Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Η Κωνσταντοπούλου θα ελέγχει τι πουλάει το κυλικείο της Βουλής!

Νέα κόντρα στο κοινοβούλιο

Η Κωνσταντοπούλου θα ελέγχει τι πουλάει το κυλικείο της Βουλής! Νέο επεισόδιο σημειώθηκε στη Βουλή με πρωταγωνίστρια για μια ακόμα φορά την Πρόεδρο Ζωή Κωνσταντοπούλου. Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσαν κατηγορίες εναντίον της ότι δεν κλήθηκαν στην Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου κι εκείνη τους απείλησε ότι «αν συνεχίσετε με αυτό τον τρόπο θα ελέγξω τι διακινεί το καφενείο της Βουλής».

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αντώνης Σαμαράς κατήγγειλε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν εκλήθη στην Επιτροπή, ενώ το ίδιο ισχυρίστηκε με ανακοίνωσή του και ο Σταύρος Θεοδωράκης. Η κ. Κωνσταντοπούλου εξέφρασε την απορία της, υποστηρίζοντας ότι κλήθηκε όλο το Προεδρείο της Βουλής και αντέκρουσε τις κατηγορίες, αναφέροντας ότι δεν μπορεί το Ποτάμι να κάνει τέτοιες καταγγελίες από τη στιγμή που εκλήθη ο Σ. Λυκούδης και δεν πήγε.

Ο ΣΤ' Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Ποταμιού ζήτησε τον λόγο και διευκρίνισε ότι εκείνος δέχτηκε τηλεφώνημα από το γραφείο της κ. Κωνσταντοπούλου για να παρευρεθεί με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της Βουλής και όχι ως στελέχους του Ποταμιού, υποννοώντας ότι θα έπρεπε να κληθεί ξεχωριστά το κόμμα από τον ίδιο.

Η συνομιλία αυτή έγινε δεκτή με αγανάκτηση από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος κάλεσε την Ζ. Κωνσταντοπούλου να ομολογήσει ότι τελικά μόνο το ΠΑΣΟΚ δεν κάλεσε. Τότε η Πρόεδρος της Βουλής απάντησε: «Θα εξετάσω και τι διανέμεται στο κυλικείο αυτές τις ώρες αν συνεχίσετε» υπονοώντας πως οι βουλευτές είχαν καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ.

Οι διάλογοι από τα πρακτικά:

-Πρόεδρος: Απορώ που άκουσα τον κ. Σαμαρά να λέει ότι δεν εκλήθη η Νέα Δημοκρατία. Αναρωτιέμαι αν δεν γνωρίζει ότι εκλήθη το Προεδρείο της Βουλής όλο, όπως επίσης απορώ με την αντίστοιχη ανακοίνωση –ίσως μου δώσει και μια απάντηση ο κ. Θεοδωράκης- από «Το Ποτάμι». Από τη στιγμή που εκλήθη ο Αντιπρόεδρος, ο κ. Λυκούδης, και δήλωσε ότι δεν μπορούσε να παρίσταται, απορώ πώς είναι δυνατόν να γίνονται τέτοιες καταγγελίες.

-ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΛΥΚΟΥΔΗΣ (ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Παρακαλώ, να μου δώσετε το λόγο.

-ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Θα σας δώσω το λόγο, κύριε Λυκούδη.

-ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΛΥΚΟΥΔΗΣ (ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Θα μου δώσετε το λόγο, κυρία Πρόεδρε; Έγινε δύο φορές αναφορά στο όνομά μου!

-ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Θα σας δώσω το λόγο μετά.

-ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΛΥΚΟΥΔΗΣ (ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Έχετε κάνει αναφορά δύο φορές στο όνομά μου.

-ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Παρουσία σας, κύριε Λυκούδη, και τις δύο φορές.

-ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΛΥΚΟΥΔΗΣ (ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Για μία υπόθεση απολύτως προσωπική -δεν είχε καμία σχέση με πρόσκληση στο «Ποτάμι»…

-(Θόρυβος στην Αίθουσα)

-ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Παρακαλώ, να σας ανοίξω το μικρόφωνο, κύριε Λυκούδη, για να ακουστείτε.

-ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΛΥΚΟΥΔΗΣ (ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): …ως Αντιπρόεδρος της Βουλής…

-ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Κύριε Λυκούδη, να σας ανοίξω το μικρόφωνο για να ακουστείτε.

-ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΛΥΚΟΥΔΗΣ (ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Λέω ότι μια ευγενέστατη κυρία κατά τα άλλα από το γραφείο σας με κάλεσε στις 11 η ώρα τη νύχτα την παραμονή της σύγκλισης της Επιτροπής όχι ως εκπρόσωπο του «Ποταμιού» αλλά ως Αντιπροέδρου της Βουλής για να πάρω μέρος στη σύγκλιση της Επιτροπής της δικής σας. Είπα ότι έχω δουλειά και δεν μπορώ να έρθω. Αυτό δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό που λέτε τώρα. Το «Ποτάμι» ουδέποτε εκλήθη και η δική μου πρόσκληση ήταν απολύτως σε προσωπική βάση ως Αντιπρόεδρος της Βουλής.

-(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «Το Ποτάμι»)

-ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Ευχαριστώ που επιβεβαιώνετε, κύριε Λυκούδη, ότι εκλήθητε ως Αντιπρόεδρος της Βουλής. Και σας θυμίζω ότι Αντιπρόεδρος της Βουλής είστε με την ιδιότητά σας, του Βουλευτή του «Ποταμιού».

-(Θόρυβος στην Αίθουσα)

-ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Άρα, μόνο το ΠΑΣΟΚ δεν καλέσατε. Ομολογήστε επιτέλους! Ομολογήστε!

-ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Θα εξετάσω και τι διανέμεται στο κυλικείο αυτές τις ώρες αν συνεχίσετε...

Αλλαγές στο Ασφαλιστικό: Ποιοι κινδυνεύουν να πάρουν σύνταξη από τα 55 στα 62

Πέντε κατηγορίες ασφαλισμένων βρίσκονται στο επίκεντρο των αλλαγών στο ασφαλιστικό και εφόσον δεν έχουν θεμελιωμένο δικαίωμα εξόδου στη σύνταξη, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης να ανεβαίνουν από τα 55 στα 62.

Οι αλλαγές θα αφορούν όσους συνταξιοδοτούνται με γενικές ή ειδικές διατάξεις πριν τα 62 είτε με μειωμένη, είτε με πλήρη σύνταξη.
Δηλαδή θα επηρεάσουν είτε όσους έχουν κατοχυρωμένο δικαίωμα με το χρόνο ασφάλισης, χωρίς να έχουν πιάσει ακόμη την ηλικία εξόδου, είτε έχουν την ηλικία συνταξιοδότησης αλλά δεν έχουν συμπληρώσει το χρόνο ασφάλισης.
Οι αλλαγές θα γίνουν εντός του 2015, μετά το δεύτερο εξάμηνο, και ο χρόνος εφαρμογής του νέου νόμου θα είναι το 2016.
Το κλειδί των επικείμενων ρυθμίσεων δεν είναι μόνο ότι θα ξεκινήσουν από το 2016, αλλά και το μεταβατικό διάστημα που θα προβλεφθεί -αν προβλεφθεί- για όσους έχουν μεν κατοχυρωμένα δικαιώματα, αλλά απέχουν 2 ή 3 έτη για να πιάσουν και την ηλικία εξόδου.
Οι πέντε κατηγορίες είναι:
-Άνδρες στο Δημόσιο με πρόσληψη πριν από το 1983
-Άνδρες και γυναίκες στο Δημόσιο με πρόσληψη μετά το 1983 που βγαίνουν στη σύνταξη από τα 52 με ανήλικο τέκνο το 1011 και το 2012.
-Γυναίκες σε ΔΕΚΟ και τράπεζες
-Μητέρες ασφαλισμένες στο ΙΚΑ πριν το 1993 που κατοχυρώνουν δικαίωμα με ανήλικο και 5.500 μέρες ασφάλισης έως το 2012.
-Άνδρες και γυναίκες που κατοχυρώνουν δικαίωμα από το ΙΚΑ με 10.500 μέρες έως το 2012

Οι αλλαγές στις φετινές φορολογικές δηλώσεις

Τι πρέπει να προσέχει ο φορολογούμενος

Αλλάζει ο τρόπος που θα κάνουν οι φορολογούμενοι τις φετινές δηλώσεις στην εφορία. Η κυβέρνηση φέρνει αλλαγές στο τρόπο φορολόγησης των εισοδημάτων όπου θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά «πόθεν έσχες» για όλες τις δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχειών...
 δηλαδή ακόμη και για τα ποσά που καταβλήθηκαν εντός του 2014, με σκοπό την αγορά μετοχών και ομολόγων, την ίδρυση ή την απόκτηση επιχειρήσεων και τη συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο εταιριών.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» της Κυριακής οι αλλαγές που θα ισχύσουν από φέτος είναι :
1) Αυστηρότερο σύστημα τεκμηρίων για όλους
Όλα τα χρήματα που ξόδεψαν μέσα στο 2014 τα φυσικά πρόσωπα για την ανέγερση οικοδομών, για αγορές ακινήτων, μετοχών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο, ομολόγων και εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου, για σύσταση επιχειρήσεων και για συμμετοχή σε Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου εταιρειών θεωρούνται πλέον "τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων" και λαμβάνονται υπόψιν από την εφορία για τον τεκμαρτό υπολογισμό του ετήσιου φορολογητέου εισοδήματος.
2) Μισθωτοί-συνταξιούχοι
Μειώνεται από 25% σε 10% το ποσοστό του ετήσιου εισοδήματος που πρέπει να καλύψουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι με την αξία των αποδείξεων που έχουν λάβει για τα προϊόντα που αγόρασαν και τις υπηρεσίες που τους παρασχέθηκαν εντός του 2014. Σε περίπτωση μη κάλυψης του 10% του εισοδήματος με αποδείξεις το "ακάλυπτο" ποσό θα φορολογηθεί με 22%.
3) Εισοδήματα από ενοίκια
Καταργείται ο συμπληρωματικός φόρος που επιβαλλόταν με συντελεστή 1,5% στα εισοδήματα τα οποία προέρχονταν από εκμισθώσεις κατοικιών μέχρι 300 τ.μ. και με συντελεστή 3% στα εισοδήματα που προέρχονταν από εκμισθώσεις κατοικιών άνω των 300 τ.μ. ή από εκμισθώσεις κτισμάτων επαγγελματικής στέγης.
4) Αυξάνεται από 10% σε 11% ο συντελεστής φορολόγησης για τα πρώτα 12.000 ευρώ του ετήσιου εισοδήματος από ακίνητα
5) Αν το ετήσιο εισόδημα ενός φορολογούμενου προέρχεται από ακίνητα στο σύνολό του ή κατά το μεγαλύτερο μέρος του (άνω του 50%), τότε εφόσον τα τεκμήρια διαβίωσης προσδιορίζουν εισόδημα μεγαλύτερο του δηλωθέντος, το τεκμαρτό αυτό εισόδημα θα φορολογείται με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ.
6) Αγρότες, κτηνοτρόφοι
Καταργούνται ο αντικειμενικός προσδιορισμός του φορολογητέου εισοδήματος και η φορολόγηση με την κλίμακα των μισθωτών και των συνταξιούχων, που είχε ως συνέπεια το εισόδημα να είναι αφορολόγητο μέχρι τις 9.550 ευρώ.
7) Μισθωτοί που εργάζονται και με "μπλοκάκια"
Για όσους φορολογούμενους είναι μισθωτοί και συμπληρώνουν το μηνιαίο εισόδημά τους και με έσοδα από "μπλοκάκια", τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2014 από τα "μπλοκάκια" θα φορολογηθούν υποχρεωτικά από το πρώτο ευρώ και με συντελεστή 26%.
8) Μικρομεσαίοι-ελεύθεροι επαγγελματίες
Καταργείται η διαδικασία του "αυτοελέγχου" ή της "αυτοπεραίωσης", με την οποία περαίωναν αυτόματα τις ανέλεγκτες υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ οι εμπορικές επιχειρήσεις με ετήσια ακαθάριστα έσοδα μέχρι 300.000 ευρώ, οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και οι ελεύθεροι επαγγελματίες με ετήσια ακαθάριστα έσοδα μέχρι 150.000 ευρώ.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)