Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

FBI: "Πες μου το ζώδιο να δω ποιoς είσαι"



ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ
Μπορεί οι προβλέψεις που ακούμε στην τηλεόραση για τα ζώδια, να είναι "μουσαντένιες" αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι αρχαίοι ήταν χαζοί και με βάση αυτά μάντευαν τον χαρακτήρα του καθενός.
Το ζώδιο ενός ατόμου σχετίζεται άμεσα με το είδος του εγκλήματος που είναι πιθανό να διαπράξει. Αναλύοντας στοιχεία του FBI σχετικά με το ζώδιο συλληφθέντων κατά συρροή δολοφόνων οι ειδικοί κατέληξαν στο ποια ζώδια είναι τα πιο επικίνδυνα από άποψη εγκληματικής συμπεριφοράς.
Τα ζώδια χωρίζονται σε 4 διαφορετικές κατηγορίες: Φωτιά, Νερό, Γη και Αέρας
Τα Ζώδια της Φωτιάς είναι Τοξότης , Κριός και Λέων.
Από τα τρία , Τοξότης έχει τον μεγαλύτερο αριθμό εγκληματιών και είναι ο πιο δύσκολος να συλληφθεί, ο Κριός είναι συνήθως ο πιο βαριά οπλισμένος, αλλά στην πραγματικότητα ο πιο επικίνδυνος από τα ζώδια της φωτιάς είναι ο Λέων.
Τα Ζώδια του Αέρα είναι Ζυγός , Δίδυμοι και Υδροχόος
Οι Ζυγοί έχουν το πιο βεβαρυμένο ποινικό μητρώο σε σχέση με τα υπόλοιπα ζώδια του αέρα και είναι συνήθως οπλισμένοι και πολύ επικίνδυνοι. Από την άλλη οι Δίδυμοι εμπλέκονται συνήθως σε εγκλήματα απάτης, ενώ οι Υδροχόοι συνήθως διαπράττουν εγκλήματα με στόχο την εκδίκηση.
Τα Ζώδια της Γης είναι Αιγόκερως , Παρθένος και Ταύρος
Στην κατηγορία αυτή οι εγκληματίες συλλαμβάνονται σχεδόν κατά κανόνα. Ο Ταύρος ο πιο ευέξαπτος και γι' αυτό επικίνδυνος, ο Παρθένος είναι επίσης συνήθως βαριά οπλισμένος, ενώ το ποινικό μητρώο ενός Αιγόκερου έχει λίγο απ' όλα.
Τα Ζώδια του Νερού είναι Καρκίνος, Σκορπιός και Ιχθείς
Οι Καρκίνοι έχουν τη μεγαλύτερη πλειοψηφία εγκληματιών μεταξύ όλων των ζωδίων και είναι επίσης πολύ βίαιοι, ενώ ο Σκορπιός και οι Ιχθείς είναι επίσης αρκετά ευέξαπτοι.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του FBI, οι Καρκίνοι είναι οι πιο επικίνδυνοι εγκληματίες από όλα τα ζώδια, ενώ ακολουθούν οι Ταύροι στη δεύτερη θέση. Τρίτοι πιο επικίνδυνοι έρχονται οι Τοξότες και τέταρτοι οι Κριοί, ενώ ακολουθούν κατά φθίνουσα σειρά Αιγόκερως , Παρθένος , Ζυγός , Ιχθείς , Σκορπιός , Λέων , Υδροχόος και οι Δίδυμοι τελευταίοι στη λίστα αφού τα εγκλήματα τους σπανίως συνδέονται με βία, αλλά κυρίως με απάτες και κομπίνες.
Οι Καρκίνοι είναι ως επί το πλείστον δολοφόνοι πάθους. Σκοτώνουν σχεδόν κατά κανόνα και αφήνουν κάποια διακριτικά σημάδια στο σώμα των θυμάτων τους για να υπογράψουν το έγκλημά τους.
Οι Ταύροι συνήθως εμπλέκονται σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και συνήθως ενεργούν μόνοι τους χωρίς συνεργούς.
Οι Τοξότες είναι απατεώνες και κλέφτες, ωστόσο σπάνια βλάπτουν το θύμα τους εκτός κι αν κινδυνεύει η δική τους ζωή.
Οι Κριοί συνήθως προσλαμβάνονται για να κάνουν εγκλήματα, ενώ οι Αιγόκεροι ως επί το πλείστον συμμετέχουν στο οργανωμένο έγκλημα.
Οι Σκορπιοί αναδείχθηκαν το πιο σαδιστικό και δολοφονικό ζώδιο, ενώ οι Παρθένοι είναι συνήθως διαρρήκτες ή χάκερ . Οι Ζυγοί είναι βουτηγμένοι στη διαφθορά, ενώ οι Ιχθείς εμπλέκονται ως επί το πλείστον σε εγκλήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά .
Από την άλλη οι Δίδυμοι δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι και συνδέονται συνήθως με οικονομικές απάτες και αναίμακτες κλοπές. Αντίθετα οι Λέοντας συνήθως εμπλέκονται σε εγκληματικές δραστηριότητες για να αποκτήσουν φήμη και αναγνώριση κι έτσι δεν ασχολούνται με μικροαδικήματα. Τέλος οι Υδροχόοι είναι χάκερ και ειδικεύονται στην εξαπάτηση.

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους!


Η πολλαπλή και αντιφατική (παρα-) πληροφόρηση των ημερών μας έχει ως αποτέλεσμα, να μη μπορούμε πολλές φορές να αντιληφθούμε και τα μέχρι πρότινος αυτονόητα. Σ’ αυτό συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό και η άνοδος του πολιτικού θερμομέτρου λόγω των απίστευτης σκληρότητας αντιλαϊκών μέτρων που εφαρμόζονται στο πλαίσιο του μνημονίου.
Η έλλειψη καθαρής σκέψης είναι ωστόσο κάτι το ιδιαιτέρως επικίνδυνο ειδικά στους χαλεπούς καιρούς που διάγουμε. Ας εξετάσουμε για παράδειγμα ένα φλέγον ζήτημα των τελευταίων ετών: το μεταναστευτικό.
Η εισροή στην πατρίδα μας εκατομμυρίων ψυχών κυρίως από χώρες του μουσουλμανικού κόσμου -είχαν προηγηθεί οι… επελάσεις από τις χώρες του πρώην σιδηρού παραπετάσματος- δημιούργησαν καινοφανείς καταστάσεις στην πατρίδα μας: δημιουργία γκέτο, εκτίναξη της καθημερινής εγκληματικότητας και δη της οικιακής(!!!), βία, επιβάρυνση των ήδη προβληματικών δομών και υποδομών, επιβάρυνση της δημόσιας υγείας-επανήλθε η φυματίωση και η ελονοσία (!!!)-, ρατσισμός, ξενοφοβία.
Στην κοινωνία, αλλά και στην ψυχολογία των Ελλήνων δημιουργήθηκαν δυο αντίρροπες τάσεις: η πρώτη που αναγνωρίζει το δικαίωμα των ανθρώπων αυτών να ζήσουν ανθρώπινα και να τύχουν μιας καλής μεταχείρισης, η δεύτερη που αντικρύζει τη θλιβερή κατάρρευση της καθημερινότητάς μας και της προσωπικής ζωής του νεοέλληνα, τη δομική, εθνολογική, πολιτισμική αλλοίωση της πατρίδας μας υπό το φόβητρο/φίμωτρο της ρετσινιάς του ρατσιστή.
Στο πολιτικό πεδίο δημιουργήθηκαν και ενισχύθηκαν τεχνηέντως δυο ακραίες τοποθετήσεις (ως να μην υπήρχαν άλλες): οι λεγόμενοι προοδευτικοί αριστεροί οι οποίοι στο πλαίσιο του πάλαι ποτέ κομμουνιστικού διεθνισμού υποστηρίζουν την άμεση ένταξη όλων των εισερχόμενων αλλοδαπών σε μια νεοδημιουργηθείσα πολυπολιτισμική κοινωνία και οι λεγόμενοι Έλληνες εθνικιστές οι οποίοι υποστηρίζουν την ανωτερότητα της ελληνικής φυλής, την λατρεία του αίματος και του χώματος κατά το πρότυπο των εθνικοσοσιαλιστών του 20ου αιώνα (…).
Σε έναν εχέφρονα Έλληνα γίνεται εύκολα κατανοητό ότι όλα τα ανωτέρω είναι ξενόφερτα και αλλότρια προς αυτόν και την κουλτούρα του όπως αυτή βιώθηκε από την εποχή του λεγόμενου Βυζαντίου, μέχρι και μερικές δεκαετίες πριν. Για την κουλτούρα αυτή όλοι οι άνθρωποι ως απόγονοι του ενός ανθρωπίνου ζευγαριού είναι κατά σάρκα αδέρφια. Μολαταύτα για την ίδια αυτή κουλτούρα τα αδέρφια αυτά έχουν τις ιδιαιτερότητές τους και τα σπίτια τους.
Σε καμμία περίπτωση για τον Ρωμιό ο αλλοδαπός, ο μαύρος ή ο ασιάτης δεν είναι ζώο, άξιο να δουλαγωγηθεί ή να… εκκενωθεί. Είναι συνάνθρωπος άξιος σεβασμού και υποστήριξης, εφόσον πάσχει, αλλά δεν είναι αυτοαξία, επειδή είναι ξένος. Από την άλλη ο πολιτισμός μας, η γλώσσα μας, η πίστη μας, ο αξιακός μας κώδικας είναι ιερά, και πρέπει να τα υπερασπιστούμε μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματός μας (υπέρ βωμών και εστιών)!
Υπό το πρίσμα αυτό ανακύπτουν συγκεκριμένα ερωτήματα που μπορεί να απαντηθούν σχετικά εύκολα:
1) Μπορούμε να βοηθήσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους;
Προσωρινά ναι, αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες κατά τις οποίες Έλληνες πεινάνε και φυτοζωούν, πρέπει πρωτίστως να συνδράμουμε τους συμπατριώτες μας σε πιο μόνιμη βάση.
2) Υπάρχει περίπτωση ένταξης του πληθυσμού αυτού στην ελληνική κοινωνία, χωρίς την αλλοίωσή της;
Μηδενική, ήδη μας έρχονται μηνύματα αποτυχίας από πιο οργανωμένες χώρες (Γαλλία-Αγγλία)
3) Η μετακίνηση των πληθυσμών αυτών προκλήθηκε καθαρά από ανθρωπιστικούς λόγους (ανθρωπιστική κρίση);
Όχι, έχουμε σοβαρά δεδομένα και αδιάσειστα στοιχεία, ότι οι μετακινήσεις αυτές οργανώνονται και χρηματοδοτούνται για την επίτευξη σαφών πολιτικών και γεωστρατηγικών στόχων.
4) Πρέπει οι άνθρωποι αυτοί να αντιμετωπίζονται ως κτήνη με φυσική και ηθική εκμετάλλευση;
Επουδενί! Πρέπει να προληφθεί οποιαδήποτε τέτοια κατάσταση και να κατασταλεί, εφόσον ήδη υπάρχει.
5) Ποια είναι η οδός προς τη λύση του θέματος αυτού;
Η σταδιακή αποχώρηση των πληθυσμών αυτών προς τις χώρες τελευταίας εισόδου (Τουρκία) με την εφαρμογή του συμφώνου επανεισδοχής.
Οι ερωταποκρίσεις μπορεί να συνεχιστούν εσαεί, αλλά το νόημα είναι ένα: δεν υποτιμάμε κανέναν πολιτισμό, φυλή ή γλώσσα, αγαπάμε τους λαούς του κόσμου για τους οποίους ως Έλληνες και Ρωμιοί γίναμε το λυχνάρι φωτός κατά καιρούς, θέλουμε να διατηρήσουμε την ιδιοπροσωπία μας ως ελληνική πατρίδα.

Πηγή: http://www.parakato.gr/2014/01/blog-post_676.html#ixzz2pcSvwb6E

Οι 10 σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 2013



Το Heritage Daily δημοσιεύει ειδήσεις για την πολιτιστική κληρονομιά από όλο τον κόσμο και τις χρονικές περιόδους. Μεταξύ αυτών (στο νούμερο 10) και η ελληνική ανασκαφή στη θέση Κουτρουλού Μαγούλα, που ερευνάται από την Αρχαιολογική Υπηρεσία σε συνεργασία με τη Βρετανική Σχολή Αθηνών και το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον.
Ας τις δούμε αναλυτικότερα:
1. Στο νούμερο ένα, το περιοδικό καταχωρεί την ανακάλυψη των λειψάνων του Βασιλιά Ριχάρδου Γ΄ από το Πανεπιστήμιο του Λέστερ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των Βρετανών ερευνητών, τον περασμένο Φεβρουάριο, τα λείψανα που ανακαλύφθηκαν το 2012 στο κέντρο του Λέστερ, κάτω από την εκκλησία Grey Friars, ανήκαν πράγματι στον τελευταίο βασιλιά των Πλανταγενετών, ο οποίος πέθανε στη μάχη του Μπόσγουορθ το 1485 σε ηλικία 32 ετών. Για την ταυτοποίηση των οστών χρησιμοποιήθηκε γενετικό υλικό των απογόνων του βασιλιά που βρίσκονται ακόμα στη ζωή.
2. Ένα ρωμαϊκό γλυπτό εξαιρετικής διατήρησης, που απεικονίζει αετό να κρατά στο ράμφος του φίδι, εντοπίστηκε την περασμένη χρονιά στο Σίτι του Λονδίνου. Η αρχαιολογική ομάδα του Μουσείου Αρχαιολογίας του Λονδίνου αρχικά δίστασε να ανακοινώσει την ανακάλυψη και τη ρωμαϊκή προέλευση του γλυπτού, λόγω της απίστευτα καλής του διατήρησης. Χρονολογείται μεταξύ 1ου και 2ου αι. μ. Χ. και σύμφωνα με τους ειδικούς «αποτελεί ένα από τα καλύτερα σωζόμενα γλυπτά της ρωμαϊκής Βρετανίας».
3. Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το 2013 ένα από τα μεγαλύτερα και αρχαιότερα κελάρια στον κόσμο. Ο αποθηκευτικός χώρος που ανασκάφτηκε στα ερείπια παλατιού της χαναανιτικής πόλης Τελ Κάμπρι, βόρεια του Ισραήλ, χρονολογείται στο 1700 π. Χ. και περιελάμβανε 2.000 λίτρα δυνατού γλυκού κρασιού. Το κρασί ήταν αρωματισμένο με μέντα, μέλι, κανέλα, άρκευθο και ρητίνες, μια συνταγή παρόμοια με τους φαρμακευτικούς οίνους που χρησιμοποιούνταν στην αρχαία Αίγυπτο επί δύο χιλιάδες χρόνια.
4. Η ανακάλυψη ενός μεσολιθικού μνημείου στο Νόρτον του Χερτφορντσάιντ έχει ιστορία που ξεκινά από το 1936, όταν ένας πρωτοπόρος της αγγλικής αεροφωτογραφίας το εντόπισε από ψηλά. Έκτοτε έγιναν πολλές έρευνες για το τεράστιο «διπλό δαχτυλίδι» στο έδαφος, αλλά μόλις το 2013 οι ειδικοί μπόρεσαν να κατανοήσουν τη σημασία της θέσης, που δίνει άγνωστα μέχρι σήμερα στοιχεία για την προϊστορία της περιοχής.
5. Ρωμαϊκή είναι η προέλευση του ανακτόρου, που ανασκάφτηκε στο όρος Σιών της Ιερουσαλήμ από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ. Η ιδιαιτερότητα του ευρήματος οφείλεται στην καλή διατήρηση των υπολειμμάτων του πολυτελούς κτιρίου του 1ου αι. μ. Χ., που εντοπίστηκε σε περιοχή η οποία είχε εγκαταλειφθεί κατά περιόδους. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η οικία πιθανότατα ανήκε σε μέλος της ιουδαϊκής άρχουσας ιερατικής κάστας, ενώ περαιτέρω στοιχεία ίσως δώσουν πολύτιμες πληροφορίες για τους άρχοντες της Ιερουσαλήμ την εποχή του Χριστού.
6. Τον τάφο ενός γιατρού που έζησε στην Αίγυπτο πριν από 4.000 χρόνια, έφεραν στο φως Τσέχοι αρχαιολόγοι. Η ανακάλυψη έγινε στο Αμπουσίρ, μια εκτεταμένη νεκρόπολη του Αρχαίου Βασιλείου κοντά στη σύγχρονη πόλη του Καΐρου, που εξυπηρετούσε την ελίτ της αρχαίας πρωτεύουσας Μέμφιδας. «Η ανακάλυψη είναι σημαντική γιατί πρόκειται για τον τάφο ενός από τους μεγαλύτερους γιατρούς της εποχής των Πυραμίδων, ο οποίος είχε πολύ στενούς δεσμούς με τον φαραώ», είχε δηλώσει τον περασμένο Οκτώβριο ο υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Ιμπραήμ Αλί.
7. Τα υπολείμματα δύο μεγάλων νεκρικών αιθουσών, που κατασκευάστηκαν μεταξύ 4000 και 3600 π. Χ., για να καούν και να θαφτούν η κάθε μία μέσα σε προϊστορικούς τύμβους, βρέθηκε πέρσι στη Βρετανία από αρχαιολόγους του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ και του Συμβουλίου του Herefordshire. Τα κτίρια, μήκους γύρω στα 70 μ., είχαν διαδρόμους και χωρίσματα, έμοιαζαν δηλαδή με οικίες, επιβεβαιώνοντας τους αρχαιολόγους που υποστήριζαν ότι στη νεολιθική Ευρώπη τα «σπίτια των νεκρών» αναπαριστούσαν τα «σπίτια των ζωντανών». Επίσης, μεταγενέστερες ταφές στην περιοχή των τύμβων αποδεικνύουν ότι η τοποθεσία παρέμεινε ιερή και μετά από 1.000 χρόνια.
8. Στο νούμερο οκτώ βρίσκεται η δεύτερη μεγαλύτερη μεσαιωνική ανακάλυψη στη Βρετανία -μετά τα λείψανα του βασιλιά Ριχάρδου Γ΄. Νεκροταφείο με μαζικές ταφές από τα θύματα του Μαύρου Θανάτου, της επιδημίας πανώλης που έπληξε το Λονδίνο τον 14ο αιώνα, ανακαλύφθηκε στο κέντρο της πόλης κατά τη διάρκεια εργασιών της νέας προαστιακής σιδηροδρομικής γραμμής Crossrail. Δεκατρείς σκελετοί τοποθετημένοι σε δυο προσεκτικά οριοθετημένες σειρές στην άκρη της πλατείας Τσαρτερχάουζ στο Φάρινγκτον, ηλικίας ως και 660 ετών, θεωρείται ότι ανήκουν στα θύματα της πανώλης του 1328. Τα ιστορικά αρχεία αναφέρονται σε ένα νεκροταφείο που ανοίχτηκε τη χρονιά αυτή στο Φάρινγκτον -το οποίο μέχρι σήμερα δεν είχε εντοπιστεί-, ενώ σύμφωνα με τα πενιχρά στοιχεία της εποχής, ως και 50.000 άνθρωποι πρέπει να θάφτηκαν εκεί σε λιγότερο από τρία χρόνια. Οι ειδικοί που θα εξετάσουν τα οστά ελπίζουν να εντοπίσουν το DNA των βακτηρίων της πανώλης, συνεισφέροντας έτσι στη συζήτηση για το τι προκάλεσε τον Μαύρο Θάνατο.
9. Ένα υπέροχο πολύχρωμο μωσαϊκό ηλικίας 1.500 ετών βρέθηκε στο κιμπούτς Μπετ Κάμα στο Ισραήλ. Το καλοδιατηρημένο μωσαϊκό, που χρονολογείται μεταξύ 4ου και 6ου αι. μ. Χ., είναι διακοσμημένο με γεωμετρικά σχέδια, ενώ στις γωνίες του έχουν σχεδιαστεί αμφορείς, παγώνια, καθώς και περιστέρια που τσιμπολογούν σταφύλια. Αν και δεν πρόκειται για σπάνια μοτίβα, αυτό που εντυπωσιάζει είναι ο μεγάλος αριθμός των σχεδίων που έχουν συμπεριληφθεί σε ένα δάπεδο. Το μωσαϊκό ανήκει σε ένα πολύ μεγάλο κτίριο, πιθανότατα δημόσιου χαρακτήρα.
10. Τα 300 και πλέον προϊστορικά πήλινα ειδώλια που βρέθηκαν στη νεολιθική θέση Κουτρουλού Μαγούλα Φθιώτιδας -από τους μεγαλύτερους αριθμούς της περιόδου στη νοτιοανατολική Ευρώπη βρίσκονται στη δέκατη θέση στον κατάλογο του περιοδικού με τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα του 2013. «Ειδώλια βρίσκονται και σε άλλες νεολιθικές θέσεις στην Ανατολία και στα Βαλκάνια, όμως τόσο ο αριθμός όσο και η ποικιλία των τύπων κάνουν την Κουτρουλού Μαγούλα να ξεχωρίζει. Πιστεύω ότι τα συγκεκριμένα ειδώλια, λόγω αριθμού και ποικιλίας, αλλά και επειδή προέρχονται από στρωματογραφική και συστηματική ανασκαφή και όχι από επιφανειακές συλλογές, μπορούν να ανοίξουν νέους δρόμους στην ερμηνεία των αντικειμένων αυτών» είχε δηλώσει τον περασμένο Φεβρουάριο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιάννης Χαμηλάκης, καθηγητής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον και συνδιευθυντής του ερευνητικού προγράμματος αρχαιολογίας και αρχαιολογικής εθνογραφίας στην Κουτρουλού Μαγούλα Φθιώτιδας.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)