Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Η Σπουδαιότερη Ομιλία που έγινε ποτέ

Μέχρι 15 Ιουνίου η υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Μέχρι τις 15 Ιουνίου δίνει περιθώριο το υπουργείο Οικονομικών σε μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες και επιτηδευματίες για να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε τις προθεσμίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων οικονομικού έτους 2012, με την προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή του Ε9 να λήγει στις 31 Ιουλίου.

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, στο πλαίσιο της απλοποίησης των προθεσμιών υποβολής των δηλώσεων και της διευκόλυνσης των φορολογουμένων, ομαδοποιούνται και καθορίζονται οι προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ως εξής:

Μέχρι και τις 30 Απριλίου η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2012 των ΟΕ, ΕΕ, κοινωνιών, κοινοπραξιών κλπ, καθώς και όλων των Νομικών Προσώπων Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα ανεξάρτητα της κατηγορίας βιβλίων του ΚΒΣ που τηρούν.

Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2012 των ΑΕ, ΕΠΕ κλπ, δεν μεταβάλλεται και θα υποβληθούν κανονικά στις 10 Μαΐου.

Ειδικά για τις ΑΕ η ημερομηνία υποβολής κλιμακώνεται, ως γνωστόν, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ.

Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2012 όλων των υπόλοιπων υπόχρεων φυσικών προσώπων (ατομικών επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών, γεωργικών εισοδημάτων, μισθωτών κλπ), ορίζεται μέχρι και τις 15 Ιουνίου.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής με ηλεκτρονικό τρόπο της δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2012 (Ε9) φυσικών και νομικών προσώπων ορίζεται η 31η Ιουλίου.

Διευκρινίζεται, τέλος, ότι η εκτύπωση των εντύπων, οι οδηγίες προς τις ΔΟΥ και η έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων μέσω του TAXISnet εξελίσσονται στους προβλεπόμενους χρόνους σε σχέση με τις οριζόμενες προθεσμίες και σημειώνεται ότι αντίστοιχα είχαν εξελιχθεί και τον προηγούμενο χρόνο.

Μετά το κίνημα της πατάτας έρχονται και τα αρνιά!

Μετά το κίνημα της πατάτας, σειρά παίρνει το κίνημα του αρνιού, ενόψει Πάσχα. Οι κτηνοτρόφοι προτίθενται και αυτοί να παρακάμψουν τους μεσάζοντες και να διαθέσουν φτηνά και ελληνικά αμνοερίφια.

Ήδη κτηνοτρόφοι από το Λαγκαδά είχαν επαφές με τον ομότιμο καθηγητή της Γεωπονικής σχολής κ. Καμενίδη ο οποίος οργάνωσε τη διανομή φθηνής πατάτας σήμερα και αύριο, παρόλα τα προβλήματα και το συνωστισμό που δημιουργήθηκε.

Η διάθεση των προϊόντων χωρίς μεσάζοντες έχει κέρδος τόσο για τους παραγωγούς όσο και για τους καταναλωτές και αυτό αναμένεται να φανεί πάρα πολύ στην περίπτωση του πασχαλινού οβελία.

Αυτός που αποφασίζει εάν η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει

Ο Ντέιβιντ Μπέντον, συνεργάτης της βρετανικής Allen & Overy, ενός διεθνούς δικηγορικού γραφείου που παρέχει νομικές υπηρεσίες για επιχειρήσεις παγκοσμίως, είναι ο άνθρωπος κλειδί για την ελληνική χρεοκοπία.

Σύμφωνα με την Telegraph, ο Μπέντον είναι εκείνος του οποίου η νομική γνωμοδότηση οδήγησε 15 από τις πιο μεγάλες τράπεζες και επενδυτές να αποφασίσουν πως η Ελλάδα δεν έχει ακόμα χρεοκοπήσει.

Η απόφαση της Διεθνούς Ένωσης Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA), η οποία έκρινε ότι δεν υπάρχει περίπτωση ενεργοποίησης των CDS με την εισαγωγή των CACs στα ελληνικά ομόλογα βασίστηκε πάνω στις νομικές παραινέσεις του κ. Μπέντον και της ομάδας του.

"Εμείς παρέχουμε επεξηγηματικές συμβουλές γύρω από το τι είδους πιστωτικό γεγονός θα ενεργοποιούσε τα CDS", είπε ο ίδιος προσθέτοντας ότι όλα τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα σε μια πιθανή κατάρρευση του ευρώ και τις νομικές επιπτώσεις που θα είχε κάτι τέτοιο.

Η εμπιστευτικότητα ωστόσο που υπάρχει εμποδίζει τον κ Μπέντον από το να συζητά την δουλειά που κάνουν στην επιτροπή της ISDA περί πιστωτικών γεγονότων, το σώμα το οποίο αποφαίνεται για το κατά πόσο ένα πιστωτικό γεγονός θα δει τα CDS να πληρώνονται.

"Καθίσταται σαφές από την ομόφωνη ψήφο κατά την ενεργοποίηση των συμβάσεων, ότι η συμβουλή της εταιρείας ήταν ενάντια στην ενεργοποίησή τους", σημειώνει το δημοσίευμα.

Το περιοδικό Risk, έδωσε πρόσφατα στην Allen & Overy τον τίτλο της "δικηγορικής εταιρείας των παραγώγων για τη χρονιά", επικαλούμενο τη δουλειά που έχει κάνει για λογαριασμό της ISDA, πάνω στο ζήτημα των ελληνικών CDS.

Παράλληλα, ο συνιδρυτής της Pimco, μιας από τις κορυφαίες εταιρείες που αγοράζουν χρέος, Μπιλ Γκρος, σημειώνει ότι η εν λόγω απόφαση έθεσε ένα "επικίνδυνο προηγούμενο" και πως θα ανησυχούσε εάν είχε ελληνικά CDS.

Μάλιστα, η ISDA τόνισε πως το γεγονός πως δε θα πληρωθούν τα ελληνικά CDS δε σημαίνει πως δεν πρόκειται να υπάρξει πιστωτικό γεγονός στο άμεσο μέλλον, καθώς αν ενεργοποιηθούν οι CACs ενδέχεται να αλλάξουν τα δεδομένα.

Σημειώνεται ότι οι τράπεζες έχουν διορία έως τις 8 Μαρτίου στις 10 μ.μ να δηλώσουν συμμετοχή για την ανταλλαγή ομολόγων, ενώ τα αποτελέσματα του PSI+ αναμένεται να ανακοινωθούν λίγο μετά τη λήξη της προθεσμίας.

Moody's: Η Ελλάδα κινδυνεύει ακόμα με χρεοκοπία

Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's ανακοίνωσε τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο ότι υποβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας από "Ca" σε "C".

Ο οίκος αξιολόγησης ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η υποβάθμιση αυτή οφείλεται στην έναρξη της διαδικασίας ανταλλαγής των ελληνικών κρατικών ομολόγων, η οποία θα σημάνει απώλειες μεγαλύτερες από 70% της ονομαστικής τους αξίας για τους ιδιώτες επενδυτές που τα διακρατούν και οι οποίοι θα χάσουν συνολικά ένα ποσό ύψους 107 δισ. ευρώ.

Η διαδικασία αυτή "συνεπάγεται προβλεπόμενες απώλειες για τους επενδυτές ανώτερες του 70%» κάτι το οποίο συνάδει με τα κριτήρια του οίκου Moody's για την αξιολόγηση στη βαθμίδα C", εξήγησε ο οίκος στην ανακοίνωσή του.

Ο Moody's αξιολογεί με "C" δανειζόμενες χώρες οι οποίες κρίνει ότι βρίσκονται στα πρόθυρα της στάσης πληρωμών.

Ο οίκος Standard and Poor's είχε υποβαθμίσει την Δευτέρα το αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα "SD", δηλαδή "επιλεκτική στάση πληρωμών", εξαιτίας της διαδικασίας εθελοντικής ανταλλαγής των ελληνικών κρατικών ομολόγων (PSI).

Ο Fitch επίσης είχε ανακοινώσει την υποβάθμιση της Ελλάδας την περασμένη εβδομάδα.

Ο Moody's έγινε έτσι ο τρίτος οίκος αξιολόγησης που υποβάθμισε τη χώρα μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας για την απομείωση του ελληνικού χρέους.

Ο οίκος δεν αξιολογεί στην ανακοίνωσή του την προοπτική. Όταν ολοκληρωθούν οι εκτιμήσεις του Eurogroup και η ανταλλαγή των ομολόγων, ο Moody's θα επαναξιολογήσει τους κινδύνους και τη βαθμίδα στην οποία τοποθετεί το ελληνικό χρέος.

Ωστόσο, ανέφερε ότι "ο κίνδυνος χρεοκοπίας ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της ανταλλαγής ομολόγων παραμένει υψηλός" και η όποια αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας θα είναι μικρή

Η Ελλάδα γινεται Βουλγαρία

- Κατώτατος μισθός 511 ευρώ

- Βάση για σύνταξη τα 350 ευρώ και επίδομα ανεργίας 359 ευρώ

- Απο τον Απρίλιο οι μειώσεις των μισθών

- Οι άνεργοι θα ζουν με 12 ευρώ την ημέρα

Μισθοί Βουλγαρίας διαμορφώνονται με τα νέα μέτρα σύμφωνα με τα οποία ο μισθός για νέους κάτω των 25 χρόνων διαμορφώνεται στα 511 ευρώ και για τους υπόλοιπους στα 568 ευρώ!

Παράλληλα τσεκούρι πέφτει στα επιδόματα.

Το επίδομα ανεργίας απο 451 ευρώ πέφτει στα 359 ευρώ. Το εποχικό επίδομα απο 587 σε 458 ευρώ, το επίδομα μητρότητας απο 751 ευρώ σε 586, το επίδομα ανεργίας για εποχικά απασχολούμενους μειώνεται στα 251 ευρώ ενώ ο μισθός ενός μαθητευόμενου αγγίζει μόλις τα 359 ευρώ.

Επίσης με τις μειώσεις μισθών, η αποζημίωση απο απόλυση πέφτει τελικά στο 1/4 του αρχικού μισθού.

12 ανατροπές στις φορολογικές δηλώσεις

Σε ύψη δυσθεώρητα θα φτάσει φέτος ο λογαριασμός της Εφορίας. Οι δώδεκα παγίδες που το νέο σύστημα επιφυλάσσει θα αγγίξουν 3.000.000 φορολογουμένους. Οι περισσότεροι δεν έχουν καταβάλει ποτέ φόρο. Μηδαμινές θα είναι οι επιστροφές

Βαρύς και ασήκωτος θα είναι φέτος ο... λογαριασμός της εφορίας, καθώς κρύβει 12 «παγίδες» για τους φορολογούμενους.

Η μείωση του αφορολογήτου ορίου στα 5.000 ευρώ, η αύξηση των συντελεστών φόρου για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, οι αυξήσεις έως και 100% στα τεκμήρια διαβίωσης για κατοικίες και αυτοκίνητα, το «ψαλίδισμα» στις εκπτώσεις δαπανών για ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα ζωής, ασφαλιστικές εισφορές, τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ιατρικές επισκέψεις και νοσήλια, αλλά και η κατάργηση του «μπόνους» των αποδείξεων ανεβάζει στα ύψη τις φορολογικές επιβαρύνσεις για όλους.

Μάλιστα, ελέω τεκμηρίων, στην τσιμπίδα της εφορίας θα πιαστούν τουλάχιστον 3.000.000 φορολογούμενοι, εκ των οποίων τα 2.000.000 πέρυσι δεν πλήρωσαν ούτε ένα ευρώ φόρο.

Επίσης, οι επιστροφές φόρου θα είναι μηδαμινές και σε εξαιρετικές περιπτώσεις, μετά την κατάργηση της έκπτωσης λόγω αποδείξεων και εξαιτίας των ψαλιδισμένων φοροαπαλλαγών σε συνδυασμό με το ελάχιστο αφορολόγητο των 5.000 ευρώ, θα είναι ελάχιστες.

Εκλογές στις 29 Απριλίου ή 6 Μαΐου

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την περασμένη Τετάρτη, ο κ. Παπαδήμος συνάντησε τον κ. Μπαρόζο στις Βρυξέλλες και του είπε ότι έχει συμφωνήσει τόσο ο ίδιος όσο και οι πολιτικοί αρχηγοί να στηθούν κάλπες είτε στις 29 Απριλίου είτε στις 6 Μαΐου.

Σύμφωνα με την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι και ηγέτες δεν έχουν ενστάσεις, καθώς θεωρούν ότι η νέα κυβέρνηση θα συνεχίσει την εφαρμογή του νέου οικονομικού προγράμματος.

Αντισυνταγματική η διακοπή του ρεύματος

Αν και η επιβολή του έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων κρίθηκε συνταγματική από το ΣτΕ, από την άλλη πλευρά δεν κρίθηκε το ίδιο και η διακοπή της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Αυτό αποφασίστηκε σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου έκριναν ότι η επιβολή του χαρατσιού, ως είθισται να το λέμε, είναι συνταγματική και νόμιμη.

Ως επιχείρημα δίνεται πως το ειδικό τέλος ακινήτων δεν είναι πάγιος φόρος, ήτοι δεν δύναται να πληρώνεται μόνιμα και σταθερά, αλλά είναι έκτακτος, καθώς έχει επιβληθεί για δύο χρόνια.

Κατά συνέπεια, σύμφωνα με τους δικαστές, η επιβολή του δεν προσκρούει σε καμιά συνταγματική επιταγή.

Αντίθετα τώρα, οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν, σχεδόν ομόφωνα, ότι είναι αντισυνταγματική και παράνομη η νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει ότι η ΔΕΗ θα διακόπτει την παροχή του ρεύματος σε περίπτωση κατά την οποία ο καταναλωτής δεν πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων που περιλαμβάνεται στον λογαριασμό του ρεύματος.

Πάντως, για να επανέλθουμε στη συνταγματικότητα του ειδικού τέλους, το δικαστήριο επιφυλάχθηκε σε περίπτωση που το χαράτσι από έκτακτο μεταβληθεί με νομοθετική ρύθμιση σε πάγιο, να κρίνει εκ νέου την συνταγματικότητα ή μη της επιβολής του.

Εφόσον όμως προσβληθεί και πάλι η νέα νομοθετική ρύθμιση στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το τρίτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου 2011 προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Καλαμάτας, Βόλου, Ηρακλείου, Σύρου και Καβάλας, η ΑΔΕΔΥ ο Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Καβάλας, το Σωματείο "Έλληνες Φορολογούμενοι", ιδιοκτήτες ακινήτων, κ.λπ.

Όλοι στρέφονται κατά της από 10.10.2011 απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών με την οποία καθορίζεται ο τρόπος και η διαδικασία είσπραξης του έκτακτου ειδικού τέλους και ζητούν να ακυρωθεί.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν, μεταξύ των άλλων, ότι το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων δεν είναι ειδικό τέλος, αλλά επιβολή νέου φόρου κάτι που είναι αντίθετο σε πλειάδα συνταγματικών διατάξεων (αντίθετη στα άρθρα 1, 2, 4, 5, 20, 26, 48, 78 και 101 του Συντάγματος) και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που προστατεύει την ιδιοκτησία.

Τελικό χτύπημα για χιλιάδες φορολογούμενους

Αντιμέτωποι με μια άνευ προηγουμένου φοροκαταιγίδα θα έρθουν οι Έλληνες πολίτες το αμέσως προσεχές διάστημα, λόγω της ανόδου στα τεκμήρια διαβίωσης, του "ψαλιδίσματος" των φοροαπαλλαγών και της κατάργησης του μπόνους αποδείξεων.

Περίπου 3.000.000 φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν, εκ των οποίων τα 2.000.000 την περασμένη χρονιά δεν κατέβαλαν ούτε ευρώ.

Η φοροκαταιγίδα αναμένεται αμέσως μετά τις κάλπες, όταν και θα φτάσουν στα νοικοκυριά τα περισσότερα χαράτσια.

Μάλιστα, λόγω των σαρωτικών αλλαγών και των νέων φόρων, οι πολίτες θα βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων διότι:

*Το αφορολόγητο έχει πέσει από τα 12.000 στα 5.000 ευρώ. Για τους φορολογούμενους μέχρι 30 ετών, τους συνταξιούχους άνω των 65 και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, που έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 9.000 ευρώ θα ισχύει αφορολόγητο 9.000 ευρώ.

*Στο τμήμα του ετήσιου εισοδήματος πάνω από 5.000 ευρώ και μέχρι τα 12.000 ευρώ θα επιβληθεί επιπλέον φόρος 10%.

*Ο συντελεστής φόρου που αντιστοιχεί από τα 16.000 έως τα 22.000 ευρώ αυξήθηκε από το 24% στο 25%, ο συντελεστής φόρου του κλιμακίου από τα 22.000 έως τα 26.000 ευρώ μειώθηκε από 26% σε 25%, ο συντελεστής που αντιστοιχεί στο τμήμα εισοδήματος από 26.000 έως 32.000 ευρώ αυξήθηκε από 32% σε 35% και ο συντελεστής που αντιστοιχεί σε κλιμάκιο εισοδήματος από τα 32.000 έως τα 40.000 ευρώ μειώθηκε από το 36% στο 35%.

*Μειώνονται τα αφορολόγητα όρια που ισχύουν για φορολογούμενους με προστατευόμενα τέκνα.

*Περικόπτεται η μείωση φόρου για φορολογούμενους με αναπηρία 67% και άνω.

*Οι εκπτώσεις διαφόρων δαπανών (ενοίκια, δίδακτρα, νοσήλια κ.α.) θα εκπίπτουν πλέον σε ποσοστό 10% από 20% που ίσχυε στο παρελθόν.

*Καταργήθηκε η διάταξη που προέβλεπε έκπτωση 20% των δικηγορικών αμοιβών από τον φόρο εισοδήματος.

*Οι εκπτώσεις προσωπικών δαπανών για ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, ασφαλιστικές εισφορές και τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας που συνήφθησαν από 31/02/2012, δεν θα γίνονται από το εισόδημα, αλλά σε ποσοστό 10% από τον φόρο που αναλογεί στο εισόδημα.

*Ο συμπληρωματικός φόρος που επιβάλλεται με συντελεστές 1,5% και 3% στα εισοδήματα από ακίνητα επιβάλλεται και σε μισθώματα που προέρχονται από επαγγελματικές ή εμπορικές μισθώσεις.

*Στο εξής δεν θα ισχύει η απαλλαγή που ίσχυε για τα καθαρά κέρδη μέχρι 30.000 ευρώ που αποκτούν νέοι επιτηδευματίες κάτω των 35 ετών.

Αποδείξεις χωρίς μπόνους, αλλά με... ποινή

Χειρότερα θα είναι τα πράγματα φέτος και με τις αποδείξεις. Στο εξής όσοι συγκεντρώνουν περισσότερες δεν θα έχουν έκπτωση φόρου, ωστόσο θα υπάρχει πέναλτι αν συγκεντρώσουν λιγότερες!

Όπως προβλέπει ο νόμος, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συνυποβάλλουν με τη δήλωσή τους, αποδείξεις δαπάνης του ενός τετάρτου του εισοδήματός τους με ανώτατο όριο τα 15.000 ευρώ.

Αν ο φορολογούμενος υποβάλει περισσότερες αποδείξεις δεν κερδίζει τίποτα, αν όμως υποβάλει λιγότερες θα επιβάλλεται στη διαφορά ποινή φόρου 10%.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να προσκομίσουν στις εφορίες όλες τις αποδείξεις, εκτός από δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, δαπάνες που μειώνουν τον φόρο, λογαριασμούς, εισιτήρια για τα μέσα μεταφοράς και δαπάνες που γίνονται στο εξωτερικό.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)