Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Σάντος: Η Ελλάδα να συνεχίσει να γράφει ιστορία

«ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΚΥΜΜΕΝΟ»

«Ο σωστός δρόμος είναι ο χθεσινός κι έτσι πρέπει να συνεχίσουμε», δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Φερνάντο Σάντος στην πρώτη συνέντευξη τύπου μετά την ιστορική πρόκριση της Εθνικής Ελλάδας στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας τονίζοντας πως έχει ήδη αρχίσει η προετοιμασία για την... εξουδετέρωση της Κόστα Ρίκα.

Σάντος: Η Ελλάδα να συνεχίσει να γράφει ιστορία
Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης ο πορτογάλος προπονητής δήλωσε για την πρόκριση στους 16 και τις προσδοκίες για τη συνέχεια:
«Η Ελλάδα είναι πιο γνωστή στον κόσμο για άλλα πράγματα. Η κατάκτηση του Euro 2004 ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή. Το χάρηκα γιατί πήρε το τρόπαιο η Ελλάδα. Φυσικά λυπήθηκα που δεν το πήρε η χώρα μου, αλλά αν δεν το έπαιρνε, ήθελα να το πάρει η Ελλάδα. Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι που φτάσαμε στους '16'. Όμως είναι το παρελθόν, είναι μια ιστορία που έχει γραφτεί και θέλουμε να συνεχίσουμε».
Σχετικά με την τακτική που ακολουθεί ελληνική ομάδα ο Σάντος επέμεινε πως «έχει περισσότερο αμυντικό DNA» και υποστήριξε ότι «είναι λάθος να πιστεύουμε πως η ελληνική ομάδα μπορεί να νικήσει παίζοντας όπως η Βραζιλία ή η Μπαρτσελόνα».
«Οι Έλληνες επικεντρώνονται πολύ στα αρνητικά μιας κατάστασης και δεν βλέπουν τα θετικά δημιουργώντας έτσι μια αρνητική αύρα. Εγώ αυτό που πάντα κάνω είναι να μεταδίδω το ρεαλισμό μου», δήλωσε ο ομοσπ
«Οι Έλληνες επικεντρώνονται πολύ στα αρνητικά μιας κατάστασης και δεν βλέπουν τα θετικά δημιουργώντας έτσι μια αρνητική αύρα. Εγώ αυτό που πάντα κάνω είναι να μεταδίδω το ρεαλισμό μου», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός κατά τη συνέντευξη τύπου.
«Η χθεσινή βραδιά ανήκε στους παίκτες. Κανένας δεν κοιμήθηκε από την ένταση και τη χαρά. Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη σε αυτούς για να ξεκουραστούν και να χαρούν, αλλά εμείς έχουμε ήδη αρχίσει την προετοιμασία. Έχουμε χρόνο για να προσγειωθούμε και πάλι. Αν θέλουμε να συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία, θα πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο και να δείξουμε τις αρετές που δείξαμε στα ματς με Ιαπωνία και Ακτή Ελεφαντοστού».
Μιλώντας για τον επόμενο αντίπαλο της Εθνικής, την Κόστα Ρίκα, ο Φερνάντο Σάντος δήλωσε: «Η Κόστα Ρίκα είναι πολύ δύσκολη ομάδα. Ανήκε στον λεγόμενο όμιλο του θανάτου και όλοι την είχαν σκοτωμένη, αλλά πέρασε από το δεύτερο παιχνίδι. Αυτό δεν το κατάφερε εκμεταλλευόμενη τις κλιματολογικές συνθήκες, αλλά γιατί είναι πολύ καλή ομάδα κι έχει παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Θα είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος».
Τέλος, ο Σάντος μίλησε για την ψυχολογία της ομάδας αλλά και τις επικρίσεις που δέχτηκε λόγω της απόδοσής της στα δύο πρώτα παιχνίδια της διοργάνωσης: «Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Οι Έλληνες επικεντρώνονται πολύ στα αρνητικά μιας κατάστασης και δεν βλέπουν τα θετικά δημιουργώντας έτσι μια αρνητική αύρα. Εγώ αυτό που πάντα κάνω είναι να μεταδίδω το ρεαλισμό μου, χωρίς να περνάω στα όρια της μεμψιμοιρίας ή της κακομοιριάς, αλλά με στόχο να προσπαθήσουμε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε με βάση τις δυνατότητές μας. Χωρίς δικαιολογίες, χωρίς μεμψιμοιρίες, θέλουμε να φτάσουμε στο στόχο μας. Άτρωτοι δεν είμαστε σίγουρα, αλλά ξέρουμε πως είναι δύσκολο για οποιαδήποτε ομάδα να μας κερδίσει».
Οριστικά εκτός Μουντιάλ ο Κονέ
Ο ομοσπονδιακός προπονητής ενημέρωσε και για την κατάσταση του τραυματία Κονέ: «Ο Κονέ τίθεται οριστικά εκτός Μουντιάλ. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να ξεπεράσει τον μυϊκό του τραυματισμό και να είναι έτοιμος να προσφέρει για 90 λεπτά. Η περίπτωση του Καρνέζη είναι διαφορετική, γιατί απλώς μπλοκαρίστηκε λίγο η περιοχή της σπονδυλικής στήλης και φαίνεται πως είναι κάτι που θα μπορέσει να το ξεπεράσει για να είναι έτοιμος».

Ψάχνουν 52χρονο εφοπλιστή για τη ναύλωση του πλοίου με την ηρωίνη - Ποιος εφοπλιστής και πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ ανησυχεί;

Εξετάζονται επτά νέα ονόματα 
Η «παρέα του Ντουμπάι» και οι σχέσεις με το ποδόσφαιρο
Το δεξαμενόπλοιο «Noor One», σημαία Τόνγκο, με το οποίο μετέφερε τη μεγάλη ποσότητα ηρωίνης (986,600 kgr) το κύκλωμα στην Ελλάδα από τον Περσικό Κόλπο. Οι διωκτικές αρχές εξετάζουν τώρα και τον ρόλο του ναυλωτή του πλοίου αλλά και το ιδιοκτησιακό καθεστώς του (InTime / Αρχηγείο ΛΣ-ΕΛΑΚΤ)
Ένας 52χρονος «εφοπλιστής», όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα», που συμμετείχε σε πετρελαϊκή εταιρεία μαζί με έναν άλλο επιχειρηματία, πρώην ιδιοκτήτη περιφερειακής ΠΑΕ που είχε κατηγορηθεί για «στημένους αγώνες», εμφανίζεται ναυλωτής του πλοίου «Noor One» που μετέφερε δύο τόνους ηρωίνης από τον Περσικό Κόλπο.
Ο 52χρονος, ο οποίος εμφανίζεται να είναι και μέλος επιμελητηρίου σε χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, είχε αποκτήσει διασυνδέσεις στο Ντουμπάι και, σύμφωνα με σειρά μαρτυριών, είχε προπληρώσει 100.000 ευρώ για τη ναύλωση του πλοίου με αναφερόμενο στόχο τη μεταφορά πετρελαίου στη Λιβύη.

Η «παρέα του Ντουμπάι» και οι τρεις ΠΑΕ

Οι αξιωματικοί της αμερικανικής υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) και του Λιμενικού έχουν συγκεντρώσει στοιχεία για το ότι συμμετοχή στις συναλλαγές αυτού του πλοίου είχε ο ήδη προφυλακισμένος εφοπλιστής Ευθύμιος Γιαννουσάκης αλλά και ένας συνεταίρος του στο Ντουμπάι που είχε πέσει θύμα «δολοφονικής ενέδρας» πριν από μερικούς μήνες στην παραλιακή λεωφόρο αλλά είχε κατορθώσει να διαφύγει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζονται αναφορές και στοιχεία για το ότι η «αποθήκη με τα κοτέτσια» στο Κορωπί όπου βρέθηκαν προ διημέρου άλλα 987 κιλά ηρωίνης σχετιζόταν με πρώην συνεργάτη του εν λόγω επιχειρηματία. Επιπλέον ερευνώνται στοιχεία και αναφορές για εμπλοκή και άλλων ναυτιλιακών παραγόντων και πλοιάρχων όπως τωνΠαντελή Κ.Γιώργου Μπουρ.Παναγιώτη Φ., που είχαν συναλλαγές σχετιζόμενες με το εν λόγω πλοίο και οι οποίοι φαίνεται να συμμετείχαν στην «παρέα του Ντουμπάι».

Την ίδια ώρα διαπιστώνεται ότι ορισμένοι από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση είχαν έμμεση ή άμεση σχέση με τρεις ΠΑΕ, κάτι που ερευνάται περαιτέρω από τις αρχές ασφαλείας.

Το δεξαμενόπλοιο και το φορτίο

Κεντρικός στόχος των ερευνητών της υπόθεσης είναι λοιπόν η πλήρης διευκρίνιση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος αλλά και των διαδικασιών ναύλωσης του δεξαμενόπλοιου «Νoor 1», σημαίας Τόνγκο, που βρισκόταν εδώ και καιρό στη θαλάσσια περιοχή της Ελευσίνας. Από την έρευνα των αξιωματούχων του Λιμενικού και της DEA διαπιστώθηκε ότι με αυτό έγινε η μεταφορά των δύο τόνων ηρωίνης στις δύο αποθήκες του Κορωπίου και στη Φιλοθέη, ποσότητα η οποία φορτώθηκε από τον Περσικό κόλπο.

Βασικός κατηγορούμενος για τη μεταφορά της ηρωίνης θεωρείται μέχρι σήμερα ο 41χρονος εφοπλιστής Ευθύμιος Γιαννουσάκης, ιδιοκτήτης της έπαυλης στη Φιλοθέη, ο οποίος φερόταν από τους ιδιοκτήτες του πλοίου.

Όμως οι αρμόδιοι αξιωματούχοι έχουν ξετυλίξει το νήμα των «χειριστών» αυτού του δεξαμενόπλοιου έμφορτου με ναρκωτικά. Στην πρόσφατη επιχείρηση των αρχών ασφαλείας συνελήφθη η διαχειρίστρια του πλοίου, που είναι σύζυγος του επιχειρηματίαΠαντελή Καλ. Ο εν λόγω επιχειρηματίας φέρεται να είχε επαφές στο Ντουμπάι με τον Ευ. Γιαννουσάκη και τον συνεταίρο του (εκείνου που πυροβολήθηκε στην παραλιακή).

Ντιλ σε πολυτελές ξενοδοχείο

Το «παρών» στην ίδια παρέα φέρεται να έδινε τον τελευταίο καιρό ο 52χρονος «εφοπλιστής» Βασίλης Κ., ο οποίος είναι αυτός που ναύλωσε το «Noor One» και εμφανιζόταν ως πρόεδρος πετρελαϊκής εταιρείας με εγκαταστάσεις στην Αχαΐα και στα Δωδεκάνησα και σχέσεις με επενδυτές σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Ιδιοκτήτης αυτής της ελληνικής πετρελαϊκής εταιρείας φερόταν πρώην πρόεδρος περιφερειακής ΠΑΕ, ο οποίος ωστόσο δηλώνει τελείως άσχετος με τις τελευταίες συναλλαγές του συνεργάτη του και με τη ναύλωση του δεξαμενοπλοίου.

Ο 52χρονος, που φέρεται να είχε σειρά χρεών, έδινε συχνά το «παρών» τους τελευταίους μήνες στο Ντουμπάι, διέμενε στο γνωστό ξενοδοχείο Grosvenor House και επιχειρούσε να αποκτήσει επαφή με ιρανούς «επιχειρηματίες» με τη βοήθεια του εμπόρου χρυσού Κώστα Κ., ο οποίος διέμενε στην ίδια τουριστική μονάδα, αλλά και των άλλων προαναφερόμενων επιχειρηματιών.

Επισήμως φαινόταν να εξετάζει μεταφορά καυσίμων στη Μέση Ανατολή, όμως τώρα οι αρμόδιοι αξιωματικοί ερευνούν το «ακριβές περιεχόμενο αυτών των επαφών του». Ο 52χρονος φέρεται να ναύλωσε το «Noor One» με πρόσχημα μεταφοράς πετρελαίου από τον Περσικό στη Λιβύη ή και αντιστρόφως, σε συμφωνία με ναυτιλιακή εταιρεία που έχει έδρα στην οδό Ζησιμοπούλου στη Γλυφάδα και τον εκπρόσωπό της Παναγιώτη Φ.

Οι αξιωματικοί των αρμόδιων αρχών και οι δικαστικοί λειτουργοί εξετάζουν το πλέγμα ναύλωσης και ιδιοκτησίας του «Noor One» και είναι πιθανόν να προχωρήσουν τις επόμενες ώρες σε νέο κύκλο συλλήψεων ή ποινικών διώξεων.

Χειροπέδες στους 2 Έλληνες που μέσω εικονικής λοταρίας έκλεψαν 36,5 εκατ. ευρώ από Γερμανούς πολίτες

Εντοπίστηκαν στην Ελλάδα, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, δυο αρχηγικά μέλη εγκληματικής ομάδας, που ενέχεται σε απάτες χιλιάδων ατόμων στη Γερμανία, μέσω υποτιθέμενων κληρώσεων λαχείων και λοταρίας.
Πρόκειται για Έλληνες, ηλικίας 44 και 36 ετών, η παράνομη δράση των οποίων εντοπίζεται από τον Ιανουάριο του 2009 έως το Νοέμβριο του 2012, όπως προέκυψε στο πλαίσιο στενής συνεργασίας της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας με την Γερμανική Ομοσπονδιακή Αστυνομία (ΒΚΑ).
Τα μέλη της ομάδας κατάφεραν να εξαπατήσουν 360.000 πολίτες περίπου στη Γερμανία, πείθοντας τους να συμμετέχουν σε «ανύπαρκτες» κληρώσεις λαχείων και λοταρίας, έναντι μηνιαίας συνδρομής ποσού 29,90 ευρώ
Τα κέρδη τους από τις απάτες ξεπερνούν τα 36.500.000 ευρώ, ενώ η νομιμοποίησή τους γινόταν μέσω της σύστασης εταιρειών και της μεταφοράς των χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς ανά την υφήλιο
Για την υπόθεση αυτή υπήρξε στενή συνεργασία της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας με τη Γερμανική Ομοσπονδιακή Αστυνομία
Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο αστυνομικής και δικαστικής συνδρομής, έπειτα από αίτημα των Γερμανικών Αρχών, κατάφερε να εντοπίσει στην Αττική και συγκεκριμένα στην Αθήνα και τη Βουλιαγμένη, δύο μέλη εγκληματικής ομάδας, που ενέχεται σε απάτες χιλιάδων ατόμων στη Γερμανία, μέσω υποτιθέμενων κληρώσεων λαχείων και λοταρίας.
Σύμφωνα με τις Γερμανικές Αρχές, οι δύο Έλληνες αποτελούν αρχηγικά μέλη εγκληματικής ομάδας, η οποία κατάφερε να εξαπατήσει (στη Γερμανία) περίπου 360.000 άτομα, μέσω συμμετοχής τους σε «υποτιθέμενες» υπηρεσίες κληρώσεως λαχείων – λοταρίας κ.λπ. Με τη μεθοδολογία αυτή κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά συνολικού ύψους (36.545.119) ευρώ περίπου.
Ειδικότερα, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας έχοντας προμηθευτεί παράνομα «πελατολόγια» από εταιρείες τυχερών παιγνίων, χρησιμοποιούσαν ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό που τηλεφωνούσε σε πολίτες και με το δελεαστικό πρόσχημα ότι μπορούν να κερδίσουν μεγάλα χρηματικά ποσά, αυτοκίνητα, ή ταξίδια τους έπειθαν να συμμετάσχουν - καταβάλλοντας μηνιαία συνδρομή 29,90 ευρώ - σε «ανύπαρκτες» κληρώσεις λαχείων ή/και σε λοταρίες.
Επίσης, οι δράστες είχαν συστήσει εικονικές εταιρείες, μέσω των οποίων νομιμοποιούσαν τα παράνομα έσοδα, ενώ μετέφεραν – διακινούσαν τα χρηματικά αυτά ποσά σε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς, ανά την υφήλιο, για να μην εντοπίζονται από τις διωκτικές Αρχές.
Χθες (24.06.2014) το πρωί, στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας και κατόπιν αιτήματος δικαστικής συνδρομής της Εισαγγελίας του Κρέφελντ Γερμανίας, διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες αλλά και εταιρείες των δραστών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
Σε οικία του 44χρονου, στην περιοχή της Αθήνας :
· κεντρική μονάδα Η/Υ, εξωτερικός σκληρός δίσκος και φορητός δίσκος αποθήκευσης δεδομένων USB,
· (4) βιβλιάρια καταθέσεων Ελληνικών τραπεζών,
· ελληνικά και ξενόγλωσσα έγγραφα επιχειρήσεων και
· (6) σφραγίδες (μία Ελληνική και πέντε ξενόγλωσσες).
Σε οικία του 36χρονου, στην περιοχή της Βουλιαγμένης, τρεις (3) κλειστοί φάκελοι, που περιείχαν διάφορα έγγραφα.
Στην έδρα δύο εταιρειών των δραστών, στην Αθήνα :
· (2) ηλεκτρονικοί υπολογιστές, (3) εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, (4) φορητοί δίσκοι αποθήκευσης δεδομένων USB και σκληρός δίσκος εντός θήκης,
· ελληνικά και ξενόγλωσσα έγγραφα επιχειρήσεων και
· (3) ξύλινες ξενόγλωσσες σφραγίδες.

Όλα τα κατασχεθέντα θα υποβληθούν στον αρμόδιο Ανακριτή, όπου απεστάλη το αίτημα δικαστικής συνδρομής.
Η έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη, πάντα σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Γερμανικές Αρχές, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στο πλαίσιο της αστυνομικής και δικαστικής συνδρομής.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)