Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Αυξήσεις από 18 έως 498 ευρώ μηνιαίως για τους Στρατιωτικούς - Σώματα Ασφαλείας

Εφόσον εφαρμοστεί κατά γράμμα η απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αποφαίνεται ότι ο μνημονιακός νόμος 4093 ήταν αντισυνταγματικός και, συνεπώς, οι περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις των στρατιωτικών και του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας είναι παράνομες, άρα θα πρέπει οι αποδοχές να... επιστρέψουν στο καθεστώς του Ιουλίου του 2012, τότε θα έχουμε τα εξής μισθολογικά αποτελέσματα:

Οι βασικοί μισθοί των Στρατιωτικών - Σωμάτων Ασφαλείας θα αυξηθούν από 15% έως και 40%. Για τους 22 μήνες των «κομμένων» αποδοχών, οι εν ενεργεία στρατιωτικοί θα λάβουν αναδρομικά από 215 έως 9.130 ευρώ για τον βασικό μισθό και από 110 μέχρι 3.856 ευρώ για τα επιδόματα. Ανάλογες θα είναι και οι αυξήσεις στις συντάξεις των αποστράτων και, φυσικά, και αυτοί θα λάβουν αναδρομικά για τους 20 μήνες, από 680 μέχρι 6.840 ευρώ. Οι βασικοί μισθοί των Στρατιωτικών - Σωμάτων Ασφαλείας θα αυξηθούν κατά 18 έως 498 ευρώ το μήνα, ενώ η αύξηση που θα «δοθεί» στα επιδόματα θα κυμανθεί μεταξύ 8 και 185 ευρώ τον μήνα.

Το επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας θα αυξηθεί κατά 16 ευρώ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και κατά 27 ευρώ για τα Σώματα Ασφαλείας. Θα πρέπει επίσης να καταβληθούν αναδρομικά 357 ευρώ στους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και 414 ευρώ στο ένστολο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος.

Το επίδομα ειδικών συνθηκών θα αυξηθεί από τα 65 στα 72 ευρώ τον μήνα, ενώ θα πρέπει να δοθούν και αναδρομικά από 177 μέχρι 230 ευρώ. Τα έξοδα παράστασης για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα πρέπει να αυξηθούν κατά 35 έως 83 ευρώ τον μήνα και να χορηγηθούν και αναδρομικά από 592 έως 1.796 ευρώ. Στα επιδόματα ευθύνης διοίκησης θα πρέπει να δοθούν αυξήσεις κατά 15 έως 44 ευρώ τον μήνα. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να καταβληθούν αναδρομικά από 294 έως 541 ευρώ.

Επιβάρυνση 560 εκατ. ευρώ

Συνολικά, η επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, από την κατά γράμμα εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για τους στρατιωτικούς, υπολογίζεται στα 560 εκατομμύρια ευρώ. Ουσιαστικά, δηλαδή, το ποσό που απαιτείται για την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για τους στρατιωτικούς είναι ισόποσο με το πρωτογενές πλεόνασμα που, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, θα διατίθεται για την αποκατάσταση των αδικιών, που έχουν γίνει στις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες από την εφαρμογή των μνημονιακών νόμων.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας δεν επιτρέπει την πλήρη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ. Γι' αυτό, προσανατολίζεται, να υπερκεράσει την απόφαση του ΣτΕ καταρτίζοντας νέο μισθολόγιο για τους στρατιωτικούς (αποκλειστικό ρεπορτάζ στο «Παρασκήνιο»). Με το νέο μισθολόγιο, οι στρατιωτικοί θα δουν τις αποδοχές τους να αυξάνονται συνολικά (βασικός μισθός επιδόματα κ.ά.) από 6%-10%. Η «οροφή» του 10% θα αφορά μόνο τους χαμηλόμισθους, ενώ οι ανώτατοι αξιωματικοί θα περιοριστούν σε αυξήσεις όχι μεγαλύτερες από 6%.

Τους δυσαρέστησε ο Α/ΓΕΕΘΑ

Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι το ΓΕΕΘΑ δεν έχει καμιά ουσιαστική συμμετοχή στην επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών που καταρτίζει το νέο μισθολόγιο των στρατιωτικών. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, ουδέποτε ανατέθηκε στα στρατιωτικά επιτελεία το έργο της κατάρτισης του νέου μισθολογίου, αφού παραμένει στην ευθύνη των αρμοδίων της κυβερνήσεως. Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι η θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου είναι ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υπάρξει συμμόρφωση με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και, ως εκ τούτου, οι μισθοί των στελεχών των Ε.Δ. πρέπει να επιστρέψουν στο επίπεδο του Αυγούστου 2012, όπως εντέλλεται από τη σχετική απόφαση του ΣτΕ. Με τη δήλωση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ συμφώνησε και ο ΥΠΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος. Ωστόσο, η δήλωση του στρατηγού Μιχ. Κωσταράκου δυσαρέστησε την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα το ΓΕΕΘΑ να προβεί σε νέα «διορθωτική» ανακοίνωση...

(ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 06/09/2014 – ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ)

Έριχνε σπέρμα στον καφέ της συναδέλφου του επειδή...

Συνάδελφος να σου πετύχει... Ο 34χρονος John Lind από τη Μινεσότα συνελήφθη καθώς παραδέχθηκε ότι είχε ρίξει σπέρμα αρκετές φορές στον καφέ και το γραφείο μιας συναδέλφου του

Ο 34χρονος άνδρας, σύμφωνα με τη New York Dailynews, παραδέχθηκε τις ανώμαλες ορέξεις του εξομολογούμενος ότι προέβη στη συγκεκριμένη πράξη δύο φορές στην κούπα του καφέ της συναδέλφου του και τέσσερις φορές στο γραφείο της.
Η αρρωστημένη πράξη του έγινε γνωστή στις 26 του Αυγούστου, όταν το θύμα τον έπιασε στα πράσα.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην αστυνομία η γυναίκα τ βρήκε τον 34χρονοι μπροστά στο γραφείο της, με τα χέρια του να είναι κοντά στον καβάλο του. Στη συνέχεια κάλεσε την αστυνομία άνδρες της οποίας κατάσχεσαν την κούπα της κι ένα κοκαλάκι το οποίο, όπως τους είπε το θύμα, είχε απορροφήσει τη μεγαλύτερη ποσότητα των σωματικών υγρών.
Δύο ημέρες μετά την καταγγελία ο Lind πήγε στο αστυνομικό τμήμα και ομολόγησε την πράξη του λέγοντας ότι το έκανε γιατί ήταν ερωτευμένος με τη συνάδελφό του και πίστευε ότι με αυτόν τον τρόπο θα της τραβούσε την προσοχή.
Η κοπέλα υποστήριξε ότι ο καφές της είχε παράξενη γεύση περισσότερες από δύο φορές τους τελευταίους έξι μήνες πιστεύοντας ότι το γάλα που χρησιμοποιούσε ήταν χαλασμένο.
Ο 34χρονος άνδρας θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο στις 29 Σεπτεμβρίου και αν καταδικαστεί μπορεί να βρεθεί για ένα χρόνο στη φυλακή και να καταβάλει πρόστιμο 4.500 δολαρίων.

Αυτά είναι τα 11 τρόφιμα που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να μπουν στο ψυγείο!

Μπορεί το ψυγείο να αποτελεί κάτι σαν...πανάκεια, ένα κρύο «ντουλάπι» της κουζίνας στο οποίο αποθηκεύονται σχεδόν όλα τα τρόφιμα, ωστόσο αυτό δεν είναι και το πιο σωστό...

Αντίθετα με ότι πιστεύουν όλοι, ότι η ψύξη κάνει καλό σε όλα τα τρόφιμα, υπάρχουν κάποια που όχι μόνο δεν τα... συντηρεί αλλά τα καταστρέφει.
Τα 11 τρόφιμα τα οποία δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο είναι τα εξής:

Ντομάτες
Αν οι ντομάτες μπουν στην ψύξη θα σαπίσουν γρηγορότερα, καθώς αλλοιώνονται τα τοιχώματά τους.

Μπανάνες
Οι μπανάνες μπαίνουν στο ψυγείο μόνο αν θέλουμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία ωρίμανσης.

Πατάτες

Η ψύξη σκουραίνει τις πατάτες και μετατρέπει το άμυλο σε σάκχαρα, καθιστώντας τς πιο γλυκές.

Κρεμμύδια

Ο ιδανικός χώρος για να φυλάει κανείς κρεμμύδια είναι ένα μέρος σκιερό μέσα στην κουζίνα.

Σκόρδο
Η ψύξη θα κάνει το σκόρδο σας να βγάλει... βλασταράκια ενώ θα γεμίσει μυρωδιές το ψυγείο.

Αβοκάντο

Η ψύξη σταματά την ωρίμανση του αβοκάντο. Ενα κομμένα αβοκάντο που θέλουμε να διατηρηθεί για περισσότερο χρόνο είναι καλύτερα να το καταψύχουμε.

Μέλι
Η ψύξη κρυσταλλώνει το μέλι και το κάνει συμπαγές και γεμάτο κόκκους.

Καυτερές σάλτσες
Οι καυτερές σάλτσες, ειδικά αν έχουν ξύδι, στην ψύξη χάνουν τη γεύση τους και αλλάζει η συνοχή τους.

Πεπόνι
Στην περίπτωση που ένα πεπόνι δεν έχει κοπεί δεν πρέπει να μπαίνει στο ψυγείο γιατί η ψύξη επιταχύνει την ωρίμανσή του με τέτοιο ρυθμό που μπορεί να σαπίσει σε ώρες μόνο από την τοποθέτησή του στο ψυγείο.

Φρούτα
Ολα τα φρούτα πρέπει να ωριμάζουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Μπαχαρικά

Η υγρασία και το κρύο καταστρέφει τις γεύσεις τους και τα αρώματά τους.

Δεν είναι μόνο ο τάφος στην Αμφίπολη - Δείτε τι βρήκαν στον Αργολικό Κόλπο

Διαβάστε τα συμπεράσματα της λεπτομερούς και συστηματικής χαρτογράφησης και διερεύνησης της θαλάσσιας περιοχής του Ανατολικού Αργολικού Κόλπου από την αποστολή της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων.
Στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος TerraSubmersa πραγματοποιήθηκε η φετινή αποστολή της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με την Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή, το Πανεπιστήμιο της Γενεύης και του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Κοιλάδας και ευρύτερα του Αργολικού Κόλπου.
Η λεπτομερής και συστηματική χαρτογράφηση και διερεύνηση της θαλάσσιας περιοχής του Ανατολικού Αργολικού Κόλπου, κοντά στο σπήλαιο Φράχθι, πραγματοποιήθηκε με τα σκάφη "TURANOR PLANETSOLAR" και "ΑΛΚΥΩΝ" στο διάστημα μεταξύ 11-28 Αυγούστου. Σκοπός της θαλάσσιας γεωλογικής-γεωφυσικής έρευνας ήταν να χαρτογραφηθεί με λεπτομέρεια ο βυθός και τα ιζήματα της θαλάσσιας περιοχής του ανατολικού Αργολικού Κόλπου ώστε να γίνει αναπαράσταση της περιοχής σε διάφορες χρονικές περιόδους του παρελθόντος όταν η στάθμη της θάλασσας ήταν χαμηλότερα από την σημερινή μέχρι και τα 120-125 μέτρα και να εντοπιστούν στον βυθό πιθανά στοιχεία-μαρτυρίες της παρουσίας προϊστορικών ανθρώπων στην ευρύτερη περιοχή του Σπηλαίου Φράχθι στον ανατολικό Αργολικό Κόλπο.
Τα πρώτα ευρήματα
Τα αποτελέσματα που προκύπτουν από την πρώτη επεξεργασία και ερμηνεία των Θαλάσσιων γεωλογικών-γεωφυσικών δεδομένων περιλαμβάνουν:
1) Τον εντοπισμό της παλαιο-ακτής σε διάφορα βάθη (μέχρι 225 μέτρα κάτω από τη σημερινή στάθμη της θάλασσας) και σε διάφορες χρονικές στιγμές της Προϊστορικής περιόδου (20.000 χρόνια, 60.000 χρόνια, 140.000 χρόνια πριν από σήμερα). 2) Πλούσια στοιχεία για την αναπαράσταση του προϊστορικού αναγλύφου κοντά στο Σπήλαιο Φράχθι, συμπεριλαμβανομένης της κοίτης του ποταμού που έρρεε κοντά στο σπήλαιο και τώρα είναι βυθισμένη και καλυμμένη από θαλάσσιο ίζημα.
3) Την ύπαρξη μιας περιοχής καλυμμένης από 2-3 μέτρα λάσπης σε βάθος 10-12 μέτρων περίπου, κοντά στο Σπήλαιο Φράχθι, η οποία είναι πιθανόν να περιέχει υπολείμματα προϊστορικής ανθρώπινης παρουσίας και πρέπει να ερευνηθεί με υποβρύχια ανασκαφική έρευνα.
Ποια η συνέχεια του προγράμματος
Από την επεξεργασία των δεδομένων και τα τελικά αποτελέσματα θα εντοπιστούν με μεγαλύτερη ακρίβεια οι θαλάσσιοι χώροι όπου θα διενεργηθεί η ενάλια ανασκαφή τα επόμενα χρόνια της έρευνας, προκειμένου να εντοπιστεί ο οικισμός της νεολιθικής περιόδου που σχετίζεται με τα σημαντικά ευρήματα από το σπήλαιο Φράγχθι.
Η πενταετής έρευνα πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής υπό τη Διεύθυνση της Προϊσταμένης της ΕΕΑ Δρ Αγγελικής Σίμωσι, με τη συνεργασία του ΕΛΚΕΘΕ και του πανεπιστημίου της Γενεύης.

Σαμαράς: Ο οδικός χάρτης για τη νέα Ελλάδα

«Φειδωλή» σε εξαγγελίες αλλά «πλούσια» σε όραμα η ομιλία Σαμαρά. Μειώνει 30% τον ΕΦΚ στο «θέρμανσης», υπόσχεται ελάφρυνση σε ΕΝΦΙΑ, εισφορά αλληλεγγύης και περισσότερες δόσεις στις ληξιπρόθεσμες. Η επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, η «παγίδα» των εκλογών και το σχέδιο για χρέος, επενδύσεις, μεταρρυθμίσεις.
Σαμαράς: Ο οδικός χάρτης για τη νέα Ελλάδα-Βήμα προς βήμα οι φοροελαφρύνσεις

Σε μια ομιλία με έντονο προεκλογικό άρωμα, σκληρά διλήμματα, λίγες συγκεκριμένες εξαγγελίες αλλά προαναγγελία αρκετών περισσότερων για το προσεχές μέλλον, ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της ΔΕΘ, παρουσίασε το όραμά του για την Ελλάδα της επόμενης μέρας.
Στοχεύοντας κυρίως στη μεσαία τάξη, η οποία βάσει των πρόσφατων ευρωεκλογών αλλά και των δημοσκοπήσεων έχει αρχίσει να γυρνά την πλάτη στη ΝΔ, ο πρωθυπουργός θέλησε να στείλει το μήνυμα ότι παίρνουμε ξανά τις τύχες στα χέρια μας και ότι η χώρα πλέον θα ζει με όσα παράγει δίχως να φορτώνει τις επόμενες γενιές με δανεικά.
Χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για τις επόμενες κυβερνητικές δράσεις, καταδεικνύοντας ότι ακόμα υπάρχουν αρκετά ανοιχτά μέτωπα στις διαπραγματεύσεις, προέβλεψε ότι το ελληνικό χρέος θα χαρακτηριστεί «βιώσιμο» καιεξαπέλυσε μετωπική επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε ότι «θέλει να γυρίσει τη χώρα στο χάος».
Ο κ. Σαμαράς τόνισε την ανάγκη πολιτικής και σταθερότητας του τόπου, ξορκίζοντας το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τις οποίες χαρακτήρισε «πολιτική αυτοκτονία» αυτή τη στιγμή, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην προσπάθεια της αντιπολίτευσης να ρίξει την κυβέρνηση μέσω της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τα άμεσα φορολογικά μέτρα

Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε το πρόβλημα της υπερφορολόγησης του προηγούμενου διαστήματος, που όπως είπε, ήταν αναπόφευκτη, αλλά διεμήνυσε ότι σταδιακά θα τελειώσει.
Εξήγγειλε τη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30% (οδηγεί σε μείωση της τιμής κατά 10-12 λεπτά το λίτρο) σημειώνοντας ότι παράλληλα θα κρατηθούν και τα επιδόματα θέρμανσης.
Όσον αφορά την αύξηση των δόσεων στα ληξιπρόθεσμα και τη μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης τόνισε ότι θα παρουσιαστούν στον Προϋπολογισμό, ενώ για τον ΕΝΦΙΑ αποδέχτηκε πως «έγιναν λάθη, όμως διορθώσαμε το λάθος για το οποίο όσοι το έκαναν θα δώσουν λόγο».
Προανήγγειλε μείωση φόρου στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, υποστήριξε ότι ένα σημαντικό πρόβλημα ήταν το γεγονός ότι δεν υπάρχει περιουσιολόγιο και ενιαία βάση, επανέλαβε ότι σταδιακά ο φόρος θα μειώνεται και εν τέλει, σε μερικά χρόνια, θα γίνει «ανταποδοτικός», δηλαδή θα αποδίδεται στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο Οδικός χάρτης

Ο πρωθυπουργός μίλησε για ένα οδικό χάρτη που θα ξεδιπλωθεί τους επόμενους μήνες και αφορά:
Χρέος: Σύντομα «θα λάβουμε επίσημη πιστοποίηση ότι το χρέος μας είναι βιώσιμο». Στο σύνολό του, είπε, αυτό άρχισε να μειώνεται έστω και οριακά, ενώ και οι τόκοι που πληρώνουμε είναι μειωμένοι, αφού τα επιτόκια με τα οποία πήραμε χρήματα από τους δανειστές είναι 0,8% και 1,7%. Πλέον, σημείωσε, πληρώνουμε σε τόκους κάτω από το μισό απ' ό,τι δίναμε πριν από την κρίση και κάτω από τα 2/3 έναντι από αυτά που δίναμε τα δυο πρώτα χρόνια της κρίσης και υπενθύμισε ότι βγήκαμε πανηγυρικά στις αγορές ενάμισι χρόνο νωρίτερα απ' ό,τι μας υπολόγιζαν.
Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών: Υπενθύμισε ότι ολοκληρώνεται τους επόμενους μήνες, κάτι που θα αποκαταστήσει πλήρως τη ρευστότητα της αγοράς που θα δώσει έμφαση στην ανάκαμψη. Παράλληλα, έκανε λόγο για κινήσεις που θα επιτρέψουν την επιστροφή καταθέσεων
Μείωση φορολογίας: Θα ανακοινωθεί τους επόμενους μήνες ένας οδικός χάρτης με σταδιακή μείωση του φόρου εισοδήματος στα φυσικά πρόσωπα με ανώτατο συντελεστή στο 32% από 42% σήμερα, οι φόροι στις επιχειρήσεις θα υποχωρήσουν σταδιακά στο 15% από 25% σήμερα, θα υπάρξει μείωση ΦΠΑ και σε άλλους κλάδους πέραν της εστίασης, χωρίς όμως η χώρα να επιστρέψει σε ανεξέλεγκτα ελλείμματα.
Μεταρρυθμίσεις: Στο επόμενο τετράμηνο θα ανακοινωθεί το ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, αλλά και μεγάλες επενδύσεις ιδιαίτερα για λιμάνια και μαρίνες. Επίσης θα ανακοινωθούν μεγάλα κλαδικά προγράμματα για στήριξη συγκεκριμένων τομέων, καθώς και παρεμβάσεις για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της ρευστότητας των μικρομεσαίων.

Δημόσιο

Μέχρι πριν δύο χρόνια, υποστήριξε ο κ. Σαμαράς, «δεν τολμούσε κανείς να μιλήσει για την αξιολόγηση υπηρεσιών και προσωπικού του Δημοσίου. Υπήρχαν περιπτώσεις υπαλλήλων που είχαν καταδικαστεί για σοβαρότατα αδικήματα και παρέμεναν στην υπηρεσία τους! Ή αποκαλύφθηκε ότι είχαν προσληφθεί με πλαστά δικαιολογητικά, κι όμως παρέμεναν στις θέσεις τους. Αυτό το κράτος θέλαμε; Τώρα σπάμε για πρώτη φορά το «ταμπού» της αξιολόγησης, που δεν αποτελεί «απειλή», ούτε σημαίνει «τιμωρία» για το δημόσιο υπάλληλο. Αξιολόγηση», επανέλαβε ο πρωθυπουργός, «δεν σημαίνει απόλυση. Αποτελεί στοιχειώδες μέτρο εξυγίανσης του Δημοσίου. Και σημαίνει ότι και στο Δημόσιο, όπως και παντού αλλού, οι άξιοι και οι εργατικοί πρέπει να ανταμείβονται, ενώ οι ανάξιοι να παραμερίζονται». Όλα αυτά, εξήγησε, «είναι υπέρ του πολίτη, αλλά είναι και υπέρ του δημοσίου υπαλλήλου. Που θέλουμε να τον αναβαθμίσουμε στο ρόλο του, στην προσφορά του, αλλά και στις αμοιβές του».

Ένστολοι

Ιδιαίτερη αναφορά ο Αντώνης Σαμαράς έκανε στους ενστόλους τους οποίους εκθείασε για την αυταπάρνηση και τις θυσίες τους, παρά τις μειώσεις των αποδοχών τους. Ήταν από τις προτεραιότητές μας, υπενθύμισε, να τους δώσουμε ανακούφιση. Τόνισε ότι η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που τους δικαιώνει, θα εφαρμοστεί, διευκρινίζοντας όμως ότι αυτό θα γίνει «τουλάχιστον όσο μας επιτρέπουν οι ανάγκες του προϋπολογισμού. Δεν μπορούμε μονομιάς να αποκαταστήσουμε πλήρως τις αποδοχές του 2012, αλλά θα γίνουν αυξήσεις άμεσα».

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή ήταν η επίθεση του πρωθυπουργού στην αξιωματική αντιπολίτευση την οποία κατηγόρησε ότι «αντιστέκεται λυσσαλέα στις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις». Κόμμα δημοκρατικής ευθύνης, σημείωσε, «είναι εκείνο που σέβεται τη δημοκρατική νομιμότητα, όχι εκείνο που χωρίζει τη βία σε καλή και κακή, που ζητά να φύγει η χώρα από το ΝΑΤΟ. Ποιος θα απαντούσε στον Ερντογάν ότι υπάρχει μία μόνο Κύπρος;», διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο κατά στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία.
Η μόνη θέση που διαλαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλε, «είναι να γίνει η χώρα ξέφραγο αμπέλι. Τους δημαγωγούς και τους λαϊκιστές δεν τους θέλει κανείς. Αναμάρτητοι δεν υπάρχουν, υπάρχουν όμως αθεράπευτα αδιόρθωτοι. Στο πρόγραμμά τους θέλουν να επιβάλουν την πιο δυσβάσταχτη φορολογία για να καλύψουν τις σπατάλες. Τώρα που ξεκινά η ανάκαμψη, να γυρίσουμε πίσω στο λαϊκισμό και να χαθούν όλα;».
Στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο πρωθυπουργός, «κορυφώνουν προσπάθειες να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα πριν απογειωθεί η χώρα, είναι η τελευταία τους ευκαιρία. Προσπάθησαν να ψελλίσουν κάτι σαν πρόγραμμα και υποσχέθηκαν 5 δισ. για να χτυπήσουν την ανεργία. Δεν μας λένε που θα τα βρουν, είναι πέτσινες υποσχέσεις και δείχνει το μέτρο της ανευθυνότητάς τους».

Εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και πρόωρες εκλογές

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ανέφερε ο κ. Σαμαράς, «δεν διστάζουν να παίξουν με το Σύνταγμα. Πασχίζουν να τη ρίξουν με εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, όμως τα πράγματα δεν πάνε καλά γι' αυτούς. Κανείς πλέον δεν αγωνιά αν η κυβέρνηση θα έχει τη δεδηλωμένη, δηλαδή τη στήριξη 151 βουλευτών. Είναι δεδομένο ότι όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι η χώρα σταθεροποιείται», στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τους βουλευτές ενόψει της εκλογής του διαδόχου του Κάρολου Παπούλια. Αν τώρα αρχίσει μια πρόωρη προεκλογική εκστρατεία, υποστήριξε ο πρωθυπουργός, «όλα όσα πετύχαμε κινδυνεύουν να πάνε χαμένα, ενώ γύρω μας φλέγεται το σύμπαν. Πρόωρες εκλογές είναι πολιτική αυτοκτονία. Είναι επικίνδυνοι αυτοί που θέλουν να οδηγήσουν τη χώρα σε αυτή την περιπέτεια. Το δίλημμα μνημόνιο αντιμνημόνιο τελειώνει και χωρίς αυτό δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Βλέπουν την τελευταία ευκαιρία για πολιτική ανωμαλία να κινδυνεύει να πάει χαμένη».

Αμφίπολη και Σκόπια

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο αρχαιολογικό μνημείο της Αμφίπολης. Κανείς, είπε, «δεν μπορεί να πει ακόμα τι κρύβει μέσα το μοναδικό αυτό μνημείο. Αλλά ένας Μακεδονικός τάφος διαμέτρου εκατόν εξήντα μέτρων, περιφέρειας 500 μέτρων και ύψους περιμέτρου 3 μέτρων, είναι ήδη κάτι πάρα πολύ μεγάλο! Κι είναι μια ακόμα επιβεβαίωση για την Ελληνική ταυτότητα της Μακεδονίας μας. Βλέπετε, κάποιοι χτίζουν σύγχρονα αγάλματα-καρικατούρες, τάχα για τους αρχαίους Μακεδόνες και προσπαθούν να οικειοποιηθούν την Ιστορία μας. Όμως, εδώ, στη Μακεδονία, μιλούν οι ίδιοι οι αρχαίοι Μακεδόνες, μιλάει η ίδια η Μακεδονική γη και αναδεικνύει την οικουμενική δόξα του Ελληνισμού», σημείωσε.
Αντώνης Σαμαράς: Χρέος - Σταδιακή μείωση φόρων από realmedialive

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)