Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Να κοιτάξουμε μια μέρα στο βράχο και η "ακρόπολη" να έχει εξαφανιστεί

Του Ψυχίατρου- Ψυχαναλυτή Θεοδωρίδη Γιάννη.
Ένα πρωινό ξυπνάμε έπειτα από έναν πολύ βαρύ ύπνο από αυτούς που μοιάζουν να κράτησαν χρόνια. Ανοίγουμε το παράθυρο και κοιτάζοντας προς την Πλάκα, βλέπουμε τον πάντα γυμνό βράχο να στέκει άχαρος. Αρχίζουμε να φανταζόμαστε μια ή αρκετές ανεμογεννήτριες, ίσως καλλιτεχνικά σχεδιασμένες, να ντύνουν την ξερή πέτρα. Η δημιουργικότητα της ιδέας, μας κινητοποιεί και αρχίζουμε τα σχέδια. Απορούμε, πως γινόταν για τόσα χρόνια, να μην βλέπει κανείς την προνομιακότητα του βράχου για την πόλη μας. Ο νους μας πάει ακόμα παραπέρα και διερωτόμαστε γιατί κάτι τέτοιο δεν έγινε ούτε στην υπόλοιπη χώρα μας, που παρά τη γονιμότητά της, έμεινε άτεκνη. Ίσως να μας εμπόδιζαν οι «άλλοι», είναι μια ιδέα. Οργανώνουμε αμέσως ένα πρώτο πλάνο εργασίας.
Το ίδιο βράδυ κατάκοποι σαν να έχουμε να εργαστούμε αληθινά, αλλά και να σκεφτούμε χρόνια, πέφτουμε στο κρεβάτι. Βγάζουμε τα ρούχα, τις περούκες, τις μασέλες, τα γυαλιά και παίρνουμε τη βολική θέση του ύπνου. Σε αυτήν την ωραία παλινδρόμηση, αρχίζει να φτιάχνεται μια ονειρική σκηνή.  Ο βράχος μας όπως στέκεται ψηλά, γεμίζει μεγαλοπρεπείς ναούς, κτίρια, χρυσελεφάντινα αγάλματα, που προδίδουν ένα παρελθόν εκεί που δεν υπήρχε απολύτως τίποτα. Το όνειρο εμπλουτίζεται και στην αχρονικότητά του φτιάχνει σε λίγα λεπτά μια λαμπρή ιστορία τεχνών, ηρωισμών και πνεύματος. Ο χρόνος απλώνεται σε αιώνες θριάμβου μέσα στο μύθευμα του ονείρου.
Ξυπνάμε, ανοίγουμε το παράθυρο και βλέπουμε την "Ακρόπολη" επιβλητική και αγέρωχη. Κοιμηθήκαμε πάμφτωχοι και ελεεινοί και ξυπνήσαμε πλούσιοι και περήφανοι. Κάθε σκέψη δημιουργίας προσκρούει στο ωραίο όραμα που δημιουργήσαμε. Αρχίζει η αίσθηση προσωπικής περηφάνιας που προοδευτικά γίνεται υπεροψία. Μια υπεροψία καταγωγής που παίρνει διάσταση υπαρξιακής ανωτερότητας. Προοδευτικά εγκαθίσταται η απαίτηση σεβασμού του μύθου της ύπαρξής μας, που συνοδεύεται από περιφρόνηση των κατώτερων «άλλων». Δικαιούμαστε τα πάντα, με την μαγική αμεριμνησία που ένα βρέφος δεν αμφιβάλει για τίποτα και τα δικαιούται όλα. Με την ίδια αμεριμνησία ίσως, που το βρέφος θεωρεί το καρπερό στήθος προέκταση του «παραλυμένου» σώματός του.
Η παραπάνω διαδικασία αποτελεί την καθημερινή πραγματικότητα κάθε «μικρού» και «μεγάλου» ανθρώπου και λαού επί γης, στην ιστορία της ανθρωπότητας. Οι άνθρωποι στην παλινδρόμησή τους έχουν την ανάγκη να φτάνουν σε ένα έσχατο μυθικό σημείο μεγαλείου. Κατασκευάζουν ακόμα και θρησκείες, που μέσω της πίστης δικαιώνουν την ύπαρξη ενός χαμένου παραδείσου.
Σε προσωπικό επίπεδο μπορεί να φτιάχνεται για τον καθένα ο μύθος της παναγίας μητέρας, της γλυκιάς πατρίδας, της μαγείας των παιδικών χρόνων, της ιδέας πως μόνον το κρασί του χωριού τους ήταν γλυκό. Σε επίπεδο λαών η ναρκισσιστική ανάγκη εκφράζεται με την αναδρομική μυθοποίηση της ιστορικής καταγωγής. Μέσα μας έχουμε βέβαια πάντα την πικρή αίσθηση της αναγκαστικής εξόδου από τον παράδεισο και της εισόδου στον μαζοχισμό της απαιτητικής ζωής. Πρόκειται για ένα αδιόρατο αίσθημα, ισοδύναμο ψυχικού ευνουχισμού, πως δήθεν είχαμε έναν παράδεισο και τον χάσαμε. Αυτήν την φαντασιακή αδικία, ο άνθρωπος θα επιθυμεί διαρκώς να ανατρέπει με οποιονδήποτε τρόπο. Αυτό επιτυγχάνεται φυσιολογικά μόνον στην ονειρική κατάσταση. Στην Ελλάδα παραληρητικά κατορθώθηκε κατά την εγρήγορση.
Φτιάξαμε τον μύθο του εξαίρετου έθνους και λαού που έλκει την σπουδαιότητά του από έναν μητρικό μαστό που θα μας τρέφει για πάντα. Τον φανταστήκαμε τεράστιο και γενναιόδωρο και για τους υπόλοιπους λαούς. Για τη γενναιοδωρία της φαντασίας μας βέβαια, απαιτούσαμε και συνεχίζουμε να απαιτούμε γενναία ανταλλάγματα.
Άλλωστε με την ιστορία μας, δεν μας συνέδεσε ποτέ η αγάπη αλλά η ανάγκη. Οι δύο αυτοί τρόποι συναισθηματικής σύνδεσης προσδιορίζουν εκ διαμέτρου αντίθετες κατευθύνσεις στην αντίληψη της πραγματικότητας.
Η «εκ των υστέρων» ανακατασκευή της ψυχικής ιστορίας κάθε υποκειμένου είναι μονόδρομος. Άλλον "Πλάτωνα" όμως φτιάχνει και άλλην "Ακρόπολη" βλέπει μέσα του ο καθένας, ανάλογα με το βαθμό που «ξεπέρασε», τις φαντασιακά ευνουχιστικές του ματαιώσεις. Όσο μεγαλύτερο το υποκειμενικό αίσθημα κατωτερότητας, τόσο πλασματικά ανώτερος και ψεύτικος φτιάχνεται ο «Πλάτωνας» του παρελθόντος. Υπό αυτές τις ψυχικές συνθήκες αφόρητης μικρότητας, ο «Πλάτωνας» της σύγχρονης Ελλάδας είναι προϊόν ενός παραληρήματος. Η πνευματική, επιστημονική, πολιτική, παραγωγική και όποια άλλη έκπτωση, αποτελεί την κοινωνική έκφανση αυτού του γενικευμένου εθνικού ξεπεσμού. 
Βλέπουμε «Ακρόπολη» εκεί που νοιώθουμε πως δεν υπάρχει «πέος».
Το παραλήρημα συμπληρώθηκε από την απόδοση της ανικανότητάς μας, στον φθόνο του σύμπαντος κόσμου.
Τις τελευταίες δεκαετίες έγινε συστηματική προσπάθεια για μια ακόμα μεγαλύτερη διαστρέβλωση. Πριμοδοτήθηκε με πολλούς τρόπους η παθητικότητα σε όλα τα επίπεδα. Συμβολικά καλλιεργήθηκε η πεποίθηση πως ο πρωκτός είναι και αυτός ένα άξιο γεννητικό όργανο, το πιο άξιο. Ήταν τόσο μεγάλη η διαστροφή, ώστε ακόμα και σήμερα που η αυλαία της ψευτιάς άνοιξε, η προσκόλληση στην παθητικότητα και η καταπολέμηση κάθε εκδήλωσης ενεργητικότητας από το πολιτικό σύστημα και τους πολίτες είναι σθεναρή.
           Το μέλλον βρίσκεται στην αποδοχή της «εξόδου από τον πρωκτικό παράδεισο» και την εκμετάλλευση του πραγματικού πλούτου αυτής της χώρας. Τότε ακριβώς θα εξαφανιστούν από το βλέμμα μας οι παραληρητικές «Ακροπόλεις» και με έκπληξη θα δούμε πίσω από αυτές τις πραγματικές. Θα χρειαστεί βέβαια έκτοτε να κοπιάζουμε αληθινά καθώς θα είναι αδύνατον να αφήνουμε τη γενητικότητά μας αδρανή.
Αυτό δεν είναι καθόλου απλό καθώς το παραληρητικό μεγαλείο έχει απλώσει δίχτυα σε όλο το κοινωνικό και πολιτικό φάσμα με ακατάληπτες μορφές.
http://psychoanalytic-views.blogspot.gr/2013/12/blog-post.html?spref=fb

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Μάνος Ηλιάδης, ΕΠΙΚΑΙΡΑ 29/11 – 05/12/2012
Ένας αδιάψευστος δείκτης της σημασίας που αποδίδει ένα κράτος σε κάθε τομέα δραστηριότητος είναι η αντανάκλασή της στη χρηματοδότηση του. Έχοντας πλειστάκις αναφερθεί στην αμυντική ισχύ της Τουρκίας και την αντίστοιχη αποδυνάμωση του αμυντικού μηχανισμού της Ελλάδας, τα «Επίκαιρα»…δίνουν σήμερα μια άλλη διάσταση, αυτή των αμοιβών του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας και της Ελλάδος.  Η σύγκριση των αμοιβών προσωπικού των δύο χωρών είναι τόσο… ανισοβαρής, που, αντί για σχόλια, αρκεί να επισημανθεί η αγαπημένη «καραμέλα» κάθε άσχετου που αναλαμβάνει εκάστοτε τα καθήκοντα υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο περίφημος, δηλαδή, «ανθρωποκεντρικός» χαρακτήρας της αμυντικής μας πολιτικής.
Η κατάσταση στην Τουρκία
Μετά από παραστάσεις διαμαρτυρίας των βουλευτών του τουρκικού Κοινοβουλίου, γιατί οι αποδοχές τους όταν βγαίνουν στη σύνταξη είναι μικρότερες όχι μόνο απ’ αυτές του Α/ΓΕΕΘΑ, αλλά και απ’ των Αρχηγών των Κλάδων, προέκυψαν ενδιαφέροντα στοιχεία από διάφορα πρόσφατα δημοσιεύματα για το ύψος των αποδοχών τόσο των στελεχών των Ε.Δ. όσο και των υπαλλήλων του λοιπού δημόσιου τομέα
Για το συγκεκριμένο θέμα κατεβλήθη προσπάθεια ώστε για την καλύτερη κατανόηση της καταστάσεως Ελλάδος – Τουρκίας στον τομέα αυτό τα σχετικά στοιχεία να παρουσιαστούν κατά τρόπο επιτρέποντα μια άμεση σύγκριση. Την παρούσα περίοδο, μετά τις αυξήσεις κατά 4% του β’ εξαμήνου στο δημόσιο τομέα αλλά και την επικαιροποίηση των αποδοχών των στελεχών των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ), αποστράτων και εν ενεργεία, η εικόνα αυτή διαμορφώνεται ως εξής:

Εφάπαξ
Τα στελέχη των ΤΕΔ κατά την αποστρατεία τους λαμβάνουν τα παρακάτω ποσά ως εφάπαξ αποζημίωση αφενός από το ΟΥΑΚ (Ίδρυμα Αλληλοβοήθειας των ΤΕΔ, κάτι αντίστοιχο του ΜΤΣ και αντίστοιχων ταμείων του Π.Ν. και τη Π.Α.) και αφετέρου από το Δημόσιο.
Στις 26 Σεπτεμβρίου 2012 η αντιστοιχία του ευρώ σε σχέση με την τουρκική λίρα (τ.λ.) ήταν 1:2,3.
Παρατηρήσεις
 Οι παραπάνω πίνακες είναι ενδεικτικοί. Λεπτομέρειες σχετικά με το ύψος των συντάξεων εκάστου βαθμού παρουσιάζονται στο σχετικό πίνακα που περιλαμβάνει στοιχεία του 2011 και ενδεχομένως όλα τα ποσά να είναι ακόμη μεγαλύτερα.  Δεν έχουν βρεθεί στοιχεία για μερίσματα (εφόσον υπάρχουν), τα οποία δεν έχουν συνυπολογισθεί αλλού.  Το σύνολο των μελών του ΟΥΑΚ ανέρχεται σε 268.112, από τους οποίους οι 50.000 είναι συνταξιούχοι.  Το εφάπαξ του Αρχιλοχία, το οποίο χορηγείται από το ΟΥΑΚ, είναι το 1/3 του Στρατηγού, όπως σχεδόν και η σύνταξή του.  Τα μόνιμα στελέχη κατά τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου πληρώνουν κρατήσεις, οι οποίες ανέρχονται στο 10% του βασικού μισθού.  Το δάνειο το οποίο χορηγείται στα στελέχη των ΤΕΔ από το ΟΥΑΚ για αγορά κατοικίας ανέρχεται στο ποσό των 140.000 τ.λ. (60.870 ευρώ) και είναι το ίδιο για όλους, ανεξαρτήτως βαθμού.  Οι αξιωματικοί για να συνταξιοδοτηθούν ξεπερνούν τα σαράντα χρόνια υπηρεσίας (συμπεριλαμβάνεται ο χρόνος φοίτησης στα στρατιωτικά Λύκεια), ενώ οι υπαξιωματικοί συνήθως δεν ξεπερνούν τα τριάντα.  Η εταιρεία Ρενώ (ελέγχεται από το ΟΥΑΚ) έχει συνάψει συμφωνία για τη χορήγηση αυτοκινήτων τόσο για τα ε.ε. όσο και για τα ε.α. στελέχη, με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους.
ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΩΝ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
Τα εν ενεργεία στελέχη λαμβάνουν μηνιαίως τις παρακάτω αποδοχές:
Παρατηρήσεις
 Δεν υπάρχουν πρόσφατα δημοσιεύματα για τις ακριβείς αποδοχές της Ανωτάτης Ηγεσίας (δεν δημοσιεύονται).  Όλοι οι παραπάνω, υπό προϋποθέσεις, μπορούν να αυξήσουν το εισόδημά τους μέχρι και κατά 1.000 τ.λ., εφόσον υπηρετούν στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας ή στις Ειδικές Δυνάμεις, αν είναι στη Στρατοχωροφυλακή, αν έχουν αποφοιτήσει από τα προβλεπόμενα σχολεία και φυσικά ανάλογα με τον κατεχόμενο βαθμό.  Οι παραπάνω μηνιαίες αποδοχές είναι καθαρές και δεν υπολογίζονται άλλα επιδόματα, όπως είναι το οικογενειακό, το οποίο ανέρχεται στις 152,77 τ.λ., για κάθε παιδί από 0-6 ετών 35,79 τ.λ. και για άνω των 6 ετών 17,90 τ.λ.  Όσοι συμμετέχουν σε αντιμετώπιση θεομηνίας ή φυσικής καταστροφής κ.λπ. θα λαμβάνουν ημερησίως ανεξαρτήτως βαθμού 63 τ.λ. (πρόσφατο μέτρο).  Οι αποδοχές των υπαξιωματικών παρουσιάζουν μικροδιαφορές, αναλόγως του Όπλου ή του Σώματος που υπηρετούν.  Οι συμβασιούχοι οπλίτες υπηρετούν για επτά χρόνια και στη συνέχεια απολύονται με αναγνωρισμένη προϋπηρεσία στο Δημόσιο και αποζημιώνονται ως εξής: Για παράδειγμα, αν ένας συμβασιούχος οπλίτης παίρνει 1.800 τ.λ. το μήνα, τον πρώτο χρόνο θα συγκεντρώσει 21.600 τ.λ. (12 x 1.800). Στα εφτά χρόνια θα είναι 7×21.600 = 151.200 τ.λ. Η αποζημίωσή του, όταν αποχωρήσει από το στράτευμα, θα είναι το 50% του παραπάνω ποσού, ήτοι 75.600 τ.λ. (3.2870 ευρώ).
Παράδειγμα αποδοχών Μονίμου Λοχία, εγγάμου χωρίς παιδιά
Αποδοχές: 1.850 (μέσος όρος) Οικογενειακό επίδομα: 152 Υπηρετεί ΝΑ Τουρκία: 800 (Το επίδομα κυμαίνεται από 800 έως 1.000 τ.λ.). Ανήκει σε Στρκή ή Ειδ. Δυν.: 200 Απόφοιτος komkarsu (Επιτελικός): 88 Σύνολο αποδοχών: 3.090 τ.λ. ή 1.343,47 ευρώ Αν δεν υπηρετεί στη Νοτιοανατολική Τουρκία και δεν ανήκει στη Στρατοχωροφυλακή ή στις Ειδικές Δυνάμεις και υπηρετεί εκτός Νοτιοανατολικής Τουρκίας, π.χ. στην Κεσάνη, έχοντας όλες τις άλλες προϋποθέσεις, θα έπαιρνε 3.090 – 1.000 = 2.090 τ.λ. ή 908,69 ευρώ.
Παράδειγμα αποδοχών Αντισυνταγματάρχη, εγγάμου με 2 παιδιά (ενός 6 ετών και ενός 10 ετών)
Αποδοχές: 3.800 Οικογενειακό επίδομα: 152 Τέκνων (35,79 + 17,90): 53,69 Υπηρετεί ΝΑ Τουρκία: 900 (Το επίδομα κυμαίνεται από 800 έως 1.000 τ.λ.). Ανήκει σε Στρκή ή Ειδ. Δυν.: 300 Απόφοιτος komkarsu (Επιτελικός): 265 Σύνολο αποδοχών: 5470,69 τ.λ. ή 2378,56 ευρώ Αν δεν υπηρετεί στη Νοτιοανατολική Τουρκία και δεν ανήκει στη Στρκή ή στις Ειδικές Δυνάμεις και υπηρετεί, για παράδειγμα, στην Αδριανούπολη, έχοντας όλες τις άλλες προϋποθέσεις, θα έπαιρνε 5.470,69 – 1.200 = 4.270,69 τ.λ. ή 1.856,82 ευρώ.
Βλέπουμε ότι εκτός από τις νοτιοανατολικές περιοχές, ο μισθός του Μόνιμου Λοχία είναι περίπου το 1/2 του μισθού του Αντισυνταγματάρχη.
Κατανομή Στρατιωτικών Οικημάτων (αντίστοιχα με τα δικά μας ΣΟΑ)
Η κατανομή των ΣΟΑ σε όλες τις φρουρές γίνεται με σταθερό ποσοστό και γι’ αυτό παρατηρήθηκε στην Καλλίπολη το φαινόμενο υπαξιωματικοί με περισσότερα μόρια σε σχέση με αξιωματικούς να μην μπαίνουν στα ΣΟΑ (σχετικά παράπονα εμφανίστηκαν στο Διαδίκτυο).
Μεταθέσεις στελεχώνΟι μεταθέσεις στην Τουρκία (πλην της Ανωτάτης Ηγεσίας) πραγματοποιούνται σε τρεις περιόδους και αφορούν σε τρεις ζώνες.Περίοδοι:Α’ Περίοδος: Από 21 Ιουνίου μέχρι 10 Ιουλίου. Β’ Περίοδος: Από 11 Ιουλίου μέχρι 31 Ιουλίου. Γ’ Περίοδος: Από 1η Αυγούστου μέχρι 20 Αυγούστου.Ζώνες: Α’ Ζώνη: Φρουρά επιθυμίας στελέχους ή εγγύς αυτής. Β’ Ζώνη: Φρουρά ουδέτερη σε οποιοδήποτε μέρος της Τουρκίας (πλην Νοτιοανατολικής Τουρκίας). Γ’ Ζώνη: Μονάδες Νοτιοανατολικής Τουρκίας.
Ο κύκλος της μετακίνησης του προσωπικού που μετατίθεται αρχίζει κατά κανόνα από τα Επιτελεία, τις Σχολές και τα Κέντρα προς τις Μονάδες. Η ανωτάτη ηγεσία μετακινείται μετά τις κρίσεις του ΑΣΣ, που κάθε χρόνο πραγματοποιούνται από 1η έως 4 Αυγούστου, ώστε μέχρι τις 28 Αυγούστου να είναι όλοι στις νέες τους θέσεις και να εγκαινιάζουν «μια καινούρια αρχή», συμπίπτουσα με την τουρκική εθνική εορτή της 30ής Αυγούστου (Zafer bayrami = Εορτή της Νίκης του 1922), η οποία είναι ταυτόχρονα και Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Για τους αξιωματικούς που μετακινούνται σε παραμεθόριες ή δυσπρόσιτες περιοχές υπάρχει εξασφαλισμένη στέγη σε ΣΟΑ, συνήθως εγγύς του στρατοπέδου, με βασική επίπλωση και όλες τις δαπάνες φωτισμού, θερμάνσεως και νερού να βαρύνουν το στρατόπεδο.
ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Πρόεδρος Δημοκρατίας
Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας λαμβάνει μηνιαίο μισθό 33.500 τ.λ. (14.565 ευρώ), ήτοι ετησίως 402.000 τ.λ. (12 x 33.500) ή 174.782 ευρώ.
Πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας λαμβάνει μηνιαίο μισθό 13.000 τ.λ. (5.870 ευρώ), ήτοι ετησίως 156.000 τ.λ. (12 x 13.000) ή 67.826 ευρώ.
Για να γίνει περισσότερο κατανοητό το μέγεθος των αποδοχών των στρατιωτικών, σε σχέση με την Ελλάδα αλλά και του επιπέδου ζωής στην Τουρκία, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι παρακάτω βασικοί παράγοντες: Το κόστος ζωής στη χώραΠαρά το υπερτριπλάσιο του ΑΕΠ της Τουρκίας σε σχέση με το ΑΕΠ της Ελλάδας, το κατά κεφαλήν εισόδημα στην Τουρκία το Σεπτέμβριο του 2011 ήταν 10.300 δολάρια και το αντίστοιχο στην Ελλάδα 28.610 δολάρια, οι δε τιμές ειδών ευρείας καταναλώσεως ήταν σημαντικά χαμηλότερες στην Τουρκία. Οι αποδοχές των στρατιωτικών σε σύγκριση με τους λοιπούς δημοσίους υπαλλήλουςΈνας συμβασιούχος οπλίτης, χωρίς κανένα ουσιαστικό προσόν, έχει τις ίδιες σχεδόν αποδοχές με τον πρωτοδιοριζόμενο δάσκαλο.  Οι παροχές του Στρατού προς τα στελέχη των Ε.Δ.
Τα ΣΟΑ, οι Λέσχες και οι λοιπές κοινωνικές εγκαταστάσεις, μέσα στις οποίες λειτουργούν φροντιστήρια για τα παιδιά, κουρεία, κομμωτήρια, σούπερ μάρκετ, χώροι αθλοπαιδιών κ.λπ., προσφέρουν υπηρεσίες προς τα στελέχη των ΤΕΔ με πολύ χαμηλό κόστος. Πρόσφατα δε, με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Α/ΓΕΕΘΑ και με διαταγή του, καταργήθηκαν οι «ταξικοί διαχωρισμοί» (ανώτατοι αξιωματικοί, ανώτεροι κ.λπ.) σε όλες τις κοινωνικές εγκαταστάσεις, με σκοπό την αύξηση της αλληλεγγύης μεταξύ των μελών των ΤΕΔ και την εξύψωση του ηθικού.
ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Για όσους ενδιαφέρονται να προβούν σε μια πρόχειρη σύγκριση των αμοιβών του στρατιωτικού προσωπικού μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας παρατίθεται παρακάτω ένας γενικός πίνακας (λεπτομερέστερα στοιχεία υπάρχουν στο Διαδίκτυο).
Στους παραπάνω βασικούς μισθούς δεν περιλαμβάνονται διάφορα επιδόματα, όπως μισθολογικής εξομαλύνσεως, ειδικής απασχολήσεως, υψηλής ή αυξημένης ευθύνης κ.λπ., με ορισμένα να έχουν καταργηθεί και άλλα να έχουν περικοπεί σημαντικώς. Να σημειωθεί ότι τα διάφορα ποικιλώνυμα επιδόματα στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εδίδοντο προς κάλυψη του επί σειράν ετών καθηλωμένου μισθολογίου του στρατιωτικού προσωπικού και δεν συνυπολογίζοντο στη σύνταξη. Με τη μείωση ή και κατάργηση ορισμένων, την κάθετη μείωση του μερίσματος των Μετοχικών Ταμείων και τη σφαγή του εφάπαξ (για τα οποία υπήρχαν και υπάρχουν σημαντικές κρατήσεις) που ενίσχυαν τις αποδοχές και την σύνταξή τους, οι στρατιωτικοί περιήλθαν πλέον σε μια κατάσταση που κανείς δεν ξέρει πού μπορεί να οδηγήσει.Μία πολύ γενική σύγκριση δείχνει ότι ένας μόνιμος Λοχίας στην Τουρκία αμείβεται με μισθό που στον Ελληνικό Στρατό αντιστοιχεί με αυτόν του Ανθυπολοχαγού, ο μισθός ενός Τούρκου Ανθυπολοχαγού με το βασικό μισθό του Συνταγματάρχη στον Ελληνικό Στρατό (!), ενός Τούρκου απλού αστυφύλακα (1.141 ευρώ) αντίστοιχου με το βασικό μισθό ενός Έλληνα πάλι Συνταγματάρχη (1.146 ευρώ), μίας νοσηλεύτριας με σπουδές Λυκείου (906 ευρώ) με το βασικό ενός Έλληνα Υπολοχαγού (910 ευρώ) και ανάλογες κραυγαλέες αναντιστοιχίες. Η εις βάρος των Ελλήνων στρατιωτικών σύγκριση με τους Τούρκους ομολόγους τους είναι ακόμη πιο δυσμενής εάν συνυπολογισθούν τα προαναφερθέντα προνόμια, όπως τα σημαντικά εφάπαξ και άλλες έμμεσες αλλά ουσιαστικές παροχές που παρέχονται δωρεάν ή με ελάχιστο κόστος στο προσωπικό των ΤΕΔ.Εκεί που η Ελλάδα υπερέχει έναντι της Τουρκίας δεν είναι στον τομέα των στρατιωτικών, που είναι στις αρμοδιότητες αυτής της στήλης, αλλά στον τομέα των αμοιβών των βουλευτών, υπουργών και λοιπόν πολιτικών… προσωπικοτήτων του επιπέδου που ξέρουμε. Ο Έλληνας βουλευτής για παράδειγμα, έχει βασικό μισθό, χωρίς τα πλείστα επιδόματα που διπλασιάζουν σχεδόν το μισθό του -επιδόματα δε για να κάνει αυτά που προβλέπει η ιδιότητά του, όπως, π.χ., να μετέχει σε επιτροπές της Βουλής ή να καταθέτει ερωτήσεις κ.λπ.-, σχεδόν διπλάσιο ενός Τούρκου υπουργού (5.000 ευρώ), περίπου τριπλάσιο ενός Τούρκου υφυπουργού (3.117) ή διπλάσιου της συντάξεως του Προέδρου της Δημοκρατίας, τριπλάσιο αυτής του Πρωθυπουργού (3.717) κ.λπ. Σημ.: Τα παρατεθέντα στοιχεία παρέχουν τη δυνατότητα και μεγάλο πλήθος παρόμοιων… τιμητικών συγκρίσεων και διακρίσεων.Αν τα παραπάνω τα δούμε υπό το αυτονόητο πρίσμα που αναφέραμε στην αρχή, ότι, δηλαδή, η σημασία που δίνει μια χώρα σ’ έναν τομέα αντανακλάται κατά αδιάψευστο τρόπο στη χρηματοδότησή του, τα συμπεράσματα -ως προς το ποιος τομέας έχει μεγαλύτερη σημασία για τους Έλληνες πολιτικούς, η άμυνα ή οι αποδοχές τους- είναι προφανή.

Αυτός είναι ο Έλληνας εργοδότης που μοίρασε 2,5 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενούς του

Να μην καπνίζετε, αλλά αν καπνίζετε… ;-)
karelias
Χορηγείται ως πρωτοχρονιάτικο δώρο από επίδομα γαλοπούλας ύψους 200 ευρώ ανά εργαζόμενο, bonus 800 ευρώ για όποιον δεν έλλειψε ούτε μια ημέρα από τη δουλειά του, έκτακτη οικονομική ενίσχυση έως 2600 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους και σειρά άλλων παροχών κυρίως για εργαζόμενους με παιδιά που σπουδάζουν. Κι όλα αυτά τα κάνει από σήμερα Πρωτοχρονιά μια ελληνική εταιρεία. Να λοιπόν που η πρώτη οικονομική είδηση του 2014 είναι θετική
Πριν σας αποκαλύψουμε το όνομα της ελληνικής (και εισηγμένης) επιχείρησης, θα παραθέσουμε τον κατάλογο με τις 14 παροχές προς το προσωπικό της επιχείρησης οι οποίες ανακοινώθηκαν χθες. Η συγκεκριμένη εταιρεία, ακολουθώντας πολιτική παροχών προς τους εργαζόμενους (αλλά και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας), κατάφερε το 2013 να βελτιώσει τις οικονομικές της επιδόσεις. Ας τα βλέπουν αυτά άλλοι εργοδότες που πιστεύουν ότι ο μοναδικός τρόπος για να ξεπεράσουν την κρίση, είναι να κουτσουρέψουν μισθούς και εργασιακά δικαιώματα. Ιδού ο κατάλογος που θα ζήλευε κάθε εργαζόμενος:
1. Το επίδοµα «γαλοπούλας» θα είναι φέτος € 200,00 για κάθε εργαζόµενο στην εταιρεία.
2. Το επίδοµα παρουσίας θα είναι € 800,00. Αυτό το δικαιούνται όσοι δεν έλειψαν ούτε µία µέρα από την εργασία τους.
3. Ο κάθε εργαζόµενος,που έχειπαιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό πανεπιστήµιο ή ΤΕΙ, θα λάβει έκτακτη οικονοµική ενίσχυση € 1.400,00
4. Οι εργαζόµενοι, των οποίων τα παιδιά τους πέτυχαν στις παραπάνω σχολές µέσα στο 2012, θα λάβουν επιπλέον ενίσχυση € 525,00.
5. Η εταιρεία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή Apple σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε µία από τις παραπάνωσχολές µέσα στο 2012.
6. Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές πάνω από 2.001 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονοµική ενίσχυση € 750,00
7. Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές 1.701 έως 2.000 ευρώ, θαλάβουν έκτακτη οικονοµική ενίσχυση € 800,00
8. Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές 1.401 έως 1.700 ευρώ,θα λάβουν έκτακτηοικονοµική ενίσχυση € 1.570,00
9. Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές 1.201έως 1.400 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονοµική ενίσχυση € 1.600,00
10.Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές 1.001έως 1.200 ευρώ,θα λάβουν έκτακτη οικονοµική ενίσχυση € 2.550,00
11. Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές κάτω από1.000 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονοµική ενίσχυση 2.600 ευρώ.
Επίσης:
12.Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές 1201.00 έως 1700.00 ευρώ, και έχουν από 3 ανήλικα παιδιά και πάνω,θαλάβουν επιπλέον € 750.00
13.Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές έως 1.200 ευρώ, και οι οποίοι έχουν από 2 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον 450.00 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί.
14. Οκάθε λαχνός της σηµερινής γιορτής (σ.σ έγινε χθες παραμονή Πρωτοχρονιάς) είναι 800ευρώ
Επίσης ανακοινώθηκε ότι “Οι παραπάνω παροχές δίνονται «καθαρές» στους εργαζοµένους, αφού η εταιρεία θακαλύψει όλες τις φορολογικές και ασφαλιστικές κρατήσεις”.
Αυτό λοιπόν είναι ένα απόσπασμα από την χθεσινή ομιλία του Ανδρέα Καρέλια προς τους εργαζόμενους της επιχείρησής του. Ο επικεφαλής της εταιρείας με έδρα στην Καλαμάτα που εξάγει καπνικά προϊόντα σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε ότι οι παροχές προς τους εργαζόμενους για τη διετία 2012-2013 φτάνουν πλέον στα πέντε εκατομμύρια ευρώ. Ανακοίνωσε και κάτι ακόμη: ότι οι πωλήσεις έφτασαν στα 16,8 δισεκατομμύρια τσιγάρα, αριθμός που αποτελεί νέο ρεκόρ της εταιρείας (σ.σ τα14,6 εκατ. ευρώ αφορούν σε πωλήσεις εκτός Ελλάδας). Κατά τη διάρκεια του 2013, η Καρέλιας προχώρησε και σε αύξηση του αριθμού των εργαζομένων κατά 8% καθώς δημιουργήθηκαν 35 νέες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με το fpress.gr.
Σύμφωνα με τον κ. Καρέλια, τα λαθραία τσιγάρα καταλαμβάνουν ήδη μερίδιο 20% στην ελληνική αγορά.

Η δολοφονική επίθεση σε βάρος του Βασίλη Αυλωνίτη, μέσα στο θέατρο που ποτέ δεν ξεπέρασε

Το περιστατικό, που ο αγαπημένος ηθοποιός Βασίλης Αυλωνίτης δεν ξεπέρασε ποτέ. Γιατί είχαν προσπαθήσει να τον σκοτώσουν την ώρα μιας σατυρικής παράστασης. Τον Αύγουστο του 1931, ένα σατυρικό θεατρικό σκετς κόντεψε να στοιχίσει τη ζωή στον, 27χρονο τότε ηθοποιό, Βασίλη Αυλωνίτη. Την ώρα που βρισκόταν πάνω στη σκηνή, κάποιοι από τους θεατές άνοιξαν πυρ εναντίον του, χωρίς όμως να βρουν στόχο.
Το επεισόδιο, που διαδραματίστηκε μέσα στο θέατρο Περοκέ, όπου παιζόταν η παράσταση η «Κατεργάρα», έγινε τελικά αιτία να χάσει τη ζωή του ο τεχνικός του θεάτρου, Παναγιώτης Μωραΐτης.
Τα αίτια της επίθεσης
Η παράσταση σημείωνε μεγάλη επιτυχία και το κοινό συνέρρεε καθημερινά στο θέατρο, για να απολαύσει εκτός από τον Αυλωνίτη, την Ζαζά Μπριλλάντη, την καρατερίστα και μουσικό Σωτηρία Ιατρίδου και τους άλλους κωμικούς του θιάσου.
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, πάνω στη σκηνή βρισκόταν ο Αυλωνίτης και παρουσίαζε το σκετς με τίτλο «Από τους Υπουργούς βγήκαν τα κολοκύθια». Στο συγκεκριμένο νούμερο, ο ηθοποιός σατίριζε τον τότε πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο και αρκετούς συνεργάτες του.
Ξαφνικά, όρμησαν πάνω στη σκηνή τέσσερα άτομα. Ένας από αυτούς ήταν οπλισμένος με περίστροφο και πλησίασε απειλητικά τον ηθοποιό.
Την τελευταία στιγμή, ο Αυλωνίτης οπισθοχώρησε και κατάφερε να γλιτώσει.
Δυστυχώς, οι σφαίρες βρήκαν τον 35χρονο τεχνικό του θεάτρου, ο οποίος πέθανε ακαριαία. Αρκετοί από τους θεατές, ο λογιστής του θεάτρου και μια ηθοποιός, τραυματίστηκαν ελαφρά.
Μέσα στο θέατρο επικράτησε πανζουρλισμός. Οι γυναίκες ούρλιαζαν από το φόβο τους και οι άντρες προσπαθούσαν να τις καθησυχάσουν.
Οι δράστες ήταν θερμόαιμοι οπαδοί του Βενιζέλου, που προσπάθησαν με αυτό τον τρόπο να υπερασπιστούν τη φήμη του πρωθυπουργού. Ένας από αυτούς, είχε προηγούμενα με τον νόμο, αφού είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για φόνο.
Την επόμενη μέρα, ο τότε αρχηγός της αντιπολίτευσης Παναγής Τσαλδάρης, καταδίκασε τη δολοφονική επίθεση και βρήκε την ευκαιρία να πάρει μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης με το μέρος του.
Το περιστατικό συγκλόνισε τον θεατρικό κόσμο, αφού εκτός από τη ζωή που χάθηκε, αμέσως μετά επιβλήθηκε προληπτική λογοκρισία σε όλα τα θέατρα.
Ο Αυλωνίτης γλίτωσε από θαύμα, αλλά όπως έλεγε ο ίδιος, δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει το αιματηρό συμβάν. Μέχρι το τέλος της ζωής του ένιωθε τύψεις, για τον άνθρωπο που χάθηκε άδικα, εξαιτίας της σάτιρας.

Έπεσε το σύστημα στις εφορίες-Δεν γίνονται συναλλαγές

Σε ισχύ η παράταση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας. Οι εφορίες αν και επρόκειτο να παραμείνουν κλειστές στις 2 και 3 Ιανουαρίου, λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Πέμπτη και την Παρασκευή οι εφορίες όλης της χώρας, οι οποίες θα πραγματοποιήσουν έκτακτες συναλλαγές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τα ειωθότα, δόθηκε παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, λόγω της πολύ υψηλής προσέλευσης των πολιτών, που συνεχιζόταν στις 31 Δεκεμβρίου και ενώ έληγε η προθεσμία.
Να διευκρινίσουμε ότι η παράταση ισχύει μόνο για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας (πληρώνονται στις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ)-ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ και όχι για κατάθεση πινακίδων.
Από νωρίς το πρωί, πολίτες άρχισαν να προσέρχονται στις εφορίες, ωστόσο δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, καθώς... έπεσε το σύστημα Taxis.
Βάσει εγκυκλίου του ΓΓ Εσόδων Χ. Θεοχάρη, στις 2 και 3 Ιανουαρίου οι εφορίες θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν έκτακτες συναλλαγές.
Οι συναλλαγές αυτές αφορούν:
α) τη χορήγηση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, που λήγει η προθεσμία υποβολής του,
β) την παραλαβή κατατεθειμένων πινακίδων κυκλοφορίας, με την ταυτόχρονη πληρωμή τελών του 2014,
γ) την κατάθεση δήλωσης μεταβίβασης ακινήτου κατοίκου εξωτερικού, σε εκτέλεση προσυμφώνου μεταβίβασης που λήγει η προθεσμία,
δ) τη κατάθεση δήλωσης κληρονομιάς, κλπ.
Όπως επισημαίνεται στην ίδια εγκύκλιο, δεδομένου ότι είχε αρχικώς οριστεί ότι οι Δ.Ο.Υ., δεν θα πραγματοποιήσουν συναλλαγές με το κοινό κατά τις ημερομηνίες αυτές, καθώς και ότι οι υπάλληλοι θα βρίσκονται στις θέσεις εργασίας τους ώστε να ενημερωθούν κυρίως για τις διατάξεις του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, θα πρέπει να οριστούν από τους εκτελούντες χρέη Προϊσταμένου των Δ.Ο.Υ., 3 έως 5 υπάλληλοι (ανάλογα με το μέγεθος της κάθε Δ.Ο.Υ.), για την πραγματοποίηση των παραπάνω εκτάκτων περιπτώσεων συναλλαγών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

"Ποδαρικό" με 18 ανατροπές στο ασφαλιστικό. Οδοστρωτήρας σε όρια ηλικίας, εφάπαξ, επικουρικές

Αύξηση των ορίων στην ηλικία συνταξιοδότησης, μειώσεις 20% στα εφάπαξ, αλλά και στις επικουρικές συντάξεις έφερε το νέο έτος, καθώς ενεργοποιούνται διατάξεις τεσσάρων νόμων, των οποίων οι προβλέψεις «ξεκίνησαν» ήδη από το 1993! Εκ παραλλήλου, η έλευση της τρόικας το προσεχές διάστημα βάζει ξανά στο στόχαστρο τις «μαύρες τρύπες» των Ταμείων, με το ΙΚΑ να έχει την πρώτη θέση στα ελλείμματα, καθώς ο προϋπολογισμός του προβλέπει άνοιγμα 2,2 δισ. ευρώ. Όλες οι αλλαγές στα όρια ηλικίας για σύνταξη, στην αναγνώριση πλασματικών ετών, στις μειώσεις εφάπαξ, επικουρικών, εισφορών, αλλά και ΕΚΑΣ και ό,τι θα ισχύσει για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα
Δέκα συν οκτώ ανατροπές στην ασφάλιση για 3.500.000 εργαζόμενους έφερε το νέο έτος.
Οι αλλαγές αυτές είναι αποτέλεσμα τεσσάρων νόμων, που ανάγονται χρονικά από το 1993 και αφορούν αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μειώσεις 20% στα εφάπαξ και στις επικουρικές συντάξεις, με στόχο την κάλυψη των υψηλών ελλειμμάτων που αποτυπώνονται στους προϋπολογισμούς των Ταμείων.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας", ήδη με την έλευση της Τρόικα μέσα στον Ιανουάριο, θα εξεταστούν οι "μαύρες τρύπες" των Ταμείων, με το ΙΚΑ να έχει τη "μερίδα του λέοντος", καθώς ο προϋπολογισμός του 2014 θα κλείνει με έλλειμμα της τάξης του 2,2 δισ. ευρώ.
Οι νομοθετικές ρυθμίσεις που μπαίνουν σε ισχύ τις επόμενες μέρες, περιλαμβάνουν τα εξής:
  • Αύξηση ορίων ηλικίας των γυναικών στο ΙΚΑ: Αύξηση των ορίων ηλικίας για μειωμένη σύνταξη γυναικών από το ΙΚΑ και για σύνταξη με βαρέα ένσημα για άνδρες και γυναίκες.
  • Αύξηση στα ΒΑΕ: Αύξηση των ορίων ηλικίας για τη συνταξιοδότηση με 10.500 ημέρες ασφάλισης, εκ των οποίων οι 7.500 σε βαρέα και ανθυγιεινά.
  • Μείωση αναπλήρωσης των συντάξεων: Μειώνεται στο 2% το ποσοστό αναπλήρωσης για το συντάξιμο χρόνο των ετών 2013 και 2014.
  • Αναπλήρωση συντάξεων Δημοσίου: Μειώνεται στο 73% από 74% το ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης που αντιστοιχεί σε χρόνο ασφάλισης από την 1η Ιανουαρίου του 2008 και μετά.
  • Αναλογικός συντελεστής στον υπολογισμό της σύνταξης: Μπαίνει αναλογικός συντελεστής στο τμήμα σύνταξης που αντιστοιχεί στα έτη ασφάλισης από το 2011 και μετά.
  • Αύξηση των πλασματικών ετών: Αυξάνονται σε 7 τα πλασματικά έτη που μπορούν να αναγνωρίσουν άνδρες και γυναίκες για να κατοχυρώσουν και να θεμελιώσουν τις συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις.
  • Παύει η ισχύς του δικαιώματος εξαγοράς πλασματικού χρόνου για συνταξιοδότηση με τις προϋποθέσεις του 2010.
  • Αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ: Έρχονται μειώσεις μεσοσταθμικά 20%.
  • Αλλαγές στις επικουρικές συντάξεις: Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού στις επικουρικές συντάξεις από την 1η Ιουλίου 2014.
  • Μείωση των εισφορών: Θα  μειωθούν οι εργοδοτικές εισφορές στο ΙΚΑ κατά 1,3% με προϋποθέσεις που θα καθοριστούν το επόμενο διάστημα.
  • Μείωση εισφορών στις ΔΕΚΟ: Θα μειωθούν οι εισφορές που καταβάλλουν ΔΕΚΟ και τράπεζες, οι οποίες θα πρέπει να πέσουν στα επίπεδα του ΙΚΑ.
  • ΕΚΑΣ σε αναπήρους: Θα εξακολουθεί να χορηγείται το ΕΚΑΣ σε αναπήρους κάτω των 65 ετών, με νομοθετική ρύθμιση που θα ψηφιστεί άμεσα.
  • Περικοπή ΕΚΑΣ: Κόβεται το ΕΚΑΣ στους συνταξιούχους που είναι κάτω των 65 ετών.
  • Αρχίζει η πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος: Πρόκειται για ένα συμπληρωματικό ποσό της τάξης των 70-250 ευρώ που θα χορηγείται σε οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, ώστε να περνούν πάνω από το όριο της φτώχιας.
  • Σύνδεση TAXIS με ΟΓΑ: Η εφορία μπαίνει στους λογαριασμούς των αγροτών για τις εισφορές στον ΟΓΑ.
  • Επικουρική ασφάλιση στους ελεύθερους επαγγελματίες: Θα πληρώνουν από την 1η Ιανουαρίου εισφορά για επικουρική ασφάλιση στο ΕΤΕΑ.
  • Επέκταση της ασφάλισης στον ΟΑΕΕ: Θα επεκταθεί η υποχρέωση ασφάλισης των επαγγελματιών στον ΟΑΕΕ και σε περιοχές που έχουν κάτω από 2.000 κατοίκους, οι οποίοι σήμερα ασφαλίζονται στον ΟΓΑ.
  • Επιτροπή Σοφών: Προωθείται η ριζική αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, με κατάργηση των επιμέρους τρόπων υπολογισμού που ισχύουν για τα χρόνια ασφάλισης μέχρι το 2008 ή το 2010, ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για τη βασική σύνταξη των 360 ευρώ, που θα παίρνουν από το 2015 όσοι έχουν 35 έτη παραμονής στην Ελλάδα. 
ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕ

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)