Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Τμηματική καταβολή ΦΠΑ σε 3μηνιαίες δόσεις


THN επαναφορά του μέτρου της τμηματικής καταβολής ΦΠΑ, το οποίο θα διευκολύνει τις επιχειρήσεις να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, αλλά και όσες έχουν εκκρεμότητα οφειλής του ΦΠΑ, ζητά ο εμπορικός κόσμος με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Oπως τονίζει στην επιστολή της η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δέχεται πληθώρα αιτημάτων από τα μέλη της για την επαναφορά της τμηματικής καταβολής του ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις σε τριμηνιαίες δόσεις, κάτι το οποίο κρίνεται αναγκαίο λόγω της οικονομικής κρίσης και της έλλειψης ταμειακής ρευστότητας.

«Ζητούμε από την πολιτεία να αφουγκραστεί την “κραυγή αγωνίας” της επιχειρηματικής κοινότητας, η οποία εύλογα ανησυχεί λόγω των υπαρκτών, αλλά και των επερχόμενων συνεπειών της οικονομικής ύφεσης και να σταθεί αρωγός με ουσιαστικά μέτρα στήριξης των ελληνικών επιχειρήσεων, οι οποίες δίνουν αγώνα ζωτικής σημασίας για τη βιωσιμότητα και το μέλλον τους» σημειώνεται στην επιστολή.

ΕΞΩ ΟΙ ΛΑΘΡΕΠΙΒΑΤΕΣ ΑΠ’ ΤΟΝ «ΤΙΤΑΝΙΚΟ» ΜΑΣ!

Του κ. Πέτρου Παπακωνσταντίνου
Στον «Επιστάτη» του Χάρολντ Πίντερ, που ενσαρκώνει στο Απλό Θέατρο ο Δημήτρης Καταλειφός, κεντρικός ήρωας είναι ο Ντέιβις - πλανόδιος, άστεγος, ένα ναυάγιο της ζωής. Δουλικός απέναντι στους δυνατούς, γλοιώδης όταν προσδοκά ελεημοσύνη, γίνεται αλαζονικός σε ακρότατο βαθμό σκληρότητας όταν οσμίζεται κάποιον «κατώτερο», τον οποίο συνήθως εντοπίζει στο πρόσωπο του ξένου. Οι μαύροι, οι Πολωνοί και οι Έλληνες είναι οι αποδιοπομπαίοι τράγοι του, προσφέροντας εύκολη ικανοποίηση στη φτηνή ματαιοδοξία, που θα γίνει τελικά η αιτία της συντριβής του.
Παρακολουθώντας το έργο του Βρετανού δραματουργού, δελεάζεται κανείς να το δει και σαν μεταφορά για τη μνημονιακή Ελλάδα. Ευπειθείς έναντι των δανειστών και των τροϊκανών επιθεωρητών, οι κυβερνήτες μας, που δεν διστάζουν να παρομοιάσουν το εθνικό σκάφος με «Τιτανικό», ανακάλυψαν πρωτοχρονιάτικα ότι το πιο επείγον, το πιο δραματικό πρόβλημα που πρέπει οπωσδήποτε να επιλυθεί για να μη βουλιάξουμε είναι να πετάξουμε από το αμπάρι τους λαθρεπιβάτες. Από εδώ και ο περίφημος φράχτης του Έβρου που θα μας προφυλάξει, υποτίθεται, από το κακό. Και τι λαθραία που μεταδίδεται, σαν μολυσματικός ιός, το κρυφό μήνυμα: Λαθρομετανάστης, όπως λέμε λαθροθήρας ή καλύτερα λαθροθήραμα, μια λαθραία ζωή, που της αξίζει να γίνει λεία των νομίμων κυνηγών.
Οι υποστηρικτές της κυβερνητικής απόφασης ισχυρίζονται ότι αποτελεί νόμιμο δικαίωμα κάθε κράτους να υπερασπιστεί τα σύνορά του και ότι ο φράχτης του Έβρου δεν μπορεί να συγκριθεί με το τείχος της Δυτικής Όχθης της Λευκωσίας, που συνοδεύουν την αρπαγή ξένης γης. Σωστό μεν, άσχετο δε. Γιατί είναι προφανές ότι ο φράχτης του Έβρου δεν πρόκειται να μας προστατέψει από τα τουρκικά τεθωρακισμένα - αλλιώς δεν θα αγοράζαμε Λέοπαρντ, F-16, φρεγάτες και «Παπανικολήδες», αλλά μόνο αγκαθωτό συρματόπλεγμα, που θα μας ερχόταν και λιγάκι φτηνότερο.
Θα ήταν άδικο να υποθέσει κανείς ότι οι κυβερνώντες έχουν απομακρυνθεί τόσο πολύ από την κοινή λογική ώστε να πιστεύουν ότι το μέτρο που ανακοίνωσαν έχει την παραμικρή πιθανότητα να αποδειχθεί αποτελεσματικό. Τι να σου κάνουν 12,5 χιλιόμετρα συρματοπλέγματος σε σύνολο 200 χιλιομέτρων χερσαίων συνόρων με την Τουρκία; Πώς θα εμποδιστούν οι οικονομικοί μετανάστες να μπουν στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία, τα Σκόπια ή την Αλβανία; Ακόμη κι αν υποτεθεί ότι ο νέος «από Βορράν κίνδυνος» αποτρέπεται, δεν είναι αλήθεια ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας της κυβέρνησης, την περυσινή χρονιά πέρασαν από τον Έβρο μόλις 40.000 άνθρωποι, ενώ από τα θαλάσσια σύνορα ήταν περισσότεροι από 90.000; Επιτέλους, γιατί πιστεύει η κυβέρνησή μας ότι θα πετύχει εκεί όπου αποτυγχάνει κοτζάμ Αμερική, με τα υψηλής τεχνολογίας υπερτείχη, πολλών εκατοντάδων χιλιομέτρων, στο Τέξας και την Αριζόνα, που αποδεικνύονται εντελώς πορώδη μπροστά στα απελπισμένα κύματα ισπανόφωνων της Λατινικής Αμερικής, που προτιμούν να ρισκάρουν με κάθε τρόπο ένα φρικτό τέλος από μια καθημερινή φρίκη δίχως τέλος;
Πολύ φοβόμαστε ότι η παράνομη μετανάστευση είναι απλώς το πρόσχημα και ότι μοναδικός στόχος της κυβέρνησης Παπανδρέου είναι η μετατόπιση της προσοχής της κοινής γνώμης από τη χρεοκοπία της οικονομικής πολιτικής της στην αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων. Κάτι ανάλογο μ' αυτό που έγραψε ο Γερμανός φιλόσοφος Γιούργκεν Χάμπερμας στη γαλλική Le Monde για το κύμα ξενοφοβίας στην πατρίδα του: «Η κύρια πηγή ανησυχίας δεν εντοπίζεται στην υποτιθέμενη αδυναμία ενσωμάτωσης των μεταναστών, αλλά στους πολιτικούς που χωρίς ενδοιασμούς επιχειρούν να εκτρέψουν τις κοινωνικές αγωνίες των ψηφοφόρων τους, ενθαρρύνοντας τις εθνοτικές επιθέσεις εναντίον των πιο αδύνατων».
Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι το επικίνδυνο αυτό παιχνίδι αποτελεί προνομιακό γήπεδο της λαϊκίστικης Ακροδεξιάς, τύπου Λεπέν. Στο εξής, θα πρέπει να συνηθίσουμε στην ιδέα ότι οι απροσδόκητες εκλεκτικές συγγένειες του ΠΑΣΟΚ ήρθαν για να μείνουν. Μας το είπε, άλλωστε, ο κ. Πάγκαλος, στην πολύκροτη συνέντευξη που κατακεραύνωσε, με τα κομψά ελληνικά του, τους «κοπρίτες» του Δημοσίου, για να αναγνωρίσει γενναιόδωρα ότι «ο μόνος ουσιαστικός συνομιλητής μας είναι ο ΛΑΟΣ, οι μόνοι που κάνουν σοβαρή αντιπολίτευση». Μια απροσδόκητη εκδοχή του γνωστού συνθήματος «Το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο... ΛΑΟΣ στην εξουσία»!
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ποιοί και γιατί επιδιώκουν την αποδόμηση των Ενόπλων Δυνάμεων;



  • Μεθοδευμένα και με σταθερή τακτική επιχειρείται η μείωση και ο ευτελισμός των Ενόπλων Δυνάμεων
  • Με τακτικές ψυχολογικού πολέμου βάλλονται τα στελέχη, αλλά και ο ρόλος και ο λόγος ύπαρξης του Ελληνικού Στρατού
  • Σταματείστε να χτυπάτε τον Ελληνικό Στρατό!

Με επιστολή διαμαρτυρίας, η οποία αποστάλθηκε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ε. Βενιζέλο, σε εφημερίδες της χώρας και ταυτόχρονα γνωστοποιήθηκε σε ιστολόγια, ο υποστράτηγος ε.α. Δρ. Ιωάννης Παρίσης ζητά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να τοποθετηθεί στο φαινόμενο ισοπέδωσης, υποβάθμισης και αμφισβήτησης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Στην επιστολή του ο κύριος Παρίσης θέτει σοβαρά ζητήματα για τον παράξενο "ρόλο" που κάποια ΜΜΕ έχουν αναλάβει κατά του θεσμοθετημένου ρόλου του Ελληνικού Στρατού και ζητά την παρέμβαση του ίδιου του υπουργού προκειμένου να σταματήσει η οργανωμένη αυτή επίθεση.

Η επιστολή του υποστράτηγου ε.α. κ. Παρίση
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς τον κ. Υπουργό Εθνικής Αμύνης
4 Ιανουαρίου 2011

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Έχει γίνει πλέον ευρέως αντιληπτό ότι, υπάρχει μια συστηματική προσπάθεια υποβάθμισης και αμφισβήτησης του ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) με ταυτόχρονη απαξίωση του Σώματος των Αξιωματικών. Στο χρόνο που πέρασε η προσπάθεια αυτή έλαβε τη μορφή επίθεσης, προερχόμενης μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις, και από μέλη της Κυβέρνησης. Αποκορύφωμα υπήρξε η μεθοδευμένη επίθεση καθημερινής εφημερίδας, καθ’ όλη την τελευταία εβδομάδα του έτους που πέρασε, με επιλεκτική χρήση στατιστικών στοιχείων αποσκοπώντας στην παραπλάνηση και τη δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων σε βάρος του Σώματος των Αξιωματικών.

Αντιλαμβάνεστε βέβαια ότι η κατάσταση αυτή, πλέον της πρόκλησης πικρίας, απογοήτευσης και οργής στην πολύ μεγάλη οικογένεια των αποστράτων Αξιωματικών, έχει δυσμενέστατη επίδραση και στο φρόνημα των στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων, το οποίο η Πολιτεία έχει υποχρέωση να διατηρεί σε υψηλό επίπεδο, διότι συνδέεται άμεσα με την εθνική άμυνα. Εν τούτοις, παρά τις στοχευμένες επιθέσεις που δεχόμαστε, δεν υπήρξε μέχρι σήμερα καμία επίσημη αντίδραση από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ.

Κύριε Υπουργέ,

Οι ΕΔ αποτελούν την εγγύηση της ασφάλειας της Χώρας αλλά, ταυτόχρονα, και το ουσιαστικό και ακαταμάχητο επιχείρημα της εθνικής της πολιτικής. Τα στελέχη των ΕΔ αξιοποιούν τη θέληση του έθνους και για το λόγο αυτό είναι φορείς και συντελεστές των εθνικών ιδανικών και αξιών. Τα κύρια στοιχεία που χαρακτηρίζουν το Σώμα των Αξιωματικών είναι το υψηλό αίσθημα τιμής και αξιοπρέπειας καθώς επίσης και ο σεβασμός στις αξίες του Έθνους και του Λαού μας.

Όπως εσείς πολύ καλύτερα γνωρίζετε, ο συνταγματικός αλλά και ο κοινός νομοθέτης, θεωρώντας ως ιδιαίτερα υψηλής σημασίας το έργο και την αποστολή των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας, περιορίζουν γι’ αυτούς δικαιώματα και ελευθερίες που ισχύουν για όλους τους Έλληνες πολίτες. Τι μας λέει δηλαδή ο νομοθέτης; Ότι αν απεργήσουν οι εργαζόμενοι οποιασδήποτε κατηγορίας, μπορεί μεν να υπάρξουν κάποιες δυσμενείς συνέπειες για τη Χώρα, αλλά «δεν θα χαθεί η Ελλάδα». Ενώ αν απεργούσαν τα στελέχη των ΕΔ ίσως «θα χανόταν η Ελλάδα». Κοντολογίς, τοποθετεί την αποστολή που επιτελούν, για το Έθνος και το κοινωνικό σύνολο, σε υψηλότερο επίπεδο.

Όλοι εμείς οι ανήκοντες στη μεγάλη Οικογένεια των ΕΔ αισθανόμαστε υπερήφανοι για ό,τι προσφέραμε και ό,τι προσφέρουμε στην Πατρίδα. Κυρίως διότι ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ το απαραίτητο πλαίσιο ασφάλειας και ειρήνης – συχνά με τίμημα αίματος – για την ανάπτυξη όλων των δραστηριοτήτων του Κράτους και του Λαού. Επίσης, διότι ανήκουμε στο τμήμα εκείνο της ελληνικής κοινωνίας που χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης και εμπιστοσύνης εκ μέρους της συντριπτικής πλειονότητας του ελληνικού λαού. Μέσα στο γενικότερο κλίμα διαφθοράς, ο ελληνικός λαός θεωρεί τις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας ως λάμπουσα εξαίρεση. Η θέση αυτή δεν πρόκειται να μεταβληθεί με οποιοδήποτε μεθοδευμένο λιβελλογράφημα.

Φυσικά αυτό ενοχλεί, διότι όπως γνωρίζετε, «οι άνθρωποι με αρχές πάντα ενοχλούν κάποιους!». Να ένας ακόμη λόγος της επίθεσης που δεχόμαστε από τους «ενοχλούμενους» με την κατάλληλη χρησιμοποίηση των ελεγχόμενων ΜΜΕ. Ίσως όμως δεν αντιλαμβάνονται τη δύναμή μας ή παρεξηγούν την ήρεμη και ευπρεπή στάση μας. Στάση που οφείλεται όχι σε αδυναμία, αλλά στον βαθιά εδραιωμένο και συνειδητό σεβασμό μας προς τους νόμους και τους θεσμούς της δημοκρατικής Πολιτείας.

Απαιτείται λοιπόν η αποκατάσταση της θέσης, του γοήτρου και του κύρους του Σώματος των Αξιωματικών και η επιβολή συνθηκών αξιοκρατίας ώστε να μπορούν να λειτουργούν σε ένα περιβάλλον που θα το χαρακτηρίζει η απόλυτη εμπιστοσύνη και εκτίμηση εκ μέρους της Πολιτείας, η οποία οφείλει, παράλληλα, να τους εξασφαλίζει απολύτως τη δυνατότητα να λειτουργούν χωρίς το άγχος της βιοτικής μέριμνας.

Ανάλογη μέριμνα οφείλει η Πολιτεία και έναντι των αποστράτων αξιωματικών, διότι, πέραν της ηθικής υποχρεώσεως απέναντί τους, αυτοί αποτελούν το ιστορικό και ηθικό υπόβαθρο των ΕΔ. Και, φυσικά, χωρίς ιστορική και ηθική βάση κανείς οργανισμός δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Αντιθέτως, η ηθική απαξίωση και η υλική υποβάθμισή τους, είναι προφανές ότι έχει αρνητικές επιπτώσεις και στα ε.ε. στελέχη που βλέπουν ποιά αντιμετώπιση τους επιφυλάσσει η Πολιτεία.

Όπως ήδη θα έχετε διαπιστώσει, κατά την διάρκεια της ενιαυσίου θητεία σας, παρά τις αντιξοότητες και την αρνητική έως εχθρική στάση του Κράτους και των κατευθυνόμενων ΜΜΕ απέναντί τους, τα στελέχη των ΕΔ επιτελούν ευσυνειδήτως την αποστολή τους, υπό συνθήκες που κανείς εργαζόμενος δεν θα ανεχόταν και κανείς εργοδότης δεν θα αποτολμούσε να απαιτήσει. Ωστόσο, η τάση «φυγής» των αξιωματικών και μάλιστα στους πιο αποδοτικούς βαθμούς και ηλικίες, δίνει αναμφίβολα μια αρκετά σαφή εικόνα του προβλήματος. Οι παραιτήσεις ταξιαρχών, συνταγματαρχών και αντισυνταγματαρχών δεν είναι καθόλου αμελητέα περίπτωση. Μάλλον θα έπρεπε να είχε σημάνει συναγερμό.

Κύριε Υπουργέ,

Οι ΕΔ αποτελούν ένα χώρο ο οποίος, λόγω της φύσης και της αποστολής του, πρέπει να προστατευτεί από την Πολιτεία ώστε να παραμείνει μακριά από την ανάγκη να προσφεύγει σε συνδικαλιστικού τύπου ενέργειες για την επίλυση των προβλημάτων του. Αυτό επιβάλλει στην Πολιτεία να λαμβάνει εγκαίρως κάθε μέριμνα για την στήριξη αυτής της ιδιότυπης κοινωνικής ομάδας και τη διατήρησή της σε υψηλό επίπεδο, από πλευράς κύρους, ηθικού, συνοχής και αποτελεσματικότητας.

Αναμένουμε από σας, με το κύρος που σας δίνει ο θεσμικός σας ρόλος, να λάβετε θέση άμεσα και να παρέμβετε κατά τρόπο που εσείς θα κρίνετε καταλληλότερο, ώστε, αφενός να σταματήσει η επίθεση κατά των ΕΔ και του Σώματος των Αξιωματικών ειδικότερα, αφετέρου να τους περιβάλει η Πολιτεία με την αρμόζουσα τιμή και εμπιστοσύνη.

Δράττομαι της ευκαιρίας αυτής για να σας εκφράσω την εκτίμησή μου και να σας ευχηθώ «Καλή Χρονιά» και πάντα επιτυχία στο έργο σας.

Με την προσήκουσα τιμή
Δρ. Ιωάννης Παρίσης
Υποστράτηγος ε.α. / Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης

Υπόθεση Φαρμακείο

Eπισκόπηση του προβλήματος

1. Μέχρι το 1996, άνοιγαν οι φαρμακοποιοί φαρμακείο, όπου ήθελαν χωρίς πληθυσμιακούς περιορισμούς.
2. Το 1996, εφαρμόζεται ο νόμος 1963/91 που εν ολίγοις λέει... πως
α. Τα ιδρυόμενα στο εξής φαρμακεία πρέπει να απέχουν μεταξύ τους και από τα ήδη λειτουργούντα τουλάχιστον εκατό (100) μέτρα
β. Τα φαρμακεία που λειτουργούν συνεχώς στον ίδιο δήμο ή κοινότητα, με τον ίδιο φαρμακοποιό, μεταφερόμενα σε άλλη θέση, πρέπει να απέχουν, κατά το χρόνο της μεταφοράς τους από τα λειτουργούντα φαρμακεία.
Ι. τουλάχιστον σαράντα (40) μέτρα εφ' όσον συμπλήρωσαν πέντε (5) χρόνια λειτουργίας και
ΙΙ. τουλάχιστον είκοσι (20) μέτρα εφ' όσον συμπλήρωσαν δέκα (10) χρόνια λειτουργίας
γ. Για τον αριθμό των χορηγουμένων για κάθε δήμο ή κοινότητα της Χώρας, αδειών ιδρύσεως φαρμακείων από 1-1-1997 τίθενται τα εξής πληθυσμιακά όρια:

Ι. Για δήμους ή κοινότητες με πληθυσμό μέχρι 3.000 κατοίκους εφ' όσον δεν λειτουργεί φαρμακείο, επιτρέπεται η χορήγηση μίας μόνο άδειας ιδρύσεως φαρμακείου
ΙΙ. Για δήμους ή κοινότητες με πληθυσμό από 3.001 μέχρι 10.000 κατοίκους απαιτείται αναλογία 3.000 κατοίκων για κάθε φαρμακείο
ΙΙΙ. Για δήμους με πληθυσμό από 10.001 μέχρι 100.000 κατοίκους απαιτείται αναλογία 2.500 κατοίκων για κάθε φαρμακείο.
ΙV. Για δήμους με πληθυσμό άνω των 100.001 κατοίκων απαιτείται αναλογία 2.000 κατοίκων για κάθε φαρμακείο, αλλά
V. τα πληθυσμιακά όρια της προηγούμενης παραγράφου δεν ισχύουν για τους φαρμακοποιούς που κατέχουν ή πρόκειται να αποκτήσουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στην Ελλάδα μέχρι 31/12/1996.
3. Πρώτη προσφυγή στο ΣΤΕ από φαρμακοποιό με άδεια άσκησης επαγγέλματος μετά το 1996, που δεν της έγινε δεκτή η αίτηση αδείας ίδρυσης φαρμακείου.
4. Ξεκινά η αγοραπωλησία αδειών και φαρμακείων με τον εξής τρόπο:
Α Για «ορφανή» άδεια, άδεια δηλαδή που δεν συνοδεύεται από φαρμακείο.
Στο σημείο αυτό να διευκρινίσω του όρους :
Άδεια φαρμακοποιού, μπορεί να είναι 1. η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος (αποκτάται μετά τη λήψη του πτυχίου με τη διαδικασία εξετάσεων, απαραίτητο πιστοποιητικό για εξάσκηση του φαρμακευτικού επαγγέλματος, εντός και εκτός φαρμακείου) 2. Άδεια ιδρύσεως φαρμακείου (αποκτάται από την κατά τόπους νομαρχία, εφόσον πληρούνται κάποιοι κανόνες, πτυχίο, άδεια άσκησης επαγγέλματος, ιθαγένεια, πλέον και πληθυσμιακοί και γεωγραφικοί περιορισμοί κ.α) 3. Άδεια λειτουργίας φαρμακείου (δίδεται από τη νομαρχία με σύμφωνη γνώμη του φαρμακευτικού συλλόγου, εάν το φαρμακείο που έχει πάρει άδεια λειτουργίας τηρεί τους κανόνες υγιεινής, έχει αρκετό αριθμό φαρμάκων κ.α).
Συστεγασμένα φαρμακεία. Είναι 2 διαφορετικά μαγαζιά φαρμακεία, με δικές τους άδειες από 2 διαφορετικούς φαρμακοποιούς που αποφασίζουν να στεγαστούν στο ίδιο κατάστημα, μα συνεχίζουν να λειτουργούν σαν δύο (διπλές εφημερίες, 2 υπεύθυνοι φαρμακοποιοί, ισάξιοι και ίσοι μέτοχοι, μεγαλύτερα τετραγωνικά κ.α).
Έχοντας λοιπόν αναφέρει τα παραπάνω, εξηγώ την διαδικασία «αγοράς αδείας» ίδρυσης φαρμακείου, μιας και αυτή είναι που υπόκειται σε περιορισμούς.
Εάν πρόκειται για άδεια που προκύπτει από συστεγασμένο φαρμακείο:
Βήμα 1. Ο υπό συνταξιοδότηση φαρμακοποιός (ο ένας από τους 2 ή 3 δηλαδή του συστεγασμένου φαρμακείου, που υπενθυμίζω είχε εκδώσει άδεια ιδρύσεως), αποσυστεγάζεται (λύει δηλαδή την επιχείρηση). Διατηρεί όμως την άδεια ίδρυσης του φαρμακείου που είχε λάβει από τη νομαρχία.
Βήμα 2. Βρίσκει έναν νέο φαρμακοποιό που πλέον λόγω των περιορισμών που ισχύουν (πληθυσμιακών κυρίως) δεν μπορεί να εκδώσει δική του άδεια ίδρυσης, και «τα βρίσκουν» οικονομικά συντάσσοντας αμφότεροι ιδιωτικό συμφωνητικό που περιγράφει την αμοιβή του αποχωρούντος και την διαδικασία βήμα- βήμα .
Βήμα 3. Ο παλιός φαρμακοποιός κάνει ίδρυση νέου φαρμακείου(αγνοώντας τους πληθυσμιακούς περιορισμούς αφού η άδεια ίδρυσης υπάρχει μα και τους γεωγραφικούς αφού του δίδεται το δικαίωμα να ανοίξει μακριά από άλλο φαρμακείο στα 20μ πλέον /νόμος 1963/91 βΙΙ) , με την ήδη υπάρχουσα άδεια του, όπου θέλει εντός του δήμου που του είχε εκδοθεί η πρώτη άδεια. Προφανώς ανοίγει σε μαγαζί που του έχει υποδειχθεί και ενοικιαστεί από τον νέο αγοραστή φαρμακοποιό.
Βήμα 4. Καταθέτει ο παλιός φαρμακοποιός χαρτιά στη νομαρχία για να πάρει άδεια λειτουργίας φαρμακείου. (Αγοράζει έπιπλα, ταμπέλες, φάρμακα, σε τιμολόγια του νέου φαρμακοποιού – πλην των φαρμάκων / μικρή πρώτη παραγγελία/ που πρέπει να φαίνεται το όνομα του παλιού φαρμακοποιού.)
Βήμα 5. Αφού παρθεί η άδεια λειτουργίας, γίνεται συστέγαση με συμβαιολογραφική πράξη, του νέου φαρμακοποιού με τον παλιό. Εδώ ξεκινά να φαίνεται ο νέος φαρμακοποιός. Στο σημείο αυτό να εξηγήσω την συστέγαση αυτού του τύπου, δηλαδή συστέγαση με έναν φαρμακοποιό με άδεια ιδρύσεως και έναν χωρίς. Ο νόμος δίδει το δικαίωμα συστέγασης τέτοιου τύπου μόνο όταν ο φαρμακοποιός με άδεια ίδρυσης καταθέτει χαρτιά για σύνταξη εντός 6 μηνών είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω ασθενείας.
Βήμα 6. Αποσυστέγαση (λύση της εταιρίας) μεταξύ αποχωρούντα και νέου φαρμακοποιού(Η συστέγαση πρέπει να διαρκέσει έστω 1 μέρα). Ο προς σύνταξη φαρμακοποιός υποχρεούται να καταθέσει χαρτιά σύνταξης και την άδεια ίδρυσης φαρμακείου που του χορηγήθηκε από το κράτος.
Βήμα 7. Η νομαρχία εκδίδει νέα άδεια ίδρυσης φαρμακείου στον νέο φαρμακοποιό, αγνοώντας τους περιορισμούς του νόμου (πληθυσμιακούς / γεωγραφικούς) για το φαρμακείο που προέκυψε.
Βήμα 8. Ο νέος φαρμακοποιός παίρνει μια τυπική άδεια λειτουργίας από τη νομαρχία και κάνει τη νέα μεγάλη παραγγελία φαρμάκων στο όνομα του.
Εάν πρόκειται για άδεια ιδρύσεως που προκύπτει από φαρμακοποιό με άδεια άσκησης μέχρι το 1996(νόμος 1963/91 γV):
Πρόκειται για φαρμακοποιούς που είτε δούλευαν σε νοσοκομεία και θα έπαιρναν σύνταξη, είτε για άλλους φαρμακοποιούς που δούλευαν οπουδήποτε και θα έβγαιναν σε σύνταξη. Ακολουθούνται τα προηγούμενα βήματα από 3-8.

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω ο όρος πώληση άδειας δεν είναι ιδιαίτερα δόκιμος, αφού δεν φαίνεται πουθενά το χαρτί σαν οντότητα να αλλάζει χέρια, προκειμένω όμως να αποφεύγεται η περιγραφή της όλης παραπάνω διαδικασίας, για χάριν συντομίας, και αφού η όλη διαδικασία αποσκοπεί στην ανακύκλωση μιας άδειας ιδρύσεως φαρμακείου παρακάμπτοντας το νόμο περί περιορισμών στην ίδρυση και λειτουργία νέων φαρμακείων επί αμοιβή, έχει επικρατήσει ο όρος πώληση άδειας ίδρυσης φαρμακείου.

Β. Για άδεια συνοδευόμενη από επιχείρηση φαρμακείου. Εδώ τα πράγματα είναι ευκολότερα και ακριβότερα, ως επί το πλείστον. Παρακάμπτονται για ευνόητους λόγους τα βήματα 1-4, αφού η επιχείρηση υπάρχει και ουσιαστικά και ξεκινούν τα παζάρια του λεγόμενου «αέρα» του φαρμακείου. Διότι για να μην κρυβόμαστε, κανένα φαρμακείο που είναι στο ναδίρ του, δεν επενδύει, ούτε σε στόκ φαρμάκων, ούτε σε νέα έπιπλα, ούτε σε παραφάρμακα (καλλυντικά και άλλα) και φυσικά ούτε σε νέες τεχνολογίες. Αυτό που πωλείται τώρα (πέραν της αυτονόητης αδείας), είναι το που βρίσκεται το φαρμακείο. Φαντάζεστε πως φαρμακεία απέναντι από παραγωγή συνταγών (ΙΚΑ. Νοσοκομεία) ανεβάζουν και το κασέ.

5. Εκδικάζεται η προσφυγή στο ΣΤΕ /ΣτΕ 2110/2003 (Τμ. Δ΄)/, όπου αποφασίζει να παραπέμψει την δίκη στην ολομέλεια.
6. Συνεχίζεται η αγοραπωλησία των αδειών φαρμακείου και των φαρμακείων.
7. Εκδικάζεται η προσφυγή στο ΣΤΕ / Στε ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ 3665/2005. Με λίγα λόγια το κείμενο της απόφασης καταλήγει :
««H θέσπιση πληθυσμιακών κριτηρίων τονίζει το ΣτE για τη χορήγηση άδειας φαρμακείου, δηλαδή για την πρόσβαση στο επάγγελμα του φαρμακοποιού, που αποσκοπεί (κατά την εισηγητική έκθεση του νόμου 1963/91) στην εξασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας των ήδη λειτουργούντων φαρμακείων και περαιτέρω στην προστασία της δημόσιας υγείας, δεν είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα».
Επί της βάσεως αυτής, θεμελιώνεται το δικαίωμα ίδρυσης φαρμακείου από τους "νέους" φαρμακοποιούς οι οποίοι έλαβαν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος μετά την 1-1-1997, αφού ακολουθήσουν μια συγκεκριμένη διαδικασία, που θα επιτρέψει στην αρμόδια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση να τους χορηγήσει την άδεια αυτή, δίχως περαιτέρω γεωγραφικούς ή πληθυσμιακούς περιορισμούς στην επιλεγμένη τοποθεσία του φαρμακείου τους. Σύμφωνα με το ισχύον Σύνταγμα και τους διοικητικούς νόμους η απόφαση αυτή ισχύει έναντι παντός και η οικεία Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση υποχρεούται να συμμορφωθεί με την Απόφαση 3665/2005»

8. Το επάγγελμα ανοίγει. Σταματούν οι αγοραπωλησίες και ανοίγουν περί τα 800 νέα φαρμακεία, με μόνο κριτήριο την απόσταση των 100μ, ανά την επικράτεια.
9. Μετά από περίπου 4 μήνες, η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ με υπουργό υγείας τον κ. Κακακλαμάνη και αργότερα τον κ. Αβραμόπουλο, ψηφίζει τον νόμο 3457/2006 (ΦΕΚ 93 Α) που διαφοροποιείται από τον αντισυνταγματικό του 1963/91 στα εξής :
1. Στους δήμους και τα δημοτικά ή κοινοτικά διαμερίσματα με πληθυσμό μέχρι χίλιους πεντακόσιους (1.500) κατοίκους, επιτρέπεται η χορήγηση μίας μόνον άδειας φαρμακείου, β) Στους δήμους και τα δημοτικά ή τα κοινοτικά διαμερίσματα με πληθυσμό χίλιους πεντακόσιους έναν (1.501) και άνω κατοίκους, απαιτείται αναλογία χιλίων πεντακοσίων (1.500) κατοίκων για κάθε φαρμακείο.
2. A. Τα ιδρυόμενα στο εξής φαρμακεία πρέπει να απέχουν μεταξύ τους και από τα ήδη λειτουργούντα, συστεγασμένα ή μη, σε δήμους και δημοτικά ή κοινοτικά διαμερίσματα, που αναφέρονται αποκλειστικά στις διατάξεις του άρθρου 1 του ν. 2539/1997 (ΦΕΚ 244 Α΄) :
α. Εκατό μέτρα τουλάχιστον, σε δήμους και δημοτικά ή κοινοτικά διαμερίσματα με πληθυσμό μέχρι πέντε χιλιάδες (5.000) κατοίκους.
β. Εκατόν ογδόντα μέτρα τουλάχιστον, σε δήμους και δημοτικά ή κοινοτικά διαμερίσματα με πληθυσμό από πέντε χιλιάδες έναν (5.001) μέχρι εκατό χιλιάδες (100.000) κατοίκους.
γ. Διακόσια μέτρα τουλάχιστον, σε δήμους και δημοτικά ή κοινοτικά διαμερίσματα με πληθυσμό από εκατό χιλιάδες έναν (100.001) μέχρι διακόσιες χιλιάδες (200.000) κατοίκους.
δ. Διακόσια πενήντα μέτρα τουλάχιστον, σε δήμους και δημοτικά ή κοινοτικά διαμερίσματα με πληθυσμό άνω των διακοσίων χιλιάδων (200.001) κατοίκων.
10. Το επάγγελμα ξανακλείνει, και οι αγοραπωλησίες ξεκινούν ξανά.
11. Γίνεται δεύτερη προσφυγή στο ΣΤΕ περί μη συνταγματικότητας του νέου νόμου 3457/2006.
12. Εκδικάζεται προσφυγή στο δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (1η Ιουνίου 2010) -Υπόθεση Jose Manuel Blanco Perez (C-570/07 και C-570/07), όπου η απόφαση δικαιολογεί τα κράτη μέλη, που έχουν περιορισμούς στην ίδρυση νέων φαρμακείων ως έννομα, μα δε τα υποχρεώνει να θεσπίζουν τέτοιους όσα δεν έχουν.
13. Το ΣΤΕ αποφασίζει την ανάκληση αδειών ιδρύσεως; λειτουργίας λόγω συμπληρώσεως του 70ου έτους του αδειούχου φαρμακοποιού
14. Η απόφαση δεν εφαρμόζεται μέχρι και σήμερα και οι αγοροπωλησίες συνεχίζουν.
15. Εκδικάζεται η δεύτερη προσφυγή στο ΣΤΕ 26-10-2010 και αναμένεται η απόφαση του.
16. Το υπουργείο υγείας, επικαλούμενο την τρόικα, θέτει θέμα ανοίγματος του επαγγέλματος του φαρμακοποιού, και συναινεί με τους συλλόγους στα εξής :
1. Επιστροφή χρημάτων στα ταμεία
2. Περισσότερα φαρμακεία ανοιχτά τα Σάββατα
3. Επιτρέπει τις συστεγάσεις φαρμακοποιών άνευ αδείας ιδρύσεως, ως μετόχους (πράγμα που ισχύει και σήμερα).
Παρατηρήσεις:
*Οι σύλλογοι και το υπουργείο, επικαλούνται την αύξηση των δαπανών υγείας ως τροχοπέδη στην μη πραγματική απελευθέρωση του επαγγέλματος, αγνοώντας τη γενική αλήθεια πως μόνος και αποκλειστικά υπεύθυνος για την συνταγογράφηση είναι ο θεράποντας ιατρός, εγκύκλιος Φ7/2249/25-2-2002, και πως η αύξηση των φαρμακειών δεν αυξάνει την δαπάνη για την υγεία. Η αύξηση της δαπάνης από μέρους του φαρμακοποιού μπορεί και μόνο να επιτελεστεί σε συνεννόηση και συνεργασία με τον ίδιο τον ιατρό, φαινόμενο παθογένειας που πρέπει να καταπολεμηθεί από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του ίδιου του υπουργείου και όχι από την στέρηση του δικαιώματος μιας επιστημονικής μερίδας να ασκεί το επάγγελμα που επέλεξε.
**Η κληρονομικότητα, σε συνδυασμό με τους περιορισμούς της απόκτησης άδειας ιδρύσεως νέων φαρμακείων καθιστούν άνιση την μεταχείριση από το κράτος ,της μερίδας των φαρμακοποιών που δεν έχουν γονείς στο επάγγελμα, καθώς και άνιση μεταχείριση νέων φαρμακοποιών έναντι παλαιότερων που είχαν την τύχη να γεννηθούν και να αιτηθούν φαρμακείο προ 96 και κατά τη διάρκεια του 2006.
***Η αγοραπωλησία των φαρμακείων και των αδειών αποτελεί διακίνηση «μαύρου χρήματος» ποινικά κολάσιμου.
****Η απόδειξη του παραπάνω, προς όλους τους έχοντες άλλη άποψη είναι απλή για το κράτος με άνοιγμα των λογαριασμών συνταξιοδοτημένων φαρμακοποιών άνευ τέκνων φαρμακοποιών και ερώτηση πόθεν έσχες.
*****Γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος στις νέες άδειες που εκδίδονται σε νέους φαρμακοποιούς για συγκεκριμένο φαρμακείο αποχωρούντα φαρμακοποιού (βήμα 7 μεταβίβασης αδείας), παρά παρακάμπτονται οι περιορισμοί που εφαρμόζονται μόνο σε νέους φαρμακοποιούς που θέλουν να κάνουν ίδρυση νεότατου φαρμακείου, γιατί εδώ να υπάρχει άνιση μεταχείριση, εφόσον το σκεπτικό είναι πως υπάρχουν πολλά φαρμακεία που αυξάνουν την δημόσια δαπάνη?

Φαρμακοποιοί Χωρίς Φαρμακείο

Πρώτο φαβορί παγκοσμίως για πτώχευση η Ελλάδα!

Πρώτη μεταξύ των πιο επίφοβων για πτώχευση χωρών στον κόσμο αναδεικνύεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγει η εταιρεία CMA Datavision και τα οποία έχουν να κάνουν με το κόστος ασφάλισης κρατικών ομολόγων.

Σύμφωνα με την τελευταία, το 5ετές συμβόλαιο ανταλλαγής πιστωτικού κινδύνου (credit default swap αγγλιστί ή απλώς cds) για τα ελληνικά ομόλογα, έχει αναρριχηθεί στις 1.026,5 μονάδες βάσης. Αυτό σημαίνει ότι για ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου συνολικής αξίας 10 εκατ. ευρώ, το κόστος ασφάλισης για 5 χρόνια ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ!
Αυτή η «επίδοση» είναι η μεγαλύτερη από κάθε άλλη χώρα, ακόμα και τη Βενεζουέλα, και υποδηλώνει ότι οι αγορές θέλουν την Ελλάδα ως πρώτο φαβορί για πτώχευση σε όλον τον πλανήτη.
Το τοπ-10 συμπληρώνουν κι άλλες δυο χώρες της Ευρωζώνης, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.
Ωστόσο, ανησυχητική είναι η εξέλιξη και στο κόστος ασφάλισης κι άλλων χωρών του ευρώ.
Μπορεί τα cds (δηλαδή το κόστος ασφάλισης των ομολόγων) της Ελλάδας να αυξήθηκαν κατά 32% μόνο στο τελευταίο τρίμηνο του 2010, όμως, αυτή δεν ήταν η χειρότερη επίδοση εντός Ευρωζώνης.
Αυτήν έχει να την επιδείξει το Βέλγιο, τα cds του οποίου εκτοξεύτηκαν 70,4% στις 219 μονάδες βάσης, λόγω της κυβερνητικής του κρίσης αλλά και της έκθεσης των τραπεζών του στο ιρλανδικό χρέος.
Αμέσως μετά ακολουθούν οι Ισπανία και Γερμανία, τα cds των οποίων αυξήθηκαν κατά 50%, και στη συνέχεια οι Γαλλία και Ολλανδία, εμφανίζοντας αύξηση 35% στο κόστος ασφάλισης των ομολόγων τους.

Μέριασε μπάρα να… διαβώ


«Φωτιά» στα μπατζάκια του Ρέππα και των εργολάβων βάζουν για μια ακόμα φορά χιλιάδες πολίτες σε όλη την Ελλάδα, που αρνούνται να πληρώσουν το αντίτιμο στους σταθμούς των διοδίων που...
εκμεταλλεύονται ιδιώτες. Το Πανελλαδικό Συντονιστικό των Επιτροπών Αγώνα κατά των Διοδίων «εγκαινιάζει» τη νέα χρονιά με κινητοποιήσεις σε όλους τους σταθμούς των διοδίων από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Καλαμάτα, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι οι πολίτες που συμμετέχουν στο κίνημα κατά των διοδίων είναι αποφασισμένοι να μην καταθέσουν τα «όπλα».

Το ραντεβού είναι αυτή την Κυριακή στις 3 το μεσημέρι σε όλους τους σταθμούς διοδίων που έχουν παραχωρηθεί στους εργολάβους και στόχος είναι για μια ακόμα φορά να ανοίξουν τις μπάρες και να μην πληρώσουν το αντίτιμο - «φωτιά», το οποίο, μάλιστα, αυξήθηκε για μια ακόμα φορά με την αυγή του νέου έτους από τις εταιρείες «Νέα Οδός» και «Κεντρική Οδός».



Το κίνημα κατά των διοδίων, που συνεχώς γιγαντώνεται, έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση το υπουργείο Υποδομών, που δέχεται ισχυρές πιέσεις από τους εργολάβους, οι οποίοι δεν είναι διατεθειμένοι να χάσουν ούτε ένα ευρώ από τα έσοδά τους. Το υπουργείο Υποδομών, όμως, έχει τα χέρια του «δεμένα», αφού μετά την παραχώρηση του δρόμου στους ιδιώτες δεν έχει δικαίωμα παρέμβασης.

Οι εργολάβοι αλλά και οι αρμόδιες αρχές, που στην αρχή υποτίμησαν την αντίδραση των πολιτών, τώρα βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα, αφού διαπιστώνουν ότι ούτε η αστυνομία μπορεί να παρέμβει, μια και η διαδικασία άρνησης πληρωμής των διοδίων δεν συνιστά παράβαση του ΚΟΚ, αλλά ούτε και η εφορία, αφού η άρνηση πληρωμής συνιστά διαφορά μεταξύ ιδιωτών!

Προκειμένου να αναχαιτιστεί το κύμα αντίδρασης των πολιτών, το υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να δελεάσει τους πολίτες και αποφάσισε το αντίτιμο των διοδίων για όσους χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό πάσο για τα διόδια να υπολογίζεται στο «κτίσιμο» του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος. Έτσι οι εταιρείες που έχουν την εκμετάλλευση των διοδίων θα στέλνουν βεβαιώσεις ετήσιας δαπάνης διοδίων στους χρήστες των ιδιωτικών αυτοκινητόδρομων. Παράλληλα εξετάζονται και τρόποι προκειμένου η μη πληρωμή διοδίων σε ιδιωτικούς δρόμους να στοιχειοθετηθεί ως φορολογικό αδίκημα με τη λογική ότι το Δημόσιο χάνει έσοδα από τον ΦΠΑ.

Καταγγελίες

Οι επιτροπές πολιτών που έχουν συσταθεί σε όλες τις περιοχές της χώρας όπου υπάρχουν διόδια καταγγέλλουν από τη μεριά τους ότι εδώ και έναν χρόνο «η κυβέρνηση αναθεωρεί συμβάσεις που αφορούν τους εργαζόμενους και κεκτημένα 50 ετών, αλλά δεν αγγίζει τους μεγαλοεργολάβους και τις πολυεθνικές» και ζητούν να καταγγελθούν οι αποικιοκρατικές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί με τους εργολάβους.

Η κυβέρνηση, που εσχάτως σταμάτησε να υποτιμά το όλο και κλιμακούμενο κίνημα αντίστασης, εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει ίσως και μέσα στον Ιανουάριο τροπολογίες στις συμβάσεις παραχώρησης με στόχο να κοπάσει το κίνημα αντίστασης. Οι τροπολογίες αυτές μεταξύ άλλων προβλέπουν:

● Μείωση των τιμών των διοδίων, με παραίτηση του Δημοσίου από τις προβλεπόμενες εισπράξεις που ξεκινούν το 2014 και κλιμακώνονται έως το 90% στο τέλος του χρόνου παραχώρησης (2037).

● Περιορισμό των προβλεπόμενων σταθμών είσπραξης που είναι χωροθετημένοι ανά 50 χιλιόμετρα. Άμεση εφαρμογή των ηλεκτρονικών διοδίων, που θα διαμορφώσει πιο δίκαιη τιμολόγηση ανάλογα με τα διανυόμενα χιλιόμετρα.

Οι τροπολογίες, βέβαια, δεν αρκεί να περάσουν από τη Βουλή, αφού θα πρέπει να συμφωνήσει με τις αλλαγές και η άλλη πλευρά, δηλαδή οι εργολάβοι, αφού οι συμβάσεις παραχώρησης εγκρίθηκαν με νόμο από τη Βουλή και μάλιστα με ισχυρή πλειοψηφία.


Οδηγίες για το «άνοιγμα» των διοδίων


Η νέα πανελλαδική κινητοποίηση όλων των Επιτροπών κατά των Διοδίων έχει κεντρικό σύνθημα «Δεν πληρώνουμε διόδια, δεν πληρώνουμε την κρίση τους». Οι υπεύθυνοι του Πανελλαδικού Συντονιστικού έχουν εκδώσει οδηγίες και ενημερωτικό υλικό για όσους πρώτη φορά θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση προκειμένου να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν για να περάσουν τα διόδια χωρίς να πληρώσουν. Συγκεκριμένα αναφέρουν:

● Χαιρετάμε ευγενικά τον υπάλληλο, τον προσπερνάμε και σταματάμε το αυτοκίνητό μας μπροστά στην μπάρα. Δεν πιάνουμε κουβέντα με τους εργαζόμενους στα διόδια.

● Κατεβαίνουμε από το αυτοκίνητό μας.

● Σπρώχνουμε την μπάρα προς τα εμπρός και όχι προς τα πάνω.

● Η μπάρα πηγαίνει προς το πλάι και δεν παθαίνει καμία φθορά.

● Ακούγεται ένας ήχος σειρήνας που δεν του δίνουμε καμία σημασία.

● Μπαίνουμε στο αυτοκίνητό μας και συνεχίζουμε τον δρόμο μας.

Το Πανελλαδικό Συντονιστικό επισημαίνει ακόμα ότι κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει τη διέλευση χωρίς την πληρωμή του αντιτίμου των διοδίων, αφού μια τέτοια ενέργεια συνιστά παράνομη κατακράτηση.

Επισημαίνεται ότι οι Επιτροπές κατά των Διοδίων προτρέπουν τους πολίτες να μην πληρώνουν το αντίτιμο μόνο στους σταθμούς που έχουν παραχωρηθεί σε ιδιώτες και όχι σε εκείνους που βρίσκονται ακόμα στον έλεγχο του Δημοσίου και συγκεκριμένα στους σταθμούς των Μαλγάρων (Θεσσαλονίκη), του Πολύμυλου (Εγνατία Οδός - Κοζάνη) και του Ακτίου (Πρέβεζα).

Χρόνια πολλά ΝΑΕ μου

Σαν σήμερα, το 1961 έγιναν τα επίσημα εγκαίνια του κλειστού της Λεωφόρου Αλέξανδρας. ‘Ή αλλιώς του «Τάφου του Ινδού», όπως λατρεύουμε όλοι να τον αποκαλούμε. Την ιστορικότερης έδρας, όχι απλά του Παναθηναϊκού, αλλά όλων των ελληνικών ομάδων.

Στα σκαλοπάτια του μεγάλωσαν γενιές και γενιές. Ανδρώθηκαν Παναθηναϊκοί. Πιτσιρικάδες λάτρεψαν το Τριφύλλι και ορκίστηκαν αιώνια πίστη σε αυτό. Όλοι έχουμε ζήσει μεγάλες στιγμές εκεί. Οι παλαιότεροι περισσότερες, οι μικρότεροι σαφώς λιγότερες. Κοινός παρονομαστής όλων όμως είναι η ανατριχίλα που προσφέρει αυτό το γήπεδο.

Οι φίλοι μας το λάτρεψαν και οι αντίπαλοι συνεχίζουν να το βλέπουν ακόμη ως τον μεγαλύτερο εφιάλτη τους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι έβαλαν λυτούς και δεμένους για να ξεσπιτώσουν σχεδόν όλα τα τμήματα του Παναθηναϊκού από εκεί… Δεν πειράζει όμως… Δικαιολογημένοι είναι άλλωστε, καθώς τα παιχνίδια στον «Τάφο» τα έχαναν πριν καν φτάσουν εκεί.

Οι στιγμές όμως που μας έχει προσφέρει (και συνεχίζει να προσφέρει πλέον μόνο στο μπάσκετ γυναικών) θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό και την καρδιά μας. Πουθενά άλλωστε δεν συναντάς τέτοια έδρα.

Η σημερινή ημέρα δεν είναι τυχαία για κανέναν Παναθηναϊκό. Πόσω μάλλον για αυτό εδώ το σάιτ που φέρει ένα όνομα βαρύ σαν… ιστορία. Ήταν χρέος και μεγάλη χαρά όλων μας, εδώ στο leoforos.gr να ετοιμάσουμε ένα μεγάλο αφιέρωμα, με ιστορική αναδρομή, συνεντεύξεις, videos (από το παρελθόν και το παρόν) και πολλές φωτογραφίες για τα 50 χρόνια ζωής του κλειστού της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΜΑΣ «ΤΑΦΟΥ ΤΟΥ ΙΝΔΟΥ».

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ
50 χρόνια «Τάφος του Ινδού» (κλικ εδω)

Ο Θανάσης Ασπρούλιας θυμάται στιγμές που έζησε στον «Τάφο» το 1985 (κλικ εδω)

Η Ξανθή Μυλωνά μιλάει για τις αξέχαστες στιγμές που έζησε στο ιστορικό κλειστό (κλικ εδω)

Ο προπονητής της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού, Στέλιος Καζάζης, αναφέρεται στον ξεχωριστό «Τάφο» (κλικ εδω)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
5 «πράσινοι», 5 δεκαετίες (κλικ εδω)

Η Ξανθή Μυλωνά εύχεται να μπορούσε ο Παναθηναϊκός να ξαναγυρίσει στον «Τάφο» (κλικ εδω)

Ο Μιχάλης Τριανταφυλλίδης μιλάει για τις αξέχαστες στιγμές στον «Τάφο του Ινδού» (κλικ εδω)

Μπορεί να ήρθε φέτος στον Παναθηναϊκό, αλλά η Δώρα Παντέλη είναι «πράσινη» και το σπίτι της είναι ο «Τάφος» (κλικ εδω)

Ο αρχηγός Φραγκίσκος Αλβέρτης θυμάται την πρώτη του μέρα στον «Τάφο του Ινδού» (κλικ εδω)

MULTIMEDIA
Η μαγεία της «Θύρας 13» (κλικ εδω)

Ιστορικές φωτογραφίες (κλικ εδω)

Ο «Τάφος του Ινδού» σήμερα (κλικ εδω)

Η Νίκη είναι εδώ...



Κουίκ (εξοργισμένος): Μα είναι δυνατόν; Να βλέπουμε παντού τον Ερντογάν, ακόμα και σε Αμερικανικα κανάλια και να κάνει δηλώσεις στα Τουρκικά; Πάντα στα Τουρκικά! Και να έχουμε έναν Έλληνα πρωθυπουργό που κάνει δηλώσεις μονίμως στα Αγγλικά. Πείτε μας κύριε Παπανδρέου, γιατί κάνετε δηλώσεις στα Αγγλικά;

Νίκη Λυμπεράκη (ατάκα του μήνα): Γιατί δεν μιλάει καλά τα Τουρκικά!!!


by Il.Pol.

Ο Πάγκαλος ανταγωνίζεται τον Φαλμεράιερ

“Ο Ιουστινιανός δεν ήταν Έλληνας, ο Τσιμισκής δεν ήταν Έλληνας και οι Παλαιολόγοι μόλις είχαν αρχίσει να πιστεύουν ότι είναι Έλληνες..”
Ούτε τα πήραμε από “φοιτητές του κ…ου στην Οξφόρδη..”, ούτε τα έγραψε ο Ελεύθερος τύπος..

Είναι ηχητικό απόσπασμα από την επίσημη ιστοσελίδα του κ. Αντιπροέδρου.

Ακούστε το…



Το μάθαμε και αυτό…
Κατά τον κ. Πάγκαλο, “Ο Ιουστινιανός δεν ήταν Έλληνας, ο Τσιμισκής δεν ήταν Έλληνας και οι Παλαιολόγοι μόλις είχαν αρχίσει να πιστεύουν ότι είναι Έλληνες..”
Μάλιστα καλά ακούσατε …
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Υ.Γ
Σύμφωνα με το wikipedia Ο Γιάκομπ Φίλιπ Φαλμεράιερ (Γερμανικά: Jakob Philipp Fallmerayer 10 Δεκεμβρίου 1790, Τιρόλο – 26 Απριλίου 1861, Μόναχο) ήταν Αυστριακός περιηγητής, δημοσιογράφος, πολιτικός και ιστορικός, περισσότερο γνωστός για τις περιηγητικές αφηγήσεις του και τις θεωρίες του σχετικά με τη φυλετική καταγωγή των Νεοελλήνων. Στο έργο του “Ιστορία της χερσονήσου της Πελοποννήσου κατά τους Μεσαιωνικούς Χρόνους” διατυπώνει την άποψη πως οι Έλληνες της νεότερης εποχής δεν κατάγονται από την φυλή των αρχαίων Ελλήνων, αλλά προέρχονται από Σλάβους που εισέβαλαν στην Ελλάδα κατά την περίοδο του Μεσαίωνα και Αλβανούς που εξαπλώθηκαν κατά τον ύστερο Μεσαίωνα και τους νεότερους χρόνους.

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/01/blog-post_5559.html

H φωνη ενός ελέυθερου blogger

@rmy@lert ΤΕΛΟΣ ?? ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ.

Ο Στρατηγός Μακρυγιάννης για Πίστη, Πατρίδα και Πολιτικούς.
“ Όταν μου πειράζουν την πατρίδα μου και θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα ‘νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάμουν”.
“Αν μας έλεγε κανένας αυτείνη την λευτεριά όπου θα γευόμαστε, θα περικαλούσαμε τον Θεόν να μας αφήση ............εις τους Τούρκους άλλα τόσα χρόνια, όσο να γνωρίσουν οι άνθρωποι τι θα ειπή πατρίδα, τι θα ειπή θρησκεία, τι θα ειπή φιλοτιμία, αρετή και τιμιότη.
Αυτά λείπουν απ’ όλους εμάς, στρατιωτικούς και πολιτικούς. Τις πρόσοδες της πατρίδας της κλέβομεν, από υποστατικά δεν της αφήσαμε τίποτας, σε ‘πηρεσίαν να μπούμεν, ένα βάνομεν εις το ταμείον, δέκα κλέβομεν.
Αγοράζομεν πρόσοδες, της τρώμεν όλες. .... “Δύσκολο είναι ο τίμιος άνθρωπος να κάνη τα χρέη του πατριωτικώς.

“΄Οσοι έχουν την τύχη μας σήμερον εις τα χέρια τους, όσοι μας κυβερνούν, μεγάλοι και μικροί, και υπουργοί και βουλευταί, το ’χουν σε τιμή, το ’χουν σε ικανότη το να τους ειπής ότι έκλεψαν, ότι πρόδωσαν, ότι ήφεραν τόσα κακά εις την πατρίδα. Είναι άξιοι άνθρωποι και τιμώνται και βραβεύονται. “΄Οσοι είναι τίμιοι κατατρέχονται ως ανάξιοι της κοινωνίας και της πολιτείας.“Αυτά δεν τα λέγω εγώ μοναχός, τα λέγει όλο το κοινό και οι ‘φημερίδες. “…ένα πράμα μόνον με παρακίνησε κ’ εμένα να γράψω, ότι τούτην την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί, και σοφοί και αμαθείς και πλούσιοι και φτωχοί και πολιτικοί και στρατιωτικοί και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι, όσοι αγωνιστήκαμεν, αναλόγως ο καθείς, έχομεν να ζήσωμεν εδώ. Το λοιπόν δουλέψαμεν όλοι μαζί, να την φυλάμεν κι’ όλοι μαζί και να μην λέγει ούτε ο δυνατός «εγώ», ούτε ο αδύνατος. Ξέρετε πότε να λέγη ο καθείς «εγώ»;
Όταν αγωνιστή μόνος του και φκειάση, ή χαλάση, να λέγη εγώ, όταν όμως αγωνίζονται πολλοί και φκειάνουν, τότε να λένε «εμείς». Είμαστε εις το «εμείς» κι’ όχι εις το «εγώ». Και εις το εξής να μάθωμεν γνώση, αν θέλωμεν να φτειάσωμεν χωριόν, να ζήσωμεν όλοι μαζί.
΄Εγραψα γυμνή την αλήθεια, να ειδούνε όλοι οι ΄Ελληνες ν’ αγωνίζονται διά την πατρίδα τους, διά την θρησκεία τους, να ιδούνε και τα παιδιά μου και να λένε: «΄Εχομεν αγώνες πατρικούς, έχομεν θυσίες», αν είναι αγώνες και θυσίες. Και να μπαίνουν σε φιλοτιμίαν και να εργάζωνται εις το καλό της πατρίδας τους, της θρησκείας τους και της κοινωνίας.
΄Ότι θα είναι καλά δικά τους. Όχι όμως να φαντάζωνται για τα κατορθώματα τα πατρικά, όχι να πορνεύουν την αρετή και να καταπατούν τον νόμον και να ’χουν την επιρροή για ικανότη. “Επειδή τις ολοένα λέγω κατάχρησες, μη στοχάζεστε ότι έχω πάθος εις τους ανθρώπους. Ψάξετε τις ‘φημερίδες, τηράτε και τα πραχτικά των Βουλών, μ’ όλον οπού ’ναι τέτοιες Βουλές όπου ‘περασπίζονται την κλεψιά και ‘διοτέλεια και πολεμούνε την δικαιοσύνη, και μ’ όλον αυτό θα ιδήτε αν αληθινά είναι αυτά όπου σημειώνω.
Είπα σε πολλά μέρη, λέγω και τώρα, εγώ τα ’γραψα αυτά όλα κι’ όποιος απ’ όσους μιλώ προσωπικώς στοχάζεται ότι τον αδικώ και είναι κακία μου κι’ όχι αλήθεια, έχει το ελεύτερον να γράψη κι’ αναντίον μου ό,τι λάθη έκαμα εις τον αγώνα της πατρίδος, όχι όμως παθητικώς, αλλά συντροφεμένος με την αλήθεια, με την παρατήρησιν.
" Όμως δεν έχει κανένας το δικαίωμα να γράψη ούτε υπέρ μου, ούτε κατά αν δεν διαβάση πρώτα όλο τούτο αρχή και τέλος κι’ όλα μου τα’ αποδειχτικά και τα χαρτιά μου – και τότε ας γράψη ό,τι ο Θεός τον φωτίση. Κι’ όταν τα διαβάση, τότε ας κάμη την παρατήρησή του, όχι πρωτύτερα. Κ’ εγώ έκαμα λάθη και κάνω, άνθρωπος είμαι. Και πρέπει να γράφωνται και τα καλά μας και τα κακά μας. ”
Απομνημονεύματα Στρατηγού Μακρυγιάννη-Β’ Τόμος, σελ. 211-229-236-251-2-3


Πολύ θα το ήθελαν μερικοί αλλά προς μεγάλη τους απογοήτευση, ενημερώνουμε πως είμαστε σε εγρήγορση περατούμενης της αγραναπαύσεως και αναμένοντας τις εξελίξεις και τις αποφάσεις των αρμοδίων, στους οποίους έχουμε εμπιστοσύνη ως την ύστατη ελπίδα για την διάσωση της Δημοκρατίας, στην χώρα που την γέννησε, την κοινωνική διακαιοσύνη, τη καταξίωση της Εθνικής Συνείδησης, ασπίδα κατά της επιχειρούμενης επιβολής μιας Παγκοσμιοποιημένης, προς εξάλειψη κάθε έννοιας του Έθνους σε αντίθεση με ότι ορίζει το Σύνταγμα. Η αλήθεια άργησε να λάμψει γιατί την έκρυβε ένα μπαλόνι που αργά και σταθερά ξεφουσκώνει μέρα με την μέρα. Όσο για τις επιτυχίες που λένε κάποιοι ότι συνέβησαν ας κρατήσουν μικρό καλάθι γιατί από το διαδίκτυο ουδέν κρυπτό. Εκτός και αν έχουν το κληρονομικό χάρισμα της πρόβλεψης του μέλλοντος.

Με την παλιά μέθοδο της εκβίασης και της τρομοκρατίας οι επιλεκτικά εύθικτοι ακόλουθοι και πιστοί οπαδοί της νέας τάξης πραγμάτων που δεν έχουν κουράγιο για να αντισταθούν σε ένα πόλεμο αντιενημέρωσης και λογοκρισίας όπου εμφανίζεται το άσπρο για μαύρο, δηλώνουν ότι και η παραμικρή μάχη είναι χαμένη και γιαυτό προσπαθούν να φιμώσουν την ελεύθερη έκφραση μέσα από τα ιστολόγια. Δεν είναι οι αναρτήσεις που ενοχλούν τους πασάδες της εξουσίας. Τα ΣΧΟΛΙΑ είναι αυτά που τους εκθέτουν, πρώτα σε όση συνείδηση τους απέμεινε και μετά σε όλους τους υπόλοιπους.

Η επικοινωνιακή αυτή ένταση δεν απέδειξε τίποτα άλλο παρά πόσο μας υπολογίζουν σαν παιδιά τους, όπως λένε. Πόσο πολύ τους ενοχλεί όταν μας βρίζουν μέλη της κυβέρνησης, παρακρατικοί και αναρχικοί. Καθόλου. Μεγαλώσαμε με την εντύπωση ότι είμαστε μια οικογένεια και οι μεγαλύτεροι μας προσέχουν και μας προστατεύουν. ΟΧΙ εδώ και καιρό. Μας έχουν γραμμένους και κοιτάνε μόνο την δική τους την ανέλιξη και τα παιδιά που τους βοηθούν κάθε μέρα είναι αποπαίδια που θεωρούνται εκ φύσεως και πεποιθήσεως άλαλα.

Καταλάβαμε πολύ καλά πόσο αντιπαθούν κάθε τι το αγνό, το γνήσιο, το πατριωτικό, έστω και περιορισμένο, αποκλεισμένο μέσα στο διαδίκτυο γιατί στο δρόμο κυριαρχούν οι προοδευτικοί που καίνε οτιδήποτε ιδιωτικό παρά τον επικαλούμενο στόχο τους, το κράτος. Το πατριωτικό κίνημα δέχεται ένα χτύπημα μετά το άλλο από όσους θέλουν να αγαπήσουμε τον βιαστή και τον λωποδύτη, τα πορνίδια, τους ντιντίδες. Από όσους αφήνουν ασύλληπτους, τους κλέφτες, τους παιδεραστές, τους εμπόρους του θανάτου και τους δολοφόνους, από όσους προβάλουν για πρότυπο το κάθε τ-ζ-ουλί που πουλάει περισσότερο από το καλύτερο βιβλίο Όταν έγινε αδίκημα να φέρεις την ελληνική σημαία δεν θα αργούσε και η στιγμή να διωχθεί και η ελεύθερη άποψη του φιμωμένου στρατιωτικού (φίμωτρο χρειάζονται μόνο τα σκυλιά που δαγκώνουν, γιατί δεν ανταλλάσουν την ελευθερία τους με την καλοπέραση και αντίτιμο την στείρωσή των, και όχι αυτά του σαλονιού που μόνο γαυγίζουν) που το μόνο δικαίωμα που έχει είναι να απολαμβάνει τις ύβρεις και την κοροϊδία των κρατούντων.

Τα εθνικά ζητήματα πάλι είναι πλέον ένα ταμπού που θα σε καταστρέψει εάν αναφερθείς σε αυτά. Είναι υποχρεωτικό να αποδεχτούμε την απομείωση της εθνικής μας υπόστασης και αξιοπρέπειας και την γνώση της τουρκικής μέσω των τηλεοπτικών σειρών. Δεν αντέχουμε άλλο και εκφραζόμαστε μέσα από εδώ εναντίον των προδοτών τους έθνους και της πατρίδας.

Το βήμα που έχει βρει το στέλεχος για να διεκδικήσει κάτι από την αδικία που πρέπει να υποστεί κάθε μέρα που ξυπνά για πάει στην υπηρεσία του, είναι αυτό που τους ενοχλεί όπως καταλάβαμε από την πορεία των πραγμάτων. Η ενημέρωση εκ των έσω δεν τους άρεσε. Το ότι ξυπνάει ο Έλληνας στρατιωτικός και ξεκινάει να λέει την γνώμη του δεν είναι αρεστό. Ο στόχος τους δεν είναι τα μεμονωμένα άτομα ούτε οι μικρές συντακτικές ομάδες. Ο Συνταγματάρχης Σπύρος Σταματόπουλος και το army alert ήταν το πρώτο θύμα, ο πρώτος που πάτησε στο πεδίο της μάχης. Και διαμέσου πυρός και σιδήρου επιβίωσε για να ανασυνταχθεί, χάριν στη δύναμη της θελήσεως του η οποία αντλείται από τις ιδέες και τις αξίες του Ελληνισμού και όχι από οφελιμιστικά κίνητρα. Η μάχη της παραπληροφόρησης εναντίον της ενημέρωσης που θα διεξαχθεί εντός του 2011 θα ενταθεί και θα μετρήσει πολλές απώλειες εκατέρωθεν. Θα μπορούσε να τύχει στον καθέναν. Η σημασία των γεγονότων για το blogging στην Ελλάδα δεν έχει γίνει ακόμη κατανοητή στον βαθμό που ίσως θα άρμοζε στην περίπτωση.

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΩΡΑ ΤΟ @rmy@lert και όλα τα μη εξαρτημένα από αντεθνικά κέντρα blogs του διαδικτύου. Στόχος είναι οι 10.000 επισκέψεις την ημέρα και οι αναρίθμητες αναδημοσιεύσεις των αναρτήσεων σε άλλα blog και site. Στόχος είστε εσείς που μας διαβάζετε φανατικά και τα καυστικά, ειλικρινά, και ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ αγανακτισμένα σχόλια σας που πονάνε γιατί είναι αληθινά. Είναι μέσα από την ψυχή σας και την καθημερινή ρουτίνα που σε πεισμώνει πιο πολύ όταν δεν καταφέρνει να σε ισοπεδώσει. Δεν έχει πλέον σημασία τι λέει και τι γράφει ο καθένας. Ούτε οι φωτοβολίδες των γνωστών αγνώστων υπερασπιστών των βεζίρηδων. Αξία έχει η αλλαγή της ραγιάδικης νοοτροπίας και η πορεία προς τον εκδημοκρατισμό των ΕΔ που ακόμη να νιώσουν και να απολαύσουν την όποια μεταπολίτευση σαν πολίτες αυτής της χώρας. Ο φόβος τους είναι το νέο ΓΟΥΔΙ που διακρίνουν ότι τους επιφυλλάσει ο Ελληνικός Λαός!

Μη φοβάστε και συνεχίστε να στέλνετε τα σχόλια σας. Η λογοκρισία ανήκει στο παρελθόν και το τσουνάμι της αγανάκτησης παρασέρνει ακόμη και όσους από τον καναπέ είχαν περάσει στην ασφάλεια του κρεβατιού τους, μόνο που κρατάνε το κεφάλι τους στα δυο τους χέρια για να κρυφτούν από το αθώο βλέμμα των παιδιών τους.

Η ισοπέδωση της συνείδησης των στελεχών είναι ο στόχος και όχι ότι άλλο έχει γραφτεί από όσους συνεχίζουν να διαδίδουν ψευδή στοιχεία ως τάχα ειδήσεις. Είμαστε γέννημα της δικής σας αναρχίας και αδικίας. Ότι και να κάνετε δεν θα σταματήσουμε. Δεν θα σταματήσει το ποτάμι της αγανάκτησης όσο δεν ενδιαφέρεστε για τον καθημερινό μας αγώνα για να φέρουμε εις πέρας τα καθήκοντά μας με τα πενιχρά μέσα που περισσεύουν από τις δεξιώσεις σας.

Εάν είχατε ενδιαφερθεί για την πατρίδα μας και τα στελέχη όπως ουδέποτε πράξατε, παρά μόνον κατόπιν εορτής όταν πλέον σας έπνιγε η οργή και η αγανάκτηση μας μη μπορώντας να πράξετε εκ των πραγμάτων διαφορετικά, θα είχε αλλάξει η όψη του στρατεύματος και η νοοτροπία της κοινωνίας μας. Επειδή είμαστε και εμείς της δουλειάς παρακαλούμε τους έγκριτους να μας γνωστοποιήσουν ποιό παράπονο στελέχους, ποιός πόνος αφιερωμένου στελέχους εργαζόμενου αμέτρητες ώρες, ποιες πληροφορίες μας είναι λανθασμένες. Αυτές που βλέπουμε με τα μάτια μας κάθε μέρα που περνάει ή ότι σας λένε οι εκμισθωτές σας μέσω τηλεφώνου λόγω διαπλεκομένων συμφερόντων. Η αλήθεια σώζει.

Όσο για τα τρωκτικά, τα ερπετά, τα μαλάκια τα σκυλάκια των συναινούντων και κατ΄ ευφημισμό διαφωνούντων, τα είδη pet shop με κατάληξη blogspot.com, τους σε επιφυλακή κοιμώμενους παραπληροφορημένους από τους ύποπτους συνδικάλες της πλάκας μαζί με τα διάφορα Κέντρα Ελέγχου του Ψώνιου και της Έπαρσης τους λέμε: Μείνατε με την χαρά ή την μπουκάλα (όπως αγαπάτε) και τους μεγάλους τίτλους των άρθρων. Το τέλος δεν ήλθε και ο ανασκολοπισμός με συνοπτικές διαδικασίες ματαιώθηκε. ΤΩΡΑ τι να πείτε και που να βάλετε την μπουκάλα ή την χαρά (όπως σας αρέσει). (Ζητώ συγνώμη από τους αναγνώστες αλλά με πνίγει το άδικο)

Εκτός από την επιλογή σας να μας αντιμετωπίζεται ως εχθρούς των φίλων σας, επιθυμείτε την αποκλειστική και μονόπλευρη ενημέρωση και για το λόγο αυτό μάθαμε πως θεωρούμαστε κατά κάποιο τρόπο ανταγωνιστές. Έτσι σκέφτονται μόνο οι επαγγελματίες της προπαγάνδας και εμάς η δουλειά μας είναι άλλη. Ο Αναγνώστης δεν είναι πελάτης αλλά φίλος. Στο διαδίκτυο μόνο σαν ερασιτέχνες εμφανιζόμαστε γράφοντας στο ιστολόγιο μας και όχι σαν καλαμοκαβαλάρηδες κουταλοκρατούντες ΟΦΑτζίδες σάλιαγκες.

Θα το ξαναγράψουμε για να το καταλάβετε. Η δημόσια ΘΕΣΗ συνεπάγεται αναπόφευκτα και δημόσια έκΘΕΣΗ.Η δημόσια επίΚΡΙΣΗ είναι δικαίωμα και δεν αποτελεί επίΘΕΣΗ. Εσείς νομίζετε ότι όταν η νέα τάξη δεν θα σας χρειάζεται, εσάς και τα παιδιά σας, θα σας αφήσει να υπάρχετε; Για δείτε τα σχόλια σε άλλα blog και site για το ίδιο θέμα. Πόσους θα κυνηγήσετε μέχρι να καταλάβετε ότι δεν κυνηγάτε τίποτε άλλο από το φάντασμα ενός σφαγμένου γυναικόπαιδου της επανάστασης του 1821, την φωνή της βιασμένης ελληνίδας, του κρεμασμένου από τους κομητατζήδες και τους τσάμηδες, την μορφή ενός στρατιώτη της Πίνδου, τους εκτελεσμένους πατριώτες από γερμανούς και αντάρτες, έναν αγνοούμενο της ΕΛΔΥΚ, έναν αεροπόρο στον υγρό τάφο του; Θα σας κρίνουν όμως τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονα όσων θυσίασαν την νιότη τους για να καμαρώνετε τώρα εσείς με όλα τα σιρίτια, τα σιδερικά τα εφήμερα αξιώματα σας, και την προσωρινή σας ασυλία . Αξιώματα τα οποία σας έδιναν την δυνατότητα να προσφέρετε και δεν το πράξατε, έστω δια της καταγγελίας ή της παραιτήσεώς σας, αλλά απλά τα απολαύσατε.

Το army alert από το πουθενά ήρθε και κάλυψε το ¨κενό” που εσείς αν και γνωρίζατε αδιαφορούσατε και απαξιώνατε. Η ΜΟΝΗ λύση πλέον είναι όχι η πλήρωση του κενού αλλά η πλήρης ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ του. Τότε μόνο θα πάψει να έχει αξία, λόγο και υπόσταση και εκ των πραγμάτων θα αναγκασθεί να μην υφίσταται. Έχετε την διάθεση έστω;

Προς όλους τους προοδευτικούς και συμπονετικούς ένστολους και μη συντρόφους: Εάν τα πιστεύετε στα αλήθεια όσα λέτε και υποστηρίζετε, σας προσκαλούμε με την όποια επίσημη στολή προβλέπει το όποιο αξίωμα φέρεται για καφεδάκι μετά τις 10 το βράδυ στον Άγιο Παντελεήμονα ή την Ομόνοια ή τα Εξάρχεια, όχι στο Μοναστηράκι δίπλα στο ΜΕΤΡΟ μέρα μεσημέρι. Κερνάμε εμείς. Για να δούμε εάν εφαρμόζονται όλες αυτές οι θεωρίες στην πράξη. Αναμένουμε και Επιμένουμε.

Για την συντακτική Ομάδα του army alert
Σπύρος Σταματόπουλος

Νομικό σφυροκόπημα κατά της αντισυνταγματικότητας του Μνημονίου

See(k) The Light (by olga tzimou)

See(k) The Light from olga tzimou on Vimeo.

Ερωτήσεις που (δεν) ζητούν απάντηση

ΑΞΙΟ ΑΠΟΡΙΑΣ !!!!!!!



Ερωτήσεις που (δεν) ζητούν απάντηση

Έχετε δανείσει 100 ευρώ σε έναν με μισθό 100 ευρώ και 500 ευρώ σε
κάποιον με μισθό 1000 ευρώ. Ο πρώτος σας χρωστάει το 100% του μισθού
του,
ενώ ο δεύτερος σας χρωστάει
το 50% του μισθού του. Βάσει ποιας λογικής
θα κυνηγούσατε τον πρώτο που αδυνατεί να πληρώσει το χρέος του και θα
αφήνατε τον δεύτερο που ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει; Γιατί προσπαθείτε να
πάρετε τα 100 και όχι τα 500;

Αυτό ακριβώς είναι που συμβαίνει με το ΔΝΤ.
Είδα στο διαδίκτυο τον κατάλογο με τα χρέη όλων των χωρών της γης. Ενδεικτικά:
-Η Γερμανία με 5 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 155% του ΑΕΠ της.
-Η Γαλλία πάλι με 5 τρις έχει χρέος στο 188% του ΑΕΠ της.
-ΟΙ ΗΠΑ με 13 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 94% του ΑΕΠ της.
Οπότε είναι προφανές ότι δεν έχει τόση σημασία το μέγεθος του χρέους
όσο το ποσοστό του επί του ακαθαρίστου εθνικού προϊόντος.
Μετά από μερικές ματιές στον πίνακα προκύπτουν κάποιες απορίες:
Ερώτηση 1. Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία,
το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό
χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ σώσιμο, αλλά αντίθετα
έρχονται να σώσουν εμάς;
Ερώτηση 2. Πως γίνεται το Αφγανιστάν με περίπου μισόν αιώνα συνεχείς
πολέμους να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ του χρέος, την στιγμή που ξέρουμε
ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να " ξετινάξει" μία χώρα;
Ερώτηση 3. Πως γίνεται να χρωστάνε 29% το Κουβέιτ, 54% το Μπαχρέιν και
τα Αραβικά εμιράτα 56% την στιγμή που είναι παγκόσμιοι προμηθευτές
πετρελαίου;
Ερώτηση 4. Πως γίνεται στην Ελβετία με 271% χρέος, μία απλή
καθαρίστρια σε νοσοκομείο (περίπου το 2000) να πληρώνεται με 2000 ευρώ
μισθό όσα έπαιρνε την ίδια στιγμή (στα βρώμικα καρβουνο-εργοστάσια της
ΔΕΗ) ένας «υψηλόμισθος» τεχνικός, ανώτερης στάθμης εκπαίδευσης,
ενταγμένος στα υπερ-βαρέα/ανθυγιεινά με 25 χρόνια προϋπηρεσία;
Ερώτηση 5. Πως γίνεται η Νορβηγία με 143% χρέος να μην έχει πρόβλημα
και να μην χρειάζεται σώσιμο ή περικοπές;
Ένα πραγματικό παράδειγμα από εκεί: Γνωστός μου μετακόμισε στην
Νορβηγία πριν δύο χρόνια. Προσέξτε τώρα τι «έπαθε» εκεί:
α) Έπιασε δουλειά σε κουζίνα εστιατορίου σαν ανειδίκευτος και έπαιρνε
2.500 ευρώ τον μήνα μισθό!
β) Μετά τρεις μήνες στην δουλειά δήλωσε ότι ήταν «ψυχικά κουρασμένος»
και του έδωσαν αμέσως άδεια 15 ημερών!
γ) Με τις επιστροφές φόρων (κάτι σαν το δικό μας δώρο) πήγε μαζί με
την γυναίκα του στο Θιβέτ διακοπές.
δ) Τώρα είναι άνεργος (με την δικαιολογία ότι ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ εκεί που
δούλευε!) και για δύο χρόνια παίρνει 1700 ευρώ τον μήνα!
Ερώτηση 6. Γιατί οι παγκόσμιοι δανειστές δεν ανησυχούν μήπως χάσουν τα
13, 5 τρις που χρωστάνε οι ΗΠΑ, τα 2 τρις που χρωστάει το
Λουξεμβούργο, τα 9 τρις που χρωστάει η Αγγλία (κλπ, κλπ) αλλά
ανησυχούν για τα 500 δις που χρωστάμε εμείς;
Ερώτηση 7. Πως γίνεται και ολόκληρος ο πληθυσμός της γης χρωστάει το
98% των χρημάτων του;
Ερώτηση 8. Ποιοι έχουν τόσα πολλά ώστε να «αντέχουν» να δανείσουν τόσο
πολύ χρήμα;
Ερώτηση 9. Πού τα βρήκαν τόσα χρήματα;
Ερώτηση 10. Γιατί τα χρήματά τους δεν συμμετέχουν στο ΑΕΠ της χώρας τους;
Τελικά μήπως τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η παγκόσμια οικονομία δεν
είναι παρά μία τεράστια φούσκα, ενώ το χρήμα είναι ψεύτικο, τυπωμένο
στα άδυτα των πολυεθνικών τραπεζών μόνο και μόνο για να επιτευχθεί
ένας παγκόσμιος έλεγχος;
Ολόκληρος ο κατάλογος με τα χρέη παγκοσμίως

Country↓ External debt[2]
US dollars↓
Date↓ Per capita[3][4]
US dollars↓
% of GDP[5][6]↓
World 56,900,000,000,000 31 December 2009 est. 8,422 98%
United States 13,450,000,000,000 30 June 2009 43,758 94%
United Kingdom 9,088,000,000,000 30 June 2009 147,060 416%
Germany 5,208,000,000,000 30 June 2009 63,493 155%
France 5,021,000,000,000 30 June 2009 80,209 188%
Netherlands 3,733,000,000,000 31 December 2009 226,503 470%
Spain 2,410,000,000,000 30 June 2009 52,588 165%
Italy 2,328,000,000,000 31 December 2008 39,234 101%
Ireland 2,287,000,000,000 30 September 2009 515,671 1004%
Japan 2,132,000,000,000 30 June 2009 16,714 42%
Luxembourg 1,994,000,000,000 30 June 2009 4,028,283 3854%
Belgium 1,354,000,000,000 7 October 2010 [7] 126,188 267%
Switzerland 1,339,000,000,000 30 June 2009 182,899 271%
Australia 920,000,000,000 31 December 2009 est. 42,057 92%
Canada 833,800,000,000 30 June 2009 24,749 62%
Austria 808,900,000,000 30 September 2009 97,411 212%
Sweden 669,100,000,000 30 June 2009 72,594 165%
Hong Kong 655,100,000,000 30 September 2009 92,725 311%
Denmark 607,400,000,000 30 June 2009 110,216 196%
Greece 552,800,000,000 30 June 2009 49,525 167%
Norway 548,100,000,000 30 June 2009 113,174 143%
Portugal 507,000,000,000 30 June 2009 47,632 223%
Russia 369,200,000,000 31 December 2009 est. 2,611 30%
Finland 364,900,000,000 30 June 2009 68,180 153%
People's Republic of China 347,100,000,000 31 December 2009 est. 260 7%
Korea, South 333,600,000,000 31 December 2009 est. 6,842 40%
Turkey 274,000,000,000 31 December 2009 est. 3,884 45%
India 223,900,000,000 31 December 2009 est. 187 18%
Brazil 216,100,000,000 31 December 2009 est. 1,129 14%
Poland 201,200,000,000 31 December 2009 est. 5,279 47%
Mexico 177,000,000,000 31 December 2009 est. 1,646 20%
Indonesia 150,700,000,000 31 December 2009 est. 651 28%
United Arab Emirates 128,600,000,000 31 December 2009 est. 26,202 56%
Hungary 116,800,000,000 31 December 2009 11,667 90%
Argentina 108,600,000,000 31 December 2009 est. 2,706 35%
Ukraine 104,000,000,000 31 December 2009 est. 2,275 90%
Romania 95,480,000,000 31 December 2009 est. 4,459 59%
Kazakhstan 93,210,000,000 31 December 2009 est. 5,987 85%
Israel 84,690,000,000 31 December 2009 est. 11,649 43%
Republic of China (Taiwan) 79,800,000,000 31 December 2009 est. 3,452 21%
Czech Republic 76,830,000,000 31 December 2009 est. 7,318 39%
South Africa 73,840,000,000 30 June 2009 1,497 26%
Saudi Arabia 72,450,000,000 31 December 2009 est. 2,839 20%
Thailand 66,300,000,000 31 December 2009 est. 990 25%
Qatar 63,160,000,000 31 December 2009 est. 51,856 75%
Colombia 61,777,000,000[8] 31 December 2010 est. 1,052 21%
Chile 60,900,000,000 31 December 2009 est. 3,586 38%
Croatia 59,400,000,000 30 September 2009 est. 13,390 94%
New Zealand 58,920,000,000 31 December 2009 est. 13,636 50%
Slovenia 55,000,000,000 31 August 2009 27,282 112%
Philippines 53,140,000,000 30 September 2009 est. 576 33%
Slovakia 52,530,000,000 31 December 2008 9,706 55%
Pakistan 52,120,000,000 31 December 2009 est. 318 31%
Iraq 50,290,000,000 31 December 2009 est. 1,610 76%
Bulgaria 49,280,000,000 31 December 2009 est. 6,511 105%
Malaysia 48,260,000,000 31 December 2009 est. 1,738 25%
Venezuela 43,410,000,000 31 December 2009 est. 1,517 13%
Latvia 38,010,000,000 31 December 2009 est. 16,811 145%
Lithuania 36,430,000,000 31 December 2009 est. 10,924 98%
Sudan 36,270,000,000 31 December 2009 est. 927 66%
Cyprus 32,860,000,000 31 December 2008 est. 41,648 129%
Kuwait 32,500,000,000 31 December 2009 est. 9,191 29%
Serbia 31,720,000,000 30 November 2009 est. 4,297 74%
Vietnam 31,000,000,000 31 December 2009 est. 355 34%
Peru 30,040,000,000 31 December 2009 est. 1,032 24%
Egypt 28,450,000,000 31 December 2009 est. 371 15%
Bangladesh 23,220,000,000 31 December 2009 est. 141 25%
Estonia 22,540,000,000 31 December 2009 est. 16,821 118%
Lebanon 21,110,000,000 30 November 2009 est. 5,473 63%
Morocco 20,060,000,000 31 December 2009 est. 633 22%
Sri Lanka 19,450,000,000 31 December 2009 est. 961 47%
Cuba 19,440,000,000 31 December 2009 est. 1,698 34%
Singapore 19,200,000,000 31 December 2009 est. 4,042 11%
Iran 18,730,000,000 31 December 2009 est. 253 6%
Monaco 18,000,000,000 2000 est. 565,043 N/A
Tunisia 15,640,000,000 31 December 2009 est. 1,500 39%
Ecuador 13,280,000,000 31 December 2009 est. 941 23%
Angola 12,830,000,000 31 December 2009 est. 741 19%
Uruguay 12,610,000,000 31 December 2009 est. 3,770 40%
Korea, North 12,500,000,000 2001 est. 582 N/A
Cote d'Ivoire 12,080,000,000 31 December 2009 est. 565 54%
Panama 12,040,000,000 31 December 2009 est. 3,475 49%
Dominican Republic 11,850,000,000 31 December 2009 est. 1,312 25%
Jamaica 11,550,000,000 31 December 2009 est. 4,260 97%
El Salvador 11,510,000,000 31 December 2009 est. 1,976 55%
Bahrain 10,870,000,000 31 December 2009 est. 10,462 54%
Congo, Democratic Republic of the 10,000,000,000 2007 est. 164 100%
Nigeria 9,689,000,000 31 December 2009 est. 64 6%
Bosnia and Herzegovina 8,415,000,000 31 December 2009 est. 2,102 49%
Costa Rica 8,057,000,000 31 December 2009 est. 1,744 27%
Belarus 7,900,000,000 31 December 2009 est. 833 16%
Kenya 7,729,000,000 31 December 2009 est. 215 24%
Syria 7,621,000,000 31 December 2009 est. 374 15%
Guatemala 7,489,000,000 31 December 2009 est. 534 20%
Oman 7,474,000,000 31 December 2009 est. 2,522 14%
Burma 7,373,000,000 31 December 2009 est. 123 27%
Tanzania 7,070,000,000 31 December 2009 est. 174 32%
Jordan 6,715,000,000 31 December 2009 est. 1,121 29%
Libya 6,491,000,000 31 December 2009 est. 1,025 11%
Yemen 6,245,000,000 31 December 2009 est. 264 25%
Ghana 5,840,000,000 31 December 2009 est. 253 38%
Zimbabwe 5,821,000,000 31 December 2009 est. 496 132%
Macedonia 5,458,000,000 31 September 2009 est. 2,648 59%
Bolivia 5,349,000,000 31 December 2009 est. 523 30%
Congo, Republic of the 5,000,000,000 2000 est. 1,722 155%
Turkmenistan 5,000,000,000 2009 est. 934 31%
Nicaragua 4,700,000,000 31 December 2009 est. 743 76%
Mauritius 4,567,000,000 31 December 2009 est. 3,565 52%
Nepal 4,500,000,000 2009 161 36%
Armenia 4,470,000,000 30 June 2009 1,368 51%
Ethiopia 4,229,000,000 31 December 2009 est. 51 13%
Mozambique 4,159,000,000 31 December 2009 est. 197 42%
Cambodia 4,157,000,000 31 December 2009 est. 298 38%
Moldova 3,970,000,000 31 December 2009 est. 1,113 73%
Malta 3,750,000,000 2008 9,080 45%
Uzbekistan 3,630,000,000 31 December 2009 est. 130 11%
Kyrgyzstan 3,467,000,000 31 December 2008 653 68%
Algeria 3,389,000,000 31 December 2009 est. 97 2%
Georgia 3,381,000,000 31 December 2009 771 31%
Honduras 3,315,000,000 31 December 2009 est. 423 23%
Zambia 3,313,000,000 31 December 2009 est. 277 25%
Paraguay 3,220,000,000 31 December 2009 513 22%
Liberia 3,200,000,000 2005 est. 930 606%
Laos 3,085,000,000 2009 est. 484 55%
Iceland 3,073,000,000 2002 10,670 35%
Guinea 3,072,000,000 31 December 2009 est. 290 70%
Gabon 3,065,000,000 31 December 2009 est. 2,078 28%
Somalia 3,000,000,000 2001 est. 393 N/A
Cameroon 2,929,000,000 31 December 2009 est. 147 13%
Mali 2,800,000,000 2002 240 84%
Senegal 2,763,000,000 31 December 2009 est. 216 22%
Afghanistan 2,700,000,000 2008 96 23%
Netherlands Antilles 2,680,000,000 2004 12,280 N/A
Azerbaijan 2,411,000,000 31 December 2009 est. 269 6%
Papua New Guinea 2,320,000,000 31 December 2009 est. 366 29%
Niger 2,100,000,000 2003 est. 178 79%
Trinidad and Tobago 2,079,000,000 31 December 2009 est. 1,589 10%
Madagascar 2,054,000,000 31 December 2009 est. 99 24%
Uganda 2,050,000,000 31 December 2009 est. 62 13%
Mongolia 1,860,000,000 2009 690 44%
Burkina Faso 1,840,000,000 31 December 2009 est. 128 23%
Tajikistan 1,691,000,000 31 December 2009 est. 260 34%
Botswana 1,651,000,000 31 December 2009 est. 910 14%
Sierra Leone 1,610,000,000 2003 est. 311 163%
Chad 1,600,000,000 2005 est. 177 27%
Albania 1,550,000,000 2004 497 21%
West Bank 1,300,000,000 2007 est. 552 N/A
Seychelles 1,250,000,000 31 December 2009 est. 14,706 163%
Benin 1,200,000,000 2007 135 22%
Burundi 1,200,000,000 2003 167 202%
Namibia 1,184,000,000 31 December 2009 est. 569 13%
Central African Republic 1,153,000,000 2007 est. 270 68%
Malawi 1,091,000,000 31 December 2009 est. 78 24%
Belize 954,100,000 2008 est. 2,982 70%
Guinea-Bissau 941,500,000 2000 est. 722 203%
Bhutan 836,000,000 2009 1,239 66%
Guyana 804,300,000 30 September 2008 1,049 42%
Barbados 668,000,000 2003 2,456 25%
Montenegro 650,000,000 2006 939 24%
Gambia, The 628,800,000 2003 est. 438 170%
Maldives 589,000,000 2009 est. 1,707 43%
Lesotho 581,000,000 31 December 2009 est. 233 36%
Swaziland 534,000,000 31 December 2009 est. 520 18%
Suriname 504,300,000 2005 est. 1,011 28%
Aruba 478,600,000 2005 est. 4,935 21%
Djibouti 428,000,000 2006 573 56%
Haiti 428,000,000 31 December 2009 est. 48 7%
Antigua and Barbuda 359,800,000 June 2006 4,388 36%
Grenada 347,000,000 2004 3,402 74%
Bahamas, The 342,600,000 2004 est. 1,067 6%
Cape Verde 325,000,000 2002 722 53%
Sao Tome and Principe 318,000,000 2002 2,193 349%
Saint Kitts and Nevis 314,000,000 2004 6,408 79%
Eritrea 311,000,000 2000 est. 87 44%
Saint Lucia 257,000,000 2004 1,586 32%
Comoros 232,000,000 2000 est. 420 115%
Saint Vincent and the Grenadines 223,000,000 2004 2,084 54%
Dominica 213,000,000 2004 3,000 75%
Samoa 177,000,000 2004 994 47%
Equatorial Guinea 174,000,000 31 December 2009 est. 136 1%
Solomon Islands 166,000,000 2004 355 44%
Bermuda 160,000,000 FY99/00 2,560 N/A
Cook Islands 141,000,000 1996 est. 7,756 N/A
Fiji 127,000,000 2004 est. 150 5%
Marshall Islands 87,000,000 2008 est. 1,377 54%
Vanuatu 81,200,000 2004 383 22%
Tonga 80,700,000 2004 791 33%
New Caledonia 79,000,000 1998 est. 404 N/A
Cayman Islands 70,000,000 1996 2,078 N/A
Faroe Islands 68,100,000 2006 1,409 N/A
Micronesia, Federated States of 60,800,000 FY05 est. 563 N/A
Greenland 58,000,000 2009 1,007 N/A
British Virgin Islands 36,100,000 1997 1,897 N/A
Nauru 33,300,000 2004 est. 2,599 N/A
Kiribati 10,000,000 1999 est. 120 14%
Montserrat 8,900,000 1997 14,958 N/A
Anguilla 8,800,000 1998 818 N/A
Wallis and Futuna 3,670,000 2004 244 N/A
Niue 418,000 2002 est. 196 N/A
Brunei 0 2005 0 0%
Liechtenstein 0 2001 0 N/A
Macau 0 2009 0 0%
Palau 0 FY99/00 0 N/A

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)