Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Ευ. Βενιζέλος: Πρόταση στη ΔΗΜΑΡ για κοινή κάθοδο στις εκλογές


Το καλοκαίρι του 2011 μας πρότειναν βελούδινη έξοδο από το ευρώ αλλά αρνηθήκαμε, είπε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ
Ευ. Βενιζέλος: Πρόταση στη ΔΗΜΑΡ για κοινή κάθοδο στις εκλογές

Ψήγματα σοφίας.....

Άκου το ένστικτό σου δείξε το σθένος σου, ακόμα κι όταν η κατάσταση γύρω σου στενεύει ασφυκτικά, ακόμα κι όταν όλα δείχνουν πως είσαι χαμένος.
Μαρκ Ρόουλαντς.
 
Αν γελάς με τον εαυτό σου, δεν θα γελούν με σένα.
Σενέκας Λατίνος φιλόσοφος
 
Αν δεν μπορείς να γελάσεις με τη ζωή, είσαι ένα αξιοθρήνητο ανθρώπινο πλάσμα.
Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ.
 
«Ανεξέταστος βίος ου βιωτός ανθρώπω».
Ζωή που δεν συνοδεύεται από ηθικό έλεγχο δεν έχει αξία για τον άνθρωπο να τη ζεί. Σωκράτης
 
Αν τολμάς ίσως να αποτύχεις, αν δεν τολμάς θα αποτύχεις σίγουρα.
 
Απλή ζωή με υψηλούς στοχασμούς.
 
Απλοποίησε τη ζωή σου όσο μπορείς, για να ελευθερωθείς από το κοσμικό άγχος και για να έχει νόημα η ζωή σου.
Γέροντας Παΐσιος.
 
Aστήρ αστέρος διαφέρει εις λάμψιν.
 
Αυτός που σε κάνει να γελάς, σε βοηθάει να ζεις.
Μένανδρος.
 
Βίος ανεόρταστος μακρά οδός απανδόχευτος.
Δημόκριτος
 
Για τα νειάτα η ζωή είναι ένα πολύ μακρινό μέλλον, για τα γηρατειά ένα πολύ σύντομο παρελθόν.
 
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τραγωδία από του να συνδυάζεις υψηλή νοημοσύνη με χαμηλή ηθική.
 
Δεν υπάρχει θεραπεία για τη γέννηση και το θάνατο, γι’ αυτό απόλαυσε το ενδιάμεσο. Γεώργιος Σανταγιάνα.
 
Δεν υπάρχει τίποτα γλυκύτερο στη ζωή απ’ το νεανικό όνειρο της αγάπης.
Τόμας Μούρ.
 
Ένα νόημα της ζωής είναι το αριστεύειν, το μεγαλουργείν. Η επιδίωξη όμως αυτή είναι συνδεδεμένη με τη θυσία. Τίποτα το τρανό δεν μπορεί να γίνει χωρίς θυσία.
 
«Έοικεν ο βίος θεάτρω. Διο πολλάκις χείριστοι τον κάλλιστον εν αυτώ κατέχουσιν τόπον».
Μοιάζει η ζωή με θέταρο. Γι’ αυτό πολλές φορές οι χειρότεροι κατέχουν την καλύτερη θέση. Αρίστωνας
 
«Ευδαίμων βίος εστί ο κατά την αρετήν ανεμπόδιστος».
Η ευτυχισμένη ζωή έγκειται στην ανεμπόδιστη άσκηση της αρετής.
Αριστοτέλης
 
Ζήσε όπως πρέπει να ζήσεις γιατί γρήγορα θα διαπιστώσεις ότι η ζωή είναι πολύ μικρή.
Κάνε αυτό που πρέπει να κάνεις και θα γίνει αυτό που πρέπει να γίνει.
 
Ζούμε στην εποχή της σύγχυσης, όπου το ψέμα γίνεται αλήθεια και το κακό παρουσιάζεται ως καλό. Πρέπει όλοι να σεβόμαστε τους θεσμούς, αλλά όταν αρρωσταίνουν τα πρόσωπα, αρρωσταίνουν και οι Θεσμοί.
Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.
 
Ζωή είναι η πίστη στο όνειρο.
 
Ζω ως άτομο λαϊκό, με τρόπους αριστοκρατικούς.
Άννα Συνοδινού.
 
Ζωή είναι η τέχνη να εξάγεις επαρκή συμπεράσματα απο ανεπαρκή δεδομένα.
Άγγλος συγγραφέας Samuel Butler. (1835-1902).
 
H γη παράγει αρκετά για να ικανοποιήσει τις ανάγκες κάθε ανθρώπου, όχι όμως την απληστία του.
Μαχάτμα Γκάντι.
 
Η εξέλιξη δεν είναι μια δύναμη, αλλά μια διαδικασία, όχι μια συνέπεια,, αλλά ένας νόμος.
Έντουαρντ Μόρλεϊ.
 
Η ζωή δεν έχει πρόβες, μόνο παραστάσεις.
 
Η ζωή δεν είναι για να περιμένεις να κοπάσει η καταιγίδα, αλλά για να μάθεις να χορεύεις στη βροχή.
 
Η ζωή είναι μικρή για όσους κάνουν το καλό, αλλά για όσους κάνουν το κακό μια μόνη νύχτα είναι ένας άπειρος χρόνος.
Λουκιανός.
 
Η ζωή είναι μαχαίρι ή μας εξυπηρετεί ή μας κόβει ανάλογα με το χειρισμό.
 
Η ζωή είναι τραγωδία για όσους αισθάνονται, αλλά κωμωδία για όσους σκέφτονται.
Χόρακ Βάλπολ.
 
Η ζωή μοιάζει με το κρεμμύδι, όσο το ξεφλουδίζεις τόσο περισσότερο δακρύζεις.
 
Η ζωή μοιράζεται στους έχοντες, τους κατέχοντες και τους αντέχοντες.
Μήτσος Ευθυμιάδης.
 
Η ζωή είναι ένα ποδήλατο με δέκα ταχύτητες. Ο πιο πολύς κόσμος χρησιμοποιεί μία δύο από αυτές και τις υπόλοιπες δεν ξέρει τι να τις κάνει.
Τσάρλς Σούλτζ.
 
Η ζωή που έχει στο μερτικό της την εγκράτεια, το θάρρος, τη σοφία και την υγεία είναι πιο ευχάριστη από εκείνη όπου βρίσκονται η ασωτία, η δειλία, η τρέλα και η αρρώστια.
Πλάτων.
 
Η ζωή χωρίζεται σε τρείς φάσεις, «επανάσταση…», «περισυλλογή…», Τηλεόραση…». Ξεκινάς δηλαδή να αλλάξεις τον κόσμο και καταλήγεις να αλλάζεις κανάλια.
 
Η καλλιέργεια της θέλησης είναι το μυστικό της ύπαρξής μας.
Ράλφ Έμερσον.
 
Η καλοσύνη στις σχέσεις των ανθρώπων είναι η κύρια ομορφιά της ζωής.
Ανρί Λακορντέρ.

Ο εισαγγελέας που στήνει στο... δικαστικό απόσπασμα την Τρόικα!

Ο εισαγγελέας που στήνει στο... δικαστικό απόσπασμα την Τρόικα!
Σε μια καταγγελία προχώρησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χανίων, Γιάννης Πενταγιώτης με αφορμή τις κινητοποιήσεις του κλάδου αλλά και τους λόγους για τους οποίους αντιδρούν οι δικαστικοί στα νέα μέτρα.
Διαβάστε την επιστολή του:
«Συνάδελφοι δικαστές και εισαγγελείς σαν απάντηση στους ελάχιστους συναδέλφους που αντιδρούν στις κινητοποιήσεις μας αλλά και στις αμφιβολίες και στις αντιρρήσεις που ήδη εγείρονται για την κλιμάκωση του αγώνα, τις οποίες σέβομαι, αλλά δεν υιοθετώ αναφέρω τα κάτωθι:
Αγωνιζόμαστε ως κλάδος, ως ανεξάρτητη εξουσία ενάντια στην προκλητική παραβίαση του Συντάγματος από την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, ενάντια στην κατεδάφιση όλων των κοινωνικών δικαιωμάτων, ενάντια στην ισοπέδωση της παιδείας και της υγείας του λαού μας, ενάντια στη γενοκτονία που επιχειρείται εις βάρος όλων μας με την μείωση των μισθών και των συντάξεων σε επίπεδα μη βιώσιμα στα πλαίσια δήθεν του αποκαλούμενου δημοσίου συμφέροντος το οποίο όπως φαίνεται σύμφωνα με την 668/20-2-2012 απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε συνταγματικό το μνημόνιο σε όλα τα μέτρα του υπερισχύει του ίδιου του Συντάγματος, των άρθρων που κατοχυρώνουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και αγαθά και της ΕΣΔΑ.
Εδώ υπάρχει και μια αντίφαση και ειρωνεία των σοφών του ΣτΕ καθώς όλα τα μέτρα που λαμβάνονται στα πλαίσια του δημοσίου συμφέροντος για τη λειτουργία του κράτους και της κοινωνίας μας συγχρόνως τα ίδια μέτρα καταστρατηγούν, ισοπεδώνουν το δημόσιο συμφέρον και καταστρέφουν την κοινωνία μας για το καλό της οποίας εφαρμόζονται.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στο καθεστώς κατοχής που έχουν επιβάλλει η Τρόικα, οι σύμβουλοί τους, οι αξιωματούχοι της ευρωπαϊκής ένωσης και του ΔΝΤ και οι ντόπιοι και ξένοι τραπεζίτες.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στην κυβέρνηση «δωσίλογων» που προσφέρουν γη και ύδωρ στους δανειστές μας εξοντώνοντας το λαό μας με την κατάλυση κάθε είδους εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματός του.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στο φαύλο αυτό καθεστώς της δήθεν κοινοβουλευτικής δημοκρατίας το οποίο νομοθετεί ενάντια στη θέληση και βούληση του λαού υποστηρίζοντας ότι διαθέτει λαϊκή νομιμοποίηση και εντολή.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στη λειτουργία της βουλής οπερέτας και της κυβέρνησης «yes men» που έχουμε, που νομοθετούν πάντα με δημοκρατικό τρόπο ψηφίζοντας όλα τα μέτρα που οδηγούν στην εξόντωση το λαό μας και στη διάλυση το κράτος μας, σε ένα άρθρο, για να μην υπάρξουν αντιδράσεις και διαρροές. Αλήθεια τι δημοκρατική πρακτική που είναι αυτή. Την επικροτούμε ως δικαστική εξουσία.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στην ανεργία που έχει ξεπεράσει το 30%, αγωνιζόμαστε για τις οικογένειες των 3.000 συμπολιτών μας που αυτοκτόνησαν μην αντέχοντας την εξαθλίωση που τις οδήγησε η νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνησή μας.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στον ορυμαγδό των νέων αυτών μέτρων λιτότητας και ισοπέδωσής μας, τα οποία κατά τους κυβερνώντες παίρνονται για το καλό μας και για να υπάρξει ανάπτυξη, όμως εδώ και δύο χρόνια συνεχώς βαθαίνει η ύφεση και δεν υπάρχει διέξοδος και τέλος.
Αγωνιζόμαστε για την εθνική μας κυριαρχία και ανεξαρτησία. Αλήθεια μήπως δεν έχετε αντιληφθεί ότι ήδη ζούμε σε καθεστώς κατοχής, δουλείας, αποικιοκρατίας γερμανικής προέλευσης. Ποιος πιστεύει ότι είμαστε ελεύθερο και κυρίαρχο κράτος που θα δώσει ένα τέλος στην αυτοκαταστροφή του, στο φαύλο κύκλο που μας οδηγεί η προδοτική αυτή πολιτική που δήθεν υπερασπίζεται τα συμφέροντά μας ως ελληνικό κράτος και πολίτες.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στην απώλεια της εθνικής μας ανεξαρτησίας, στην αμετάκλητη και άνευ όρων παραίτησή μας από την εθνική κυριαρχία στην οποία προβήκαμε στο άρθρο 14 παράγραφος 5 της δανειακής σύμβασης που υπόγραψε ο υπουργός οικονομικών το Μάιο του 2010 χωρίς την έγκριση και κύρωσή της από τη βουλή και με βάση την οποία εγκαταστάθηκαν στη χώρα μας οι εκπρόσωποι της Τρόικας και του ΔΝΤ, οι οποίοι με τις ευλογίες των πολιτικών μας συμπεριφέρονται σαν να βρίσκονται σε αποικία ή μήπως βρίσκονται.
Αγωνιζόμαστε για να διατηρήσει ο καθένας το σπίτι του που με μόχθο και κόπο και με τις οικονομίες του έφτιαξε και αγόρασε και να μη του το πάρει η τράπεζα γιατί με την περικοπή του μισθού του δεν έχει πια τα χρήματα για να πληρώνει το στεγαστικό του δάνειο.
Αγωνιζόμαστε για να έχουν τα παιδιά μας μέλλον σε αυτό τον τόπο και όχι να μεταναστεύουν, να μένουν άνεργα και να αμείβονται με 500 ευρώ.
Αγωνιζόμαστε για να παραμείνουμε ελεύθεροι πολίτες με γνώμη και άποψη και όχι δούλοι, απλοί διεκπεραιωτές και εφαρμοστές των άθλιων νόμων που ψηφίζει η βουλή αυτή των άθλιων εκπροσώπων μας οι οποίοι για άλλη μια φορά αφού υφάρπαξαν την ψήφο του λαού μας με ψευδή διλλήματα περί δήθεν καταστροφή μας αν δεν ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες των δανειστών μας θεωρούν ότι έχουν τη λαϊκή νομιμοποίηση και εντολή.
Η μέχρι τώρα στάση μας και η κλιμάκωση του αγώνα μας όχι μόνο δεν είναι αντισυνταγματική και παράνομη όπως θέλουν μερικοί να πιστεύουν και να παρουσιάσουν αλλά αντίθετα υπηρετεί το λαό και το Σύνταγμα που καλούμαστε να εφαρμόσουμε.
Αγωνιζόμαστε για να σταματήσει η προκλητική ισοπέδωση των ατομικών, κοινωνικών, εργασιακών δικαιωμάτων του λαού μας.
Αγωνιζόμαστε για την προστασία των αδύνατων.
Αγωνιζόμαστε για να μην εξαφανιστεί η φυλή μας, το έθνος μας, η Ελλάδα μας, ο τόπος μας που τόσο ξεδιάντροπα αφανίζεται από τους δήθεν αντιπροσώπους του, από αυτούς που είναι βουτηγμένοι στη διαφθορά και στην ανομία. Ας πληροφορηθεί λοιπόν η ηγεσία μας, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου καθώς και οι εκλεκτοί συνάδελφοι που διαφωνούν με τη στάση μας ότι αγωνιζόμαστε για όλα τα ανωτέρω.
Η μόνη διέξοδος στην κρίση είναι η σθεναρή και αποφασιστική στάση μας για να τεθεί τέρμα στην καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου και δικαιοσύνης που βιώνουμε και για να υπάρξει μέλλον στον τόπο μας. Διαφορετικά αν πάψει να υφίσταται και ο θεσμός της δικαστικής εξουσίας, της δικαιοσύνης που τώρα τελευταία με αφορμή τις κινητοποιήσεις μας βάλλεται από παντού και κυρίως από το εσωτερικό του, την ηγεσία του αλλά και τους ίδιους τους λειτουργούς του δεν θα υπάρχει, δεν θα έχει μείνει όρθιο τίποτα πια. Τότε ας συνεχίσουμε να μασάμε το κουτόχορτο που μας προσφέρουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι εργολάβοι – καναλάρχες και οι πολιτικοί πάτρωνές τους που θαυμάζουμε στη βουλή και ας συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις.
Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία.
Γιάννης Πενταγιώτης
Εισαγγελέας Πρωτοδικών»

Κύριοι Αρχηγοί παραιτηθείτε...κάντε το τουλάχιστον για την υστεροφημία σας και την ιστορία σας....

...παραιτηθείτε τώρα πριν είναι αργά...
Κύριοι Αρχηγοί πως είναι δυνατόν να παραμένετε ασυγκίνητοι και απαθείς μπροστά σε αυτά που συμβαίνουν στους εν ενεργεία και εν αποστρατεία συναδέλφους σας;
Πως ανέχεσθε να ηγείσθε
σχηματισμών και να είστε υπεύθυνοι χιλιάδων ψυχών, που είναι σε απόγνωση, που έχουν απαξιωθεί και που το ηθικό τους έχει καταρρακωθεί;
Πόσο πιο κάτω περιμένετε να φτάσουν οι μισθοί και οι συντάξεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ)...

που έχουν κατακρεουργηθεί με περικοπές που αγγίζουν το 60%;
Είναι δυνατόν να συναινείτε σε αυτά που γίνονται, όταν κανένας άλλος δημόσιος υπάλληλος δεν έχει υποστεί σε καμιά περίπτωση, ισόποσες περικοπές με τους στρατιωτικούς;
Είναι δυνατόν κ. Αρχηγοί να μην σας προβληματίζει και συγκινεί η μεθοδευμένη-στοχευμένη σφαγή των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων;
Είναι δυνατόν να ανέχεται ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, να αμείβεται με τον μισό ακριβώς μισθό ενός Γενικού Γραμματέα υπουργείου;
Είναι δυνατόν να μην σας προβληματίζει τουλάχιστον η συρρίκνωση και στην ουσία το λουκέτο των Ενόπλων Δυνάμεων, που θα κληθούν να λειτουργήσουν με 60 % περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες τους;
Είναι δυνατόν να ανέχεστε το μαχαίρι και την μεθοδευμένη διάλυση των μετοχικών ταμείων, που μέσα σε μια νύχτα είδαν τα αποθεματικά τους και τις καταθέσεις τους να εξανεμίζονται στο όνομα του κουρέματος (PSI) με την ψιλή...
Πόσο πιο κάτω θα ανέχεστε ακόμα να μας πάνε...;
Αφήστε τις ντουντούκες και τα tweeter "αγιογραφίες" στην κυβέρνηση...
και πάρτε τώρα γενναίες αποφάσεις...
Οι ένοπλες Δυνάμεις είναι βασικός πυλώνας ασφάλειας, είναι ο σκληρός πυρήνας του κράτους. 
Είναι η πρώτη και τελευταία γραμμή άμυνας που πρέπει να στηρίζουμε και να αγωνιστούμε για αυτήν. 
Κύριοι Αρχηγοί αν όλα τα πιο πάνω δεν σας λένε τίποτα, δεν σας συγκινούν και δεν σας ωθούν να παραιτηθείτε..κάντε το τουλάχιστον για την υστεροφημία σας και την ιστορία σας.
Παραιτηθείτε τώρα, είναι το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε..  

Παπασπύρος Μπάμπης

Ταξίαρχος (ε.α) Π.Α

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)