Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Δέκα σκίτσα για την Ελλάδα και τη λιτότητα


image
Σκιτσογράφοι από όλο τον κόσμο με καυστικό χιούμορ σχολιάζουν την επικαιρότητα και τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους της. Οι σκιτσογράφοι αντλούν έμπνευση και παίζουν με στερεότυπα, όπως η ζωή στην αρχαία Ελλάδα, το φολκλόρ greek μπουζούκι. Ωστόσο, ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας παίρνει τη μερίδα του λέοντος.
image
Προεκλογικές υποσχέσεις ΣΥΡΙΖΑ
Τσίπρας: Είμαι Αισιόδοξος
Μέρκελ κρατώντας το πρόγραμμα του τσίρκου: Είναι ο κλόουν ή ο μάγος;

image
Ολάντ: Θεέ μου! Τι χάος, τι καταστροφή, τι ανθρώπινη δυστυχία! Κι όλα αυτά εξαιτίας ενός καπρίτσιου ενός ανθρώπου και της αδυσώπητης φιλοδοξίας του. Κάτι πρέπει να κάνουμε με την Ουκρανία
Μέρκελ: Σκάσε, βλάκα. Αυτή είναι η Ελλάδα

image

image
Δρ. Τσίπρας: «Ήρθα να σε σώσω»



image
image
image
«Εξαιρετικά νέα! Αναγκάστηκαν να απολύσουν αυτόν που παίζει το μπουζούκι»

image
Ομπάμα: Αγάπη για Ελλάδα
Μέρκελ: Λιτότητα

image
Η μεγάλη απόδραση

image
Τα κακά παιδιά

ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟ EUROGROUP

Η μάχη του Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου


Η μεγάλη νέα μάχη της ελληνικής πλευράς στις Βρυξέλλες και στο νέο Eurogroup το οποίο συζητά σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα, ενόψει της λήξης του τρέχοντος προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της χώρας.
Πληροφορίες αναφέρουν πως η συνεδρίαση του Eurogroup έλαβε τέλος μετά τη διαρροή προσχεδίου για συμφωνία με τις διαβουλεύσεις να οδηγούνται σε ναυάγιο.
Η ελληνική κυβέρνηση εξέφραζε άλλωστε επιφυλάξεις στο κατά πόσο μπορεί να υπάρξει μια συμφωνία. Επίσης γινόταν λόγος για «δύσκολη διαπραγμάτευση» και για «αγώνα αντοχής».
Τι αναφέρει το προσχέδιο- πρότασης που παρουσιάστηκε στο Eurogroup: «Σκοπεύουμε να κάνουμε την καλύτερη χρήση της υπάρχουσας ενσωματωμένης ευελιξίας στο υπάρχον πρόγραμμα. Οι ελληνικές αρχές έδωσαν τη δέσμευσή τους να απέχουν από μονομερή δράση και να συνεργαστούν στενά με τους Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους τους, ειδικά στους τομείς της φορολογικής πολιτικής, των ιδιωτικοποιήσεων, των εργασιακών μεταρρυθμίσεων, του χρηματοοικονομικού τομέα και των συντάξεων».
Σε αυτή τη βάση, αναφέρεται παρακάτω, «οι ελληνικές αρχές εξέφρασαν την πρόθεσή τους να ζητήσουν εξάμηνη τεχνική παράταση του υπάρχοντος προγράμματος ως ενδιάμεσο βήμα...συμφωνήσαμε επίσης ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να παίζει ρόλο σε αυτή τη νέα συμφωνία. Το Eurogroup είναι θετικά προσκείμενο σε αυτό το αίτημα από τις ελληνικές αρχές».
«Ο ρόλος της Ιταλίας είναι εκείνος της γέφυρας σε ότι αφορά το θέμα της Ελλάδας», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι τη στιγμή που διεξάγεται ένα ακόμη κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα.
Όπως σημείωσε «η Ιταλία έχει ξεκινήσει ήδη την προσπάθεια με στόχο την αλλαγή της ευρωπαϊκής πολιτικής...Για την Ελλάδα χρειάζεται μια λύση η οποία να επιτρέψει στην Ευρώπη να κάνει χρήση της ευελιξίας, πετυχαίνοντας, παράλληλα και τον σεβασμό των κανόνων».
Και καταλήγει: «Ο συλλογισμός από τον οποίο ξεκινά ο Τσίπρας είναι εύλογος. Κέρδισε τις εκλογές βάσει ενός προγράμματος διαφορετικού από το παρελθόν. Αν πρέπει, δηλαδή, να συνεχίσει να εφαρμόζει το παλιό πρόγραμμα, είναι σαν να του λένε ότι οι εκλογές είναι άχρηστες. Δεν είπε ότι θέλει να σκίσει τις συμφωνίες που υπεγράφησαν έως τώρα, ζητά χρόνο. Χρειάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση να δείξει εξυπνάδα, ώστε να τύχουν σεβασμού οι κανόνες, αλλά με ευελιξία».
Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, το Μαξίμου εκτιμά πως η εμπλοκή που έχει ανακύψει είναι «καθαρά πολιτική» και μπορεί να αρθεί το αδιέξοδο μόνο με πολιτική απόφαση, δηλαδή με την έκτακτη σύγκλιση της Συνόδου Κορυφής. Αντιθέτως οι δανειστές επιμένουν πως το ζήτημα είναι καθαρά «τεχνικής φύσεως» και δεν απαιτείται καμία πολιτική απόφαση αφού οι αποφάσεις μπορούν να ληφθούν σε επίπεδο υπ. Οικονομικών της Ευρωζώνης.


Κουρουμπλής: Το Δημόσιο δεν θα καλύπτει τα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές

Κουρουμπλής: Το Δημόσιο δεν θα καλύπτει τα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές

Το Δημόσιο δεν θα καλύπτει τα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές, αναφέρει ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής».
«Όταν το κράτος σού προσφέρει πρώτη επιλογή το δημόσιο νοσοκομείο και ο ασφαλισμένος θέλει να πάει σε ιδιωτική κλινική, τότε είτε θα πληρώσει την κλινική από την τσέπη του, είτε μέσω της ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας. Το κράτος θα πληρώνει μόνο πράξεις που δεν μπορούν να γίνουν σε δημόσιο νοσοκομείο», ξεκαθαρίζει.
Δηλώνει ακόμη πως θα προχωρήσει στην κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία και του ενός ευρώ ανά συνταγή φαρμάκων σε όσους έχουν ΑΜΚΑ.
Σε ό,τι αφορά πάντως τους τουρίστες διευκρινίζει ότι θα ισχύσει ό,τι και στις χώρες της Ευρωζώνης.
«Το εισιτήριο δεν θα είναι πέντε ευρώ. Θα είναι υψηλότερο. Οι Έλληνες πηγαίνουμε σε νοσοκομείο του Βελγίου και πληρώνουμε εισιτήριο 20 ευρώ και θα πληρώνουν οι τουρίστες στην Ελλάδα μόνο πέντε ευρώ;» διερωτάται.

Δημόσιο: Όλες οι αλλαγές μέσα στο 2015. Αξιολόγηση, κινητικότητα


Όλα αλλάζουν στο Δημόσιο: Αλλαγές στα οργανογράμματα των υπουργείων, νέα συστήματα αξιολόγησης και επιλογής προϊσταμένων, καθώς και τρία κύματα κινητικότητας για την αξιοποίηση προσωπικού.

Και οι αλλαγές αυτές, σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος»...
θα πραγματοποιηθεί με την βοήθεια ειδικών τεχνοκρατών από  Γαλλία, Δανία και ΗΠΑ.
Ο αρμόδιος υπουργός κ. Κατρούγκαλος στοχεύει να διαμορφώσει ένα άτυπο συμβούλιο «σοφών» για τη δημόσια διοίκηση στο οποίο θα συμμετέχουν προσωπικότητες απ' όλο το πολιτικό φάσμα, όπως για παράδειγμα οι πρώην υπουργοί Πρ. Παυλόπουλος και Γ. Σταυρόπουλος.

Το πρώτο κύμα κινητικότητας, αφορά την επανατοποθέτηση των 3.900 που είναι σε διαθεσιμότητα, το δεύτερο τη σταδιακή τοποθέτηση των 6.000 αδιόριστων του ΑΣΕΠ και το τρίτο (στα τέλη του 2015 ή τις αρχές του 2016), όπου θα καλυφθούν οι ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό με μετακίνηση προσωπικού από όλο το Δημόσιο.

Ο χαρακτήρας θα είναι κυρίως εθελοντικός πλην των περιπτώσεων που γίνεται μεταφορά αρμοδιοτήτων από τη μία δομή στην άλλη.

Το νέο σύστημα αξιολόγησης αναμένεται μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού. Δεν θα περιλαμβάνει γραπτές εξετάσεις, αλλά σταθερά κριτήρια για την αξιολόγηση των υποψηφίων για βαθμολογική ή μισθολογική προαγωγή.

Εξετάζεται, το γαλλικό μοντέλο, βάσει του οποίου επιλέγονται από τον προϊστάμενο οι τρεις καλύτεροι ανά υπηρεσία και κατόπιν οι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη διοικητική μονάδα καλούνται να επιβεβαιώσουν ή να απορρίψουν την εισήγηση του προϊσταμένου τους.   

Ο υπουργός επιδιώκει να θεσμοθετήσει τις αλλαγές στο κράτος εντός του 2015 με στόχο να αναδείξει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης, αλλά αξιοποιώντας και το momentum, δηλαδή τη στήριξη που απολαμβάνει η κυβέρνηση από σημαντικό τμήμα των πολιτών.

Αλλάζουν οι μισθοί στο Δημόσιο, Τί θα γίνει με τα ειδικά μισθολόγια


Θα επανεξετασθούν τα θεσμικά πλαίσια του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο και των είκοσι ειδικών μισθολογίων, δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δ. Μάρδας.
«Ύπάρχουν σκέψεις και προτάσεις για την επιστροφή όχι του μαύρου χρήματος, αλλά των φόρων που διέφυγαν λόγω της ύπαρξης του. Υπάρχουν ήδη σχέδια που βρίσκονται στην φάση της τελικής επεξεργασίας και εφόσον αυτά που προτείνονται, ως σκέψεις και ιδέες, θεωρηθούν ότι μπορεί να εφαρμοστούν στην πράξη...
και θα έχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα, τότε θα ανακοινωθούν στον χρόνο που πρέπει» δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής».
προαναγγέλει αλλαγές στο μισθολόγιο του Δημοσίου, λέγοντας ότι θα επανεξεταστούν το θεσμικό πλαίσιο του ενιαίου μισθολογίου, αλλά και των είκοσι ειδικών μισθολογίων
Αναφέρει πως από το λαθρεμπόριο καυσίμων μπορούν να εισπραχθούν διαφυγόντες φόροι της τάξης των 1,5 δισ ευρώ και από το λαθρεμπόριο τσιγάρων 800 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.
Επιπλέον, προαναγγέλει αλλαγές στο μισθολόγιο του Δημοσίου, λέγοντας ότι θα επανεξεταστούν το θεσμικό πλαίσιο του ενιαίου μισθολογίου, αλλά και των είκοσι ειδικών μισθολογίων, και προσθέτει: «Οι αλλαγές που θα δρομολογήσουμε θα έχουν στόχο να αρθούν στρεβλώσεις, αδυναμίες ή και αδικίες, αλλά οποιαδήποτε αλλαγή πραγματοποιηθεί, θα γίνει, χωρίς να ανατραπούν περαιτέρω οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί».


Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)