί και στρατιωτικοί, εφόσον έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, δικαιούνται αποδοχές για 3 μήνες. Η καταβολή των τρίμηνων αποδοχών αρχίζει από την επομένη της δημοσίευσης στην εφημερίδα της κυβέρνησης της παραίτησης ή την αποδοχή της παραίτησης, ή την ημέρα θανάτου του υπαλλήλου.

Οι τρίμηνες αποδοχές δεν καταβάλλονται σε υπαλλήλους που απολύονται λόγω πειθαρχικού παραπτώματος, ούτε στους υπαλλήλους που αποχωρούν με 15ετία για να πάρουν σύνταξη στο 65ο έτος της ηλικίας τους (βλέπε περίπτωση που αναφέρεται παραπάνω).

Προσοχή!

Με βάση τις αποδοχές και το ποσό της σύνταξης δεν συμφέρει η καταβολή τρίμηνων αποδοχών για όσους έχουν πάνω από 30 χρόνια συντάξιμα, γιατί στην περίπτωση αυτή το ποσό της σύνταξης είναι μεγαλύτερο από το ποσό των τρίμηνων αποδοχών.

3μηνες αποδοχές Στρατιωτικών

Ο Στρατιωτικός που αποστρατεύεται δικαιούται πλήρεις αποδοχές ενεργείας για τριάντα (30) ημέρες επί πλέον από την ημερομηνία έκδοσης του Φ.Ε.Κ. (συμπεριλαμβανομένης) στο οποίο δημοσιεύεται το Π.Δ. της αποστρατείας του (Ανθστές και Υπαξκόι:15 ημέρες)..

Από την επομένη της διαγραφής, ο Στρατιωτικός δικαιούται αποδοχές τριών (3) μηνών (τρίμηνες αποδοχές), οι οποίες καταβάλλονται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 57 του ΠΔ 169/2007, όπως παρακάτω:

α. Για τον υπολογισμό τους, λαμβάνονται υπόψη ο Βασικός Μισθός (ΒΜ), το Επίδομα Χρόνου Υπηρεσίας (ΕΧΥ), το Επίδομα Οικογενειακών Βαρών (ΕΟΒ), το Επίδομα Εξομάλυνσης (ΕΠ. ΕΞ.), ενώ δεν υπολογίζονται τα Επιδόματα Απασχόλησης, Διοίκησης και Ευθύνης, Επιχ/κής Ετοιμ/τας και το Επίδομα Ειδικών Συνθηκών (Ε.Ε.Σ.),.

β. Οι τρίμηνες αποδοχές υπόκεινται στις κρατήσεις που υπόκεινται οι αποδοχές ενέργειας, πλην των κρατήσεων υπέρ ΜΤ,ΕΚΟΕΜ,ΤΠ,ΕΛΟΑ,ΝΙΝ που παύουν την ημέρα διαγραφής. Επί πλέον οι τρίμηνες αποδοχές απαλλάσσονται και από την κράτηση υπέρ σύνταξης (Ν. 2084/92), σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 10 του άρθρου 59 του ΠΔ 166/00.

γ. Η σύνταξη και τα επικουρικά βοηθήματα (από ΜΤ-ΕΚΟΕΜ) του Στρατιωτικού,, θα υπολογιστούν μετά την λήξη των τρίμηνων αποδοχών και θα αρχίσουν να καταβάλλονται μετά την έκδοση της συνταξιοδοτικής πράξης από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

δ. Δεν δικαιούνται τρίμηνες αποδοχές, σύμφωνα με το άρθρο 57 του ΠΔ 169/2007:

(1). Οι Στρατιωτικοί που απολύονται για πειθαρχικό παράπτωμα ή υπηρεσιακή ανεπάρκεια.

(2). Οι παραιτούμενοι Στρατιωτικοί που δεν θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης από το Δημόσιο.

(3). Οι Στρατιωτικοί που διαγράφονται μετά από καταδίκη (καθαίρεση - έκπτωση).

(4). Οι Έφεδροι γενικά στρατιωτικοί (έφεδροι εξ εφεδρείας ή εξ απονομής), που απομακρύνονται από την Υπηρεσία, ανεξάρτητα αν θεμελιώνουν ή όχι δικαίωμα για σύνταξη.

ε. Οι τρίμηνες αποδοχές δεν καταβάλλονται αν οι δικαιούχοι για το τρίμηνο αυτό διάστημα παίρνουν και αποδοχές από το Δημόσιο, λόγω διορισμού τους ως υπαλλήλων, αμέσως μετά την απομάκρυνσή τους από την Υπηρεσία.

στ. Οι ανακαλούμενοι στην ενέργεια μόνιμοι εξ εφεδρείας στρατιωτικοί, δικαιούνται εκ νέου τριμήνων αποδοχών, εφόσον έχουν συμπληρώσει διετή πραγματική και συνεχή υπηρεσία, από την ανάκληση μέχρι τη νέα απομάκρυνσή τους.

ζ. Οι τρίμηνες αποδοχές καταβάλλονται στη χήρα του θανόντος μονίμου στρατιωτικού και στα παιδιά αυτού, με την προϋπόθεση ότι τα μεν θήλεα είναι άγαμα, τα δε άρρενα άγαμα και ανήλικα ή ενήλικα και ανίκανα για εργασία. Τα λοιπά μέλη της οικογένειας του θανόντος στρατιωτικού (εγγάμου ή άγαμου), δηλαδή πατέρας, μητέρα, αδελφές, ενήλικα άρρενα τέκνα κλπ. δεν δικαιούνται τρίμηνες αποδοχές, είτε δικαιούνται σύνταξη είτε όχι.


Τι ηθελε στην Κυπρο;

Πατριδογνωσια

(by S.Mel.)

ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙΟ ΤΗΣ ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.

Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων


(ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.)


Συχνές Ερωτήσεις - Απαντήσεις

1. Τι εννοείτε με την λέξη «Ανεξάρτητη» στον τίτλο της Ένωσης;

ΑΠ.: Η Ένωση είναι Ανεξάρτητη, γιατί:

  • Υποσχεθήκαμε «εν τιμή» να αγωνισθούμε μακριά από κομματικές σκοπιμότητες, εξαρτήσεις ή δεσμεύσεις και προσωπικές φιλοδοξίες.

  • Η Ένωση δεν είναι ΝΠΔΔ και δεν υπάγεται σε κανένα υπουργείο, όπως οι ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ!

  • Το Διοικητικό Συμβούλιο δεν διορίζεται, αλλά εκλέγεται από τη βάση, ενώ το Προεδρείο δεν μπορεί να επανεκλεγεί για δεύτερη τριετία και

  • Δεν έχουμε κανένα άλλο οικονομικό πόρο, εκτός από τις δικές μας συνδρομές.

2. Τι εννοείτε με την λέξη «Ένωση» στον τίτλο της Ένωσης;

ΑΠ.: Ένωση, γιατί μας ενώνει το ότι έχουμε δώσει όλοι τον ίδιο όρκο και υπηρετήσαμε όλοι για την Εθνική Άμυνα της χώρας μας, ανεξάρτητα από βαθμό, Κλάδο, Όπλο, Σώμα ή προέλευση.

  • Είμαστε Ένωση δημοκρατική, απαλλαγμένη από ιεραρχικούς διαχωρισμούς ή διοικητικές υπαγωγές που μας επέβαλε η υπηρεσία μας, όταν ήμασταν στην ενέργεια.

  • Είμαστε Ένωση ανοικτή σε όλες και σε όλους που υπηρέτησαν την Εθνική Άμυνα της χώρας με την ιδιότητα του μόνιμου στελέχους.

  • Οι απόστρατοι Στρατιωτικοί προέρχονται όλοι από την ίδια οικογένεια, σέβονται τους τίτλους, τη σταδιοδρομία, τους βαθμούς, την πορεία στο στράτευμα, αλλά τώρα πλέον είναι ίσοι, με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις, ανεξάρτητα αποστρατευτικού βαθμού, προέλευσης, ή κλάδου.

3. Γιατί μόνο Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και όχι και Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ)

ΑΠ.: Ενόπλων Δυνάμεων:

  • όχι γιατί δεν συμπορευόμαστε σε πλείστα θέματα με τα Σώματα Ασφαλείας, αλλά γιατί θέλαμε να τηρήσουμε στο μέγιστο βαθμό την ομοιογένεια με βάση τα μοναδικά χαρακτηριστικά των Στρατιωτικών.

  • Ας σημειωθεί ότι αντίστοιχη παλαιότερη προσπάθεια συνένωσης αποστράτων ΕΔ και ΣΑ, κατά την εκτίμηση μας, δεν είχε σημαντικά αποτελέσματα μέχρι σήμερα. Μάλιστα η ύπαρξή της χρησιμοποιήθηκε σαν επιχείρημα από κάποιους, για να πείσουν ότι δεν ήταν απαραίτητη η ίδρυση της ΑΝΕΑΕΔ!

4. Ποια είναι η διαφορά της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ με τις Ενώσεις αποστράτων (ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ) και ποιες είναι οι σχέσεις της μαζί τους;

ΑΠ.: Οι ενώσεις αποστράτων είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) και υπάγονται στο ΥΕΘΑ μέσω των αντίστοιχων Γενικών Επιτελείων. Η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ διέπεται από το αστικό δίκαιο όπως κάθε άλλος σύλλογος και δεν έχει καμιά σχέση ούτε δίνει λόγο σε καμιά κρατική υπηρεσία.

Δεν αισθανόμαστε αντιπαλότητα απέναντι τους. Αντίθετα επιδίωξη μας θα είναι η αγαστή συνεργασία μαζί τους, καθώς πιστεύουμε ότι ο καθένας από το μετερίζι του κάτι μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να προσφέρει για τους απόστρατους!

Στο πλαίσιο αυτό με πρωτοβουλία της ΑΝ.Ε.Α.ΕΔ αμέσως μετά την ιδρυτική της συνέλευση έγιναν και θα συνεχιστούν συναντήσεις με τους προέδρους της ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει αποδεκτή η πρόταση για συνάντηση με την ΕΑΑΑ.

5. Ποιοι είναι οι στόχοι της Ένωσης;

ΑΠ.: Πρωταρχικός σκοπός της ΑΝ.Ε.Α.ΕΔ είναι η προστασία και βελτίωση των οικονομικών και των εν γένει κοινωνικών δικαιωμάτων των αποστράτων στελεχών των Ε.Δ.. Στους στόχους της ΑΝ.Ε.Α.ΕΔ περιλαμβάνονται:

  • Η προβολή του πολύπλευρα έμπειρου, εκπαιδευμένου και εξειδικευμένου ανθρωπίνου δυναμικού των αποστράτων των Ε.Δ., το οποίο δεν μπορεί να μένει ανενεργό , αναξιοποίητο και στο περιθώριο της ελληνικής κοινωνίας, είτε συνταξιοδοτείται υποχρεωτικά σε παραγωγική ηλικία (ως επί το πλείστον 50-52 ετών), είτε και εκείνων που τους παρέχεται νωρίτερα αυτό το δικαίωμα από την πολιτεία σαν αναγνώριση της υψηλής επικινδυνότητας και των ακραίων συνθηκών εργασίας.

  • Η κατοχύρωση, προστασία και βελτίωση των κεκτημένων εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, που παρείχε ο νόμος κατά το χρόνο κατάταξης των μελών της στις Ένοπλες Δυνάμεις.

  • Η κατοχύρωση και βελτίωση δικαιωμάτων ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης.


  • Η διεκδίκηση ενεργού συμμετοχής στα Διοικητικά Συμβούλια των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας και κάθε άλλου οργανισμού-συνεταιρισμού των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που συμμετέχουν τα μέλη της, για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.

  • Η διεκδίκηση ισότιμης πρόσβασης των μελών της σε επαγγέλματα, για τα οποία κατέχουν τη θεωρητική εκπαίδευση και την πρακτική εμπειρία, αλλά υπάρχει απαγορευτικό νομικό καθεστώς.

  • Η ανάπτυξη πνεύματος συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της.

  • Η ανάπτυξη πνεύματος συνεργασίας, αλληλεγγύης και κοινής δράσης της Ένωσης με τις κάθε φύσεως ενώσεις , εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των ΕΔ.

6. Η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ θα ασχοληθεί με τα λεγόμενα εθνικά θέματα, τους εξοπλισμούς, ή τα θέματα προσωπικού των ΕΔ;

ΑΠ.: Τα Εθνικά θέματα, παρότι μας αφορούν και έχουμε λόγο ως Έλληνες πολίτες ατομικά, δεν έχουν σκοπίμως συμπεριληφθεί στους καταστατικούς μας σκοπούς. Για τα θέματα οργάνωσης και λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου μας αφορούν, λόγο έχουμε και ατομικά και συλλογικά. Η συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία των μελών μας επιβάλλει να τα προσεγγίσουμε, με τον δέοντα φυσικά σεβασμό προς την φυσική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των εν ενεργεία συναδέλφων, χωρίς διάθεση κριτικής για την κριτική, αλλά με ανεξάρτητη και νηφάλια θέση που μπορεί να συμβάλλει στην επιλογή των, κατά το δυνατόν, ορθότερων λύσεων.

7. Πως εξασφαλίζει η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ ότι δεν θα γίνει σκαλοπάτι για αξιώματα

ΑΠ.: Σύμφωνα με το καταστατικό, το ΔΣ είναι αντιπροσωπευτικό και όχι ταξικό ούτε κλαδικό. Τον τιμητικό τίτλο του Προέδρου μπορεί να τον διεκδικήσει οποιοσδήποτε. Πρακτικά, Πρόεδρος μπορεί να εκλεγεί κάποιος μόνο για μία τριετία, εκτός και αν βιολογικά αντέχει να περιμένει 18 χρόνια για να επανεκλεγεί.

8. Πως εξασφαλίζει η Ένωση ότι δεν θα «καπελωθεί» από κόμματα ή άλλους παράγοντες της ζωής του τόπου;

ΑΠ.: Βασιζόμενοι στην διαφορετικότητα των μελών του διοικητικού συμβουλίου (2 από σχολές αξιωματικών, 2 από σχολές υπαξιωματικών ανά κλάδο των ΕΔ), εκτιμούμε ότι κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αδύνατο. Ειδικά η σχετικά σύντομη εναλλαγή προσώπου στην θέση του προέδρου αποτελεί ασφαλιστική δικλείδα που αποκλείει το «καπέλωμα».

9. Η ανά τριετία αλλαγή του κλάδου και κατηγορίας προέλευσης του προέδρου καθώς και οι συγκεκριμένοι αριθμοί μελών του ΔΣ (4 ανά κλάδο) δεν είναι κάπως αντιδεοντολογικό; Μήπως θα έπρεπε να έχουμε ψηφοφορία ανεξαρτήτως κλάδου και βαθμού ώστε να αναδεικνύονται οι καλύτεροι;


ΑΠ. : Όπως εκθέσαμε παραπάνω το σύστημα που έχομε επιλέξει για την εκλογή του προέδρου και των μελών του ΔΣ, αποτρέπει την αξιοποίηση – εκμετάλλευση της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. ως βατήρα για άλλους σκοπούς. Επιπλέον στόχος μας είναι να υπάρχει αντιπροσωπευτικότητα στις αποφάσεις. Έτσι αποφεύγουμε να θεωρηθεί π.χ. ότι παραμελούνται προβλήματα ή συμφέροντα μιας κατηγορίας μελών ή ενός κλάδου μελών και αντίστοιχη προώθηση άλλων. Πάρτε παράδειγμα το θέμα των Μετοχικών ταμείων: Η όποια θέση της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. δεν θα πρέπει να εξασφαλίζει και όσους προέρχονται από τον ΣΞ, το ΠΝ και την ΠΑ; Εδώ ακριβώς βρίσκεται και η δύναμη της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.: στην αντιπροσωπευτικότητά της και στην ίση συμμετοχή όλων τόσο στις ευθύνες όσο και στη λήψη αποφάσεων χωρίς βαθμούς και ιεραρχίες αλλά με υπευθυνότητα και αντικειμενικότητα!

10. Πως αντέδρασε η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. στις μειώσεις συντάξεων που επεβλήθησαν σε εφαρμογή του μνημονίου;

ΑΠ. Η Ένωσή μας δημιουργήθηκε παραμονές ψήφισης των νόμων που οδήγησαν στις μειώσεις αποδοχών. Παρά την μη έγκριση ακόμη του καταστατικού της και με αποφάσεις της ιδρυτικής της συνέλευσης δραστηριοποιήθηκε έντονα. Ζήτησε και έκανε συναντήσεις με ορισμένα από τα κόμματα της Βουλής αλλά και στελέχη της κυβέρνησης, ώστε να τα ενημερώσει για τις θέσεις της. Παράλληλα εξέδωσε σχετικό υπόμνημα το οποίο και παρέδιδε στους συνομιλητές της, ενώ συνέστησε κα στα μέλη της να προχωρήσουν σε ομαδικές προσφυγγές/αγωγές, μέσω συναδέλφων-δικηγόρων μελών της Ένωσης .

11. Με ποια όπλα θα αγωνιστεί η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.;

ΑΠ.: Για την πραγματοποίηση του σκοπού και των στόχων της ένωσης στο καταστατικό μας προβλέπεί τη:

  • Συγκρότηση ομάδων εργασίας για την προετοιμασία και τεκμηριωμένη παρουσίαση των εκάστοτε θεμάτων

  • Υποβολή εισηγήσεων, υποδείξεων και συστάσεων στις αρμόδιες κρατικές αρχές, υπηρεσίες, κ.λ.π.

  • Χρησιμοποίηση του Τύπου και του Διαδικτύου για ενημέρωση των μελών της και της κοινής γνώμης.

  • Συνεργασία με κατάλληλους ειδικούς επιστημονικούς συμβούλους (νομικούς, εργατολόγους κ.ά.)

  • Έκδοση εντύπου και τη δημιουργία διαδικτυακού τόπου που θα αποτελούν βήμα ελεύθερης έκφρασης και ανταλλαγής απόψεων, ενημέρωσης και σύσφιξης σχέσεων των μελών στο πλαίσιο των ανωτέρω στόχων.

  • Διοργάνωση εκδηλώσεων (διαλέξεις, σεμινάρια, προβολή ταινιών κ.λ.π.).



  • Συνεργασία με αντίστοιχες ενώσεις στο εξωτερικό


Πέρα από όλα αυτά η Ένωση στηρίζεται:

  • οικονομικά μόνο στις εισφορές των μελών της. Τυχόν δωρεές από μη μέλη της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ, μπορεί να γίνουν αποδεκτές μόνο υπό μορφή κληροδοτήματος.


  • στην εθελοντική προσφορά όλων μας, διότι πιστεύουμε ότι για να πετύχουμε κάτι, αυτό δεν γίνεται με εφησυχασμό, αλλά με την ενεργό συμμετοχή μας σε όλες τις δραστηριότητες της.


12. Ποια είναι τα κυριότερα προβλήματα των αποστράτων που απασχολούν σήμερα την Ένωση;

ΑΠ.: Τα κυριότερα προβλήματα σήμερα είναι η κατάσταση των Μετοχικών ταμείων, τα στρατιωτικά νοσοκομεία, το μισθολόγιο των στρατιωτικών, οι μειώσεις των συντάξεων, η απασχόληση αποστράτων στον ιδιωτικό τομέα αλλά και η αυτάπασχόλησή τους σε συνάρτηση με την αναστολή των συντάξιμων αποδοχών τους. Ιδιαίτερα σοβαρό επίσης πρόβλημα είναι αυτό της κοινωνικής απομόνωσης και απαξίωσης των Στρατιωτικών

13. Ποιες είναι οι θέσεις της Ένωσης για τα ΜΕΤΟΧΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ;

ΑΠ.: Το πρόβλημα των Μετοχικών μας Ταμείων δεν εστιάζεται μόνο στο ΜΤΣ. Το πρόβλημα του ΜΤΣ, είναι μόνο η απαρχή ενός τεράστιου προβλήματος, που αφορά και στο ΜΤΑ και στο ΜΤΝ. Το ζήτημα των μετοχικών ταμείων είναι επομένως κοινό πρόβλημα όλων των αποστράτων.

Η βασική θέση της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. είναι, πως δεν θα πρέπει να αποδεχθούμε οποιαδήποτε λύση που βασίζεται είτε σε επιβίωση με αναπνευστήρα, είτε στη λογική του καλό είναι το κάτι απ’ το καθόλου. Η Πολιτεία οφείλει να βρει τρόπο να ενισχύσει τους πόρους των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και να αναπληρώσει όλα τα ελλείμματα, που δημιούργησε η ίδια με:

  • Διαχρονικά λανθασμένες πολιτικές όπως: «επενδυτικές επιλογές» της περιόδου του Χρηματιστηρίου, ένταξη νέων μερισματούχων στο ΜΤΣ, χωρίς κρατικές ή άλλες εισφορές, αποξήρανση των κοινωνικών πόρων των Ταμείων!

  • Κακοδιαχείριση,: επιβληθείσες πολιτικές εκμετάλλευσης και διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας, παραχωρήσεις εκτάσεων που ανήκουν στο Τ.ΕΘ.Α. και στο Τ.Ε.Σ κ.α.

  • επιλογή ανεπαρκών διοικήσεων.


Ο κ. Μπεγλίτης απαντώντας σε ερώτηση που του έγινε στην Βουλή, αφού αντιπαρήλθε όλα τα παραπάνω, μίλησε για γενναίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που θα αναλάβει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου! Ως τέτοιες ανέφερε τη ρύθμιση της αποπληρωμής των χρεών (!) του ΜΤΣ, την αύξηση των εισφορών και τη μείωση των μερισμάτων. Δηλαδή, ό,τι έστησαν και λειτούργησαν οι διαχρονικά κυβερνώντες, έχουν αποφασίσει να το πληρώσουν οι μη έχοντες λόγο και ευθύνη, μέτοχοι και μερισματούχοι με περαιτέρω μείωση του εισοδήματος τους. Ήδη αρχές 2011 εφαρμόστηκε η απόφαση αυτή!

14. Ποιες οι θέσεις της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. για τα στρατιωτικά νοσοκομεία;

ΑΠ.: Στα νοσοκομεία για τα οποία οι απόστρατοι έχουν λόγο είναι το ΝΙΜΤΣ και το ΝΝΑ πρωταρχικά, καθόσον πληρώνουν σημαντικές κρατήσεις υπέρ αυτών για όλο τον εργασιακό και συνταξιοδοτικό τους βίο.

Τα εν λόγω νοσοκομεία φέρονται να καταγράφουν χρέη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και να αδυνατούν να εξοφλήσουν τους προμηθευτές τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρότατα ερωτηματικά ακόμη και για την άμεση βιωσιμότητά τους. Μεγάλο μέρος των χρεών έχει ακριβώς τις ίδιες γενεσιουργές αιτίες με αυτές που δημιούργησαν τα χρέη και σε όλα τα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ.

Παράλληλα, το ΝΙΜΤΣ φέρεται να υπολειτουργεί και να είναι μία από τις τελευταίες προτεραιότητες στις επιλογές των αποστράτων, ενώ το ΝΝΑ είναι υπερκορεσμένο, σε σημείο που να δυσκολεύεται να υποστηρίξει τους εν ενεργεία δικαιούχους.

Ο ΟΠΑΔ και τα άλλα ασφαλιστικά Ταμεία των ιδιωτών νοσηλευομένων, οφείλουν στα στρ. νοσοκομεία ιδιαίτερα σημαντικά ποσά.

Στο ιδιαίτερα σοβαρό και πολύπλοκο θέμα θα μπορούσαμε να παραθέσουμε σε τίτλους μερικές από τις προτάσεις μας.

  • Μελέτη κορεσμού και αποδοτικότητας, αναθεώρηση των δικαιούμενων νοσηλείας σε αυτά.

  • Πλήρης μηχανογράφηση, κατάρτιση ισολογισμών και προϋπολογισμών, συγκεντρωτικές προμήθειες από την Δ.ΥΓ/ΥΕΘΑ,

  • Εξόφληση χρεών των Ασφαλιστικών Ταμείων,

  • Διακλαδική εκμετάλλευση του ειδικού διαγνωστικού εξοπλισμού, πλήρης διοικητική αναδιοργάνωση κ.α.


Όπως ήδη αναφέρθηκε, τόσο οι εν ενεργεία στρατιωτικοί, όσο και οι απόστρατοι, υποκείμεθα σε σημαντικές κρατήσεις υπέρ ΝΙΜΤΣ και ΝΝΑ αντίστοιχα. Με βάση ότι αναφέρθηκε πιο πάνω δημιουργούνται σοβαρά ερωτηματικά για την ανταποδοτικότητα αυτών των κρατήσεων, όταν επιπρόσθετα, στα συγκεκριμένα νοσοκομεία έχουν δικαίωμα νοσηλείας και άλλες κατηγορίες ασφαλισμένων που δεν υπόκεινται σε καμία κράτηση, στερώντας από εμάς τις υπηρεσίες που πληρώνουμε για όλη μας τη ζωή.

Θέση της ένωσης είναι ότι τα στρατιωτικά Νοσοκομεία και ΝΙΜΤΣ πρέπει να παρέχουν για τους αποστράτους και τα μέλη των οικογενειών τους κατά προτεραιότητα όπως και στους ε.ε συναδέλφους πλήρη περίθαλψη τόσο νοσοκομειακή όσο και στα εξωτερικά ιατρεία και ειδικά εργαστήρια.

Τέλος θεωρούμε ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη το πρόσφατο «πιλοτικό» κλείσιμο δύο στρατιωτικών νοσοκομείων στην περιοχή της Θράκης. Ανησυχούμε ιδιαίτερα με την ενδεχόμενη επέκταση ή και γενίκευση της εφαρμογής του μέτρου αυτού, ως αντίδοτου στο πρόβλημα των στρατιωτικών και πολιτικών νοσοκομείων. Οι επιπτώσεις από κάτι τέτοιο μπορεί να είναι πολλές και σοβαρές.

15. Ποια είναι η θέση της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. σχετικά με την απασχόληση αποστράτων στον ιδιωτικό τομέα

ΑΠ.: Με την ψήφιση του Νόμου 3865/2010 Άρθρο 10, προβλέπεται διακοπή καταβολής ή περιστολή της σύνταξης των αυτό-απασχολούμενων ή απασχολούμενων στον ιδιωτικό τομέα αποστράτων. Ο νόμος αυτός δίνει την εντύπωση, ότι έρχεται να εκδικηθεί ανθρώπους αναδρομικά, οι οποίοι κάνοντας χρήση των δικαιωμάτων τους, αποχώρησαν παραιτούμενοι προ 1, 2, 5, 10 ακόμα και 15 ετών από την ενεργό υπηρεσία. Πολύ περισσότερο, όταν δεν έχουν τη δυνατότητα καμίας εναλλακτικής λύσης για αναπλήρωση των μεγάλων απωλειών του οικογενειακού τους εισοδήματος.

Επίσης ο νόμος περιέχει ασάφειες. Με την έκδοση της σχετικής ερμηνευτικής εγκυκλίου, ορίζονται εξαιρέσεις στο νόμο όπως η υποαπασχόληση (10 ώρες την εβδομάδα), ή η υποχρεωτική αυτασφάλιση λόγω της ιδιότητας του ασφαλισμένου.

Το θέμα, λόγω του γεγονότος πως παραμένει σημαντικό καθώς αφορά μία μεγάλη μερίδα αποστράτων, ιδιαίτερα μικρότερων ηλικιών, το επεξεργάζεται η επιτροπή νομικών που συνεργάζονται με την Ένωσή μας. Εκτιμούμε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η επιτροπή θα είναι σε θέση, να δώσει κατευθύνσεις στα μέλη μας. Παράλληλα βέβαια, θα ενταθούν οι παραστάσεις προς το σύνολο των πολιτικών κομμάτων της χώρας μας, για μερική ή ολική τροποποίηση, της συγκεκριμένης αδικίας στο νόμο.

16. Πως σκέφτεται η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. να αντιδράσει στο απαξιωτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί σε βάρος των στρατιωτικών.

ΑΠ.: Αντιτιθέμεθα σε μία προσπάθεια κοινωνικής απομόνωσης και απαξίωσης των στρατιωτικών, η οποία δυστυχώς υποστηρίζεται διαχρονικά αλλά πιο έντονα τον τελευταίο χρόνο άμεσα ή έμμεσα, εμφανώς ή σιωπηρά και από μερίδα τόσο του πολιτικού κόσμου, όσο και των ΜΜΕ. Έχουμε σκοπό να αγωνιστούμε για την αποκατάσταση της αλήθειας και της υπόστασης που μας αξίζει χρησιμοποιώντας κάθε νόμιμο και δημοκρατικό μέσο. Στο πλαίσιο αυτό προς το παρόν κείμενα της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. και μελών της έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ή έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και άλλες ιστοσελίδες. Πρόσφατα αντέδρασε άμεσα και επαρκώς σε απαξιωτικά καθημερινά δημοσιεύματα και μάλιστα εν μέσω εορτών!


Ιανουάριος 2011


Συλλογική δουλειά μελών της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.

Opening Day of the 1961 baseball season

(by S.Mel)

President J.F.Kennedy and Vice President L.Johnson,Griffith Stadium Washington,D.C.

Γραφιτι στην Λισαβωνα

(by S.Mel.)

Να και κάτι που μας κάνει να χαμογελάμε.

(by Anrd.Andrik.)
Η είδηση της Πρωτοχρονιάς, αν όχι της χρονιάς.

Άκουσα σήμερα στο ραδιόφωνο ότι η εταιρεία "ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ" [ΣΗΜ: ίσως η μόνη εταιρεία του είδους που ανήκει 100% σε έλληνες και δεν χρωστάει μία] αγόρασε 9 από τα καταστήματα της υπό πτώχευση εταιρείας " ΑΤΛΑΝΤΙΚ". Αυτό είναι από μόνο του όμορφο, αφού έτσι θα διατηρήσουν την εργασία τους μερικές δεκάδες ανθρώπων. Πιο όμορφο, όμως, είναι ότι η αγοράστρια εταιρεία πλήρωσε τα δεδουλευμένα 4 μηνών που όφειλε στους εργαζόμενους αυτούς ο προηγούμενος εργοδότης τους. Πλλήρωσε και το Δώρο Χριστουγέννων.


Ιδού, λοιπόν, ότι υπάρχουν και επιχειρηματίες που δεν αποσκοπούν στο κέρδος και μόνον. Αυτή η είδηση είναι και συγκινητική. Φαντασθείτε τη χαρά αυτών των ανθρώπων και των οικογενειών τους που έκαναν πραγματικά Χριστούγεννα μετά από τέτοιο ζόφο. Αλλά τα @#$%^κάναλα δεν έσπευσαν, βεβαίως, να διαδώσουν αυτό το χαρμόσυνο νέο για να μη χαλάσουν την πιάτσα του
κ. Δασκαλόπουλου και των Αρχισυνδικαλιστών που καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις στο όνομα της ανταγωνιστικότητας.

Ας επισκεφτόμαστε του λοιπού, λοιπόν, τον ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ για τα ψώνια μας
.......

AGENDA 21‏

(by Nick.Mihel.)

Μία πολύ ενδιαφέρουσα δημοσίευση σχετικά με την κλιματική αλλαγή, άλλωστε όλες οι απόψεις πρέπει να θεωρούνται πληροφορία και να γίνονται γνωστές:

Στο διάστημα 3-14 Ιουνίου 1992, 178 αρχηγοί κρατών απ’όλο τον κόσμο υπέγραψαν στο Ρίο ντε Τζανέϊρο της Βραζιλίας ένα “μνημόνιο”-θα λέγαμε σήμερα-συνεργασίας. Το μνημόνιο αυτό φέρει την ονομασία ΑGENDA 21 ή κωδικοποιημένα Α-21.

Η ΑGENDA 21 διαπραγματεύεται παγκόσμιες δράσεις και λύσεις απέναντι σε ένα παγκόσμιο πρόβλημα.Ποιό είναι αυτό; Μα,ποιό άλλο απο το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την προβλεπόμενη κλιματική αλλαγή ώς απόρροια της ανθρωπογενούς δραστηριότητας πάνω στον πλανήτη.Για να τεκμηριώσουν,μάλιστα,και επιστημονικά τις προβλέψεις τους,προχώρησαν στην ίδρυση της IPCC-Intergonvernmental Panel on climate change.

Ας δούμε,όμως,ένα απο τα πολλά παραδείγματα που αντικρούουν τις εφιαλτικές προβλέψεις της ΙCPP και της ΑGENDA 21 περί καταστροφής του κλιματικού συστήματος λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη και το λιώσιμο των πάγων. Η παρακάτω εικόνα είναι ένα τριπλό διάγραμμα του χρόνου(σε kiloyears δηλαδή κάθε εμφανιζόμενη τιμή είναι το 1/1000 της πραγματικής) στον οριζόντιο άξονα και της συγκέντρωσης μεθανίου CH4, διοξειδίου του άνθρακα CO2 καθώς και της μέσης θερμοκρασίας στην περιοχή της Ανταρκτικής στον κάθετο.

Παρατηρούμε,ότι 400.000 χρόνια πρίν(τιμή 400 του χρονικού άξονα) έως και σήμερα(το έτος 0 απεικονίζει το σήμερα),εξελίσσεται μια σχεδόν συμφασική(με τον ίδιο ρυθμό) περιοδικότητα της θερμοκρασίας και του διοξειδίου που φθάνει τοπικά σε μέγιστες τιμές μεγαλύτερες και απο τις σημερινές). Τότε,όμως δεν υπήρχε βιομηχανία.

Συνεπώς, η κλιματική αλλαγή είναι ένα ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ με περίοδο εκατοντάδων χιλιάδων ετών και οφείλεται αποκλειστικά στην εισερχόμενη ηλιακή ακτινοβολία(insolation),τις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στον ήλιο(κηλίδες), και την ουράνια γεωμετρία Γής-Ήλιου.Πρώτος το παρατήρησε ο αστρονόμος και μαθηματικός Milankovitch .
Αντίθετα, οι διεθνείς οργανισμοί τα ρίχνουν όλα στην ανθρώπινη δραστηριότητα. Ας δούμε σε τί ποσοστό ευθύνεται πραγματικά ο άνθρωπος.

Στο παραπάνω σχήμα, βλέπουμε το ισοζύγιο ακτινοβολιών.Δίπλα στον Ήλιο αναγράφεται η τιμή 342 Watt/m2.Τόση είναι η εισερχόμενη ηλιακή ακτινοβολία.Αριστερά απο τον Ήλιο αναγράφεται η τιμή της ανακλώμενης ηλιακής ακτινοβολίας, 107 Watt/m2. Αφαιρώντας τις δύο τιμές παίρνουμε 235 Watt/m2. Τόση είναι η διαχειριζόμενη απο το οικοσύστημα ηλιακή ακτινοβολία. Δεξιότερα βλέπουμε οτι 235 Watt/m2 επανεκπέμπονται πίσω απο τη Γή πρός το διάστημα με τη μορφή υπέρυρθρης ακτινοβολίας ισορροπώντας έτσι το σύστημα.

Στην διπλανή φωτογραφία αναπαριστάται το κλάσμα της ακτινοβολίας, που μέσω των προϊόντων του ανθρωπογενούς φαινομένου του θερμοκηπίου,επιβαρύνει το φυσικό ισοζύγιο. Αθροίζοντας,βγάζουμε περίπου 2,5-3 Watt/m2.Κατα τόσο αυξάνεται η ηλιακή ακτινοβολία λόγω εναπόθεσης στην ατμόσφαιρα ανθρωπογενών αερίων του θερμοκηπίου.Δηλαδή, στο σύνολο των 235 Watt/m2 ο άνθρωπος επιβαρύνει κατα 2,5 Watt/m2. Ποσοστό της τάξης του 1%!!!

Τί συμβαίνει λοιπόν; Ποιός έχει δίκιο και ποιός άδικο;

Όπως και νά’χει, το οικολογικό σχέδιο της ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ στηρίζεται απ’όλα τα κόμματα και προωθείται σε ολόκληρο τον κόσμο. Έτσι, πέρα απο την πράσινη υπερφορολόγηση(αλήθεια,ο φόρος μειώνει το CO2;), σχεδιάζεται και σταδιακή συγκέντρωση των ανθρώπων σε περιορισμένο χώρο όπου πιά δεν θα μπορούν να βλάψουν το περιβάλλον.

Αν νομίζετε οτι πρόκειται για συνομωσία ας δούμε την παρακάτω φωτογραφία για την Αμερική απο την local agenda 21.

Τα πυκνά μαύρα είναι εκεί που θα ζούν στοιβαγμένοι οι άνθρωποι. Το υπόλοιπο κόκκινο και κίτρινο θα είναι LITTLE OR ΝO HUMAN USE(περιορισμένη έως καθόλου ανθρώπινη δραστηριότητα). Έτσι, ήδη έχουμε αρχίσει να ακούμε για ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, που ενδεχομένως να φτάσουν και το ένα δισεκατομύρριο,εγκαταλέιποντας πόλεις της υπαίθρου για να ζήσουν στις πόλεις συγκέντρωσης οι οποίες θα είναι πράσινες και οικολογικές μέσω των ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ.Για το λόγο αυτό, θα απαγορευθούν τα αυτοκίνητα και θα επιτρέπονται μόνο τα ποδήλατα.
Ταυτόχρονα θα πρέπει να πέσει το μορφωτικό επίπεδο των ανθρώπων, διότι οι μορφωμένοι ανεβάζουν το βιωτικό τους επίπεδο αγοράζοντας αγαθά και δαπανώντας ενέργεια, πράγμα που δημιουργεί σκουπίδια και χαλάει το περιβάλλον. Άρα οι άνθρωποι θα πρέπει να μην μορφώνονται και τόσο πολύ. Επίσης θα πρέπει να καταργθεί η κτηνοτροφία γιατί μία αγελάδα, παράγει τόσα αέρια θερμοκηπίου σε ετήσια βάση, όσα και ένα τζιπ 4Χ4. Θα πρέπει να αρχίσει η βιομηχανική κατασκευή κρεατόμαζας, που σου εξασφαλίζει κρέας, χωρίς την ύπαρξη όμως ζώων.

Και φυσικά, προϋπόθεση για όλα αυτά είναι ο άνθρωπος να είναι πλήρως ελεγχόμενος για το τι κάνει, τι καταναλώνει, πώς ζεί. Έλεγχος αυστηρός που ίσως ξεπερνά τις δημοκρατικές ελευθερίες, τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου.

Ανακηρυχθηκε στις 11-1-1946...

...η Λαικη Δημοκρατια της Αλβανιας του Εμβερ Χοτζα(1908-1985).

(By S.Mel.)

Γκλετσο μου παρε τ'αρματα...

...ζωσου τα φυσεκλικια.

Τζον Μοδινος (1928-2011)

Τι θα γινει άραγε τωρα, η χηρα Ροξανα απο την Ρουμανια;

Ανοικτή Επιστολή Αυτά που δεν μας είπαν ποτέ:

(by Anrd.Anrdik.)

Πoύ πήγαν τα λεφτά; Γιατί υποδουλώθηκε η χώρα;

Προς

Αξιότιμο κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Αρχηγούς κομμάτων
Βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου

Κύριε Πρόεδρε,
Όλοι οι Έλληνες σήμερα και εσείς προσωπικά έχουμε ένα ερώτημα: πώς φτάσαμε ως εδώ;
Μια ομάδα αναλυτών, με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Λογιστηρίου του Κράτους, αποφασίσαμε να δώσουμε μια απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα. Αποδεχόμαστε πλήρως την κριτική που θα ακουστεί ως προς την προσέγγιση και την ακρίβεια των αριθμών μας. Όποιος επιθυμεί να την αμφισβητήσει, όμως, ας το κάνει με στοιχεία. Σας εγγυόμαστε ότι κανείς δεν θα μπορέσει να αμφισβητήσει τα συμπεράσματα.
Η επιστολή άλλωστε κοινοποιείται και στους πολιτικούς αρχηγούς της σημερινής βουλής, από σεβασμό στο δημοκρατικό πολίτευμα. Ας βάλουν τους αναλυτές τους να αντιπαραβάλουν τα στοιχεία τους (αυτά που δεν τόλμησαν ποτέ να φέρουν στο φως της δημοσιότητας, για να προστατεύσουν τους υπαίτιους που, δυστυχώς, φαίνεται ότι αποτελούν τον πυλώνα του πολιτικού συστήματος και χρήζουν προστασίας).
Δεν θα συμπεριλάβουμε τα «σκάνδαλα», αφού κάθε μία από τις αιτίες έχει πίσω της ακριβείς αποφάσεις με υπουργικές υπογραφές. Συγκεκριμένες υπογραφές που ταυτοποιούνται με πρόσωπα ανάλογα την ημερομηνία. Όπως θα δείτε, μεταφέρουμε τα συμπεράσματα σε απλή γλώσσα, χωρίς κραυγές και αφορισμούς, αφού κύριος αποδέκτης είναι όχι το πολιτικό σύστημα, αλλά οι Έλληνες πολίτες που έχουν συνηθίσει να ακούν περίτεχνες αναφορές, γραμμένες από διάφορους «σοφούς».
Τέσσερις είναι οι κυρίες αιτίες που οδήγησαν την Ελλάδα σ’ αυτό το σημείο με σειρά βαρύτητας:
1. η κακοδιαχείριση των συνταξιοδοτικών ταμείων
2. η κακοδιαχείριση του αναπτυξιακού πυλώνα της οικονομίας
3. η φοροδιαφυγή
4. η χρηματοδότηση των τραπεζών με 43 δισεκατομμύρια ευρώ
Το σημερινό χρέος της Ελλάδος είναι 300 δισεκατομμύρια ευρώ. Η ανάλυση μάς δείχνει ότι οι «επιχορηγήσεις» στα συνταξιοδοτικά ταμεία (εκτός των δημοσίων υπάλληλων) από τον κρατικό προϋπολογισμό, από το 1998 μέχρι το 2009, είναι 104 δισεκατομμύρια ευρώ.
Με απλά λόγια, τα ταμεία, που έπρεπε να είναι αυτοχρηματοδοτούμενα από τις εισφορές των εργαζομένων και τις επενδύσεις τους, δεν είχαν και δεν έχουν τους πόρους να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους – συντάξεις, ιατρική περίθαλψη κτλ. Έτσι το κράτος αναγκάστηκε να τα χρηματοδοτήσει. Το 2009, το ποσό της χρηματοδότησης ήταν 30% του προϋπολογισμού. (Πίνακας 1.)
Το παράδοξο είναι ότι φτάσαμε στο σημείο όπου το έλλειμμα των ταμείων είναι μεγαλύτερο από τους τόκους. (Πίνακας 2.)
Γιατί όμως φτάσαμε ως εδώ;
Είναι πολλές οι αιτίες που τα ταμεία έχουν κυριολεκτικά καταρρεύσει και πιστεύουμε ότι υπεύθυνοι διαχρονικά είναι οι πολιτικοί, διότι, ενώ τους εμπιστευτήκαμε να διαχειριστούν με ευθύνη τα λεφτά που ο εργαζόμενος, ο επιχειρηματίας, ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο αγρότης τους έδωσε, αντί αυτού χρησιμοποιήθηκαν για πολιτικούς και οικονομικούς αυτοσκοπούς.
α) Μεγάλες απώλειες στο Χρηματιστήριο. Μια μικρή ομάδα του χρηματοπιστωτικού τομέα, σε συνεργασία με τους πολιτικούς, υποχρέωσε άπειρους διευθυντές να παίξουν ένα παιχνίδι, όπου οι αντίπαλοι ήταν η ελίτ των διεθνών χρηματιστηριακών οίκων με καταστροφικές συνέπειες για τα ταμεία. (Μία ελίτ διαχρονικά στο απυρόβλητο. Για κάθε απόφαση όμως υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία, ποσά, υπογραφές και ημερομηνίες.)
β) Το ίδιο σενάριο σε μικρότερο βαθμό επαναλήφθηκε με τα δομημένα ομόλογα. Ομοίως.
γ) Δάνεια από τα ταμεία στις τράπεζες, άτοκα ή με 2%, όταν τα επιτόκια ήταν 25%. Η πολιτεία διαχρονικά διαμόρφωσε μια επενδυτική πολιτική κομμένη και ραμμένη στο συμφέρον του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και όχι των ταμείων. (Πάλι κάθε εκχώρηση με υπογραφές, ποσά και ημερομηνίες.)
δ) Συνταξιοδότηση ατόμων χωρίς εισφορές, πολιτικές αποφάσεις για πελατειακή εξυπηρέτηση.
ε) Πρόωρες συνταξιοδοτήσεις τη δεκαετία του ’80 και ’00, ομοίως.
Συγχρόνως, τα ταμεία έπρεπε να διαχειριστούν και τον κλάδο υγείας, όπου η διαφθορά στα νοσοκομεία και γενικά στον χώρο υγείας ήταν γνωστή. Και σ’ αυτή την περίπτωση, κανένα αποτελεσματικό μέτρο δεν εφαρμόστηκε για να σταματήσει την αιμορραγία.
Την ίδια στιγμή, η πολιτεία και οι πολιτικοί φάνηκαν αδύναμοι, ή μάλλον έκλεισαν το μάτι σε χιλιάδες περιπτώσεις κατάχρησης των ταμείων από επιτήδειους, που πίστεψαν ότι, κλέβοντας τα ταμεία με παράνομες συντάξεις, ήταν οι «έξυπνοι». Δεν μπορούσαν να καταλάβουν ότι έκλεβαν τα παιδιά τους;
Και τι έκανε η πολιτεία διαχρονικά; Αντί να στελεχώσουν τα ταμεία με άτομα που θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στα μεγάλα προβλήματα που υπήρχαν –με λίγες εξαιρέσεις– έβαλαν άσχετους και αχυράνθρωπους για να μπορέσουν να κάνουν αυτό που εκείνοι ήθελαν. Ρωτήστε, κύριε Πρόεδρε, τα ποσά που χάθηκαν από τα αποθεματικά του ΙΚΑ από το 1998 έως το 2008.
Κύριε Πρόεδρε,
Υπάρχει ένα μεγάλο διαχρονικό έγκλημα. Η πολιτεία με δανεισμό 100 δισ. –μέχρι σήμερα– προσπαθεί να καλύψει και συνεχίζει να καλύπτει όλες τις ελλείψεις, παραλείψεις και σκόπιμες πράξεις (κακουργηματικές σε πολλές περιπτώσεις) του μεγαλύτερου πολιτικοοικονομικού σκανδάλου της μεταπολίτευσης.
Και είναι ακόμα μεγαλύτερο το έγκλημα διότι, αντί να το ομολογήσουν –δεδομένου ότι είναι γνωστό προ πολλού– έσπερναν ψεύτικες ελπίδες ότι χρήματα υπάρχουν προσπαθώντας ίσως να καλύψουν τη δικιά τους ενοχή, τη στιγμή που θα έβγαινε στο φως η αλήθεια.
Για τις άλλες αιτίες, το μοντέλο ανάπτυξης, φοροδιαφυγή και δάνεια στις τράπεζες, έχουμε απόψεις και όχι συμπεράσματα, αλλά θα μας κάνετε την τιμή να τις καταθέσουμε μια και δουλέψαμε αρκετό χρόνο για να τις διαμορφώσουμε.
Η οικονομική ανάπτυξη της χώρας, τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, συγκεντρώθηκε σε έναν ή το πολύ δύο κλάδους και αυτή είναι η δεύτερη αιτία του μεγάλου χρέους. Σύνολο 95 δισ. σε «δημόσιες επενδύσεις» ήταν στην πλειονότητα σε μη παραγωγικές μελλοντικά δραστηριότητες – δρόμους, κτίρια, γέφυρες. (Πίνακας 3.)
Αυτές οι επενδύσεις, αν και δημιουργούσαν αύξηση του ΑΕΠ στη χρονιά που υλοποιούνταν τα έργα, δεν είχαν καμία μελλοντική προοπτική. Ενδεικτικό πόσο μονόπλευρεςυπήρξαν αυτές οι επενδύσεις, είναι ότι η Ελλάδα ήταν, το 2000-2006, 53η στον κόσμο για επενδύσεις στην έρευνα και τεχνολογία, κάτω από τη Μοζαμβίκη. Αυτή είναι η αλήθεια για τη μεγάλη ληστεία που βαφτίστηκε «ισχυρή Ελλάδα».
Έτσι λοιπόν, κύριε Πρόεδρε, δημιουργήσαμε μια οικονομία που δεν παράγει τίποτα. Και οι αριθμοί το επιβεβαιώνουν. Το 1995, ο ΦΠΑ, σαν ποσοστό του ΑΕΠ, ήταν 13% και σήμερα είναι 10%. Βλέπετε, δεν παράγουμε προστιθέμενη αξία. Το αγοράζουμε και το πουλάμε. (Πίνακας 4.)
Η κύρια αιτία για την αποδυνάμωση της παραγωγικής βάσης είναι κατά την άποψή μας οι πελατειακές σχέσεις των πολιτικών με ένα κλειστό κύκλο οικονομικών παραγόντων που απαιτούσαν τη μερίδα του λέοντος. Μέχρι εδώ τίποτα διαφορετικό από άλλες χώρες. Στη δική μας περίπτωση, όμως, τα έπαιρναν όλα χωρίς να υπάρχει περίπτωση κάποιος άλλος να μπορεί να ανταγωνιστεί. Ήταν και είναι το μεγαλύτερο από τα «κλειστά επαγγέλματα». Χρησιμοποιώντας στοιχεία της ΕΕ και διεθνείς μελέτες σε παρόμοιες περιστάσεις, αυτό το μονο-ολιγοπώλιο κόστισε στην οικονομία μας γύρω στα 20 με 30 δισεκατομμύρια. (σσΟ: Η πλέον φρικτή διαπίστωση είναι ότι αυτή η «ελίτ», αυτός ο κλειστός κύκλος, ουδέποτε λειτούργησε παραγωγικά για να δημιουργήσει έστω και μία υποδομή δημιουργίας. Πλούτιζε φτιάχνοντας δρόμους και έργα «συγχρηματοδοτούμενα». Πλούτιζε υπερτιμολογώντας τα. Πλούτιζε δίνοντας υπεργολαβίες σε κοινούς μαφιόζους και δουλέμπορους για να εκμηδενίζει το κόστος. Πλούτιζε από την εκμετάλλευσή τους. Δεν χρειάστηκε ποτέ να επενδύσει σε έρευνα και ανάπτυξη, αρκούσε η κυριαρχία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με κάθε κόστος και κάθε τρόπο.)
Σημειώστε ότι κάθε παράγοντας βιομηχανικής παραγωγής εξοντώθηκε ή εξαναγκάστηκε σε μεταπρατική λειτουργία προκειμένου να επιβιώσει.
Φυσικά και άλλοι παράγοντες, που δημιούργησε η πολιτεία, συνετέλεσαν σ’ αυτήν την συρρίκνωση:
α) Γραφειοκρατία φτιαγμένη έτσι που να διώχνει και όχι να προσελκύει επενδύσεις, καινοτομίες και δημιουργικότητα. Αλλά δεν φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι. Η άποψή μας για τον δημόσιο τομέα είναι ξεκάθαρη. Δημιουργήθηκε γιατί δεν υπάρχει ισχυρός ιδιωτικός τομέας. Όταν ο ιδιωτικός τομέας δεν προσφέρει ευκαιρίες, είναι λογικό για έναν πατέρα να προσπαθήσει να βολέψει το παιδί του στον μόνο εργοδότη που υπάρχει, στον πολιτικό. Έτσι οι πολιτικοί αναζητούν εξαρτημένους ψηφοφόρους και οι ψηφοφόροι αναζητούν εξαρτημένους πολιτικούς. Αυτό δημιούργησε έναν γιγάντιο δημόσιο τομέα που έπρεπε να εφεύρει διαδικασίες ώστε να δικαιολογεί την ύπαρξή του.
β) Πανεπιστημιακούς που κρατούν ομήρους τα πανεπιστήμια, όπου η μεταφορά έδρας στον απόγονο ήταν και είναι το μόνο μέλημα και έτσι κάτι το καινούργιο ή καλύτερο έπρεπε να εξαφανιστεί.
γ) Μια δικαιοσύνη, που, στα μάτια όλων και ιδίως των ξένων, είναι αυθαίρετη και κατευθυνόμενη.
Για τη φοροδιαφυγή, την τρίτη αιτία, θα ήμαστε σύντομοι, γιατί το θέμα είναι απλό. Υπολογίσαμε ότι η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα τα τελευταία 12 χρόνια είναι του ύψους των 70 δισ. ευρώ.
Η άποψή μας είναι ότι η φοροδιαφυγή αποτελεί ευθύνη αποκλειστικά και μόνο της πολιτείας. Η λύση στη φοροδιαφυγή είναι απλή. Πρέπει να βασίζεται σε δυο αρχές:
α) Να υπάρχει μια αίσθηση δικαίου (όλοι ίσοι μπροστά στον εφοριακό).
β) Σοβαρές ποινές σε περίπτωση αδικήματος (είτε από τον φορολογούμενο είτε από τον εφοριακό).
Κι όμως, κανείς πολιτικός δεν την εφάρμοσε. Μάλλον δεν μπορούσαν να εφαρμόσουν ούτε τη μία ούτε την άλλη αρχή, διότι έπρεπε να πάρουν μέτρα εναντίον αυτών που τους υποστήριξαν και τους υποστηρίζουν.
Και κρατήσαμε το πιο παράλογο για το τέλος: Αθόρυβα, η πολιτεία έχει δανείσει 43 δισ. ευρώ στις τράπεζες τους τελευταίους 6 μήνες. Για να κάνει αυτό, χρειάστηκε να δανειστεί σαν κράτος τα 43 δισ. ευρώ. Σε μια νύχτα, το χρέος αυξήθηκε 20%. (Πίνακας 5.)
Να σας υπενθυμίσουμε ότι όλες οι περικοπές και οι καινούργιοι φόροι που περιλαμβάνονται στη σύμβαση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπουν αύξηση εσόδων 30 δισ. ευρώ συνολικά για τα επόμενα τρία χρόνια. Τα έχουμε ήδη ξοδέψει και παραπάνω για τις τράπεζες. Και οι μέτοχοι;
Προσπαθήσαμε, κύριε Πρόεδρε, να δώσουμε μια απάντηση πώς φτάσαμε μέχρι εδώ. Δυστυχώς, την απάντηση θα μπορούσε να σας την είχε δώσει κάθε ένας από τους πολιτικούς που σας επισκέπτεται. Και θα έπρεπε να ήταν η εξής.
«Εάν είχαμε χειριστεί σωστά τα ταμεία συνταξιοδότησης, αν υπήρχε αίσθηση δικαίου είτε στη φορολογία είτε στη δικαιοσύνη, αν είχαμε κάνει σωστές επενδύσεις και αν δεν είχαμε δώσει δάνεια 43 δισ. ευρώ στις τράπεζες, το 2009-2010, το χρέος του ελληνικού κράτους θα ήταν ελάχιστο. Όχι 300 δισ.
Και θα ήμασταν το παράδειγμα και όχι οι ζητιάνοι. Εμείς, κύριε Πρόεδρε, είμαστε υπεύθυνοι γι’ αυτή την καταστροφή».
Στον τελευταίο πίνακα (Πίνακας 6) δείχνουμε το έλλειμμα της χώρας εάν δεν υπήρχαν επιχορηγήσεις στα ταμεία. Εάν είχαμε υπολογίσει και τη φοροδιαφυγή, η χώρα θα είχε πλεόνασμα. Μ’ αυτό θα θέλαμε να τελειώσουμε την επιστολή μας, διότι μας επιτρέπει να πούμε με σιγουριά ότι υπάρχει λύση και είναι εφικτή. Ήδη την επεξεργαζόμαστε.
Καταλαβαίνετε ότι, εάν συμπεριλάβουμε και τις υποθέσεις που απασχολούν αυτή τη στιγμή τη δικαιοσύνη, με αιχμή του δόρατος την εμπλοκή των γερμανικών εταιρειών και τη ζημία του δημοσίου, τότε τα μεγέθη είναι αδιαμφισβήτητα. Δεν το κάνουμε γιατί οι συμβάσεις είναι ακόμη ομιχλώδεις ως προς τα τελικά μεγέθη. Το ίδιο και η περιβόητη σχέση με την Goldman Sachs, της οποίας τους όρους ακόμα δεν γνωρίζει το ελληνικό δημόσιο, αφού δεν αναφέρθηκαν ούτε στην περιβόητη απογραφή!
Πλεονασματική λοιπόν η Ελλάδα, χωρίς να υπολογίσουμε ούτε το δυσανάλογο μέγεθος του δημοσίου τομέα, ούτε τη μη εκμετάλλευση των άφθονων φυσικών πόρων.
Χρειάστηκε πραγματικά προσπάθεια για να διολισθήσει μία χώρα σαν την Ελλάδα στα σημερινά μεγέθη. Το μέγεθος του εγκλήματος σας αφήνουμε να το αποτιμήσετε εσείς και οι συνάδελφοί σας. Εμείς πάντως ΔΕΝ θα σταματήσουμε.
Μια παράκληση:
Μην αφήσετε να υπογράψουμε συνθήκη με την Τουρκία για τα πετρέλαια. Θα είναι η χαριστική βολή των πολιτικών μας σε μια χώρα που πέτυχε πολλά –αν και με πολλά εμα– χάρη στη δουλειά και υπομονή του ωραιότερου λαού του κόσμου.

Μετά τιμής
Οι Έλληνες Πολίτες (Ελλάδας και Εξωτερικού)


Υ.Γ. Πολλοί πολιτικοί θα πουν «δεν ήξερα, ή δεν ήταν ευθύνη μου». Και οι δύο δικαιολογίες δεν ελαφρύνουν τη θέση τους. Οι πολιτικοί που πραγματικά πάλεψαν και αναζήτησαν το καλό της χώρας μπήκαν στο περιθώριο χωρίς αξιώματα και τίτλους. Και τους αποκαλούν «γραφικούς». Κρίμα. Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)