Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Aς γελάσουμε και λίγο............





That's Greece vs That's Not Greece

Φόρος έως 15% σε όσους έβγαλαν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό ???

Φόρο από 10% έως 15% σε όσους έβγαλαν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό μελετά το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο άρχισε ήδη μετά την άρση του τραπεζικού απορρήτου να συγκεντρώνει τις σχετικές λίστες από τις τράπεζες.
«Ζητάμε στοιχεία από το πιστωτικό σύστημα για όσους έβγαλαν σε τράπεζες του εξωτερικού τις καταθέσεις τους από το 2009 και μετά», λέει στα «ΝΕΑ» κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου που αποκαλύπτει πως στο τραπέζι των συζητήσεων έχει τεθεί ακόμα και το ενδεχόμενο επιβολής φόρου έως και 15% επί των κεφαλαίων που αποσύρθηκαν. Σύμφωνα με την ίδια πρόταση, ο φόρος θα επιβληθεί σε μεγαλοκαταθέτες που έβγαλαν στο εξωτερικό κεφάλαια πάνω από 150.000 ευρώ και οι οποίοι είτε δεν δήλωσαν τους τόκους που εισέπραξαν είτε δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την προέλευση των χρημάτων τους. Αν η πρόταση υλοποιηθεί τελικά, θα σημάνει ότι κάποιος που έβγαλε στο εξωτερικό κεφάλαια ύψους 300.000 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει φόρο έως και 45.000! Εναλλακτικά, θα ελεγχθεί εξονυχιστικά και θα πληρώσει φόρους, πρόστιμα και προσαυξήσεις αγνώστου ύψους αν αποδειχθεί ότι είτε οι λογαριασμοί του δεν δικαιολογούνται είτε δεν έχει καταβάλει φόρους για τους τόκους που έχει εισπράξει.

Από τις αρχές του έτους έως σήμερα εκτιμάται πως έχουν φύγει στο εξωτερικό καταθέσεις ύψους 18 δισ. ευρώ, ενώ από τις αρχές του 2010 οι εκροές καταθέσεων φτάνουν τα 47 δισ. ευρώ, στερώντας πολύτιμη ρευστότητα από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Ετσι, η δεξαμενή των καταθέσεων επιχειρήσεων και νοικοκυριών στις ελληνικές τράπεζες που έφτανε τα 237,341 δισ. ευρώ στα τέλη του 2009, σύμφωνα με στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος περιορίστηκε στα 191,814 δισ. ευρώ στα τέλη Μαΐου, οπότε και τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία. Μάλιστα, τις τελευταίες εβδομάδες, παραμονές της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής, σημειώθηκαν και νέα κρούσματα απόσυρσης καταθέσεων, ευτυχώς χωρίς να κυριαρχήσουν στοιχεία πανικού.

Φέρτε πίσω τα λεφτά . «Να έρθουν εδώ τα χρήματα, είναι μια ευκαιρία τώρα», προέτρεψε ο κ. Βενιζέλος σημειώνοντας ότι οι ελληνικές τράπεζες πλέον είναι από τις ασφαλέστερες της Ευρώπης. Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου είπε ότι το μη δηλωθέν εισόδημα από τόκους μπορεί να υποβληθεί σε συμπληρωματική δήλωση, χωρίς να υπάρχει ο φόβος της επιβολής προστίμου. Εν τω μεταξύ η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει ήδη εντοπίσει 72.000 καταθέτες σε 42 χώρες του εξωτερικού.
ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Ταξίδεψε την Ελλάδα παντού

Κοσμοπολίτης σκηνοθέτης που «απέρριψε» το Χόλιγουντ κάνοντας λαϊκή τέχνη, δηλαδή κινηματογράφο, τον Ευριπίδη, τον Κοσμά Πολίτη και τον Καζαντζάκη. Δημιουργός του υποψήφιου για επτά Οσκαρ «Ζορμπά», ταινίας που έγραψε ιστορία σημαδεύοντας το διεθνές συλλογικό ασυνείδητο ως η πιστότερη απεικόνιση της ελληνικής λεβεντιάς.

Εμπνευστής της χειραφετημένης «Στέλλας» και της δωρικής (υποψήφιας επίσης για Οσκαρ) «Ηλέκτρας».

Ο περιζήτητος από τα στούντιο, τα θέατρα και τις όπερες της Ευρώπης και της Αμερικής πολυβραβευμένος Ελληνοκύπριος σκηνοθέτης Μιχάλης Κακογιάννης, καλλιτέχνης που εισήλθε στη σφαίρα του μύθου απ' τα νιάτα του, κινούμενος με άνεση από τις Κάνες και την Επίδαυρο ώς τη Μετροπόλιταν Οπερα και την Κομεντί Φρανσέζ, πέθανε χθες το πρωί στον «Ευαγγελισμό» από ανακοπή. Ηταν 90 ετών και νοσηλευόταν με αναπνευστική λοίμωξη δέκα ημέρες. Η νεκρώσιμος ακολουθία του θα ψαλεί την Πέμπτη στις 4 μ.μ. στον Αγ. Διονύσιο στο Κολωνάκι. Η ταφή του θα γίνει στον περίβολο του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης», επί της οδού Πειραιώς.

Καταπονημένος σε αναπηρική καρέκλα τα τελευταία χρόνια, αλλά πνευματικά ακμαίος, χαιρόταν να βλέπει το «παιδί» του, το Ιδρυμά του, να μεταμορφώνεται σε «κυψέλη» των νέων καλλιτεχνικών δυνάμεων. Ενα μεγάλο όνειρο έγινε πραγματικότητα, όπως είχε γίνει νωρίτερα και με το νυχτερινό φωτισμό των μνημείων της Ακροπόλεως, τον οποίο οραματίστηκε και υλοποίησε, σε συνεργασία με τον Γάλλο καλλιτέχνη Πιερ Μπιντό.

Με προίκα την ελληνικότητα

«Γεννήθηκα "ες γην εναλίαν Κύπρον" και έζησα τη ζωή μου ως πλάνητας στις πρωτεύουσες του κόσμου με προίκα και εφόδιο την ελληνικότητα που έφερα μέσα μου, αρετή όντως. Εζησα καλή ζωή, ασχέτως αν ποτέ δεν έκανα οικογένεια. Αγάπησα πλάσματα που με μεγαλύτερη παραφορά αγάπησαν εμένα. Αγάπησα πολύ περισσότερο ωστόσο τη δουλειά μου», συνόψιζε το μακρύ βίο του στη συναρπαστική βιογραφία του «Σε πρώτο πλάνο», που υπογράφει ο Χρήστος Σιάφκος (εκδ. «Ψυχογιός»).

Ο Μιχάλης Κακογιάννης γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου στις 11 Ιουνίου του 1922. «Μπορεί να είμαι Κύπριος ως προς την καταγωγή και να ανδρώθηκα στην Αγγλία, αλλά η Ελλάδα είναι ιδέα. Η Ελλάδα με έκανε αυτόν που είμαι καλλιτεχνικά», ξεκαθάριζε.

Η μοίρα του ήταν «προδιαγεγραμμένη, να γίνω δικηγόρος, προκειμένου να διατηρήσω την πατρική παράδοση», μια και ο πατέρας του ήταν διακεκριμένος ποινικολόγος. «Η τάση μου όμως για τη σκηνοθεσία είχε αρχίσει νωρίς. Λάτρευα το θέατρο. Ηταν αυτό που ήθελα να κάνω». Παιδί ακόμα έγραφε μονόπρακτα που σκηνοθετούσε «παιδεύοντας» τις αδελφές του, Στέλλα και Γιαννούλα.

Μαθητήςστη Β' Γυμνασίου, φιλόδοξος και πρώτος -όμως πάτος στα Μαθηματικά- θα εκδώσει τετρασέλιδη εφημερίδα μιμούμενος τη «Διάπλαση των Παίδων» του Ξενόπουλου. Αλλωστε ως παιδί λάτρευε το διάβασμα, αλλά και τη Μάρλεν Ντίτριχ. Τον σημάδεψαν ο Ξενόπουλος, ο Ουγκό και οι Ρώσοι κλασικοί.

Το '38 θα αναχωρήσει για την Αγγλία, όπου με «κόλπα» θα τελειώσει αισίως τη Νομική. Το πτυχίο ο πατέρας του εις μάτην το ανάρτησε στο γραφείο του. Ο γιος, ηθοποιός θέλει να γίνει. Ευτυχώς το πάθος τον οδήγησε στη σκηνοθεσία.

«Ούτε δεξιός ούτε αριστερός»

Στο μεταξύ, το '41 προσλαμβάνεται στην ελληνική υπηρεσία του BBC, όπου σύντομα αναλαμβάνει τη διεύθυνση των καλλιτεχνικών εκπομπών. Είναι εποχές που στο Λονδίνο συνδέεται με τον Νάνο Βαλαωρίτη, τον Τάκη Χορν, τον Νίκο Καζαντζάκη, τον Αλέξη Μινωτή και γνωρίζει τον Λόρενς Ολιβιέ, τον Ντίλαν Τόμας, τον Λόρενς Ντάρελ. Αργότερα, θα σχετιστεί και με την Τζάκι Ο', τον Ωνάση, τη Μαρία Κάλλας, τον Νουρέγιεφ.

Το '44 γράφεται στο Central School of Dramatic Art. Τη σημαντικότερη εμφάνισή του ως ηθοποιός θα την κάνει στο Λονδίνο υποδυόμενος τον Καλιγούλα στο ομώνυμο θεατρικό του Καμί (σκηνοθεσία Αλέξη Σολομού). Η επιλογή του για το ρόλο ανήκε στον ίδιο τον Καμί. Οταν το '50 θα γράψει το σενάριο της «Eroica» του Πολίτη, θα εγκαταλείψει διά παντός το σανίδι. Παρ' όλα αυτά «υπήρξε ένα απωθημένο στη ζωή μου το ότι δεν μπόρεσα να λάμψω ως πρωταγωνιστής στο θέατρο και στον κινηματογράφο».

Εκανε, πάντως, να λάμψουν τα «αστέρια» μιας Ελλης Λαμπέτη, μιας Ειρήνης Παπά και μιας Μελίνας Μερκούρη, μεταξύ άλλων, κάνοντας αδιάλειπτα σινεμά, θέατρο και όπερα από το '54 μέχρι το 2005. Στην πλούσια καριέρα του συνεργάστηκε επίσης με τους Αντονι Κουίν, Κάθριν Χέπμπορν, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Ζενεβιέβ Μπιζόλντ και Αλαν Μπέιτς.

Κατά τη διάρκεια της επταετίας «μπήκα αυτομάτως στο μαυροπίνακα, διότι ήμουν ίσως ο πρώτος που μίλησε εναντίον της χούντας». Πολιτικά πάντως δήλωνε «φιλελεύθερος». «Σε καμία περίπτωση δεν είμαι δεξιός ούτε αριστερός». *

Ξεκινά ηλεκτρονικούς ελέγχους σε 2,75 εκατ. φορολογικές δηλώσεις

Στόχος να εντοπιστούν όσοι έκρυψαν δαπάνες και περιουσιακά στοιχεία για να αποφύγουν τα νέα τεκμήρια διαβίωσης, αλλά και όσοι εμφάνισαν υψηλά ποσά με αποδείξεις

Ξεκινά ηλεκτρονικούς ελέγχους σε 2,75 εκατ. φορολογικές δηλώσεις

Ηλεκτρονικούς ελέγχους και διασταυρώσεις σε 2,75 εκατ. φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν φέτος ηλεκτρονικά μέσω του Taxisnet από 4.183.758 φυσικά πρόσωπα (υπόχρεοι και σύζυγοι) ξεκινά η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Στόχος να εντοπιστούν όσοι έκρυψαν δαπάνες και περιουσιακά στοιχεία για να αποφύγουν τα νέα τεκμήρια διαβίωσης, αλλά και όσοι εμφάνισαν υψηλά ποσά με αποδείξεις για να περιορίσουν τη φορολογική τους επιβάρυνση ή να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη επιστροφή φόρου.

Οι ηλεκτρονικοί έλεγχοι επικεντρώνονται σε περιπτώσεις όπου το ποσό των αποδείξεων απέχει από τον μέσο όρο για το αντίστοιχο εισόδημα. Παράλληλα θα γίνονται διασταυρώσεις στις φορολογικές δηλώσεις με επιστροφές φόρου μέχρι 1.500 ευρώ προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι δαπάνες και τα έξοδα που δηλώνονται για έκπτωση από το εισόδημα ή τον φόρο ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Οι φορολογούμενοι που θα διαπιστωθεί ότι χρησιμοποίησαν πλαστά δικαιολογητικά ή συμπεριέλαβαν ανύπαρκτες δαπάνες, πέραν του ότι θα υποχρεωθούν να πληρώσουν τους φόρους που γλίτωσαν προσαυξημένους με πρόσθετα ποσά ή με υπέρογκα πρόστιμα, θα διωχθούν ποινικά.

Οπως ανακοίνωσε χθες η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούλιο του 2011 υποβλήθηκαν μέσω του συστήματος TAXISnet 2,75 εκατ. δηλώσεις φόρου εισοδήματος που απαρτίζονταν από 5,13 εκατομμύρια έντυπα δηλώσεων (Ε1, Ε2, Ε3), 183% περισσότερα από το 2010.

Αναλυτικά το 2011 υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά:

  • 2,75 εκατ. έντυπα φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων - Ε1 (144% περισσότερα από το 2010),
  • 1,48 εκατ. έντυπα μισθωμάτων ακινήτων - Ε2 (205% περισσότερα από το 2010) και
  • 901 χιλιάδες έντυπα οικονομικών στοιχείων επιχειρήσεων και επιτηδευματιών
  • Ε3 (392% περισσότερα από το 2010).

Χειροπέδες σε οφειλέτες από 1η Αυγούστου

Στη φυλακή κινδυνεύουν να βρεθούν όσοι χρωστάνε στην εφορία. Αυτόφωρο για οφειλές πάνω από 5.000 ευρώ. Άμεσα ειδοποιητήρια στους οφειλέτες. Ιδιωτικές εταιρείες θα αναλάβουν τον έλεγχο

Κανονικά προχωρούν οι διαδικασίες, για την επιβολή ποινών φυλάκισης σε όσους οφειλέτες χρωστούν από 5.000 ευρώ και πάνω στην εφορία.

Οι πληροφορίες για αυστηρές ποινές σε οφειλέτες, ειδικά στη συγκεκριμένη συγκυρία είχαν προκαλέσει οξύτατες αντιδράσεις, ωστόσο η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να συνεχίσει.

Έτσι, το υπουργείο Οικονομικών έστειλε εγκύκλιο στις εφορίες να ειδοποιήσουν άμεσα - με ειδοποιητήρια, τηλεφωνικά ή με άλλον πρόσφορο τρόπo - τους οφειλέτες του δημοσίου προκειμένου να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.

Από 1 Αυγούστου ξεκινά η εφαρμογή των διατάξεων του νέου νόμου που προβλέπει αυτόφωρο και ποινές φυλάκισης για ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 5.000 ευρώ.

Γι' αυτό το λόγο, το υπουργείο Οικονομικών καλεί τα δικαστικά τμήμα των ΔΟΥ να προχωρήσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες στην ειδοποίηση όσων έχουν βεβαιωμένες οφειλές προς το δημόσιο έως 30 Σεπτεμβρίου 2010.

Σε διαφορετική περίπτωση θα υποστούν τις αυστηρές ποινές της νομοθεσίας. Σημειώνεται ότι η νέα ρύθμιση που μπορούν να αξιοποιήσουν οι οφειλέτες προβλέπει την εξόφληση του χρέους τους προς το δημόσιο μέχρι και σε 36 δόσεις.

Τι θα ισχύει από τον Αύγουστο

Με βάση τη νομοθεσία από 1 Αυγούστου 2011 το αδίκημα της μη εξυπηρέτησης οφειλών προς το δημόσιο άνω των 5.000 ευρώ είναι διαρκές με αποτέλεσμα αν επιβάλλεται η διαδικασία του αυτόφωρου και ποινές φυλάκισης για τις ακόλουθες περιπτώσεις:

* Για οφειλές συνολικού ύψους άνω των 5.000 ευρώ και μέχρι δέκα χιλιάδων 10.000 ευρώ, ανεξαρτήτως του χρόνου που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μέχρι την 31.3.2011.

* Για οφειλές συνολικού ύψους άνω των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ, για τις οποίες κατά την ως άνω ημερομηνία δεν είχαν συμπληρωθεί τέσσερις μήνες αφότου κατέστησαν ληξιπρόθεσμες.

* Για την αποτελεσματικότερη είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών το υπουργείο Οικονομικών όπως έχει ήδη ανακοινωθεί θα αναθέσει σε ιδιωτικές ελεγκτικές και νομικές εταιρίες τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών. Οι έλεγχοι αυτοί θα ξεκινήσουν αρχικά από 10.000 μεγαλοφειλέτες

Ποια επαγγέλματα βγαίνουν και ποια μπαίνουν στα βαρέα

Μέχρι και 100.000 άτομα βγαίνουν από την λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, ενώ εντάσσονται 50.000 νέα. Διαβάστε αναλυτικά τη λίστα

Από την 1η Σεπτεμβρίου θα τεθεί σε ισχύ η νέα λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, την οποία παρέδωσε η διαρκής επιτροπή εμπειρογνωμόνων στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργο Κουτρουμάνη. Η εφαρμογή της θα αφορά κατ' αρχήν το 80% των επαγγελμάτων που περιλαμβάνονται σε αυτή, ενώ για τα υπόλοιπα επαγγέλματα η μελέτη θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του έτους.

Με τη νέα λίστα απεντάσσονται από την κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών περί τους 100.000 έως 120.000 εργαζομένους και ο αριθμός όσων υπάγονται σε αυτά αναμένεται να διαμορφωθεί περί τις 400.000 έως 420.000 εργαζομένους. Σήμερα, στην κατηγορία των βαρέων είναι ασφαλισμένοι 538.234 μισθωτοί εκ των οποίων 394.817 άνδρες και 143.417 γυναίκες.

Εκτός λίστας θα βρεθούν τελικά οι περί τις 60.000 διοικητικοί υπάλληλοι που εργάζονται στη βαριά βιομηχανία, τη χημική και τη φαρμακοβιομηχανία, όπου το σύνολο των εργαζομένων υπάγεται στα βαρέα και ανθυγιεινά, πλανόδιοι πωλητές, οικιακοί βοηθοί, εργαζόμενοι στον χώρο του μόντελινγκ, εκφωνητές ραδιοφώνου, κομμωτές και κάποιες ειδικότητες στον χώρο του τουρισμού και επισιτισμού.

Ειδικότητες που δεν υφίστανται πλέον, όπως οι εργαζόμενοι στην παραγωγή φωταερίου, οι ραδιοτηλεγραφητές, οι τηλετυπιστές, οι χειριστές μηχανημάτων διάτρησης και επαλήθευσης στοιχείων επί καρτελών ή χαρτοταινιών κ.α. Ακόμη εργαζόμενοι σε αντικείμενα που έχουν καταργηθεί όπως οι εργαζόμενοι στην επεξεργασία αμιάντου η χρήση του οποίου έχει απαγορευτεί.

Τέλος, ειδικές κατηγορίες οι οποίες δεν υφίστανται πλέον, όπως η ΑΧΕ ΕΘΥΛ ΕΛΛΑΣ, οι απασχολούμενοι σε μηχανουργείο, αποθήκες, τμήμα κοπής υάλου και συνεργεία επισκευής και συντήρησης στο εργοστάσιο της ΑΕΕ Χημικών προϊόντων και λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, ράπτριες απασχολούμενες εντός του συγκροτήματος του ΙΚΑ επί των οδών Ματζαγριωτάκη και Εσπερίδων στην Καλλιθέα.

Ταυτόχρονα εντάσσονται σε καθεστώς ΒΑΕ οι αγρεργάτες και οι αλλιεργάτες, το νοσηλευτικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων

Επίσης, επιστήμονες και τεχνικοί που απασχολούνται σε χώρους βαρειάς και ανθυγιεινής εργασίας όπως οι εργαζόμενοι στη χημική βιομηχανία, σε βιολογικούς καθαρισμούς, τμήματα ποιοτικού ελέγχου, διασφάλισης ποιότητας ή έρευνας και ανάπτυξης, μηχανοδηγοί (μετρό) και εργαζόμενοι στην καθαριότητα.

Οι ασφαλισμένοι σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα που θα αποχαρακτηρισθούν και θα εξαιρεθούν από τη σχετική λίστα, αλλά διαθέτουν ένσημα δώδεκα ετών (3600 ένσημα), δεν θα θιγούν και θα διατηρήσουν το σημερινό - ευνοϊκότερο - ασφαλιστικό καθεστώς.

Διαβάστε αναλυτικά τον νέο κατάλογο των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)