Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Για εύθυμο ΣαββατοΚύριακο....









ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΛΕΞΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ :"ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ "

Καμία κατάσχεση οφειλέτη για λογαριασμό μέχρι 2.000 ευρώ

Νέες ρυθμίσεις για τους υπερχρεωμένους καταναλωτές ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή, Δ. Σπυράκος, σε ομιλία του στην εσπερίδα, που οργανώθηκε από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και την ΕΚΠΟΙΖΩ, στο Εφετείο Αθηνών.

Ο κ. Σπυρόπουλος αναφερόμενος σχετικά με την εφαρμογή του νόμου για τη ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων, είπε πως κατοχυρώνεται το δικαίωμα διατήρησης λογαριασμού που δεν θα συμψηφίζεται με τις οφειλές.

Ειδικότερα, με τροπολογία που θα ενσωματωθεί στο επικείμενο προς κατάθεση σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, αναμορφώνεται η νομοθεσία για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ώστε κάθε πολίτης να έχει δικαίωμα σε έναν τραπεζικό λογαριασμό που δεν θα κατάσχεται μέχρι 2.000 ευρώ, ενώ προβλέπονται και άλλες αλλαγές για να αντιμετωπιστούν οι δυσλειτουργίες και να καταστεί ασφαλέστερη η προοπτική απαλλαγής του υπερχρεωμένου οφειλέτη από χρέη που δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει.

Αναλυτικά οι αλλαγές:

*Καθιερώνεται το δικαίωμα κάθε πολίτη να διατηρεί έναν τραπεζικό λογαριασμό, του οποίου ποσόν κατάθεσης μέχρι το ύψος των 2.000 ευρώ θα είναι ακατάσχετο και θα προστατεύεται και από κάθε πράξη μονομερούς συμψηφισμού απαιτήσεων της τράπεζας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η ομαλή πρόσβαση των καταναλωτών σε τραπεζικές συναλλαγές που είναι εξαιρετικής σημασίας για τη σύγχρονη καθημερινότητά τους, καθώς διευκολύνει καθοριστικά τη συμμετοχή τους στην οικονομική και κοινωνική ζωή (διενέργεια συναλλαγών, πληρωμή λογαριασμών, εξοικονόμηση χρόνου, διαφύλαξη ενός ελάχιστου ποσού για την κάλυψη βασικών βιοτικών αναγκών).

*Δεν είναι πλέον υποχρεωτική για τον οφειλέτη η απόπειρα εξώδικης ρύθμισης των χρεών πριν την κατάθεση της αίτησης για δικαστική ρύθμιση των χρεών. Τα αποτελέσματα από τη μέχρι σήμερα εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης δεν είναι ικανοποιητικά, εξαιτίας, κυρίως, της απροθυμίας των πιστωτικών ιδρυμάτων να επεξεργαστούν κατά ουσιαστικό τρόπο τα σχετικά αιτήματα των οφειλετών. Η επιδίωξη της εξώδικης ρύθμισης καθίσταται έτσι τυπική, προκαλώντας αδικαιολόγητα επιβάρυνση και επιβράδυνση της διαδικασίας.

*Η περίοδος ρύθμισης των χρεών, που θα ανέρχεται σε πέντε έτη, θα αρχίζει με την κατάθεση της αίτησης και όχι από την έκδοση της απόφασης. Αν οι καταβολές που πραγματοποιούνται από τον οφειλέτη κατά την περίοδο που μεσολαβεί μέχρι την έκδοση της απόφασης υπολείπονται αυτών που ορίζονται με την απόφαση, ο οφειλέτης έχει τη δυνατότητα να καταβάλει το ποσόν αυτό και μέχρι ένα έτος από τη λήξη της περιόδου ρύθμισης. Κατ’ αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζονται και οι δυσμενείς συνέπειες για τον οφειλέτη από τυχόν καθυστέρηση στην εκδίκαση της αίτησής του.

*Στις περιπτώσεις οφειλετών με πλήρη αδυναμία καταβολής, η απαλλαγή από τα χρέη θα επέρχεται στα τρία έτη.

*Το ποσόν μέχρι το 85% της εμπορικής αξίας της κύριας κατοικίας τού οφειλέτη, την εξόφληση τού οποίου πρέπει να ρυθμίσει ο οφειλέτης για να την εξαιρέσει από τη ρευστοποίηση, θα μπορεί πλέον να ρυθμίζεται και σε μεγαλύτερο των είκοσι ετών χρονικό διάστημα.

*Στις περιπτώσεις που οι απαιτήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων έχουν εκχωρηθεί σε εταιρείες που έχουν την έδρα τους στο εξωτερικό, πρέπει να ορίζουν αντίκλητο στην Ελλάδα, ώστε να διευκολύνεται η συμπερίληψή τους στην αίτηση του οφειλέτη.

*Ενισχύεται ο συλλογικός χαρακτήρας της ρύθμισης των χρεών, που άλλωστε εξυπηρετεί και το συμφέρον του οφειλέτη. Δηλαδή, πρέπει κατ’ αρχήν η ρύθμιση να περιλαμβάνει τα χρέη όλων των πιστωτών (δεν θίγονται οι προβλεπόμενες στο νόμο εξαιρέσεις).

*Καθορίζεται χαμηλότερο κόστος για τις επιδόσεις δικογράφων της διαδικασίας.

*Προβλέπεται η δυνατότητα ρύθμισης του ποσού που θα κληθεί αναδρομικά να καταλάβει ο οφειλέτης σε περίπτωση αύξησης των μηνιαίων καταβολών με την εφετειακή απόφαση.

*Επιτρέπεται η αίτηση αναστολής της αναγκαστικής εκτέλεσης, σε περίπτωση που η πρωτόδικη απόφαση είναι απορριπτική, μέχρι την έκδοση εφετειακής απόφασης.

Όπως σημείωσε ο κ. Σπυράκος, οι αλλαγές είναι καρπός διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε με τα προεδρεία Ειρηνοδικείων, τους εκπροσώπους των καταναλωτών και των πιστωτικών φορέων, καθώς και τους φορείς διαμεσολάβησης στη ρύθμιση των χρεών.

Στο κόκκινο τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Τα αιτήματα των υπερχρεωμένων καταναλωτών προς τράπεζες, που έχει διαχειριστεί η ΕΚΠΟΙΖΩ, ανέρχονται στον αριθμό των 20.386 από 5.500 καταναλωτές και αυτό σημαίνει ότι ο καταναλωτής χρωστάει κατά μέσο όρο σε 3,8 τράπεζες και οι οφειλές αφορούν 8-11 τραπεζικά προϊόντα.

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία τού Συνηγόρου του Καταναλωτή, τα στοιχεία για το προδικαστικό στάδιο δεν είναι ενθαρρυντικά, επειδή οι τράπεζες είναι απρόθυμες να ανταποκριθούν στην εξωδικαστική επίλυση και αυτό "φρενάρει" τη ροή των υποθέσεων προς τα δικαστήρια.

Τέλος, ο κ. Σπυράκος ανέφερε ότι ετοιμάζεται η λειτουργία μόνιμου δικτύου παροχής συμβουλών πρόληψης και αντιμετώπισης τής υπερχρέωσης με κεφάλαια τού ΕΣΠΑ και ολοκληρώνεται η μελέτη, ώστε αυτό το δίκτυο "να χρηματοδοτηθεί εκούσια και από τα πιστωτικά Ιδρύματα", όπως είπε.

Αλληλεγγύη στην Ελλάδα από Γερμανούς διανοούμενους

Την έκκληση με τίτλο "Δημοκρατία αντί για δημοσιονομικό Σύμφωνο" που υπογράφουν 120 προσωπικότητες της Γερμανίας που είναι αλληλέγγυοι με την Ελλάδα, δημοσιεύει η εφημερίδα Tageszeitung.

Η Ένωση για την κριτική κοινωνική έρευνα (Assoziation für kritische Gessellschaftsforschung AkG), μέσω αυτής της έκκλησης προσπαθούν να υποστηρίξουν πως η ευρωπαϊκή κρίση χρέους θα συνεχίσει να οξύνεται δραματικά και η κορύφωση της, η οποία τοποθετείται στις αρχές του 2013, θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός "αυταρχικού νεοφιλελεύθερου συνασπισμού στον οποίο θα συμμετάσχουν καπιταλιστικές ενώσεις, χρηματοπιστωτικοί φορείς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η γερμανική κυβέρνηση και άλλες εξαγωγικές χώρες, οι οποίες με γρήγορες διαδικασίες θα περάσουν από τα κοινοβούλια το προσφάτως αποφασισθέν στις Βρυξέλλες "δημοσιονομικό σύμφωνο".

"Δεν αντέχουμε άλλο αυτή την αντικοινωνική και αντιδημοκρατική πολιτική; όπως και τις ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον του ελληνικού λαού" αναφέρει, μεταξύ άλλων, το κείμενο- έκκληση, κάνοντας επίσης λόγο για πλουτισμό των λίγων και πόνο των πολλών, αλλά και για "θαυμασμό για την αντίσταση και την αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό".

"Ζητάμε το αυτονόητο: πραγματική δημοκρατία και μια καλή ζωή με αξιοπρέπεια για όλους -στην Ευρώπη και αλλού", επισημαίνεται στο κείμενο όπου υπογραμμίζεται εν συνεχεία ότι "Η κρίση στην Ευρώπη είναι η κορυφή του παγόβουνου. Κάτω από αυτό βρίσκεται μια βαθιά δομική κρίση του καπιταλισμού".

Οι συντάκτες του κειμένου υποστηρίζουν ότι "αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη: ανεργία, φτωχοποίηση ευρύτερων στρωμάτων του πληθυσμού, διάλυση του συστήματος υγείας, αύξηση των ψυχικών νοσημάτων και μείωση του προσδόκιμου ζωής".

Στο κείμενο εκφράζεται η αντίθεση στη "στρατηγική του σοκ" που εφαρμόστηκε από το ΔΝΤ σε πολλές αφρικανικές χώρες τη δεκαετία του 1980 αλλά και για το μετασχηματισμό της Ανατολικής Ευρώπης κατά τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1990, προκαλώντας πολλά θύματα.

Αναφορά γίνεται επίσης στις "μη εκλεγμένες κυβερνήσεις που επιβάλλουν στην Ιταλία και την Ελλάδα με ρόπαλα, δακρυγόνα και ρίψη νερού κάθε υπαγόρευση για λιτότητα που αποφασίζεται στις Βρυξέλλες, τη Φραγκφούρτη και το Βερολίνο από ανδροκρατούμενες ομάδες εμπειρογνωμόνων".

Στο κείμενο επισημαίνεται ακόμα ότι "όπως στην παγκόσμια κρίση του 1930, (έτσι και σήμερα) κερδίζουν σε επιρροή οι σοβινιστικές και φασιστικές δυνάμεις σε Ουγγαρία, Αυστρία, Φινλανδία και αλλού" και καλούνται οι λαοί να συμμετάσχουν στις επικείμενες διαμαρτυρίες που έχουν προγραμματισθεί προσεχώς, προκειμένου να απαιτηθεί μια εναλλακτική διέξοδος από την κρίση.

Το κείμενο ζητά τη μη επικύρωση του δημοσιονομικού Συμφώνου και την ανάκληση του νομοθετικού πακέτου της Ε.Ε. για την "οικονομική διακυβέρνησ", το "ριζικό εκδημοκρατισμό της πολιτικής και της οικονομίας σε όλα τα επίπεδα», την κατάργηση της "ρατσιστικής πολιτικής των συνοριακών τειχών με την παροχή δικαιώματος παραμονής και εγγράφων για όλους", ενώ τάσσεται κατά "της αυταρχικής-νεοφιλευλεύθερης Ε.Ε. των λίγων, επιδιώκοντας μια δημοκρατική, κοινωνική και οικολογική Ευρώπη των πολλών".

Τόμσεν: Όχι άλλοι φόροι στην Ελλάδα

Την ανάγκη περιορισμού των δημοσίων δαπανών, αφού όπως είπε, δεν υπάρχουν περιθώρια για νέους φόρους, υπογράμμισε ο Πολ Τόμσεν, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου όπως καταγράφονται και στην έκθεση της "Αποστολής" του Ταμείου.

Στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης μετά την απόφαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου για τη συμμετοχή του Ταμείου στη νέα δανειακή συμφωνία στήριξης της Ελλάδας, τόσο ο κ. Τόμσεν, όσο και ο Μαρκ Φλάναγκαν ζήτησαν μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή και πιστή εφαρμογή του προγράμματος.

Υποστήριξαν επίσης, ότι απαιτούνται "δύσκολες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις" και ότι υπάρχει "κενό ανταγωνιστικότητας", ενώ τόνισαν πως χρειάζεται "εσωτερική υποτίμηση".

Ο κ. Τόμσεν υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι "αποτυχία επίτευξης των οικονομικών στόχων, θα οδηγήσει σε μη διατηρήσιμη δυναμική του προγράμματος", προσθέτοντας "δεν υπάρχει κανένα περιθώριο απόκλισης".

Παράλληλα, επανέλαβε την ανάγκη να κλείσουν ζημιογόνες δημόσιες επιχειρήσεις, να υπάρξουν περαιτέρω περικοπές στο δημόσιο, να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η παραγωγικότητα, να μπουν κανόνες και να εισαχθούν μέτρα στην αγορά εργασίας και να προχωρήσουν χωρίς καθυστερήσεις η απελευθέρωση των επαγγελμάτων και η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Ο κ. Τόμσεν επανέλαβε ότι το ΔΝΤ θα στηρίζει οικονομικά την Ελλάδα μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2016, με βάση το νέο τετραετές πρόγραμμα του Ταμείου, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές έως το 2020, αν και δεν προσδιόρισε ακριβώς ποτέ μπορεί να γίνει αυτό.

Όσον αφορά στην εσωτερική κατάσταση της χώρας, τα στελέχη του ΔΝΤ εμφανίστηκαν αισιόδοξα επειδή, όπως είπαν, τα δυο μεγάλα κόμματα στηρίζουν το πρόγραμμα, όπως και οι εταίροι της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επισημαίνοντας ότι δεν βλέπουν πρόβλημα με τις πρόωρες εκλογές, γιατί ευελπιστούν ότι "τα συμφωνηθέντα θα εφαρμοστούν".

Όργιο σπατάλης στο ΙΚΑ: Αποθήκες από "χρυσάφι". Βρέθηκαν 8 τόνοι γύψου

Μετά το σκάνδαλο στο ΙΚΑ Καλλιθέας, φαίνεται πως δεν έχει όριο το όργιο σπατάλης στο οποίο επιδίδονταν οι "ποντικοί" στο ΙΚΑ. Τη στιγμή που στις αποθήκες υπήρχαν απίστευτα τεράστιες ποσότητες υλικών, έκαναν νέες παραγγελίες με τις υπερκοστολογήσεις να φτάνουν το 1.000%!

Όπως αναφέρει το "Έθνος", βρέθηκαν τανάλιες, βαμβάκι, αλλά και οκτώ τόνοι γύψου που έφταναν για να τοποθετηθεί σε όλους τους ασφαλισμένους του Ιδρύματος!

Τα υλικά που βρέθηκαν αρκούσαν για να καλύψουν τις ανάγκες του Ταμείου για χρόνια αλλά αντ'αυτού στοιβάζονταν στις αποθήκες και ελέω μίζας κάποιοι φρόντιζαν να παραγγέλνουν συνέχεια νέα.

Στο όλο σκάνδαλο που αφορά κυρίως το διάστημα 2005 έως το 2010 εμπλέκονται γιατροί, υπάλληλοι του Ταμείου αλλά και εταιρείες που χορηγούσαν τα υλικά.

Βρήκαν "θησαυρό" στις αποθήκες

Σύμφωνα με το δημοσίευμα συνολικά βρέθηκαν 8 τόνοι γύψου, 6.5 τόνοι βαμβάκι, 2.5 εκατομμύρια πίεστρα γλώσσας και 6.000 τανάλιες για τα δόντια. Σχεδόν ένας τόνος ήταν η ελαφρόπετρα που βρέθηκε, ενώ στις αποθήκες υπήρχαν μεταξύ άλλων 40.000 κολποσκόπια και 2.000 κουτιά ρητίνες για δόντια.

Οι ποσότητες οδοντιατρικού κυρίως υλικού ήταν τεράστιες και "δικαιολογούνταν μόνο εάν προορίζονταν να καλύψουν τεράστιες χρονικές περιόδους ή πολύ μεγαλύτερη χώρα", σημειώνει η εφημερίδα.

Ο έλεγχος αποκάλυψε και 2.900 κοχλιάρια οδοντίνης. Πρόκειται για υλικό μίας χρήσης το οποίο χρησιμοποιεί ο οδοντίατρος για να καθαρίσει με τα χέρια την τερηδόνα. Εντοπίστηκαν, επίσης, σχεδόν 3.500 οδοντάγρες διαφόρων τύπων. Πρόκειται για εργαλείο για την αφαίρεση δοντιών.

Παράλληλα, σε περίπτωση που τα σφραγίσματα δεν έκανα δουλειά, είχαν προβλέψει και για αυτό αφού είχαν άφθονο υλικό και για ...μασέλες.

Οι ελεγκτές του ΙΚΑ βρήκαν 37.537 τροχόλιθους εργαστηρίου, 12.088 τροχόλιθους "επί μανδρέν" και 11.223 τροχόλιθους "χωρίς μανδρέν". Πρόκειται για υλικό χωρίς ημερομηνία λήξης, με το οποίο τροχίζονται οι τεχνητές οδοντοστοιχίες.

Σε άλλες συσκευασίες υπήρχαν 176.824 κώνοι χάρτου, ένα υλικό το οποίο χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό στις απονευρώσεις.

Όπως συνεχίζει το δημοσίευμα, σημειώνει πως άφθονο ήταν και το οδοντιατρικό υλικό χωρίς ημερομηνία λήξης: Ελαφρόπετρα (825 κιλά), κάψουλες αμαλγάματος, ταινία υαλόχαρτου για λείανση σύνθετης (172 κουτιά), ελαφρόπετρα (825 κιλά), γύψος καλλιτεχνίας (4.050 κιλά), γύψος αποτυπωμάτων (4.025 κιλά), βαμβακολαβίδες οδοντιατρικές (700) και στοματοκάτοπτρα (1.800).

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγες μέρες πριν λήξει η σύμβαση μίας εταιρείας με το Ταμείο, φαίνεται πως δόθηκαν επιθέματα αξίας 60.000 ευρώ.

Νέες παραγγελίες και υπερτιμολογήσεις

Τι και αν οι αποθήκες ασφυκτιούσαν από υγειονομικό υλικό, οι παραγγελίες δεν έλεγαν να σταματήσουν ενώ τα υλικά αγοραζόντουσαν μάλιστα πολύ πιο ακριβά από τη χοντρική τιμή πώλησής τους.

Υπήρξε περιστατικό, αναφέρει το δημοσίευμα, σε υποκατάστημα του Ταμείου που τεστ κύησης αγοράστηκε 50 ευρώ όταν η χοντρική τιμή του είναι μισό ευρώ.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ζήτησε από τα ασφαλιστικά ταμεία να καταγράψουν αναλυτικά τα υγειονομικά υλικά που έχουν στις αποθήκες τους. Τώρα για το θέμα διεξάγεται ΕΔΕ και μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένονται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

Ραντεβού με την εφορία για 250.000 πολίτες λόγω λαθών στο Ε9

- Απαραίτητες οι διορθώσεις πριν... το ΕΤΑΚ

- Ηλεκτρονικά θα πρέπει να γίνουν οι διορθώσεις

- Ως τις 30 Μαρτίου το Ε9 του 2011Ο λόγος για έναν φόρο... τριετίας. Ανείσπρακτο ακόμη που κοστίζει στο κράτος εκατοντάδες εκατομμύρια και έτσι έρχονται τα χαράτσια το ένα πίσω από το άλλο.

Ωστόσο και πάλι αυτός που θα ταλαιπωρηθεί θα είναι ο πολίτης καθώς εντοπίστηκαν λάθη σε 250.000 δηλώσεις οι οποίες θα πρέπει πρώτα να διορθωθούν και ύστερα να υπολογιστεί ο φόρος για να αρχίσουν να αποστέλλονται τα ... μπιλιετάκια του ΕΤΑΚ

Τα λάθη που έχουν εντοπιστεί αφορούν κυρίως στα τετραγωνικά του ακινήτου στα ποσοστά συνιδιοκτησίας μεταξύ των συζύγων, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου το ακίνητο λόγω της διεύθυνσης που έχει δοθεί δεν μπορεί να εντοπιστεί (!) ώστε να προκύψει η αντικειμενική του αξία.

Οι πολίτες στις δηλώσεις των οποίων έχουν εντοπιστεί λάθη θα έχουν μια διορία δύο μηνών για τη διόρθωση των λαθών.

Ουσιαστικά αυτή τη στιγμή είναι παγωμένες 375.000 επιστολές για το ΕΤΑΚ του 2009 με το υπουργείο Οικονομικών να υπολογίζει ότι όταν αποσταλούν θα επιφέρουν έσοδα περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Διπλό μπλόκο στα ακίνητα

Είτε για να μεταβιβάσει ένα ακίνητο, είτε απλά για να εισπράξει ένα ενοίκιο ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να αποδείξει ότι δεν χρωστάει στο Δημόσιο.Με άλλα λόγια το υπουργείο για να αναγκάσει οφειλέτες να πληρώσουν μπλοκάρει τη μεταβίβαση του ακινήτου κάνοντας απαραίτητη την προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης οφειλής από την αρμόδια Εφορία, αντί του αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, ενώ οι συμβολαιογράφοι μάλιστα που συντάσσουν τη σχετική πράξη μεταβίβασης οφείλουν να αποδώσουν τα αναγραφόμενα στις εν λόγω βεβαιώσεις ποσά οφειλής, εντός τριών εργάσιμων ημερών από τη σύνταξη του συμβολαίου.

Παράλληλα μέσω TAXIS όλα τα μισθωτήρια συμβόλαια για να γίνονται άμεσα διασταυρώσεις για την κατάσχεση ενοικίων στις περιπτώσεις υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Τα ηλεκτρονικά μισθωτήρια θα βοηθούν το υπουργείο να εντοπίζει εισοδήματα τα οποία θα ... θέτει στη διάθεσή του εάν ο πολίτης δεν εξοφλεί τις οφειλές του.

Στα 300 εκατ. τα "φέσια" στην αγορά

Σε 298,6 εκατ. ευρώ ανήλθαν το πρώτο δίμηνο του έτους οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές, έφτασαν τα 41,1 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της «Τειρεσίας».

Οι ακάλυπτες επιταγές το Φεβρουάριο μειώθηκαν κατά 14,38% σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2011, αλλά αυξήθηκαν κατά 9,21% ως προς τα ποσά, σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012.

Οι απλήρωτες συναλλαγματικές του Φεβρουαρίου, μειώθηκαν κατά 17,21% συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2011, και αυξήθηκαν 1,52% σε σχέση με τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, αναφορικά με την αξία που αντιπροσωπεύουν.

Σε απόλυτα νούμερα, οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν το Φεβρουάριο του 2012 σε 13.868 τεμάχια, αξίας 155,8 εκατ. ευρώ (συνολικά στο πρώτο δίμηνο του έτους 27.266 τεμάχια, ύψους 298,6 εκατ. ευρώ) και οι απλήρωτες συναλλαγματικές αφορούσαν το Φεβρουάριο 11.054 τεμάχια, ύψους 20,7 εκατ. ευρώ (συνολικά στο δίμηνο, έφτασαν τα 23.895 τεμάχια, ύψους 41,1 εκατ. ευρώ).

Το Φεβρουάριο του 2011, οι επιταγές ήταν 16.663 σε τεμάχια, ύψους 182 εκατ. ευρώ και συνολικά στο δίμηνο αφορούσαν 354,3 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, οι απλήρωτες συναλλαγματικές τον περσινό Φεβρουάριο ήταν 13.247 τεμάχια, ύψους 25 εκατ. ευρώ και στο δίμηνο του 2011 είχαν ανέλθει συνολικά σε 45,8 εκατ. ευρώ.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)