Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Εξίσωση ανδρών - γυναικών και στα δικαιώματα

Δυνατότητα συνταξιοδότησης με ευνοϊκότερες προϋποθέσεις παρέχεται και στους δύο γονείς δημοσίους υπαλλήλους με τρία παιδιά και άνω
Δύο σημαντικές διευκρινίσεις για το συνταξιοδοτικό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων εμπεριέχει η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών με την οποία παρέχονται οδηγίες προς το Γενικό Λογιστήριο και τα ασφαλιστικά ταμεία για την εφαρμογή του ...
νέου ασφαλιστικού καθεστώτος του δημοσίου τομέα (νόμος 3865/2010). Σύμφωνα με αυτές, δικαίωμα συνταξιοδότησης με ευνοϊκότερες προϋποθέσεις παρέχεται και στους δύο γονείς δημοσίους υπαλλήλους με τρία παιδιά και άνω, καθώς και με ανάπηρο τέκνο.

Βασική ρύθμιση του νέου νόμου είναι η σταδιακή εξίσωση των ορίων ηλικίας για άνδρες και γυναίκες δημοσίους υπαλλήλους. Αυτό προκαλεί μια βίαιη προσαρμογή κυρίως των γυναικών προς το 60ό ή το 65ο έτος της ηλικίας, με μεγάλες χαμένες τις μητέρες ανηλίκων, οι οποίες σταδιακά θα χάσουν το δικαίωμα πρόωρης συνταξιοδότησης. Κλειδί για τη θεμελίωση δικαιώματος συνταξιοδότησης κατά τη μεταβατική περίοδο εξίσωσης των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών είναι η 25ετία. Στους αναλυτικούς πίνακες της εγκυκλίου περιλαμβάνονται όλες οι περιπτώσεις για το νέος καθεστώς συνταξιοδότησης. Σύμφωνα με την εγκύκλιο αρχίζει από το 2011 η σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας στον δημόσιο τομέα, για όσους εργαζομένους δεν θεμελίωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010.

Οι αλλαγές αγγίζουν τους «παλαιούς» ασφαλισμένους, δηλαδή όσους μπήκαν στην αγορά εργασίας από την 1η Ιανουαρίου 1983 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 1992. Μεγάλες χαμένες είναι οι μητέρες ανηλίκων, καθώς με συνοπτικές διαδικασίες- και συγκεκριμένα ως το 2013- θα δουν τα όρια ηλικίας να εξισώνονται με αυτά των ανδρών.

Αναλυτικά οι κυριότερες αλλαγές στα όρια συνταξιοδότησης στο Δημόσιο για τους παλαιούς ασφαλισμένους είναι οι εξής:

Συνταξιοδότηση γυναικών με ανήλικα παιδιά. Μέχρι το 2013 θα έχουν εξισωθεί τα όρια συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών και η «έξοδος» θα γίνεται με 25ετία στο 65ο έτος. Εφέτος απαιτούνται 25 έτη ασφάλισης και η συμπλήρωση του. Συνταξιοδότηση ανδρών με ανήλικα παιδιά. Δίνεται η δυνατότητα και στους άνδρες να συνταξιοδοτηθούν νωρίτερα, με βάση τις ρυθμίσεις που ισχύουν για τις γυναίκες. Οσοι εφέτος συμπληρώσουν 25 έτη ασφάλισης και έχουν ανήλικο παιδί θα πάρουν σύνταξη σε ηλικία 52 ετών.

Συνταξιοδότηση με 35ετία ή 37ετία. Αυξάνονται σταδιακά τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης και το όριο ηλικίας, ώστε σταδιακά η έξοδος να γίνεται στα 60 με 40 χρόνια εργασίας.

Συνταξιοδότηση ανδρών και γυναικών χωρίς παιδιά ή με ενήλικα παιδιά. Το όριο ηλικίας εφέτος διαμορφώνεται στο 61ο έτος για συνταξιοδότηση με 25ετία, ενώ μειωμένη σύνταξη καταβάλλεται στο 56ο έτος.

Πρόωρη συνταξιοδότηση. Η μείωση της σύνταξης είναι 1/267 για κάθε μήνα που υπολείπεται για τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας (ή 4,5% κατ΄ έτος) για όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010. Για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου 2011 η μείωση είναι 1/200 για κάθε μήνα που υπολείπεται για τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας.

Ειδικές ρυθμίσεις προβλέπονται για συγκεκριμένες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι οι άνδρες που έχουν ανάπηρα παιδιά, ανίκανη σύζυγο ή έχουν τρία παιδιά αποκτούν τα ίδια συνταξιοδοτικά δικαιώματα με τις γυναίκες δημοσίους υπαλλήλους.

Γονείς αναπήρων τέκνων. Η συνταξιοδότηση τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες θα γίνεται στο 50ό έτος της ηλικίας με 25 έτη ασφάλισης. Μέχρι τώρα το δικαίωμα αυτό το είχαν μόνο οι γυναίκες. Σημειώνεται πως το δικαίωμα συνταξιοδότησης με ανάπηρο παιδί μπορεί να ασκηθεί και από τους δύο γονείς.

Συνταξιοδότηση υπαλλήλων με τρία παιδιά. Παρέχεται και στους άνδρες δημοσίους υπαλλήλους η δυνατότητα να συνταξιοδοτηθούν νωρίτερα.

Εφέτος η «έξοδος» τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες θα γίνεται με 21 έτη ασφάλισης σε ηλικία 52 ετών. Το δικαίωμα αυτό μπορεί να ασκηθεί και από τους δύο γονείς.

Εθνική Siemens γειά σου!!!!οεεεεεοεεεε

Εξωφρενικό! Βγάλαμε ελληνικά νησιά στο σφυρί!

Δώδεκα από τα ωραιότερα ελληνικά νησάκια στο Αιγαίο, αλλά και κοντά στην Αθήνα και στην Πελοπόννησο βγαίνουν ήδη στο… σφυρί με μεσίτη την εταιρεία Private Islands Inc που έχει έδρα τον Καναδά.

Τα νησάκια που πωλούνται είναι:

ΚΑΡΔΙΩΤΙΣΣΑ - Κεντρικό Αιγαίο – Σύνδεση με Φολέγανδρο και Σίκινο
280 στρέμματα, τιμή πώλησης: 6.500.000 ευρώ

ΝΑΥΣΙΚΑ: Έχει 2 φυσικά λιμάνια – Υποδοχή Ferry
1.280 στρέμματα, τιμή πώλησης: 6.900.000 ευρώ ......
ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ: Πολύ κοντά σε Αθήνα και Κόρινθο
300 στρέμματα, τιμή πώλησης: 15.500.000 ευρώ

ΒΟΥΒΑΛΟΣ: Κολυμπήστε με τα δελφίνια σε αυτό το θεσπέσιο νησί, σ΄ έναν κόλπο περιτριγυρισμένο από τη θαυμάσια θέα των βουνών της Δ. Ελλάδας.
31.63 στρέμματα, τιμή πώλησης κατόπιν αιτήματος

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: Δίπλα στην Πελοπόννησο, δύο ώρες από την Αθήνα
750 στρέμματα

ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ: Με καθαρούς τίτλους ιδιοκτησίας
2,5 στρέμματα, τιμή πώλησης: 1.500.000 ευρώ

ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ «ΛΙΧΝΑΡΙ»: Ιδανικό για ανάπτυξη οικισμού
95 στρέμματα, τιμή πώλησης: 3.000.000 ευρώ

ΤΡΑΓΟΝΗΣΙ: Κοντά στην Αθήνα, ιδανικό για ιδιωτικό θέρετρο
90 στρέμματα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ 01: 2 φυσικά λιμάνια και 2 φυσικές ακτές. Το νησί διαθέτει λόφους με υψόμετρο 77 μ. από τη θάλασσα.
170 στρέμματα, τιμή πώλησης κατόπιν αιτήματος

"ΜΙΚΡΗ ΑΜΟΡΓΟΣ":
494 στρέμματα, τιμή πώλησης 6.100.000 ευρώ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ 03: Ένα από τα πέντε στο σύμπλεγμα νησιών Εχινάδες. Εύκολη πρόσβαση από Αθήνα.
49.4 στρέμματα, τιμή πώλησης κατόπιν αιτήματος

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ 02: Ιόνιο πέλαγος
58.3 στρέμματα, τιμή πώλησης κατόπιν αιτήματος.


Ξεμείναμε από εθνική υπερηφάνεια

Στην μέση έμεινε το φαγοπότι των Μεσογειακών Αγώνων. Μας πήραν πίσω την διοργάνωση και έτσι θα γλιτώσουμε κάποια εκατομμύρια για τα έργα και κάποια εκατομμύρια που θα έμπαιναν σε κάποιες τσέπες.

Θα μου πεις ότι η Ελλάδα έγινε ρεζίλι. Ναι, αυτό περίμενε η Ελλάδα για να γίνει ρεζίλι.

Χορτάσαμε εθνική υπερηφάνεια με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ας κρατήσουμε αυτήν την περηφάνια για καμιά εκατοσταριά χρόνια, όσο θα είναι και ο χρόνος που θα χρειαστεί να ξοφλήσουμε το χρέος αυτών των αγώνων και έπειτα ας ψάξουμε για νέα εθνική υπερηφάνεια.

Γιατί είναι γνωστό πως όσο περισσότερο εθνική υπερηφάνεια ακούς τόσο περισσότερο κάποιες τσέπες, κατά τα άλλα πατριωτών, γεμίζουν.

Βιβλίο θα γράψει ο κουρασμένος της Ραφήνας. Θα είναι μια ιστορική αφήγηση για το πώς την ώρα που έδινε τον μεγάλο αγώνα για να περάσει μια δύσκολη πίστα, στην ...
κυβέρνηση του είχε στηθεί ένα μεγάλο φαγοπότι.

Νέες μειώσεις μισθών ζητάει η τρόικα. Κάποιος να τους πληροφορήσει ότι πλέον ο μισθός στην Ελλάδα έχει καταργηθεί. Ένα χαρτζιλίκι μας δίνουν και αυτό αν κρατάνε ψιλά πάνω τους οι εργοδότες.

Βγαίνουν κατά καιρούς διάφοροι στα κανάλια και στα ραδιόφωνα και λένε ότι δεν γίνεται να αποφασίζει μια μειοψηφία του 3% για το τι θα γίνει.

Ας το ξανασκεφτούμε λιγάκι. Γιατί μέχρι τώρα αποφάσιζε μια πλειοψηφία που αγγίζει το 80% (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) και είδαμε τα αποτελέσματα.

Έφυγαν και οι μετανάστες από την Νομική χωρίς να προλάβουν να πάρουν πτυχίο. Πάντως, ειδικά στην τωρινή συγκυρία, αυτοί που σκέφτηκαν να μπουν στην Νομική οι μετανάστες, ή είναι εκτός τόπου και χρόνου ή ήθελαν να δώσουν έδαφος στον Άδωνη να ουρλιάζει.

Βέβαια, πέρα από την βλακεία των οργανωτών, όποιοι και αν είναι αυτοί, είδαμε ξεκάθαρα ότι επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η θεωρία που θέλει τις κοινωνίες να γίνονται ξενοφοβικές σε περιόδους κρίσης.

Είναι η καλύτερη εποχή για να επωαστεί το αυγό του φιδιού. Το οποίο είτε είναι χρυσό αυγό είτε όχι, είναι επικίνδυνο.

Και κάποια στιγμή ας σκεφτούμε ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για όλη αυτήν την κατάσταση. Κάτι δυστυχισμένοι άνθρωποι που αναζητούν μια ελπίδα επιβίωσης ή αυτοί που έχουν για παράδειγμα υπογράψει κάτι συμφωνίες που τους εγκλωβίζουν σε μια χώρα που δεν είναι η χώρα επιλογής τους;

Γιατί ούτε αυτοί θέλουν να μείνουν εδώ. Σκέψου αυτήν την χώρα δεν μπορούμε να την αντέξουμε εμείς, φαντάσου οι ξένοι.

Γίνεται μια δημόσια συζήτηση για την επαναγορά του χρέους από την Ελλάδα, αλλά η κυβέρνηση δεν συμμετέχει σε αυτήν, μας είπε ο Αντώναρος του ΠΑΣΟΚ.

Ε, ναι μωρέ… εξάλλου γιατί να συζητήσουμε; Σάμπως εμείς θα αποφασίσουμε; Ότι μας πουν θα κάνουμε.

Για το καλό της πατρίδας, βεβαίως, βεβαίως.

Κατά τα άλλα στην βουλή βρίσκεται το νομοσχέδιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Και καλά, αυτά θα ανοίξουν… μέσα ποιος θα μπει;

Ενώ ο Ρέππας κάνει πως συζητά με τους εκπρόσωπους των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς κατά την διάρκεια ενός διαλλείματος πετάχτηκε να καταθέσει το νομοσχέδιο που είναι προς συζήτηση.

Γιατί είπαμε, η δημοκρατική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είναι υπέρ του διαλόγου. Ο οποίος διάλογος ή θα καταλήξει σε αυτό που έχει προαποφασίσει η κυβέρνηση ή αλλιώς κακό του κεφαλιού του.

Ετήσια Χοροεσπερίδα ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.‏



Ετήσια Χοροεσπερίδα ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.‏


Πράσινη Ανάπτυξη...

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)