Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Απλά μαθήματα Πολιτικού Ήθους

ΛΥΣΙΑ ΚΑΤΑ ΑΛΚΙΒΙΑΔΟΥ ΛΙΠΟΤΑΞΙΟΥ (12-13)

Ο Αλκιβιάδης, γιος του ομώνυμου γνωστού πολιτικού και της Ιππαρέτης, κατηγορείται ότι, ενώ κατατάχθηκε το 395/4 π.Χ. για να πολεμήσει ως οπλίτης στην Αλίαρτο της Βοιωτίας, λόγω της δειλίας του μεταπήδησε στο σώμα των ιππέων, μολονότι αυτό απαγορευόταν για κάποιον που δεν είχε προηγουμένως δοκιμαστεί ενώπιον της Βουλής.
Ο ΛΥΣΙΑΣ ως δημόσιος κατήγορος, δηλώνει την πρόθεσή του να επιτύχει την τιμωρία του κατηγορουμένου.

1. Ελεύθερη απόδοση
Πιστεύω, κύριοι δικαστές, ότι οι καταδικαστικές σας αποφάσεις δεν αποσκοπούν μόνον στην τιμωρία των ενόχων αλλά έχουν σκοπό να κάνουν σωφρονέστερους και τους άλλους που παρανομούν, ή έχουν την πρόθεση να παρανομήσουν.

Στην περίπτωση που τιμωρείτε ασήμαντους μόνον ανθρώπους κανένας από τους υπόλοιπους πολίτες δεν πρόκειται να παραδειγματιστεί, εφόσον κανένας δεν πρόκειται να πληροφορηθεί τις καταδικαστικές σας αποφάσεις. Εάν όμως τιμωρείτε τους διάσημους ενόχους, θα γίνει γνωστό σε όλους, με αποτέλεσμα αυτό να λειτουργήσει ως παράδειγμα και η κοινωνία να βελτιωθεί. Εάν λοιπόν καταδικάσετε τον Αλκιβιάδη, δεν θα το μάθουν μόνον οι συμπολίτες μας αλλά και οι σύμμαχοι και οι εχθροί μας θα το πληροφορηθούν και όλοι θα θεωρήσουν πως η πόλη μας αξίζει πολύ περισσότερο απ’ όσο φαντάζονται, αφού θα διαπιστώσουν ότι σας εξοργίζουν τα τέτοιου είδους ατοπήματα και δεν απαλλάσσετε τους ριψάσπιδες, όσο ψηλά και αν βρίσκονται.

2. Αρχαίο κείμενο
[12] καὶ μὲν δή, ὦ ἄνδρες δικασταί, ἡγοῦμαι δικάζειν ὑμᾶς οὐ μόνον τῶν ἐξαμαρτανόντων ἕνεκα, ἀλλ’ ἵνα καὶ τοὺς ἄλλους τῶν ἀκοσμούντων σωφρονεστέρους ποιῆτε. ἐὰν μὲν τοίνυν τοὺς ἀγνῶτας κολάζητε, οὐδεὶς ἔσται τῶν ἄλλων βελτίων· οὐδεὶς γὰρ εἴσεται τὰ ὑφ’ ὑμῶν καταψηφισθέντα· ἐὰν δὲ τοὺς ἐπιφανεστάτους τῶν ἐξαμαρτανόντων τιμωρῆσθε, πάντες πεύσονται, ὥστε τούτῳ παραδείγματι χρώμενοι βελτίους ἔσονται οἱ πολῖται. [13] ἐὰν τοίνυν τούτου καταψηφίσησθε, οὐ μόνον οἱ ἐν τῇ πόλει εἴσονται, ἀλλὰ καὶ οἱ σύμμαχοι αἰσθήσονται καὶ οἱ πολέμιοι πεύσονται, καὶ ἡγήσονται πολὺ πλείονος ἀξίαν εἶναι τὴν πόλιν, ἐὰν ὁρῶσιν ἐπὶ τοῖς τοιούτοις τῶν ἁμαρτημάτων μάλισθ’ ὑμᾶς ὀργιζομένους καὶ μηδεμιᾶς συγγνώμης τοὺς ἀκοσμοῦντας ἐν τῷ πολέμῳ τυγχάνοντας.

3. Μετάφραση Σ. Τζουμελέας. [1939] χ.χ. Λυσίας. Λόγοι. Μετάφραση, σχόλια. Ι–ΙΙ. Αθήνα: Ζαχαρόπουλος.

Και βέβαια, κύριοι δικασταί, φρονώ ότι σεις δικάζετε όχι μόνον διά να τιμωρήτε τους περιπίπτοντας εις σφάλματα, αλλά διά να κάμνετε κοσμιωτέρους και τους άλλους εγκληματούντας. Εάν λοιπόν τιμωρείτε τους ασήμους, κανείς από τους άλλους δεν θα γίνη καλύτερος από ό,τι είναι· διότι ουδείς θα μάθη την υφ' υμών καταδίκην ανθρώπων ασήμων· εάν δε τιμωρήτε τους επιφανεστάτους από τους περιπίπτοντας εις σφάλματα, όλοι θα πληροφορηθούν την υφ' υμών καταδίκην, ώστε έχοντες ως παράδειγμα την των επιφανών τιμωρίαν, θα είναι εις το μέλλον καλύτεροι, οι πολίται. Εάν λοιπόν καταδικάσετε τούτον, όχι μόνον οι εν τη πόλει κατοικούντες θα λάβουν γνώσιν της καταδίκης, αλλά και οι σύμμαχοι θα το μάθουν, και οι εχθροί θα το πληροφορηθούν, και θα νομίσουν ότι η πόλις μας αξίζει πολύ, εάν βλέπουν ότι σεις οργίζεσθε πολύ εναντίον των διαπραττόντων τοιαύτα σφάλματα και ότι ουδόλως συγχωρείτε τους εν τω πολέμω παραβαίνοντας τους νόμους.
----------------------------------------------------
Η ανάγκη τήρησης των νόμων και επιβολής των ποινών.

Η τιμωρία των επιφανών ενόχων
φρονηματίζει τους πολίτες
και εξυψώνει το γόητρο της Πολιτείας.

Ενας προφητης, μα τι προφητης (Παικος Β.-ΑΥΓΗ)

Διαβάστε τι έγραφε ο Β.Πάικος στις 18/4/2010 και τα συμπεράσματα δικά σας........................

Τι σημαίνουν οι "ένστολες" εκπτώσεις

Παικος Β.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/04/2010

Δεν ξέρω αν οι υπουργοί Άμυνας Βαγγέλης Βενιζέλος και Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης "συνδικαλίζονται" για λογαριασμό των υπ' αυτούς δυνάμεων, το βέβαιο είναι ότι οι "ένστολοι" Έλληνες πολίτες εξαιρούνται από τα μέτρα της περικοπής μισθών και επιδομάτων. Όπως θα εξαιρεθούν κι από τις μέλλουσες να -μας- "εφαρμοσθούν" προβλέψεις για το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό. Κι όταν λέμε "ένστολοι" εννοούμε τους στρατιωτικούς πάσης κατηγορίας, τους αστυνομικούς επίσης πάσης κατηγορίας, κι ακόμη τους λιμενικούς και τους πυροσβέστες. Ίσως -γιατί όχι;- και τους αγροφύλακες. Αν υπάρχουν ακόμη -μετά Πολύδωρα, και μετά Παυλόπουλο- αγροφύλακες. Για ν' αποδειχθεί γι' άλλη μια φορά στη νεότερη πολιτική ιστορία πως ενώ οι Έλληνες πολίτες είναι κατά το Σύνταγμα όλοι ίσοι, οι "ένστολοι" πολίτες είναι λίγο πιο ίσοι...

Μακάρι να μην υπήρχαν περικοπές μισθών και επιδομάτων πουθενά και σε κανέναν. Όμως υπάρχουν και παραϋπάρχουν. Απ' ό,τι μας προϊδέασε δε ο κ. Ντομινίκ Στρος - Καν του ΔΝΤ έρχονται κι άλλες. Αυτές που τις ονόμασε "αποπληθωρισμό". Υπάρχουν και επιβάλλονται στους πάντες. Και στους πιο αδικημένους και στους πιο προβληματικά αμειβόμενους. Μακάρι επίσης να μην πηγαίναμε προς ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές αλλαγές τόσο πολύ επί τα χείρω. Έτσι ώστε να χρειάζεται να δουλεύεις σαράντα χρόνια και βάλε και, αν προλάβεις, να βγαίνεις μετά στη σύνταξη. Όμως πηγαίνουμε. Και δεν αποκλείεται αυτά που θα δούμε τελικά να 'ναι επαχθέστερα κι απ' ό,τι μπορούμε να φανταστούμε.

Μακάρι να μην έμενε παγερά ασυγκίνητη η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου απέναντι στο όποιο αίτημα, στην όποια διαμαρτυρία, στην όποια διεκδίκηση. Είτε προέρχεται από αγρότες, είτε από γιατρούς, είτε από δασκάλους, είτε από συνταξιούχους, απ' οποιονδήποτε. Όμως μένει. Παγερά ασυγκίνητη. Στο όνομα των πραγματικών δυσκολιών της χώρας. Έχει μάλιστα από χέρι εξασφαλίσει τα "εύγε" και τα "μπράβο" των κάθε λογής δημοσιολογούντων γι' αυτήν της την ανελαστική στάση.

Ε, λοιπόν, όλ' αυτά ανατρέπονται προκειμένου για τους "ένστολους". Τίποτε απ' αυτά δεν ισχύει για τους "ένστολους". Και οι μισθοί και τα επιδόματά τους δεν περικόπτονται. Και τα συνταξιοδοτικά τους παραμένουν περίπου αναλλοίωτα. Και συγκινούνται ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών από τη συνδικαλιστική προστασία που τους παρέχουν οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι.......

Τόσο βαριά η παράδοση;

Το φαινόμενο δεν είναι βεβαίως σημερινό. Ούτε καν χθεσινό. Από ιδρύσεως του νέου ελληνικού κράτους στους στρατιωτικούς και στους αστυνομικούς επιφυλασσόταν διαφορετική μεταχείριση. Εντελώς διαφορετική μεταχείριση. Και μισθολογικά, και ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά. Ως ανταπόδοση προφανώς για τον "ειδικό ρόλο" που τους ανέθετε το κράτος. Ρόλο ελεγκτή και συχνά "ρυθμιστή" του πολιτεύματος στους μεν, ρόλο μπαμπούλα των πολιτών στους δε.

Και ασφαλώς η κάθε μορφής και χρώματος πολιτική εξουσία θεωρούσε ότι δι' αυτών των προνομίων "εξαγοράζει" για λογαριασμό της την ένοια των "δυναμικών βραχιόνων" του κράτους.

Ε λοιπόν, πιστεύαμε πως όλ' αυτά έχουν τελειώσει οριστικά με τη μεταπολίτευση του 1974.

Λάθος λογαριάζαμε. Αφού σήμερα, 36 ολόκληρα χρόνια μετά τη μεταπολίτευση και επί "σοσιαλιστικής" διακυβέρνησης, τα προνόμια των ένστολων ζουν και βασιλεύουν και αναβαθμίζονται. Και δεν μιλούμε για πολύ ειδικές κατηγορίες ενστόλων, όπως θα ήταν ας πούμε οι πιλότοι των μαχητικών αεροσκαφών. Τις υπέρ των οποίων διακρίσεις θα μπορούσε κανείς να τις καταλάβει για προφανείς λόγους.

Μιλούμε για όλους. Και μιλούμε σήμερα. Ενώ η χώρα διέρχεται τη μεγαλύτερη δημοσιονομική κρίση της νεότερης πολιτικής ιστορίας της. Ενώ οι Έλληνες πολίτες στενάζουν υπό το ασήκωτο βάρος των όλο και επαχθέστερων μέτρων.

Ενώ ετοιμαζόμαστε να πέσουμε στη στοργική αγκαλιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Αναρωτιέται κανείς με ποιο ηθικό και με ποιο πολιτικό κύρος μετά τις "ένστολες" εντυπώσεις, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει όλες τις άλλες κοινωνικές ομάδες. Αυτές που τις ξεζουμίζει όσο δεν πάει άλλο. Αυτές των οποίων τις κραυγές απελπισίας κάνει πως δεν ακούει.

Και μιας και περί στολών και ενστόλων ο λόγος, εννοείται πως παραμένουμε πρώτοι και καλύτεροι σε αγορά όπλων ανάμεσα στους 27 της Ε.Ε. Εννοείται πως παραμένουμε πέμπτοι σε παγκόσμια κλιμάκια. Πιο μπροστά κι από εμπόλεμους. Παραμένουμε. Και σήμερα. Ένα βήμα πριν από τη χρεωκοπία. Μισό βήμα πριν από το ΔΝΤ.

Α ναι, και πέραν των στολών, των ένστολων, και των οπλικών, οι εκπτώσεις εν τέλει δεν είναι μονάχα ένστολες. Οι υπάλληλοι της Βουλής εξακολουθούν να εισπράττουν 16 μισθούς. Τη ευγενή φροντίδι του κ. Φίλιππου Πετσάλνικου του εμπνευστή του ταμείου εξόφλησης του δημόσιου χρέους.

Ένα βήμα πριν από τη χρεωκοπία. Μισό βήμα πριν από το ΔΝΤ. Οπότε τι το ψάχνεις;...

ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑ..................ΠΟΥΛΙΤΖΕΡ ΑΜΕΣΑ

"Χρήσιμα" στατιστικά στοιχεία

















Τα αντιμικροβιακά τζελ δεν εμποδίζουν τη μετάδοση γρίπης !!!!

Η μείωση του ρίσκου από τα απολυμαντικά ήταν μικρή έως αμελητέα (εικόνα αρχείου)
Η μείωση του ρίσκου από τα απολυμαντικά ήταν μικρή έως αμελητέα
Βοστόνη
Ακόμα και με συστηματική χρήση, τα απολυμαντικά χεριών με βάση το οινόπνευμα δεν φαίνεται να μειώνουν σημαντικά την πιθανότητα εκδήλωσης γρίπης, δείχνει αμερικανική μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της τελευταίας πανδημίας και χρηματοδοτήθηκε από... εταιρεία απολυμαντικών.

«Το απολυμαντικό με ενισχυμένη δράση κατά των ιών απέτυχε να μειώσει σημαντικά τη συχνότητα λοίμωξης από γρίπη ή από ρινοϊούς» ανέφεραν οι ερευνητές σε συνέδριο για τους αντιμικροβιακούς παράγοντες που πραγματοποιείται στη Βοστόνη.

Η ερευνητική ομάδα εκτιμά ότι οι ρινοϊοί και οι ιοί της γρίπης μεταδίδονται περισσότερο μέσω σταγονιδίων στον αέρα και λιγότερο από μολυσμένες επιφάνειες.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της πανδημίας γρίπης από τον ιό Η1Ν1. Στην πρώτη ομάδα της μελέτης, οι εθελοντές απολύμαιναν τα χέρια τους κάθε τρεις ώρες επί δέκα εβδομάδες, από τον Αύγουστο μέχρι το Νοέμβριο του 2009.

Στην ομάδα αυτή, το 42% των εθελοντών εμφάνισε λοίμωξη από ρινοϊούς. Σε μια δεύτερη ομάδα, η οποία δεν χρησιμοποίησε απολυμαντικό για λόγους σύγκρισης, το ποσοστό αυτό ήταν ελάχιστα μεγαλύτερο στο 51%.

Όσον αφορά τη γρίπη Η1Ν1, τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 12% στην ομάδα του απολυμαντικού και 15% στην ομάδα ελέγχου.

«Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης υποδεικνύουν ότι η μετάδοση από τα χέρια ίσως είναι λιγότερο σημαντική από ό,τι είχε εκτιμηθεί» ανέφερε η ερευνητική ομάδα σύμφωνα με το AFP.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από την ομάδα του Ρόναλντ Τέρνερ στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια. Χρηματοδοτήθηκε από την εταιρεία Dial που παράγει προϊόντα καθαρισμού, απολύμανσης και προσωπικής φροντίδας.

Αλέξης Μητρόπουλος: "Αττική Συνεργασία- Όχι στο Μνημόνιο", η "έκπληξη" στην Αττική


Την Τρίτη θα παρουσιαστούν οι προγραμματικές θέσεις

“Αττική Συνεργασία- Όχι στο Μνημόνιο”: Αυτός είναι ο τίτλος της Περιφερειακής Κίνησης Αττικής, με επικεφαλής τον εργατολόγο Αλέξη Μητρόπουλο. Έπειτα από την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του την περασμένη Δευτέρα, όπου μορφοποιήθηκε, επί της ουσίας, η συνάντηση της ριζοσπαστικής αριστεράς και των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας, ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία. Ο αντιμνημονιακός χαρακτήρας της συνεργασίας αποτυπώθηκε και στον τίτλο, το Κεντρικό Εκλογικό Περίπτερο που θα στεγαστεί στη Χαρ. Τρικούπη και Πανεπιστημίου άρχισε να οργανώνεται και οι Επιτροπές Επικοινωνίας, Οργανωτικών κ.ο.κ. να συγκροτούνται. Μεθαύριο στις 11 π.μ. στο ξενοδοχείο “Athens Imperial” αναμένεται να παρουσιαστούν οι προγραμματικές θέσεις της κίνησης. Σημειώνεται πως την υποψηφιότητα του Αλέξη Μητρόπουλου στηρίζει κριτικά η συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ “Κόκκινο”, το ΔΗΚΚΙ, ενώ την υποστήριξή του εξέφρασε και ο Γιάννης Σχίζας από τον οικολογικό χώρο.

Την περασμένη Δευτέρα τόσο ο Αλέξης Μητρόπουλος όσο και, οι εκπρόσωποι των τριών πασοκογενών συλλογικοτήτων και συγκεκριμένα ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, ο πανεπιστημιακός Νότης Μαριάς και ο Γιάννης Χατζηαντωνίου, απέστειλαν μήνυμα ενότητας, κάνοντας λόγο για μια συγκυρία που επιτάσσει τη σύγκλιση ευρύτερων δυνάμεων ενάντια στο Μνημόνιο, ενώ χαιρέτισαν, εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων από τους 600 παρευρισκόμενους, την απόφαση του ΣΥΝ για συμπόρευση.

Αλ. Μητρόπουλος: Διαφωνούμε ριζικά με τις βασικές επιλογές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ

Ο Αλέξης Μητρόπουλος μίλησε για τους στόχους της κίνησης και το πλαίσιο με το οποίο θα διεκδικήσει “ακόμη και τη νίκη”. “Είναι τραγική ειρωνεία για τη χώρα, στη δογματική κατάρρευση και την παταγώδη αποτυχία του νεοφιλελεύθερου προτάγματος, η Ελλάδα να εφαρμόζει ως πολιτική σωτηρίας το καταστροφικό και αντικοινωνικό Μνημόνιο”, σημείωσε ο εργατολόγος, τονίζοντας ότι “από εδώ πρέπει να ξεκινήσει το μήνυμα της αντίστροφης πορείας”. Υπογράμμισε πως οι καιροί απαιτούν την “ενωτική παρέμβαση της αριστεράς”, ενώ απευθυνόμενος στα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είπε πως “κρίναμε με παρρησία τη σοσιαλοφιλελεύθερη διολίσθηση του ΠΑΣΟΚ κατά τα ύστερα χρόνια της εκσυγχρονιστικής διακυβέρνησης”, προσθέτοντας ότι σήμερα “διαφωνούμε ριζικά με τις βασικές επιλογές της κυβέρνησης”.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό "Επίκαιρα", ο Αλ. Μητρόπουλος τόνισε ότι "οι εκλογές του Νοεμβρίου, κυρίως στη μεγάλη Περιφέρεια της Αττικής, όπου ζει και εργάζεται μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού, είναι η κατάλληλη περίσταση για να εκφραστεί ο μέχρι σήμερα σαστισμένος και αμήχανος λαός μας".

H υποψηφιότητα του Γιάννη Δημαρά

Την επιλογή να είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιάννης Δημαράς, σχολίασαν οι Β. Οικονόμου και Ν. Μαριάς. Σημειώνεται πως ο Γ. Δημαράς ανακοίνωσε την πρόθεσή του να συμμετέχει στη μάχη της Περιφέρειας την περασμένη Δευτέρα, ταυτόχρονα με την υποψηφιότητα του Αλέξη Μητρόπουλου, δημιουργώντας κλίμα αντιπαράθεσης. Ο κ. Δημαράς είπε ότι είναι ανεξάρτητη η υποψηφιότητά του από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και επιβεβαίωσε πως είχε ζητήσει ματαίως το χρίσμα από τον πρωθυπουργό.

Ο Β. Οικονόμου, μιλώντας στο ρ/σ “real fm”, υπογράμμισε πως όσοι είχαν διαφωνία με τον Μνημόνιο συναντιόντουσαν τους τελευταίους μήνες και διαβουλεύονταν κι έτσι κατέληξαν στην πρωτοβουλία για την υποψηφιότητα του Αλ. Μητρόπουλου. Τόνισε πως στις συζητήσεις δεν συμμετείχε ο Γ. Δημαράς και εξέφρασε την απορία του πώς είναι δυνατό να είναι κανείς ανεξάρτητος υποψήφιος, ενώ λίγες μέρες πριν είχε ζητήσει χρίσμα από το κυβερνών κόμμα... Ο Νότης Μαριάς στο ρ/σ “Στο Κόκκινο” στάθηκε στο τι πραγματικά σημαίνει να είναι κανείς ενάντια στο Μνημόνιο: “Δεν είναι μόνο τυπικά το Μνημόνιο, αλλά και τα μέτρα που έχει προδιαγράψει”, είπε και επεσήμανε πως ο κ. Δημαράς έχει ψηφίσει το “αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο”, αλλά και τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, τον περασμένο Μάρτιο.

Θέλω να είμαι άνθρωπος...!

Κάθε μέρα που ξεκινά θέλω να είμαι καλύτερος!
Σε τι, ρωτάς κυνικά φιλαράκι.


-Στη δουλειά; Δηλαδή θες να είσαι καλύτερος κυνηγός καριέρας;
-Στην οικογένεια ; Δηλαδή θες να είσαι καλύτερος γιος ,άντρας, πατέρας ;
-Στην πίστη ; Δηλαδή θες να είσαι καλύτερος Χριστιανός ,Καθολικός,
Μουσουλμάνος ,Εβραίος ,Βουδιστής ,Ινδουιστής ;
-Στις γνώσεις ; Δηλαδή καλύτερος εγκυκλοπαιδιστής ,σοφιστής ;
-Στην πολιτική ; Δηλαδή να είσαι καλύτερος πολιτικός ;
-Στην περιουσία ; Δηλαδή θες να είσαι κροίσος ;
-Στις τέχνες ; Δηλαδή καλύτερος μουσικός ,ζωγράφος ,γλύπτης ,σκηνοθέτης ;
Και συνεχίζεις να λες ότι όλα τελείωσαν και δεν υπάρχουν ιδεολογίες.
Σου απαντώ λοιπόν ότι το να είσαι άνθρωπος σημαίνει ότι έχεις πίστη, όνειρα , φιλοδοξίες πάθη ,συναισθήματα και θέληση και ο αγώνας σου να ζήσεις με αυτά και να δημιουργήσεις είναι η ζωή.
Και μου απαντάς ότι είμαι τρελός!

Υ.Γ.
Ακούστε αυτό :


Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την Περαίωση (λεπτομερώς)

Κατ΄ αρχάς, στις ρυθμίσεις θα υπαχθούν οι εκκρεμείς υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος και λοιπών φορολογικών αντικειμένων επιτηδευματιών, οι οποίες αφορούν διαχειριστικές περιόδους που έκλεισαν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2009.

Ακόμη, θα συμπεριληφθούν οι ανέλεγκτες υποθέσεις, με εξαίρεση αυτές των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων, οι υποθέσεις που εκκρεμούν στα διοικητικά δικαστήρια α΄ και β΄ βαθμού δικαιοδοσίας, εφόσον δεν έχουν συζητηθεί στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.


Οι φορολογούμενοι δεν έχουν να κάνουν πολλά, αφού μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για την πλειονότητα των υποθέσεων, θα γίνει αποστολή του σχετικού εκκαθαριστικού σημειώματος.

Ποιοι μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση

Εκκρεμείς υποθέσεις νοούνται εκείνες στις οποίες, μέχρι την κατάθεση του σχεδίου νόμου:

- Δεν έχει αρχίσει ο έλεγχος.

- Έχει αρχίσει ο έλεγχος αλλά δεν έχει περαιωθεί.
- Έχει εκδοθεί Φύλλο Ελέγχου ή Πράξη αποτελεσμάτων αλλά δεν έχει οριστικοποιηθεί.
- Εκκρεμούν στα διοικητικά δικαστήρια και δεν έχουν συζητηθεί σε α΄ συζήτηση στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.


Περαιωμένες υποθέσεις για τις οποίες μέχρι 31.8.2010:


  • Έχουν μετά τον έλεγχο, εκδοθεί συμπληρωματικά φύλλα ελέγχου ή πράξεις προσδιορισμού αποτελεσμάτων ή Φ.Π.Α. τα οποία είτε δεν έχουν οριστικοποιηθεί, είτε εκκρεμούν ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων και δεν έχουν συζητηθεί σε α’ συζήτηση στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο
  • Έχουν εκδοθεί αποφάσεις Επιβολής προστίμου Κ.Β.Σ. για συμπληρωματικά στοιχεία με βάση τα οποία δεν έχει διενεργηθεί ακόμη έλεγχος στις λοιπές φορολογίες.
Ποιοι εξαιρούνται από τη διαδικασία της περαίωσης

Δεν θα υπαχθούν στις ρυθμίσεις του νόμου ακόμη και αν είναι εκκρεμείς, οι ακόλουθες κατηγορίες υποθέσεων:

- Οι υποθέσεις για τις οποίες δεν έχει υποβληθεί μέχρι 31 Αυγούστου 2010 εμπρόθεσμη ή εκπρόθεσμη αρχική δήλωση φόρου εισοδήματος ή εκκαθαριστική δήλωση Φ.Π.Α. για κάποια από τις ανέλεγκτες χρήσεις καθώς και οι επόμενες αυτής.

- Οι υποθέσεις φυσικών προσώπων με εισόδημα από γεωργικές επιχειρήσεις για τις οποίες δεν έχουν τηρηθεί βιβλία και μόνο όσον αφορά τα εισοδήματα αυτά.
- Οι υποθέσεις για τις οποίες έχει υποβληθεί συμπληρωματική δήλωση σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 6 του ν. 2753/1999, με εξαίρεση τις ανέλεγκτες προηγούμενες ή επόμενες χρήσεις αυτών.
- Από κάθε υπόθεση, η ανέλεγκτη χρήση στην οποία τα δηλούμενα ακαθάριστα έσοδα είναι μεγαλύτερα του ποσού των (ενδεικτικά): είκοσι εκατομμυρίων (20.000.000) ευρώ και όλες οι επόμενες αυτής χρήσεις.
- Οι ανέλεγκτες υποθέσεις για τις οποίες υπάρχουν κατασχεμένα ανεπίσημα βιβλία ή στοιχεία, εκτός αν αυτά έχουν τύχει επεξεργασίας και έχουν εκδοθεί πράξεις επιβολής προστίμου Κ.Β.Σ.
- Οι υποθέσεις φορολογίας πλοίων, ακίνητης περιουσίας, μεγάλης ακίνητης περιουσίας, μεταβίβασης ακινήτων και κληρονομιών - δωρεών - προικών - γονικών παροχών.
- Οι υποθέσεις που αφορούν επιχειρήσεις που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.
- Οι υποθέσεις που αφορούν επιχειρήσεις για τον έλεγχο των οποίων έχουν συγκροτηθεί Ειδικά Συνεργεία Ελέγχου του άρθρου 39 του ν. 1914/1990.
- Οι υποθέσεις επιτηδευματιών φυσικών προσώπων τα οποία με βάση τα στοιχεία του περιουσιολογίου έτους 2008 υπάγονται σε Φορολόγηση Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ).
Υπολογίστε μόνοι σας το φόρο

Το ποσό του επιπλέον φόρου υπολογίζεται ως εξής: τα δηλωθέντα ακαθάριστα έσοδα πολλαπλασιάζονται με συντελεστή (ενδεικτικά): 2% για όλα τα επαγγέλματα, με εξαίρεση συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελμάτων:

Το ελάχιστο ποσό φόρου ανά χρήση είναι:


- 400 ευρώ για βιβλία πρώτης κατηγορίας

- 700 ευρώ για βιβλία δεύτερης κατηγορίας και
- 1.000 ευρώ για βιβλία τρίτης κατηγορίας.

Τι θα γίνει με τα πρόστιμα

Το ποσό της φορολογητέας ύλης, που έχει αποκρυφθεί, πολλαπλασιάζεται με 15% και προστίθεται στο φόρο της περαίωσης. Στο νέο ποσό επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 20 ή 25%, (ενδεικτικός συντελεστής) ανάλογα με την περίπτωση, και αυτό το σύνολο προσαυξάνεται ως εξής:
  • Στην περίπτωση ύπαρξης παραβάσεων του Κ.Β.Σ., κατά 20%.
  • Στην περίπτωση ύπαρξης αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης (Παράλειψη έκδοσης ή λήψης ή ανακριβής έκδοση ή λήψη φορολογικού στοιχείου) κατά 40%.
  • Στην περίπτωση ύπαρξης πλαστών ή εικονικών ή νοθευμένων στοιχείων κατά 60%.

Οι παραβάσεις που υπάγονται στη ρύθμιση

Όσες έχουν οριστικοποιηθεί, και όσες εκκρεμούν για διοικητική επίλυση της διαφοράς στη Δ.Ο.Υ. ή στα Διοικητικά Δικαστήρια και δεν έχουν συζητηθεί στο ακροατήριο του δευτεροβάθμιου Δικαστηρίου.

Η ζημιά που τυχόν περιλαμβάνεται στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του τελευταίου ρυθμιζόμενου οικονομικού έτους δεν μεταφέρεται για συμψηφισμό με τα θετικά εισοδήματα των επόμενων ετών.


Σε περιπτώσεις εκκρεμών προσωρινών φύλλων ελέγχου ή πράξεων προσδιορισμού του φόρου, τα φύλλα ή οι πράξεις αυτές ρυθμίζονται με διαγραφή των πρόσθετων φόρων.


Η ρύθμιση καθεμιάς ανέλεγκτης υπόθεσης φορολογίας εισοδήματος συνεπάγεται αυτοδίκαια και την ρύθμιση ως ειλικρινών των ανέλεγκτων υποθέσεων των λοιπών φορολογικών αντικειμένων με την επιφύλαξη των οριζομένων στις επόμενες παραγράφους:

  • Εάν σε κάποια από τις ανέλεγκτες χρήσεις υφίσταται αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη ή τα δεδομένα των υποβληθεισών σχετικών δηλώσεων εμφανίζουν διαφορές σε σχέση με τα αντίστοιχα δεδομένα της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και των εντύπων που τη συνοδεύουν, επί των επί πλέον ακαθάριστων εσόδων υπολογίζεται Φ.Π.Α., με την εφαρμογή ως συντελεστή αυτού που προβλέπεται για την κύρια δηλωθείσα δραστηριότητα προσαυξημένου (ενδεικτικά): κατά τριάντα τοις εκατό (30%).
  • Για τις ρυθμιζόμενες σύμφωνα με το νόμο υποθέσεις δεν υπάρχει η δυνατότητα επιστροφής τυχόν πιστωτικού υπολοίπου Φ.Π.Α. που αφορά τα ρυθμιζόμενα έτη, ούτε μεταφοράς του τυχόν πιστωτικού υπολοίπου του τελευταίου ρυθμιζόμενου έτους για συμψηφισμό στο επόμενο έτος.
  • Σε περιπτώσεις εκκρεμών προσωρινών πράξεων προσδιορισμού του φόρου, οι πράξεις αυτές ρυθμίζονται με διαγραφή των πρόσθετων φόρων.
  • Στην περίπτωση που διαπιστώνεται ή μη υποβολή των σχετικών δηλώσεων ή υπάρχουν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. κάθε είδους επιβαρυντικά στοιχεία διενεργείται έλεγχος με βάση τις κείμενες διατάξεις.
  • Οι πράξεις επιβολής προστίμου Κ.Β.Σ. που αφορούν τις ρυθμιζόμενες ανέλεγκτες υποθέσεις και εκκρεμούν στη Δ.Ο.Υ. ή ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων και δεν έχουν συζητηθεί στο ακροατήριο του δευτεροβάθμιου Δικαστηρίου, ρυθμίζονται με περιορισμό στο ένα πέμπτο (1/5) του επιβληθέντος σχετικού προστίμου κατά τις ειδικότερες διακρίσεις και προβλέψεις της παρ.Ζ1 και 2.
Με δόσεις η καταβολή του φόρου

Ο επιτηδευματίας, εφόσον επιθυμεί να ρυθμίσει τις ανέλεγκτες υποθέσεις του, καταβάλλει το 25% του ποσού της συνολικής οφειλής που αναγράφεται στο Εκκαθαριστικό Σημείωμα.

Η καταβολή από τον επιτηδευματία του αναφερόμενου στο προηγούμενο εδάφιο ποσού, συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη και αμετάκλητη αποδοχή του περιεχομένου του Εκκαθαριστικού Σημειώματος, και την ρύθμιση των παραπάνω υποθέσεων του, η οποία και επέρχεται με την εν λόγω καταβολή με την ολοσχερή εξόφληση.


Η κατά τα παραπάνω καταβολή δεν μπορεί να γίνει πέραν της 12ης Νοεμβρίου. Μετά την παρέλευση της προαναφερόμενης προθεσμίας δεν θα υπάρχει πλέον δυνατότητα ρύθμισης.


Η αποδοχή από τον επιτηδευματία του Εκκαθαριστικού Σημειώματος θα συνεπάγεται την αυτόματη ρύθμιση όλων των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και Φ.Π.Α. καθώς και όλων των λοιπών φορολογικών αντικειμένων που αφορούν τις οικείες χρήσεις και θα επιφέρει όλα τα αποτελέσματα της διοικητικής επίλυσης της διαφοράς, τα δε καταβληθέντα στο Δημόσιο χρηματικά ποσά κατ΄ εφαρμογή της ρύθμισης αυτής δεν θα μπορούν να αναζητούνται.


Τα υπόλοιπα ποσά φόρου εισοδήματος, του Φ.Π.Α. και του προστίμου του Κ.Β.Σ. που περιλαμβάνονται στο Ειδικό Εκκαθαριστικό Σημείωμα και αφορούν τις ρυθμιζόμενες ανέλεγκτες υποθέσεις του επιτηδευματία, καταβάλλονται ως ακολούθως:

  • Αν το ποσό της αρχικής συνολικής οφειλής, είναι μέχρι 5.000 ευρώ, σε 4, κατ’ ανώτατο όριο, ίσες μηνιαίες δόσεις και χωρίς το ποσό της κάθε δόσης να υπολείπεται των πεντακοσίων (500) ευρώ.
  • Αν το ποσό της αρχικής συνολικής οφειλής, είναι πάνω από 5.000 ευρώ και μέχρι 20.000 ευρώ, σε έξι (6) ίσες μηνιαίες δόσεις.
  • Αν το ποσό της αρχικής συνολικής οφειλής, είναι πάνω από 20.000 ευρώ, σε 12 ίσες μηνιαίες δόσεις.
Η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από εκείνον εντός του οποίου το Εκκαθαριστικό Σημείωμα έγινε αποδεκτό και το αργότερο μέχρι 12.11.2010 και οι υπόλοιπες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των αντίστοιχων επόμενων μηνών, χωρίς να απαιτείται σχετική ειδοποίηση του υπόχρεου.

Σε περίπτωση που ολόκληρο το οφειλόμενο κατά τα ανωτέρω ποσό καταβληθεί μέσα στην προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης, παρέχεται έκπτωση ποσοστού δέκα τοις εκατό (10%).


Τι γίνεται με τις υποθέσεις που εκκρεμούν στα δικαστήρια

Κάθε εκκρεμής ελεγμένη (με τακτικό έλεγχο) υπόθεση η οποία είτε εκκρεμεί στο πρωτοβάθμιο διοικητικό δικαστήριο, είτε έχει εκδοθεί οριστική απόφαση του πρωτοβάθμιου διοικητικού δικαστηρίου, με την οποία ακυρώθηκε η πράξη της φορολογικής αρχής για τυπικό λόγο, ρυθμίζεται οριστικά με την καταβολή του κυρίου φόρου (χωρίς πρόσθετους φόρους ή προσαυξήσεις) και αν πρόκειται για πρόστιμο, με την καταβολή του 1/5 του προστίμου.

Αν έχει εκδοθεί οριστική απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου με την οποία απορρίπτεται η προσφυγή εν όλω ή εν μέρει, και έχει ασκηθεί από τον φορολογούμενο εμπρόθεσμη έφεση, η υπόθεση ρυθμίζεται οριστικά με την καταβολή του κυρίου φόρου κατά το μέρος που απορρίφθηκε με την προσφυγή, προσαυξημένου κατά 20%. Αν η υπόθεση αφορά πρόστιμο, ρυθμίζεται με την καταβολή του ¼ του προστίμου.


Αν έχει εκδοθεί οριστική απόφαση του πρωτοβάθμιου διοικητικού δικαστηρίου με την οποία γίνεται δεκτή εν όλω ή εν μέρει η προσφυγή για λόγους ουσίας έχει ασκηθεί από το Δημόσιο έφεση και η υπόθεση δεν έχει συζητηθεί σε α’ συζήτηση στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, η υπόθεση περαιώνεται με την καταβολή του 25% του ποσού για το οποίο έγινε δεκτή η προσφυγή.


Οι υποθέσεις της υποπερίπτωσης ββ΄ της περίπτωσης ε΄ της παραγράφου Α περαιώνονται με τον περιορισμό στο ογδόντα τοις εκατό (80%) του αρχικά επιβληθέντος προστίμου Κ.Β.Σ., εξαντλούμενης κάθε περαιτέρω φορολογικής υποχρέωσης για τις υποθέσεις αυτές ως προς τα συμπληρωματικά στοιχεία που αφορά το εν λόγω πρόστιμο.


Επίσης, οι εκκρεμείς ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων υποθέσεις θα ρυθμιστούν με υποβολή σχετικής αιτήσεως με όλα τα σχετικά στοιχεία στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. εντός προθεσμίας ενός μηνός από την ψήφιση του νόμου. Για την προκαταβολή και τις δόσεις θα ισχύουν τα ίδια με τις ανέλεγκτες υποθέσεις. Η καταβολή της προκαταβολής πρέπει να γίνει μέχρι 12 Νοεμβρίου 2010.

Ρυθμίζονται και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές

Χρέη προς το Δημόσιο, που έχουν βεβαιωθεί κατά τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (Κ.Ε.Δ.Ε.) μέχρι 30η Σεπτεμβρίου 2010 στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.) και τα Τελωνεία, καθώς και χρέη υπέρ τρίτων που εισπράττονται μέσω των Δ.Ο.Υ. ρυθμίζονται μετά από αίτηση του οφειλέτη, που υποβάλλεται μέχρι 31η Οκτωβρίου 2010 στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. ή Τελωνείο που είναι βεβαιωμένα και καταβάλλονται ως ακολούθως:

1.1. Εφάπαξ με απαλλαγή από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%) και έκπτωση από τυχόν πρόσθετους φόρους ή πρόσθετα τέλη που συμβεβαιώθηκαν με την κύρια οφειλή από το έτος 2007 και μετά, κατά ποσοστό, που διαφοροποιείται, ανάλογα με το έτος βεβαίωσης:

  • όσα βεβαιώθηκαν εντός του 2007 κατά ποσοστό δέκα στα εκατό (10%)
  • όσα βεβαιώθηκαν εντός του 2008 κατά ποσοστό είκοσι στα εκατό (20%)
  • όσα βεβαιώθηκαν εντός του 2009 κατά ποσοστό τριάντα στα εκατό (30%)
  • όσα βεβαιώθηκαν εντός του 2010 κατά ποσοστό σαράντα στα εκατό (40%)

- Σε δύο (2) έως τρεις (3) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής κατά ποσοστό ενενήντα πέντε τοις εκατό (95%) και με ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης τριακόσια (300) ευρώ.

- Σε τέσσερις (4) έως (12) μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή ποσοστού ενενήντα τοις εκατό (90%) των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής και με ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης πεντακόσια (500) ευρώ.


- Σε δεκατρείς (13) έως είκοσι τέσσερις (24) μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή ποσοστού ογδόντα τοις εκατό (80%) των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής με ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης πεντακόσια (500) ευρώ.


- Σε είκοσι πέντε (25) έως τριάντα έξι (36) μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή ποσοστού εβδομήντα τοις εκατό (70%) των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, με ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης χίλια (1.000) ευρώ.


- Σε τριάντα επτά (37) έως σαράντα σαράντα πέντε (45) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή ποσοστού πενήντα τοις εκατό (50%) των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής και με ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης χίλια πεντακόσια (1.000) ευρώ,


Η πρώτη δόση καταβάλλεται την ημέρα υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση, η δεύτερη δόση μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Νοεμβρίου 2010 , οι δε επόμενες δόσεις την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών. Εξαιρετικά η εφάπαξ εξόφληση γίνεται είτε την ημέρα υποβολής της αίτησης είτε εντός πέντε εργασίμων ημερών από αυτή και σε κάθε περίπτωση μέχρι την 5η Νοεμβρίου 2010.


2. Ο οφειλέτης χάνει το ευεργέτημα των παραπάνω ρυθμίσεων στις ακόλουθες περιπτώσεις:

- Εφόσον στην περίπτωση 1.2. δεν καταβάλει εμπρόθεσμα μία δόση, στην περίπτωση 1.3 δεν καταβάλλει εμπρόθεσμα δύο δόσεις και στις λοιπές περιπτώσεις δεν καταβάλλει εμπρόθεσμα τρείς δόσεις,


- Εφόσον καθυστερήσει την καταβολή της τελευταίας δόσης της ρύθμισης του για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών.


- Εφόσον ο οφειλέτης καθ’ όλο το διάστημα της ρύθμισης του και μέχρις εξοφλήσεως, δεν υποβάλει εμπρόθεσμα τiς φορολογικές δηλώσεις του φόρου εισοδήματος, περιουσίας καθώς και παρακρατούμενων ή επιρριπτόμενων φόρων.


- Εφόσον δεν είναι ενήμερος στα χρέη του που βεβαιώνονται από 1 Οκτωβρίου 2010 και μετά, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών.


- Εφόσον απολέσει διευκόλυνση τμηματικής καταβολής που του έχει χορηγηθεί για ήδη υφιστάμενα χρέη ή που θα του χορηγηθεί για χρέη που θα βεβαιωθούν μετά την ψήφιση του Νόμου


- Εφόσον δεν είναι ενήμερος για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών, για χρέη του που βεβαιώθηκαν μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2010, τα οποία δεν ζήτησε να υπαχθούν στην παρούσα ρύθμιση.
Σε περίπτωση καθυστέρησης πληρωμής μίας δόσης της ρύθμισης, η δόση επιβαρύνεται με προσαύξηση εκπρόθεσμης καταβολής πέντε τοις εκατό (5%) για τον πρώτο μήνα καθυστέρησης. Σε περίπτωση καθυστέρησης πληρωμής δύο συνεχόμενων δόσεων της ρύθμισης και οι δύο δόσεις επιβαρύνονται με προσαύξηση εκπρόθεσμης καταβολής δέκα τοις εκατό (10%) και μέχρι την απώλεια της ρύθμισης.

Παρέχεται η δυνατότητα οφειλέτης που έχει υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης, να επιλέξει την υπαγωγή του σε ρύθμιση της παραγράφου 1 με περισσότερες δόσεις με τον περιορισμό της ελάχιστης καταβολής και με την προϋπόθεση ότι μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης έχει καταβάλει όλες τις δόσεις της προηγούμενης ρύθμισης. Στην περίπτωση αυτή δικαιούται απαλλαγή από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής για το υπόλοιπο ποσό που εντάσσεται στη νέα ρύθμιση με το ποσοστό που ορίζεται για τη ρύθμιση της νέας επιλογής του.


5. Σε περίπτωση που οφειλέτης έχει ενταχθεί σε ρύθμιση με πολλές μηνιαίες δόσεις, εφόσον εξοφλήσει σε πρόγραμμα μικρότερης χρονικής διάρκειας, τυγχάνει απαλλαγής προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής για το οφειλόμενο ποσό που εξοφλείται, με το ποσοστό που ορίζεται για τη ρύθμιση εντός των χρόνων της οποίας εξόφλησε.


Εάν ενταχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης με δόσεις και εκ των υστέρων εξοφλήσει εντός των χρόνων ισχύος του προγράμματος εφάπαξ εξόφλησης (1.1), τότε απαλλάσσεται από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%) για το εφάπαξ καταβαλλόμενο ποσό.


6. Οφειλέτες που δεν υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση μέχρι την 31 Οκτωβρίου 2010, έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν την αίτηση και μεταγενέστερα με την προϋπόθεση ότι θα καταβάλουν με την κατάθεση της αίτησης και τις δόσεις που θα είχαν λήξει εάν η αίτηση είχε υποβληθεί εντός της ανωτέρω προθεσμίας πλέον των αναλογουσών προσαυξήσεων επί ολοκλήρου του ποσού από την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής της αίτησης και μέχρι την εκπρόθεσμη υποβολή της. Στη ρύθμιση περιλαμβάνονται οι οφειλές της παραγράφου 7, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί την ημέρα υποβολής της αίτησης. Το ποσοστό απαλλαγής από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, ανάλογα με τον τύπο της ρύθμισης που θα επιλέξει ο οφειλέτης να ενταχθεί, μειώνεται κατά πέντε τοις εκατό (5%) του αντιστοιχούντος στο πρόγραμμα της επιλογής του ποσοστού και αφορά μόνο στις οφειλές της παραγράφου 7.

7. Στις ρυθμίσεις της παραγράφου 1. εντάσσονται όλες οι ληξιπρόθεσμες κατά την ημέρα δημοσίευσης του νόμου οφειλές. Ο οφειλέτης έχει τη δυνατότητα να μην ζητήσει την υπαγωγή στη ρύθμιση, των οφειλών του που βρίσκονται σε διοικητική ή δικαστική αναστολή. Ο οφειλέτης έχει το δικαίωμα να ζητήσει την ένταξη στην ρύθμιση και των βεβαιωμένων κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης των οφειλών, αλλά χωρίς την επιμήκυνση του χρόνου ρύθμισης.


8. Για χρονικό διάστημα δύο ετών με έναρξη την 1 Οκτωβρίου 2010 , αναστέλλεται η παραγραφή των πάσης φύσεως χρεών που έχουν βεβαιωθεί ταμειακά στις Δ.Ο.Υ. και τα Τελωνεία.


9. Για χρονικό διάστημα δύο ετών από τη δημοσίευση του νόμου δεν θα επιτρέπεται η χορήγηση διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής του άρθρου 14 του ν.2648/98 για όλα τα χρέη που θα έχουν βεβαιωθεί ταμειακά μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2010.


10. Στον οφειλέτη που είναι συνεπής στη ρύθμιση θα χορηγείται αποδεικτικό ενημερότητας των οφειλών του προς το Δημόσιο μηνιαίας διάρκειας ως εξής :


- για τις ρυθμίσεις μέχρι 3 μήνες μετά την καταβολή της 2ης δόσης
- για τις ρυθμίσεις μέχρι 6 μήνες μετά την καταβολή της 3ης δόσης
- για τις ρυθμίσεις μέχρι 12 μήνες μετά την καταβολή της 4ης δόσης
- για τις ρυθμίσεις άνω των 12 μηνών εφόσον κατά τον χρόνο χορήγησης του αποδεικτικού έχουν εξοφληθεί οι τρέχουσες δόσεις πλέον των δόσεων των δύο επομένων μηνών από την ρύθμιση και πάντως μετά την καταβολή 6 τουλάχιστον δόσεων. Κατά του οφειλέτη εφόσον υπαχθεί στη ρύθμιση δεν θα λαμβάνονται τα προβλεπόμενα μέτρα κατά τις διατάξεις του άρθρου 25 του ν.1882/1990, του άρθρου 22 του ν.2523/1997,όπως αυτά ισχύουν σήμερα και των άρθρων 231 έως 243 του ν.2717/1999, θα αναστέλλονται δε τα τυχόν ληφθέντα ως άνω μέτρα.

Κατά τον χρόνο της ρύθμισης θα αναστέλλεται επίσης η συνέχιση της διαδικασίας της αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών ή ακινήτων με την προϋπόθεση ότι η εκτέλεση αφορά μόνο χρέη που ρυθμίζονται με τις διατάξεις του νόμου. Η αναστολή αυτή δεν θα ισχύει για κατασχέσεις που έχουν επιβληθεί στα χέρια τρίτων ή έχουν εκδοθεί οι σχετικές παραγγελίες, τα αποδιδόμενα όμως ποσά από αυτές θα λαμβάνονται υπόψη για την κάλυψη δόσης ή δόσεων της ρύθμισης, εφόσον δεν συμψηφίζονται με άλλες οφειλές που δεν έχουν ρυθμιστεί.


Αν ο οφειλέτης απολέσει το ευεργέτημα της ρύθμισης, τα μέτρα που έχουν ανασταλεί συνεχίζονται.

Επισκόπηση νόμων και προνομίων για πολύτεκνους

ΝΟΜΟΣ 3454/2006

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ Κ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

1.ΕΠΙΔΟΜΑ ΜΗΤΕΡΑΣ

α.Στη μητέρα που αποκτά 3ο παιδί από το 2006 και μετά καθώς και για κάθε τέκνο μετά το τρίτου καταβάλλεται από το δημόσιο εφ άπαξ παροχή 2000 Ευρώ ανεξάρτητα από οποιοδήποτε άλλο επίδομα ,μισθό η σύνταξη .Αρμόδιος φορέας για τη χορήγηση είναι ο ΟΓΑ στο δημοτικό διαμέρισμα στον τόπο κατοικίας όπου οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τη σχετική Αίτηση .

β. Επίδομα 3ου παιδιού μέχρι έξι ετών 170,86 Ευρώ το μήνα . Αρμόδιος φορέας για τη χορήγηση είναι ο ΟΓΑ στο δημοτικό διαμέρισμα στον τόπο κατοικίας τους.

γ. Επίδομα πολύτεκνης μητέρας 42,70 Ευρώ το μήνα για το κάθε παιδί Αρμόδιος φορέας για τη χορήγηση είναι ο ΟΓΑ η ΑΙΤΗΣΗ υποβάλλεται αφού εκδοθεί πιστοποιητικό πολυτεκνικής ιδιότητος από την ΑΣΠΕ ,στον τόπο κατοικίας της πολύτεκνης οικογένειας .

2.Σύνταξη στην πολύτεκνη μητέρα δίδεται εφόσον όλα τα παιδιά της είναι πάνω από 23 ετών Αρμόδιος φορέας για τη χορήγηση είναι ο ΟΓΑ στο δημοτικό διαμέρισμα στον τόπο κατοικίας 98,27 το μήνα .

3.Απαλαγή από το τέλος ταξινόμησης ΙΧ επιβατικών αυτοκινήτων (Ν 3220/2004 άρθρο 12 Φ.Ε.Κ. 15/Α/28-1-2004) μέχρι 2000 κυβικά για πρώτη φορά εφόσον υπάρχουν στην οικογένεια 4 προστατευόμενα παιδιά ( φοιτητές ,στρατιώτες που δεν έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους ). Για δεύτερη φορά θα πρέπει να υπάρχουν στην οικογένεια 4 ανήλικα παιδιά κάτω των 18 ετών .Μεταβίβαση μπορεί να γίνει μετά από 3 χρόνια .Σε περίπτωση ολικής καταστροφής επιτρέπετε η αντικατάσταση εφόσον υπάρχουν στην οικογένεια 4 ανήλικα παιδιά κάτω των 18 ετών .

4.Μερική απασχόληση στο Δημόσιο στους ΟΤΑ κ στα Ν.Π.Δ.Δ. που αναφέρεται στις κοινωνικές ομάδες για την επιλογή των υποψηφίων προβλέπεται ποσοστό 10 % για γονείς και τέκνα πολυτέκνων .

5. Ν 1910/1944(Φ.Ε.Κ. 229/Α3-10-1944 ) ορίζει : πολύτεκνοι ή τέκνα αυτών Δημόσιοι Υπάλληλοι τοποθετούνται εις τον τόπο συμφερόντων αυτών εφόσον ο νόμος το επιτρέπει τούτο και δεν μετατίθενται παρά μόνο με αίτησή τους . Η διάταξη αυτή ισχύει και για Δημοσίους Πολιτικούς Διοικητικούς Υπαλλήλους .

6.Ν3454 /2006 Άρθρο 1 παρ 3.εδ.δ’ Ποσοστό 20% των προκηρυσσομένων θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των κατηγοριών ΠΕ,ΤΕ και ΔΕ κατά Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ,φορέα και κλάδο ή ειδικότητα καλύπτονται από πολύτεκνους και τέκνα πολυτέκνων και περαιτέρω ποσοστό 10% από γονείς με τρία παιδιά.

7.Ν2190/1994 αντικαθίστανται από την παρ 1 άρθρου 1 του Ν3260/2004 προκηρησσομένων θέσεων για διορισμό από τον ΟΑΕΔ για ένα τέκνο ή για έναν γονέα μόνο τηλ 2310554407 .

8.Ν3255/2004 (Φ.Ε.Κ. 138/Α/22-7-2004) πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών από ειδικό πίνακα και θα διορίζονται όλοι ανεξάρτητα από τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ τηλ. Υπουργείου Παιδείας 2103211420/2103212440 – 2103442813/2103442995 Γραφεία Β΄ μίας 2310503737 2310640262.

9.Ν3369/2005 Φ.Ε.Κ. 171/Α/6-7-2005 ) Συστηματοποίηση της δια βίου μάθησης και άλλες διατάξεις .Εισαγωγή εκπαιδευομένων στα προγράμματα των δημοσίων ΙΕΚ πολύτεκνους κ τέκνα αυτών.

10. Ν 1910/1944 Βιβλιάρια γονέων έκπτωση 50% σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς εκτός αεροπλάνων .

11. Ν.2153/1996 (Δ5/ΗΛ/Β/Φ29/228991/17,12,2004) Μείωση στην αξία του ρεύματος σε γονείς με 4 ανήλικα ( κάτω των 18 ετών ) η προστατευόμενα τέκνα (φοιτητές- άνεργοι για 2 χρόνια) ανάλογα με την κατανάλωση (κάτω από 4.000 kwh ανά 4μηνο ) .

12.Με τον νέο κώδικα Δήμων κ Κοινοτήτων έκπτωση 50% στα Δημοτικά τέλη εφόσον υπάρχει σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου .

13.Ν 3124/2005 ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑ των Ελλήνων κ άλλες διατάξεις :

α) οικογένειες μ 4 παιδιά θητεία εννέα μήνες οι δύο οι μεγαλύτεροι αδερφοί

β) οικογένειες μ 5 παιδιά θητεία εξάμηνης διάρκειας οι δύο μεγαλύτεροι αδερφοί

γ) οικογένειες μ 6 παιδιά η περισσότερα θητεία εξάμηνης διάρκειας όλα τα αδέρφια.

14.Ν.3404/2005 (Φ.Ε.Κ. 206-Α) Άρθρο 14.Μετεγγραφες φοιτητών από ΑΕΙ – ΤΕΙ της χώρας χωρίς ποσοτικό περιορισμό σε αντίστοιχες σχολές κοντά στον τόπο διαμονής της οικογένειας .

15.ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ΑΡΙΘ.2736 Μίσθωση-Αγορά Κατοικιών από τον ΟΕΚ για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ κ για αυτούς που πληρώνουν εισφορές υπέρ Ο.Ε.Κ. Πληροφορίες Σαλαμίνος 5 Θεσσαλονίκη τηλ 2310516219/2310545096.

16.ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΘΜΟ Α.Π.ΟΙΚ.3767/21-9-90 Εγκυκλίου του Γεν. Γραμματέα Προνοίας κ.Παν.Κοντουλάκου και με τον κανονισμό εσωτερικής λειτουργίας τους . Τα παιδιά πολυτέκνων εισάγονται κατά προτεραιότητα στους κρατικούς παιδικούς κ βρεφονηπιακούς σταθμούς καθ υπέρβαση και οποτεδήποτε και αν υποβάλουν τη σχετική αίτηση.

17.ΈΚΠΤΩΣΗ 50% στην ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ με απόφαση του Οργανισμού Ύδρευσης Θεσσαλονίκης .

18.Ν.1108/80 (Φ.Ε.Κ. 304 Α /80 ΑΡΘΡΟ 13)ΑΔΕΙΕΣ ΤΑΞΙ ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ .Οι άδειες χορηγούνται μετά από προκήρυξη του Νομάρχη και οι πολύτεκνοι υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους, όπως ορίζεται απ το Π.Δ. 458/1984 και μέσα στη προθεσμία που θα ορίζει η προκήρυξη.

19.Ν.1256/1982, άρθρο 1,παρ 3, δ και Ν1400/1983 άρθρο 21 , παρ 3 Κατοχή δεύτερης υπαλληλικής θέσεως σελ 103 .

20. Κάρτα Πολιτισμού εκδίδεται από τα γραφεία της Πολιτιστικής Ολυμπιάδος Χηλλέως 9 τηλ 2310252094/2310252113/8001100100 στο ΚΕΠ της περιοχής σας .



Πόσο ακόμα;

Ήταν αναμενόμενο......
Τα λειτουργικά έξοδα με τις αντισυνταγματικές μειώσεις μισθών και συντάξεων στον δημόσιο τομέα αλλά και τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών (που σε μερικές περιπτώσεις ήταν σωστές) και τέλος με τον Καλλικράτη και το Ενιαίο Μισθολόγιο του Δημοσίου που επίκειται παρουσίασαν και θα παρουσιάσουν ακόμα μεγαλύτερη ύφεση......

Τι γίνεται όμως με τα φορολογικά έσοδα;

Στην αρχή (ΔΝΤ και εντολοδόχος κυβέρνηση) είπαν θα αυξήσουμε τα φορολογικά έσοδα με αύξηση του υψηλού ΦΠΑ από 19% σε 21%..... Έπεσαν όμως έξω και γρήγορα κατάλαβαν (μέσα σε λίγους μόνο, μήνες) ότι αυτό δεν αρκούσε. Είπαν λοιπόν θα αυξήσουμε κι άλλο το ΦΠΑ σε 23% ώστε να αυξήσουμε σίγουρα τα φορολογικά έσοδά μας (μιας και δεν πρόκειται να πειράξουμε την μεγάλη μάζα των πλουσίων φοροφυγάδων που εδώ και χρόνια μας στηρίζουν).....

Αύξησαν λοιπόν τον υψηλό ΦΠΑ σε 23%. Μάλιστα έβαλαν και μερικές ακόμα ομάδες ελευθέρων επαγγελματιών που δεν χρέωναν ΦΠΑ να χρεώνουν (πάντα εις βάρος του απλού Έλληνα φορολογούμενου πολίτη ο οποίος δεν έχει με τίποτα να συμψηφίσει τον ΦΠΑ όπως κάνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες).

Όμως οι Έλληνες αντέδρασαν....

Μείωσαν τις αγορές τους, αυτοσυγκράτησαν τον καταναλωτισμό τους και περιόρισαν τις ανάγκες τους. Κράτησαν το παλιό τους αυτοκίνητο, περιόρισαν διασκεδάσεις, υπηρεσίες και γενικά κάθε τι που είχε ΦΠΑ 23%......

Και τα φορολογικά έσοδα έπεσαν πάλι έξω.......

Το ΔΝΤ και η εντολοδόχος ανθελληνική κυβέρνηση σκύλιασαν....

Ήρθε νέα εντολή. Να αυξήσετε το χαμηλό ΦΠΑ από 11% σε 13 ή και 14% μιας και με αυτό φορολογούνται τα βασικά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, τρόφιμα και βασικά είδη.

Επιπλέον επειδή ο ελληνικός λαός το «παίζει» μάγκας να αυξήσετε την τιμή του ρεύματος που αναγκαστικά το χρησιμοποιούν όλοι, και να τους απειλήσετε ότι έτσι που το πάτε και δεν μας «βοηθάτε» να σας πάρουμε τα λεφτά, θα μας αναγκάσετε να αυξήσουμε και τον ειδικό φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης στα όρια του πετρελαίου κίνησης τον μεθεπόμενο Οκτώβριο του 2010!!! Να δούμε τώρα τι μάγκες είσαστε;

Όπως λοιπόν εύκολα διαπιστώνουμε είμαστε σε συνεχή πόλεμο με τους μισέλληνες τοκογλύφους του ΔΝΤ αλλά και με τους ντόπιους προδότες εντολοδόχους τους που μας τους φόρτωσαν στον σβέρκο.....

Έτσι όπως το βλέπω λοιπόν αδέρφια μου 2 επιλογές έχουμε.

Η μία είναι η εξέγερση και το στήσιμο αγχονών για ξεκλήρισμα των προδοτών (πολιτικών, τραπεζιτών και πλουσίων) και των ΔΝΤάδων αφεντάδων τους που κάθε λίγο και λιγάκι έρχονται να «δουν» την «πρόοδο» της εφαρμογής των εντολών τους και χαίρονται με την ύφεση της ελληνικής οικονομίας, την αύξηση της ανεργίας και τις περικοπές των αποδοχών μας και λένε ότι «βρίσκεστε σε καλό δρόμο...» αρκεί να φτιάξετε και τα φορολογικά έσοδα......

Φυσικά αυτή η λύση (της εξέγερσης) από ότι φαίνεται είναι μέχρι στιγμής απομακρυσμένη κάπου στο βάθος του μυαλού κάθε Έλληνα και την εκδηλώνει μόνο στον στενό του οικογενειακό και φιλικό κύκλο.....ως ιδέα. Φαίνεται δηλαδή ότι ο Έλληνας έχει ακόμα υπομονή και αντέχει κι άλλες πιέσεις.....

Το σκηνικό πάντως θυμίζει ηφαίστειο που όμως κανείς δεν ξέρει πότε θα εκραγεί...(ελπίζω να είμαστε κοντά).

Έτσι οδηγούμαστε αναπόφευκτα στην 2η λύση ώστε να διαπιστώσουμε και που το πάνε τα κτήνη....

Η λύση αυτή είναι η περαιτέρω μείωση της καταναλωτικής μας διάθεσης ή οποία τώρα πρέπει να περιλαμβάνει και βασικά είδη πρώτης ανάγκης.....

Κάποιοι (συμπολίτες μας) ήδη άρχισαν να λένε ότι θα βγάλουν τον χειμώνα με κουβέρτες για να μην ανάβουν κλιματιστικά ή κεντρικές θερμάνσεις. Κάποιοι άλλοι ήδη παρατούν το αυτοκίνητο και αρχίζουν να χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (αν και η κυβέρνηση έχει έτοιμο σχέδιο γι’ αυτό...αύξηση των εισιτηρίων στο 1,20 ή στο 1,30 ή ακόμα και στο 1,50 Ευρώ!!!!!).

Γάλα θα πίνουν μόνο τα παιδιά μας. Στην κατσαρόλα θα μπουν πάλι χόρτα κι όσπρια και το κρέας θα το βλέπουμε σαν την γιαγιά και τον παππού μας μια φορά το μήνα και στις μεγάλες γιορτές.....

Κομμένοι οι καφέδες, τα γλυκά κλπ...

Καλό θα είναι οι μανάδες να αρχίσουν να μαθαίνουν από τις παλιότερες τις πάνες που πλένονταν και δεν ήταν μιας χρήσεως όπως τώρα. Και πολλά άλλα.......

Σας φαίνονται όλα αυτά γραφικά κι αστεία;

Αν ναι τότε ανήκετε στο 5 % των Ελλήνων που δεν έχουν ανάγκη τα παραπάνω και δεν τους έχει αγγίξει η κρίση στο ελάχιστο... Πολύ πιθανό να ανήκετε σε αυτούς που ευθύνονται για όλη αυτή την κατάσταση και καλό θα ήταν για να την γλυτώσετε να αρχίζετε σιγά - σιγά να τα μαζεύετε πριν φθάσει ο καιρός της 1ης λύσης......

Αν δεν σας φαίνονται γραφικά κι αστεία αλλά έχουν κάποια σχέση (έστω κι εν μέρει) με την καθημερινή σας ζωή τότε ανήκετε στο 95% των Ελλήνων που ή θα σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι (εφαρμόζοντας για λίγο ακόμα την 2η λύση) όπως κάνουμε τα τελευταία 30 χρόνια, ώστε να πλουτίζει το προαναφερθέν 5% ή θα ετοιμαστούμε να εφαρμόσουμε την πρώτη λύση με την πρώτη ευκαιρία....

Προχθές σε μια συζήτηση άκουσα το εξής ενδεικτικό περιστατικό (σε μια συζήτηση που όλοι μιλούσαν για απολύσεις και ανεργία):

Μια προβληματική εταιρεία έχει να πληρώσει τους εργαζόμενούς της αρκετούς μήνες (ενδιαφέρεται άραγε κανείς για το πως ζουν οι οικογένειές τους) και όπως ήταν φυσικό οι άνθρωποι άρχισαν αν δυσανασχετούν. Κάποιοι είπαν να παραπονεθούν στο αφεντικό......

Τότε ο «λεφτάς» που δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα προσωπικά ίδιος (κι ας αντιμετωπίζει η εταιρεία του) μιας κι έχει ήδη καταθέσεις σε πολλές τράπεζες εσωτερικού και εξωτερικού, από τα λεφτά που επί χρόνια «τρώει» απ' τους εργαζόμενούς του και την φοροδιαφυγή με την βοήθεια πολιτικών και διεφθαρμένων δημοσίων λειτουργών, κάλεσε όλους τους υπαλλήλους αργά το μεσημέρι της Παρασκευής, σε μια μεγάλη αίθουσα για να τους μιλήσει......

«Η εταιρεία δεν έχει λεφτά και δεν πάμε καλά. Όποιος θέλει μπορεί να αποχωρήσει χωρίς αποζημίωση για να του δώσουμε και χαρτί απολύσεως να πάει στον ΟΑΕΔ για το επίδομα ανεργίας. Μέχρι να βρεθούν λεφτά οι υπόλοιποι να μην με ξαναενοχλήσετε με παράπονα. Όποιος μου ξαναπαραπονεθεί θα απολύεται.»

Έτσι ήσυχος έφυγε με την σπόρ φερράρι του. Πήγε να απολαύσει την όμορφη πισίνα του στο εξοχικό του σε κάποιο παραλιακό προάστιο της Αττικής και να κάνει μια όμορφη ημερήσια κρουαζιέρα στον Αργοσαρωνικό με το ιδιωτικό κότερό του.....

Κι ο δυστυχής υπάλληλος έφυγε για το διαμέρισμα στο Περιστέρι όπου η σύζυγος (απολυμένη από καιρό) και τα 2 παιδιά του περιμένουν με αγωνία τον πατέρα να φέρει καμιά σακούλα τρόφιμα από το σούπερ μάρκετ.....την στιγμή που το τηλέφωνο κτυπάει και είναι η εισπρακτική εταιρεία που απειλεί για τις απλήρωτες δόσεις του δάνειου, που πήρε το περασμένο έτος, όταν πληρωνόταν.....

Πόσο ακόμα;.......

Παρασκήνιο για την προσφυγή στο ΣτΕ κατά του μνημονίου

Το ενδεχόμενο αλλαγής του μείγματος των μέτρων εφαρμογής του μνημονίου μελετά ήδη η κυβέρνηση, υπό τον φόβο ότι κάποια από τα σημεία της συμφωνίας με την τρόικα ενδέχεται να κριθούν αντισυνταγματικά. Το Συμβούλιο της Επικρατείας αναμένεται να εξετάσει στις 8 Οκτωβρίου τις προσφυγές που έχουν καταθέσει κατά του μνημονίου οι δικηγορικοί σύλλογοι Αθηνών, Καλαμάτας και Βόλου, το Τεχνικό Επιμελητήριο, η ΑΔΕΔΥ, η ΕΣΗΕΑ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων και δεκάδες ιδιώτες, ζητώντας να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και αντίθετες με διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει το ελληνικό κράτος οι αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών, με τις οποίες περικόπτονται μισθοί και συντάξεις, καθώς και η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίστηκε η εισοδηματική πολιτική του τρέχοντος έτους. Μεταξύ των άλλων, στις προσφυγές αυτές σημειώνεται ότι η Βουλή έπρεπε να έχει εγκρίνει το μνημόνιο με πλειοψηφία 3/5. Εν όψει της απόφασης βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες σε εξέλιξη ένα πλούσιο παρασκήνιο μεταξύ των φορέων που προσέφυγαν στο ΣτΕ, του Δημοσίου και των δικαστικών που χειρίζονται την υπόθεση. Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται μια αναβολή της συζήτησης, λόγω διαφοροποίησης του εννόμου συμφέροντος των προσφευγόντων- κάτι που θα δώσει ένα χρονικό περιθώριο στην κυβέρνηση ώστε να ολοκληρώσει το έτος και να παρουσιάσει τα πεπραγμένα της στην τρόικα στις αρχές του 2011, χωρίς εμπόδια. Παρά ταύτα ουδείς αποκλείει το ενδεχόμενο μιας ακυρωτικής απόφασης από το ΣτΕ.

«Στην περίπτωση αυτήθα πρέπει το υπουργείο Οικονομικών να είναι έτοιμο να εφαρμόσει άλλα μέτρα ισοδύναμης αποτελεσματικότητας» σημείωνε χθες κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, επισημαίνοντας παράλληλα ότι επ΄ ουδενί δεν πρέπει να συγχέεται η τήρηση του μνημονίου με την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής είπε πάντως χθες μιλώντας στο Κανάλι 1 ότι «δεν υπάρχει περίπτωση για νέα μέτρα το 2010. Για το 2011 είναι ήδη δρομολογημένο το τι θα κάνουμε.Δεν υπάρχει λόγος να ληφθούν νέα μέτρα».

Ως γνωστόν,
ο ΔΣΑ προσέφυγε 2 φορές στο ΣτΕ κατά του μνημονίου μαζί με Συνδέσμους αξιωματικών και αποστράτων, καθώς και πρώην διπλωματικών υπαλλήλων και ζητάει την ακύρωση σειράς υπουργικών αποφάσεων που περικόπτουν τις αποδοχές και τις συντάξεις.

Ειδικότερα, προσέφυγαν:

  • Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού
  • Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας και Ναυτικού
  • Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας - Στρατού
  • Ο Σύνδεσμος Αξιωματικών Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων τάξεως 1973
  • Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Διπλωματικών Υπαλλήλων.

Την πρώτη φορά ο ΔΣΑ είχε προσφύγει στο ΣτΕ μαζί την ΑΔΕΔΥ, την ΕΣΗΕΑ, του μηχανικούς, συνταξιούχους, κ.λπ.

Ο ΔΣΑ και οι άλλοι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι ο Ν. 3845/2010 είναι αντισυνταγματικός καθώς δεν ψηφίστηκε όπως προβλέπει το άρθρο 28 του Συντάγματος από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών. Το εν λόγω άρθρο του Συντάγματος προβλέπει ότι «για την ψήφιση νόμου που κυρώνει συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων όλων των βουλευτών».

Οπως υποστηρίζουν οι προσφεύγοντες , οι περικοπές αποδοχών και συντάξεων πλέον του ότι είναι αντισυνταγματικές, παραβιάζουν και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), αλά είναι αντίθετες και σε αποφάσεις του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Επίσης, οι περικοπές παραβιάζουν το Διεθνές Σύμφωνο για τα Οικονομικά, Κοινωνικά και Μορφωτικά Δικαιώματα και Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας.

Δίκη-μαμούθ στις 8 Οκτωβρίου που θα συζητηθεί στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) η αίτηση ακύρωσης που έχει γίνει κατά του Μνημονίου.
Δίκη δεκάδων επαγγελματικών ομάδων και συνταξιούχων κατά του μνημονίου είναι αυτή που θα γίνει στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 8 Οκτωβρίου 2010. Κι αυτό γιατί κάθε μέρα αυξάνονται οι προσφυγές με τις οποίες ζητείται από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο να κριθούν αντισυνταγματικές οι επιταγές του μνημονίου που μετουσιώθηκαν σε νόμους του ελληνικού Κράτους με αποφάσεις του υπουργού Οικονομικών, δημιουργώντας ουσιαστικά ένα υπερ-εργασιακό μπλόκ κατά του μνημονίου.

Και στις νέες προσφυγές υποστηρίζεται ότι οι περικοπές αποδοχών και συντάξεων που έγιναν σε εφαρμογή του μνημονίου, είναι αντισυνταγματικές, παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), και είναι αντίθετες σε αποφάσεις του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην προσφυγή της Συνομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία, η οποία αναφέρει πώς οι περικοπές που υπόκεινται καιν αυτά τα πρόσωπα παραβιάζουν ξεκάθαρα το άρθρο 21 του Συντάγματος που μιλάει για την προστασία των ατόμων με αναπηρία.

Ειδικότερα, υπογραμμίζεται ότι οι περικοπές αυτές καταστρατηγούν ευθέως καίριες συνταγματικές διατάξεις όπως είναι η αναλογική αρχή ισότητας, η λήψη θετικών μέτρων υπέρ των ομάδων που τελούν υπό συνθήκες πραγματικής ανισότητας, ενώ παράλληλα παραβιάζουν κατά κόρον σημαντικές διατάξεις που αποτελούν τον πυρήνα του κοινωνικού κράτους και την κατευθυντήρια αρχή του κράτους δικαίου.

H Θεία Όλγα... τρέμει από αγανάκτηση....


Η θεία Όλγα ...έτρεμε από αγανάκτηση στο δελτίο του Mega.

Και εξάντλησε όλο το χρόνο της συνομιλίας της με τους φορτηγατζήδες σε μια προσπάθεια να τους αποσπάσει δηλώσεις μετάνοιας για το σύνθημα που ακούστηκε ...να καεί να καεί το μπ@ρδ@λο η βουλή...

Επειδή δεν της το επέτρεπαν η κοινωνική της θέση, τα γαλλικά της και τα μαθήματα πιάνου της, χρησιμοποιούσε τελίτσες για τη λέξη ΜΠ@ΡΔ@ΛΟ.

Οποία υποκρισία να εργάζεσαι σε ένα άλλο μπ@ρδ@λο και να μη τολμάς ούτε να προφέρεις τη λέξη.

ΘΕΙΑ ΟΛΓΑ...

πες τη τη λέξη
αυτή τη μόνη λέξη
πούχει στα χείλη μπλέξει
και δεν τολμά να βγει

Μυγοτεχνική Α.Ε. !!!!

Όταν βαριέσαι στο γραφείο:

1.σκοτώνεις μερικές μύγες.......

2.
τις απλώνεις να στεγνώσουν στο καλοριφέρ.............

3.όταν στεγνώσουν, παίρνεις χαρτί και μολύβι και αφήνεις την φαντασία σου ελεύθερη να παίξει..........










tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)