Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Φόβοι για νέο γύρο καταλήψεων και… ντου

Φόβους ακόμα και για αποσταθεροποίηση της χώρας προκαλεί στην κυβέρνηση η πρωτοφανής εικόνα διαδηλωτών να εισβάλλουν στο Πεντάγωνο, ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα κτίρια της πρωτεύουσας, αλλά και η έκρυθμη κατάσταση που επικράτησε στη συνέχεια έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
Οι σκηνές βίας που εκτυλίχθηκαν στο υπουργείο Αμυνας οδήγησαν τελικά όχι μόνο στην σύλληψη συνολικά 15 ατόμων, διαδηλωτών και συνδικαλιστών, οι οποίοι και θα προσαχθούν σήμερα στον εισαγγελέα, αλλά και στην καρατόμηση αρχικά του αξιωματικού της Αστυνομίας που είχε αναλάβει την προστασία του υπουργείου Άμυνας, ενώ έπεται και συνέχεια καθώς έχει διαταχθεί ΕΔΕ για να αποδοθούν περαιτέρω ευθύνες.
Ολα ξεκίνησαν το πρωί της Πέμπτης όταν στο Πεντάγωνο έφτασαν εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Ανενόχλητοι ξήλωσαν τα ρολά της κεντρικής εισόδου του υπουργείου και έφτασαν μέχρι την κεντρική πύλη, ενώ η τηλεόραση έδειχνε μόνο δύο αστυνομικούς να προσπαθούν να τους... συνετίσουν!
Εικοσι λεπτά αργότερα έφτασαν στο σημείο οι δυνάμεις των ΜΑΤ και ακολούθησαν επεισόδια, ξυλοδαρμοί, δακρυγόνα ακριβώς στην είσοδο του ΓΕΕΘΑ. Το αποκορύφωμα ήταν ότι τους διαδηλωτές κατέβηκε να ηρεμήσει ο ίδιος ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ με ντουντούκα (!) ενώ και πάλι σε live σύνδεση τα ΜΜΕ έδειχναν τους εργαζόμενους των ναυπηγείων να τον «στολίζουν» κανονικά με εκφράσεις πεζοδρομίου. Τελικά η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις και το πεδίο της «μάχης» μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ, στην Αλεξάνδρας.
Εκεί συγκεντρώθηκαν συνδικαλιστές και βουλευτές που θέλησαν να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες και πέταξαν πέτρες, ξύλα αλλά και καπνογόνα στην είσοδο της Γενικής
Αστυνομικής Διεύθυνσης εναντίον των ανδρών των ΜΑΤ, οι οποίοι
«απάντησαν» με χρήση χημικών. Έξω από το κτίριο βρέθηκε τόσο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος,
όσο και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το ρεύμα της λεωφόρου Αλεξάνδρας μπροστά στη ΓΑΔΑ έμεινε κλειστό μέχρι αργά το βράδυ.
Τελικώς 15 από τους συνολικά 106 προσαχθέντες συνελήφθησαν ως πρωταίτιοι των επεισοδίων στο ΥΕΘΑ και πρόκειται να οδηγηθούν στον αυτόφωρο το πρωί της Παρασκευής.
«Τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, τον ξυλοδαρμό και τις συλλήψεις δεκάδων εργαζομένων στη ναυπηγική βιομηχανία και συνδικαλιστικών στελεχών, στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας», καταγγέλει το ΚΚΕ με σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ και ζητά ν' αφεθούν ελεύθεροι αμέσως όλοι οι συλληφθέντες και να ικανοποιηθούν τώρα όλα τα αιτήματα των εργαζομένων στα ναυπηγεία.

«Ελεγχόμενη έξοδο» της Ελλάδας ζητά ο Βαυαρός ΥΠΟΙΚ

Πεπεισμένος ότι στο τέλος θα χρειαστεί ένα Σχέδιο Β΄ για ελεγχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας, Μάρκους Σέντερ, και τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, προκειμένου οι Γερμανοί πολίτες να αποφασίσουν εάν επιθυμούν να πληρώνουν επί μονίμου βάσεως για τους υπερχρεωμένους εταίρους τους.
«Εκφράζω τον σκεπτικισμό μου σχετικά με το εάν η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει με τις δικές της δυνάμεις. Σύμφωνα με την άποψη της Παγκόσμιας Τράπεζας, η Ελλάδα χρειάζεται πλήρη "ανοικοδόμηση". Αυτό είναι κώδωνας κινδύνου. Πρέπει όμως τώρα να περιμένουμε την έκθεση της τρόικας για να αποφασίσουμε τι πρέπει να γίνει. Η ιδέα του Πέερ Στάινμπρουκ, απλώς να συνεχίσουμε να πληρώνουμε απεριόριστα για την Ελλάδα, δεν αποτελεί εναλλακτική. Εάν η Γερμανία πρέπει στο τέλος να πληρώνει επί μονίμου βάσεως για όλες τις υπερχρεωμένες χώρες, αυτό θα πρέπει να το αποφασίσουν οι πολίτες με δημοψήφισμα» τονίζει ο κ. Σέντερ, σε συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται την Πέμπτη στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Focus».
Απαντώντας σε ερώτηση, εάν διατηρεί έστω κάποια ελπίδα, ο κ. Σέντερ εξηγεί ότι ο σκεπτικισμός του υπερτερεί και προσθέτει ότι τα προβλήματα της Ελλάδας είναι τέτοια ώστε δεν μπορούν να επιλυθούν μεσοπρόθεσμα με σοβαρό τρόπο. «Στο τέλος θα χρειαστεί ένα Σχέδιο Β΄ για μια εναλλακτική ελεγχόμενης εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη» υποστηρίζει ο Βαυαρός Χριστιανοκοινωνιστής και προσθέτει ότι «οι κίνδυνοι από μια ελεγχόμενη έξοδο είναι σαφώς μικρότεροι από αυτό που πολλοί φοβούνται», καθώς, όπως λέει, οι μεγάλες τράπεζες δεν έχουν πλέον σχεδόν καθόλου ελληνικά κρατικά ομόλογα, πραγματοποιήθηκε ένα συνολικό κούρεμα χρέους και, επιπλέον, η Ελλάδα παραμένει η τρίτη κατά σειρά χώρα στην είσπραξη κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ θα εξακολουθήσει να λαμβάνει και κοινοτική διαρθρωτική βοήθεια.
Ερωτηθείς πάντως εάν ενοχλείται που κάποια κόμματα στην Ελλάδα ψηφοθηρούν εκμεταλλευόμενα τις θέσεις τους περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο κ. Σέντερ κάνει λόγο για «μέρος της ελληνικής εκλογικής εκστρατείας», αλλά τονίζει ότι ευθύνη των Γερμανών πολιτικών είναι η σωστή διαχείριση των χρημάτων των φορολογουμένων. «Στην Ελλάδα κάποιοι έφτασαν να καίνε φωτογραφίες της καγκελαρίου Μέρκελ και εμείς εξακολουθούμε να στηρίζουμε τη χώρα. Δεν είναι πολλές οι χώρες που θα έκαναν το ίδιο» δηλώνει χαρακτηριστικά.
Σε ό,τι αφορά, μάλιστα, την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για αγορά κρατικών ομολόγων από τις υπερχρεωμένες χώρες, ο Βαυαρός υπουργός Οικονομικών χαρακτηρίζει το μέτρο «παυσίπονο, αλλά όχι θεραπεία» για τα προβλήματα της Ευρωζώνης και τάσσεται υπέρ της διατήρησης της ανεξαρτησίας της ΕΚΤ.

Αγρότες και συνταξιούχοι δίνουν επιπλέον 1,5 δισ.

Δύο βήματα πίσω μετρά ήδη το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μπροστά στις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας.
Οι περικοπές στις συντάξεις οι οποίες θα έφταναν έως το 10% διευρύνονται στο 20% για το άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης πάνω από 2.000 ευρώ ενώ από τις αγροτικές συντάξεις οι οποίες είχαν σωθεί με παρέμβαση των πολιτικών αρχηγών, χάνονται τα δώρα προκειμένου να κλείσει το πακέτο.

Τα δύο αυτά μέτρα, διευρύνουν το πακέτο των περικοπών δαπανών το 2013 κατά περίπου 1,5 δισ. ευρώ και τα 7,5 δισ. ευρώ των παρεμβάσεων που περιγράφονται στο προσχέδιο αυξάνονται στα 9 δισ. ευρώ.

Ακόμα και αυτά όμως δεν αρκούν για να υπάρξει συμφωνία και έτσι σήμερα στις 11:00 έχει κλειστεί ένα ακόμα ραντεβού του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα.

Φιλοδοξία του υπουργείου Οικονομικών είναι έως την Κυριακή να έχει υπάρξει συμφωνία για το πακέτο των 11,5 συν 3 δισ. ευρώ ώστε να μπορέσει να βγει "λευκός καπνός" από την επικείμενη συνεδρίαση του Eurogroup υπό τη μορφή μιας θετικής δήλωσης του συμβουλίου για την Ελλάδα.

Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και μετά το Eurogroup προκειμένου να συμφωνηθούν και τα prior actions, η υλοποίηση των οποίων θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση της πολυπόθητης δόσης.

Σε έκτακτο eurogroup κρίνεται η Ελλάδα

Σε ένα έκτακτο eurogroup που θα πραγματοποιηθεί μετά τη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου και πριν το τέλος του μήνα ελπίζει πλέον η Αθήνα ώστε να πάρει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ. Ποσό που μπορεί να φτάσει τα 39 δισ. ευρώ αν δοθεί στην Ελλάδα μέρος των χρημάτων που προβλέπονταν στο Μνημόνιο αλλά έχουν πάει πίσω εξαιτίας του εκτροχιασμού των χρονοδιαγραμμάτων.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του euro2day δεν θα υπάρχει απόφαση για την δόση στην τακτική συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, αλλά μια γενική συζήτηση αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Πέραν των διαπραγματεύσεων για τα μέτρα, η ελληνική υπόθεση έπεσε στα γρανάζια της ευρύτερης διαπραγμάτευσης που διεξάγεται στην Ευρώπη και αφορά την διάσωση της Ισπανίας αλλά και το ρόλο του ΔΝΤ στην Ευρώπη.

Δύο διαφορετικοί υψηλά ιστάμενοι αξιωματούχοι, ένας της Κομισιόν και ένας της ευρωζώνης μας ανέφεραν ότι οι σκληροπυρηνικές χώρες και ιδιαίτερα ο Γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιθυμούν να μεταθέσουν την απόφαση για την δόση για τις 12 Νοεμβρίου, στο επόμενο τακτικό eurogroup.

45% φόρο θα πληρώσουν όσοι έστειλαν “μαύρα” στο εξωτερικό – Καλούνται για νέα δήλωση στην εφορία

- 15.000 ραβασάκια στέλνει η εφορία - 2,25 δισεκατομμύρια από τους φόρους στα “μαύρα” περιμένει το υπουργείο
- Περιλαμβάνονται στην λίστα των 54.000 καταθετών που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό
- Η λίστα δόθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος στο υπ.Οικονομικών
- Υπάρχουν περιπτώσεις που το έμβασμα είναι χιλιαπλάσιο του εισοδήματος τους!
Δεκαπέντε χιλιάδες φορολογούμενους οι οποίοι έστειλαν χρήματα στο εξωτερικό την τελευταία τριετία τα οποία όμως δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους έχει εντοπίσει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Πρόκειται για φορολογούμενους οι οποίοι περιλαμβάνονται στη λίστα των 54.000 καταθετών οι οποίοι έστειλαν χρήματα στο εξωτερικό φοβούμενοι για τον κίνδυνο πτώχευσης της χώρας και επιστροφής στη δραχμή.
 
Η συγκεκριμένη λίστα δόθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος στο υπουργείο Οικονομικών σε ηλεκτρονική μορφή και προωθήθηκε στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) για τη διενέργεια διασταυρώσεων.
 
Η ΓΓΠΣ προχώρησε στην δημιουργία ενός αλγόριθμου συστατικά του οποίου είναι το ύψος του εμβάσματος, το δηλωθέν εισόδημα την τελευταία δεκαετία, οι δαπάνες που έχει δηλώσει ο φορολογούμενος καθώς και οι τεκμαρτές δαπάνες του.
 
Το αποτέλεσμα από το «τρέξιμο» της συγκεκριμένης διασταύρωσης ήταν να εντοπιστούν περίπου 15.000 φορολογούμενοι που εμφανίζουν πολύ υψηλά εμβάσματα σε σχέση με τα δηλωθέντα εισοδήματά τους. Μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις που το έμβασμα είναι χιλιαπλάσιο του δηλωθέντος εισοδήματος.
 
Οι 15.000 φορολογούμενοι μελετάται από το υπουργείο Οικονομικών να κληθούν με προσωπικές επιστολές προκειμένου να προσέλθουν στην εφορία και να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις καταβάλλοντας πρόσθετους φόρους.
 
Εφόσον αρνηθούν ή δεν ανταποκριθούν στην πρόσκληση τα στοιχεία τους θα προωθηθούν στις ελεγκτικές υπηρεσίες για τη διενέργεια φορολογικού ελέγχου όπου κινδυνεύουν να πληρώσουν πολλαπλάσια ποσά σε σχέση με αυτά που προκύπτουν από την τροποποιητική δήλωση.
Η φοροδιαφυγή σε κάποιες περιπτώσεις είναι οφθαλμοφανής καθώς μόνο το 2009, 735 πολίτες έστειλαν στο εξωτερικό 1,2 δισ. ευρώ ενώ δήλωσαν συνολικά εισοδήματα στην εφορία που δεν ξεπερνούν τα τρία εκατομμύρια.
Μεταξύ αυτών υπάρχουν 10 άτομα (οκτώ άνδρες και δύο γυναίκες) που έστειλαν ποσά από 10 ως και 50 εκατομμύρια ο καθένας στο εξωτερικό, ενώ στη χώρα μας δήλωσαν ποσά... αστεία. Από 496 ευρώ ως 34.000, εισοδήματα φτωχών δηλαδή. Από τους εν λόγω 10 μόλις ο ένας δήλωσε εισόδημα 92.000 ενώ ένας ακόμη 371.000.
Πιο εξωφρενικές περιπτώσεις είναι κάποιες όπως αυτή του Κ.Ε. που όπως αναφέρει η εφημερίδα ενώ δήλωσε στην εφορία εισόδημα μόλις 100 ευρώ, έστειλε στο εξωτερικό 700.000 ευρώ.
Άλλο “τρανταχτό” παράδειγμα φοροδιαφυγής είναι εκείνο του Μ. Κ. που με εισόδημα (όπως δήλωσε) 14,95 και από ένα θαύμα βρήκε να στείλει στο εξωτερικό 400.000, ενώ ο Π.Θ. με εισόδημα 10,5 ευρώ κατάφερε να στείλει στο εξωτερικό 201.000 ευρώ.
Μόνο μέσα στο 2011 και στην κορύφωση της κρίσης, αλλά και των φημών για κατάρρευση και χρεοκοπία τα εμβάσματα προς το εξωτερικό πήραν τη μορφή καταιγίδας από χιλιάδες άτομα.
9.310 έστειλαν εκτός πάνω από 50.000, 4.280 φυγάδευσαν ποσά 165.000 ευρώ, άλλοι 930 ποσά μεγαλύτερα από 380.000, 410 άτομα έστειλαν σε ξένες τράπεζες ποσά άνω των 600.000, 170 ακόμη ποσά άνω των 850.000 και 290 είχαν για να... διώξουν ποσά πάνω από 2,9 εκατομμύρια ευρώ!

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)