Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΕΥΧΕΤΗΡΙΕΣ ΚΑΡΤΕΣ & VIDEO ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ....


Καλές γιορτές και άπειρες ευχές με χαμόγελα, τύχη και γαλήνη!!!!



Thanos Efi

Σε
όσους
τους αρέσει ο
ύπνος, αλλά ξυπνούν
π
άντα με καλή διάθεση,
όσους χαιρετούν ακόμα με ένα φιλί,
όσους δουλεύουν πολύ, αλλά δεν ξεχνούν
το νόημα της ζωής , όσους κολλάνε στην κίνηση
και βρίσκουν ευκαιρία να τηλεφωνήσουν σε φίλους,
όσους κλείνουν την τηλεόραση για να πουν δυο κουβέντες ,όσους
είναι ευτυχισμένοι ακόμα και όταν καταφέρνουν τα μισά , όσους τραγουδούν
δυνατά κι ας μην έχουν καλή φωνή, όσους τα βλέπουν μαύρα μόνο όταν είναι σκοτάδι,
όσους έχουν τον ενθουσιασμό ενός παιδιού και την ωριμότητα ενός μεγάλου,
όσους έχουν καταλάβει ότι δεν αγοράζονται όλα με το χρήμα, όσους
δεν περιμένουν τα Χριστούγεννα για να
γίνουν καλύτεροι άνθρωποι,
αλλά προσπαθούν
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ
ΟΛΟΨΥΧΑ...
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Να περάσετε όμορφα, να χαρείτε το κάθε "τώρα" που σας χαρίζεται..,
όλα εκείνα που κανείς δε μπορεί να σας "κλέψει"




η Τηνιακή: SYMPHONY IN WHITE




Π.ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ

2012 Wishes from our blog...

Εμφύλιος στην κυβέρνηση με διαιτητή τη Βουλή

Και περίεργες δηλώσεις περί Δεδηλωμένης
Βαβέλ. Αλαλούμ. Εσωκομματικές και διακομματικές συγκρούσεις. Ασυνεννοησία που οδηγεί στο απόλυτο χάος.

Η επικρατούσα στο εσωτερικό της κυβέρνησης κατάσταση, με αποκορύφωμα το εμφυλιοπολεμικό κλίμα στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, δείχνει πως υπό τις παρούσες συνθήκες το «πείραμα» δεν μπορεί να συνεχιστεί, διότι υπονομεύει και αυτόν τον σκοπό για τον οποίο συγκροτήθηκε το αναγκαστικό αυτό ετερόκλητο σχήμα – το PSI.

Είναι πλέον σαφές ότι δεν υπάρχει στη χώρα η αναγκαία ηρεμία, ψυχραιμία και αυτοσυγκέντρωση προκειμένου να διεξαχθούν οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις, για τις οποίες τόσο συχνά μιλά ο υπουργός των Οικονομικών.

Μετά δε τις χθεσινές «ιδεολογικές», όπως αναφέρθηκαν, διαφωνίες με αφορμή το νομοσχέδιο για την απονομή της Δικαιοσύνης, αλλά και τις προχθεσινές σχετικά με την περικοπή των επικουρικών συντάξεων, καθίσταται σαφές ότι δεν υπάρχει λειτουργία υπουργικού συμβουλίου.

Πολύ περισσότερο που χθες, τα μέλη του πολυπληθούς υπουργικού συμβουλίου θεώρησαν ότι βρήκαν τη «λύση», διατυπώνοντας την καινοφανή άποψη ότι είναι δυνατόν κάθε φορά που διαφωνούν μεταξύ τους να πετούν το μπαλάκι στη Βουλή – όπου είναι βέβαιο ότι θα γίνεται του Κουτρούλη το πανηγύρι.

Ανακάλυψαν δηλαδή ξαφνικά την αποστολή της Βουλής, αλλά παρέλειψαν να μας πουν πώς θα συμβεί κάτι τέτοιο στην πράξη, καθώς είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν σειρά προβλημάτων και ερωτημάτων:

Θα τίθενται ζητήματα κομματικής πειθαρχίας ή οι βουλευτές θα είναι ελεύθεροι να ψηφίζουν κάθε φορά κατά συνείδηση;

Σε περίπτωση που η πλειοψηφία των βουλευτών, ανεξαρτήτως κομμάτων, αποφασίσουν κατά της περικοπής των επικουρικών συντάξεων ή να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να υπάρχει;

Και τέλος, αν η περικοπή των επικουρικών συντάξεων ή ο νόμος περί απονομής Δικαιοσύνης ή η ρύθμιση για την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ ή το θέμα των ταξί ή οτιδήποτε άλλο σοβεί, ψηφιστεί μόνο από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ ή από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ ομού με βουλευτές κομμάτων που δεν μετέχουν στην κυβέρνηση, θα συνεχίσει να υπάρχει η παρούσα κυβέρνηση συνεργασίας;

Χθες, για παράδειγμα, ο προερχόμενος από τον ΛΑΟΣ υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης, διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να έρχονται τέτοια νομοσχέδια, όταν είναι γνωστές οι ιδεολογικές διαφορές.

Η παρατήρησή του, προκάλεσε την αντίδραση του κ. Βενιζέλου, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως «δεν έχουν δίκιο οι κραυγάζοντες».

Η παρέμβαση Βενιζέλου προκάλεσε νέα αντίδραση Βορίδη, ο οποίος έσπευσε να υπενθυμίσει πως «η κυβέρνηση αυτή δεν είναι κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ αλλά αποτελείται από τρεις εταίρους, των οποίων οι απόψεις πρέπει να λαμβάνονται υπόψη», απαντώντας πως «όποιος έχει άλλη άποψη δεν είναι "κραυγάζων"».

Οπότε, άρχισαν όλοι να προσθέτουν το μακρύ τους και το κοντό τους, για να καταλήξουν στην άποψη πως όποτε διαφωνούν θα έχουν για… διαιτητή τη Βουλή!

Το παράδοξο είναι πως και στη Βουλή, ο κ. Βενιζέλος έκανε αναφορά στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ ως «εγγύηση για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου», διότι, όπως είπε, «εμείς θέλουμε αυτή η κυβέρνηση να πετύχει και θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχει».

Προφανώς σ’ αυτό το «τα πάντα» περιλαμβάνεται και η πτώση της κυβέρνησης Παπαδήμου, καθώς είναι γνωστό ότι από την στιγμή που σχηματίστηκε τρικομματική κυβέρνηση, μονοκομματική κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη Βουλή δεν μπορεί να υπάρξει.

Ξεχνά – ή κάνει πως ξεχνά - επίσης ο κ. Βενιζέλος ότι από την στιγμή που ο κ. Παπανδρέου εγκατέλειψε την πρωθυπουργία για να παραδώσει όχι σε άλλον αρχηγό του ίδιου κόμματος αλλά σε μια «κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης», όπως αρέσκεται να την αποκαλεί, πολιτικά η δεδηλωμένη δεν υπάρχει παρά μόνο όταν στη Βουλή επιτυγχάνεται ευρεία πλειοψηφία, προερχόμενη και από τα τρία κόμματα.

Βέβαια, κάποιοι θα πουν πως συνταγματικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει και πως πρόκειται για ανωμαλία.

Αλλά αυτό θα έπρεπε να το σκεφθούν όταν δέχονταν τις άλλες «ανωμαλίες», όπως η υπό προϋποθέσεις παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπανδρέου προκειμένου αυτή να… πέσει!

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, άγνωστη είναι η έκβαση των επαφών που ξεκινά σήμερα με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνησή του, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Και στο κενό έπεσε η χείρα βοηθείας που φέρεται να του πρόσφερε ο Κάρολος Παπούλιας, με τον οποίο είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία, στη διάρκεια της οποίας ο Πρόεδρος φέρεται να δήλωσε πρόθυμος για νέα σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών – προφανώς αυτών που μετέχουν στην κυβέρνηση.

Η Νέα Δημοκρατία ξεκαθάρισε πως διαφωνεί με ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς, όπως αναφέρθηκε «τα όσα έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των πολιτικών αρχηγών είναι προφανή και δεν αλλάζουν» και επομένως δεν γίνεται αντιληπτή η σκοπιμότητα μιας τέτοιας συνάντησης.

Κατά συνέπεια, αυτό που αναμένεται είναι η επαναβεβαίωση της αρχικής συμφωνίας μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, αν και θα πρόκειται για μια επαναβεβαίωση χωρίς ουσία, αφού οι διαφωνίες που προκύπτουν απλώς δείχνουν πως οι χθεσινές παράξενες πορείες διαμαρτυρίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα των ιδιοκτητών γραφείων τελετών θα μπορούσαν να εκληφθούν ως… μακάβριος προάγγελος του τέλους μιας επικίνδυνης συγκατοίκησης.

ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ή ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ στο ΓΕΣ ?‏

Ερωτήματα αναγνώστη που χρήζουν απαντήσεων από τους υπευθύνους του ΓΕΣ
Με την ΑΔΑ 456Α6-9ΚΟ αναρτήθηκε στο Διαύγεια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας την 7/12/2011 η "ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 1/2011 ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΠΛΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΕΝΗΣ ΒΑΣΗΣ", με φορέα υλοποίησης το ΓΕΣ/Δνση Οικονομικού.


Κρίσιμα στοιχεία του υπόψη Πρόχειρου Διαγωνισμού:
1. Το χρηματικό ποσό του υπόψη Διαγωνισμού ανέρχεται σε 73.800,00 ευρώ (δηλαδή ακριβώς στο όριο του πρόχειρου διαγωνισμού)
2. Η ημερομηνία κατάθεσης προσφορών΄ήτανε η 14/12/2011 (δηλαδή μόνο 7 ημέρες περιθώριο από την ημερομηνία ανάρτησης 7/12/2011)
Ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεις:
1. Γιατί για ένα τόσο μεγάλο θέμα, το οποίο είναι από τη φύση του διακλαδικό καθόσον το διπλογραφικό λογιστικό σύστημα, βάσει της κείμενης νομοθεσίας (Ν.3871, ΠΔ 15,κλπ) θα πρέπει να είναι το ίδιο και για τους 3 Κλάδους των ΕΔ, δεν το χειρίστηκε ο αρμόδιος διακλαδικός φορέας όπως η ΓΔΟΣΥ;
2. Το επιλεγέν από το ΓΕΣ/ΔΟΙ λογισμικό - πρόγραμμα θα είναι συμβατό με αντίστοιχα που πιθανόν επεξεργάζονται το ΓΕΑ και ΓΕΝ ή ό καθένας θα εφαρμόζει το δικό του πρόγραμμα και θα αποτυπώνει τα δικά του λογιστικά αποτελέσματα;
3. Γιατί ο υπόψη διαγωνισμός δεν έγινε με τη διαδικασία του Δημόσιου Διαγωνισμού, προκειμένου να συμμετάσχουν πολλές και οι κορυφαίες του χώρου της Πληροφορικής εταιρίες και να διασφαλιστεί η απαιτούμενη γνώση - εμπειρία και διαφάνεια;
3. Γιατί ο χρόνος μεταξύ ανάρτησης του Διαγωνισμού και υποβολής προσφορών ήταν μόνο 7 ημέρες;
4. Πόσες τελικά εταιρίες συμμετείχαν στον υπόψη Πρόχειρο Διαγωνισμό;
5. Επιβεβαιώνεται η πληροφορία ότι συμμετείχαν μόνο δύο εταιρίες εκ των οποίων η μία απορρίφθηκε; (δηλαδή παραπέμπει σε φωτογραφική διαδικασία);
6. Επιβεβαιώνεται η πληροφορία ότι η επιλεγείσα εταιρία έχει ήδη επαγγελματική σχέση και εκτελεί έργο με τη Διεύθυνση Οικονομικού του ΓΕΣ;

Οι Έλληνες έπαψαν να ελπίζουν

Διάχυτη είναι η απαισιοδοξία στο πρόσωπο των Ελλήνων καθώς σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, το 99% χαρακτηρίζει την οικονομική κατάσταση στη χώρα κακή και σοβαρά επιδεινούμενη σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Στους 27, ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά απαισιοδοξίας εμφανίζουν επίσης οι Ιρλανδοί και οι Ισπανοί (96%), οι Βούλγαροι ( 94%) και οι Πορτογάλοι ( 92%), ενώ ο κοινοτικός μέσος όρος είναι 68%.

Όπως είναι φυσικό, στον πλούσιο κοινοτικό Βορρά παρατηρούνται τα χαμηλότερα ποσοστά απαισιοδοξίας : Σουηδοί 14%, Λουξεμβούργιοι 15% και Γερμανοί 20%.

Παράλληλα, το 76% των Ελλήνων θεωρεί ότι τα χειρότερα δεν έχουν ακόμη έρθει σε ότι αφορά τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην αγορά εργασίας, κάτι που συμμερίζεται το 68% των πολιτών στην ΕΕ.

Ανάλογα υψηλά ποσοστά απαισιοδοξίας εμφανίζουν οι Πορτογάλοι (84%), οι Κύπριοι (80%), οι Βρετανοί (79%) και οι Γάλλοι με τους Ολλανδούς (76%). Ο κοινοτικός μέσος όρος είναι 68%.

Σε ότι αφορά ειδικότερα την κατάσταση του νοικοκυριού τους, μόνο το 24% των Ελλήνων (χαμηλότερο ποσοστό στην ΕΕ μαζί με την Ουγγαρία ) θεωρεί ότι τα πράγματα είναι ικανοποιητικά.

Το ποσοστό αυτό είναι μειωμένο κατά 12 μονάδες (από 36% σε 24%) μέσα σε περίοδο μόλις δύο μηνών (το Νοέμβριο σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2011).

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιδείνωση μεταξύ των 27, με τον κοινοτικό μέσο όρο να είναι στο -4%. Στον αντίποδα, το τελευταίο δίμηνο βελτίωση της οικονομικής κατάστασης του νοικοκυριού τους διαπιστώνουν οι Σουηδοί (+5%), οι Λετονοί (+4%) και οι Δανοί (+3%).

Πληρώνουν φόρο και όσοι δεν έχουν εισοδήματα!

Πως τα νέα αυξημένα μέχρι και 100% τεκμήρια καταργούν το αφορολόγητο - Αναλυτικοί πίνακες

Πληρώνουν φόρο και όσοι δεν έχουν εισοδήματα!
Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση προβλέπει πολύ αυξημένα, έως και 100% σε κάποιες περιπτώσεις, τεκμήρια διαβίωσης. Με βάση αυτά τα νέα τεκμήρια η εφορία αναμένεται να υπολογίσει το 2012 το εισόδημα που πρέπει να δηλωθεί.

Τα τεκμήρια διαβίωσης σε συνδυασμό με το νέο μειωμένο αφορολόγητο αναμένεται να οδηγήσει στα ταμεία της εφορίας πάνω από 3.000.000 φορολογούμενους οι οποίοι μέχρι και σήμερα δεν ήταν υποχρεωμένοι να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ φόρο!

Για παράδειγμα έγγαμος φορολογούμενος με κύρια κατοικία 100 τ.μ. και με αυτοκίνητο 1.600 κυβικών, για την εφορία έχει τουλάχιστον ελάχιστο εισόδημα 15.900 ευρώ (δηλαδή 5.000 ευρώ ελάχιστα έξοδα διαβίωσης για την οικογένεια και 4.500 ευρώ για την κατοικία συν 6.400 ευρώ για το αυτοκίνητο).

Ο ελάχιστος φόρος που θα του υπολογιστεί είναι 1.402 ευρώ.

Τα νέα τεκμήρια

Συγκεκριμένα, τα νέα τεκμήρια διαβίωσης είναι:

- Το τεκμήριο με βάση τα τετραγωνικά μέτρα της ιδιοκατοικούμενης ή μισθωμένης ή της δωρεάν παραχωρούμενης κύριας κατοικίας ορίζεται κλιμακωτά, ως εξής:

Για τα ογδόντα πρώτα τετραγωνικά κύριων χώρων της κατοικίας, το τεκμήριο ισούται με σαράντα ευρώ το τετραγωνικό, από ογδόντα ένα μέχρι και εκατόν είκοσι τετραγωνικά κύριων χώρων, ισούται με εξήντα πέντε ευρώ το τετραγωνικό , από εκατόν είκοσι ένα μέχρι και διακόσια τετραγωνικά, ισούται με εκατόν δέκα ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, για διακόσια ένα έως τριακόσια τετραγωνικά με διακόσια ευρώ το τετραγωνικό και για πλέον των τριακοσίων τετραγωνικών με τετρακόσια ευρώ το τετραγωνικό.

Για τον υπολογισμό του τεκμηρίου διαβίωσης των βοηθητικών χώρων θα υπολογίζεται ποσό σαράντα ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Πίνακας 1: Τεκμαρτό Εισόδημα για Σπίτια: Σε περιοχές με τιμή ζώνης έως 2.799 ευρώ/τ.μ.

tekmiria1

Πίνακας 2: Τεκμαρτό Εισόδημα για Σπίτια: Σε περιοχές με τιμή ζώνης από 2.800 ευρώ/τ.μ. έως 4.999 ευρώ/ τ.μ.

tekmiria2

Πίνακας 3: Σε περιοχές με τιμές ζώνης άνω των 5.000 ευρώ/ τ.μ.

tekmiria3

- Το τεκμήριο διαβίωσης για επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης, ορίζεται ως εξής:

* για τα αυτοκίνητα μέχρι χίλια διακόσια κυβικά εκατοστά σε τέσσερις χιλιάδες ευρώ.

* για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των χιλίων διακοσίων κυβικών εκατοστών προστίθενται εξακόσια ευρώ ανά εκατό κυβικά εκατοστά μέχρι τα δύο χιλιάδες κυβικά εκατοστά.

* για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των δύο χιλιάδων κυβικών εκατοστών προστίθενται εννιακόσια ευρώ ανά εκατό κυβικά εκατοστά και μέχρι τρεις χιλιάδες κυβικά εκατοστά.

* για αυτοκίνητα μεγαλύτερα από τρεις χιλιάδες κυβικά εκατοστά προστίθενται χίλια διακόσια ευρώ ανά εκατό κυβικά εκατοστά.

Πίνακας 4: Τεκμαρτό Εισόδημα για Επιβατικά Αυτοκίνητα

tekmiria4

- Για τον υπολογισμό των τεκμηρίων των σκαφών αναψυχής ισχύουν τα εξής:

* για μηχανοκίνητα σκάφη ανοικτού τύπου, ταχύπλοα και μη, ολικού μήκους μέχρι πέντε μέτρα, το τεκμήριο θα είναι τέσσερεις χιλιάδες ευρώ.

* για σκάφη πάνω από πέντε μέτρα το πόσο αυτό αυξάνεται κατά δύο χιλιάδες ευρώ το μέτρο.

* για ιστιοφόρα ή μηχανοκίνητα ή μικτά σκάφη με χώρο ενδιαίτησης, ολικού μήκους μέχρι και επτά μέτρα, το τεκμαρτό εισόδημα είναι δώδεκα χιλιάδες ευρώ, πάνω από επτά και μέχρι δέκα μέτρα προστίθενται τρεις χιλιάδες ευρώ ανά επιπλέον μέτρο μήκους, πάνω από δέκα και μέχρι δώδεκα μέτρα προστίθενται επτά χιλιάδες πεντακόσια ευρώ ανά επιπλέον μέτρο μήκους, πάνω από δώδεκα και μέχρι δεκαπέντε μέτρα προστίθενται δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ ανά επιπλέον μέτρο μήκους, πάνω από δεκαπέντε και μέχρι δεκαοκτώ μέτρα προστίθενται είκοσι δύο χιλιάδες πεντακόσια ευρώ ανά επιπλέον μέτρο μήκους, πάνω από δεκαοκτώ και μέχρι είκοσι δύο μέτρα τριάντα χιλιάδες ευρώ ανά επιπλέον μέτρο μήκους και πάνω από είκοσι δύο μέτρα προστίθενται πενήντα χιλιάδες ευρώ ανά επιπλέον μέτρο μήκους.

Το τεκμήριο διαβίωσης για τις πισίνες διαμορφώνεται ως εξής: εκατόν εξήντα ευρώ το τετραγωνικό μέτρο μέχρι τα εξήντα τετραγωνικά μέτρα και τριακόσια είκοσι ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για επιφάνεια άνω των εξήντα τετραγωνικών μέτρων.

Από το κακό στο χειρότερο τα τραπεζικά δάνεια

Η ακάθεκτη μείωση του υπολοίπου των δανείων στα χαρτοφυλάκια των ελληνικών τραπεζών συνιστά την καλύτερη απόδειξη ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας διέρχεται μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της νεώτερης ιστορίας του.

Από το κακό στο χειρότερο τα τραπεζικά δάνεια

Για 15ο συνεχή μήνα, ο ρυθμός των νέων δανείων έτρεξε με αρνητικό πρόσημο, γεγονός το οποίο εξηγεί και την μεγάλη αποχή που παρατηρείται μπροστά από τα γκισέ των τραπεζικών καταστημάτων. Ως γνωστόν, τον περασμένο μήνα έκλεισε στο -1,2%. Έχει δηλαδή «σπάσει» το φράγμα του 1%, μετά από πολύ μεγάλο διάστημα που κινούνταν μεταξύ -0,5% με -0,7% και δεν είναι λίγοι εκείνοι που προβλέπουν πλέον και τα χειρότερα. Δηλαδή, σπάσιμο και του -2.0%, συντόμως, καθώς η ύφεση στην αγορά δείχνει να βαθαίνει, αντί να ρηχαίνει, προϊόντος του χρόνου.

Οι ίδιοι οι τραπεζίτες από τη μια πλευρά δεν δείχνουν να ανησυχούν, καθώς θεωρούν ότι αυτή είναι η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων, ιδιαίτερα από την στιγμή που δεν υπάρχει ρευστότητα, από την άλλη, όμως, τρομοκρατούνται όταν βλέπουν ότι σε πραγματικούς αριθμούς τα δάνεια έχουν μειωθεί κατά περίπου 20 δις ευρώ.

Γιατί από το νούμερο αυτό προκύπτει και ένα συγκρίσιμο μέτρο της ύφεσης στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία, που λίγο απέχει από το να χαρακτηρισθεί πρωτοφανής. Το χειρότερο; Πιθανότητα εξόδου της χώρας απ αυτή την περιδίνηση σύντομα δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα. Αντιθέτως, όλα δείχνουν ότι παγιώνεται, γι αυτό και τα αρμόδια επιτελεία σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα τους λαμβάνοντας υπόψη ως σταθερά αυτή την κατάσταση για την 5ετία που έρχεται.

"Δώρο" πινακίδες και άδειες οδήγησης

Η Τροχαία επιστρέφει πινακίδες και άδειες οδήγησης για τη διευκόλυνση των πολιτών που επιθυμούν να μετακινηθούν κατά τη διάρκεια των εορτών. Διαβάστε σε ποιες περιπτώσεις δεν επιστρέφονται

Άδειες οδήγησης και πινακίδες το "δώρο" της Τροχαίας στους οδηγούς, προκειμένου να διευκολυνθούν στη μετακίνησή τους για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή.

Η επιστροφή θα γίνεται από σήμερα Παρασκευή για τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και τις 22 Δεκεμβρίου.

Στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και την 22.12.2011.

Από την παραπάνω Απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, για τις εξής παραβάσεις:

* Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος

* Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης

* Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη

* Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων.

* Μη καταβολή τέλους διοδίων

Οι αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.

Να σημειωθεί πως για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί, όπου επιβλήθηκε, το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Απομακρύνονται οι στόχοι, πλησιάζουν τα μέτρα

Η απόκλιση στους στόχους του προϋπολογισμού κάνει τη λήψη πρόσθετων μέτρων να πλησιάζει και να απειλεί εκ νέου μισθούς και συντάξεις

Με τον προϋπολογισμό να βαίνει εκτός... επιθυμητής τροχιάς, παρουσιάζοντας μαύρη τρύπα του ύψους των 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, η λύση των πρόσθετων μέτρων έρχεται ολοένα και πιο κοντά.

Το έλλειμμα σε δημοσιονομική βάση το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου διαμορφώνεται στα 20,49 δισεκατομμύρια έναντι στόχου 21.063 εκατομμυρίων ευρώ (όπως προσδιορίστηκε στον ψηφισθέντα προϋπολογισμό του 2012) και 19,516 εκατομμυρίων ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2010.

Τα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού εμφανίζονται μειωμένα κατά 3%, σε ετήσια βάση, ενώ οι δαπάνες αυξήθηκαν κατά 6,2%, κυρίως λόγω των αναγκών των Ταμείων και του ΟΑΕΔ.

Η επίτευξη των στόχων για το 2011, απαραίτητη προϋπόθεση για τη μη λήψη νέων μέτρων το 2012, φαντάζει πια πολύ δύσκολη.

Τα έσοδα που απαιτούνται για να επιτευχθεί ο ετήσιος στόχος για την είσπραξη 51,3 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2011 είναι 7,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το χρονικό περιθώριο για την είσπραξη αυτού του ποσού, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για τη μείωση του ελλείμματος στο 9% του ΑΕΠ, εκπνέει στο τέλος Φεβρουαρίου του 2012 μέσω της παράτασης του οικονομικού έτους για την είσπραξη το 2012 εσόδων που καταγράφονται στον προϋπολογισμό του 2011.

Ειδικότερα, από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, προκύπτει μείωση των καθαρών εσόδων του προϋπολογισμού κατά 3% και αύξηση των δαπανών κατά 6,2%.

Συμπεριλαμβανομένου του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), τα συνολικά έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού (Τακτικός και ΠΔΕ) είναι μειωμένα έναντι του νέου στόχου κατά 165 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι συνολικές δαπάνες (Τακτικός και ΠΔΕ) παρουσιάζονται μειωμένες κατά 738 εκατομμύρια ευρώ.

Ειδικότερα, τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 43.860 εκατομμύρια ευρώ και εμφανίζονται μειωμένα κατά 3% έναντι του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2010.

Η υστέρηση των εσόδων αποδίδεται από το υπουργείο Οικονομικών κυρίως στις μειωμένες εισπράξεις από παρακράτηση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά το τρέχον έτος, λόγω της ευνοϊκότερης φορολόγησης βάσει του νέου φορολογικού νόμου και της μείωσης των εισοδημάτων, καθώς και στις αυξημένες επιστροφές φόρων, λόγω συμψηφισμού εκκρεμοτήτων παρελθόντων ετών.

Η υστέρηση έναντι του στόχου για το ίδιο διάστημα, οφείλεται κατά το Υπουργείο Οικονομικών σε καθυστερήσεις είσπραξης των φορολογικών εσόδων που προέκυψαν από την πολυήμερη απεργία του προσωπικού της ΓΓΠΣ και του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, καθώς και στη μετάθεση στον τελευταίο μήνα του έτους, της είσπραξης εσόδων από την ΕΕ.

Τα έσοδα του ΠΔΕ είναι αυξημένα κατά 81,2% ή κατά 1.184 εκατομμύρια ευρώ σε σύγκριση με το εντεκάμηνο του 2010.

Επισημαίνεται ότι τα έσοδα του ενδεκαμήνου βάσει του δελτίου εκτέλεσης του Π/Υ είναι σε ταμειακή βάση. Το συνολικό όμως αποτέλεσμα των εσόδων του 2011, σε εθνικολογιστική βάση, καθορίζεται και από την πορεία των εσόδων έως το πρώτο δίμηνο του 2012, ενώ μέρος των εσόδων της τρέχουσας περιόδου λογίζονται εθνικολογιστικά στα έσοδα του 2010.

Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού είναι αυξημένες κατά 3.657 εκατομμύρια ευρώ ή 6,2% έναντι του 2010.

H αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στις αυξημένες δαπάνες για τόκους κατά 2.638 εκατομμυρίων ευρώ ή 20,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010, στην αύξηση των πρωτογενών δαπανών κατά 3% ή 1.339 εκατομμυρίων ευρώ συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2010, που οφείλεται στην αύξηση των δαπανών για ασφάλιση, περίθαλψη και κοινωνική προστασία κατά 2.768 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία υπερέβη τη μείωση κατά 1.429 εκατομμυρίων ευρώ των υπολοίπων κατηγοριών δαπανών.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)