Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Εθελουσία για 2.000 στον ΟΤΕ

Θα αφορά κυρίως όσους θεμελιώνουν δικαίωμα έως το τέλος του 2014. Ποια κίνητρα αναμένεται να δοθούν στους υποψηφίους προς αποχώρηση

Νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, που θα αφορά περίπου σε 2.000 εργαζομένους, σχεδιάζει η διοίκηση του ΟΤΕ. Χθες άνοιξε και επίσημα ο κύκλος διαλόγου για τη μείωση του προσωπικού στον Οργανισμό, που σήμερα φτάνει τα 10.500 άτομα, με τη συνάντηση που είχαν μέλη της Διοίκησης με την Ομοσπονδία Εργαζομένων και τα πρωτοβάθμια σωματεία.

Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκε και η μεταφορά εργαζομένων σε άλλες δραστηριότητες, καθώς σε ορισμένες απ΄αυτές το έργο εμφανίζει φθίνουσα πορεία τη στιγμή μάλιστα που δημιουργούνται νέες ανάγκες. Στόχος είναι να μειωθεί το κόστος που διαμορφώνει τις τιμές των προϊόντων λιανικής πώλησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο πρόγραμμα εθελουσίας θα αφορά σε εργαζόμενους οι οποίοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα έως και το τέλος του 2014. Εφόσον το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου πετύχει τον στόχο του για αποχώρηση 2.000 εργαζομένων, η μείωση στο κόστος μισθοδοσίας θα φτάσει στο 10%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ σε ορίζοντα τριετίας.

Τα κίνητρα για την αποχώρηση του προσωπικού δεν θα θυμίζουν εκείνα που δόθηκαν στο μεγάλο πρόγραμμα του 2005. Ωστόσο αυτό που θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο είναι ότι για όσους εργαζόμενους πληρούν τις προϋποθέσεις και αποφασίσουν να αποχωρήσουν, ο ΟΤΕ θα καλύψει όλες τις ασφαλιστικές εισφορές προκειμένου να μην προκύψει επιβάρυνση των ασφαλιστικών ταμείων.

Παράλληλα θα δοθούν τα ποσά που ο κάθε εργαζόμενος δικαιούται, ενώ αναμένεται να χορηγηθεί και ένα πρόσθετο ποσό ως κίνητρο αποχώρησης.

Μετακινήσεις
Το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου θα συνοδευτεί και από τη μεταφορά προσωπικού του ΟΤΕ από μία δραστηριότητα σε μία άλλη. Με τον τρόπο αυτό προσωπικό από τον τομέα της τηλεφωνίας θα μπορεί να μετακινηθεί σε άλλους τομείς, π.χ. δομημένης καλωδίωσης, τηλεόρασης, κοινόχρηστα τηλέφωνα κ.λπ. Ετσι, αφενός θα γίνει καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού, αφετέρου θα υπάρξουν βελτιώσεις για τον ΟΤΕ στον τρόπο που τον αντιμετωπίζει ο ρυθμιστής σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση των τιμολογίων του.

Σε εσωτερικό σημείωμα της διοίκησης προς τους εργαζομένους χθες, τονίστηκε ότι η Συλλογική Σύμβαση που υπεγράφη το 2011 έχει συμβάλει στη συγκράτηση των λειτουργικών εξόδων του ΟΤΕ, «χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας». «Η ομαλή αναχρηματοδότηση των δανείων, η περαιτέρω μείωση του λειτουργικού κόστους και η αντιμετώπιση νέων αναγκών του σημερινού λειτουργικού μοντέλου αποτελούν -μεταξύ άλλων- βασικά ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει άμεσα η εταιρεία» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Δεν είναι ταμπού οι απολύσεις στο Δημόσιο»

Απολύσεις στο Δημόσιο προτείνει η Alpha Bank. Οι αναλυτές της τράπεζας στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων ασκούν κριτική στην κυβέρνηση για τη «ζημιογόνο» επιλογή της να λέει «όχι» στις απολύσεις, αλλά και στην τρόικα επειδή «αμφισβητεί ανεδαφικά» τις παρεμβάσεις που προτείνονται για το πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ, επιμένοντας σε υφεσιακά μέτρα.

Απολύσεις στο Δημόσιο προτείνει η Alpha Bank. Οι αναλυτές της τράπεζας στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων ασκούν κριτική στην κυβέρνηση για τη «ζημιογόνο» επιλογή της να λέει «όχι» στις απολύσεις, αλλά και στην τρόικα επειδή «αμφισβητεί ανεδαφικά» τις παρεμβάσεις που προτείνονται για το πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ, επιμένοντας σε υφεσιακά μέτρα.

Πιο αναλυτικά η Alpha Bank συνιστά στην κυβέρνηση να εγκαταλείψει τη ζημιογόνο πολιτική του τύπου «δεν θα απολυθεί κανείς στον δημόσιο τομέα».

Το σκεπτικό που αναπτύσσουν τα στελέχη της τράπεζας είναι πως, αν οι απολύσεις παραμείνουν ταμπού και δεν απομακρυνθεί κανείς, τότε θα μειωθούν οι μισθοί των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα τόσο πολύ, που πολλοί εργαζόμενοι θα τον εγκαταλείψουν μόνοι τους.

«Η διαφορά θα είναι ότι ενώ στην πρώτη περίπτωση θα απολυθούν όσοι είναι υπεράριθμοι, στη δεύτερη περίπτωση θα φύγουν οι καλύτεροι. Αυτοί που έτσι κι αλλιώς είναι σε θέση να βρουν εργασία τόσο στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά στο δελτίο.

Προστίθεται δε ότι η Ελλάδα έχει πετύχει και με το παραπάνω τη δημοσιονομική προσαρμογή που απαιτείται και θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα στη γενική κυβέρνηση ήδη από το 2012, παρά τη μεγάλη ύφεση στην οποία έχει περιπέσει η ελληνική οικονομία.

Παρ΄ όλα αυτά, όπως σημειώνει η Alpha Bank, η τρόικα συνεχίζει να αμφισβητεί, σε μεγάλο βαθμό ανεδαφικά, την απόδοση των μέτρων που έχει εξειδικεύσει η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα την περαιτέρω κωλυσιεργία με τη συνεχή προβολή απαιτήσεων για λήψη νέων μέτρων.

Η στάση αυτή της τρόικας συμβάλλει στην επιμήκυνση της ύφεσης στην ελληνική οικονομία και είναι άκρως επικίνδυνη.

«Εάν η τρόικα επιμένει να αρνείται την αποτελεσματικότητα των μέτρων ή την ανάγκη ηπιότερης δημοσιονομικής προσαρμογής, είναι αυτονόητο ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει αυτό που υπαγορεύει το εθνικό συμφέρον, δεδομένων των ισορροπιών που διαμορφώνονται. Διότι στη ζωή δεν υπάρχει 'δεν μπορώ'. Μόνον 'δεν θέλω'», προστίθεται.

Λιγότερα μέτρα
Μάλιστα όσον αφορά το πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ, σημειώνεται πως τελικά μπορεί να χρειαστούν λιγότερα μέτρα.

Η υλοποίηση του προϋπολογισμού του 2012 δείχνει καθαρά ότι τα μέτρα που απαιτούνται για τη δημιουργία των αναγκαίων πρωτογενών πλεονασμάτων της το 2013 και το 2014 μπορεί να είναι ίσως λιγότερα από εκείνα που στηρίζονται στις απαισιόδοξες εκτιμήσεις της τρόικας.

Οι αναλυτές υπολογίζουν πως με βάση τα έως τώρα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού το 2013 θα ξεκινήσει με πρόσθετους πόρους 6 δισ. ευρώ σε σχέση με τις εκτιμήσεις των δανειστών.

Αποδοκίμασαν τους τρεις

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους επικεφαλής της τρόικας κατά την αποχώρησή τους χθες αργά το απόγευμα από το υπουργείο Οικονομικών.

Επί της οδού Νίκης στην είσοδο του υπουργείου βρισκόταν σε εξέλιξη η κινητοποίηση των ενστόλων. Οι συγκεντρωμένοι τους αποδοκίμασαν, με τα πυρά τους να επικεντρώνονται στον Π. Τόμσεν. «Εκτός από νούμερα υπάρχουν και οι άνθρωποι. Μας εξαθλιώσατε», φώναξε στον κ. Τόμσεν συνδικαλιστής με τους υπόλοιπους συγκεντρωμένους να γιουχαΐζουν το στέλεχος του ΔΝΤ αλλά και τους εκπροσώπους της Κομισιόν και της ΕΚΤ.

Ζητούν μείωση τιμής και φόρου για το αέριο

Αίτημα για πρόσβαση στη λιγνιτική και υδροηλεκτρική παραγωγή της ΔΕΗ

Τη μείωση της φορολογίας καθώς και της τιμής του φυσικού αερίου που εισάγουμε από τη Ρωσία, την πρόσβαση των ιδιωτών στη λιγνιτική και υδροηλεκτρική παραγωγή ρεύματος της ΔΕΗ καθώς και την απελευθέρωση των τιμολογίων της, ζητά ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Εταιρειών Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Οι εκπρόσωποι του ΕΣΑΗ στη διάρκεια χθεσινής συνάντησης με δημοσιογράφους υπογράμμισαν το μεγάλο κόστος που αντιμετωπίζουν οι επτά ιδιωτικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κι εντοπίζεται στις τιμές του αερίου αλλά και στη χειραγώγηση των τιμών χονδρικής που κάνει η ΔΕΗ. Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, πως στην Ελλάδα η καθαρή τιμή του φυσικού αερίου που χρησιμοποιούν οι μονάδες είναι 44 ευρώ ανά μεγαβατώρα όταν στη Γερμανία και την Ισπανία 33,5 και 34 ευρώ, αντίστοιχα και στις ΗΠΑ μόλις 7,4 ευρώ.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ΕΣΑΗ Μανώλη Κακαρά, η ΔΕΗ δηλώνει εικονικά μεγαλύτερη από αυτή που παράγει πραγματική λιγνιτική ενέργεια, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να κερδίζει 18 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Γη για να εισρεύσει «ζεστό» χρήμα στα ταμεία

Εθνικό σχέδιο αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου με σύμβαση παραχώρησης σαράντα νησιών έως και 50 χρόνια σε ιδιώτες επενδυτές ετοιμάζει η κυβέρνηση, επιδιώκοντας να εισρεύσει «ζεστό» χρήμα στα ταμεία του κράτους, με βασικό στόχο την απομείωση του χρέους.

Εθνικό σχέδιο αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου με σύμβαση παραχώρησης σαράντα νησιών έως και 50 χρόνια σε ιδιώτες επενδυτές ετοιμάζει η κυβέρνηση, επιδιώκοντας να εισρεύσει «ζεστό» χρήμα στα ταμεία του κράτους, με βασικό στόχο την απομείωση του χρέους.

Τη λίστα, μάλιστα, με τα 25 από τα συνολικά 40 νησιά ή βραχονησίδες που ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο και θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν με σύμβαση παραχώρησης με τη μορφή leasing σε ιδιώτες είχε δημοσιεύσει προ δύο εβδομάδων κατ' αποκλειστικότητα το «Εθνος της Κυριακής».

Συγκεκριμένα, το Ταμείο Αξιοποίησης της κρατικής περιουσίας εξέτασε 562 από τα περίπου 6.000 νησιά και βραχονησίδες που ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο και εντόπισε 40 τα οποία μπορεί να νοικιάσει έως και για 50 χρόνια, προκειμένου να εξασφαλίσει τα αναγκαία για τη μείωση του χρέους κεφάλαια.

Στο σχέδιο αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου με την παραχώρηση των σαράντα αυτών νησιών αναφέρθηκε ο εκτελεστικός διευθυντής του ΤΑΙΠΕΔ, Ανδρέας Ταπραντζής, με συνέντευξη που παραχώρησε στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Η νομοθεσία
«Εχουμε βρει σημεία με καλό έδαφος, που βρίσκονται κοντά στην ενδοχώρα και έχουν καλές υποδομές. Την ίδια στιγμή δεν δημιουργούν κανένα θέμα αναφορικά με την εθνική ασφάλεια», σημείωσε το στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ, υπογραμμίζοντας ότι «η νομοθεσία δεν μας επιτρέπει να τα πουλήσουμε και δεν θέλουμε να το κάνουμε».

Στη λίστα περιλαμβάνονται νησιά έκτασης 500 έως 3.000 στρεμμάτων και τα οποία προσφέρονται για υψηλού επιπέδου τουριστικές εγκαταστάσεις, αφού προηγουμένως παραχωρηθούν με τη μορφή leasing για χρονικό διάστημα έως και 50 ετών.

«Αγκάθι», όμως, για την ταχεία εφαρμογή του σχεδίου αυτού αποτελεί το θέμα με τις χρήσεις γης. Θα απαιτηθεί θεσμικό και νομικό πλαίσιο, ώστε να αρθούν οι χρονοβόρες διαδικασίες εκδόσεως αδειών, να λυθούν νομικά και τεχνικά θέματα όπως καταπατήσεις, αμφισβητήσεις, οριοθετήσεις ζωνών ανάπτυξης.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής του Ταμείου Αξιοποίησης της κρατικής περιουσίας, για να προχωρήσει το σχέδιο θα πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία και να μειωθεί ο αριθμός των απαιτούμενων αδειών.

Η επιλογή της παραχώρησης επιλέχθηκε και γιατί τα έσοδα για το Δημόσιο δεν αναμένεται να είναι υψηλότερα ακόμη και με πλήρη πώληση, ενώ η χώρα αναμφίβολα θα ωφεληθεί συνολικά πολύ περισσότερο από τη μετατροπή νησιών σε τουριστικά θέρετρα.

Σχεδόν συμφώνησαν σε όλα...

Σταδιακή σύγκλιση στη στάση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση καταγράφεται μετά και τη νέα συνάντησή τους που κατέληξε στην οριοθέτηση «κόκκινων» γραμμών στη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

«Αγκάθι» παραμένουν τα εργασιακά και οι απολύσεις στο Δημόσιο για τις οποίες τόσο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι δεν τίθεται καν θέμα.

Ενδεικτικά, ο κ. Φώτης Κουβέλης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μάξιμου, δήλωσε ότι η συζήτηση και η διαπραγμάτευση για τα 11,5 δισ. συνεχίζεται, τονίζοντας, ωστόσο, ότι «η τρόικα πρέπει να αντιληφθεί ότι κανένα μέτρο δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε μια κοινωνία η οποία διαλύεται» για να συμπληρώσει ότι καμιά απόλυση δεν πρέπει να υπάρξει.

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι η συζήτηση με την τρόικα είναι πολύ δύσκολη και διαρκής, ξεκαθάρισε ότι για τον ίδιο είναι δεδομένη η παράταση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής στα τέσσερα χρόνια και πως δεν μπορεί να γίνει δεκτή καμιά αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις που κινείται έκτος ευρωπαϊκών ορίων. Συμπλήρωσε ότι πρέπει όλοι να κινηθούν γρήγορα γιατί η καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης δεν βοηθάει την πραγματική οικονομία.

Είναι ενδεικτικό ότι αμέσως μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μετέβη στα γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους. Εκεί συνεργάτες του συγκεκριμενοποιώντας τις διαφωνίες του υπογράμμιζαν πως ο κ. Βενιζέλος δεν μπορεί να δεχτεί απολύσεις στον δημόσιο τομέα, οριζόντιες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και μεταβολές στα εργασιακά. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κύριος Βενιζέλος χαρακτήρισε δεδομένη την παράταση και τη μείωση του χρέους κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Ο κ. Βενιζέλος - σύμφωνα με συνεργάτες του - ανέφερε πως μετά την συνάντηση που είχε με τους επικεφαλείς της Τρόικας θεωρεί πως η κυβέρνηση θα πρέπει να λαμβάνει υπ' όψιν της πως επίσης οι δανειστές θεωρούν βέβαιο μια τέτοια εξέλιξη. Η συγκεκριμένη συζήτηση έγινε στο πλαίσιο της ενημέρωσης του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά για την συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της ΕΚΤ κ. Μάριο Ντάγκι.

Σε σχέση με τη μείωση του χρέους οι συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ θεωρούν πως μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:

-την απευθείας από το EFSF ανακεφαλοποίηση των ελληνικών τραπεζών

-την επαναγορά ομολόγων του ελληνικού δημοσίου στη δευτερογενή αγορά και τη μεταφορά στην Ελλάδα των κερδών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από το χαρτοφυλάκιο ελληνικών ομολόγων που κατέχει.

Ο κ. Σαμαράς απαντώντας στον κ. Βενιζέλο ανέφερε πως έθεσε στον κ. Ντράγκι τους παραπάνω τρόπους μείωσης τους χρέους.

Έτσι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποκρίθηκε πως εφ' όσον υπάρχει η κοινή συνισταμένη δεν θα πρέπει να χαθεί χρόνο, αντίθετα η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς.

Στην συζήτηση των περικοπών σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να ξεκινήσει μια "εσωτερική συζήτηση" για δικαιότερες περικοπές.

Ο Σαμαράς ζήτησε από Βρούτση να μην δεσμευτεί σε τίποτα

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση και του έδωσε εντολή να μην δεσμευτεί απέναντι στους επικεφαλής της Τρόικας για τίποτα, αν δεν υπάρχει προηγούμενα η σύμφωνη γνώμη των πολιτικών αρχηγών.

Επίσης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων. Οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου τόνιζαν πως χρειάζεται να αποτυπωθούν τα πραγματικά μεγέθη και να αφαιρεθεί από τα μέτρα το 1,5 δισ. ευρώ που προκύπτει από τη διαφορά μεταξύ των εκτιμήσεων της τρόικας και των πραγματικών στοιχείων των ταμείων.

Τέλος αναφορικά με τις κρατικές δαπάνες λειτουργίας ο κ. Βενιζέλος ζήτησε οι υπουργοί να τεκμηριώνουν τις προτάσεις τους και να πείθουν για την αποτελεσματικότητά τους, ούτως ώστε τα στελέχη της τρόικας να μην αναζητούν τα ισοδύναμα μέτρα σε περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μάλιστα ανέφερε πως σε αυτή την προσπάθεια θα μπορούσαν να συνδράμουν κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τέθηκε το θέμα ενός ενιαίου εθνικού φορολογικού σχεδίου, το οποίο πρέπει να κατατεθεί άμεσα. Επιπλέον συζητήθηκε το θέμα τις ανάπτυξης και συγκεκριμένα το ανοιχτό ζήτημα των αυτοκινητοδρόμων, από το οποίο οι κυβερνητικοί εταίροι προσδοκούν νέες θέσεις εργασίας.

Οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης στην συζήτηση έθεσαν το θέμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και ζήτησαν να μην ληφθούν αιφνιδιαστικές αποφάσεις. Αντίθετα είπαν το Τ.Τ να ενταχθεί στο πρόγραμμα ανακεφαλαιοποίησης.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Οικονομικών κ Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε: «Ήτα μια αρκετά καλή ημέρα. Οι συζητήσεις είχαν πρόοδο. Πιστεύουμε ότι θα συγκλίνουμε»

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδικογλου, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών δήλωσε ότι «συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Πάντως συνεργάτες των πολιτικών αρχηγών λίγο μετά δήλωναν πως αφ’ ενός η Τρόικα δεν βιάζεται και αφ’ ετέρου πως η συζήτηση με τους δανειστές σε κάθε περίπτωση χαρακτηρίζεται ως «δύσκολη».

Σε κάθε περίπτωση, οι πολιτικοί αρχηγοί θα συναντηθούν εκ νέου, ενδεχομένως μετά και την συνεδρίαση του Eurogroup.

Τετράωρη στάση εργασίας σήμερα στις εφορίες

Σε τετράωρη στάση εργασίας προχωρούν σήμερα οι εφοριακοί για τα θέματα της περικοπής των μισθςών του και της λειτουργίας των εφοριών.

Οι εφοριακοί ζητούν ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομικών για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τις υπηρεσίες τους, κατά τη συνάντηση που θα έχουν μαζί του την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΟΥ (ΠΟΕ ΔΟΥ), οι εφοριακοί συντονίζονται με τους άλλους εργαζόμενους και με όλη την κοινωνία, ενάντια στους άδικους φόρους και τα χαράτσια, τη διάλυση των υπηρεσιών, τις νέες μειώσεις στους μισθούς, τις απολύσεις μέσω εφεδρειών, κ.λπ.

Απειλείται με υποβάθμιση η Γερμανία!

Ο ευρωπαϊκός οίκος αξιολόγησης Egan-Jones προειδοποιεί με υποβάθμιση της γερμανικής οικονομίας εξαιτίας της απόφασης του Γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης ''το αποτέλεσμα (του Συνταγματικού Δικαστηρίου) θα είναι ακόμη μεγαλύτερες οικονομικές υποχρεώσεις για τη Γερμανία και μείωση της συνολικής ποιότητας της πίστωσης. Παρόλα αυτά, πιστεύουμε ότι η αγορά θα δει αυτή την εξέλιξη ως θετική, αν και από οικονομική και δημοσιονομική άποψη θα επιφέρει σημαντική ζημιά στη Γερμανία.Κατά συνέπεια εκτιμούμε ότι θα υπάρξει υποβάθμιση καθώς ο λόγος χρέος προς ΑΕΠ της Γερμανίας θα αυξάνεται''.

Πάντως προς το παρόν ο οίκος Egan-Jones διατηρεί το τριπλό Α της Γερμανίας.

Στους δρόμους οι εν ενεργεία και απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες περικοπές στις αποδοχές τους, βάσει του σχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για τα ειδικά μισθολόγια, πραγματοποίησαν στην πλατεία Κολοκοτρώνη περίπου 3.000 στρατιωτικοί, εν ενεργεία και απόστρατοι. 10 λεπτά πριν τις 18.00, κι αφού πρώτα ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες κι αναγνώσθηκε ψήφισμα, ξεκίνησαν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να επιδώσουν το εν λόγω ψήφισμα. Στις 18.14, η κεφαλή της πορείας έφτασε στην πλατεία Συντάγματος, έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Στις 19.07 εξήλθε του υπουργείου η αντιπροσωπεία που επέδωσε το ψήφισμα στον διευθυντή του υπουργικού γραφείου. Ο διευθυντής τους ανακοίνωσε πως σχεδιάζεται περικοπή στις αποδοχές τους- συμπεριλαμβανομένων και των δώρων- της τάξης του 7% μέχρι το 2014. Οι στρατιωτικοί ζήτησαν από το υπουργείο να αντιπροτείνει ισοδύναμα μέτρα, ώστε να μην περικοπούν οι αποδοχές τους. Μάλιστα, έδωσαν ραντεβού για την Πέμπτη στο υπ. Οικονομικών, προκειμένου να παραδώσουν τις προτάσεις τους με τις περικοπές στον τομέα της Εθνικής Άμυνας- όπως στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας (π.χ. εγκατάσταση φωτοβολταϊκών)- ώστε να αποφευχθεί η μείωση των αποδοχών τους.

Μετά το υπουργείο, κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, ενώ ανακοίνωσαν πως σε λίγη ώρα θα μεταβούν στο Μέγαρο Μαξίμου για να επιδώσουν και στους τρεις εταίρους της κυβέρνησης το ψήφισμά τους.

“Έκραξαν” τον Τόμσεν οι στρατιωτικοί! “Υπάρχουν και άνθρωποι,όχι μόνο αριθμοί”,του είπαν


Προχθές μίλησαν καθαρά για “ραγιαδισμό και ξεπούλημα”. Και χθες το ΄φερε έτσι η τύχη που βρέθηκαν …πρόσωπο με πρόσωπο με τον Τόμσεν και τους υπόλοιπους τροϊκανούς και δεν τους χαρίστηκαν! Ποιοι; Οι στρατιωτικοί!

Φθάνοντας στο Υπουργείο Οικονομικών η αντιπροσωπεία των εν ενεργεία και των απόστρατων στρατιωτικών θέλησε να ανέβει στο γραφείο του Στουρνάρα για να του δώσει το ψήφισμα. Οι στρατιωτικοί έμπαιναν οι τροϊκανοί έβγαιναν! Κάποιοι στρατιωτικοί με πολύ ψυχραιμία είπαν στον Τόμσεν :”υπάρχουν και άνθρωποι κ.Τόμσεν ,όχι μόνο αριθμοί”.

Πως αντέδρασε ο Τόμσεν; Με το γνωστό “αδιόρατο” ειρωνικό χαμόγελό του! Μπήκε στο αυτοκίνητο μαζί με τους άλλους δύο τροϊκανούς κι έφυγε.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)