Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

«Δεν θα συμβιβαστούμε με τις επιταγές της Μέρκελ»

 
Στο ιδρυτικό συνέδριο της νεολαίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων μίλησε σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, ανοίγοντας τις εργασίες του, ενόψει του Συνεδρίου των Αν.Ελλήνων που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Απριλίου. Ο κ.Καμμένος εξήρε τον κινηματικό χαρακτήρα της νεολαίας του κόμματος και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων τονίζοντας ότι προέκυψαν μέσα απο τα κινήματα της πλατείας Συντάγματος και τους διαδικτυακούς τόπους.
Είπε ότι το κόμμα του δέχθηκε επιθέσεις με όλα τα μέσα, συκοφαντήθηκε και επλήγη από αποστασίες όπως είπε, αλλά «αποδειχθήκαμε πιο δυνατοί από αυτούς» όπως είπε.
Ο κ.Καμμένος εξήρε επίσης τον ρόλο του διαδικτύου στην ενίσχυση και ενδυνάμωση του κόμματός του, και είπε ότι ήταν μια άμυνα απέναντι στις επιθέσεις που δέχονταν από τα κατεστημένα ΜΜΕ. Ζήτησε από τη νεολαία να αμφισβητήσει «ακόμη και εμάς τους ίδιους» και είπε ότι «τα όνειρά μας δεν τα παραδίδουμε σε κανέναν».
Υποστήριξε ότι το κόμμα του φέρνει την ελπίδα η οποία σημαίνει ανατροπή αλλά και σχεδιασμός για το μέλλον του τόπου.
Οι ιδέες είπε, είναι σαν τα καρφιά, όσο πιο πολύ τις χτυπάς τόσο πιο βαθιά καρφώνονται και επιτέθηκε στην τρικομματική κυβέρνηση, ενώ είπε ότι το κόμμα του δέχθηκε οικονομικό πόλεμο, και πρόσθεσε πως «και χωρίς λεφτά εμείς μπορούμε να τους ανατρέψουμε. Τα όνειρα δεν ανταλλάσονται με επιταγές».
Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων επιτέθηκε επίσης σε τραπεζίτες υποστηρίζοντας ότι «ταΐζουν μεγάλα συγκροτήματα του Τύπου».
Ο κ.Καμμένος είπε πως για το κόμμα του «η Ελλάδα βρίσκεται υπό κατοχή», πως «έχει καταργηθεί το Σύνταγμα» το οποίο όπως υποστήριξε «δεν λειτουργεί», ενώ τόνισε ότι «τώρα δεν υπάρχει νομιμότητα και πως η παραγραφή αδικημάτων αρχίζει μετά την εφαρμογή της νομιμότητας».
Κάλεσε σε συστράτευση όλους τους Έλληνες «του μεγάλου πατριωτικού τόξου» και αυτούς που αποχώρησαν από το κόμμα του, για να διεκδικήσουν μαζί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες την διακυβέρνηση της χώρας.
Είπε ότι «κάποιοι σήμερα δείχνουν την Κύπρο και λένε στους έλληνες πως εάν δεν υποταχθείτε θα πάθετε χειρότερα. Όχι κ.Μέρκελ και κ.Σόϊμπλε. Δεν θα συμβιβαστούμε και θα σας ανατρέψουμε. Τα ίδια έλεγαν οι τούρκοι, και οι γερμανοί στην κατοχή αλλά οι έλληνες αντιστάθηκαν» ανέφερε ο κ.Καμμένος.
Κατηγόρησε τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, υποστηρίζοντας ότι υπέγραψαν σε προσωπικές επιστολές που απέστειλαν στην ΕΕ την μείωση των συντάξεων και των μισθών στα 300 ευρω. Η κρίση σύμφωνα με τον κ.Καμμένο ήταν τραπεζική και την βάφτισαν δημοσιονομική, για να την μετατρέψουν σε ανθρωπιστική και στο τέλος σε εθνική κρίση γιατί-όπως υποστήριξε- αυτός ήταν ο σκοπός τους.
Έκανε λόγο για «νταβατζήδες» που «χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ για να χτυπήσουν όποιον είναι απέναντι τους», και πρότεινε την δημιουργία μιας Επενδυτικής τράπεζας της Ελλάδος, ενώ ζήτησε να διασφαλιστεί ότι τα χρήματα που μπαίνουν στις τράπεζες μέσω της ανακεφαλαιοποίησης θα μπουν στην αγορά, κατηγορώντας τους τραπεζίτες ότι δεν έδωσαν χρήματα στην αγορά απο τα χρήματα που πήραν.
Ο κ.Καμμένος χρησιμοποίησε βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα τον οποίο αποκάλεσε «υπάλληλο του Γιούρογκρουπ» και κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση για την στάση της απέναντι στις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν την Κύπρο.
Είπε ότι όταν το κόμμα του έφερε πριν από καιρό το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων στην επικαιρότητα κάποιοι κυβερνητικοί βουλευτές τους λοιδορούσαν και κάλεσε την κυβέρνηση να εγγράψει στον προϋπολογισμό τις αποζημιώσεις εάν πράγματι είναι αποφασισμένη να τις διεκδικήσει.
Έκανε λόγο για «κόκκινες γραμμές» στα εθνικά θέματα, και είπε ότι δεν ανταλλάσσει τις πάγιες θέσεις του κόμματος.
«Με κανένα αντάλλαγμα με καμιά καρέκλα και δεν θα υποχωρήσουμε ούτε χιλιοστό από το Μακεδονικό την Θράκη την Κύπρο. Εμείς

«Μοναδική διέξοδος η παραίτηση της κυβέρνησης»


Την παραίτηση της κυβέρνησης και την προσφυγή στις κάλπες ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.Κάνοντας ένα βήμα σε σχέση με την έως τώρα αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο» και πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία άλλη διέξοδος για την χώρα, παρά μόνο η παραίτηση της κυβέρνησης και η προσφυγή στις κάλπες, ώστε να προκύψει μια κυβέρνηση, που θα έχει και την εντολή και την στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας, να δρομολογήσει έναν εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση».
Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση που μπορεί να διαχειριστεί ένα σχέδιο απεμπλοκής από τα Μνημόνια και την κρίση, δεν μπορεί να είναι άλλη από μια κυβέρνηση, με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι βαδίζουμε προς αυτή την κατεύθυνση με αλαζονεία και ηγεμονική λογική».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ , έκανε το πρώτο, μετά από μεγάλο διάστημα, άνοιγμα προς το ΚΚΕ τη στιγμή μάλιστα που στον Περισσό βρίσκεται σε εξέλιξη το 19ο συνέδριο καλώντας σε ενότητα. Διευρύνοντας το πεδίο των συμμαχιών ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται «σε όλες τις δυνάμεις της αριστεράς, και σε όλους τους δημοκράτες που είναι πρόθυμοι να αγωνιστούν για την απαλλαγή της χώρας από τα μνημόνια».
Στο πλαίσιο της έντονης κριτικής προς την κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας ήταν ιδιαίτερα οξύς στην στάση της κυβέρνησης στην κρίση της Κύπρου, στην στάση έναντι της τρόικας και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αδυνατεί να αναλάβει πρωτοβουλίες για την υπέρβαση της κρίσης και την συγκρότηση συμμαχιών με τις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου.
Οξύς ήταν ο κ. Τσίπρας και έναντι της επικοινωνιακής πολιτικής της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για «πολιτικό αντίπαλο που ψεύδεται συνειδητά, διαστρεβλώνει συνειδητά, και έχει κηρύξει μια ανεπιτυχή εκστρατεία λάσπης, διαβολής και συκοφαντίας εναντίον μας».
Γι” αυτό, πρόσθεσε, είναι ευθύνη όλων, «να οργανώσουμε όχι μόνο την άμυνα, αλλά και την αντεπίθεσή μας,να ανοίξουμε το βηματισμό για την ανάληψη της κυβερνητικής ευθύνης,με πνεύμα ενότητας, ευρύτητας, αλλά και αταλάντευτη προσήλωση στο στόχο που η δραματική πραγματικότητα και η συγκυρία θέτουν: Να βάλουμε τέρμα στο καθεστώς των μνημονίων».
Επίσης έκανε λόγο για «υποτιθέμενες διαπραγματεύσεις» της κυβέρνησης με την τρόικα, ενώ επανέλαβε τη θέση του «ότι το πρόγραμμα της υποτιθέμενης διάσωσης της Ελλάδας, δηλαδή το Μνημόνιο, είναι κλινικά νεκρό».
Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε επίσης τη θέση του ότι η αναστολή της συγχώνευσης, της Εθνικής με τη Eurobank, επιβεβαιώνει την αποτυχία του προγράμματος ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, καθώς και τις ανησυχίες του ΣΥΡΙΖΑ για παντελή έλλειψη σχεδιασμoύ και στοιχειώδους υπευθυνότητας από τη πλευρά της κυβέρνησης.
Στην ειδική αναφορά που έκανε στην πολιτική συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά στο ΚΚΕ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «για εμάς, όταν ο λαός μας ζει μια τραγωδία, όταν η χώρα μας είναι όμηρος χρέους, αποικία χρέους, όταν η δημοκρατία στήνεται στον τοίχο των δανειστών, τότε θέση στο μέτωπο της αντίστασης έχουν όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες.
Είμαστε αριστεροί, όχι υπερφίαλοι, ούτε ανόητοι, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «είμαστε συνεχιστές μιας παράδοσης που έρχεται από μακριά και μας διδάσκει ότι χωρίς συμμάχους δεν μπορούμε να νικήσουμε στις δύσκολες μάχες όπως η σημερινή.Ξέρουμε ότι χρειαζόμαστε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, που κατανοεί ότι αυτές τις δραματικές ώρες η στάση του καθενός έχει τη σημασία της για την έκβαση της αναμέτρησης.Γι” αυτό -και όχι από κάποιους μικροκομματικούς υπολογισμούς- είμαστε αφοσιωμένοι στην ιδέα της ενότητας».
Για το ΚΚΕ είπε ότι δεν θα ήθελε να σχολιάσει τώρα, που το ΚΚΕ έχει το Συνέδριό του, τη στάση και τη γραμμή της ηγεσίας του απέναντι σ” αυτό το κρίσιμο ζήτημα ζωής και θανάτου για τους εργαζόμενους και τη χώρα, ωστόσο σημείωσε :.
«Εύχομαι, το συνέδριο αυτό να συμβάλλει, ώστε να γίνει πραγματικότητα ο καημός των αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων της χώρας. Να γίνει πραγματικότητα ο καημός της πλειοψηφίας των κομμουνιστών. Και αυτός ο καημός δεν είναι άλλος από την ενωτική δράση και παρουσία της αριστεράς για την ανατροπή της κυβέρνησης του μνημονίου».
Αναφερόμενος στο θέμα των αποζημιώσεων από τη Γερμανία ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για «δειλία και συστολή» και επανέλαβε την προσήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην διεκδίκηση των αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου από το Βερολίνο.
Δίνοντας τέλος το εναρκτήριο λάκτισμα για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς το συνέδριο, ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να μην οδηγηθεί το κόμμα σε εσωστρέφεια την περίοδο αυτή, τόνισε επίσης την ανάγκη ενότητας και να γίνει κατανοητό το εναλλακτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε γύρω από το πρόγραμμα αυτό, να συσπειρωθεί μιά μεγάλη, ισχυρή και αποφασιστική κοινωνική πλειοψηφία.

Σε εξέλιξη η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

 
Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου, σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, με αντικείμενο τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Πριν από λίγη ώρα εκλήθη και μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.

Από την ενημερωτική ημερίδα του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΣΑΣ


















































Εκατομμύρια ευρώ στην Ελβετία είχε ο Άκης Τσοχατζόπουλος


Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τη δράση της συμμορίας ξεπλύματος "μαύρου χρήματος", που είχε συστήσει ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος. "Πάγωσαν" καταθέσεις εκατομμυρίων οι ελβετικές αρχές
Ελβετοί εισαγγελείς διέταξαν το πάγωμα καταθέσεων 10 εκατ. ελβετικών φράγκων (8,2 εκατ. ευρώ) σε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς στην Γενεύη και στην Ζυρίχη τα οποία συνδέονται με τον Έλληνα πρώην υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο και ερευνούν το εάν και κατά πόσον πρόσωπα στην Ελβετία τον συνέδραμαν στη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, ανέφεραν οι αρχές της χώρας.
Στην ετήσια έκθεσή της, η ελβετική συνομοσπονδιακή εισαγγελική υπηρεσία ανέφερε ότι ερευνά πολυάριθμες κατηγορίες περί ξεπλύματος χρήματος σε βάρος τραπεζών μετά την σύλληψη του Τσοχατζόπουλου, προσθέτοντας ότι η υπόθεση αυτή δείχνει ότι ελβετικές τράπεζες ενδέχεται να χρησιμοποιήθηκαν σε υποθέσεις διαφθοράς.
"Αυτό δημιουργεί κινδύνους για την φήμη όχι μόνο των τραπεζών οι οποίες ενέχονται (σ.σ. στην υπόθεση του Έλληνα πολιτικού) αλλά και της Ελβετίας συνολικά", σύμφωνα με την έκθεση.
Σύμφωνα με μια εκπρόσωπο της εισαγγελίας, 10 εκατ. φράγκα έχουν παγώσει στο πλαίσιο της εξελισσόμενης έρευνας.
Ελληνικό δικαστήριο καταδίκασε τον Άκη Τσοχατζόπουλο, τον Μάρτιο σε οκτώ χρόνια κάθειρξη για ανακριβείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης.
Αντιμετωπίζει νέα δίκη για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και ότι χρησιμοποίησε υπεράκτιες εταιρείες για την αγορά ενός πολυτελούς ακινήτου στην Αθήνα.
Η Ελβετία προσπαθεί να βελτιώσει την εικόνα της και να αποκρούσει τις κατηγορίες ότι αποτελεί προορισμό για πόρους που έχουν αποκτηθεί με παράνομο τρόπο· έχει παγώσει ποσά που ανέρχονται σε σχεδόν 1 δισεκ. ελβετικά φράγκα και συνδέονταν με τους δικτάτορες οι οποίοι ανατράπηκαν στις λαϊκές εξεγέρσεις της λεγόμενης Αραβικής Άνοιξης: της Αιγύπτου, της Τυνησίας, της Λιβύης και της Συρίας.
Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα της ελβετικής συνομοσπονδίας Μίχαελ Λάουμπερ, η έρευνα επίσης αφορά έναν εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου.
Σε βάρος του Τσοχατζόπουλου υπάρχουν υποψίες ότι διασπάθισε και αποπειράθηκε να νομιμοποιήσει ποσά εκατομμυρίων ευρώ που έλαβε ως προμήθεια για την αγορά πυραύλων από τη Ρωσία και υποβρυχίων από τη Γερμανία. Μέλη της οικογένειάς του κατηγορούνται ότι ενέχονται επίσης στις συγκεκριμένες υποθέσεις. Ο πρώην υπουργός διαψεύδει τις κατηγορίες αυτές.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)