Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

ΣΚΑΙ 1821 - Αντίκρουση από Αντίβαρο - Αγία Λαύρα 25η Μαρτίου



Το Αντίβαρο (www.antibaro.gr) αντικρούει την δήθεν απομυθοποίηση της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Στο βίντεο αυτό παρατίθενται 22 ντοκουμέντα από Έλληνες και ξένους της εποχής της Ελληνικής Επανάστασης που επιβεβαιώνουν τη σύναξη στην Αγία Λαύρα κατά την εκκίνηση της Επανάστασης, υπό τον Παλαιών Πατρών Γερμανό.

Η ημερομηνία του γεγονότος δεν είναι ακριβής. Οι πηγές την καθορίζουν μεταξύ 8 και 23 Μαρτίου 1821. Όμως το γεγονός έλαβε χώρα.

Επίσης, η ημερομηνία είχε οριστεί πολύ νωρίτερα, ώστε να συμπέσει με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Ντοκουμέντα για όλα αυτά θα δείτε στο βίντεο.

Ευχαριστίες

Το υλικό συγκεντρώθηκε από συνεργάτες του Αντίβαρου και από αρθρογραφία που έχει δημοσιευθεί στο αφιέρωμα στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 στη διεύθυνση

http://www.antibaro.gr/fakelos/1821

Πιο συγκεκριμένα, αντλήθηκε από άρθρα των εξής συνεργατών: Κωνσταντίνου Χολέβα, Χρήστου Κορκόβελου, Γιώργου Κεκαυμένου, Διονύση Καραχάλιου (χωρίς να το γνωρίζουν οι δύο τελευταίοι).

Επίσης, υλικό αντλήθηκε και από το ιστολόγιο του Κακοφωνίξ (http://cacofonix-cacofonix.blogspot.com­/).

Τέλος, θα ευχαριστήσουμε το http://books.google.com που με τα αναρίθμητα βιβλία που έχει ψηφιοποιήσει προσφέρει ένα απ΄ ευθείας παράθυρο στις πηγές της εποχής και δεν χρειάζεται να βασιζόμαστε στους ερμηνευτές (κατά το δοκούν) των πηγών.


Αυτό το βίντεο είναι το πρώτο μέρος της αντίκρουσης της σειράς από το Αντίβαρο.

Θα ακολουθήσουν και άλλα βίντεο εν καιρώ.

ΥΓ. Κατεβάστε την ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ με τα ντοκουμέντα αντίκρουσης που παρουσιάζονται στο βίντεο. Η παρουσίαση περιλαμβάνει επιπλέον στοιχεία.

ΥΓ2. Δείτε και τη ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΗ του Αντίβαρου για τη Τουρκοκρατία, το κρυφό σχολειό και άλλα

Όταν ο Βαζέχα "πάγωσε" το Άμστερνταμ

Μία από τις σημαντικότερες βραδιές στην ιστορία του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε πριν από ακριβώς 15 χρόνια. Όταν η ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα "άλωσε" με 1-0 το "Ντε Μέερ", χάρη στη σπουδαία κούρσα του Γιώργου Δώνη και το ιδανικό πλασέ του Κριστόφ Βαζέχα στο 87ο λεπτό.

Ήταν 3 Απριλίου 1996 και ο Άγιαξ έδινε το τελευταίο του παιχνίδι στο "Ντε Μέερ", προτού μετακομίσει στο υπερσύγχρονο (για εκείνη την εποχή) "Άμστερνταμ Αρίνα".

Αντίπαλός του ο Παναθηναϊκός, στον πρώτο ημιτελικό του Champions League, σε έναν αγώνα που έφερνε στους παλαιότερους αναμνήσεις από τον τελικό του 1971 στο "Ουέμπλεϊ".

Ο Άγιαξ είχε εκείνη τη χρονιά μία από τις σπουδαιότερες ομάδες στην Ευρώπη. Ήταν κάτοχος του Champions League, αφού είχε επικρατήσει με 1-0 της Μίλαν στον τελικό της Βιέννης, αλλά και του Διηπειρωτικού, όπου είχε νικήσει στα πέναλτι (4-3) τη βραζιλιάνικη Γκρέμιο.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός είχε φτάσει με χαρακτηριστική άνεση στα ημιτελικά, περνώντας ως πρώτος από τον όμιλο με Πόρτο, Ναντ και Άαλμποργκ, ενώ στα προημιτελικά, μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα με τη Λέγκια Βαρσοβίας, στο ΟΑΚΑ επικράτησε εύκολα με 3-0.

Ο αγώνας στο "Ντε Μέερ" θα ήταν δύσκολος, κάτι που φάνηκε από τα πρώτα λεπτά. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, χάνοντας κάποιες πολύ καλές ευκαιρίες στο 1ο ημίχρονο, με τους Ντάβιντς και Κανού.

Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός είχε κάποια σουτ με τους Δώνη και Μπορέλι, χωρίς όμως να απειλήσει ιδιαίτερα τον Φαν ντερ Σαρ.

Στο 2ο ημίχρονο, η ελληνική ομάδα ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και έκανε αισθητή την παρουσία της στην ολλανδική περιοχή με δύο πολύ καλά σουτ των Βαζέχα και Γ. Χ. Γεωργιάδη.

Ο "Αίας" είχε μόλις μία πολύ καλή στιγμή μπροστά από την εστία του Βάντσικ, όταν στο 81' ο Τζορτζ Φίνιντι σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Πολωνός τερματοφύλακας αντέδρασε σωστά, κρατώντας το "μηδέν".

Έξι λεπτά αργότερα γράφτηκε η ιστορία του αγώνα. Ο Γιώργος Δώνης πήρε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού και με μία από τις γνωστές του κούρσες διέσχισε σχεδόν το μισό γήπεδο, διανύοντας μία απόσταση περίπου 50 μέτρων.

Την κατάλληλη στιγμή είδε αριστερά του τον Κριστόφ Βαζέχα, που είχε πάρει θέση, καλυπτόμενος από τους αμυντικούς του Άγιαξ. Το "τρένο" σταμάτησε την πορεία του, πασάροντας στον Πολωνό, που με αριστουργηματικό πλασέ από το ύψος του πέναλτι, πρόλαβε την έξοδο του Φαν ντερ Σαρ κι έστειλε την μπάλα στο απέναντι "Γ" της εστίας.

Ο Βαζέχα ύψωσε μεμιάς τα χέρια του και υποδέχθηκε τους συμπαίκτες του που έτρεξαν να τον αγκαλιάσουν γι' αυτό το πραγματικά υπέροχο γκολ. Οι Ολλανδοί έμοιαζαν σαν χαμένοι και προσπαθούσαν να αντιληφθούν τι ακριβώς είχε συμβεί. Το τελευταίο σφύριγμα του Ούγγρου διαιτητή Λάσλο Βάγκνερ δεν άργησε να ακουστεί, δίνοντας το έναυσμα για τρελούς πανηγυρισμούς από όλα τα μέλη της "πράσινης" αποστολής.

Η πλατεία Ομονοίας κατακλύστηκε από φιλάθλους του "τριφυλλιού", σαν να είχε κατακτήσει η ομάδα τους το Champions League. Επρόκειτο πράγματι για μία τεράστια νίκη επί ενός αντιπάλου που δεν είχε νιώσει τη γεύση της ήττας στην έδρα του για τρία ολόκληρα χρόνια.





Και το δράμα του πατέρα

Πάει ο πατέρας στο κρεβάτι του παιδιού του, για να το καληνυχτίσει και το ακούει να λέει:

- Θεούλη μου, θέλω να έχεις καλά τη μαμά μου, το μπαμπά μου, τη γιαγιά μου και δώσε χαιρετίσματα στον παππού μου!

Το ακούει ο πατέρας αλλά δε δίνει σημασία! Την επόμενη μέρα χτυπάει το τηλέφωνο και είναι η γιαγιά. Πέθανε ο παππούς!!!

Το ίδιο βράδυ πάει πάλι ο πατέρας να καληνυχτίσει το παιδί και ακούει:

- Θεούλη μου, θέλω να έχεις καλά τη μαμά μου, το πατέρα μου και δώσε χαιρετίσματα στη γιαγιά μου!

Το ακούει ο πατέρας αλλά και πάλι δε δίνει σημασία!

Την επόμενη μέρα πέθανε η γιαγιά! Ο πατέρας τα είδε όλα! Το βράδυ πήγε επίτηδες να κρυφακούσει:

- Θεούλη μου, θέλω να έχεις καλά τη μαμά μου και δώσε χαιρετίσματα στον μπαμπά μου!

Με το που το ακούει αυτό ο πατέρας τρελαίνεται!

Την επόμενη μέρα φεύγει απ' το σπίτι νωρίς για τη δουλειά και γυρίζει αργά το βράδυ ευτυχισμένος που μέχρι στιγμής ήταν ζωντανός!

Μπαίνει στο σπίτι καλησπερίζει τη γυναίκα του και της λέει:

- Συγνώμη αγάπη μου, που άργησα αλλά είχα μια πολύ άσχημη μέρα. Και η γυναίκα του λέει:

- Μιλάς εσύ; Εγώ τι να πω που πέθανε ο κουμπάρος μπροστά στην πόρτα μας;

Με τα κόμπλεξ… υπό μάλης

Στην εφημερίδα “Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” του Σαββάτου 2/4/11 δημοσιεύθηκε άρθρο του Κωνσταντίνου Ζούλα με τίτλο “Με τα κρουασάν… υπό μάλης“, στο οποίο ο δημοσιογράφος υβρίζει κατά τρόπο ελεεινό, τις Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικότερα το Σώμα των Αξιωματικών.

Προς τον Διευθυντή της εφημερίδας απέστειλα με ηλεκτρονικό μήνυμα τη παρακάτω επιστολή:

ΘΕΜΑ: Με τα κόμπλεξ… υπό μάλης

ΠΡΟΣ: Διευθυντή εφημερίδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»

Κύριε Διευθυντά,

Διάβασα με έκπληξη στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας σας το άρθρο του συνεργάτη σας κ. Κωνσταντίνου Ζούλα, με τον τίτλο «Με τα κρουασάν… υπό μάλης». Η έκπληξή μου δεν οφείλετε τόσο στα όσα γράφει ο αρθρογράφος, όσο στο γεγονός ότι μια εφημερίδα την οποία θεωρούσα σοβαρή και κάποιου επιπέδου, φθάνει στο σημείο να δημοσιεύει κείμενα αυτής της στάθμης.

Δεν ασχολούμαι με τα όσα γράφει ο κ. Κ. Ζούλας. Κατανοώ ότι υπάρχουν μεταξύ μας πολλοί άνθρωποι με συμπλέγματα και προβλήματα προσωπικότητας, αλλά και πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν διάφορες σκοπιμότητες. Όσο διάβαζα το άρθρο τόσο βεβαιωνόμουν ότι κάτι απ’ αυτά ήταν που ώθησαν τον συνεργάτη σας στη σύνταξη του εμετικού λιβελλογραφήματος κατά των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας και ειδικώς κατά του Σώματος των Αξιωματικών. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.

Θα ήθελα να σας επισημάνω ότι οι απόψεις αυτές αποτελούσαν ανέκαθεν θέσεις άλλων χώρων που ιδεολογικά ή για λόγους σκοπιμότητας, διαπνέονταν από αντιπάθεια και μίσος κατά των Ενόπλων Δυνάμεων. Τελευταία οι θέσεις αυτές εκφράζονται από μια μειοψηφία του αποκαλούμενου αναρχοαυτόνομου χώρου. Άραγε εκεί επιθυμεί να ανήκει η εφημερίδα σας;

Επειδή δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι το δημοσίευμα αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων στόχων, τους οποίους, ως εφημερίδα, θέλω να πιστεύω ότι ακουσίως εξυπηρετείτε! Άραγε αποτελεί τον προάγγελο κάποιων δυσμενών για τις Ένοπλες Δυνάμεις αποφάσεων, και ο κ. Ζούλας (και κατ’ επέκταση η εφημερίδα σας) χρησιμοποιείται ως «λαγός»;

Αυτή τη στιγμή κύριοι, κάποιες χιλιάδες επίλεκτων Ελλήνων πολιτών, από τον βαθμό του Στρατιώτη έως τον βαθμό του Στρατηγού, ξενυχτούν υπό δυσμενείς συνθήκες, σε φυλάκια, νησιά, πλοία, αεροσκάφη, κέντρα επιχειρήσεων, εξασφαλίζοντας στη Χώρα το απαραίτητο πλαίσιο ασφάλειας και ειρήνης για την ανάπτυξη όλων των δραστηριοτήτων του Κράτους και του Λαού. Μέσα στο γενικότερο κλίμα διαφθοράς, ο ελληνικός λαός θεωρεί τις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας ως λάμπουσα εξαίρεση. Την θέση αυτή δεν μπορεί να την μεταβάλει οποιαδήποτε συμπλεγματική ή κατευθυνόμενη πένα.

Ποιες σκοπιμότητες λοιπόν εξυπηρετεί αυτό το θλιβερό και υβριστικό δημοσίευμα που παράλληλα αποτελεί ύβρη και προσβολή του Ελληνικού Λαού, από τον οποίο οι Ένοπλες Δυνάμεις προέρχονται και του οποίου έχουν τον απόλυτο σεβασμό και εκτίμηση;

Νομίζω ότι μία συγνώμη για την ύβρη, ως διεύθυνση της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, θα ήταν το ελάχιστο που θα αναμέναμε. Όσο για τον κ. Ζούλα, θα μπορούσατε να τον στείλετε… στους “Ατενίστας”, μήπως και κάνει κάτι πιο παραγωγικό.

Με τιμή

Δρ. Ιωάννης Παρίσης

Υποστράτηγος ε.α.

Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης

ΥΓ. Αναμένω φυσικά ότι ο Κύριος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Κύριος Υπουργός Εθνικής Αμύνης θα έχουν κάτι να σας πουν.

Παρελαση στην 5η Λεωφορο ΝΥ

Εχουμε δρομο

Του 8ωρου;

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)