Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Η «εργαλειοθήκη» ΟΟΣΑ δεν… είναι του ΟΟΣΑ!

Η «εργαλειοθήκη» ΟΟΣΑ δεν… είναι του ΟΟΣΑ!Το περίφημο toolkit του ΟΟΣΑ είναι ένα από τα μεγάλα αγκάθια στις συνομιλίες της τρόικας με την κυβέρνηση. Μόνο που η έκθεση φέρει μεν την στάμπα του ΟΟΣΑ, αλλά έχει συνταχθεί από Eλληνες χωρίς ακόμη να έχει επισήμως… παραληφθεί.
Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα κρατάνε τόσο καιρό είναι οι περίφημες μεταρρυθμίσεις της «εργαλειοθήκης» του ΟΟΣΑ.
Μόνο που υπάρχει ένα κοινό μυστικό.
Η «εργαλειοθήκη», η οποία τιμολογήθηκε 900.000 ευρώ συν ΦΠΑ, κι αυτό κατόπιν διαπραγματεύσεων αφού η αρχική απαίτηση του ΟΟΣΑ έφθανε το 1,5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, συντάχθηκε από Έλληνες.
Συγκεκριμένα, η σύμβαση που σύναψε ο ΟΟΣΑ με το Δημόσιο ανέλαβε να πληρώσει 600.000 ευρώ στο ΙΟΒΕ το οποίο θα λειτουργούσε ως υπεργολάβος του.
Με άλλα λόγια, οι αναλυτές του ΙΟΒΕ και πιθανόν κάποιοι εξωτερικοί συνεργάτες του θα έβγαζαν το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς. Διαφορετικά δεν θα μπορούσε να εξηγηθεί γιατί το ΙΟΒΕ θα λάμβανε τα δύο τρίτα του τιμήματος.
Όμως, υπάρχει και συνέχεια.
Ασφαλείς πηγές αναφέρουν ότι ο ΟΟΣΑ ανέθεσε το υπόλοιπο μέρος της μελέτης σε πέντε Έλληνες εμπειρογνώμονες στην Ελλάδα. Πρόκειται για τρεις δικηγόρους, για την ακρίβεια τρεις κυρίες, και δύο οικονομολόγους. Οι τελευταίοι δεν εργάζονται σε τράπεζες.
Η αμοιβή των πέντε εμπειρογνωμόνων ανέρχεται σε 300.000 ευρώ, σύμφωνα με πηγή.
Φυσικά, οι υπεύθυνοι του ΟΟΣΑ έλαβαν γνώση και ενέκριναν τα κείμενα που στάλθηκαν από την Αθήνα, ενώ πιθανόν έκαναν κάποιες παρεμβάσεις πριν καταλήξουν στο τελικό, εκτιμούν οι γνωρίζοντες.
Όλα αυτά πιθανόν εξηγούν κάποιες περιπτώσεις που υπάρχουν στις 600 και πλέον σελίδες της αποκαλούμενης έκθεσης του ΟΟΣΑ. Οι τελευταίες δεν είναι δυνατόν να είχαν υποπέσει στην αντίληψη ξένων αναλυτών χωρίς ελληνική καθοδήγηση.
Ίσως όλα αυτά εξηγούν και κάτι ακόμη: τις επανειλημμένες αναφορές κυβερνητικών αξιωματούχων σε πιθανές σκοπιμότητες που μπορεί να κρύβουν κάποιες απαιτήσεις των δανειστών. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση της «εργαλειοθήκης», οι απαιτήσεις στηρίζονται σε έργο Ελλήνων.
Με αυτό δεν θέλουμε να ακυρώσουμε, ούτε να υποτιμήσουμε τις προτάσεις που έγιναν για μεταρρυθμίσεις σε διαφόρους κλάδους και τομείς. Όμως, είναι σαφές ότι μερικές προτάσεις, συνήθως περιθωριακές, είναι αξιοπερίεργες.
Εξίσου εντυπωσιακό είναι κάτι ακόμη που αφορά την «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ. Η έκθεση δεν έχει παραληφθεί ακόμη από την αρμόδια επιτροπή δημοσίων συμβάσεων η οποία εγείρει διάφορες ενστάσεις, απ’ όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε. Κι από τη στιγμή που δεν έχει παραληφθεί δεν μπορεί να γίνει εκταμίευση του τιμήματος παρότι η πληρωμή θα γινόταν με κεφάλαια του ΕΣΠΑ.
Έχουμε λοιπόν το εξής εντυπωσιακό φαινόμενο:
Η τρόικα και η κυβέρνηση ερίζουν για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στην «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ για την ολοκλήρωση της 5ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.
Όμως, η έκθεση δεν έχει συνταχθεί ουσιαστικά από τον ΟΟΣΑ, ούτε έχει παραληφθεί επισήμως από την αρμόδια επιτροπή δημοσίων συμβάσεων.

"Απελπιστική περίπτωση η Ελλάδα δεν θα ξεχρεώσει ποτέ" - Σκληρή επίθεση από το Focus

ImageΕξαιρετικά σκληρό το δημοσίευμα του Focus για την Ελλάδα την οποία χαρακτηρίζει “απελπιστική περίπτωση”. Το ίδιο δημοσίευμα επιμένει οτι οι Έλληνες εξακολουθούν να ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους (!!!) χωρίς να μας διευκρινίζει πόσο πιο χαμηλα μας θέλει ακόμη. Ευθεία επίθεση γίνεται και στον Στουρνάρα.

Διαβάστε τι έγραψαν:

«Συνεχίζεται ο κατήφορος της Γαλλίας και της Ιταλίας, ενώ η Ελλάδα παραμένει απελπιστική περίπτωση», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, παρατηρώντας σε άλλο σημείο ότι «οι δήθεν ζηλωτές των μεταρρυθμίσεων, Έλληνες έχουν φθάσει πάλι το 170% (σ.σ. Deutsche Welle: το ποσοστό του χρέους επί του ΑΕΠ)».


«Η αγορά θα δώσει στους τζογαδόρους την κατάλληλη απάντηση»


Στο τμήμα του ρεπορτάζ που αφορά στην Ελλάδα επισημαίνεται: «Εδώ και εβδομάδες ακούμε ότι πηγαίνει καλύτερα το πάλαι ποτέ προβληματικό παιδί της ευρωζώνης και ότι ως ανταμοιβή για τις σκληρές μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα αξίζει ειλικρινά να λάβει την επόμενη δανειακή δόση. Τίποτε από αυτά», αποφαίνεται το δημοσίευμα, που επικαλείται μελέτη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πολιτικής, CEP, σύμφωνα με την οποία η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας εξακολουθεί να μειώνεται και μάλιστα με μεγαλύτερη ταχύτητα σε σχέση με άλλες χώρες της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με το Focus «οι Έλληνες συνέχισαν να ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους». Προς τεκμηρίωση της εν λόγω θέσης το ρεπορτάζ παραθέτει τα συμπεράσματα της μελέτης του CEP, που θέλουν το ποσοστό κατανάλωσης επί του εισοδήματος στην Ελλάδα να είναι το υψηλότερο σε όλη την ΕΕ.
Το τελικό συμπέρασμα της μελέτης, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, είναι ότι «η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει ποτέ τα χρέη της». «Αυτό το γνωρίζαμε και πριν από την ανάλυση του CEP», επισημαίνει το δημοσίευμα και προσθέτει: «Και τι κάνει ο έλληνας υπουργός Οικονομικών; Ανακοινώνει αδιάντροπα σε συνέντευξή του προς την Handelsblatt ότι η χώρα του, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014, θα τολμήσει για πρώτη φορά να βγει με ομόλογά της στην αγορά. Ας ελπίσουμε ότι η αγορά θα δώσει στους τζογαδόρους την κατάλληλη απάντηση», γράφει το Focus.

Σκληρές επικρίσεις σε βάρος της Γαλλίας και της Ιταλίας


Στο ίδιο πλαίσιο, το Focus «ερμηνεύει» και την οικονομική πολιτική της Ιταλίας, διαβλέποντας στην φορολογική ελάφρυνση των πολιτών και επιχειρήσεων που προωθεί ο Ματέο Ρέντσι «αύξηση του χρέους» της χώρας. «Αυτή η πολιτική ενάντια στην λιτότητα είναι ριψοκίνδυνη», παρατηρεί το ρεπορτάζ, υποστηρίζοντας ότι ο Ρέντσι δεν φαίνεται να παίρνει στα σοβαρά την υπόσχεση που έχει δώσει να διατηρήσει κάτω από το 3% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας του. Όσον αφορά τη δέσμευση του Ρέντσι να αναδιαρθρώσει σε 100 ημέρες την Ιταλία, το Focus του υπενθυμίζει σκωπτικά ότι 100 ημέρες απαιτούνται για να γίνει στην Ιταλία η σύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Παρόμοιες είναι και οι επισημάνσεις για τη Γαλλία, η κυβέρνηση της οποίας δαπανά ένα μεγάλο μέρος της ενέργειάς της προκειμένου να αντιμετωπίσει οργισμένα τις «συστηματικές αμφισβητήσεις της γαλλικής ανταγωνιστικότητας». Το δημοσίευμα σχολιάζει τη δήλωση του γάλλου υπουργού Οικονομικών Μοσκοβισί, σύμφωνα με την οποία η Γαλλία εξήλθε καλύτερα από άλλες χώρες από την «ευρωκρίση». «Αυτό δεν το πιστεύει ούτε το Ελεγκτικό Συνέδριο της χώρας του», σχολιάζει το Focus και προσθέτει ότι σύμφωνα με τους οικονομικούς ελεγκτές «το κρατικό χρέος βρίσκεται σε πολύ επικίνδυνη ζώνη» και ότι «η όποια αναβολή στη μείωση του χρέους θα συνιστά πλήγμα στην δημοσιονομική αξιοπιστία της Γαλλίας».

Πηγή : DW

Νέες «προφητείες» του Στίβεν Χόκινγκ για το μέλλον της ανθρωπότητας - «Σε πενήντα χρόνια θα ζούμε στη Σελήνη»

Επιβεβλημένη θεωρεί την αποίκηση του ανθρώπου σε άλλους πλανήτες ο Στίβεν Χόκινγκ
Ο διάσημος αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ εμφανίστηκε το βράδυ της Δευτέρας σε τηλεοπτική εκπομπή στη Βρετανία και διατύπωσε μια σειρά από ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες προβλέψεις για το μέλλον της ανθρωπότητας.
Διαστημικός αιώνας
Ο 72χρονος επιστήμονας εμφανίστηκε στην εκπομπή «Live from Space» του καναλιού Channel 4 στην οποία εμφανίστηκαν ζωντανά και αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.
Ο Χόκινγκ προχωρά συχνά σε προβλέψεις για την τεχνολογική και επιστημονική πρόοδο καθώς και την επίδραση που θα έχει αυτή η πρόοδος στη ζωή του ανθρώπου στο κοντινό και απώτερο μέλλον. Χθες ο Χόκινγκ υποστήριξε ότι ο 21ος αιώνας θα αποτελέσει ένα ορόσημο στη διαστημική εξερεύνηση.
«Σε 50 χρόνια θα έχουμε δημιουργήσει βάσεις και κατοικίες στη Σελήνη στις οποίες θα ζουν άνθρωποι. Το ίδιο θα γίνει και στον Άρη μέχρι το τέλος του αιώνα» υποστηρίζει ο Χόκινγκ που εκτιμά ότι αν δεν καταφέρουμε να αποικήσουμε άλλους πλανήτες η ανθρωπότητα κινδυνεύει με εξαφάνιση.
«Ο πλανήτης μας είναι ένας παλιός κόσμος που απειλείται από τη συνεχή αύξηση του ανθρώπινου πληθυσμού και την εξάντληση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Γης.
Πρέπει να ληφθούν υπόψη αυτοί οι παράγοντες και να φτιάξουμε ένα σχέδιο Β. Αν θέλουμε ο άνθρωπος να επιβιώσει τα επόμενα εκατό χρόνια, πολύ περισσότερο αν μιλήσουμε για τα επόμενα χίλια έτη, είναι επιβεβλημένη η αποίκηση άλλων κόσμων μακριά από τη Γη. Αν ακολουθήσουμε αυτό το μονοπάτι είμαι βέβαιος ότι ο αιώνας που διανύουμε θα χαρακτηριστεί ως μια πραγματική διαστημική εποχή» ανέφερε ο Χόκινγκ.

Τέλη κυκλοφορίας...Στην Ελλάδα 240 ευρώ, στην Αγγλία 131 και στην Ισπανία 64 ευρώ ..

Ένας ακόμη πονοκέφαλος προστίθεται από σήμερα στα νοικοκυριά, καθώς εν μέσω φοροκαταιγίδας, καλούνται να καλύψουν και τα τέλη κυκλοφορίας για το 2014 και μάλιστα με τις υψηλότερες χρεώσεις, συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Γεγονός είναι ότι η διαφορετικότητα των κριτηρίων (κυβικά, εκπομπές ρύπων, είδος καυσίμου, παλαιότητα, βάρος) που χρησιμοποιεί το κάθε κράτος για να υπολογίσει τα τέλη κυκλοφορίας, καθιστά αδύνατη την συνολική σύγκρισή τους ανά εθνική οικονομία, παρά μόνο ενδεικτικά.
Τα παραδείγματα που επικαλείται καθηγητής του Πολυτεχνείου της Βαρκελώνης, αποτυπώνουν σαφέστατα την… ελληνική ακρίβεια, ενώ παράλληλα αναδεικνύουν μεταξύ των φθηνότερων χωρών τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Αγγλία και τη Γερμανία.

Στην Ελλάδα θα πληρώσουν οι κάτοχοι των αυτοκινήτων των παραδειγμάτων για το 2014:

120 ευρώ: Fiat 500 (0.9 TwinAir BlackJack 3dr) 875 cc
135 ευρώ: Fiat Punto Evo (Hatch 5Dr 1.3 Multijet  DPF SS 75) 1.284 cc
240 ευρώ: Audi A1(1.4 TFSI S Line S Tronic) 1.390 cc
265 ευρώ: Ford Fiesta (2011) 1.596 cc
300 ευρώ: Ford Mondeo (2.0 TDCi Titanium X Sport) 1.997 cc
660 ευρώ: Audi A6 (2011) 1.968 cc

H σύγκριση του φόρου -για τα αυτοκίνητα των παραδειγμάτων, με άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχει ως εξής:

Για το μικρό Fiat των 875 κυβικών, ο Γερμανός πληρώνει 17 ευρώ, ο Ούγγρος 30 ευρώ, ο Ρουμάνος 29 ευρώ, ενώ στην Σουηδία και την Βρετανία ο φόρος είναι μηδενικός.

Για το Audi A1, των 240 ευρώ στην Ελλάδα, τα τέλη κυκλοφορίας στην Αγγλία είναι 131 ευρώ, στην Ισπανία 64, και στην Λιθουανία μηδενικός.

Για το Ford Fiesta, ο φόρος στην Τσεχία είναι μηδενικός, στην Ουγγαρία 30 ευρώ και στη Ρουμανία 34 ευρώ.

Για το Audi A6, η ετήσια επιβάρυνση για την κυκλοφορία είναι στην Γαλλία 160 ευρώ, στην Ιταλία 503 ευρώ, στην Ρουμανία 55 και στην Βρετανία μηδενικός.

Το Δημόσιο ξόδεψε 285 εκατ, για τηλεφωνήματα και υπουργοί παρανομούν με τα ΙΧ

Το Δημόσιο ξόδεψε 285 εκατ, για τηλεφωνήματα και υπουργοί παρανομούν με τα ΙΧ
Πολύ φλύαρο και πολύ σπάταλο είναι το ελληνικό Δημόσιο. Στο συμπέρασμα αυτό θα καταλήξουμε αν λάβουμε υπόψη την καταγγελία του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή ότι ξοδεύτηκαν 285 εκατομμύρια ευρώ για τηλέφωνα.
Επίθσης, ανέφερε ότι υπουργοί παραβιάζουν το νόμο και κυκλοφορούν με κρατικά αυτοκίνητα μεγαλύτερου κυβισμού από εκείνα που επιτρέπονται.
Ο ίδιος επισήμανε τον κίνδυνο εμφάνισης νέων εστιών διαφθοράς «τύπου ΜΚΟ» στους ΟΤΑ, με τη σύσταση των ΚΟΙΝΣΕΠ (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις) προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής.

«Οι δήμοι βρήκαν μια νέα φάμπρικα με καινούργιες ΜΚΟ που παρέχουν υπηρεσία στους δήμους και ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια. Το περασμένο διάστημα έγιναν τέτοια 11 ΚΟΙΝΣΕΠ στο δήμο Λαμίας. Είναι πολίτες και φορείς που τους πληρώνουν για να κάνουν υπηρεσίες του δήμου. Υπάρχει κίνδυνος τα ΚΟΙΝΣΕΠ να γίνουν νέες ΜΚΟ νέες εστίες διαφθοράς» τόνισε.

Παράλληλα, ο κ. Ρακιντζής κατήγγειλε ότι «ΟΤΑ κάνουν απευθείας αναθέσεις και όλες οι πρόσφορες που γίνονται είναι μεγαλύτερες από τις τιμές της αγοράς».

Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης διηγήθηκε κι άλλες ιστορίες παράλογης σπατάλης στον δημόσιο τομέα, όπως ότι πανεπιστήμιο έμεινε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο με όλα τα φώτα ανοιχτά, πρωί και βράδυ, με αποτέλεσμα να ξοδευτούν για δυο μήνες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε ηλεκτρικό ρεύμα. «Μού είπαν ότι "είχαμε διεθνές συνέδριο"... Είχαν όμως ανοιχτά και τα φώτα του κυλικείου» σχολίασε.

Ο Λέανδρος Ρακιντζής έκανε ακόμη αναφορά σε προμήθειες υλικών στα νοσοκομεία που κοστίζουν 2,5 ευρώ έναντι 520 ευρώ(!).

Παράλληλα, τόνισε ότι πολλοί υπουργοί κρατάνε ακόμη αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, άνω των 1600 κυβικών παραβιάζοντας τη νομοθεσία. Εξήγησε επίσης ότι λόγω της πολυτυπίας των οχημάτων στο δημόσιο δεν μπορείς να γίνει προγραμματισμός στη συντήρηση και οικονομία κλίμακας.

«Έχουμε υπερβάσεις γιατί δεν υπάρχουν κυρώσεις" τόνισε.

Αλλαγές στην υγειονομική περίθαλψη, για τα μέλη των οικογενειών των στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων


Αλλαγές στην υγειονομική περίθαλψη, για τα μέλη των οικογενειών των στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος, παρέχει σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.
 
Ειδικότερα, από την Αναπληρώτρια Υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά κατατέθηκε στο ΣτΕ σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στην «υγειονομική περίθαλψη των στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος και των μελών των οικογενειών τους».
 
Σύμφωνα με το διάταγμα δικαιούνται υγειονομικής περίθαλψης:
 
• Ο σύζυγος ή η σύζυγος εφόσον δεν είναι ασφαλισμένος σε άλλο Ταμείο ή Οργανισμό, περιλαμβάνονται και αυτοί οι οποίοι βρίσκονται σε διάσταση,
 
• Τα παιδιά (γνήσια, εκτός γάμου και υιοθετημένα) των στρατιωτικών μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους,
 
• Τα παιδιά (γνήσια, εκτός γάμου και υιοθετημένα) μέχρι τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους εφόσον είναι άνεργα,
 
• Τα παιδιά (γνήσια, εκτός γάμου και υιοθετημένα) μέχρι τη συμπλήρωση του 26ου έτους της ηλικίας τους εφόσον σπουδάζουν σε ανώτερες και ανώτατες Σχολές στην Ελλάδα ή την αλλοδαπή, όπως επίσης και εφόσον σπουδάζουν σε αναγνωρισμένα Ινστιτούτα Επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ),
 
• Τα παιδιά (γνήσια, εκτός γάμου και υιοθετημένα) εφόσον έχουν αναπηρία 67% και πάνω, ανεξάρτητα εάν εργάζονται ή όχι,
 
• Τα παιδιά (γνήσια, εκτός γάμου και υιοθετημένα) που πάσχουν από Μεσογειακή, Δρεπανοκυτταρική και Μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία, εφόσον απασχολούνται περιστασιακά και όχι μόνιμα,
 
• Οι γονείς (φυσικοί ή θετοί) εφόσον το ετήσιο εισόδημά τους δεν υπερβαίνει την ετήσια συνολική κατώτερη σύνταξη γήρατος του ΟΓΑ και δεν έχουν δικαίωμα ασφάλισης σε άλλον ασφαλιστικό φορέα,
 
• Τα αδέλφια στρατιωτικών, που έχουν αναπηρία άνω του 67 % και δεν δικαιούνται υγειονομική περίθαλψη από ασφαλιστικό φορέα, αλλά και το ετήσιο εισόδημά τους, δεν υπερβαίνει την ετήσια συνολική κατώτερη σύνταξη γήρατος του ΟΓΑ,
 
• Οι άγαμες θυγατέρες και αδελφές των στρατιωτικών οι οποίες είναι άνω των 40 ετών εφόσον δεν έχουν δικαίωμα περίθαλψης από άλλον φορέα,
 
Διευκρινίζεται στο σχέδιο διατάγματος, ότι η σύζυγος διαζευγμένου ή ο σύζυγός διαζευγμένης μπορεί να ασφαλίζεται εφόσον: α) ο γάμος λύθηκε αμετάκλητα μετά το 40ό έτος της ηλικίας,
 
β) έχουν μεσολαβήσει τουλάχιστον 5 χρόνια από την τέλεση του γάμου μέχρι την κατάθεση της αγωγής διαζυγίου, γ) δεν έχει δικαίωμα ασφάλισης (άμεσα ή έμμεσα) σε άλλον ασφαλιστικό φορέα,
 
δ) καταβάλει ασφαλιστική εισφορά ίση με το 5% τους συνόλου των μηνιαίων αποδοχών τακτικού δημοσίου υπαλλήλου και ε) υποβάλλει σχετική αίτηση μέσα σε ένα χρόνο από την έκδοση του διαζυγίου.

Τρόικα: Θέλει φορολόγηση με εφάπαξ ποσό των κατόχων ΙΧ που κατέθεσαν πινακίδες!


Μια νέα πρόταση, στα όρια του παραλόγου, έπεσε την προηγούμενη εβδομάδα από την τρόικα. Αυτή αφορά την φορολόγηση με εφάπαξ ποσό των κατόχων Ι.Χ. που έχουν παραδώσει τις πινακίδες τους στην εφορία, αλλά και πρόστιμο 100 ευρώ για όσους δεν δηλώνουν γάμο, θάνατο ή απώλεια αστυνομικής ταυτότητας μέσα σε διάστημα 10 ημερών.
Αυτό πρότεινε η αμερικανοκινέζα Χουί Τζιν, η οποία έφτασε ως απεσταλμένη του Ταμείου λίγες μέρες μετά την Πρωτοχρονιά. Αντικατέστησε τη Βουλγάρα Ίβα Πέτροβα, η οποία θεωρούνταν η «σκληρή» του ΔΝΤ και ήταν το αγαπημένο παιδί του Πολ Τόμσεν.
Η Τζιν μόλις διαπίστωσε ότι η εισπραξιμότητα των ληξιπρόθεσμων χρεών για το 2013 είναι στο 40% άρχισε να πιέζει τα κυβερνητικά κλιμάκια για αύξηση της αποδοτικότητας του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.
Με διάφορα μαθηματικά μοντέλα προσπάθησε να τους πείσει ότι οι εφοριακοί πρέπει να πιέσουν ακόμα περισσότερο τους πολίτες ή σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι αύξησης των δημοσίων εσόδων.
Η πρόταση της Τζιν να φοροληγηθούν με ένα εφάπαξ ποσό τα Ι.Χ. αυτοκίνητα των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν παραδώσει τις πινακίδες περιλαμβάνει τη φορολόγηση των αυτοκινήτων ως πάγιων περιουσιακών στοιχείων, ασχέτως αν οι ιδιοκτήτες τους έχουν καταθέσει τις πινακίδες λόγω αδυναμίας πληρωμής.
Η πρόταση διαμορφώθηκε ως εξής: από 1.400-2.000 κυβικά 50 ευρώ, από 2.000-2.500 φόρος 100 ευρώ, από 2.500-3.000 150 ευρώ και από 3.000 κυβικά και πάνω 200 ευρώ. Με το μέτρο αυτό μπορούν να εισπραχθούν 120 εκατ. ευρώ κάθε έτος.
Επίσης ενεργοποιείται από το υπουργείο Οικονομικών διάταξη του νόμου 4174, η οποία μέχρι στιγμής ήταν ανενεργή. Σύμφωνα με αυτή οποιαδήποτε αλλαγή επέλθει στα στοιχεία του πολίτη πρέπει να δηλώνεται στο Μητρώο της εφορίας μέσα σε 10 μέρες.
Όποιος καθυστερήσει να υποβάλει αλλαγές που αφορούν το γάμο, την αλλαγή του δελτίου ταυτότητας λόγω απώλειας ακόμα και το θάνατο του φορολογούμενου θα του επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)