Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Aνέκδοτο...

Εδώ και ένα μήνα, ο κυρ Γιώργος δεν αισθανόταν καλά, πάει στο διπλανό χωριό, στο φίλο του το γιατρό.
Τον εξετάζει ο γιατρός και του λεει..."φίλε μου, έχεις καρκίνο,θα ζήσεις ακόμα κανα δυό μήνες, φάε, πιές, όσο προλάβεις.
Την άλλη μέρα, πάει ο κυρ Γιώργος στο καφενείο σκυθρωπός και στεναχωρημένος, τον ρωτάνε οι φίλοι του τι έχει κι εκείνος απαντάει οτι εχει έιτζ .Το νέο διαδόθηκε γρήγορα στο χωριό, μετά απο δυό μέρες το έμαθε και ο γιατρός.
Την επόμενη μέρα πάει ο γιατρός στον κυρ Γιώργο και τον ρωτάει:
-τι σου είπα εγώ οτι έχεις?
-καρκίνο...........
-κι εσύ γιατί λες οτι έχεις έιτζ?
-για να μην πηδήξει κανένας τη χήρα μετά...

Δές τη φωτεινη πλευρα της ζωης

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΟ‏-Nana Mouskouri - Opa Ni Na Naï

Μειώσεις στα επιδόματα των στρατιωτικών?

Μειώσεις ή και κατάργηση επιδομάτων
Περιορισμός στελεχικού δυναμικού

CASUS BELLI ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ
• ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ: «Δεν θα γίνει επίτροπος σε θέματα αμυντικού σχεδιασμού της χώρας η Τρόικα. Δεν χρειαζόμαστε υποδείξεις ή ακριτομυθίες»
• Νέες διαστάσεις παίρνει η «βεντέτα» Ραγκούση - Βενιζέλου, με αφορμή την οριζόντια μείωση των επιδομάτων των στρατιωτικών που προωθούν κυβερνητικοί κύκλοι και' εντολή της Τρόικας

Το ειδικό μισθολογικό καθεστώς για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων φαίνεται πως διατηρείται. Το ερώτημα όμως είναι αν θα υπάρξει... τίμημα και ποιο μπορεί να είναι αυτό. Πιθανόν μια νέα μείωση 10%- 15% των επιδομάτων ή και η κατάργηση ορισμένων εξ αυτών. Το στράτευμα όμως μάλλον έχει μπει και σε μία ακόμη στενωπό. Του περιορισμού του στελεχικού δυναμικού. Και για τα δύο ζητήματα, οι κόντρες σε κυβερνητικό επίπεδο δεν βοηθούν στο να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Το αντίθετο, μάλιστα, επικρατεί, οξύνοντας την ανησυχία και επιτείνοντας την αναστάτωση των ενδιαφερομένων.

Το εύρος του ενιαίου μισθολογίου στο δημόσιο τομέα δείχνει πως τελικά δεν θα είναι το αρχικώς προσδιοριζόμενο, όπως άφηνε να εννοηθεί η κυβέρνηση. Τα ειδικά μισθολόγια που ισχύουν (και είναι αρκετά) πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να στοιχιστούν με το ενιαίο που προωθείται για το Δημόσιο, εκτιμούν πηγές του υπουργείου Οικονομικών. Κι αυτό γιατί υπάρχουν ιδιαιτερότητες. Στο μισθολόγιο των στρατιωτικών υπάρχει κλίμακα αποδοχών ανάλογα με το βαθμό του κάθε στελέχους και τα χρόνια υπηρεσίας σε αυτόν. Στοιχείο μάλλον αδύνατο να προβλεφθεί στο ενιαίο μισθολόγιο, όπου οι βαθμίδες είναι σαφώς λιγότερες. Η κατάσταση γίνεται δυσκολότερη και η «χρυσή τομή» μεταξύ ειδικών μισθολογίων και ενιαίου φαντάζει... άπιαστη.

Εκτιμάται, λοιπόν, πως η λύση ενδεχομένως να βρεθεί, αφενός, με τη διατήρηση των ειδικών μισθολογίων και, αφετέρου, για να γίνει ο απαραίτητος «εξορθολογισμός» με οριζόντια μείωση στα επιδόματα ανάλογα του ποσού. Άλλη θα είναι η περικοπή στους δικαστικούς και άλλη στους στρατιωτικούς. Στους ένστολους πιθανολογείται ότι στην υιοθέτηση τελικά αυτού του σεναρίου η μείωση στο ποσό όλων των επιδομάτων θα είναι 10%-15%. Ίσως να αποφασιστεί κατάργηση ενός ή και περισσότερων επιδομάτων από τη στιγμή που η πολιτική που εφαρμόστηκε την τελευταία 15ετία και πλέον για τους στρατιωτικούς ήταν αμιγώς επιδοματική.

Το ουσιαστικό αυτό ζήτημα, πόσο δηλαδή θα επιβαρυνθούν οι στρατιωτικοί μπαίνοντας ή μένοντας εκτός του ενιαίου μισθολογίου, ουδείς έθιξε από τους αρμόδιους υπουργούς. Απλώς εκτυλίχθηκε μια «βεντέτα» μεταξύ των υπουργείων Εσωτερικών και Εθνικής Άμυνας, με τον Γιάννη Ραγκούση να υποστηρίζει πως ορισμένες ειδικότητες στρατιωτικών μπορούν να ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο και τον Πάνο Μπεγλίτη να εκφράζει εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη ότι «η απόφαση της κυβέρνησης για το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο τομέα δεν αφορά και δεν θίγει το ειδικό μισθολογικό καθεστώς που ισχύει και θα συνεχίσει να ισχύει στις Ένοπλες Δυνάμεις».

Αναστάτωση...

Η διγλωσσία αυτή, που περισσότερο με αντιπαράθεση μεταξύ των δύο μοιάζει, προκάλεσε αναστάτωση στους κόλπους του στρατεύματος. Το παράδειγμα το οποίο χρησιμοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών με τους οικονομολόγους των Ενόπλων Δυνάμεων, που «θα μπορούσαν να αμείβονται ενιαία με τους συναδέλφους τους σε άλλα υπουργεία», ελήφθη ως κατάτμηση του στρατιωτικού μισθολογίου με «χαμένους» και «κερδισμένους». «Υπάρχουν πολλές ταχύτητες όσον αφορά στη βαθμολογική εξέλιξη των στρατιωτικών. Παρόμοιες ανισότητες και στους μισθούς θα ήταν εις βάρος της συνοχής του στρατεύματος», είπε ανώτερη στρατιωτική πηγή. Σημειώνεται πως οι οικονομολόγοι είναι μόνο μία ειδικότητα των αξιωματικών Σωμάτων. Οι υπηρεσίες που παρέχουν είναι σε συνάρτηση με το επιχειρησιακό έργο των Ενόπλων Δυνάμεων και όχι ανεξάρτητες. «Άρα, η όποια ταύτιση με τους οικονομολόγους άλλων υπουργείων είναι τουλάχιστον ατυχής», συμπλήρωσε η ίδια πηγή.

«Βολές» και για πιθανή συρρίκνωση του δυναμικού...

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ «μεταρρύθμιση», που επιχειρεί να εφαρμόσει στο πλαίσιο της πολιτικής του Μνημονίου η κυβέρνηση, έχει να κάνει και με τη μείωση του αριθμού των απασχολουμένων στο Δημόσιο. Και σε αυτή την περίπτωση επιχειρείται ένταξη των Ενόπλων Δυνάμεων. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας φαίνεται όμως πως αντιδρά στη συρρίκνωση του στελεχικού δυναμικού, εκτοξεύοντας μάλιστα «προειδοποιητικά πυρά» κατά κυβερνητικών στρατοπέδων που υπερασπίζονται τη μείωση των θέσεων εργασίας κατ' επιταγήν της Τρόικας.

«Δεν θα γίνει επίτροπος σε θέματα αμυντικού σχεδιασμού της χώρας η Τρόικα. Δεν χρειαζόμαστε υποδείξεις ή ακριτομυθίες», ήταν η αυστηρή προειδοποίηση του Ευάγγελου Βενιζέλου όταν κλήθηκε να σχολιάσει δημοσίευμα που εμφάνιζε την Τρόικα να αξιώνει τη μείωση του αριθμού των μόνιμων στελεχών με απομάκρυνση ή μετατάξεις κυρίως επαγγελματιών οπλιτών. Οι βολές του υπουργού Εθνικής Άμυνας θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως είχαν αποδέκτες και στο εσωτερικό της κυβέρνησης και σε συγκεκριμένα κέντρα που επεξεργάζονται τέτοιου είδους σχέδια.

Αν και ο υπουργός παραδέχθηκε ότι ως χώρα έχουμε, λόγω υψηλού δημόσιου χρέους και άλλων δημοσιονομικών προβλημάτων, «απολέσει μέρος της δημοσιονομικής κυριαρχίας μας», ξεκαθάρισε ότι οι αποφάσεις σε θέματα Εθνικής Άμυνας δεν είναι δυνατό να εκχωρηθούν σε τρίτους. Αυτό όμως δεν αποκλείει μείωση του προσωπικού, «αμπαλαρισμένη» με τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων. Σε πρώτη φάση, πάντως, η πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου επιδιώκει μείωση προϋπολογισμού για τα εξοπλιστικά, «θα μειώσουμε τους εξοπλισμούς κατά 40% την επόμενη 15ετία, αυξάνοντας την ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων», υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι οι δαπάνες το 2011 θα είναι μειωμένες κατά 26% σε σχέση με το 2009 και κατά 22% σε σύγκριση με το 2010.

(ΕτΚ 26/03/2011 - ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΡΑΣ)

Μέσα στο 2011 οι συγχωνεύσεις των Στρατολογικών Γραφείων

Μεσολόγγι, Πάτρα και Πύργος Ηλείας θα συγκροτήσουν τη Στρατολογική Υπηρεσία Δυτικής Ελλάδος με έδρα την Πάτρα
Η αρμόδια διεύθυνση του ΓΕΕΘΑ (ΔΣΣΝΣ/ΓΕΕΘΑ) θα προχωρήσει εντός του έτους 2011 στη συγχώνευση-συνένωση των Στρατολογικών Γραφείων (ΣΓ) της χώρας...
και στη δημιουργία νέων Στρατολογικών Υπηρεσιών (ΣΥ) σε κάθε περιφερειακή αυτοδιοίκηση.
Σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, το ΣΓ Πύργου θα συγχωνευθεί με το ΣΓ Πάτρας και το ΣΓ Μεσολογγίου και θα δημιουργηθεί η νέα ΣΥ Δυτικής Ελλάδας με έδρα την Πάτρα, σύμφωνα με το ν.3852/2010 (Πρόγραμμα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»).

Η πλήρης μηχανογράφηση των Στρατολογικών Υπηρεσιών (ιστοσελίδα, ηλεκτρονική αίτηση, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κλπ) και η ήδη υπάρχουσα διασύνδεσή τους με τα ΚΕΠ, τα οποία θα αναλάβουν τη διαβίβαση όλων των αιτημάτων προς τις Στρατολογικές Υπηρεσίες, θα επιτρέψει στους πολίτες των περιοχών, στις οποίες καταργούνται τα ΣΓ να εξυπηρετούνται ποιοτικά και αποτελεσματικά, χωρίς να είναι αναγκαία η αυτοπρόσωπη παρουσία τους στις νέες Στρατολογικές Υπηρεσίες.
Τα παραπάνω αποτελούν μέρος της απάντησης του ΥΠΕΘΑ, σε ερώτηση του Βουλευτή Παναγιώτη Αντωνακόπουλου προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα τη λειτουργία ΣΓ Πύργου.

Ερώτηση 12438/03-03-2011 της Βουλής των Ελλήνων

Στα πλαίσια αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών του Υπουργείου σας, προβλέπεται και η κατάργηση της λειτουργίας του Στρατολογικού Γραφείου στον Πύργο. Η εξέλιξη αυτή, ιδιαίτερα για την Ηλεία δεν είναι θετική. Πάνω από 1.500 πολίτες κάθε χρόνο, συναλλάσσονται με το στρατολογικό γραφείο, για να ενημερωθούν για την στρατολογική τους κατάσταση και γενικότερα για στρατολογικά θέματα.

Η παροχή των συγκεκριμένων υπηρεσιών από τα ΚΕΠ είναι αδύνατη, λόγω έλλειψης γνώσης του ιδιαίτερου αντικειμένου, εκ μέρους των υπαλλήλων του ΚΕΠ. Έτσι αναγκαστικά οι πολίτες θα προσφεύγουν στο προτεινόμενο στρατολογικό κέντρο της Περιφέρειας στην Πάτρα, επιβαρυνόμενοι με το κόστος μετακίνησης. Το όφελος του Υπουργείου, από την καταβολή των ενοικίων είναι ελάχιστο ή ανύπαρκτο αφού απαιτείται νέος χώρος στέγασης -(ενοικιαζόμενος) στην Πάτρα.

Επί πλέον, υπάρχει η δυνατότητα, δωρεάν στέγασης του στρατολογικού γραφείου Πύργου, σε άλλα δημόσια κτίρια στην πόλη. Τα στρατολογικό γραφείο Πύργου, λειτουργεί από το 1930, ως αναπόσπαστο μέρος της δημόσιας ζωής στην πόλη. Σήμερα η ευρύτερη περιοχή, βιώνει τον κίνδυνο της περαιτέρω οικονομικής και κοινωνικής απόκλισης, αφού οι συνέπειες των πυρκαγιών του 2007 και των σεισμών του 2008, δεν έχουν αντιμετωπιστεί.

Τρομακτικό video από το Τσουνάμι στην Ιαπωνία

Πραγματικά ένα από τα πιο εντυπωσιακά αλλά και συνάμα τρομακτικά video από το τσουνάμι που έπληξε την Ιαπωνία ανέβηκε την Παρασκευή στο you tube.
Το ερασιτεχνικό video το τράβηξε ένας κάτοικος της πόλης ο οποίος την ώρα που πλησίαζε το τσουνάμι είχε ανέβει σε ένα ψηλό κτίριο της περιοχής. Δείτε σε λίγα μόνο λεπτά πώς ολόκληρη η πόλη ισοπεδώθηκε από την μανία των νερών.



Χωρις τιτλο

Κρητη 30-11-1924

Ο Ν.Καζαντζακης,με τον Λευτερη Αλεξιου (αριστερα) και τον ζωγραφο Τακη Καλμουχο.

Δεκαετια '50

Ο Κ.Μητσοτακης και ο κοινοβουλευτικος εκπροσωπος της ΕΔΑ Ηλιας Ηλιου.

Ο Στέλιος Ράμφος στις ''Αντιθέσεις"

Ο Στέλιος Ράμφος στις ''Αντιθέσεις" from Αντίφωνο on Vimeo.

Που ειναι ο ποδηλατης;

Καρεκλατο...

Olympic και ο Μιχαλης...

Η Τρίπολη, ο ΚARAMANLI & οι…Πεζοναύτες!

Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η Τρίπολη της Λιβύης (σε αντιδιαστολή με την Τρίπολη του Λιβάνου) δεν είναι «άγνωστη» περιοχή στην ιστορία του Αμερικανικού Έθνους.

Εάν κάποιος περίεργος blogger έψαχνε λίγο τα σχετικά ιστορικά κείμενα θα ανακάλυπτε ότι η ΠΡΩΤΗ μάχη που δόθηκε από τις ΗΠΑ σε περιοχή τουαποκαλούμενου «παλαιού κόσμου» ήταν συγκεκριμένα στις ακτές της Βόρειας Αφρικής που είναι γνωστές στην αγγλική ως «Barbary coast» και φυσικά στο Υπογάστριο της Ευρώπης ήταν ο Πόλεμος με τους πειρατές της «μπαρμπαριάς» και το επίσημο καθεστώς της Τρίπολης στις αρχές του 19ου αιώνα στην περίοδο απότο 1801-1805.

Οι πειρατές της «μπαρμπαριάς» (η αναφορά είναι για τις Βόρειες ακτές της Αφρικής – σήμερα Λιβύη, Τυνησία, Αλγερία) αιχμαλώτιζαν πλοία διαφόρων εθνών και φυσικά και τα πληρώματά τους και στη συνέχεια ζητούσαν λύτρα για την απελευθέρωσή τους (όπως γνωρίζουμε, τα τελευταία χρόνια αυτό κάνουν οι πειρατές της Σομαλίας).

Ο pasha KARAMANLI ζήτησε από τις ΗΠΑ να πληρώσουν το ποσό των $225,000 (την εποχή εκείνη ο ετήσιος προϋπολογισμός της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης ανερχόταν μόλις στα $10 εκατομμύρια) και ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος Jefferson το αρνήθηκε. Στην άρνηση της Αμερικής να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του ο pasha KARAMANLI κήρυξε πόλεμο ενάντια στις ΗΠΑ (στο οποίο όμως αρνήθηκαν να συμμετάσχουν η Αλγερία και η Τυνησία).

O Πρόεδρος Jefferson έστειλε μία μικρή αρμάδα φρεγατών για ναυτικό αποκλεισμό της Τρίπολης και προστασία του Αμερικανικού εμπορικού στόλου που απειλούσαν οι πειρατές της «μπαρμπαριάς» οι οποίοι κάποια στιγμή κατόρθωσαν να αιχμαλωτίσουν το πλήρωμα της Αμερικανικής φρεγάτας Philadelphia όταν το σκάφος προσάραξε ενώ εκτελούσε καθήκοντα ναυτικού αποκλεισμού της Τρίπολης. Οι αξιωματικοί και οι ναύτες οδηγήθηκαν στις φυλακές του pasha KARAMANLI της Τρίπολης ως όμηροι στη συνεχιζόμενη διαμάχη μεταξύ των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ και του pasha…

Πέρα από τις ναυτικές επιχειρήσεις των Αμερικανικών Δυνάμεων στον Κόλπο της Τρίπολης αναφέρεται ότι μια μικρή ομάδαπεζοναυτών (που απαρτιζόταν από 8 Αμερικανούς αλλά και 500 μισθοφόρουςΈλληνες και Άραβες) αφού διέσχισε την Βορειο-Αφρικανική έρημο από την Αλεξάνδρεια μέχρι την Τρίπολη, υπό την Ηγεσία του ανθυπολοχαγού PresleyO’Bannon, χτύπησε στην ξηρά τις Δυνάμεις του pasha YUSUF KARAMANLI στην μάχη της Dema και τον υποχρέωσαν να συνθηκολογήσει το 19805…

Εδώ χρειάζεται να υπενθυμίσουμε σε όσους το γνωρίζουν και να το γνωστοποιήσουμε σε όσους το αγνοούν ότι ο Ύμνος του Σώματος των Αμερικανών Πεζοναυτών (US Marine Corps anthem) ξεκινά με τη φράση:

«From the Halls of Montezuma»(που αναφέρεται στον Μεξικανο-Αμερικανικό Πόλεμο και την κατάληψη του Κάστρου του Chapultepec από Αμερικανούς πεζοναύτες) συνεχίζει,«to the shores of Tripoli» (πουμνημονεύει το γεγονός ότι ο ανθυπολοχαγός Presley O’Bannon και οι άνδρες του ύψωσαν για πρώτη φορά την Αμερικανική σημαία σε εδάφη του αποκαλούμενου «παλιαού κόσμου» και συγκεκριμέναστην Τρίπολη τότε έδρα του πειρατή pasha KARAMANLI και τώρα έδρα του Συνταγματάρχη Καντάφι και πρωτεύουσα της Λιβύης…)


tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)