Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Κούβελος σε Ερντογάν: Έλα να μάθεις Ολυμπιακή Ιστορία

Καυστική ήταν η απάντηση του αρχηγού της ελληνικής αποστολής στο Λονδίνο Ισίδωρου Κούβελου, στα όσα φέρεται να δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με την πατρότητα της Ολυμπιακής Φλόγας.

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι σε κοντινή απόσταση από την Αττάλεια, υπάρχει ένα βουνό με το όνομα Όλυμπος, στην περιοχή της αρχαίας Λυκίας, όπου το έδαφος πυρακτώνεται με φυσικούς τρόπους, λόγω ύπαρξης μεθανίου στο υπέδαφος κι ανάβουν για χιλιάδες τώρα χρόνια.

Μάλιστα αναφέρουν πως σύμφωνα με τον τοπικό μύθο αυτή είναι η περιοχή είναι η αρχική πηγή της Ολυμπιακής Φλόγας που καίει στην Αρχαία Ολυμπία.

Σε συνάντηση του Ερντογάν με τον Ρογκ, ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε πως η Τουρκία είναι η ρίζα της Ολυμπιακής Φλόγας και τη θέλουν πίσω στη χώρα με αφορμή τη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Ο κ. Κούβελος προσκάλεσε τον κ. Ερντογάν στην Αρχαία Ολυμπία, ώστε να... ενημερωθεί σχετικά με την Ολυμπιακή Ιστορία.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Κούβελου

"Η Ιστορία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και αποδεικτικά στοιχεία και όχι σε μύθους.

Προσκαλώ εγκάρδια τον Πρόεδρο Ερντογάν και τον Υπουργό του, κ. Κίλιτς στην Αρχαία Ολυμπία, στους χώρους της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, ούτως ώστε να παραβρεθούν σε κάποιες ενδιαφέρουσες διαλέξεις με θέμα την Ολυμπιακή Ιστορία.

Ισίδωρος Κούβελος,

Πρόεδρος ΔΟΑ".

''Νυστέρι'' της τρόικας στη δωρεάν υγεία

Περικοπές δύο δισ. ευρώ μπαίνει στην υγεία με την καθιέρωση του πορτογαλικού μοντέλου στο οποίο ο ασφαλισμένος θα επιβαρύνεται με έως και το 50% ης αξίας των φαρμάκων και νοσηλίων ανάλογα με την εισοδηματική του κατάσταση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ''Τα Νέα", παράλληλα, μελετάται και η καθιέρωση πλαφόν οικογενειακού εισοδήματος 30.000 ευρώ, πάνω από το οποίο θα κόβονται τα προνοιακά επιδόματα. Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει επίσης επιβολή πλαφόν στις συντάξεις στα 2500 ευρώ, εξαιρώντας παράλληλα από τις περικοπές κάθε συνταξιούχο με αποδοχές 1.400-15.00 ευρώ.

Ο κατάλογος των μέτρων παραμένει ανοιχτός και στη νέα συνάντηση ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο και την τρόικα, η οποία έχει οριστεί για το πρωί της Κυριακής, θα επιχειρηθεί να κλείσει το μεγαλύτερο μέρος του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ.

Οι πέντε προτάσεις προς εξέταση

Το μεγαλύτερο βάρος των περικοπών θα σηκώσει, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, το Υπουργείο Εργασίας, ενώ ακολουθεί το Υπουργείο Υγείας με εξοικονομήσεις 2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στο τραπέζι βρίσκονται πέντε προτάσεις που αφορούν την εκχώρηση αρμοδιοτήτων φύλαξης και καθαριότητας των νοσοκομείων σε ιδιώτες, όπως άλλωστε και των υπηρεσιών σίτισης.

Ακόμα μελετάται αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων σε φάρμακα και νοσήλια με την καθιέρωση εισοδηματικών κριτηρίων. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο σχέδιο, σε εκείνες τις κατηγορίες φαρμάκων που εκτινάσσουν τη δαπάνη στα ύψη, χωρίς ωστόσο να κρίνονται σκευάσματα ''πρώτης γραμμής'', αυξάνεται η συμμετοχή των ασφαλισμένων.

Επιπλέον προωθείται και η συμμετοχή στα νοσήλια. Πρόκειται για μέτρο που ισχύει στην Ευρώπη, ωστόσο τα μοντέλα διαφοροποιούνται από χώρα σε χώρα.

Αξιοποίηση πλεοναζουσών νοσοκομειακών δομών με συγχωνεύσεις νοσοκομείων και ενοικίαση σε ιδιώτες, ενίσχυση της χρήσης γενοσήμων φαρμάκων και μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης των ταμείων είναι κάποιες από τις προτάσεις που εξετάζονται. Η φαρμακευτική δαπάνη από 2,43 δισ. ευρώ το 2004 εκτοξεύτηκε στα 5,6 δισ. ευρώ το 2009.

Τέλος στην αυθαίρετη δόμηση στα νησιά

Αυστηρότεροι όροι δόμησης θα ισχύουν στα νησιά, μετά από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ζητά την προώθηση του σχετικού διατάγματος.

Το ανώτατο δικαστήριο συμφωνεί με την ανάγκη να ανέβει το όριο κατάτμησης στα 8 στρέμματα για τα νέα γήπεδα που θα προκύψουν μετά το νέο νομοθέτημα με ταυτόχρονο περιορισμό των δομήσιμων επιφανειών και αυστηρότερη τήρηση κανόνων σε όλες τις εκτός σχεδίου και οικισμών περιοχές, έτσι ώστε να προστατευθεί και να μην αλλοιωθεί περαιτέρω η φυσιογνωμία της εξαιρετικά ευαίσθητης νησιωτικής Ελλάδας.

Το ΣτΕ, ενώ δέχεται να εκτελεστούν με το παλαιότερο ευνοϊκότερο καθεστώς δόμησης όσες οικοδομικές άδειες έχουν εκδοθεί, αποκρούει τη δυνατότητα να ισχύσει το προηγούμενο καθεστώς και για τις αιτήσεις που έχουν κατατεθεί στις Πολεοδομίες για οικοδομική άδεια, αφού το νησιωτικό τοπίο χρειάζεται ειδική κρατική μέριμνα και προστασία και η Πολιτεία δεν έχει εξετάσει εάν η εφαρμογή ευμενέστερων για τους ιδιοκτήτες όρων δόμησης μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη φυσιογνωμία νησιωτικών περιοχών.

Ταυτόχρονα, αποκρούει διατάξεις που επιτρέπουν συλλήβδην την κατασκευή υπόσκαφων κτιρίων στα νησιά, χωρίς να προηγείται τεκμηριωμένη εκτίμηση για τον νέο τρόπο δόμησης, την οποία θεωρεί συνταγματικά αναγκαία για να μη θίγεται ο χαρακτήρας και η φυσιογνωμία κάθε περιοχής.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Έθνος", το Ε' τμήμα ΣτΕ έκρινε νόμιμο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αυστηροποιεί την εκτός σχεδίου δόμηση στα νησιά και είχε σταλεί για επεξεργασία λίγο πριν από τις εκλογές, γι' αυτό και χρειάζεται να υιοθετηθεί και από τη σημερινή κυβέρνηση.

Το ανώτατο δικαστήριο υπογραμμίζει, πάντως, ότι η πολιτεία πρέπει να φροντίσει για την ταχεία προώθησή του, εν όψει του περιεχομένου του που συμμορφώνεται στη συνταγματική επιταγή για προστασία του περιβάλλοντος.

Αναλυτικά τι προβλέπει το σχέδιο

Το σχέδιο αφορά όλα τα νησιά, πλην της Κρήτης και της Εύβοιας

Για τα νέα γήπεδα όριο κατάτμησης 8 στρέμματα με "πρόσωπο" 45 μέτρα σε κοινόχρηστη οδό για κατοικίες, γραφεία, καταστήματα, εστιατόρια, κ.λπ., ενώ για τουριστικές εγκαταστάσεις 15 στρέμματα και ίδιο "πρόσωπο".

Θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα τα γήπεδα 4 στρεμμάτων που ήδη υπάρχουν πριν από το νέο ΠΔ και θεωρούνται άρτια με το προηγούμενο καθεστώς, επιτρέποντας έτσι και την κατά παρέκκλιση δόμηση των προ της 27-8-02 γηπέδων 2 στρεμμάτων με πρόσωπο σε κοινόχρηστο δρόμο.

Επιτρέπεται να δημιουργηθούν άρτια γήπεδα με συνένωση.

Σε γήπεδα 8 στρεμμάτων επιτρέπεται δόμηση 200 τ.μ., ενώ σε 4 στρεμμάτων 150 τ.μ. Η δομήσιμη επιφάνεια αυξάνεται λίγο με μαθηματικό τύπο, όσο αυξάνεται το εμβαδόν του ακινήτου.

Στα ακατοίκητα νησιά επιτρέπεται επισκευή ή κατασκευή μικρών κτισμάτων (το πολύ 100 τ.μ.), για να εξυπηρετηθούν ανάγκες εθνικής άμυνας και ασφάλειας, αγροτικές, κτηνοτροφικές, επιστημονικές, αρχαιολογικές. Επιτρέπεται και η ανάπτυξη τουριστικών εγκαταστάσεων εφόσον προβλέπεται από ειδικό χωροταξικό σχεδιασμό στρατηγικού ή τοπικού χαρακτήρα.

Το ύψος των κτιρίων δεν ξεπερνά τα 7,50 μέτρα και στις Κυκλάδες τα 4,5 μέτρα. Ειδικά στις Κυκλάδες, όταν ο όγκος του κτιρίου ξεπερνά τα 450 κυβικά μέτρα, επιβάλλεται η διάσπασή του.

Δεν επιτρέπονται προκατασκευασμένοι ή λυόμενοι οικισμοί, τροχοβίλες, ούτε κατασκευές με πιλοτή, ενώ ηλιακοί θερμοσίφωνες, εγκαταστάσεις ΑΠΕ και κλιματισμού στον ακάλυπτο χώρο επιτρέπονται μόνο σε σημεία που δεν είναι άμεσα ορατά σε κοινή θέα. Οι παροχές (ΔΕΗ, ΟΤΕ) τοποθετούνται σε εσοχές.

Συνεχίζεται το "πάρτι" της φοροδιαφυγής

Νέες φορολογικές παραβάσεις σε εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ έφεραν στο φως οι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας που έγιναν το τελευταίο δεκαήμερο σε διάφορες περιοχές των νομών Αττικής, Αργολίδας, Κορινθίας και Μαγνησίας.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των ελέγχων, διαπιστώθηκαν παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και συγκεκριμένα μη έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης σε τρεις καφετέριες/ καφέ-μπαρ σε Λουτράκι, Σκιάθο και Λουτρά Ωραίας Ελένης και σε πέντε εστιατόρια σε Νέα Επίδαυρο, Τολό, Ναύπλιο και Σκιάθο.

Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε χώρο φαρμακείου και στο όχημα του ιδιοκτήτη του δύο μαύρα πλαστικά ντοσιέ, τα οποία περιείχαν συνολικά 1800 ταινίες γνησιότητας αποκολλημένες από τις μονάδες ιδιοσκευασμάτων (κουπόνια φαρμάκων) χωρίς να είναι επικολλημένες σε συνταγές, επτά βιβλιάρια υγείας ασφαλισμένων, καθώς και ανεκτέλεστες συνταγές του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σχηματίστηκαν δικογραφίες, οι οποίες θα υποβληθούν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ενώ παράλληλα ενημερώνονται και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

Το Τμήμα Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας διενεργεί, για την περίπτωση του φαρμακείου, προανάκριση για την εξακρίβωση και άλλων διοικητικών ή ποινικών παραβάσεων. Η δικογραφία θα υποβληθεί μετά την ολοκλήρωση της έρευνας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες Υγείας για την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να κάνουν καταγγελίες στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι 20 παραλίες που μπαίνεις χωρίς εισιτήριο!

Τώρα που υπολογίζουμε και το τελευταίο ευρώ που θα ξοδέψουμε, το εισιτήριο σε μια παραλία ειδικά για μια τετραμελή οικογένεια είναι ένα αξιοσέβαστο ποσό. Δείτε την λίστα με τις 20 παραλίες της Αττικής που είναι ελεύθερες!

1) Βοτσαλάκια Καστέλλας

Το μόνο πρόβλημα είναι το πάρκινγκ αλλά είναι πολύ κοντα με τα πόδια από το κέντρο του Πειραιά, ιδιαίτερα από το Πασαλιμάνι και βρίσκεται αμέσως μετά το λιμάνι της Καστέλλας.

2) Εδεμ Παλαιό Φάληρο

Είναι από τις πιο παραδοσιακές παραλίες της Αττικής. Το όνομά της το έχει πάρει από το ομώνυμο εστιατόριο που είναι πάνω σ' αυτή. Είναι εύκολα προσβάσιμη με το τραμ.

3) Πλαζ Αγίου Κοσμά

Παλιά ήταν οργανωμένη. 'Ομως τώρα φρόντισε ο δήμος Ελληνικού να είναι ελεύθερη για το κοινό. Είσοδος από την πεζογέφυρα της Ποσειδώνος.

4) Παραλία Γλυφάδας

Οπως θα κινείστε στην Ποσειδώνος ακολουθηστε την πινακίδα που γράφει προς Παραλία Γλυφάδας. Δεν θα την χάσετε.

5) Αγ. Νικόλαος Καβούρι

Υπέροχη αμμουδιά. Ωραία θέα σε όλη την παραλία. Ευκολη πρόσβαση.

6) Μεγάλο Καβούρι

Δημοφιλής παραλία την δεκαετία του 70. Είναι λίγο μετά τον Αγιο Νικόλαο και έχει πολύ ελύθερο χώρο για μπάνιο.

7) Παραλία Λουμπαρδας Κορωπί

Η είσοδος είναι λίγο μετά το 33ο χλμ της Λεωφόρου Σουνίου. Σε κολπίσκο ωραία παραλία και πολύ μεγάλη...

8) Αγιος Δημήτριος Κορωπί

Είναι στο 36ο χλμ. Την πιάνει κάποιες φορές ο αέρας αλλά έχει πολύ σκιά λόγω πεύκων που είναι πάνω στο κύμα.

9) Πεύκο

Στο 41οχλμ της Σουνίου μετά το Λαγονήσι. Εχει και καντίνα!

10) Μαύρο Λιθάρι Σαρωνίδας

Θα την γνωρίσετε από τον μαύρο βράχο στα αριστερά. Είναι στο 46ο χλμ και μην τρομάξετε από τις ξαπλώστρες. Εχει πολύ ελεύθερο χώρο.

11) Αγιος Νικόλας Αναβύσσου

Δεν θα δείτε την παραλία από τον δρόμο. Θα μπειτε από τον παράδρομο της σχολής τουριστικών επαγγελμ΄των. Δεν θα χάσετε.

12) Παλαιά Φώκαια

Οικογενειακή παραλία. Καφέ άμμος και θα την βρείτε εύκολα αφού είναι μεγάλη σε μήκος μέσα στην παλαιά Φώκαια.

13) Θυμάρι

Στο 54ο χλμ της λεωφόρου Σουνίου. Θέλει λίγο προσοχή να εντοπίσετε το δρομάκι της εισόδου.

14) Xαρακας Κερατέα

Είναι στο 62ο χλμ της Σουνίου και δεν είναι καθόλου οργανωμένη. Εχει και πευκα για σκιά.

15) Πασαλιμάνι, Σούνιο

Στο 72 χλμ της Σουνίου, 4 χλμ μετά το ναό του Ποσειδώνα. Ειναι μέσα στον οικισμό Πασά και δεν έχει ποτέ κόσμο.

16) Ερωτοσπηλια, Πόρτο Ράφτη

Σαββατοκύριακο γίνεται το έλα να δεις. Είναι προς Πόρτο Ράφτη και πρέπει να στρίψετε αριστερά στο σούπερ μάρκετ Γέγος και μόλις φτάσετε σε ένα εκκλησάκι αριστερά και ο δρόμος θα σας βγάλει στην είσοδο της παραλίας.

17) Χαμολιά

Είναι στον δρόμο που συνδέει το Πόρτο Ράφτη με την Λούτσα. Εχει πινακίδες οι οποίες θα σας βγάλουν κατευθείαν στην παραλία.

18) Αγ. Νικολαος Λούτσα

Παίρνετε την Μαραθώνος και στρίβετε δεξιά στο φανάρι της Καλλιτεχνούπολης. Από εκεί θέλετε 6 χλμ

19) Κόκκινο Λιμανάκι

Πάτε προς Ραφήνα. Στην κεντρική πλατεία παίρνετε την οδό Κυπρίων Αγωνιστών. Στο τέλος του δρόμου έχει ταμπέλες.

20) Σχινιάς

Μετά τις οργανωμένες υπάρχουν και οι ελέυθερες. Ο δρόμος μπορεί να είναι κακός αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Σύνταξη στα 66 - Τσεκούρι στα κοινωνικά επιδόματα - Απολύσεις συμβασιούχων

- "Κλειδώνουν" σήμερα τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ

- 30-35% η μείωση στις διπλές συντάξεις

- Λουκέτα σε δεκάδες οργανισμούς του Δημοσίου

- Δείτε όλα τα “καυτά” μέτρα που πέφτουν στο τραπέζι

"Κλειδώνουν" τα μέτρα για τα 11,5 δισ στη νέα συνάντηση που θα έχουν οι επικεφαλής της Τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Στη συνάντηση της Κυριακής θα λάβει μέρος και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ο οποίος καλείται να βρει 5 δισ. ευρώ από περικοπές.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παραμένουν οι επώδυνες παρεμβάσεις στις συντάξεις και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο του Έθνους της Κυριακής όσο και του Βήματος, το κυβερνητικό πακέτο περιλαμβάνει αλλαγές στο ασφαλιστικό με αύξηση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 66 χρόνια, κατάργηση ή ψαλίδισμα του εφάπαξ, περικοπή πολλαπλών συντάξεων ενώ χάνουν το επίδομα ανεργίας όσοι έχουν άλλα εισοδήματα.

Επίσης, μειώνονται οι μισθοί στις ΔΕΚΟ μέχρι 35%, ενώ απολύονται δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχοι.

Σύμφωνα με το Βήμα, για τον δημόσιο τομέα στο τραπέζι παραμένει η πλήρης κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού αλλα και η επέκταση του Ενιαίου Μισθολογίου σε όλες τις ΔΕΚΟ, ενώ προβλέπονται, μεταξύ άλλων, λουκέτα σε δημοτικές επιχειρήσεις, νοσοκομεία και ΤΕΙ.

Στον τελικό πίνακα περιλαμβάνεται η μείωση του εφάπαξ κατά 23% στο Δημόσιο και σε ποσοστό που θα κριθεί από τις αναλογιστικές μελέτες για τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία. Παράλληλα, έρχεται περικοπή 10% για τις κύριες συντάξεις πάνω από 1.400 ή 1.500 ευρώ, ενώ «μαχαίρι» μπαίνει και στις τελικές συντάξιμες αποδοχές περίπου 600.000 δικαιούχων διπλών συντάξεων.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)