Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Hedge funds απειλούν με μηνύσεις την Ελλάδα

Ορισμένα hedge funds αρνούνται να ενταχθούν στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων στην Ελλάδα, απειλώντας πως θα καταφύγουν σε ένδικα μέσα σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση δεν προχωρήσει σε καλύτερη προσφορά.

Τα συγκεκριμένα hedge funds, που κατέχουν περίπου το ένα δέκατο των υπό ανταλλαγή ομολόγων, θεωρείται απίθανο να εκτροχιάσουν την προσπάθεια του PSI. Ωστόσο, όπως σημειώνει το Reuters, θα μπορούσαν να σύρουν την Ελλάδα σε μακρόχρονη και δαπανηρή δικαστική διαμάχη.

"Είμαι ενήμερος πως διάφοροι επενδυτές εξετάζουν σοβαρά και ενεργά όλες τις επιλογές τους, συμπεριλαμβανομένων και των δικαστηρίων", είπε ο Steven Friel της Brown Rudnick, μίας από τις δικηγορικές εταιρίες που εμπλέκονται σε σχετικές συζητήσεις.

Η Binghmam McCutchen, μία άλλη δικηγορική εταιρεία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι παρέχει νομική υποστήριξη σε κατόχους ελληνικού ομολόγου εκφρασμένου σε ελβετικά φράγκα, αξίας 707 εκατομμυρίων δολαρίων. Το ένα τέταρτο από αυτά τα ομόλογα εκτιμάται ότι βρίσκεται στην κατοχή των hedge funds.

Τα hedge funds πιθανότατα κατέχουν και μέρος ενός μικρού ομολόγου ύψους 450 εκατομμυρίων ευρώ που λήγει το Μάιο, ποσοστό αρκετό για να μπλοκάρει κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει απώλειες στους ομολογιούχους, κατά την άποψη διάφορων τραπεζιτών και δικηγόρων.

"Είναι αρκετά σαφές πως οι κάτοχοι του συγκεκριμένου ομολόγου δεν διάκεινται θετικά στο ενδεχόμενο συμμετοχής τους", δήλωσε πηγή κοντά στις συνομιλίες για το PSI.

Ελπίζουν ότι μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να προτιμήσει να φτάσει σε διακανονισμό πριν από τον Μάιο, παρά το γεγονός ότι οι Έλληνες αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καλύτερη προσφορά.

Ο Steven Friel της Brown Rudnick ανέφερε ότι τα έγγραφα που συνοδεύουν την προσφορά για την ανταλλαγή των ομολόγων αφήνουν περιθώρια για διμερείς διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους ομολογιούχους, κάτι που σημαίνει ότι η χώρα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διαπραγμάτευσης παρά τη σκληρή στάση που τηρεί.

Οι επενδυτές, υπό αυτές τις συνθήκες, μπορούν να πολεμήσουν τις απώλειες που τους επιβάλλονται στα διεθνή δικαστήρια, όπως ακριβώς έκαναν και στην περίπτωση της Αργεντινής.

Ξανά στο προσκήνιο η επιστροφή στη δραχμή

Ώρες προτού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων και ο εμπειρογνώμονας της Χρηματιστηριακής Αγοράς DAX της Φρανκφούρτης Dirk Mueller επισημαίνει πως η Ελλάδα επιστρέφει στη δραχμή.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική έκδοση της εφημερίδας Financial Times, ο Dirk Mueller αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι σαν "να παίρνει μέρος σε αγώνα κολύμβησης με πόδια από μόλυβδο".

Επισημαίνει μάλιστα ότι όσο παραμένει στο ευρώ δεν έχει πιθανότητες να γίνει ανταγωνιστική. "Η Ελλάδα θα γυρίσει πίσω στη δραχμή" διότι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς συμπληρώνει.

Ερωτηθείς σχετικά με το πόσο σύντομα θα βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, ο "mister DAX" απάντησε ότι δεν περιμένει να συμβεί άμεσα, καθώς "ακόμα είναι σε εφαρμογή το σχέδιο διάσωσης της χώρας".

Επιχειρώντας μια πρόβλεψη, τοποθετεί το ενδεχόμενο της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ "από το καλοκαίρι και μετά", αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι "μέχρι να σταθεροποιηθεί ο κλινικά νεκρός, παραμένει στην εντατική".

Η τρόικα θα λογοδοτήσει για τα σκληρά μέτρα στην Ελλάδα

Ενώπιον των ευρωβουλευτών θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για τη συνταγή λιτότητας που ακολουθείται στην Ελλάδα τα στελέχη της τρόικας Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ.

Η είδηση ανακοινώθηκε από την επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά, συνοδεία των στελεχών της "εναλλακτικής" τρόικας των ευρωσοσιαλιστών που βρίσκεται στην Αθήνα και πραγματοποιεί επαφές.

"Στις 27 Μαρτίου καλείται η πραγματική τρόικα να δώσει απαντήσεις για το πώς είναι δυνατόν να επιβάλλονται τέτοια μέτρα και άνθρωποι χωρίς νομιμοποίηση να επιδεικνύουν τέτοια συμπεριφορά απέναντι στον ελληνικό λαό", υπογράμμισε η Μαριλένα Κοππά.

Να σημειωθεί πως αυτή θα είναι η πρώτη φορά που στελέχη της τρόικας καλούνται σε επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου.

Η απαίτηση για την εμφάνιση της τρόικας προήλθε από την ευρωομάδα των Σοσιαλιστών, σε συνέχεια της σχετικής συζήτησης που άνοιξε με αφορμή την επιστολή που είχε στείλει ο επικεφαλής της ομάδας Χάνες Σβόμποντα στους Όλι Ρεν και Ζοζέ Μπαρόζο, καταγγέλλοντας την τρόικα για "αλαζονική και αποικιοκρατική" συμπεριφορά στην Ελλάδα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Ρόμπερτ Γκέμπελς, πρώην υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου και επικεφαλής της "εναλλακτικής" τρόικας.

"Το δεύτερο Μνημόνιο και ο τρόπος που επιβλήθηκε στον ελληνικό λαό μάς έχει επιεικώς αναστατώσει. Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις, αλλά διαβάζει κανείς το κείμενο και συνειδητοποιεί ότι από πίσω υπάρχει ιδεολογικό κίνητρο.

Αυτό μας ανησυχεί. Ρώτησα, για παράδειγμα, ποιος αποφάσισε τη μείωση του κατώτατου μισθού και μου απάντησαν το Eurogroup. Υπάρχει ένα πρόβλημα δημοκρατικής λογοδοσίας στην ΕΕ. Και για πρώτη φορά θα γίνει δημοκρατικός έλεγχος των μελών της τρόικας", σημείωσε.

Στόχος, πάντως, των ευρωσοσιαλιστών είναι να θεσμοθετηθεί ο έλεγχος της τρόικας από το Ευρωκοινοβούλιο, για παράδειγμα, ανά τρίμηνο, αν και κάτι τέτοιο θα μπορούσε να ισχύσει μόνο για τον Ματίας Μορς, ο οποίος εκπροσωπεί την ΕΕ.

Στη χθεσινή τους συνάντηση με Έλληνες δημοσιογράφους, τα τρία στελέχη της "εναλλακτικής" τρόικας (εκτός από τον Γκέμπελς απαρτίζεται από την Πορτογαλίδα Ελίσα Φερέιρα, πρώην υπουργό Σχεδιασμού και καθηγήτρια Οικονομικών και τον Βούλγαρο Ιβάιλο Καλφίν, πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργό με αρμοδιότητα θέματα οικονομίας) ξεκαθάρισαν ότι δεν ήρθαν στην Ελλάδα για να βρουν μαγικές λύσεις, αλλά για να δουν από κοντά τι συμβαίνει.

Μάλιστα, τον Μάιο θα συντάξουν και σχετική έκθεση που θα παρουσιαστεί σε σχετική συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο.

Μετά τον οβελία το... ΕΤΑΚ και ο ΦΑΠ! – Έρχεται ο λογαριασμός της εφορίας για τα ακίνητα

Φροντίστε να χαρείτε τις ημέρες του Πάσχα γιατί ο Γολγοθάς για όσους είναι ιδιοκτήτες ακινήτων θα ξεκινήσει αμέσως μετά!

Θα τους σταλεί το ΕΤΑΚ, θα τους σταλεί ο ΦΑΠ, δεν αποκλείεται να αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες και όλα αυτά σημαίνουν ότι θα πρέπει ξανά να περάσουν από το... ταμείο της Εφορίας.

Συνολικά 370.000 εκκαθαριστικά θα στείλει η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων. Θα είναι τα... ξεχασμένα σημειώματα του ΕΤΑΚ του 2009, από τα οποία το υπουργείο Οικονομικών ελπίζει να εισπράξει 100 εκατ. ευρώ.

Τον Ιούνιο θα μας έρθει και ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) του 2010 και του 2011.

Όσοι θέλουν να διορθώσουν τα στοιχεία των ακινήτων τους ή να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το Ε9 τους για το 2011, θα πρέπει να το κάνουν έως τις 30 Μαρτίου, όταν λήγει η προθεσμία. Οι φορολογούμενοι που είτε πούλησαν είτε αγόρασαν σπίτια μέσα στο 2011, έχουν προθεσμία έως τις 3 Ιουλίου να υποβάλλουν το Ε9.

Υποχρεούνται να υποβάλουν Ε9 όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που είτε έχουν την ψιλή κυριότητα, είτε την επικαρπία, είτε μένουν σε σπίτια που αγοράστηκαν μέσα στο 2011.

Οι φορολογούμενοι που έχουν αποκτήσει ακίνητα με κληρονομιά, γονική παροχή ή δωρεά θα πρέπει να πληρώσουν τους φόρους σε 12 ίσες διμηνιαίες δόσεις των 500€ και σε 6 ίσες μηνιαίες δόσεις των 500€, αν η βεβαίωση του 50% του φόρου έγινε μετά από άσκηση προσφυγής.

Σε περίπτωση κληρονομιάς, αν ο κληρονόμος είναι ανήλικος, ο αριθμός των δόσεων διπλασιάζεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΟΔΗΓΟ

Απίστευτη απάτη με ... επιστροφές φόρου από το ΙΚΑ!

Χιλιάδες μηνύματα είχαν στείλει μέσω internet τα μέλη μιας σπείρας. Σύμφωνα με την αστυνομία οι τρεις Ρουμάνοι έστελναν e-mailστο οποίο αποστολέας εμφανιζόταν το... ΙΚΑ και υπόσχονταν επιστροφή φόρου. Ουσιαστικά... ψάρευαν θύματα. Όποιος έκανε το λάθος να απαντήσει ουσιαστικά έπεφτε σε παγίδα. Οι δράστες έκλεβαν τα στοιχεία απ' την πιστωτική του κάρτα και στη συνέχεια έκαναν αγορές μεγάλης αξίας.

Ευτυχώς οι αστυνομικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος έδρασαν με ταχύτητα. Μόλις ένα 24ωρο κράτησε η δράση τους. Στις πέντε του μήνα έστειλαν τα μηνύματα στις 6 ... φόρεσαν χειροπέδες οι τρεις Ρουμάνοι.

Δυστυχώς είχαν όμως καταφέρει μέσα σε αυτό το διάστημα να πάρουν τα στοιχεία τριών πολιτών.

Οι αστυνομικοί αναζητούν τώρα ένα ακόμη άτομο.

Δώστε προσοχή σε αυτή τη συμβουλή του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος:

Παρακαλούνται οι πολίτες – χρήστες του διαδικτύου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, για την αποφυγή εξαπάτησης από τέτοιου είδους απατηλά ηλεκτρονικά μηνύματα. Επισημαίνεται ότι κανένας Οργανισμός ή Φορέας δεν ζητά πληροφορίες (όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών κ.ά.) μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Μακεδονία:Οι μεσάζοντες στην αντεπίθεση-Ρίχνουν τις τιμές και επικαλούνται τα διεθνή ΜΜΕ!

Την ώρα που οι καταναλωτές περιμένουν με τις ώρες, ακόμα και υπό βροχή για ένα τσουβάλι φθηνές πατάτες, οι επονομαζόμενοι μεσάζοντες ξεσηκώνονται...

Το κίνημα των φθηνών τροφίμων επεκτείνεται, όλο και περισσότεροι καταναλωτές εκδηλώνουν ενδιαφέρον και οι μεσάζοντες βρίσκονται στην άκρη. Οι απευθείας συναλλαγές παραγωγών-πολιτών φαίνεται πως τους έχουν εξοργίσει και πλέον φαίνονται αποφασισμένοι να περάσουν στην αντεπίθεση και να κάνουν τα πάντα, για να δώσουν τέλος στο ''κίνημα''.

Οι μεσάζοντες θέτουν ανοιχτά θέμα ποιότητας των προϊόντων που μοιράζονται. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας, όπου μοιράστηκαν 28 τόνοι πατάτας από το Νευροκόπι στην Χαλκιδική, οι χονδρέμποροι τόνιζαν ότι πρόκειται για αδιάθετες πατάτες, που βρίσκονταν για 7 μήνες στις αποθήκες και πωλούνται φθηνά επειδή σε καμία περίπτωση δεν είναι φρέσκες.

Στην προσπάθειά τους, να δώσουν τέλος στις απευθείας συναλλαγές πολιτών-παραγωγών, οι μεσάζοντες επικαλούνται και τα διεθνή ΜΜΕ. Τονίζουν ότι με αφορμή το ''κίνημα φθηνών τροφίμων'' η χώρα μας δίνει στο εξωτερικό εικόνα διάλυσης και στέκονται στο ότι το κράτος χάνει χρήματα, αφού όπως υποστηρίζουν οι παραγωγοί εξακολουθούν να μην κόβουν αποδείξεις.

Επιπλέον οι χονδρέμποροι φαίνονται αποφασισμένοι να ρίξουν τις τιμές. Η κεντρική λαχαναγορά της Αθήνας θα αρχίσει πολύ σύντομα να πουλάει 20% φθηνότερα από τη λιανική

Την ίδια ώρα πάντως εθελοντές από κάθε γωνιά της Ελλάδας συνεχίζουν τις παραγγελίες και μετά τις πατάτες σειρά παίρνει το λάδι, τα όσπρια, το κρέας μέχρι και το αλεύρι

Μέσω TAXISnet οι δηλώσεις για εισοδήματα άνω των 15.000€

Ηλεκτρονικά, μέσω του TAXISnet θα υποβάλουν υποχρεωτικά από φέτος τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος οι μισθωτοί, με ετήσιο εισόδημα που υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ, όπως προβλέπει το σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Μέσω TAXISnet οι δηλώσεις για εισοδήματα άνω των 15.000€

Σύμφωνα με το σχέδιο, ηλεκτρονικά θα υποβάλουν τις δηλώσεις τους και οι συνταξιούχοι με ετήσιο εισόδημα πάνω από κάποιο όριο, το οποίο αναμένεται να καθοριστεί και θα είναι υψηλότερο από αυτό που θα ισχύσει για τους μισθωτούς.

Στόχος είναι από το 2013 όλες οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος να υποβάλλονται ηλεκτρονικά προκειμένου να τελειώσει η πληθώρα των εντύπων που στοιβάζονται στις εφορίες, αλλά και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες διασταυρώσεων των στοιχείων των εισοδημάτων των φορολογούμενων. Σημειώνεται ότι ήδη οι ελεύθεροι επαγγελματίες υποβάλλουν τις δηλώσεις τους με ηλεκτρονικό τρόπο.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται από τον Απρίλιο να ξεκινήσει την αποστολή προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων του ΕΤΑΚ 2009. Ειδοποιήσεις της εφορίας αναμένεται να φθάσουν σε 370.000 φορολογούμενους που υποχρεούνται να καταβάλουν φόρο.

Ρέσλερ: Η ελληνική γραφειοκρατία εμποδίζει τις επενδύσεις

Επικριτικός απέναντι στην Ελλάδα εμφανίζεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, χαρακτηρίζοντας απογοητευτική την «αποτυχία» της Αθήνας να δεχτεί τη βοήθεια της Γερμανίας για τη μείωση της γραφειοκρατίας και την ενίσχυση των επενδύσεων από τον ιδιωτικό τομέα, ενώ τόνισε ότι χρειάζεται να δημιουργήσει τις απαραίτητες συνθήκες για την ανάπτυξη.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Saarbrücker Zeitung, ο Ρέσλερ ανέφερε ότι Γερμανία είχε υποσχεθεί τον περασμένο Οκτώβριο να δώσει βοήθεια στην ελληνική κυβέρνηση για να μειώσει τη γραφειοκρατία και να προσελκύσει επενδύσεις ώστε η οικονομία της να ορθοποδήσει και να βελτιωθεί η δυνατότητα αντιμετώπισης του χρέους.

Σχετική συμφωνία είχε συναφθεί στην διάρκεια της επίσκεψης του Ρέσλερ στην Ελλάδα, επικεφαλής μιας 70μελούς αντιπροσωπείας εκπροσώπων γερμανικών βιομηχανιών που αναζητούσαν επιχειρηματικές ευκαιρίες στη χώρα.

«Η βοήθεια πολύ λίγο έγινε αποδεκτή, πολλά έγιναν μάταια ως τώρα, είναι πολύ απογοητευτικό», δήλωσε ο Ρέσλερ στην εφημερίδα. Η εφημερίδα επικαλέστηκε μια έκθεση προόδου σχετικά με τη συμφωνία, η οποία φέρεται ότι αναφέρει: «Η εφαρμογή της προφανώς δεν αποτελεί προτεραιότητα για την ελληνική πλευρά».

Οι εταιρείες που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν εμπόδια όπως μια σειρά διαδικασιών έγκρισης της δραστηριότητάς τους και ασάφειες σε ό,τι αφορά το ποιος ευθύνεται για ποιο πράγμα, σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Η συμφωνία «δεν αποτυγχάνει λόγω έλλειψης βούλησης, το θεμελιώδες πρόβλημα είναι οι δομές», είπε ο Ρέσλερ. Πρόσθεσε ότι τον απογοητεύει το γεγονός ότι ορισμένες γερμανικές εταιρίες που είχαν επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Ελλάδα δεν έχουν ακόμα αποζημιωθεί.

«Η ελληνική πλευρά είχε πει στην διάρκεια της επίσκεψής μου ότι θα επέλυνε σύντομα τις παλαιές υποθέσεις. Δυστυχώς ελάχιστη πρόοδος έχει σημειωθεί σ' αυτό». Τα ελληνικά νοσοκομεία οφείλουν εκατομμύρια ευρώ σε γερμανικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις και εταιρίες που παρέχουν εξοπλισμό και αναλώσιμα. Ο Ρέσλερ κάλεσε την κυβέρνηση της Ελλάδα να κάνει ό,τι απαιτείται για να επανέλθει η οικονομία στην ανάπτυξη.

Η Αθήνα χρειάζεται να δημιουργήσει τις απαραίτητες συνθήκες για την ανάπτυξη εκσυγχρονίζοντας την δημόσια διοίκηση, ανοίγοντας τις αγορές της και εφαρμόζοντας το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, ανέφερε ο Ρέσλερ. «Μόνο όταν αυτά τα βήματα εφαρμοστούν με σοβαρότητα θα αυξηθεί η διάθεση για επενδύσεις», υποστήριξε ο Ρέσλερ μιλώντας στην εφημερίδα.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)