Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Σήμερα στις 12 ανοίγουν οι νέοι σταθμοί του Μετρό έως το Ελληνικό

Σήμερα στις 12 ανοίγουν οι νέοι σταθμοί του Μετρό έως το Ελληνικό
Σήμερα στις 12 το μεσημέρι παραδίδεται στην κυκλοφορία η επέκταση του Μετρό της γραμμής 2 στα νότα προάστια, η οποία περιλαμβάνει συνολικά τέσσερις νέους σταθμούς: Ηλιούπολη, Άλιμος, Αργυρούπολη, Ελληνικό.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς εκτιμάται ότι με τη νέα επέκταση θα εξυπηρετούνται καθημερινά επιπλέον 80.000 επιβάτες, γεγονός που σύμφωνα με τους συγκοινωνιολόγους θα συμβάλει ουσιαστικά στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.
Η εκτίμηση από την Αττικό Μετρό είναι ότι με την έναρξη της λειτουργίας της επέκτασης θα μειωθούν κατά 50.000 οι ημερήσιες μετακινήσεις με ΙΧ αυτοκίνητα, ενώ η διαδρομή Ελληνικό - Σύνταγμα θα γίνεται σε 14 λεπτά.
Στα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία ο σταθμός στο Χαϊδάρι και να ξεκινήσει η διάνοιξη σηράγγων στην επέκταση του δικτύου προς Πειραιά.
Ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό» Χρήστος Τσίτουρας, ανακοίνωσε ότι θα κατασκευστεί μια νέα γραμμή τραμ, μήκους 1.100 μέτρων, μέσω της οποίας θα συνδέεται το υφιστάμενο δίκτυο του τραμ της παραλιακής με τον σταθμό του μετρό στην Αργυρούπολη.

Επανήλθε το άρθρο για τις αποζημιώσεις στην ΕΡΤ

Επανήλθε το άρθρο για τις αποζημιώσεις στην ΕΡΤ
Στο άρθρο 72 του νομοσχεδίου για τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, που κατατέθηκε την Τρίτη στη Βουλή, εντάχθηκε η διάταξη για τις αποζημιώσεις των απολυμένων της ΕΡΤ.
Προβλέπει την πλήρη αποζημίωση των εργαζομένων που θα αποχωρήσουν οριστικά, ενώ για όσους επαναπροσληφθούν στη Νέα Δημόσια Ραδιοτηλεόραση με οποιαδήποτε σχέση εργασίας θα ισχύσει το πλαφόν των 15.000 ευρώ που αφορά στις ΔΕΚΟ και το Δημόσιο.  
Την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση είχε αναγκαστεί να αποσύρει το αντίστοιχο άρθρο 108 του πολυνομοσχεδίου, το οποίο προέβλεπε επιπλέον 80 εκατ. ευρώ για τις αποζημιώσεις των απολυμένων ΕΡΤ, έπειτα από αίτημα 33 γαλάζιων βουλευτών με επικεφαλής τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Μάκη Βορίδη και τον βουλευτή Ιορδάνη Τζαμτζή.

Οικογενειακά επιδόματα… Η φαρσοκωμωδία της χρονιάς…

images«Κυριακή κοντή γιορτή» λέει ο λαός μόνο που για χιλιάδες τρίτεκνους, πολύτεκνους, αλλά και γενικότερα χιλιάδες γονείς,  κάθε άλλο παρά τέτοια ήταν… Ή μάλλον τώρα που το ξανασκέφτομαι γιορτή δεν ήταν. Γιατί Κυριακή ήταν. Για το τηλεφωνικό κέντρο του ΟΓΑ τουλάχιστον, που απαξιούσε (ή έστω αδυνατούσε – όπως και να “χει υπάρχει θέμα) να εξυπηρετήσει τις χιλιάδες των απελπισμένων γονέων που το μόνο που ζητούσαν ήταν ενημέρωση. Όσο για το »κοντή» το μόνο κοντό στην σημερινή ημέρα ήταν το ύψος των ποσών που έλαβαν οι δικαιούχοι καθώς μετά την αλλαγή στον υπολογισμό του οικογενειακού εισοδήματος, άλλο ένα θαύμα του »προσθέτω (εισόδημα) αφαιρώντας (την λέξη πραγματικό)» αλλά και την αύξηση των τεκμηρίων, πολλοί ήταν εκείνοι που βρέθηκαν στην επόμενη κατηγορία πληρωμών.
  • 168
     


Το κείμενο αυτό δεν έχει σκοπό να αποτελέσει άλλο ένα κείμενο διαμαρτυρίας. Ούτε κ.κ. βουλευτές και διοικούντες τον τόπο τούτο να σας θυμίσει πως τα χρήματα αυτά δεν τα ζητιανεύουμε, τα δικαιούμαστε. Αυτό το ξέρετε ήδη. Απλά αδιαφορείτε. Σκοπός του είναι να επισημάνει την προχειρότητα του σχεδιασμού σας και την ανικανότητά σας (ή και την αδιαφορία σας) να εκτελέσετε το έργο σας ακόμα κι όταν υπάρχει (;) η σχετική πολιτική βούληση. Ας τα πάρουμε όμως με την σειρά.
Η πρώτη πράξη της φαρσοκωμωδίας που λέγεται »οικογενειακά επιδόματα 2013» ξεκίνησε πριν καλά καλά μπει το ίδιο το 2013! Καταργήσατε άρον άρον τα επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων (εντάξει, καταλαβαίνω, ήταν από τους πιο εύκολους στόχους και είχε άμεσα αποτελέσματα στα ταμεία σας), την ισόβια σύνταξη πολύτεκνης μητέρας αλλά και το εφάπαξ επίδομα 3ου παιδιού, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή πρόνοια για αντικατάσταση τους – στο σημείο αυτό να σας θυμίσω, αξιότιμοι κύριοι, πως τα επιδόματα αυτά ήταν, είναι και θα είναι συνταγματική υποχρέωσή σας.
Υπό την πίεση του λαού και πιο πρόχειρα κι από μπακάλη σε χωριό 120 κατοίκων (ζητώ συγνώμη από τους συμπαθείς μπακάληδες αλλά με κάποιον έπρεπε να κάνω σύγκριση) ανακοινώνετε το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων. Μετά από πολλές πιέσεις και ακόμα περισσότερες διαβουλεύσεις τελικά κλειδώνει στα 40 ευρώ ανά τέκνο τον μήνα από το πρώτο παιδί και 500 ευρώ τον χρόνο για κάθε παιδί τρίτεκνης οικογένειας (με την προϋπόθεση να είναι όλα τα τέκνα ανήλικα) για την κατώτερη εισοδηματική κατηγορία. Βέβαια ούτε αυτές οι ανακοινώσεις – σε συνδυασμό με το γεγονός πως τα πρώτα χρήματα θα καταβάλλονταν το καλοκαίρι – δεν στάθηκαν ικανές να μειώσουν τις αντιδράσεις του κόσμου. Κι εδώ θέλω να σταθώ λίγο, αξιότιμοι κύριοι.
Αν κοιτάξει κανείς συνοπτικά θα δει πως ναι μεν βάλατε αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια, ναι μεν πήγατε την πρώτη πληρωμή του έτους το καλοκαίρι ΑΛΛΑ… δώσατε επίδομα σε όλους τους γονείς, διπλασιάσατε το επίδομα σε όσους έχουν 3 ή περισσότερα παιδιά και το τελευταίο παιδί έχει κλείσει τα 6 χρόνια. Τα παραπάνω δεν τα γράφω για να σας υπερασπιστώ, κάθε άλλο, τα ποσά που δίνετε είναι τουλάχιστον αστεία, δεν παύουν όμως να είναι μια πραγματικότητα, τουλάχιστον για την κατώτερη εισοδηματική βαθμίδα. Που θέλω να καταλήξω; Πως παρ” ότι τα θετικά ήταν ίσως πιο πολλά από τα αρνητικά για τα χαμηλά εισοδήματα ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ να βγείτε επικοινωνιακά χαμένοι! Ακόμα και στα χαμηλά εισοδήματα! Πράγμα που αποδεικνύει πως είστε ανίκανοι κύριοι, ακόμα και στα του κόμματος και της κυβερνήσεως σας! Απλά ανίκανοι!
Η δεύτερη πράξη ξεκίνησε όταν ανακοινώθηκε ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων. Οι πρώτες πληρωμές ήταν τέλος Ιουνίου. Οι αιτήσεις θα γινόντουσαν μόνο ηλεκτρονικά. Μετά την υποβολή της δήλωσης εισοδήματος. Μόνο που… να… οι δηλώσεις δεν ξέρουμε ακόμα πότε θα αρχίσουν. Τελικά κάπου στις πρώτες μέρες του Ιούνη το σύστημα άνοιξε. Αλληλούια!
»Άντε να κάνουμε τις αιτήσεις να προλάβουμε να πληρωθούμε τον Ιούνιο. Τα μισά δεν είπαν; Άντε να πάρουμε 1470 ευρώ να μπαλώσουμε καμιά τρύπα». «Ποτέ μην λογαριάζεις όμως χωρίς τον ξενοδόχο» λέει η παροιμία, και τον τρόπο που δουλεύει το ελληνικό δημόσιο, θα πρόσθετα εγώ.
Πράξη τρίτη: Δεν ξέρω – Δεν απαντώ!
Ενώ έχει αρχίσει κανονικά η υποβολή δηλώσεων το Α21 ακόμα δεν έχει ανοίξει. Έχει όμως ανακοινωθεί! Είναι κι αυτό μια πρόοδος πάντως, ένα θετικό σημάδι βρε αδερφέ. Λίγο πριν τα μέσα Ιουνίου ανοίγει επιτέλους η περιβόητη εφαρμογή της ΓΓΠΣ και αρχίζει να δέχεται αιτήσεις. Το τέλος του Ιούνη, του οποίου την τελευταία εργάσιμη προβλέπει ο νόμος την πληρωμή της πρώτης δόσης, είναι δραματικά κοντά.
Αρκετοί, οι περισσότεροι, τα χρήματα τα έχουν κάτι παραπάνω από ανάγκη. Όλοι ψάχνονται για το πότε θα αρχίσουν οι πληρωμές όμως κανείς δεν ξέρει. Καμία ενημέρωση, από πουθενά. Φτάσανε οι πρώτες μέρες του Ιουλίου με τον ΟΓΑ να δηλώνει πως αυτές τις μέρες περιμένει να παραλάβει τα πρώτα Α21!
Πέρα από αυτό όμως υπήρχε άλλη μια παγκόσμια πρωτοτυπία: Το σύστημα αιτήσεων της ΓΓΠΣ πρέπει να είναι το μοναδικό παγκοσμίως το οποίο δεν έχει πρόβλεψη για διορθώσεις! Και γενικότερα το σύστημα καταβολής του επιδόματος τέκνων δεν έχει πρόβλεψη για διορθώσεις! Έκανες λάθος; Ας πρόσεχες!
Τέλος το peak της τρίτης πράξης του έργου ήταν η παραδειγματική τιμωρία όσων έκαναν το λάθος να έχουν πολλές κρατήσεις και πρέπει να πάρουν επιστροφή φόρου. »Δεν θα πάρεις εκκαθάριση ποτέεεε, μισθωτέεεεε, μισθωτέεεε ε ε!» θα μπορούσε να φωνάζει σύσσωμο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σε γηπεδικούς ρυθμούς.
Πράξη τέταρτη:
-Πόσα θα πάρω;
-Πόσα θες;
-Αυτά που δικαιούμαι!
-Να σου δώσω ένα 300αρι να το κλείσουμε;
Θα μπορούσε να “ναι κι έτσι!
Τέλη Ιουλίου και επιτέλους ανακοινώνεται από τον ΟΓΑ πως 24/7 θα γίνουν οι πρώτες πληρωμές. Σε πρώτη φάση 40.000 από τους 800.000 δικαιούχους. Το 5% δηλαδή. Όμορφα πράγματα….
Πολλοί έχουν υπολογίσει, βάση των πινάκων, τα ποσά που θα πάρουν. Μάταια. Τα τεκμήρια τα ρώτησαν; Άνθρωποι με 5 και 6 χιλιάδες εισόδημα το 2012, οι περισσότεροι άνεργοι, βρέθηκαν με εκκαθαριστικά 13, 15 και 18.000 ευρώ λόγο τεκμηρίων. Να σας ξεκαθαρίσω κύριοι πως κατά των τεκμηρίων γενικότερα δεν είμαι, γιατί πιστεύω πως πραγματικά βοηθούν στην »πάταξη της φοροδιαφυγής» (αλήθεια πόσο μ” αρέσει όταν ακούω τον εκάστοτε υπουργό οικονομικών να την λέει με στόμφο αυτή την φράση; Ααααχ, νιος ήμουνα και γέρασα) όμως μήπως δεν έχετε υπολογίσει κάτι σωστά; Με τόσες απολύσεις μέσα στο 2012 μήπως θα έπρεπε να ληφθεί μια μέριμνα για αυτούς τους ανθρώπους; Άνθρωποι που μέχρι πριν λίγους μήνες είχαν μια καλή δουλειά, ένα καλό μισθό και μια άνετη ζωή πλέον βρέθηκαν στον μαγικό κόσμο της ανεργίας. Τα υπάρχοντά τους κύριοι είναι από την προηγούμενη ζωή, την κανονική, όχι αυτή της ανεργίας. Μήπως σε τέτοιες περιπτώσεις θα έπρεπε να πράξετε αλλιώς; Να κοιτούσατε ας πούμε αν το άτομο αυτό είναι φοροφυγάς ή ανήκει στην κατηγορία που αναφέρεται πιο πάνω με βάση τα τελευταία εκκαθαριστικά του; Λέω εγώ τώρα, με το φτωχό μου το μυαλό.
Επίσης, με βάση το δημιουργικότατο πνεύμα του ελληνικού κράτους αποφασίστηκε πως για τα 500 ευρώ ανά παιδί τον χρόνο, η πρώτη δόση (που αντιστοιχεί σε πληρωμή για τους έξι πρώτους μήνες του έτους) θα περιλαμβάνει μόνο 500 ευρώ αντί για 750. Νέα ήθη και έθιμα στον τομέα της λογικής και των μαθηματικών. Αυτό οφείλω να σας το αναγνωρίσω, αν μη τι άλλο είστε καινοτόμοι!
Τέλος υπήρξαν και κάποιοι με τους οποίους ο ΟΓΑ αποφάσισε να τζογάρει… 300 ευρώ προκαταβολή (!) και τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε. Τρίτεκνοι / Πολύτεκνοι / Γονείς είμαστε κύριοι, όχι ο Κωτσόβολος να μας πληρώνετε σε δόσεις!
Πράξη πέμπτη: Να κάνει η μάνα !
-Εγώ γιατί δεν πληρώθηκα ρε παιδιά; Είχε κάποιο λάθος η αίτηση μου;
-Δεν ξέρουμε, την απέρριψε το σύστημα
-Ναι, γιατί την απέρριψε; Αφού εισοδηματικά είμαι μέσα, έχω κάνει κάποιο λάθος; Πως μπορώ να το διορθώσω;
- Δεν μπορούμε να δούμε το λάθος, δεν ξέρουμε πως θα το διορθώσετε.
Οι υπάλληλοι στις πληροφορίες λένε ότι αυτή δεν ξέρουν αλλά ξέρει η προϊσταμένη, η προϊσταμένη πως δεν ξέρει αυτή αλλά ξέρει η διοίκηση του ΟΓΑ, η διοίκηση του ΟΓΑ πως η εφαρμογή είναι της ΓΓΠΣ άρα δεν ξέρουν πως θα γίνουν διορθώσεις, η ΓΓΠΣ δεν έχει προβλέψει κάτι τέτοιο, για πληρωμές η ανακοίνωση του ΟΓΑ έλεγε πως θα γίνουν κι άλλες τον Αύγουστο αλλά οι υπάλληλοι δεν έχουν ιδέα και λένε για Σεπτέμβριο αλλά… δεν ξέρουν αν θα προλάβουν να είναι μέσα σε αυτή όσοι έχουν κάνει λάθη, μάλλον θα ξέρει η προϊσταμένη, η προϊσταμένη δεν γνωρίζει τίποτα αλλά μάλλον θα γνωρίζει ο…. ΡΟΥΜΠΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ!!!!!!!!!
Καμία άκρη, καμία λογική, άφθονη ανευθυνότητα, άφθονη προχειρότητα και περιφρόνηση απέναντι στους πολίτες.
<<Σ” αυτό το σημείο, φίλοι και φίλες, αγαπητοί πολίτες και ψηφοφόροι μας, θα κάνουμε ένα διάλλειμα για τις καλοκαιρινές διακοπές, στην θέση της παράστασής μας θα παίξει για λίγο το έργο: »οικογενειακό επίδομα ΟΑΕΔ», αμέσως μετά και πάλι κοντά σας μέχρι το τέλος του χρόνου!>>
Μόνο μια ερώτηση αξιότιμοι κύριοι βουλευτές μου βγαίνει αυθόρμητα και χωρίς να την πολυσκεφτώ :
Καταφέρατε να κάνετε μπάχαλο την διαδικασία καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων, γιατί πραγματικά κατόρθωμα ήταν, μια τόσο απλή υπόθεση. Πώς στο καλό θέλετε να πιστέψουμε ότι ξέρετε τι κάνετε σε άλλες, πιο πολύπλοκες και σοβαρές υποθέσεις που αφορούν την χώρα μας, εμάς, τα παιδιά μας; Πως;
Μπορεί η δικιά μας παράσταση, αυτή η φαρσοκωμωδία στην οποία μας βάλατε κομπάρσους να μην έχει το φινάλε που θα θέλαμε ή ακόμα κι αυτό να έχει να αργήσει πολύ για αυτήν να πέσει η αυλαία.
Για την δική σας παράσταση όμως ο φροντιστής έχει ήδη λύσει τα σκοινιά που κρατάνε τις κουρτίνες….
Κωστής Π. - familyclub.gr

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)