Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Ποιοι εκλέγονται σε όλη την Ελλάδα

Με την καταμέτρηση των σταυρών να μην έχει ολοκληρωθεί, στο νέο κοινοβούλιο θα υπάρχουν σημαντικές ανακατατάξεις ως προς τις βουλευτικές έδρες κάθε κόμματος, ενώ μεγάλες αλλαγές υπάρχουν και στα πρόσωπα που εκλέγονται βουλευτές.

Οι ψηφοφόροι έδειξαν την «πόρτα» σε πολλά ηχηρά ονόματα της πολιτικής, ενώ με την ψήφο τους έφεραν αέρα ανανέωσης, καθώς με την ψήφο τους έβαλαν στη Βουλή πολλά νέα πρόσωπα, που εκλέγονται για πρώτη φορά.

Αναλυτικά, η ανθρωπογεωγραφία της νέας Βουλής, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, διαμορφώνεται ανά περιφέρεια ως εξής:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Α' Αθηνών

Στην Α' Αθηνών η ΝΔ καταλαμβάνει 8 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 3, το ΠΑΣΟΚ 1, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 1, η Χρυσή Αυγή 2, το ΚΚΕ 1 και η Δημοκρατική Αριστερά 1 έδρα. Από τη ΝΔ επανεκλέγονται οι Δ. Αβραμόπουλος, Όλγα Κεφαλογιάννη, Προκόπης Παυλόπουλος και Φωτεινή Πιπιλή, επανακάμπτει στην πολιτική σκηνή ο Νικήτας Κακλαμάνης και εκλέγονται για πρώτη φορά ο Ανδρέας Ψυχάρης, ο Νότης Μηταράκης και Βασίλης Κικίλιας. Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται ο Αλέξης Τσίπρας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Νίκος Βούτσης. Από το ΠΑΣΟΚ εκλέγεται μόνον ο Κώστας Σκανδαλίδης και μένουν εκτός Βουλής οι: Άννα Διαμαντοπούλου, Νάσος Αλευράς, Παύλος Γερουλάνος, Παντελής Οικονόμου και Χρήστος Παπουτσής. Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες εκλέγεται η Έλενα Κουντουρά. Από την Χρυσή Αυγή εκλέγονται ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Ιωάννης Βουλδής. Ο Αθανάσιος Πλεύρης του ΛΑΟΣ δεν επανεκλέγεται.

Β' Αθηνών

Στη Β Αθηνών, από την ΝΔ εκλέγονται 14 βουλευτές. Επανεκλέγονται οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωστής Χατζηδάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Αργύρης Ντινόπουλος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, 'Αρης Σπηλιωτόπουλος, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Βύρων Πολύδωρας, και Γιάννης Παπαθανασίου. Εκλέγεται και ο 'Αδωνις Γεωργιάδης ο οποίος μεταπήδησε από τον ΛΑΟΣ. Επανέρχονται στη νέα Βουλή οι Κατερίνα Παπακώστα και η Σοφία Βούλτεψη και εκλέγεται για πρώτη φορά η 'Αννα Καραμανλή. Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται οι Σοφία Σακοράφα, Παναγιώτης Κουρουμπλής (και οι δύο προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ που είχαν ανεξαρτητοποιηθεί) Δημήτρης Παπαδημούλης, Γιάννης Δραγασάκης, Ρένα Δούρου, Δημήτρης Στρατούλης, Ολγα- Νάντια Βαλαβάνη, Πέτρος Τατσόπουλος, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Από το ΠΑΣΟΚ επανεκλέγονται ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Μίμης Ανδρουλάκης και Απόστολος Κακλαμάνης. Δεν επανεκλέγονται οι Γιάννης Ραγκούσης, Πέτρος Ευθυμίου, Γιώργος Κουτρουμάνης, Μιλένα Αποστολάκη, Δημήτρης Ρέππας, 'Αννα Νταλάρα, Χρήστος Πρωτόπαπας, Τηλέμαχος Χυτήρης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιάννης Βούρος και Ροδούλα Ζήση, ενώ δεν εκλέγεται και η Αθηνά Δρέττα.

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες εκλέγονται ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, ο Γιάννης Δημαράς, ο Βασίλης Καπερνάρος, ο Γιάννης Μανώλης και ο Παύλος Κοντογιαννίδης. Από την Χρυσή Αυγή εκλέγονται ο γενικός γραμματέας του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος, η Ελένη Ζαρούλια και ο Γιώργος Γερμένης.

Περιφέρεια Αττικής

Στην Αττική με τη Νέα Δημοκρατία εκλέγεται ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος μεταπήδησε από τον ΛΑΟΣ στη ΝΔ, επανεκλέγονται ο Αθανάσιος Μπούρας και ο Γιώργος Βλάχος και πρωτοεκλέγεται η Γεωργία Μαρτίνου. Δεν επανεκλέγεται ο Νικόλαος Καντερές.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται ο Αλέξης Μητρόπουλος (πρώτος όλων) και ο Νάσος Αθανασίου. Από το ΠΑΣΟΚ επανεκλέγεται μόνον η Εύη Χριστοφιλοπούλου και μένουν εκτός Βουλής ο Ντίνος Βρεττός, ο Παντελής Ασπραδάκης, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Με το ψηφοδέλτιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων εκλέγονται ο Παύλος Χαϊκάλης και Ευγενία Αρβανίτη-Πρεβεζάνου . Από το ΚΚΕ εκλέγεται ο Ιωάννης Γκιόκας. Με την Χρυσή Αυγή εκλέγεται ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Από την ΔΗΜΑΡ εκλέγεται ο Βασίλειος Οικονόμου αλλά εκτός Βουλής έμεινε ο Αθανάσιος Λεβέντης.

Α' Πειραιά

Στην Α΄ Πειραιά από την ΝΔ εκλέγεται ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, από τον ΣΥΡΙΖΑ επανεκλέγεται ο Θοδωρής Δρίτσας από τους Ανεξάρτητους Έλληνες εκλέγεται ο Παναγιώτης Μελάς, από το ΚΚΕ επανεκλέγεται η Ελπίδα Παντελάκη, από την ΔΗΜΑΡ η Μαρία Ρεπούση και από την Χρυσή Αυγή ο Νικόλαος Κούζηλος. Το ΠΑΣΟΚ δεν βγάζει έδρα και ως εκ τούτου δεν επανεκλέγονται από το ΠΑΣΟΚ ο Δημήτρης Καρύδης και ο Μανώλης Μπεντενιώτης όπως και ο Βαϊτσης Αποστολάτος από τον ΛΑΟΣ.

Β' Πειραιά

Στη Β' Πειραιά από τη ΝΔ επανεκλέγεται ο Γιάννης Τραγάκης, από το ΠΑΣΟΚ ο Δημήτρης Λιντζέρης, από τον ΣΥΡΙΖΑ επανεκλέγεται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και πρωτοεκλέγεται η Τζένη Βαμβακά. Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες εκλέγεται ο Γιάννης Κουράκος, από το ΚΚΕ επανεκλέγεται η Διαμάντω Μανωλάκου, από την Χρυσή Αυγή εκλέγεται ο Ιωάννης Λαγός και από την Δημοκρατική Αριστερά η Μαρία Γιαννακάκη. Δεν εκλέγονται από το ΠΑΣΟΚ ο Γρηγόρης Νιώτης και ο Γιάννης Διαμαντίδης, από τη ΝΔ ο Αναστάσιος Νεράντζης και από το ΚΚΕ η Βέρα Νικολαΐδου η οποία είχε ενταχτεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας σε μη εκλόγιμη θέση. Εκτός Βουλής θα βρεθεί ο Γιώργος Ανατολάκης ο οποίος εκλέγονταν με τον ΛΑΟΣ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

Άρτα

Στην Άρτα εκλέγονται τρεις βουλευτές, από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Από την ΝΔ εκλέγεται ο Κωνσταντίνος Στύλιος, από τον ΣΥΡΙΖΑ η Όλγα Γεροβασίλη και από το ΠΑΣΟΚ ο Χρήστος Γκόκας. Δεν επανεκλέγονται ο Κωνσταντίνος Παπασιώζος (ΝΔ) και ο Δημήτρης Τσιρώνης (ΠΑΣΟΚ).

Ιωάννινα

Στα Ιωάννινα επανεκλέγονται ο Κώστας Τασούλας και ο Σταύρος Καλογιάννης από τη ΝΔ. Έδρα καταλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγει τον Χρήστο Μαντά και το ΚΚΕ το οποίο εκλέγει τον Νίκο Έξαρχο. Από το ΠΑΣΟΚ εκλέγεται ο Μιχάλης Κασσής, ενώ δεν επανεκλέγονται ο Μιχάλης Παντούλας και ο Θανάσης Οικονόμου.

Θεσπρωτία

Τη μονοεδρική της Θεσπρωτίας «κερδίζει» η ΝΔ και επιστρέφει στη Βουλή ο πρώην υφυπουργός Αντώνης Μπέζας στη θέση του Χρήστου Κατσούρα από το ΠΑΣΟΚ.

Πρέβεζα

Στην Πρέβεζα επανεκλέγεται ο Δημήτρης Τσουμάνης από την ΝΔ και εκλέγεται από το ΠΑΣΟΚ ο Βασίλης Ιωάννου.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

Δράμα

Στη Δράμα με τη Νέα Δημοκρατία εκλέγεται ο Δημήτρης Κυριαζίδης (χάνει ο Μαργαρίτης Τζίμας), το ΠΑΣΟΚ χάνει μία έδρα, αυτή που κατείχε η Χαρά Κεφαλίδου, και επανεκλέγεται μόνο ο Χρήστος Αηδόνης. Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες εκλέγεται ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Νίκος Σμολοκτός.

Έβρος

Στον Έβρο εκλέγει δύο βουλευτές η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ εκλέγει μόνο έναν βουλευτή, από τρεις που εκλέχθηκαν το 2009 και έναν βουλευτή εκλέγουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Η ΝΔ εκλέγει τον Κυριάκο Γεροντόπουλο και επανεκλέγει τον Αλέξη Δερμεντζόπουλο. Από το ΠΑΣΟΚ εκλέγεται ο Γιώργος Ντόλιος και εκτός Βουλής μένουν Ελένη Τσιαούση και Όλγα Ρενταρή-Τέντε. Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες αν δεν επιλέξει την έδρα ο Πάνος Καμμένος εκλέγεται ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Καβάλα

Στην Καβάλα το ΠΑΣΟΚ χάνει τις δύο από τις τρεις έδρες που κατείχε και επανεκλέγεται μόνο ο Μιχάλης Τιμοσίδης ενώ χάνουν οι πρώην βουλευτές Δημήτρης Παπουτσής και Σάββας Εμινίδης. Από τη ΝΔ επανεκλέγεται ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και επιστρέφει στη Βουλή ο Γιώργος Καλαντζής ενώ εκλέγεται και ο Γιάννης Πασχαλίδης. από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης.

Ξάνθη

Στην Ξάνθη εκλέγεται από ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Από τη ΝΔ επανεκλέγεται ο Αλέξανδρος Κοντός, από το ΠΑΣΟΚ που χάνει μια έδρα εκλέγεται ο Δημήτρης Σαλτούρος ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται ο Ζεϊμπέκ Χουσεϊν.

Ροδόπη

Στη Ροδόπη εκλέγονται από ένας βουλευτής της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Από το ΠΑΣΟΚ επανεκλέγεται ο Χατζή Οσμάν Αχμέτ και εκτός Βουλής μένει ο Γιώργος Πεταλωτής. Από τη ΝΔ επανεκλέγεται ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται ο Καρά Γιουσούφ Αϊχαν.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Γρεβενά

Στα Γρεβενά χάνει την έδρα το ΠΑΣΟΚ και ο Αθανάσιος Χαντάβας μένει εκτός Βουλής και εκλέγεται βουλευτής με τη ΝΔ ο Τιμολέων Κοψαχείλης.

Καστοριά

Στην Καστοριά εκλέγεται ένας βουλευτής από τη ΝΔ και ένας από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ενώ εκτός Βουλής μένει ο Φίλιππος Πετσάλνικος αφού το ΠΑΣΟΚ χάνει την έδρα. Από τη ΝΔ εκλέγεται η Μαρία Αντωνίου και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Συμεών Κουμπάνης.

Κοζάνη

Στην Κοζάνη επανεκλέγεται ο Γιώργος Κασαπίδης από τη ΝΔ και εκτός Βουλής μένει ο Μιχάλης Παπαδόπουλος. Με το ΠΑΣΟΚ επανεκλέγεται ο Πάρις Κουκουλόπουλος και μένουν εκτός οι Αλέξανδρος Αθανασιάδης και Ιωάννης Βλατής. Με τους Ανεξάρτητους Έλληνες εκλέγεται η Ραχήλ Μακρή. Με το ΚΚΕ εκλέγεται ο Κώστας Σταμπολίδης και με τη ΔΗΜΑΡ η Θεοδώρα Τσικαρδάκη.

Φλώρινα

Στη Φλώρινα επανεκλέγεται με τη ΝΔ ο Ευστάθιος Κωνσταντινίδης και από το ΠΑΣΟΚ εκλέγεται ο Νίκος Σαμαράς.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Α' Θεσσαλονίκης

Στην Α΄ Θεσσαλονίκης η ΝΔ κέρδισε 6 έδρες και εκλέγει τους Ι. Ιωαννίδη, Κώστα Γκιουλέκα, Σταύρο Καλαφάτη, Έλενα Ράπτη, Κωνσταντίνο Καραμανλή, Γιώργο Ορφανό.

Το ΠΑΣΟΚ κερδίζει μία έδρα και εκλέγει τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τρεις βουλευτές τους Αναστάσιο Κουράκη, Γιάννη Αμανατίδη, Γιώργο Αρχοντόπουλο, το ΚΚΕ εκλέγει 2 βουλευτές τους Γιάννη Ζιώγα και Θεοδόσιο Κωνσταντινίδη, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκλέγουν δύο βουλευτές την Χρυσούλα Παταγάνα και τον Χαράλαμπο Αηδονόπουλο, η ΔΗΜ. ΑΡ εκλέγει μία βουλευτίνα και επιστρέφει η Ξηροτύρη Αικατερίνη και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ εκλέγει έναν βουλευτή τον Αντώνιο Γρέγο.

Β' Θεσσαλονίκης

Στη Β' Θεσσαλονίκης παίρνουν από μία έδρα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΔΗΜΑΡ και Χρυσή Αυγή και εκλέγονται από τη ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου, από το ΠΑΣΟΚ ο Χάρης Τσιόκας, από τον ΣΥΡΙΖΑ η Λίτσα Αμανατίδου, από το ΚΚΕ η Ελένη Γερασιμίδου, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Απόστολος Χαρουπάκης, από τη ΔΗΜ.ΑΡ η Αικατερίνη Μάρκου και από τη Χρυσή Αυγή ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος.

Ημαθία

Στην Ημαθία κέρδισαν από μία έδρα, ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ. Με τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται η Ξανθίππη Καρανίκα, από το ΠΑΣΟΚ ο Άγγελος Τόλκας, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, και από το ΚΚΕ η Σοφρόνωφ-Ιωάννα Ταμπάκη.

Κιλκίς

Στο Κιλκίς επίσης από μία έδρα έχουν η ΝΔ με τον Γιώργο Γεωργαντά, ενώ με το ΠΑΣΟΚ επανεκλέγεται ο Θεόδωρος Παραστατίδης και με τον ΣΥΡΙΖΑ νέο πρόσωπο η Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου.

Πέλλα

Στην Πέλλα η ΝΔ κέρδισε δύο έδρες (Γιώργος Καρασμάνης, Αλκιβιάδης Νουσηκύρου), το ΠΑΣΟΚ μία (Θεοδώρα Τζάκρη), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μία (Αθανάσιος Γραμματικόπουλος).

Πιερία

Στην Πιερία έλαβε τρεις έδρες η ΝΔ (Κωνσταντίνος Κουκοδήμος, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Δημήτρης Χριστογιάννης) και μία έδρα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (Ευγένιος Παπαδόπουλος).

Σέρρες

Στις Σέρρες η ΝΔ έχει τρεις έδρες (Μενέλαος Βλάχβεης, Φωτεινή Αραμπατζή, Θεόφιλος Λεονταρίδης). Μία έδρα έχει το ΠΑΣΟΚ (Μάρκος Μπόλαρης). Επίσης μία έδρα έχουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (Μαρία Κόλλια Τσαρουχά), ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (Νικήτας Σιώης), ΔΗΜ.ΑΡ (Ευάγγελος Φωτίου)

Χαλκιδική

Στη Χαλκιδική έχουν από μία έδρα, ΝΔ (Ευθύμιος Καρανάσιος) ΠΑΣΟΚ (Γιάννης Δριβελέγκας) και ΣΥΡΙΖΑ (Αικατερίνη Ιγγλέζη)

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αιτωλοακαρνανίας

Στην Αιτωλοακαρνανία από την ΝΔ, επανεκλέγονται ο Μάριος Σαλμάς και ο Κωνσταντίνος Καραγκούνης. Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται ο Γιώργος Βαρεμένος. Από το ΠΑΣΟΚ επανεκλέγεται ο Θανάσης Μωραΐτης.

Από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» εκλέγεται ο Δημήτρης Σταμάτης (ο οποίος προέρχεται από τη ΝΔ). Από το ΚΚΕ που εκλέγει έναν βουλευτή προηγούνται οι Νίκος Μωραΐτης και Παναγιώτης Νικολόπουλος. Από τη Δημοκρατική Αριστερά που εκλέγει και αυτή έναν βουλευτή, εκτός του Φώτη Κουβέλη, προηγούνται οι Παύλος Θεοδωρίδης και Βασίλης Πατρώνης. Από τη Χρυσή Αυγή που εκλέγει έναν βουλευτή, προηγούνται σε σταυρούς οι Κώστας Μπαρμπαρούσης και Λεωνίδας Σταθόπουλος.

Αχαΐα

Στην Αχαΐα από τη Νέα Δημοκρατία, που καταλαμβάνει δύο έδρες, προηγούνται οι Αθανάσιος Νταβλούρος, Νίκος Νικολόπουλος και Μιχάλης Μπεκίρης. Στον ΣΥΡΙΖΑ που λαμβάνει επίσης δύο έδρες, εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα, προηγούνται σε σταυρούς οι Μαρία Κανελλοπούλου και Βασίλης Χατζηλάμπρου. Στο ΠΑΣΟΚ που εκλέγει μία έδρα, πρώτος είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και ακολουθούν οι Κώστας Σπηλιόπουλος και Αθανάσιος Παπαδόπουλος. Από το ΚΚΕ που εκλέγει έναν βουλευτή, προηγούνται οι Νίκος Καραθανασόπουλος και Δημήτρης Αγγελόπουλος, ενώ στην Δημοκρατική Αριστερά που εκλέγει έναν βουλευτή προηγείται ο Νίκος Τσούκαλης και ακολουθεί η Ελένη Ακτύπη. Από το ψηφοδέλτιο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» που επίσης εκλέγουν έναν βουλευτή, προηγείται ο Γιώργος Νταβρής και ακολουθεί η Σπυριδούλα Αναγνωστοπούλου. Τέλος από τη Χρυσή Αυγή που θα εκλέξει έναν βουλευτή πρώτος έρχεται σε σταυρούς ο Μιχάλης Αρβανίτης και έπεται ο Αναστάσιος Γιαχαλής.

Ηλεία

Στην Ηλεία από την Νέα Δημοκρατία επανεκλέγονται ο Κώστας Τζαβάρας και η Διονυσία Αυγερινοπούλου και από το ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Κουτσούκος, ενώ εκτός Βουλής μένει ο Μιχάλης Κατρίνης. Με τους Ανεξάρτητους Έλληνες εκλέγεται ο Γιάννης Κωνσταντόπουλος, από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται η Έφη Γεωργοπούλου-Σάλταρη και από τη Χρυσή Αυγή ο Νικόλαος Κρέσπης.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Βοιωτία

Από τις τέσσερις έδρες της Βοιωτίας τις τρεις παίρνει η Νέα Δημοκρατία και τη μία ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΠΑΣΟΚ δεν καταλαμβάνει έδρα, οπότε και δεν επανεκλέγεται η Βασιλική Τσόνογλου. Με την ΝΔ εκλέγονται για πρώτη φορά ο Γιάννης Καράμπελας και επανέρχονται οι παλαιοί βουλευτές Ανδρέας Κουτσούμπας και Ευάγγελος Μπασιάκος. Με τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται ο Γιάννης Σταθάς. Ο Μιχάλης Γιαννάκης ο οποίος ήταν στην προηγούμενη Βουλή βουλευτής της ΝΔ εκλέγεται πλέον με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Η Άρια Αγάτσα η οποία μεταπήδησε από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Βοιωτία, δεν εξελέγη.

Εύβοια

Στην Εύβοια οι έξι έδρες κατανέμονται από μία στον ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, το ΠΑΣΟΚ, τη Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και τη Δημοκρατική Αριστερά. Η Νέα Δημοκρατία δεν εκλέγει βουλευτή οπότε ο Σίμος Κεδίκογλου μένει εκτός Βουλής και εκλέγεται ο Κώστας Μαρκόπουλος ο οποίος μεταπήδησε από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Την έδρα του ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνει ο Συμεών Κεδίκογλου, επανεκλεγόμενος, ενώ μένουν εκτός Βουλής η Κατερίνα Περλεπέ - Σηφουνάκη. Με τον ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στο Κοινοβούλιο ο Δημήτρης Αποστόλου. Με την ΔΗΜΑΡ εκλέγεται ο Δημήτρης Αναγνωστάκης. Από την Χρυσή Αυγή μπαίνει ο Νικόλαος Μίχος και μένει εκτός η Ουρανία Παπαδάκη Παπανδρέου από τον ΛΑΟΣ.

Φθιώτιδα

Οι πέντε έδρες της Φθιώτιδας κατανέμονται σε πέντε κόμματα. Με τη ΝΔ επανεκλέγεται ο Χρήστος Σταϊκούρας, με τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται ο Βασίλης Κυριακάκης, με το ΠΑΣΟΚ επανεκλέγεται ο Νίκος Τσώνης, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες εκλέγεται ο Θεόδωρος Χειμάρας και με την Χρυσή Αυγή ο Αποστόλης Γκλέτσος (σ.σ.: δεν πρόκειται για τον δήμαρχο Στυλίδας Απόστολο Γκλέτσο). Από το ΠΑΣΟΚ μένουν εκτός Βουλής η Κατερίνα Μπατζελή και η Τόνια Αντωνίου.

Ευρυτανία

Τη μονοεδρική της Ευρυτανίας «κερδίζει» η ΝΔ με την οποία εκλέγεται ο Κώστας Κοντογεώργος. Ως εκ τούτου δεν επανεκλέγεται ο Ηλίας Καρανίκας από το ΠΑΣΟΚ.

Φωκίδα

Στη μονοεδρική της Φωκίδας την οποία παίρνει η ΝΔ εκλέγεται η Ασπασία Μανδρέκα. Ως εκ τούτου δεν επανεκλέγεται η Αφροδίτη Παπαθανάση η οποία κατείχε από το ΠΑΣΟΚ την έδρα στην προηγούμενη Βουλή.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Καρδίτσα

Στην Καρδίτσα με τη ΝΔ επανεκλέγονται ο Κώστας Τσιάρας και ο Σπύρος Ταλιαδούρος ενώ εκλέγεται και η Ασημίνα Σκόνδρα. Με τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται ο Νίκος Μιχαλάκης και με το ΚΚΕ εκλέγεται ο Βαγγέλης Μπούτας. Δεν εξελέγη η Μαρία Θεοχάρη από το ΠΑΣΟΚ.

Λάρισα

Στη Λάρισα από τη ΝΔ επανεκλέγεται ο Μάξιμος Χαρακόπουλος και εκλέγεται ο Χρήστος Κέλλας. Με το ΠΑΣΟΚ επανεκλέγεται ο Φίλιππος Σαχινίδης ενώ εκτός Βουλής μένει ο Βασίλης Έξαρχος και η Βασιλική Αλεξανδρίδου. Με το ΚΚΕ εκλέγεται ο Γιώργος Λαμπρούλης και εκτός Βουλής είναι ο Αντώνης Σκυλλάκος που είχε κατέλθει υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας σε μη εκλόγιμη θέση. Με τον ΣΥΡΙΖΑ επανεκλέγεται η Ηρώ Διώτη. Με τη ΔΗΜΑΡ εκλέγεται ο Θωμάς Ψύρρας. Με τη Χρυσή Αυγή ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος. Εκτός Βουλής είναι και ο Αστέριος Ροντούλης που το 2009 είχε εκλεγεί με το ΛΑΟΣ.

Μαγνησία

Στη Μαγνησία το ΠΑΣΟΚ έμεινε χωρίς βουλευτή. Με τη ΝΔ εκλέγεται ο Θανάσης Νάκος, με το ΚΚΕ ο Απόστολος Νάνος, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ήταν υποψήφιος στη Μαγνησία και τη Μεσσηνία αλλά φαίνεται ότι επιλέγει την Μεσσηνία. Με τη ΔΗΜΑΡ ο Παρίσης Μουτσινάς, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες η Μαρίνα Χρυσοβελώνη και με τη Χρυσή Αυγή ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Εκτός Βουλής έμεινε ο Κωνσταντίνος Καρτάλης αλλά και η Ροδούλα Ζήση που είχε κατέλθει υποψήφια στη Β΄Αθήνας. Εκτός και ο Παύλος Μαρκάκης που το 2009 είχε εκλεγεί με το ΛΑΟΣ.

Τρίκαλα

Στα Τρίκαλα με τη ΝΔ εκλέγεται ο Ηλίας Βλαχογιάννης και επανεκλέγεται ο Κώστας Σκρέκας. Με το ΠΑΣΟΚ εκλέγεται ο Γιώργος Οικονόμου και με το ΚΚΕ επανεκλέγεται ο Αχιλλέας Κανταρτζής. Με τη ΔΗΜΑΡ εκλέγεται ο Γιώργος Κυρίτσης. Εκτός Βουλής μένουν από το ΠΑΣΟΚ ο Χρήστος Χάιδος και ο Χρήστος Μαγκούφης.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Αργολίδα

Στην Αργολίδα με τη ΝΔ επανεκλέγεται ο Γιάννης Ανδριανός. Με το ΠΑΣΟΚ επανεκλέγεται ο Ιωάννης Μανιάτης και με τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται ο Δημήτρης Κοδέλας.

Αρκαδία

Στην Αρκαδία επανεκλέγεται με τη ΝΔ ο Ανδρέας Λυκουρέντζος. Με το ΠΑΣΟΚ επανεκλέγεται ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και με τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται για πρώτη φορά Κώστας Ζαχαριάς.

Κορινθία

Στην Κορινθία εκλέγονται με τη ΝΔ ο τέως Νομάρχης Νίκος Ταγαράς και ο Χρήστος Δήμας. Με τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται η Μαρία Θελερίτη και με τη Χρυσή Αυγή ο Ευστάθιος Μπούκουρας. Το ΠΑΣΟΚ δεν εκλέγει βουλευτή στην Κορινθία και εκτός Βουλής μένουν οι Πάνος Μπεγλίτης, η Αικατερίνη Φαρμάκη-Γκέκη. Εκτός Βουλής μένει από τη ΝΔ και ο Κώστας Κόλλιας.

Λακωνία

Στη Λακωνία με τη ΝΔ επανεκλέγεται ο Θανάσης Δαβάκης και με το ΠΑΣΟΚ επανεκλέγεται ο Λεωνίδας Γρηγοράκος. Με τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται ο Σταύρος Αραχωβίτης. Εκτός Βουλής μένει από τη ΝΔ ο Γρηγόρης Αποστολάκος καθώς η ΝΔ χάνει μία έδρα.

Μεσσηνία

Στη Μεσσηνία η ΝΔ εκλέγει δύο βουλευτές. Με τη ΝΔ εκλέγονται οι Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης αλλά αν ο Πρόεδρος της ΝΔ επιλέξει την έδρα της Μεσσηνίας στην οποία ήταν υποψήφιος χάνει την έδρα ο κ. Σαμπαζιώτης. Με το ΠΑΣΟΚ επανεκλέγεται η Νάντια Γιαννακοπούλου. Με τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται ο Θανάσης Πετράκος και με τη Χρυσή Αυγή ο Δημήτρης Κουκούτσης. Εκτός Βουλής έμεινε ο Δημήτρης Κουσελάς από το ΠΑΣΟΚ, ο Οδυσσέας Βουδούρης που είχε φύγει από το ΠΑΣΟΚ ήταν υποψήφιος με τη ΔΗΜΑΡ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΟΥ

Ζάκυνθος

Στη Ζάκυνθο τη μονοεδρική κερδίζει η ΝΔ και εκλέγεται ο Διονύσης Γάσπαρος. Εκτός μένει από το ΠΑΣΟΚ η Μαρία Κλαυδιανού.

Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τον Στέφανο Σαμοϊλη. Το ΚΚΕ επανεκλέγει τον Χαράλαμπο Χαραλάμπους και η ΝΔ επανεκλέγει το Νίκο Δένδια. Εκτός μένει από το ΠΑΣΟΚ η Άντζελα Γκερέκου.

Κεφαλονιά

Στην Κεφαλονιά τη μονοεδρική παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ και εκλέγει την Αφροδίτη Θεοπεφτάκου. Εκτός μένει από το ΠΑΣΟΚ ο Σπύρος Μοσχόπουλος.

Λευκάδα

Στη Λευκάδα τη μονοεδρική παίρνει η ΝΔ και εκλέγει το Θ. Σολδάτο.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Λέσβος

Στη Λέσβο με τη ΝΔ εκλέγεται ο Παύλος Βογιατζής, με το ΚΚΕ ο Δημήτρης Καραγιάννης και με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Σερδελής. Εκτός Βουλής έμεινε από το ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Σηφουνάκης και ο Σπύρος Γαληνός που ήταν υποψήφιος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Σάμος

Στη Σάμο τη μονοεδρική παίρνει το ΚΚΕ και εκλέγεται ο Δημήτρης Μαυρατζώτης. Εκτός Βουλής έμεινε από το ΠΑΣΟΚ ο Πυθαγόρας Βαρδίκος.

Χίος

Στη Χίο με τη ΝΔ επανεκλέγεται ο Κώστας Μουσουρούλης και από το ΠΑΣΟΚ εκλέγεται ο Κώστας Τριαντάφυλλος. Εκτός Βουλής έμεινε από το ΠΑΣΟΚ η Ελπίδα Τσουρή.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Κυκλάδες

Στις Κυκλάδες επανεκλέγεται με τη ΝΔ ο Γιάννης Βρούτσης, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες εκλέγεται ο Μάριος Βουτσίνος και με το ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται ο Νίκος Συρμαλένιος. Εκτός Βουλής έμειναν από το ΠΑΣΟΚ οι Παναγιώτης Ρήγας και ο Γιώργος Παπαμανώλης.

Δωδεκάνησα

Στα Δωδεκάνησα με τη ΝΔ εκλέγονται οι Β. Υψηλάντης, Μάνος Κόνσολας, Γιάννης Παππάς. Με τους Ανεξάρτητους Έλληνες εκλέγεται η Μίκα Ιατρίδη και με το ΠΑΣΟΚ ο Δημήτρης Κρεμαστινός. Εκτός Βουλής μένουν οι Γιώργος Νικητιάδης, Νίκος Ζωίδης από το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Κασσάρας που ήταν υποψήφιος με την Κοινωνική Συμφωνία.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο με τη ΝΔ εκλέγονται οι Μανώλης Κεφαλογιάννης, Μ. Σενετάκης, Γ. Δεικτάκης. Με το ΠΑΣΟΚ επανεκλέγεται ο Βασίλης Κεγκέρογλου. Με το ΚΚΕ εκλέγεται ο Μ. Συντυχάκης, με τον ΣΥΡΙΖΑ επανεκλέγεται ο Μ. Κριτσωτάκης, με τη ΔΗΜΑΡ επανεκλέγεται ο Ιωάννης Μιχελογιαννάκης και με τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Ε. Μαριάς. Εκτός Βουλής μένουν η Μαρία Σκραφνάκη, Φραγκίσκος Παρασύρης.

Χανιά

Στα Χανιά με τη ΝΔ εκλέγονται οι Μανούσος Βολουδάκης, Κυριάκος Βιρβιδάκης και Κώστας Γύπαρης. Με τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται ο Γ. Σταθάκης. Εκτός Βουλής έμεινε η Ευαγγελία Κουρουπάκη, ο Σήφης Βαλυράκης και ο Ευτύχης Δαμιανάκης όλοι τους από το ΠΑΣΟΚ.

Ρέθυμνο

Στο Ρέθυμνο η έδρα της ΝΔ περνάει στον ΣΥΡΙΖΑ. Με το ΠΑΣΟΚ εκλέγεται ο Μανώλης Όθωνας και με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αν. Ξανθός.

Λασίθι

Στο Λασίθι δεν υπήρξαν αλλαγές αφού επανεκλέγεται βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Καρχιμάκης με τη ΝΔ ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Προς ενιαίο μισθολόγιο οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί

To Νομικό Συμβούλιο του Κράτους εξέδωσε απόφαση υπέρ της εξομοίωσης των μισθών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών με τους αντίστοιχους των εκπαιδευτικών στη δημόσια εκπαίδευση, έτσι ώστε να εντάσσονται πλέον στο ενιαίο μισθολόγιο και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.

Με έντονο, όμως, ύφος η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) καταγγέλλει τη σχετική γνωμοδότηση, την οποία σε ανακοίνωσή της την χαρακτηρίζει «σκάνδαλο», τονίζοντας ότι έτσι «χαρίζονται εκατομμύρια ευρώ στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων».

Η Ομοσπονδία μάλιστα προειδοποιεί ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον των υπεύθυνων του «σκανδάλου».

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η ΟΙΕΛΕ θα προβεί σε ποινική δίωξη εναντίον του Υπουργού Παιδείας, κ. Μπαμπινιώτη και εναντίον όλων όσων εμπλέκονται στη δυσώδη αυτή υπόθεση. Όλοι όσοι επιχειρούν ακόμη και τώρα, την ώρα που είναι παλλαϊκό το αίτημα για διαφάνεια και δικαιοσύνη, να εξυπηρετούν με κάθε τρόπο τις ολιγομελείς συντεχνίες των ισχυρών, θα βρεθούν σύντομα αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη».

Ολάντ: Η Γερμανία δεν μπορεί να βάζει σύρτες σε ευρωομόλογα και ΕΚΤ

Το πρώτο μήνυμα στο Βερολίνο, μετά την νίκη του στις εκλογές, έστειλε απόψε ο Φρανσουά Ολάντ, ενόψει και της συνάντησης που θα έχει με την καγκελάριο Μέρκελ, η οποία έσπευσε να τον προσκαλέσει στη γερμανική πρωτεύουσα. Η Γερμανία, είπε ο σοσιαλιστής ηγέτης, δεν μπορεί να "βάζει ταυτόχρονα δύο σύρτες, τον έναν για τα ευρωομόλογα κι έναν άλλον για την επαναχρηματοδότηση του κρατικού χρέους εκ μέρους της ΕΚΤ"...

Η συνέντευξη του Φρανσουά Ολάντ στην ιστοσελίδα του περιοδικού Slate δόθηκε την Παρασκευή το πρωΐ, όμως δημοσιεύεται σήμερα, κατόπιν τελικών διορθώσεων εκ μέρους του Ολάντ αμέσως μετά την εκλογή του στο ύπατο αξίωμα.

Ο επόμενος Πρόεδρος της Γαλλίας, ερωτηθείς για το μείζον ζήτημα της ανάπτυξης στην Ευρώπη, απάντησε ότι "θα θέσει το θέμα αυτό στους εταίρους και ειδικά στους φίλους Γερμανούς". Και πρόσθεσε ότι "κι εκείνοι, όμως, δεν μπορεί να βάζουν ταυτόχρονα δύο σύρτες (στην πόρτα), τον έναν για τα ευρωομόλογα, έναν άλλον για την επαναχρηματοδότηση του κρατικού χρέους εκ μέρους της ΕΚΤ", δηλαδή τις δύο προτάσεις που έχει απορρίψει κατηγορηματικά το δίδυμο Μέρκελ και Σόιμπλε.

"Η προεδρική εκλογή στη Γαλλία δεν έχει επιφέρει καμμία συνέπεια στις γαλλογερμανικές σχέσεις" έσπευσε να προσθέσει ο Φρανσουά Ολάντ, που αναμένεται να επισκεφθεί επίσημα το Βερολίνο, αμέσως μόλις αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά του.

Οπως ανακοίνωσε απόψε μιλώντας στο κανάλι France 2 ο Πιερ Μοσκοβισί, ο εκπρόσωπός του κατά τη μεταβατική αυτή περίοδο, ο Ολάντ θα επισκεφθεί το Βερολίνο στις 16 Μαΐου "προτού φύγει για τις ΗΠΑ όπου τον έχει προσκαλέσει ο Μπαράκ Ομπάμα".

Μάλιστα, το επιτελείο του ανακοίνωσε ότι "ήδη, χθες βράδυ, ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας και η Γερμανίδα καγκελάριος είχαν ουσιώδεις διαβουλεύσεις".

Η Αγκελα Μέρκελ, αναφέρει σήμερα το Γαλλικό πρακτορείο, "σνομπάρισε τον σοσιαλιστή Ολάντ καθ'όλη την προεκλογική του εκστρατεία, παρέχοντας τη στήριξή της στον συντηρητικό Νικολά Σαρκοζί, που ο Ολάντ νίκησε στο β' γύρο των εκλογών" και θυμίζει επίσης ότι ο Σαρκοζί "απέρριπτε το αίτημα για μια ευρωπαϊκή αναπτυξιακή πολιτική".

Την ώρα που ο κ. Ολάντ έλεγε προεκλογικά ότι "πρέπει να γίνει η επαναδιαπραγμάτευση του Δημοσιονομικού Συμφώνου, επισυνάπτοντας ένα Σύμφωνο Ανάπτυξης", το Βερολίνο τόνιζε κατηγορηματικά ότι, "το Δημοσιονομικό σύμφωνο δεν είναι πλέον διαπραγματεύσιμο" και ότι "επομένως, κάθε διαβούλευση για την ευρωπαϊκή ανάπτυξη πρέπει να γίνει χωρίς να 'συνδεθεί' καθόλου με το Δημοσιονομικό Σύμφωνο".

Βγαίνουμε... ακυβέρνητοι στις αγορές, ψάχνοντας 1 δισ.

Το πρώτο μετεκλογικό "crash test" στην ελληνική οικονομία σήμερα, καθώς το Δημόσιο θα προχωρήσει στη δημοπρασία εντόκων γραμματίων, ύψους 1 δισ. ευρώ και ενδιαφέρον έχει με τι επιτόκιο θα δανειστούμε.

Ακριβώς μία εβδομάδα μετά, στις 15 Μαΐου, λήγουν ομόλογα 450 εκατ. ευρώ που εξαιρέθηκαν από το PSI.

Σε εκκρεμότητα είναι, εξάλλου, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η έλευση της τρόικας στην Αθήνα, η εξειδίκευση του νέου πακέτου των μέτρων, ύψους 11,6 δισ. ευρώ, αλλά και η είσπραξη των "μνημονιακών" και άλλων φόρων.

Ειδικότερα, το μετεκλογικό οικονομικό σκηνικό διαμορφώνεται ως εξής:

- Στις 15 Μαΐου λήγουν ομόλογα 450 εκατ. ευρώ που εξαιρέθηκαν από το PSI και οι αποφάσεις για την αντιμετώπισή τους από το ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να ληφθούν από κοινού με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ.

- Εκκρεμεί η έκδοση του ΦΕΚ με την υπουργική απόφαση σχετικά με τους όρους διανομής των 18 δισ. ευρώ στις τράπεζες για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους στο μεταβατικό στάδιο. Επίσης, εκκρεμούν οι όροι για την ανακεφαλαιοποίηση και οι αποφάσεις για το ΤΤ και την ΑΤΕ, που μετατέθηκαν για τη νέα κυβέρνηση.

- Στις 14- 15 Μαΐου συνεδριάζουν το Eurogroup και το Ecofin, στα οποία θα δημοσιοποιούνταν οι θέσεις της νέας κυβέρνησης για το μνημόνιο και θα επιλύονταν σε τεχνικό επίπεδο ορισμένα ζητήματα του PSI.

- Η τρόικα είχε αρχικά προγραμματίσει να έρθει εκ νέου στην Αθήνα, για μια πρώτη γνωριμία με το νέο οικονομικό επιτελείο, μετά τις 15 Μαΐου. Κανείς όμως δεν ξέρει αυτή τη στιγμή τον νέο προγραμματισμό.

- Για το τέλος Μαΐου είχε προγραμματιστεί να ανακοινωθεί από τη νέα κυβέρνηση η εξειδίκευση του νέου πακέτου των μέτρων (11,6 δισ. ευρώ) του μνημονίου, τα οποία θα ψηφίζονταν τον Ιούνιο.

- Τέλος, εκκρεμεί η είσπραξη, των "μνημονιακών" και άλλων φόρων, όπως το τέλος στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ, η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2011, το ΕΤΑΚ του 2009, το τέλος επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας για το 2010 και το 2011, κ.ά.

Γερμανική πρόταση: "Κάντε την Ελλάδα προτεκτοράτο"!!!

Οι προκλητικές δηλώσεις του επικεφαλής του γερμανικού Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας του Αμβούργου (HWW), Τόμας Στραουμπχάαρ, προκαλούν αντιδράσεις ακόμα και μέσα στη Γερμανία.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Τόμας Στραουμπχάαρ ζητά απερίφραστα η Ελλάδα να μετατραπεί σε ευρωπαϊκό προτεκτοράτο προκειμένου η χώρα να προστατευθεί από όσους επωφελούνται από την κρίση.

Ο Στραουμπχάαρ, τόνισε ότι ''η Ελλάδα είναι ένα αποτυχημένο κράτος, και το πρόβλημα της δεν είναι η έλλειψη χρημάτων, αλλά θεσμών''.

Ο Γερμανός ερευνητής σημειώνει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αμυνθεί με τις δικές της δυνάμεις και προτείνει να της παρασχεθεί ''συμβουλευτική και πρακτική υποστήριξη για τη δημιουργία λειτουργικών κρατικών δομών''.

Προτείνει δε σε αυτή τη διαδικασία να συμμετάσχει ενεργά και η Γερμανία, η οποία, όπως λέει, απέκτησε σημαντική εμπειρία με τη διαδικασία της επανένωσης.

Η τοποθέτηση αυτή του κ. Στραουμπχάαρ προκάλεσε την άμεση αντίδραση του κόμματος ''Η Αριστερά'' (Die Linke), το οποίο κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση να αναστείλει την κρατική χρηματοδότηση του Ινστιτούτου HWW.

Διερευνητική εντολή παίρνει ο Αλέξης Τσίπρας

Το μεσημέρι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Παίρνει διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας, στις διερευνητικές επαφές που θα έχει με τους πολιτικούς αρχηγούς, θα παρουσιάσει πρόταση τριών σημείων που θα περιλαμβάνει:

1. Την άρνηση του Μνημονίου

2. Τον σχηματισμό κυβέρνησης των αριστερών δυνάμεων

3. Το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας

Σχετικά με την συζήτηση που έχουν ανοίξει στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για στάση ανοχής των δύο κομμάτων σε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, πηγές του - δεύτερου - πλέον κόμματος έκαναν λόγο για προκλητικά ανεύθυνες θέσεις και σημείωναν την κατηγορηματική άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας με τα κόμματα αυτά.

Οι ίδιες πηγές υπογράμμιζαν ότι κατά την σημερινή συνάντηση Σαμαρά -Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ το θέμα, δηλαδή είτε να τηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στάση ανοχής σε άλλη κυβέρνηση συνεργασίας, είτε να σχηματίσει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με την ανοχή της ΝΔ.

Ο κ. Τσίπρας απέρριψε κατηγορηματικά κάθε τέτοια προοπτική, προβάλλοντας τη θετική στάση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο Μνημόνιο και στην γενικότερη πολιτική τους που οδήγησε τη χώρα στην κρίση.

Στις δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κ.Σαμαρά, πρόσθεσε ωστόσο μια ακόμη φράση που μπορεί να ερμηνευτεί ως παραδοχή της αδυναμίας των αριστερών δυνάμεων να συμπράξουν σε μια κυβερνητική συνεργασία και ως εκ τούτου η χώρα να οδηγηθεί σε νέες εκλογές.

Ο κ.Τσίπρας ζήτησε από όλους, εντός και εκτός Ελλάδας, όπως ανέφερε, να μην προχωρήσουν σε νέα μέτρα πριν να σχηματιστεί η επόμενη κυβέρνηση και πριν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις για τα νέα μέτρα έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο.

Αμφισβητείται το μπόνους του 50%

Νωρίς το απόγευμα συνεδρίασε η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ όπου εκφράστηκε ικανοποίηση για την εκλογική επίδοση και στη συνέχεια συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ όπου συζητήθηκε η τακτική που θα ακολουθήσει αύριο ο κ. Τσίπρας αναλαμβάνοντας την διερευνητική εντολή.

Κατά τη συνεδρίαση εκφράστηκε ικανοποίηση για το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ έντονος προβληματισμός αναπτύχθηκε σχετικά με τη δυνατότητα του πρώτου κόμματος να έχει το μπόνους των 50 εδρών με ποσοστό κάτω του 20%.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές υπάρχει άποψη συνταγματολόγων ότι το μπόνους δεν το δικαιούται η ΝΔ και αύριο θα γίνουν επαφές με συνταγματολόγους, προκειμένου να αποσαφηνιστεί το θέμα.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)